Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
inomu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2677
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja inomu »

Minulla on ollut kaapissa säkillinen korealaisia Buldak Bokkeummyeon -nuudeleita, jotka ovat todella tulisia. Facebookissa tuli vastaan resepti, jossa tulisesta kastikkeesta tehdään bbq-kastike. Kokkasin nyt tuon ja oli hyvää! Edelleen oli tulista, mutta sopivalla tasolla. Pelkästään tuo kastike nuudeleiden kanssa on niin tulista, että niiden syöminen sattuu, mutta nyt ei tuntunut missään. Suosittelen kokeilemaan reseptiä, jos nurkista löytyy noita nuudeleita.
Dancing to electropop like a robot from 1984

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33139
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Pete »

Mihin muuhun kuin kiisseleihin tulee perunajauhoja? :mitvit:
Riskinä seniorilaumat

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41934
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Pete kirjoitti: 09 Maalis 2020, 22:19 Mihin muuhun kuin kiisseleihin tulee perunajauhoja? :mitvit:
Kääretorttutaikinassa usein käytetään. Ja voi niillä muutakin suurustaa kuin kiisselin.

Wikipedia tietää lisäksi, että perunajauhoa voidaan käytää turkiseläinten rehussa :apuva:

Tuotteen valmistaja keksii tietysti paljon muutakin: "Poriseepa liedelläsi pataruoka, keitto, kastike tai kiisseli, perunajauho tuo siihen oman taikansa - kuohkeita leivonnaisia unohtamatta." Joten muista seuraavan kerran loihtia keittoa pistämällä siihen ripaus perunajauhoa!

Edit: Löytyi vielä tällainen reseptivinkki (en ole kokeillut): "Ripuliin on erittäin tehokas ja halpa lääke: perunajauho. Sitä sekoitetaan kaksi ruokalusikallista lasilliseen vettä, ja lääke on valmis juotavaksi. Kaiken lisäksi se vaikuttaa ihan välittömästi."

Edit2: Voi niistä myös limaa laittaa:

Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33139
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Pete »

^ Ahaa, kiitos kääretorttuvinkistä. :hali: Noille muille taidan viitata kintaalla. :heh:
Riskinä seniorilaumat

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41934
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Rousku »

^Tuli mieleen vielä sellainen kuin perunaleivos. Itse en ole niitä koskaan tehnyt, ainoastaan konditoriassa joskus syönyt. Nyt kun tsekkasin reseptin, niin nehän tehdään hienonnetusta kääretorttutaikinasta.

Muussakin leivonnassa voi perunajauhoja käyttää, mutta tuo kääretorttu on se itselleni tutuin. Olen tainnut niillä joskus myös suurustaa jonkun wok-kastikkeen tms., kun en ole viitsinyt erikseen pakettia jotain muuta tärkkelystä sitä varten hankkia. Ei siis tehdä ihan kiisselin paksuista, mutta mehukeittoa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33139
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Pete »

Tässä on aika hyvä pitsaresepti. Itselläni on usein tupannut pohja olemaan liian kostea, mutta tästä tuli juuri sopiva. :joojoo:
Riskinä seniorilaumat

Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4611
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jufo »

Onko kukaan kokeillut ketogeenistä ruokavaliota? Itse ajattelin ensi viikolla aloittaa, tavoitteena pääsy ketoosiin ja siinä pysyminen vähintään kuukauden. Lainasin kirjastosta ketodieetti-oppaan mutta siinä oli annettu vain yleisluontoisia reseptejä eikä niissä ollut ilmoitettu annosten hiilarien kokonaismäärää. Tarvitsisin sellaisen oppaan, jossa sanotaan että maanantaina hankit täsmälleen nämä ainekset ja valmistat täsmälleen nämä ruoat ja niistä tulee tasan 25g hiilareita, ja sama tiistaille jne. Nuo oppaat kun ovat yleisluontoisia niin joutuu itse rakentamaan päivän ruokalistan ja laskemaan itse hiilarit eli ihan turhia moiset opukset loppupeleissä.

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36770
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

^ Kämppikseni on kokeillut hyvin tuloksin. En tiedä/muista siitä kyllä mitään, mitä se selitti. :heh:
Meow cat, please meow back.

Avatar
jiiii
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1056
Liittynyt: 05 Helmi 2019, 21:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja jiiii »

Tässä erittäin helppo ohje suklaakakkuun (enemmänkin mutakakku..). Ei vaadita kuin "normaalit" elintarvikkeet, joten itse teen tämän aina kun kotoa ei löydy mitään.

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/resept ... #gs.annyqq
:kaunis:

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11524
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

Teimpä pitkästä aikaa teeleipää, vanhoja jauhonjämiä vaan käyttöön. Kypsensinn sen ihan vaan paistinpannulla. Pidin kantta päällä pienellä raollaan ettei kuivu liikaa ja paisto nopeutuu täl tavoin. Ja makuhan muistuttaa lujasti meijän perinteistä maakuntaruokaamme muttia.

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1596
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu »

Olen viime aikoina hurahtanut höyryttämiseen, kun noin kuukausi takaperin löysin keittiönkaapista pari vuotta sitten kirpparilta ammoin ostamani höyrytyskorin. Nyt höyrytän lähes kaikki vihannekset ja olen hankkinut aasialaisista kaupoista erilaisia taikinanyyttejä ja muita höyrytettäviä ruokia. Tänään kokeilin myös kananmunien höyryttämistä, ei olisi keitetyistä erottanut ellei olisi tiennyt :mrgreen: Ehkä kokeilen seuraavaksi höyrytettyä kalaa, se on ilmeisesti sangen yleinen ruokalaji Kiinassa.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11524
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja romualdo »

eka erä kausitorttuja tehty... lehtitaikinasta, siis näitä ns. joulutorttusii .... silmäks tietysti luumuhillon lisäksi myös aprikoosihilloo joka on kuitenkin liian löysää mut laitan silti..., sekä viikunahilloa, sitä laitan seuraavaan erään. Myös niitä ihte Mozartin kauniin vihreitä kuulia, puolitan van tai leikkaa tava. pihempänä tyyppinä pallon neljään osaan... myös irtokarkkiosastolta löytyviä toffee-fugddjea ... voisin kokeilla... KEKSIKÄÄ LISÄÄ TORTUN SILMÄN TÄYTTEITÄ!?? :surrur: <3

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41934
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja Rousku »

romualdo kirjoitti: 14 Joulu 2021, 10:50 KEKSIKÄÄ LISÄÄ TORTUN SILMÄN TÄYTTEITÄ!?? :surrur: <3
En keksi itse (kun tykkään ihan luumumarmeladista), mutta tässä muiden keksimiä: https://anna.fi/ruoka/ruokajutut/joulut ... muhillolle

Eineslihapullaakin on kokeiltu ja hyväksi havaittu.

Sitten tässä vähän vaativampi näperrettävä: https://www.fazer.fi/reseptit-ja-ideat/ ... gat-kuusi/
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41934
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Ei ehkä niinkään resepti, mutta tuli kokeiltua viipaleina pannussa lämmitettyä ryynimakkaraa puolukkahillon ja valkosipulimajoneesin kera. Kuulostaa omituiselta, mutta toimii. Jos pitäisin grillikioskia, tuo voisi olla spesiaaliannokseni.

(Grilliruoista puheenollen, nyt olisi vinkit tarpeen, sillä ristikkolehden kuva-arvoituksessa kysellään pikaruokia, ja yksi vielä puuttuu enkä millään keksi, mitä ruokia vielä voisi olla. Luulisin, että se loppuu joko -tta tai -ppi, mutta ei kuitenkaan ole sinappi eikä ketsuppi.)
Rise, angel, shine, love!

pmama
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1153
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja pmama »

Uusin keksintöni torttu-saralla: Lehtitaikinalevyt sellaisenaan pellille, kypsinä halkaistaan neliön muotoon. Jokainen täyttää, millä haluaa, meillä jouluna tulossa Skagen-täyte, kinkkua, luumu- ja omenahilloa. Kokeilussa yksi pellillinen hävisi nopeasti.
Suosittelen, ei turhaa väkertämistä ja jokainen saa mieluisensa täytteen. Tai ilman täytettä! <3

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 41934
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Rousku kirjoitti: 02 Joulu 2022, 03:28 (Grilliruoista puheenollen, nyt olisi vinkit tarpeen, sillä ristikkolehden kuva-arvoituksessa kysellään pikaruokia, ja yksi vielä puuttuu enkä millään keksi, mitä ruokia vielä voisi olla. Luulisin, että se loppuu joko -tta tai -ppi, mutta ei kuitenkaan ole sinappi eikä ketsuppi.)
Menee enemmän kielikysymyksiin, mutta se oli vrappi. Enpä ole ennen tuollaista kirjoitusasua sille nähnyt.
Rise, angel, shine, love!

Vastaa Viestiin