Kuppilan tulevaisuus

Ik heb zorgen - palautteet ja tiedotteet. Voit kirjoittaa tänne ilman rekisteröitymistä.
Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 18238
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja kais(t)a » 10 Elo 2009, 12:57

Ylläpito haluaa edelleen muistuttaa, että sen "ilmoita tämä viestin" -painikkeen käyttö on salittua, samoin jokaisen alueen valvovalle moderaattorille (löytyvät etusivulta) suoraan kirjoittaminen, jos teistä tuntuu, että se olisi aiheellista. Tälla tavoin ylläpidonkin olisi helpompi toimia kun ongelmien laajuus tulee paremmin esille. Toki ylläpito lukee kaikki viestit ja puuttuu parhaalla katsomallaan tavallaan ilmeneviin epäkohtiin. Silti joissakin tapauksissa olisi ehkä helpompaa toimia jos ja kun tietäisi miten muutkin suhtautuvat asioihin.
Послушай - у сердца голос мой.

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4932
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 10 Elo 2009, 13:46

Täällä kun on ollut jonkin verran keskustelua näistä viestimääristä ja niiden nostamisesta sisällöttömillä viesteillä, niin ajattelin tuoda julki oman mielipiteeni: minusta on ihan hauska tietää, kuinka paljon viestejä olen itse tänne naputellut, mutta en sen enempää pyri keinotekoisesti viestimäärääni lisäämään. En jaksa käsittää, miksi jonkun mielestä on niin hienoa olla kirjoittanut tänne 100 000 000 viestiä ihan vain siitä ilosta, että iso viestimäärä näyttää komealta!? :mitvit: Joskus todellakin kummastuttaa, kun joku on lyhyen ajan sisällä kirjoittanut yhden lyhyen viestin melkein joka ketjuun... :roll: Mutta jos joku saa siitä tyydytystä, niin ei se minua aivan määrättömästi haittaakaan.

Eikös muuten (osa)syy muutaman ketjun lukitsemiseen tuolla Oslo 2010 -osiossa ollut se, ettei haluttu ketjujen täyttyvän pelkillä edustajatoiveilla..? Miksi sitten joissakin toisissa saman osion ketjuissa on OK kirjoitella viestikaupalla omista edustajatoiveista? Samat säännöt kaikkialle! Tosin minusta on kyllä vain mielenkiintoista lukea keskustelua näistä toiveista, minusta ne jopa kuuluvat kyseisiin ketjuihin... Mutta periaatteen vuoksi. :mrgreen:

Toivottavasti ei nyt ollut ihan toivottoman typerää ajatusten virtaa tai muuten kökköä tämä viesti! :puna:
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
i wanna be a toy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4000
Liittynyt: 01 Helmi 2006, 15:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja i wanna be a toy » 10 Elo 2009, 15:36

^ se oli hyvin kirjoitettu :joojoo: Itse en koskaan noin pitkiä viestejä viitsi kirjoittaa tai en ehkä edes kykenisi noin syvään pohdintaan :eiei:
Muuten, jos näen, että joku tietty nimipirkko on kirjoittanut viimeisenä johonkin ketjuun, en edes lue sitä :heh:
Ihan voitais olla ilman niitäkään siel näin.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 12 Elo 2009, 23:18

Jónsì kirjoitti:Sen kyllä sanon, että jos ei ainoostakaan tapaamisesta ole kiinnostunut, niin on aika turha valittaa kuppilan sisäpiiristymisestä. Samalla kun tekee valinnan pysyä poissa tapaamisista, tekee valinnan pysyä sisäpiirin ulkopuolella.
Jónsi on aivan oikeassa, noin se käytännössä menee…

…mutta toisaalta vastustan sitä asennetta, että Kuppilan pitäisi olla foorumi, jossa nimenomaan sisäpiiri määrää kirjoittamattomat säännöt. YLE on linkittänyt Viisukuppilan valtakunnan ”viralliseksi” euroviisukeskustelufoorumiksi, joka on tätä nykyä myös ainoa sellainen. Tänne saa tulla ja täällä saa olla ja kirjoittaa kuka tahansa, joka noudattaa Kuppilan kirjoitettuja sääntöjä, eikö vain?

Jotkut kirjoittajat voivat olla ”persoonallisempia” kuin toiset, mutta niin kauan kuin he eivät riko sääntöjä, ei ole syytä pyrkiä savustamaan heitä pois suorasti tai epäsuorasti. (En myöskään väitä, että joku näin tekeekin, tämä on hypoteettinen keskustelu.)

Toki ylläpitäjällä on oikeus vaikka sulkea foorumi siihen paikkaan, tai heittää meidät kaikki yhtäkkiä ulos, ja modejen työ on vapaaehtoistyötä joten sen mielekäs minimoiminen kannattaa, mutta noin periaatteessa: tämän foorumin on mielestäni palveltava suomalaisia euroviisujen ystäviä yleisesti, eikä Kuppilan jo olemassa olevaa sisäpiiriä. Ymmärtänette pointtini, joka on lähinnä painotuskysymys. Ehkä se tekeekin niin, se lienee mielipidekysymys. Mahdollisimman tasa-arvoinen kohtelu kaikille, oli henkilö nähty livenä ”sisäpiireissä” tai ei.

Sitten näistä ”tyhjänpäiväisistä viesteistä”. Tosielämässäkään ei jokaisesta lainrikkomuksesta rangaista, mutta lain olemassaolo antaa poliisille valtuudet siihen niin haluttaessa. Joten suosittelen jonkinlaista ”tyhjänpäiväisten viestien” peräkkäisyyskieltoa tai jotain, jos tämä nyt on se ongelma. Kiellossa, josta tulisi uusi sääntö, voisi määrittää suht tarkasti ”tyhjänpäiväisen viestin”. Ja toisaalta ne voisivat olla sallitumpia esim. afnitusketjuissa (hups, nyt tuli typo :mrgreen: ) tai äänestyspeliketjuissa.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26409
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 13 Elo 2009, 09:28

Huilumies kirjoitti:tämän foorumin on mielestäni palveltava suomalaisia euroviisujen ystäviä yleisesti, eikä Kuppilan jo olemassa olevaa sisäpiiriä. Ymmärtänette pointtini, joka on lähinnä painotuskysymys. Ehkä se tekeekin niin, se lienee mielipidekysymys. Mahdollisimman tasa-arvoinen kohtelu kaikille, oli henkilö nähty livenä ”sisäpiireissä” tai ei.
Moderoinnin puolesta käyttäjiä ei eriarvoisteta sisäpiiriytymisasteen mukaan eikä niin juuri kukaan kai ole väittänytkään. Koska aktiiviset keskustelufoorumit ovat sosiaalisia yhteisöjä, tietynlainen klikkiytyminen niissä on toki olemassaoleva ilmiö mutta myös täysin väistämätön. En oikeastaan osaa edes luokitella ilmiötä "hyväksi" tai "pahaksi", niin itsestäänselvä se on.

Klikkiytymisen vastustaminen on vähän kuin vastustaisi sitä, että linnut lentävät mutta lehmät eivät. Voi olla ajatusleikkinä kiva miettiä maailmaa, jossa kaikki eläimet olisivat lentokykyisiä. Sellaista maailmaa emme kuitenkaan luultavasti koskaan pääse todistamaan ja sen kanssa meidän on vain elettävä.

(Huomattakoon, etteivät linnut ja lehmät toimi analogiana sisäpiireille. Yhdenkään lehmän ei tiedetä oppineen lentämään mutta sisäpiireihin voi päästä.)
Huilumies kirjoitti:Sitten näistä ”tyhjänpäiväisistä viesteistä”. Tosielämässäkään ei jokaisesta lainrikkomuksesta rangaista, mutta lain olemassaolo antaa poliisille valtuudet siihen niin haluttaessa. Joten suosittelen jonkinlaista ”tyhjänpäiväisten viestien” peräkkäisyyskieltoa tai jotain, jos tämä nyt on se ongelma. Kiellossa, josta tulisi uusi sääntö, voisi määrittää suht tarkasti ”tyhjänpäiväisen viestin”. Ja toisaalta ne voisivat olla sallitumpia esim. afnitusketjuissa (hups, nyt tuli typo :mrgreen: ) tai äänestyspeliketjuissa.
Tämänhetkinen käytäntö on jo hyvin pitkälti tämän mukainen. Tyhjänpäiväiset viestit ovat ongelma vain, kun niiden esiintymistiheys saman käyttäjän viesteissä on korkea. Mitään nollatoleranssia tyhjänpäiväisille viesteille ei tule eikä voi tulla, koska silloin täältä pitäisi bannata kaikki käyttäjät. Tai ehkä hieman todennäköisemmin useimmat vain ottaisivat käyttöön supertehokkaan itsesensuurin mutta tulos olisi sama: keskustelupalsta näivettyisi.

Määritelmäfetisistinä olen miettinyt tyhjänpäiväisen viestin määritelmääkin mutta tullut siihen tulokseen, ettei käsite ole tarkasti määriteltävissä. Tyhjänpäiväisyys voi ilmetä usealla tavalla ja lisäksi tyhjänpäiväisyys on kontekstisidonnaista. "Nii just :joojoo:" on luultavasti tyhjänpäiväinen viesti, jos se on vastaus kommenttiin "Solhverv on Norjan paras viisu :ihana:" (ja aivan varmasti on sitä, jos sama käyttäjä on jo aiemmin ilmoittanut Solhvervin suosikikseen Norjan viisuista). Kuitenkin "Nii just :joojoo:" voi olla hyvinkin tarpeellinen ja riittävä vastaus "Ymmärsinkö oikein? Tarkoitatko, että..." -muotoa olevaan kysymykseen.

Tyhjänpäiväistä viestiä ei siis voi nähdäkseni määritellä teknisesti, vaan on luotettava siihen, että maalaisjärki kertoo, milloin viesti on keskustelun kannalta relevantti ja milloin ei. Jos jonkun maalaisjärki tätä ei kerro, niin onhan se hänen kannaltaan toki hankalaa mutta ehkä Viisukuppila on sitten hänelle väärä paikka.

Lisäongelma tyhjänpäiväisyyden kodifioinnista tulee siitä, että vaikka tyhjänpäiväinen viesti pystyttäisiinkin määrittelemään, pitäisi vielä määritellä, kuinka paljon tyhjänpäiväisyyttä sallitaan per käyttäjä per vuorokausi (tai viikko tai kuukausi). Ja jos viimeaikaiset merkit paikkansa pitävät, näitä määritelmiä käytettäisiin surutta hyväksi eli postattaisiin viestejä, jotka niukin naukin olisivat ei-tyhjänpäiväisiä (määritelmän mukaan) ja sallittu tyhjänpäiväisyyskiintiökin käytettäisiin miltei kokonaan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 13 Elo 2009, 10:00

Timoteus kirjoitti:
Huilumies kirjoitti:tämän foorumin on mielestäni palveltava suomalaisia euroviisujen ystäviä yleisesti, eikä Kuppilan jo olemassa olevaa sisäpiiriä. Ymmärtänette pointtini, joka on lähinnä painotuskysymys. Ehkä se tekeekin niin, se lienee mielipidekysymys. Mahdollisimman tasa-arvoinen kohtelu kaikille, oli henkilö nähty livenä ”sisäpiireissä” tai ei.
Moderoinnin puolesta käyttäjiä ei eriarvoisteta sisäpiiriytymisasteen mukaan eikä niin juuri kukaan kai ole väittänytkään. Koska aktiiviset keskustelufoorumit ovat sosiaalisia yhteisöjä, tietynlainen klikkiytyminen niissä on toki olemassaoleva ilmiö mutta myös täysin väistämätön. En oikeastaan osaa edes luokitella ilmiötä "hyväksi" tai "pahaksi", niin itsestäänselvä se on.
Minä en täysin ymmärtänyt nimiGeorge Huilumiehen pointtia :raaps: Siis eihän täällä mielestäni kohdella "sisäpiiriin kuulumattomia" (keitä he sitten ikinä ovatkaan? sellaisiako, jotka eivät ole koskaan käyneet tapahtumissa? sellaisiako, jotka ovat joskus käyneet mutta eivät ole viihtyneet?) mitenkään eriarvoisesti - etenkään ylläpidon/moderoinnin taholta :mitvit:
"Sisäpiiri" on koettu ongelmaksi lähinnä joidenkin keskustelijoiden taholta, joilla ei kuitenkaan itsellään ole halua kuulua "sisäpiiriin" ja heille täällä on nämä puolustuspuheet suunnattu. Nämä "sisäpiiriin" kuulumattomat/sinne-tahtomattomat henkilöt ei vain yksinkertaisesti pidä "sisäpiireistä". He inhoavat niitä jopa niin paljon, että eivät halua kuulua sellaiseen. :heh:
Kuten nimiWilliam Timoteus jo kirjoittikin, klikkiytyminen on väistämätöntä. Olen huomannut sellaista tapahtuvan nopeasti jo melko uusien, nuorien keskustelijoiden kesken. Klikkiytymistä tapahtuu myös suuremman sisäpiirin sisällä. Siksi en täysin ymmärrä tätä sisäpiirivastaisuutta, kun en täysin ymmärrä mistä puhutaan, kun puhutaan "sisäpiiristä". :eiei:
Viisukeskustelupuolella tätä klikkiytymistä ei mielestäni ole kuitenkaan havaittavissa ainakaan niin räikeänä ja sehän on kuitenkin se paikka, jonne Ylenkin viisusivuilta "virallisesti" ohjataan. Jos haluaa keskustella (vain) euroviisuista, se onnistuu mielestäni sisäsiitosvapaasti ja asiallisesti. Mutta jos haluaa avautua elämästään laajemmin ja eksyy rekisteröitymisen vaativalle osastolle, sisäsiittoisuus ja asiattomuus lisääntyvät - mutta se on silloin jokaisen oma valinta :joojoo:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja male » 13 Elo 2009, 10:10

Itse en ymmärtänyt Huilumiehen viestiä sinänsä sisäpiiristymistä vastustavana, vaan pikemminkin, että se vastusti sitä, että kuppilaa ja sen sääntöjä alettaisiin muokkaamaan sisäpiirin tarpeiden ja halujen mukaiseksi eikä otettaisiin huomioon sitä, että uudet kirjoittajat voivat olla erilaisia. Yritettäisiin toisin sanoen väkipakolla pitää vanha keskustelukulttuuri, johon vanhat jäsenet ovat tottuneet. Okei, vedin aika pitkälle omia johtopäätöksiä, joten en tiedä olinko lähelläkään sitä, mitä Huilumies ajatteli.

Mutta sisäpiiriytymisestä olen edellisten kanssa samaa mieltä, se on välttämätöntä ja osasyy myös sille, miksi täällä on viihdytty ja miksi keskustelu luistaa. :joojoo:

Kun toisaalta muakin viime aikojen muuttunut ilmapiiri ärsyttää ja mun mielestä olis mahtavaa jos kaikki pälättäisivät täällä kuin ennen vanhaan, mutten sit tiedä onko se reilua kieltää muita kirjoittamasta omalla tavallaan. Tietenkin jos se sitten muuta kuppilan kommunikointia haittaa niin sitten..
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Violette » 13 Elo 2009, 10:32

Välihuomautuksena, että muistavathan kaikki ohituslistan olemassaolon. :tosion: Jos jonkun nimiUunon viestit ärsyttävät, ne voi laittaa piiloon. Itse olen näin tehnyt eräälle tyhjänlänkyttäjälle ja voin kertoa, että viihtymiseni Kuppilassa nousi hurjasti tämän jälkeen.

Sitä vartenhan ohituslista on, että voi tarvittaessa jättää lukematta ne viestit, joita ei tykkää lukea. Ei tule vahingossakaan provosoiduttua kun niitä ei yksinkertaisesti vain näe.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 13 Elo 2009, 10:51

^^ Hyvä pointti, nimiMies male :uujee: Itse asiassa nyt kun tavasin tarkkaavaisemmin nimiHuilu Miehen viestin, että saattaapa hyvinkin olla että sinun tulkintasi on juuri oikea :joojoo: Ainakin lähempänä kuin omani :puna:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Jvvv » 13 Elo 2009, 14:32

Minusta on tärkeää muistaa kirjoitettujen sääntöjen lisäksi myös kirjoittamattomat säännöt. Nämä säännöt saa selville vain ja ainoastaan seuraamalla muiden forumilaisten kirjoittelua ja käyttäytymistä jonkin aikaa ennen täysivaltaista heittäytymistään keskustelupalstan pyörteisiin.

Kirjoittamattomat säännöt ovat yleensä yhtä tärkeitä kuin kirjoitetutkin, käyttäjien keskuudessa monesti tärkeämpiäkin.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26409
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 13 Elo 2009, 16:47

male kirjoitti:Itse en ymmärtänyt Huilumiehen viestiä sinänsä sisäpiiristymistä vastustavana, vaan pikemminkin, että se vastusti sitä, että kuppilaa ja sen sääntöjä alettaisiin muokkaamaan sisäpiirin tarpeiden ja halujen mukaiseksi eikä otettaisiin huomioon sitä, että uudet kirjoittajat voivat olla erilaisia.
Tulkintasi on oikea. :joojoo: Itse vastasin osittain Huilumiehen ohi aiempaan keskusteluun, koska minusta Huilumiehen pointti lipsahti myös ohi siitä mitä edellä oli esitetty ja mitä ei.
Jvvv kirjoitti:Minusta on tärkeää muistaa kirjoitettujen sääntöjen lisäksi myös kirjoittamattomat säännöt. Nämä säännöt saa selville vain ja ainoastaan seuraamalla muiden forumilaisten kirjoittelua ja käyttäytymistä jonkin aikaa ennen täysivaltaista heittäytymistään keskustelupalstan pyörteisiin.

Kirjoittamattomat säännöt ovat yleensä yhtä tärkeitä kuin kirjoitetutkin, käyttäjien keskuudessa monesti tärkeämpiäkin.
Tämäkin on totta. Kirjoittamattomien sääntöjen rikkomista on mahdoton muodollisesti sanktioida mutta sillä saa itselleen ei-toivotun ihmisen maineen, joka on vaikeasti karistettava ja siksi keskustelijan itsensä kannalta paljon ongelmallisempi kuin mikään muodollinen sanktio.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 13 Elo 2009, 21:29

male kirjoitti:Itse en ymmärtänyt Huilumiehen viestiä sinänsä sisäpiiristymistä vastustavana, vaan pikemminkin, että se vastusti sitä, että kuppilaa ja sen sääntöjä alettaisiin muokkaamaan sisäpiirin tarpeiden ja halujen mukaiseksi eikä otettaisiin huomioon sitä, että uudet kirjoittajat voivat olla erilaisia. Yritettäisiin toisin sanoen väkipakolla pitää vanha keskustelukulttuuri, johon vanhat jäsenet ovat tottuneet. Okei, vedin aika pitkälle omia johtopäätöksiä, joten en tiedä olinko lähelläkään sitä, mitä Huilumies ajatteli.
Male tulkitsi aika oikein. :) Tai en minä vastusta ”vanhan keskustelukulttuurin” ylläpitämistäkään, mutta täytyy muistaa että uudetkin voivat tuoda jotain uutta hyvääkin tyyliä tilalle. Sekin mahdollisuus on olemassa.

Juu, en minä sisäpiirejä vastusta, ne muodostuvat pakostakin ja taidanhan itsekin kuulua sellaisiin :joojoo: Vastustin vain sitä, että kuvitellaan sisäpiirin hengen ja kirjoittamattomien sääntöjen olevan helposti havaittavia ulkopuolisillekin.

En usko, että havainnointi tiukan paikan tullen on niin helppoa kuin nimiJvvv antaa ymmärtää :eiei: Mitä ”havainnoinnista ennen heittäytymistä” saa selville? Ainakin sen, että täällä keskustellaan mistä aiheista vaan ja millä rohkeustasolla vaan, olkoonkin että joillakin ketjuilla on K-18-leima. Loukkauksia ja vihjailujakin saatetaan tehdä, ja silloin kyllä lentää takaisinkin. No joo, kyllä täällä tosin halitaankin paljon :hali:

Mutten minäkään oikein tiedä, mitä ne kirjoittamattomat säännöt oikeastaan voisivat olla… Joskus joku nimiPoltettu ilmaisee viestieni olevan tajuttoman uskomattoman pitkiä, mutta tätä kommenttia ei ilmeisesti tarvitsekaan ottaa vakavasti? Joskus toiset vanhatkin nimiKonkarit latelevat runsaasti hymiöitä ja pinnallisempaa diskurssia sisältäviä viestejä… Ihmekös se, että tällöin tuoreemmat nimiTeinit alkavat tehdä samoin?
tonywerner kirjoitti: Viisukeskustelupuolella tätä klikkiytymistä ei mielestäni ole kuitenkaan havaittavissa ainakaan niin räikeänä ja sehän on kuitenkin se paikka, jonne Ylenkin viisusivuilta "virallisesti" ohjataan. Jos haluaa keskustella (vain) euroviisuista, se onnistuu mielestäni sisäsiitosvapaasti ja asiallisesti. Mutta jos haluaa avautua elämästään laajemmin ja eksyy rekisteröitymisen vaativalle osastolle, sisäsiittoisuus ja asiattomuus lisääntyvät - mutta se on silloin jokaisen oma valinta :joojoo:
Hm, tarkoittaako nimiWerner sitä, että pulinoissa sisäpiirien ”kirjoittamaton” valta noviiseihin nähden saakin olla merkittävämpää kuin viisupuolella?
Violette kirjoitti:Välihuomautuksena, että muistavathan kaikki ohituslistan olemassaolon. :tosion: Jos jonkun nimiUunon viestit ärsyttävät, ne voi laittaa piiloon. Itse olen näin tehnyt eräälle tyhjänlänkyttäjälle ja voin kertoa, että viihtymiseni Kuppilassa nousi hurjasti tämän jälkeen.

Sitä vartenhan ohituslista on, että voi tarvittaessa jättää lukematta ne viestit, joita ei tykkää lukea. Ei tule vahingossakaan provosoiduttua kun niitä ei yksinkertaisesti vain näe.
Hyvä muistutus, näitä voi käyttää. Tosin itse en niin tekisi varmaankaan koskaan. Jos minulla olisi täällä vihamiehiä (ja on ollutkin), en sietäisi ajatusta etten näkisi heidän valheellisia viestejään minusta, pakkohan ne valheet olisi tajuttava oikaista! Enkä ärsyynny siitä, että samat henkilöt ovat kaikkien ketjujen viimeisiä kirjoittajia: sama tilanne on päivästä toiseen eräällä toisella foorumilla, ja ko. nimiErkki valittiin ko. foorumilla viime vuonna Vuoden Palstalaiseksi! :shock: (Henkilö ei tosin ole tyhjänlänkyttäjä vaan kirjoittaa syvällisiä viestejä sekä foorumin erikoisaiheesta että muustakin. Mutta floodauksesta sellainen kenties voisi silti mennä?)
Timoteus kirjoitti:Kirjoittamattomien sääntöjen rikkomista on mahdoton muodollisesti sanktioida mutta sillä saa itselleen ei-toivotun ihmisen maineen, joka on vaikeasti karistettava ja siksi keskustelijan itsensä kannalta paljon ongelmallisempi kuin mikään muodollinen sanktio.
Tuokin on varmasti totta, naulan kantaan.

Pääasia että ”rikkojalle” selitetään selkeästi (modet), missä hän tekee väärin, eikä luoteta liikaa jonkin ”maalaisjärjen” olemassaoloon ainakaan heti aluksi. Missä ”tyhmät” muuten saisivat keskustella euroviisuista? Suomi24-palstallako? :roll:

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26409
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 13 Elo 2009, 23:02

Huilumies kirjoitti:En usko, että havainnointi tiukan paikan tullen on niin helppoa kuin nimiJvvv antaa ymmärtää :eiei:
Lähes kaikilta käyttäjiltä se kyllä onnistuu suht ongelmitta.
Huilumies kirjoitti:Mutten minäkään oikein tiedä, mitä ne kirjoittamattomat säännöt oikeastaan voisivat olla…
Kirjoittamattomat säännöt on ehkä harhaanjohtava termi, koska se antaa ymmärtää, että kyseessä olisi jokin selkeästi jäsennettävissä oleva ohjeistus, jota kukaan ei vain laiskuuttaan ole jaksanut kirjoittaa näkyville.

Ehkä olisikin selkeämpi puhua foorumin tapakulttuurista. Tapakulttuurin piirteistä on vaikea esittää relevantteja esimerkkejä, koska piirteet tulevat esiin lähinnä vertailussa johonkin toiseen keskustelupalstaan tai jonkun toimiessa tapakulttuurista poikkeavasti.

Jos nyt välttämättä esimerkki halutaan, niin hiljattain tässä ketjussa esiintynyt melko epäolennainen esimerkki Viisukuppilan tapakulttuurista on se, että uusia ketjuja perustetaan varsin harvoin. Tämä piirre ei välttämättä ole hyvä ainakaan nykyisessä äärimmäisessä muodossaan mutta se on silti olemassa. Jos joku alkaisi perustaa pulinapuolelle ketjun päivässä, se todennäköisesti ärsyttäisi ihmisiä riippumatta siitä, olisivatko ketjut sinänsä aiheellisia.

Tällaisesta "kirjoittamattomasta säännöstä" tietenkin voitaisiin tehdä kirjoitettu sääntö mutta se olisi ajanhukkaa, koska lähes kaikki oppivat kuppilan tavoille muutenkin. Ja sinänsä ihme kyllä, tämän nimenomaisen asian suhteen ei ole juuri ongelmiakaan ilmennyt. Lisäksi sääntöä muokatessa pitäisi todennäköisesti määrätä numeerinen yläraja hyväksyttävälle ketjujenperustamistahdille, mikä lukuisista toivon mukaan ilmeisistä syistä johtaisi suurempiin ongelmiin kuin nykyinen käytäntö, jossa asia on vain pääteltävä.
Huilumies kirjoitti:Loukkauksia ja vihjailujakin saatetaan tehdä, ja silloin kyllä lentää takaisinkin.
Viisukuppilan erityispiirteenä pitäisin kyllä juuri päinvastaista. Puhtaasti ilkeämielisiä viestejä täällä on hyvin vähän verrattuna muihin seuraamiini suomalaisiin keskustelufoorumeihin. Myönnän tosin, että otantani voi olla vääristynyt.
Huilumies kirjoitti:Pääasia että ”rikkojalle” selitetään selkeästi (modet), missä hän tekee väärin, eikä luoteta liikaa jonkin ”maalaisjärjen” olemassaoloon ainakaan heti aluksi. Missä ”tyhmät” muuten saisivat keskustella euroviisuista? Suomi24-palstallako? :roll:
Pidän kysymystä väärin muotoiltuna. Ei ole Viisukuppilan ongelma, missä Viisukuppilaan sopeutumattomat (en kovin mielelläni käytä sanaa "tyhmä") voivat keskustella euroviisuista. Viisukuppila ei ole julkinen palvelu eikä oikeus kirjoitella euroviisuista Viisukuppilaan ole ihmisoikeus.

Viisukuppilan moderoinnin tehtävä on ainoastaan pitää yllä Viisukuppilan tasoa ja jos se ääritapauksessa tarkoittaa, että keskustelun sabotoija pitää bannata, niin sitten on vain tehtävä. Jos niin ei voida tehdä, koska se ei ole kivaa, Viisukuppila ei kauan pysy Suomi24-palstaa tasokkaampana. Missä käyttäjäkunnan asiallinen enemmistö voisi sen jälkeen keskustella euroviisuista?
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Jvvv » 14 Elo 2009, 00:17

Huilumies kirjoitti:En usko, että havainnointi tiukan paikan tullen on niin helppoa kuin nimiJvvv antaa ymmärtää :eiei:
Minkä tiukan paikan tullen? Tapakulttuuriin (kiitos Timoteus paremmasta termistä) pitää jokaisen uuden tulijan tutustua jo mieluiten ennen ensimmäisten viestiensä kirjoittamista, sen jälkeen voi yli-innokkaimmalla olla jo liian myöhäistä. Ei pitäisi olla tiukkaa paikkaa jos asiat tekee järkevässä järjestyksessä.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 14 Elo 2009, 00:34

Mutta en esimerkiksi minä ole muilla foorumeilla lainkaan yrittänyt tutustua, ainakin tietoisesti, mihinkään tapakulttuuriin. :eiei: Olen lukenut mistä aiheista keskustellaan, mitä argumentteja on käytetty, ja sitten kirjoittanut jos on huvittanut. Tiedän, että tyylini harvemmin ketään loukkaa, joten en ole pitänyt tarpeellisena sen tarkkailemista. Sitäpaitsi luen aina omat viestini kertaalleen läpi ennen lähettämistä.

En ole lainkaan välittänyt siitä, rikkoisinko minä esim. sellaista mahdollista tapakulttuurisääntöä, että yli 6 kk vanhaa aihetta ei saisi enää nostaa esiin, tai ettei saisi kritisoida toista kirjoittajaa asiasta josta häntä on monesti jo kritisoitu, tai ettei moderaattoreita saisi kehottaa yhdistelemään ketjuja loogisemmiksi kokonaisuuksiksi (kuten Viisukuppilassa tehdään), tai harrastaa sitä itsekin omin teknisin mahdollisuuksin, tms. Nämä kaikki "säännöt" ovat olleet imaginäärisiä, joten ei huolta. Mutta kenties on jotakin, jota ei itse tule ajatelleeksi?

Mutta ongelmista selvitään ainakin sillä, että modet ainakin muutaman kerran ilmoittavat noviisille selvästi, missä hän tekee väärin ja kuinka pitäisi käyttäytyä, ainakin jos käytösvirhe ei ole normaalielämässä ilmiselvä (kuten toisten loukkaaminen). Jos hän senkään jälkeen ei usko, niin joutuu kai bännäämään. Lyhyempi bänni alkajaisiksi ja pitempi myöhemmin, kuten täällä on tehtykin...

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13109
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Elo 2009, 08:30

Minun täytyy tähän sanoa, että vasta kun tässä ketjussa ääneen sanottiin, että uusien ketjujen perustaminen ei ollenkaan kuulu tapakulttuuriin, tulin asiasta tietoiseksi. Tuollaisen asian havaitseminen vaatii ilmeisesti ainakin enemmän kuin vuoden seuraamista ennen rekisteröitymistä, kuten minä tein, ennen kuin alkaa kirjoittamaan. Olen siis rikkonut tätä sääntöä vastaan ja avannut muutaman uuden ketjun :puna: .

Muutoinkin olen nimmari Huilumiehen kanssa samoilla linjoilla: tapakulttuuri ei välttämättä havainnoimalla aukea. Minusta esimerkiksi täällä on monta vanhaa kirjoittajaa, joista toisille sallitaan varsin hyökkääväkin tyyli tai hymiöiden yliviljely ja toisille onelinerit, esimerkiksi now playing ketjun perustelemattomuus ole näyttänyt häiritsevän ennen muutaman nimmarin ilmaantumista sinne, ilman että asiasta sen kummemmin ärsyynnytään. Tämä varmaan johtuu siitä, että asia on kohtuudella ok ja sitten tunnetaan irl ja osataan lukea rivien välisiä merkityksiä, kun taas joidenkin uusien kohdalla tilanne ei ole sama. Luonnollista, mutta ei kyllä avaa helposti mitään kirjoittamattomia sääntöjä.

Tämä pätee mielestäni myös chattailuun, en pitäisi sitä pelkästään viestimäärän nostamiseen tähtäävänä floodailuna (vaikka osa sitä varmaan onkin). Jo pieni vilkaisu esimerkiksi Anna Abreun tai muun teinistaran foorumille paljastaa että siellä tunnutaan käyvän keskustelua sanoisinko varsin niukoin sanoin ja perusteluin :heh: ja se tuntuu olevan sen ikäisten tapa kommunikoida. Vaikka se onkin helposti sietämätöntä yli-ikäiselle, ei kyse välttämättä ole tahallisuudesta vaan tottumuksesta toisenlaiseen keskusteluun. Siksi asia pitäisi ehkä suoraan, välittömästi ja kiihkotta heti ilmaista, kun tätä ilmenee ja asia ärsyttää (sekä moderoinnin taholta nopeammin bannein tms painottaa, mikäli huomauttaminen ei riitä ja mikäli kuppilaan ei chattailyä todellakaan haluta). Nyt tilanne on ollut ilmapiiriä latistava jo useamman kuukauden: näyttää siltä että kanssakeskustelijat eivät aina ilmaise ärsyyntymistä suoralla puheella, vaan kiertelevällä, nimimerkkihenkilöönkin käyvällä v*ttuilulla sekä muiden toimien välityksellä, kuten äänestykäyttäytymisen kautta ilmaistuna jäynäämisenä. Sekään ei ole kovin aikuista eikä osallistumis- tai keskusteluhalua herättävää.
Viimeksi muokannut ta1ja, 14 Elo 2009, 08:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja skidi » 14 Elo 2009, 08:42

ta1ja kirjoitti: Tämä pätee mielestäni myös floodaamiseen, en pitäisi sitä pelkästään viestimäärän nostamiseen tähtäävänä (vaikka osa sitä varmaan onkin). Jo pieni vilkaisu esimerkiksi Anna Abreun tai muun teinistaran foorumille paljastaa että siellä tunnutaan käyvän keskustelua sanoisinko varsin niukoin sanoin ja perusteluin :heh: ja se tuntuu olevan sen ikäisten tapa kommunikoida. Vaikka se onkin helposti sietämätöntä yli-ikäiselle, ei kyse välttämättä ole tahallisuudesta vaan tottumuksesta toisenlaiseen keskusteluun.
Tai tottumattomuudesta siihen, miten aikuisten maailmassa ollaan vuorovaikutuksessa. Sen oppiminen vie aikaa. Kysehän ei käsittääkseni ole siitä, että uusia ketjuja ei saa Kuppilassa perustaa, vaan muut ihmiset, eli juuri kyseiseen verkkoyhteisöön kuuluvat foorumilaiset, huomioonottavasta keskustelusta, joka vaatii sitä, että myös muiden viestejä luetaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että täällä jotenkin vieroksuttaisi nuorisoa tai heidän tyyliään viestiä (tai edes yksisanaisia viestejä :heh: ). Mielestäni mitään suurta ongelmaa tai ristiriitaa ei ole, vaikka tällaisesta keskustelusta sen kuvan saakin.

Uusia ketjuja saa perustaa, mutta tietysti foorumin tapakulttuurin tunteminen on siinäkin hyödyksi, että tietää, millaiset aloitukset saavat vastauksia.
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13109
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja ta1ja » 14 Elo 2009, 08:50

skidi kirjoitti: Mielestäni mitään suurta ongelmaa tai ristiriitaa ei ole, vaikka tällaisesta keskustelusta sen kuvan saakin.
No sanotaanko, että periaatteessa olen samaa mieltä ( kommenttisi muistakin osioista), mutta viimeaikoina tämän chatti konfliktin jatkuminen on minuunkin vaikuttanut.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 14 Elo 2009, 09:45

Huilumies kirjoitti:
tonywerner kirjoitti: Viisukeskustelupuolella tätä klikkiytymistä ei mielestäni ole kuitenkaan havaittavissa ainakaan niin räikeänä ja sehän on kuitenkin se paikka, jonne Ylenkin viisusivuilta "virallisesti" ohjataan. Jos haluaa keskustella (vain) euroviisuista, se onnistuu mielestäni sisäsiitosvapaasti ja asiallisesti. Mutta jos haluaa avautua elämästään laajemmin ja eksyy rekisteröitymisen vaativalle osastolle, sisäsiittoisuus ja asiattomuus lisääntyvät - mutta se on silloin jokaisen oma valinta :joojoo:
Hm, tarkoittaako nimiWerner sitä, että pulinoissa sisäpiirien ”kirjoittamaton” valta noviiseihin nähden saakin olla merkittävämpää kuin viisupuolella?
En tarkoita, että "saa olla", vaan sitä että se ehkä on :joojoo:
ta1ja kirjoitti:esimerkiksi now playing ketjun perustelemattomuus ole näyttänyt häiritsevän ennen muutaman nimmarin ilmaantumista sinne, ilman että asiasta sen kummemmin ärsyynnytään.
Minua ei ainakaan häirinnyt "perustelemattomuus", vaan se että tietty nimiFuksi kertoi jopa viisi kertaa kuuntelevansa samaa kaikille viisuihmisille jo muutenkin tuttua kappaletta. Ja olihan hänelläkin kuitenkin aina jonkinlainen perustelu ko. kappaleen kuuntelemiselle. Ilmaisin vain oman mielipiteeni suorapuheisesti ja siihen suhtauduttiin kuten suhtauduttiin... "En sit kirjoita tänne enää ikinä mitään" :heh:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4935
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 15 Elo 2009, 00:27

ta1ja kirjoitti:Minun täytyy tähän sanoa, että vasta kun tässä ketjussa ääneen sanottiin, että uusien ketjujen perustaminen ei ollenkaan kuulu tapakulttuuriin, tulin asiasta tietoiseksi. Tuollaisen asian havaitseminen vaatii ilmeisesti ainakin enemmän kuin vuoden seuraamista ennen rekisteröitymistä, kuten minä tein, ennen kuin alkaa kirjoittamaan. Olen siis rikkonut tätä sääntöä vastaan ja avannut muutaman uuden ketjun :puna: .
Tuosta ei kannata kantaa huolta... Timoteushan sanoi, että niitä saa nykyään perustaa rohkeammin kuin ennen! :)
ta1ja kirjoitti:Muutoinkin olen nimmari Huilumiehen kanssa samoilla linjoilla: tapakulttuuri ei välttämättä havainnoimalla aukea. Minusta esimerkiksi täällä on monta vanhaa kirjoittajaa, joista toisille sallitaan varsin hyökkääväkin tyyli tai hymiöiden yliviljely ja toisille onelinerit, esimerkiksi now playing ketjun perustelemattomuus ole näyttänyt häiritsevän ennen muutaman nimmarin ilmaantumista sinne, ilman että asiasta sen kummemmin ärsyynnytään. Tämä varmaan johtuu siitä, että asia on kohtuudella ok ja sitten tunnetaan irl ja osataan lukea rivien välisiä merkityksiä, kun taas joidenkin uusien kohdalla tilanne ei ole sama. Luonnollista, mutta ei kyllä avaa helposti mitään kirjoittamattomia sääntöjä.
Juuri tällaista tarkoitin. Vaikka monelle jokin asia on itsestäänselvyys, se ei välttämättä ole sitä noviiseille.

Mietiskelin, että millaisella foorumilla voisin itse joutua vaikeuksiin "tapakulttuurin" kanssa. Ehkä sellaisella foorumilla, jossa kaikkien pitäisi olla suurin piirtein samaa mieltä! Jos vaikka Putinin nuorilla kannattajilla, Nashi-järjestöllä, olisi foorumi, niin siellä varmasti pitäisi pitää kieli keskellä suuta, ettei vaan ilmaisisi kritiikkiä foorumin ihailun kohdetta vastaan... jos vaikka olisi pakko "vakoilla", mitä sellaiset ihmiset ajattelevat ja kirjoitusoikeus pitäisi siksi säilyttää.

Mutta tuossakin erityistapauksessa itsesensuurin onnistumisen syy olisi korkea tilannetietoisuus! Ja väitän, että "normaalitilanteissa", kuten kirjoittelussa Viisukuppilaan, ei kovin monella ole päällä sellainen vaihde, että tajuaisi sensuroida itseään. Siksi on tärkeää, että henkilöiden tiedostavuus ensin herätetään.
Timoteus kirjoitti:
Huilumies kirjoitti:Pääasia että ”rikkojalle” selitetään selkeästi (modet), missä hän tekee väärin, eikä luoteta liikaa jonkin ”maalaisjärjen” olemassaoloon ainakaan heti aluksi. Missä ”tyhmät” muuten saisivat keskustella euroviisuista? Suomi24-palstallako? :roll:
Pidän kysymystä väärin muotoiltuna. Ei ole Viisukuppilan ongelma, missä Viisukuppilaan sopeutumattomat (en kovin mielelläni käytä sanaa "tyhmä") voivat keskustella euroviisuista. Viisukuppila ei ole julkinen palvelu eikä oikeus kirjoitella euroviisuista Viisukuppilaan ole ihmisoikeus.
Ymmärrän hyvin, ettei se ole "ihmisoikeus". Mutta... olen siitä huolimatta taipuvainen ajattelemaan, että sitä parempi, mitä enemmän Kuppila pystyy kokoamaan viisufaneja, ja jokainen "sopeutumattomuus" pitäisi ehkäistä ennalta, ottamalla uusi tulokas hyvin vastaan ja selittämällä, tarvittaessa rautalangasta, missä tämä tekee virheitä, sen sijaan että oletetaan hänen tajuavan ne muutenkin, ja mollataan sitten siitä ettei tajuakaan. (Ehkä selitetäänkin nykyään ihan riittävässä määrin.)

En minä vastusta sitä, että sääntöjä rikkoneet saavat rangaistuksia. En kannata mitään dhimmiytymistä, maassa maan tavalla on toki oltava. Kannan huolta vain siitä, ovatko rangaistuksen syyt heille selviä.

Taannoin myönsin eräälle moderaattorille, että Kuppila ei ole "kasvatuslaitos". Ei olekaan, mutta... ehkä silti voisi olla pikkuisen? Olisi hyvä, jos me kaikki jossain määrin kasvattaisimme/ohjaisimme kanssaihmisiämme selviytymään elämässä, ja osana siitä olisi käytöstavat foorumeilla. Ei Kuppila ole mikään "loppunäytös" vaan yhtä kaikki elämän "kenraaliharjoituspaikka" muiden joukossa. :joojoo:

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 14:55

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Cyrano » 15 Elo 2009, 00:44

kais(t)a kirjoitti:Ylläpito haluaa edelleen muistuttaa, että sen "ilmoita tämä viestin" -painikkeen käyttö on salittua,
Ei vaan jaksa, estolista on helpompi.
ylläpidon olisi helpompi toimia kun ongelmien laajuus tulee paremmin esille. Toki ylläpito lukee kaikki viestit ja puuttuu parhaalla katsomallaan tavallaan ilmeneviin epäkohtiin. Silti olisi helpompaa toimia jos tietäisi miten muutkin suhtautuvat asioihin.
Etsimättä on silmään pistänyt mm tällaista:
Joku roiskaisee 60 viestiä yhdessä päivässä.
Joku toinen kirjoittaa viestejä, jotka on enintään rivin mittaisia.
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

Avatar
Juurovissön
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9110
Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
Paikkakunta: Turku

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Juurovissön » 15 Elo 2009, 05:28

Ihanaa keskustelua täällä! Mukavaa lukea, vaikken kaikkea täysin ymmärräkään.

Uudet aiheet? Voihan niitä laittaa alulle, mutta ehkä ne eivät kiinnosta? Aika jännä joskus huomata, että uusi aihe kiinnostaa aluksi, sitten tulee taukoa, ja sitten taas joskus. Rohkeasti kannattaa silti aloittaa uusia aiheita, joita tulee mieleen.

Itse kuulun "vähän ehkä" extempore-impulsiivisuus-osastoon. Musiikkiin voi kuitenkin jokainen antaa oman osansa kertomalla siitä mielipiteensä. Hyvin tunnepitoisestikin.

Kaikki mielipiteet musiikista ovat ihan yhtä arvokkaita. Ne ovat kuitenkin kuulijansa kuuntelemia. Ne ovat omia arvioita kuullusta/nähdystä. Minusta sellaisia tuoreita arvioita, joita täällä olen nähnyt, on todella antoisaa lukea. Esimerkkinä monien ansiokkaat kokemukset keikoilta. Sellainen innostaa musiikkiin. Vaikka arvio olisi kielteinenkin. Mielstäni oma arvio jostain levystä tai keikasta on aina arvokas. Vaikka se olisi toisenlainen kuin muut sanovat. Aina on mukava lukea toisten kuppilalaisten omia kokemuksia.

Todella antoisaa oli esimerkiksi lukea Moskova 2009 -kommentteja. Ihan kuin olisi itsekin ollut paikalla! Kiitokset paikan päältä raportoijille! Sillä ei oikeastaan ollut väliä, kehuttiinko vai rytättiinkö omia suosikkejani, mutta kommentit kaikesta tapahtuman ympärillä olivat kiinnostavaa luettavaa! Joka päivä oli pakko lukea....

Avatar
Juurovissön
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9110
Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
Paikkakunta: Turku

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Juurovissön » 15 Elo 2009, 09:48

Jónsì kirjoitti:Sen kyllä sanon, että jos ei ainoostakaan tapaamisesta ole kiinnostunut, niin on aika turha valittaa kuppilan sisäpiiristymisestä. Samalla kun tekee valinnan pysyä poissa tapaamisista, tekee valinnan pysyä sisäpiirin ulkopuolella.
Haista kukkanen! Olen kyllä myös kuullut muista kuppilalaisista, jotka eivät ole vielä tapamisissanne käyneet. Aivan outo kommentti! Olenko siis ainoa, joka ei tunne oloaan kovin kotoisaksi 20 vuotta nuorempien, hyvin paljon valveutuneimpien ja sivistyneimpien ja varsinkin itsetitetoisempien nuorten kanssa? Jos tulisin, mua varmaan syytettäisiin: "se fcuking ryppynen homo yritti iskee mut kaljamahoineen"

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Miik » 15 Elo 2009, 10:42

^ Ikävä kuulla, että mielikuvasi tapaamisissa käyvistä ihmisistä on tuollainen. :eiei: Mielestäni viisufanijoukkio on varsin heterogeeninen niin iältään kuin muilta henkisiltä ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan - ja nii o hyvä. Ymmärrän toki, että jonkun saattaa olla helpompi kirjoittaa foorumille "kasvottomana", mutta silloin ei kannata tehdä tuomita toisiaan tapaavaa porukkaa väärin perustein.
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Margot » 15 Elo 2009, 11:28

Juurovissön kirjoitti:
Jónsì kirjoitti:Sen kyllä sanon, että jos ei ainoostakaan tapaamisesta ole kiinnostunut, niin on aika turha valittaa kuppilan sisäpiiristymisestä. Samalla kun tekee valinnan pysyä poissa tapaamisista, tekee valinnan pysyä sisäpiirin ulkopuolella.
Haista kukkanen! Olen kyllä myös kuullut muista kuppilalaisista, jotka eivät ole vielä tapamisissanne käyneet. Aivan outo kommentti! Olenko siis ainoa, joka ei tunne oloaan kovin kotoisaksi 20 vuotta nuorempien, hyvin paljon valveutuneimpien ja sivistyneimpien ja varsinkin itsetitetoisempien nuorten kanssa? Jos tulisin, mua varmaan syytettäisiin: "se fcuking ryppynen homo yritti iskee mut kaljamahoineen"
Aika surullista, että koet ikäsi noin rajoittavaksi tekijäksi. :lohduton: Tapaamisissa nimittäin käy mua 10, 20 ja jopa 30 vuotta vanhempia ihmisiä, jotka ovat mielestäni aivan ihania ja toivottavasti ajattelevat samoin musta. Ei tulisi mieleenkään, etten voisi kaverustua/ystävystyä jonkun kanssa ikäeron takia.

Jonsin viestihän on ihan silkkaa faktaa, ei siitä kannata suuttua. Sisäpiiri kai yleensä mielletään porukaksi, joka tuntee toisensa hyvin ja viettää aikaa yhdessä. Eikö siis ole aika itsestäänselvää, että jättäytymällä pois tapaamisista jättäytyy pois myös sisäpiiristä? Eikä siinä ole mitään pahaa. Kyllähän tänne foorumille mahtuu muitakin kuin näitä kuuluisia sisäpiiriläisiä.
What color is your life?

Avatar
i wanna be a toy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4000
Liittynyt: 01 Helmi 2006, 15:06
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja i wanna be a toy » 15 Elo 2009, 12:09

Taidan olla suurinpiirtein samaa ikäluokkaa nimijörö Juurovissönnin kanssa :miettii: Minulla ei tullut edes mieleen mikään ikäsyrjintä, kun menein ensimmäistä kertaa näihin tapaamisiin :eiei: Vähän jännitti tietenkin ja liikaa vodkaakin tuli juotua ikävin seurauksin, mutta kaikin puolin ihania ihmisiä ovat kaikki ne joiden kanssa minulla on ollut ilo jutella :ihana:
Minusta olisi vallan mukava tutustua Juurövissoniin, kun tuntuu olevan aika paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita :vonkaus: Milloin on pikkujoulut :jouluhymy: jospa siellä nähtäisiin ?
Ihan voitais olla ilman niitäkään siel näin.

Avatar
--evg
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1832
Liittynyt: 24 Marras 2008, 18:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja --evg » 15 Elo 2009, 12:13

^^ Mä en ole ehtinyt tapaamisiin mutta en siltikään pidä kuppilaa mitenkää erityisen sisäänpäin kääntyneenä. Mitä ny olen seurannut uusien ihmisten tänne "totuttelua" niin hyvin hekin ovat päässeet tänne mukaan. Se on aika selkeästi huomattavissa että täällä nuorisolla ja aikuisilla on omat ryhmänsä mutta silti kaikki pitää yhtä ja toivoisin näin olevan myös jatkossa joten suosittelen kaikkien tutustuvan uusiin ihmiseen (että ei aina turvauduta niihin jotka jo ennestään tunnetaan) ja kaikki saa ilmaista mielipiteensä (tietenkin normaaliin sivistyneeseen käytökseen kuuluu että se esitetään ilman että kukaan loukkaantuu tai pahoittaa mielensä)
IB- International Bullshit

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22132
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59
Paikkakunta: Helsinki.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Jónsì » 15 Elo 2009, 14:25

Juurovissön kirjoitti:
Jónsì kirjoitti:Sen kyllä sanon, että jos ei ainoostakaan tapaamisesta ole kiinnostunut, niin on aika turha valittaa kuppilan sisäpiiristymisestä. Samalla kun tekee valinnan pysyä poissa tapaamisista, tekee valinnan pysyä sisäpiirin ulkopuolella.
Haista kukkanen! Olen kyllä myös kuullut muista kuppilalaisista, jotka eivät ole vielä tapamisissanne käyneet. Aivan outo kommentti!
Valittavatko he siitä, että jäävät sisäpiirien ulkopuolelle? Eivät. He tekevät valinnan ja hyväksyvät sen seuraukset.
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 18238
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja kais(t)a » 15 Elo 2009, 14:32

Huilumies kirjoitti: Mutta ongelmista selvitään ainakin sillä, että modet ainakin muutaman kerran ilmoittavat noviisille selvästi, missä hän tekee väärin ja kuinka pitäisi käyttäytyä, ainakin jos käytösvirhe ei ole normaalielämässä ilmiselvä (kuten toisten loukkaaminen). Jos hän senkään jälkeen ei usko, niin joutuu kai bännäämään. Lyhyempi bänni alkajaisiksi ja pitempi myöhemmin, kuten täällä on tehtykin...

Entäpä sellainen hypoteettinen tilanne, ettei tämäkään yksinkertaisesti toimi? Jos kerta toisensa jälkeen nämä neuvot ja ilmoitukset kaikuvat kuin kuuroille korville ilman minkäänlaista vastareaktiota? Hypoteettisesti ajateltuna, kuinka monta kertaa pitäisi yrittää? Itse ainakin koen tuollaisen välinpitämättömyyden ja itsekeskeisyyden vähän jopa loukkaavaksi ylläpitoa mutta eniten muita foorumilaisia kohtaan. Ymmärrän jos niin sanottu tapakulöttuuri ei aukea uusille mutta säännät on säännöt ja kyllä ne niin helposti ovat saatavilla ja nähtävillä että jatkuvasti niiden rikkominen ei voi olla vaan tietämättömyyttä. Mutta ei huolta, ketään ei taatusti heitetä ulos yhdestä tai muutamasta virheestä ja rikkomuksesta vaan kyllä sellaiset toimenpiteet sellaisten sattuessa ovat pidemmän pohdinnan ja harkinnan tuloksia. Selvää lienee on että jossain vaiheessa itse kunkin sietokyky yksinkertaisesti loppuu. Hypoteettisesti ajateltuna minkälaisen viestin se antaisi jos kerta toisensa jälkeen vaan kertoisimme, huomattaisimme ja yrittäisimme opastaa mutta emme koskaan sen enempää? Eikö se välittäisi jo sellaisen viestin, että täällä voi elellä kuin sika pelolla, olla välittämättä muista ja silti kaikki jatkuu ennallaan?

Juurovissön kirjoitti:Haista kukkanen! Olen kyllä myös kuullut muista kuppilalaisista, jotka eivät ole vielä tapamisissanne käyneet. Aivan outo kommentti! Olenko siis ainoa, joka ei tunne oloaan kovin kotoisaksi 20 vuotta nuorempien, hyvin paljon valveutuneimpien ja sivistyneimpien ja varsinkin itsetitetoisempien nuorten kanssa? Jos tulisin, mua varmaan syytettäisiin: "se fcuking ryppynen homo yritti iskee mut kaljamahoineen"
Tämä viesti taitaa kertoa huomattavasti enemmän sinun asenteistasi muita ihmisiä kohtaan kuin muiden ihmisten aseentesta sinua kohtaan... Olet siis luokitellut osan meistä ikäviksi ihmisiksi ilman tapaamista. Aika reilua.

Minusta on äärimmäisen epäreilua, että monet yrittävät syyllistää täällä ihmisiä niinkin kivasta asiasta kuin ystävyydestä. :lohduton:
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Juurovissön
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9110
Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
Paikkakunta: Turku

Re: Kuppilan tulevaisuus

Viesti Kirjoittaja Juurovissön » 15 Elo 2009, 15:31

Sori, olen pahoillani, ennakkoluuloinen ja kamalan kriittinen. Pitäisi tosiaan tuulettaa omia ajatuksiaan, tarttua elämään, eikä olla katkeroitunut. Mukavaa kuitenkin huomata, että tämä on yhteisö, ja vaikeistakin asioista voi puhua. Ihania kaikki olette, kun jaksatte kommentoida. Se osoittaa, että ei todellakaan ole mitäänsanomatonta, mitä tänne kommentoi.

Monissa viesteissänne on mukavaa lämminhenkisyyttä ja välittämistä. Mahtavia nuo Margotin ajatukset, samoin "Lelun", samoin kuin muidenkin! Ehkäpä uskaltaudun joskus hyppäämään kaapistani ulos ja olemaan muutakin kuin kriittinen tarkkailija. Iso halipusu kaikille! Ihan kaikille!

Vastaa Viestiin