Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2022

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Noniin. Oli kyllä jännittävä ja vaihteleva peli, joka ratkesi vasta rankkareilla. Mutta kyllä Argentiina pelin sen verran hyvin veti, että kyllä Argentiina voittonsa ansaitsi. :tapu:

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Jeeeeeee!!! :tuuletus: :uujee:. 36 pitkää vuotta! <3. Huh huh! Emiliano Martinez taas kova pilkuissa!

Viesti Kirjoittaja Rousku »

-kaitsu87- kirjoitti: 18 Joulu 2022, 19:46 Hemmetti sitä Montielin kättä väärässä paikassa..
Sai sitten mahdollisuuden kuitata mokansa pilkulta.

No, periaatteessa kannatan vaihtelua mestaruuksista, ja saipa Messi sitten uralleen kruunun. Lievästi kannatin Ranskaa, mutta ei tunnu rankalta vaikka näin päin meni. Armollista, että Ranskan pilkuissa oli kaksi epäonnistujaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
hra47
Viestit: 8135
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53

Viesti Kirjoittaja hra47 »

Saihan tää finaali lopulta arvoistansa draamaa. Lopetin jo katselun hetkeksi toisella puoliajalla kun en jaksanut katsoa Argentiinan pallottelua ja ajanpeluuta 2-0-tilanteessa.
"Mä nousin tähtiin palata en sieltä voi..."
- Mä elän vieläkin

Avatar
Rousku

Pitäisiköhän katsoa se Argentiinan Saudi-Arabia -ottelu vielä? Mikä siinä oikein meni pieleen, kun turpiin tuli? Lähtivätkö ylimielisesti kakkosmiehistöllä, vai miten se meni?

Mitalit tuntuvat menneen oikein; ei voi sanoa, että jokin muu ottelu olisi ollut moraalinen loppu- tai pronssiotteukaan.

Miksi Angel Di Maria otettiin vaihtoon? Väsähtikö vain? Maalivahtiin kyllä ratkesi paljon; Argentiinalla oli parempi. Muutenkin kuin rankkareissa. Se Kolo Muanin vedon torjunta ratkaisi paljon. Ranskan joukkueesta nostaisin esiin Dayot Upamecanon puoustuksesta.

Avatar
hra47

Rousku kirjoitti: 18 Joulu 2022, 18:10 Tämä Ranskan vieraspeliasu on kyllä paljon punasukkaista kotiasua tyylikkäämpi. Pidän tuosta sinisen sävystä, ja kulta istuu siihen hyvin.
Joo, mulla tulee taas noista Argentiinan raidallisista pelipaidoista ankeita keskitysleirimielikuvia...

MIH96
Viestit: 12840
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja MIH96 »

Mikä tunteiden vuoristorata tämä finaali olikaan. :kups: Kunnon draamaa, paljon enemmän kuin osasin odottaa. Argentiina johti loistopelillä 2-0 ekan puoliajan jälkeen. Sitten koitti noin 70. minuutin jälkeen muutama musta minuutti, jolloin Mbappé ensin kavensi pilkulta ja sitten toi Ranskan tasoihin. Jatkoajalla Messi iski 3-2, jotka näyttivät jonkin aikaa jäävän ratkaisuksi, mutta sitten argentiinalaisen käsivirhe kulmapotkun jälkeen toi jälleen yhden pilkun Ranskalle - numerot 3-3.

Kolmatta kertaa MM-kisojen finaalissa mentiin pilkkukisaan (edelliset kerrat 1994 ja 2006), ja minulla oli Hollanti-voiton myötä luotto Argentiinaan. Eivätkä he pettäneet, sillä kaikki neljä Albicelesten laukojaa onnistuivat ja Ranska epäonnistui kahdesti. Kaikkien näiden vaiheiden jälkeen Argentiina on maailmanmestari! :tuuletus: :tuuletus: :tapu: :tapu: Messi on tehnyt sen, hän on viimeistään nyt yksi suurista Pelén ja Maradonan rinnalla! :ihana: Ja nyt on vähän yli vuosikymmen sitten keksimäni, jääkiekon triplakerhon pohjalta luotu jalkapallon kolmen kullan klubi saanut kaksi uutta jäsentä, Messin ja Ángel Di Marían viidentoista espanjalaisen, yhdeksän saksalaisen, seitsemän ranskalaisen ja viiden brassin rinnalle. Edelliset uudet jäsenet oli saatu kahdeksan vuotta sitten, joten oli jo aikakin.

Se varsinainen hallitsevien mestarien kirous ei rikkoutunut sittenkään. Brasilia 1962 on edelleenkin viimeisin kerta, jolloin maailmanmestaruus on pystytty uusimaan.

Viesti Kirjoittaja ESC93 »

:toilet: Arvoisensa isäntämaalle arvoisensa voittaja, likimain oksensin äsken. Argentiinan muille pelaajille nippa nappa sallii, mutta v*ttumainen Messi tekee sen mahdottomaksi.
Kur protestojmë e nga dremitja kolektive zgjohemi
Ne përsërisim, përsërisim, përsërisim

MIH96

^ Ei haittaa, vaikken pääsisi mahdolliseen tulevaan levyraatiisi.

Avatar
Rousku

Oli kyllä aika päheä se kahdeksikko, jossa palkinnot jaettiin. Mitä nyt pelaajat eivät aina tienneet, mihin suuntaan siinä pitäisi mennä.

Futiksessa on hauskaa se, miten erirakenteiset pelaajat voivat pärjätä. Niinkuin nyt tuollainen Messin kaltainen persjalkainen vaappuva tumppi maailman paras pelaaja. :heihaloo:

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Huikea finaali. :ihana: Tykkään suurista pelaajista, Ronaldo ja Messi best.

TomppaJr kirjoitti: 18 Joulu 2022, 22:40Tykkään suurista pelaajista
TomppaJr kirjoitti: 18 Joulu 2022, 22:40Ronaldo best.

hra47

MIH96 kirjoitti: 18 Joulu 2022, 22:12 Argentiinan edellinen maailmanmestaruus siis 36 vuotta sitten, nyttemmin edesmenneen Maradonan aikoina. MM-pysti palasi Etelä-Amerikkaan 20 vuoden tauon jälkeen, eurooppalaisten joukkueen mestaruuksia nähtiin ennätykselliset neljä putkeen.
Se olisikin jo liikaa jos e-amerikkalaiset dominoisivat tilastoja kun Euroopassa on kuitenkin paljon suurempi määrä potentiaalisia mestareita...

Avatar
Rousku

Kuinkahan iso maali muuten pitäisi olla, jotta Lautaro Martinez osuisi siihen muuten kuin pilkulta?

MIH96

^ Toivottavasti L. Martinezille koittaa vielä hyviä päiviä niin maa- kuin seurajoukkueessakin.

Avatar
sziget
Viestit: 11926
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56

Viesti Kirjoittaja sziget »

Uskomattomin hetki oli Martinezin torjunta, kun Kolo Muani vapautettiin jatkoajan lisäminuuteilla. Miten pallo voi olla missään muualla kuin maalissa? Se pelasti Argentiinan rankkarikisaan, jossa Martinez oli jälleen vahva. :tapu:

Finaali on usein ollut lievä pettymys pelillisesti. Haetaan sitä yhtä maalia, joka kaiken ratkaisee. Nyt riitti tasoa ja draamaa eikä käänteistä jäänyt paljon valittamista. Argentiinan rankkari ja Ranskan toinen rankkari tulivat kevyesti, vaikka ehdot kai täyttyivät. Enemmän ihmetytti Kroatian saamatta jäänyt rankkari pronssiottelussa, ei onneksi ratkaiseva.

Finaalissa on tehty viidesti 6 maalia, mutta aiemmat ovat päättyneet 4-2 joko suoraan tai jatkoajalla (1932, 1938, 1966 ja 2018). Ainostaan Ruotsin finaalissa 1958 tehtiin 7 maalia. Edellinen finaali oli paljon latteampi, kun Ranskan halvalla saatu rankkari käytännössä tappoi ottelun. Nyt Argentiina oli ihmeellisen voimaton puolustuksessa varsinaisen peliajan ja jatkoajan kriittisillä minuuteilla. Eikö vain jalka noussut enää? Vaihdot jatkoajalla toivat kyllä hyökkäysvoimaa ja 3-2 johtomaalin.

Seitsemästä nollapelistä huolimatta maalikeskiarvo 2,69 oli suurempi kuin kaksissa viime kisoissa. Qatarissa tehtiin 172 maalia, Venäjällä 169 ja Brasiliassa 171. Tärkeitä VAR-ratkaisuja osui silmiini vähemmän kuin 2018. Niihin kuuluivat Japanin ihmemaali Espanjaa vastaan (pallo näytti käyneen päätyrajasta ulkona, mutta kuvakulma harhautti tv-katsojaa) ja Argentiinan kolmas maali finaalissa (ei paitsio, Varanen takamus oli alempana kuin Lautaro Martinez).
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
-kaitsu87-

2,3 miljoonaa suomalaista seurasi eilen MM-finaalia! Morjes mikä määrä! :shock:

Kylian Mbappe voitti maalikuninkuuden kahdeksalla osumalla! Lionel Messi toinen seitsemällä maalilla, joista neljä rankkareita. Neljän maalin miehiä Julian Alvarez & Olivier Giroud. Mbappe tehnyt kahdessa MM-turnauksessa 12 maalia! Jäätävää. Miroslav Klose on MM-historiassa tehnyt eniten maaleja kuusitoista, mutta Kylian siitä vain neljä maalin päässä

Viesti Kirjoittaja Aleksi »

Outoa, että potkupallo kiinnostaa näin paljon maassa, joka ei edes lajissa menesty. Minä en jaksaisi seurata.
Got a fire and a country heart 🔥

Avatar
Rousku

Aleksi kirjoitti: 19 Joulu 2022, 14:43 Outoa, että potkupallo kiinnostaa näin paljon maassa, joka ei edes lajissa menesty.
Outoa, että maa, jota jalkapallo kiinnostaa näin paljon, ei siinä lajissa edes menesty!

Se nyt vain on isoin laji, ja sillä siisti.