YLE Areena

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28216
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

YLE Areena

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 15 Kesä 2007, 13:43

YLE on avannut Suomen laajimman ja monipuolisimman netti-tv ja -radiopalvelun. YLE Areenan internetsivuilla ovat lähes kaikki YLEn omatuotantoiset radio- ja tv-ohjelmat. Areenan kautta voi myös kuunnella YLEn kahdeksaa valtakunnallista radiokanavaa. Lisäksi sivustolla on runsaasti uutta tarjontaa.

YLEn uusien palveluiden päällikön Jari Lahden mukaan palvelu siirtää suomalaisen median uuteen aikakauteen.

- Areenan sisällön laajuus ja monipuolisuus takaavat, että netti-tv kiinnostaa jatkossa entistä laajempaa käyttäjäryhmää. Radiokanavien ja radio-ohjelmien tuominen nettiin tässä mittakaavassa on myös radiomedialle iso askel, arvioi Lahti.

Jatkuvasti täydentyvä ohjelmatarjonta

YLE Areenassa on noin 400 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa. Ohjelmisto uusiutuu ja täydentyy jatkuvasti, sillä ohjelmat ovat katsottavissa ja kuunneltavissa määräajan. Pääasiassa tekijänoikeussopimukset määrittävät sen, kuinka pitkään ohjelmat ovat Areenassa saatavissa ja mitä ohjelmia palvelussa on esillä. Tekijänoikeusneuvottelut ovat käynnissä vielä esimerkiksi suosikkisarja Kotikadun saamisesta palveluun. Sama tilanne on monien ulkomaalaisten tv-sarjojen kanssa.

YLE Areenan aineisto on jaettu ohjelmatyyppien mukaan kymmeneen ryhmään: uutiset, urheilu, ajankohtaisohjelmat, asiaohjelmat, oppiminen ja tiede, kulttuuri, musiikki, viihde, draama ja lapset. Areenassa on lisäksi runsaasti suoria lähetyksiä - esimerkiksi urheilu- ja tapahtumatelevisiointeja. Valikoimassa on myös tv-sarjojen ensimmäisten jaksojen ennakkokatseluja, joista tuoreimpana tarjolla on uusi Henry Rollins Show YLE Teemalta.

Internet on monille suomalaisille tärkeä media ja uuden palvelun kautta YLE tavoittaa käyttäjäryhmiä, joiden television katselu tai radion kuuntelu on vähäistä.

- Suomalaisten mediankäyttö muuttuu ja YLEn tehtävä on vastata uusiin haasteisiin. Nyt tv-maksulle saa laajan vastineen myös verkkoympäristössä, sanoo ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén.

Palvelu tarjoaa lähetysajoista riippumattoman tavan katsoa ja kuunnella ohjelmia. Areena on aluksi avoin kaikille, mutta myöhemmin palvelun käyttäjäksi on rekisteröidyttävä. Rekisteröityminen edellyttää silloin maksettua tv-maksua.

YLE Uutiset
http://areena.yle.fi
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21768
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Roope » 08 Huhti 2009, 14:34


Avatar
JVN
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1573
Liittynyt: 03 Helmi 2004, 15:54
Paikkakunta: Turku

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja JVN » 23 Huhti 2009, 22:23

En löydä hakutoiminnolla oikeaa topicia, joten modet siirtäkää jos haluatte...
Elävään arkistoon liittyen! Ikinuoret leideet Leila ja Annukka ovat siellä asustaneet jo kauan, mutta nyt on Arkistoon tullut myös kaksi kokonaista mp3-jaksoa, jotka saa myös ihan luvallisesti ladata koneelleen, "Uimahallissa" ja "Ravintolassa". Jee! Tuo "Ravintolassa" löytyy jo tallenteena itseltä aiemmilta ajoilta, mutta "Uimahallissa" vuodelta 1999 oli mulle ihan uusi jakso. Voi kun laittaisivat vielä sen ihan ekan jakson tuonne kuunneltavaksi! Uusintakierros radiossa ei olisi myöskään pahitteeksi!

Kuva

Avatar
The_Sipi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8763
Liittynyt: 24 Touko 2006, 22:28
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja The_Sipi » 24 Huhti 2009, 00:04

Mä muuten pistin jokunen viikko sitten kyselyä Leilan ja Annukan uusintakierroksesta, mutta eivät ole vastanneet. :(
Mahatma Gandhi walked barefoot most of the time, causing lots of calluses on his feet. He also ate very little, which made him frail and with his odd diet, he suffered from bad breath. This made him... A super calloused fragile mystic hexed by halitosis.

Avatar
Weewa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9437
Liittynyt: 17 Marras 2003, 15:23
Paikkakunta: Riihimäki

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Weewa » 24 Huhti 2009, 08:48

Kiitti vinkistä JVN! Tuolta "Lataa mp3" kohdastahan löytyi vaikka mitä mielenkiintoista. Latasin mm. Paula Koivuniemen ja Koop Arposen haastattelut "Miten minusta tuli minä" sarjasta. :joojoo: Onpahan jotain tekemistä junamatkalle. :peukku:

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=804
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26986
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Rousku » 22 Elo 2017, 14:43

Latasin Chrome-laajennuksen, jolla pystyn kätevästi lataamaan Yle Areenasta ohjelmia (eli Adobe HDS / HLS Video Saver). Muuten toimii hyvin, mutta tietenkään juuri yleisurheilun MM-kisoja ei suostu lataamaan :niinpa:. Olisin sieltä ottanut muutaman suorituksen talteen.

Onko siellä siis mahdollisesti jokin tekijänoikeudellinen esto tms? Ja mistä voisi jo etukäteen päätellä, missä ohjelmissa sellainen olisi, jolloin ne voisi tallentaa perinteisesti digiboksilla? Paljon muuhan minua ei kiinnostaisikaan kuin juuri urheilu.

Ja huomasin, että myös Ceskatelevizen samaa aihetta koskevien striimien lataus estyy.

Miksi telkkuohjelman siis saa tallentaa digiboksiinsa, mutta samaa ohjelmaa ei saa ladata tietokoneelleen :mitvit:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8828
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Elo 2017, 01:28

Rousku kirjoitti:Miksi telkkuohjelman siis saa tallentaa digiboksiinsa, mutta samaa ohjelmaa ei saa ladata tietokoneelleen :mitvit:
Tietokoneelle ladattua tiedostoa voi teoriassa jakaa eteenpäin. Digiboksilta sitä ei saa ulos, koska boksi ja TV-vastaanotin ovat naimisissa keskenään. Kun jompikumpi hajoaa, tallennettuja ohjelmia ei voi enää katsoa. Näin minulle sanottiin TV-ostoksilla pari vuotta sitten. Vanhoilta bokseilta ohjelman pystyi siirtämään tietokoneelle ja polttamaan vaikka dvd-levylle sopivia apuohjelmia käyttäen. Tekijänoikeuksien takia tämä on nykyään estetty. Kertokaa, jos olen väärässä tai tiedätte aiheesta lisää.

En ihmettele, jos juuri urheiluohjelmissa suojaus estää lataamisen. Areenan UKK:n mukaan Ylellä on oikeus tarjota joitakin Areenan ohjelmia downloading-teknologialla, jolloin ne voi ladata omalle laitteelle täysin luvallisesti. Eivät kerro, paljonko tällaisia ohjelmia on ja mistä ne tunnistaa.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3424
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja hra47 » 23 Elo 2017, 14:20

Minulla on uutena vuonna ostettu digiboksi (Vu+ Duo2) jolla kyllä pystyis siirtämään ohjelmat tietskarille jos vain haluaisin. Lisäksi kun etsin kaupoista noita digibokseja, bongasin Verkkokaupasta Panasonicin mallin, jossa oli sisäänrakennettu dvd-poltin ja sillä olis siis voinut siirtää ohjelmat dvd:lle.

Olettaisin, että striimauspalvelut katsotaan ohjelmien levittämiseksi ja sen vuoksi niitä koskee tiukemmat tekijänoikeussäännöt kuin yksityistä harrastelua kotona digiboksien kanssa.
Kirosanan kaltainen on lempi pohjoinen

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 26986
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Rousku » 23 Elo 2017, 18:02

Minulla taas on sangen vanha digiboksi, josta saa kyllä kaiken kätevästi tietokoneelle.

Harmittaa näin kuluttajana, kun rahani ei kelpaa :niinpa:. Voisin esim. Rion kisoista ostaa yhtä jos toistakin uudelleen fiilisteltäväksi, jos vain olisi joku joka myisi. Eli lähinnä kai kisojen televisioinnista vastannut NBC. Kapitalismi ei näköjään toimi kuten pitäisi :draamaa:. Ja eikö tuossa jo rikota urheilijoidenkin tekijänoikeuksia omiin suorituksiinsa :mitvit:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8828
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja sziget » 23 Elo 2017, 23:56

Kiitos tiedoista. Gigantti ja Expert (nyk. Power) uskottelivat, ettei ohjelmien siirto ja arkistointi omaan käyttöön onnistuisi nykyisillä laitteilla ollenkaan. Vanhalla digiboksillani siirto tietokoneelle toimi heikosti, jatkokäsittely Windows XP -koneella kyllä sujui. Boksi on jo muutenkin antiikkinen, joten uusi tallennin pitäisi hankkia.

Areenassa ärsyttää aakkosellisen hakemiston toimimattomuus. Ennen siellä oli kirjainluettelo, jonka linkeistä pääsi selaamaan ohjelmalistaa halutusta kohdasta. Kysyessäni kertoivat, että Areenaa uudistetaan ja A-Ö-listaus on vain väliaikaisesti poissa käytöstä. Siitä on nyt kolme ja puoli kuukautta.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27811
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Pete » 02 Syys 2017, 10:59

Jospa tässä ketjussa voitaisiin tosiaan keskustella kaikista netti-tv-palveluista?

Viafree lienee yksi uusimmista. Itse olen katsonut tuolta Riitta Väisäsen juontamaa Puhallus-ohjelmaa, joka on Kymppitonnin ja Kuutamolla-ohjelman fuusio. :mrgreen:
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 43293
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Syys 2017, 13:46

Pete kirjoitti:Viafree lienee yksi uusimmista. Itse olen katsonut tuolta Riitta Väisäsen juontamaa Puhallus-ohjelmaa, joka on Kymppitonnin ja Kuutamolla-ohjelman fuusio.
Apua. :sekava: Tuo täytyy tsekata! :rofl:
"Nothing holding me down
Nothing holding me down
Nothing holding me down now"

(Kate Miller-Heidke - Zero Gravity)

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 43293
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: YLE Areena

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 02 Syys 2017, 19:35

^ Oon kattonut jo kaks jaksoo ja yllättävän hauska ohjelma. :uujee:
"Nothing holding me down
Nothing holding me down
Nothing holding me down now"

(Kate Miller-Heidke - Zero Gravity)

Vastaa Viestiin