Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

*****
5
13%
****
6
15%
***
14
36%
**
10
26%
*
4
10%
 
Ääniä yhteensä: 39

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 33614
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 18 Marras 2017, 16:33

Kuva
:slovenia:
Maa: Slovenia
Vuosi: 2016
Kappale: Blue and red
Esittäjä: ManuElla
Säveltäjä: Leon Oblak
Sanoittaja: Manuella Brechko, Marjan Hvala
Sijoitus semifinaalissa: 14./18
Pisteet semifinaalissa: 57
Sanat: https://eurovision.tv/participant/manuella/lyrics
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Slovenia2016.html

Manuela Brečko, taiteilijanimeltään ManuElla, on slovenialainen laulaja ja lauluntekijä, joka on syntynyt noin Kajaanin kokoisessa kaupungissa Celjessä. Kaupunki sijaitsee suurin piirtein keskellä Sloveniaa, ja suhteellisen pienestä koosta huolimatta se on Slovenian kolmanneksi suurin kaupunki. Siellä ManuElla joka tapauksessa näki päivänvalon 31. tammikuuta armon vuonna 1989. Jo 16-vuotiaana hän osallistui paikallisen kykykilpailun ”Bitke talentovin” toiselle tuotantokaudelle, ja viisi vuotta myöhemmin hänet nähtiin myös saksalaisessa kykykilpailussa ”Das Supertalentissa”.

Omistautuneimmille viisuharrastajille ManuElla saattaa olla etäisesti tuttu Slovenian 2012 Euroviiukarsinnasta, jossa hän pääsi neljän parhaan joukkoon. Tuolloin voiton vei Eva Boto, joka myöhemmin kansainvälisessä kilpailussa jäi oman semifinaalinsa toiseksi viimeiseksi. Mutta ManuElla ei luovuttanut, vaan jälleen vuonna 2016 hän oli valmis tavoittelemaan Slovenian euroviisuedustajan paikkaa. Joidenkin fanien mielestä Slovenian karsinnan piti olla yhden tai maksimissaan kahden kauppa, mutta niin vain ManuElla pääsi yllättämään sinipunaisena hevosena.

Mukana karsinnassa oli suurta fanisuosiota nauttiva Nuša Derenda, joka edusti Sloveniaa vuonna 2001 Tanskassa järjestetyissä Euroviisuissa kappaleella ”Energy sekä Raiven ja hänen elektroninen pop-balladinsa ”Črno bel” (”Mustaa ja valkoista”). Kahden ennakkosuosikin lisäksi Slovenian karsinnoissa maininnan ansaitsee myös Regina, joka edusti Sloveniaa vuonna 1996 kappaleellaan ”Dan najlepših sanj” (”Kauneimman unelman päivä”). Kumpikin Slovenian aikaisemmista edustajista jätettiin kuitenkin tylysti karsinnan kärkikaksikon ulkopuolelle, ja lopulta taistelu edustuspaikasta käytiin värien kesken. Vastakkain olivat Sininen ja punainen sekä Musta ja valkoinen. ManuElla on säveltänyt ja sanoittanut voittokaan ”Blue and Red” -kappaleensa itse Marjan Hvalan ja Leon Oblakin kanssa.

Ennen tulostenjulkistusta oli show'ssa vuorossa tietenkin väliaikanumero. Tällä kertaa väliaikanumero on mainitsemisen arvoinen, sillä melko ironisesti siitä tuli suurempi hitti kuin yhdestäkään kilpailleesta kappaleesta. Klemen Slakonja -niminen mieshenkilö oli nimittäin valittu väliaikanumeron esittäjäksi, ja niin sai ensiesityksensä ”Putin, Putout”-niminen kappale, jossa Slakonja imitoi Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Nykyään Slakonja on tehnyt julkkisparodioita enemmänkin, ja hänen suosionsa on yhä suurta. Hämmennystä mutta myös suurta ihastusta herättäneen väliaikaesityksen jälkeen oli tulosten julkistamisen aika. Monien ihmetykseksi Slovenian edustajaksi tosiaan valittiin ManuElla kappaleellaan ”Blue and Red”.

Varsinaisissa Euroviisuissa Slovenian menestys jäi laihanlaiseksi ulkomusiikillisia arvoja edistäneestä paidattomasta miestanssijasta huolimatta. Kotiin viemisinä oli 14. sija ja 57 pistettä. Suurimmat pisteet tulivat Irlannin, Makedonian ja Belgian tuomaristoilta. Pelkillä puhelinäänillä Slovenia olisi jäänyt semifinaalin toiseksi viimeiseksi kahdeksalla pisteellä, mutta tuomaristot pelastivat maan muutaman sijan korkeammalle. Euroviisujen jälkeen ManuEllan esiintymislavat ovat hieman pienentyneet, ja hänet on muun muassa nähty esiintyvän ei sinisellä, ei punaisella vaan valkoisella ruotsinlaivalla. Muutenkin ManuElla asustelee nykyään Ruotsissa ja ainakin Instagram-sivujensa perusteella on julkaisemassa pian uutta musiikkia. Kuinka monen tähden edestä sinuun iskee slovenialainen väri-ilottelu?

ManuElla Facebookissa

ManuElla Instagramissa

ManuElla Twitterissä

ManuElla YouTubessa
Kuva
https://www.manuellaofficial.com/
oih, oih, lovin, poom, coom

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 33614
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 18 Marras 2017, 16:35

Itselleni tämä on aina ollut joku ihme perversio vaikka kyllä tiedostan tämän objektiivisen huonouden. :heh: Jotenkin vaan tämä pompöösi kantri-ilottelu koskettelee syvimpiä sielun osasiani. Viisi kirkasta tähteä ja yksi Slovenian parhaista. <3
oih, oih, lovin, poom, coom

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 56700
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 18 Marras 2017, 16:38

:slovenia: :slovenia: :slovenia: :slovenia:

Ajanhammas purrut tätäkin. Pidin joskus ihan viiden tähden edestä. ManuEllan Gucci-koira on kyllä niin suloinen ilmestys. :rakkaus:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18744
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 18 Marras 2017, 17:00

On tämä ihan tarttuva kantriralli, mutta melkoinen harmaavarpunen, joten en ihmettele kannatuksen puutetta. Puhelinäänissähän tämä keräsi vain kaveripisteitä Länsi-Balkanilta ja hieman parempi raatiäänestysmenestyminen selittyy erilaisella äänestystavalla, raatiäänestyksessä ei tarvitse olla kenenkään ykkössuosikki saadakseen pisteitä. Mutta minulta kolme.

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7396
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 18 Marras 2017, 17:03

Rempseä kantriralli. :joojoo: Harmittavasti viisuissa ylöspano oli hämmentävä. Olisi vaatinut sen bändin taustalle, eikä ympyrää tangolla vetävää miestä. Viisi tähteä.
Žvižej fucked up the solo

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11171
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja romualdo » 18 Marras 2017, 17:10

vai että ajan hammas... hahhah että osaatte olla sit hauskoja... ja muutenkin lievästi sanottuna kauhean käsittämättömiä ns.musiikkimaultanne.... tämähän on just sitä mitäänsanomattominta musaa (siis iskelmä-sellaista)
mitä olen koskaan kuullut... niin luotaantyöntävää että.... ei uskoisi että balkanmaista joku menisi näin alas... ja uskomattominta että se on juuri slovenia - tälläiset ovat euroviisujen irvikuvia kuten lähes kaikki tämänkin vuosituhannen biisit... n. 0.1 pist. tämän kuunneltua tai siis oikeammin sanottuna muutaman sekunnin (sekin riittää aivan hyvin) tätä kestettyään uskoo jo että kaikki mahdollinen on ilmeisesti ? jo maailmassa sävelletty...==?, niin että mitä h..vettiä ne vielä ensi vuodellekin puuhaavat jotakin mukamas esc-kisoja...

ei ei ja ei, vielä jos meinaatte pitää englannin ns. pakollisena esityskielenä.....


terve, mua ei niitten seurannassa enää nähdä eikä kuulla... eli manselaisittain se on moro!"-Onko se kuu joka näkyy tuolta pilven takana? -En tiiä kun en ole paikkakuntalaisia!"

"Parisuhde on parempi kuin pari suhdetta"

"Pistää vain kivekset vierekkäin ja huilaa!"

"Vaihdevuosiin kyllästynyt ratavahti etsii kumppania, kylmäkiskoiset älkää vaivautuko!"

Maailman parhaimmat vitsit
Mietelmiä
Viimeksi muokannut romualdo, 21 Marras 2017, 11:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2594
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 18 Marras 2017, 20:40

Kovasti pidän edelleen. Kappale on aikamoinen korvamato enkä rytmiäkään voi sanoa inhoavani. Lisäksi kokonaisuudesta tulee melko sympaattinen vaikutelma aina esittäjäänsä myöten. Vahvat neljä tähteä ropsautan :ihana:
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaikesta pitäisi olla jotain mieltä ja jos et ole, olet kuukauden joka toinen lauantai Putinin tukija,
joka syö makkarakeittoa suoraan saappaasta.

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10472
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 18 Marras 2017, 22:21

Jossain kolmosen ja kakkosen välimaastossa keikkuu tämän viisun arvosana. Biisi alkaa ihan lupaavasti ja kantrielementit tuntuvat raikkailta, mutta kertsin "blue is blue and red is red" -latteudet onnistuvat lässäyttämään tunnelman aika tehokkaasti. Lopullisesti kokonaisuus väljähtää liiallisen toiston, kliseisten pyrojen ja tarpeettoman miesakrobaatin myötä.

Jää auttamatta muiden kovatasoisen vuotensa viisujen varjoon, mutta ehkä kuitenkin sympaattisuuspisteet riittävät nostamaan tähtimäärän juuri ja juuri kolmeen.
ESC 2023 TOP-10: 1. Suomi 2. Espanja 3. Slovenia 4. Moldova 5. Latvia 6. Belgia 7. Armenia 8. Australia 9. Norja 10. Serbia

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2135
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja TomBoi » 18 Marras 2017, 22:56

:slovenia: :slovenia:

Huippuvuotensa yksi heikoimmista kappaleista. Kappaleella ei ollut mitään mahdollisuuksia erottua tuosta joukosta. Onneksi kamalat asuvaihdokset jätettiin Slovenian karsintaan, mutta ei tuo miestanssija kyllä sen parempikaan ollut. En pidä tällaisista kantrirallatuksista noin yleensä, ja tämä on jopa huono sellainen kaikessa toisteisuudessaan. Sanatkin ovat oikein sellaista luovuuden ilotulitusta että huhhuh! :heh:
MKuvau!

Avatar
Paper Gangsta
Press
Press
Viestit: 1372
Liittynyt: 21 Tammi 2011, 22:45

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Paper Gangsta » 19 Marras 2017, 12:32

Kyllähän tämän kuuntelee, mutta ei tee sen suurempaa vaikutusta. Melodia kulkee sujuvasti ja ManuElla esiintyy vakuuttavasti. Samaistun katsojiin, miksi tätä edes äänestäisi, kun kisassa on niin paljon parempiakin biisejä. Kaksi tähteä!
Je t'adore, here's my heart, so take it
Je t'adore, only you can break it
You got me fallen to the floor.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1814
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Hapa » 20 Marras 2017, 05:02

Ihan hirveetä radioroskaa, toi kertsi varsinkin. :jupinaa: Onko tällainen tosiaan edustanut Sloveniaa, maata josta vielä ennen tätä vuosikymmentä oli tullut ehkä yksi huono viisu ja lukuisia hyviä/upeita. Kuuntelin loppuun asti väkisin. Ärsyttävä laulaja ja kamala laulutapa ja sitten vielä joku pullistelijakin änkesi lavalle loppupuolella, ikään kuin en olisi jo kärsinyt tarpeeksi. :roll: Annan kuitenkin yhden tähden, nolla kun on varattu sellaisille, jotka ovat täysin arvomaailmaani/moraaliani vastaan, ja tuskin tässä nyt oli mitään sellaista.
Serduchka kirjoitti:
Ajanhammas purrut tätäkin.
Aika hyvin sanottu viimevuotisesta biisistä. :rofl:
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 37932
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Rousku » 20 Marras 2017, 12:36

Harmittoman keskinkertaista menoa, kolme tähteä.

Pikku kantrirämpytelmä on tavallaan ihan symppis, mutta ärsyttävän kliseistä venyttää biisiä loppumodulaatiolla, kun ideat on käytetty loppuun. ManuElla itse esiintyi yllättävän hyvin, hän onkin paketin paras osuus. Visuaalisessa puolessa ei ole mitään tolkkua, lavalle vain on koottu sälää jota on satuttu löytämään. solistin asu, käsien rukousasento kertsin aikana, ihan random akrobaatti, pyrot - miten nämä ovat liittyvinään yhtään mihinkään :mitvit: - Sloveniassa jostakin syystä ei tätä visuaalista puolta hanskata ollenkaan, tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun menee metsään. Olisi nyt edes grillattu se akrobaatti pyroilla, kuten harkoissa kuulemma meinasi käydä, niin olisi olut jotain mielenkiintoa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8898
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja WildDance » 23 Marras 2017, 21:14

Harmiton ja kepeä. Ei mikään ihmeellinen. Kyllä tätä kuuntelee.

:slovenia: :slovenia: :slovenia:
It’s gonna be phenomen-phenomen-phenomenal 🦄

Avatar
Elvis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6319
Liittynyt: 01 Marras 2013, 13:06

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Elvis » 26 Marras 2017, 16:19

:slovenia: :slovenia: :slovenia:

Tämä on ihan kiva, mutta siihen se sitten jääkin. :puna:
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"

Melovin - Under The Ladder

Avatar
Aleksi
Press
Press
Viestit: 18463
Liittynyt: 06 Joulu 2010, 11:16
Paikkakunta: Hamina

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Aleksi » 26 Joulu 2017, 12:26

Itse esitys ei ehkä ollut paras mahdollinen näinkin menevälle kantrielementtejä sisältävälle kappaleelle mutta olkoon. Enpä lavalla pahemmin punaista nähnyt. Itse vaan yksinkertaisesti kuitenkin pidän kitararämpyttelyistä ja siksi hellyn jo neljään. Lisäksi ManuElla on törkeän upea nainen josta saa lisäpisteitä. Heikko vitonen tämä loppupeleissä on.
Do you ever get the feeling people are incapable of not caring? People are amazing.

- Charlie (The Whale)

Avatar
Ihme_Mies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2667
Liittynyt: 29 Helmi 2008, 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Ihme_Mies » 27 Joulu 2017, 20:24

Unohdettava perus-viisu-rallatus. En ole varma viittasiko Hazard pariin tylikkääseen kitara-filliin biisissä "kitarämpyttelyillään", mutta mainitsemani oli biisin sovituksessa parasta ja mauton "tömps tömps tömps..."-rumpuosasto huonointa. Heikohkot kaksi tähteä.
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."
Steven Weinberg

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Leo » 28 Joulu 2017, 22:44

:laulaa: "Sinisiä punasia ruusunkukkia kannan kädessäni, kannan kädes..." :eeek: eiku Slovenian Blue and red. Jos vielä kansallisissa karsinnoissa olivat värit kohdallaan, niin Tukholmassa luotettiin valkoiseen. Alku, säkeistöosa oli lupaava, varsinkin ne matalat lauluosuudet, mutta kertosäe lässähti. ManuEllan maneerinen laulutapa falsetissa käväisyineen oli aika rasittava tehokeino. Muuten kertsin kantrivaikutteet banjoineen olivat hyvänkuuloiset. Kolme vaatimatonta tähteä.

poika90
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2834
Liittynyt: 03 Helmi 2016, 13:24
Paikkakunta: OULU

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja poika90 » 13 Tammi 2018, 12:05

Ihan kiva kantri kappale, mutta todella helposti unohtuva. Lisäksi esitys oli semissä todella sekava. :slovenia: :slovenia: :slovenia:

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 20 Tammi 2018, 17:53

Ihan kiva, mutta kuitenkin aika vaatimaton kantrihenkinen kappale. Esitys oli kyllä kummallinen sekoitus vähän kaikkea, mitkä eivät liittyneet toisiinsa eivätkä kappaleen tunnelmaan. :roll: Kansallisen karsinnan esitys oli artistin asun värivalinnankin puolesta paljon onnistuneempi, olisi kannattanut pitää siitä sini-punaisesta väriteemasta myös Tukholmassa. :joojoo:

Kolme vähän valjua tähteä.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11695
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Slovenia 2016: ManuElla – Blue and red

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 29 Huhti 2018, 14:15

Tämän kappaleen saamat pisteet vuosien 2009-2012 äänestyssysteemillä, jossa yhdistettiin maakohtaisesti puhelinäänestyksen ja raadin top 10:
Semifinaalissa 15. sija 22 pisteellä (6 Makedoniasta, 5 Serbiasta, 3 Irlannista, Albaniasta ja Belgiasta sekä 1 Latviasta ja Italiasta).

Vastaa Viestiin