Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

*****
5
18%
****
14
50%
***
4
14%
**
3
11%
*
2
7%
 
Ääniä yhteensä: 28

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21781
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Roope » 09 Kesä 2018, 13:29

Kuva
:australia:
Maa: Australia
Vuosi: 2015
Kappale: Australia
Esittäjä: Guy Sebastian
Säveltäjä: Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl
Sanoittaja: Guy Sebastian, David Ryan Harris, Louis Schoorl
Sijoitus finaalissa: 5./27
Pisteet finaalissa: 196
Sanat: https://eurovision.tv/participant/guy-sebastian

Vuonna 2015 viisumaailma koki suuryllätyksen. Australia otti osaa Euroviisuihin ensimmäistä kertaa kilpailijana! Asia herätti monissa ristiriitaisia fiiliksiä, mutta näyttäisi siltä, että maa on tullut jäädäkseen. Maan ensimmäiseksi viralliseksi edustajaksi valittiin Australian Idolin vuonna 2003 voittanut Guy Sebastian, joka oli ehtinyt niittää kokemusta kansainvälisistä laulukilpailuista mm. vain kerran järjestetyssä World Idolissa, jossa eri maiden Idols-voittajat ottivat toisistaan mittaa.

Guy Theodore Sebastian (s. 26.10.1981) on yksi Australian suosituimmista poptähdistä. Hän oli julkaissut kahdeksan topten-albumia, joista seitsemän ensimmäistä ovat myyneet vähintään platinaa. Hänen repertuaariinsa kuuluu 12 topten-hittisingleä, joista kuusi on noussut Australian listan ykkösiksi – enemmän kuin yhdelläkään toisella australialaisella mieslaulajalla. Hänen esikoissinglensä ”Angels brought me here” on 2010-luvun myydyin single Australiassa. Hän on ollut 24 kertaa ehdokkaana Australian musiikkiteollisuuden ARIA-palkinnon saajaksi eri sarjoissa ja voittanut neljä palkintoa. Hänen seinilleen on ripustettu 51 platinalevyä ja yhteensä hänen levyjään myyty Australiassa 3,7 miljoonaa kappaletta. Ja tänä kaikki siis ennen viisuedustusta, myöhemmistä vaiheista lisää esittelyn lopussa.

Guy Sebastian syntyi Malesiassa kansainvälisille vanhemmille. Hänen isänsä sukujuuret ulottuvat Portugaliin, vaikka olikin syntynyt Malesiassa. Guyn äiti puolestaan oli britti, joka oli kasvanut Intiassa. Guy oli perheen neljästä pojasta toiseksi vanhin ja kaksi nuorempaa veljeä syntyivätkin jo Australiassa, perheen muutettua Melbourneen. Musikaalisuus ilmeni pojassa jo varhain ja hän opetteli lapsena muun muassa viulun, kitaran, rumpujen ja pianon soittoa. Laulu sai harjoitusta seurakuntien kuoroissa. Ensimmäiset levytykset Guy teki Paratiisi seurakunnan nuorisokuoron kanssa. Hengelliset elämäntavat ja gospel-musiikki elävät vahvana tänäkin päivänä Guyn elämässä.

Vuonna 2003 Guy Sebastian nousi koko mantereen tietoisuuteen voitettuaan Australian ensimmäisen Idols-kilpailun. Esikoisalbumi ”Just as I am” kyhättiin kasaan kuudessa päivässä. Se sisälsi ruotsalaisen hittinikkarin Jörgen Elefsson kynäilemän superhitin ”Angels brought me here” lisäksi myös cover-kappaleita sekä kolme laulua, joiden tekemisiin Guy itsekin osallistui. Levy myi kuusinkertaista platinaa eli 480.000 kappaletta. Australian lisäksi levy nousi listakolmoseksi myös Uudessa-Seelannissa. Seuraavalla albumilla ”Beautiful life” Guy osallistuikin jo lähes kaikkien kappaleiden tekoon. Levy valmisteltiin huolella ja äänityksiä tehtiin aina Yhdysvalloissa asti. Siitä tuli myös menestys, vaikka esikoislevyn lukuihin ei yllettykään.

Idolsin tuoma jättihypetys rauhoittui, mutta levyjulkaisut myivät silti varsin kohtuullisesti. Seuraava pitkäsoitti ”Closer to the sun” nousi listan sijalle 4 ja myi platinaa. Seuraavana vuonna coveralbumi ”The Memphis album” nousi jälleen vuoden myydyimmäksi pitkäsoitoksi Australiassa. Levy äänitettiin Memphisissä ja sitä seurasi menestyksekäs kiertue, josta kuvattiin myös live-dvd. Seuraavalla levyllä palattiin taas alkuperäismateriaalin pariin ja Guy Sebastian osallistuikin ”Like it like that” -levyn kaikkien kappaleiden tekoon. Soul-levyksi kutsuttu pitkäsoitto oli arvostelu- ja yleisömenestys, joka myi nelinkertaista platinaa ja toi Guylle kuusi ARIA-ehdokkuutta.

Vuonna 2010 Guy toimi Australian X-Factor-ohjelman valmentajatuomarina ensimmäistä kertaa. Pesti jatkui kolmen kauden ajan vuoteen 2012 asti. Vuonna 2012 ilmestyi myös uusi menestyslevy ”Armageddon”, jolta lohkaistusta singlestä ”Battle scars” tuli Guyn uran suurin hitti. R&B-balladi, jonka Guy tulkitsee yhdessä rap-artisti Lupe Fiascon kanssa myi yhdeksänkertaista platinaa ollen vuoden myydyin single Australiassa. Guy Sebastiania enemmän ykköshittejä tuolla mantereella on vain Kylie Minoguella ja Delta Goodremillä.

Euroviisuissa Australialla oli ensimmäisenä kilpailuvuonnaan etuoikeus kisata suoraan finaalissa suurien rahoittajamaiden ja isäntämaa Itävallan kanssa. Guyn svengaava esitys puri raateihin (neljäs sija) ja puhelinäänestäjiin (kuudes sija) yhteensä peräti viidennen sijan verran, mikä on tälläkin hetkellä maan toiseksi paras sijoitus. Ruotsista Australiaan lähti täydet 12 pistettä, niin Ruotsin raati kuin puhelinäänestäjät pitivät Australian kappaletta parhaana. Tunne oli molemminpuolinen sillä Australiakin muisti Månsia parhaalla pistepotilla. Myös isäntämaa Itävallassa ihastuttiin tulokkaaseen tusinan edestä. Isosta-Britanniasta ja Norjasta matkasi maapallon toiselle puolelle kymmenen pistettä. Kymmenkunta muuta maatakin sijoitti Australian top viiteen. Suomesta ausseille lähti viisi pistettä.

Euroviisujen jälkeen Guy on julkaissut yhden EP:n vuonna 2016 ja albumin 2014 Conscious vuonna 2017. Guy kiersi Eurooppaa viisuedustuksen jälkeen elo-syyskuussa 2015 Alankomaissa, Itävallassa, Norjassa ja Ruotsissa. Hän on tehnyt myös paluun The X Factor Australian tuomarituoliin. Tänä iltana on Guyn elämässä jälleen tärkeä hetki, kun osin loppuunmyyty Then & Now kiertue käynnistyy Wollongongista.

Teksti pohjautuu kuppilan artistiesittelyyn kirjoittaja Tony Latva ja Viisula-esittelyssä avustanut nimimerkki Serduchka.

Guy Sebastian Facebookissa

Guy Sebastian Instagramissa

Guy Sebastian Twitterissä

Guy Sebastian Spotifyssa

Guy Sebastian YouTubessa

Kuva
http://www.guysebastian.com/

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18744
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 09 Kesä 2018, 14:03

Kyllähän tämä funkkaus vie mukanaan. Pidän tästä neljän tähden edestä. :joojoo:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 56700
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 09 Kesä 2018, 14:45

:australia: :australia: :australia: :australia: :australia:

Joskus oli jopa vuotensa ykkönen. Toimii silti hyvin edelleen, vaikkei kuuntelua kestäkään. :peukku:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7396
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 09 Kesä 2018, 15:25

Ei todellakaan kestä kuuntelua. Sattunaisesti kuunneltuna viiden täheen veisu, mutta alkaa tympiä pidemmän päälle. Annetaan rohkaisevat neljä tähteä
Žvižej fucked up the solo

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10472
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni » 09 Kesä 2018, 22:00

2015 taisi olla jonkinlainen murrosvuosi viisumusiikin suhteen, kun mukana oli tällaisia moderneja radiobiisejä, jotka tuntuivat tuolloin todella raikkailta, mutta nyt myöhempien vuosien tarjontaan verrattuna en osaa enää löytää tästäkään mitään erityisempää, ja koko varman päälle pelaava Australiakin on alkanut sittemmin ärsyttää. Guyn aurinkoinen karisma ja periaatteessa ihan luontevasti rullaava sävellys onnistuivat nostamaan tämän paketin itsellänikin jopa viiteen tähteen, mutta sen verran vähän on tätä tullut viime aikoina kuunneltua, että enää en anna kuin kolmosen. :draamaa:

Mutta tosiaan, Guy on kyllä mukava artisti, jonka tuotantoa on tullut kuunneltua viisujen jälkeenkin. :peukku: Olisipa vaan vaikka Like a Drum osunut hänen edustusbiisikseen.
ESC 2023 TOP-10: 1. Suomi 2. Espanja 3. Slovenia 4. Moldova 5. Latvia 6. Belgia 7. Armenia 8. Australia 9. Norja 10. Serbia

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 37932
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Rousku » 09 Kesä 2018, 23:20

jee euroviisut kirjoitti:
09 Kesä 2018, 14:03
Kyllähän tämä funkkaus vie mukanaan. Pidän tästä neljän tähden edestä. :joojoo:
Oho, kerrankin ollaan jostakin kappaleesta sanasta sanaan samaa mieltä!

Ehkä erimielisyys alkaa siitä, että minusta tämä on Australian paras esitys tähän mennessä. Guy myös laulaa erinomaisesti, ja taitaa se gospel-tausta sieltä kuulua.

Totta kyllä ettei ole tullut jälkeenpäin paljon kuunneltua. Nyt kun rupesin kuuntelemaan niin alkuun mietin että miksi ihmeessä ei kun on niin menevää, mutta loppua kohden rupesi jo hieman puuduttamaan. Ei tosiaan taida kestää kuuntelua :heh:
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1814
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Hapa » 10 Kesä 2018, 05:08

Guy on erinomainen laulaja ja esiintyjä. Biisi on melko tavanomainen, mutta svengaa mukavasti. Odotin vielä enemmän Australian ekalta viisulta, mutta kyllä tämäkin vahvan kolmosen saa.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 33616
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 10 Kesä 2018, 21:44

Ihan kivaa popittelua, jolle irtoaa helpot neljä tähteä.
oih, oih, lovin, poom, coom

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2594
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja jdjj22 » 11 Kesä 2018, 12:49

En tykkää. Tosin huonoin mahdollinen kurlaus tämä ei ole, mutta ärsyynnys iskee minuutin jälkeen.
Aivan liian hyvin menestyi. Kaksi tähteä.
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaikesta pitäisi olla jotain mieltä ja jos et ole, olet kuukauden joka toinen lauantai Putinin tukija,
joka syö makkarakeittoa suoraan saappaasta.

Avatar
TomBoi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2135
Liittynyt: 04 Marras 2016, 17:16
Paikkakunta: Helsinki

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja TomBoi » 22 Kesä 2018, 11:43

Tämä hyväntyylinen debyyttiviisu saa minulta vahvat neljä tähteä! :peukku:
MKuvau!

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja Leo » 04 Heinä 2018, 11:54

Epäilevyyteni ja pälyilyni Australian viisuosallistumisen suhteen päättyi heti kättelyssä. Wow, mikä debyytti Australialta :tuuletus: . Rautainen ammattilaisuus paistoi joka suhteessa. Kappale on tarttuva feelgood-biisi ja sovitus on herkullinen. Guy on valovoimainen artisti, omaa miellyttävän äänen ja käyttää sitä taitavasti. Koreografia oli viimeisen päälle mietitty, jotain uutta, jotain tuttua. Lukeutui Italian ja Montenegron ohella suosikeikseni tuona vuonna, ja aussidebyytti saakin viisi tähteä.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8898
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Australia 2015: Guy Sebastian - Tonight again

Viesti Kirjoittaja WildDance » 22 Elo 2018, 23:17

En ikinä saa tätä biisiä päähäni. Aina kun yritän hyräillä tätä, minulla alkaa soimaan päässä 2015 Mellojen biisi "bring out the fire, bring out the fire..." Erona mellobiisiin on kuiten se, että tämä ei ole hyvä biisi. Tämä on rasittava. Turhake. Esiintyjä on epäilyttävä.

:australia:
It’s gonna be phenomen-phenomen-phenomenal 🦄

Vastaa Viestiin