UMK23: yleiskeskustelu

Euroviisut 2023 Britanniassa

Suosikkisi UMK-finalisteista? (max 2)

Keira – No business on the dancefloor
34
8%
Benjamin – Hoida mut
66
16%
Robin Packalen – Girls like you
11
3%
Lxandra – Something to lose
11
3%
Käärijä – Cha cha cha
190
47%
Kuumaa – Ylivoimainen
84
21%
Portion Boys – Samaa taivasta katsotaan
9
2%
 
Ääniä yhteensä: 405

Avatar
Samiasd
Pelinhoitaja
Pelinhoitaja
Viestit: 14530
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Balladi oli esiintymisjärjestyksessä viimeisenä sekä vuonna 2020 (Tika) että vuonna 2021 (Ilta). :joojoo:
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Avatar
Speed
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2643
Liittynyt: 06 Elo 2007, 22:59

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Speed »

Kiitos korvaboosti näistä Spotify-tilastojen aktiivisesta jakamisesta.

Odotan mielenkiinnolla sekä perjantain että lauantain striimausmääriä. Kipuaako partymetalli viikonlopun ansiosta ykköspaikalle ja millaisilla luvuilla Portion Boys lähtee listasijoituskilpaan mukaan.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5927
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja iiiduli »

ta1ja kirjoitti: 21 Tammi 2023, 10:08
Nekku kirjoitti: 21 Tammi 2023, 10:06 Mun valitus ei ainakaan liittynyt mielipiteisiin kappaleisiin vaan just tuohon negatiivisuuteen mitä noissa kommenteissa esiintyy. Pitäiskö munkin mennä jokaiseen jääkiekko uutiseen haukkumaan ja valittamaan ku ei vois vähempää kiinnostaa mikään jääkiekko? :roll:
Pitääkö niitä sitten poimia tänne pilkattavaksi, onko se parempi?
Pakko ottaa tähän kantaa. Omasta mielestä keskustelu Viisukuppilassa on aina ollut suhteellisen asiallista. Täällä on aina pystynyt analysoimaan kappaleita, lavaesityksiä sun muita. Enkä kyllä hirveästi ole kokenut negatiivista kommentointia, vaikka joskus on tullut tykättyä esim. sellaisesta UMK-artistista, josta suurin osa ei piittaa.

Mutta siinä olen samaa mieltä, että noitten kommenttien poimiminen tänne on turhaa. Minkä takia niitä tarvitsee käydä edes lukemassa, jos tietää, että siitä tulee itselle paha mieli? Itse skippaan ne lähes aina ja jos joskus luen, niin lähinnä huumorilla. Osa ihmisistä tulee aina suhtautumaan viisuihin ja UMK:hon negatiivisesti, tapahtui mitä vaan. Turha siitä on mieltään pahoittaa.
Elämä ajaa ohi kohta
Joten skippaa se kotisohva

Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3391
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 »

UMK on miehittänyt Spotifyn kärkisijoitukset! :surrur: Käärijä ensinnäkin nousi ykköseks, Portion Boys on 3., KUUMAA 4., Benjamin 7. ja Keira 9. ! :uujee:
Mielenkiintona Piña Colada ja rata

korvaboosti
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 536
Liittynyt: 24 Huhti 2006, 23:03

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja korvaboosti »

Ja heti perään eilisen Spotifyn päivälista!

#1 Käärijä :uujee:
#3 Portion Boys
#4 KUUMAA
#7 Benjamin
#9 Keira
#16 Robin
#27 Lxandra

Top 10:ssä siis 5 UMK-biisiä! :tuuletus:

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5927
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja iiiduli »

On kyllä hieno juttu! Ei ole kauaa siitä ajasta, kun yksikään biisi ei noussut millekään listalle eikä kiinnostanut ketään. Nyt eletään hienoja aikoja! :riemu:
Elämä ajaa ohi kohta
Joten skippaa se kotisohva

dennispizza
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 791
Liittynyt: 20 Tammi 2018, 13:51

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja dennispizza »

Jäätäviä lukemia. Kolme biisiä yli 120k striimiä :rakkaus:

Avatar
Puutarhuri
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1743
Liittynyt: 10 Helmi 2016, 15:23

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Puutarhuri »

Tuosta Spotify viikkolistasta, sekä yt trendaavista päätellen Keira saattaa vielä lyödä ällikällä.

Nimittäin nähdäkseni Benjamin ja nyt uutena Käärijä on saanut "fanaattista luukutusta" joidenkin viisufanien toimesta, joka saattaa vääristää niiden suosiota. (Esim Benjamin tipahti yt tredaavista kun Käärijä julkaistiin.) Keira trendaa vieläkin, vaikka en ole huomannut erityistä hypeä hänelle. Eikä hänellä ole edes suomipoppia, mikä edesauttaisi listoilla pysymistä. :raaps:

Avatar
Speed
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2643
Liittynyt: 06 Elo 2007, 22:59

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Speed »

Keiran luvut ja sijoitukset ovat kyllä pysyneet todella hyvinä julkaisusta lähtien! Portion Boysin startti on myös vallan mainio, oli sitten itse kilpailukappaleesta mitä mieltä tahansa.

Tapaus Käärijä, huh huh. En osannut edes odottaa vajaan 200k päiväkuuntelun saldoa eiliseltä. Tuollaiseen lukuun ei päästä pelkästään viisufanien toistomäärillä, vaan tukena on selvästi se, että Cha Cha Cha on usean Spottarin virallisen soittolistan ensimmäisten kappaleiden joukossa. Euroviisujen näkökulmasta tällainen välitön voimakas reaktio kuuntelijoiden keskuudessa on merkittävä etu. Nyt aletaan ottaa mittaa kestävyydestä - kenen kappale kestää aikaa parhaiten.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16945
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Happy »

korvaboosti kirjoitti: 21 Tammi 2023, 09:42 Itse luin lainaamasi kommentin turhautumisena näihin iltapäivälehtien kommenttikenttien huutelijoihin, jotka vailla asiantuntemusta besserwisseröivät aiheesta kuin aiheesta. Kyse ei siis ole mielipiteen tai suosikin vääryydestä vaan siitä että vedetään kaikki tylsämielisesti lokaan.
Tätä meinasin omilla viesteilläni, en käy enää erikseen noilla roskapalstoilla lukemassa mitään joten ku ne tuotiin tänne valmiiseen kattaukseen luettavaksi nii ofc mä kommentoin niihin.

En aio pahoitella kellekkään kirjoitustyyliäni/tapaani. Viesteissäni on usein humoristinen vivahde, jos joku ne haluaa ymmärtää väärin niin se lukijalle suotakoon, en menetä yöuniani :mrgreen:
Meitä on moneen junaan, ja itse diggaan kuppilasta alustana siitä että voin kertoa asiani kiertelemättä ja kaartelematta.
Never miss a good chance to shut up.

AX + X0
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1067
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 19:34

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja AX + X0 »

Nämä striimausmäärät ovat kaikilla artisteilla niin hyviä ja tämä Käärijä-ilmiö on jo nyt sellainen menestystarina, että voin uskoa UMK-2024:sta tulevan myös hyvätasoinen. Kysyntää osallistumiselle tulee olemaan niin artistien itsensä kuin levy-yhtiöiden toimesta. Kuten joku jossain sanoikin, niin ennen artistit nosti listoille ja suursuosioon Vain Elämää. Nykyisin saman homman tekee UMK.
” Tämä kappale on todella erilainen, ainutlaatuinen ja persoonallinen, ja se onnistuu todella erottumaan massasta.”

- Viisu-Alno kuvaillessaan Kyprosen kappaletta 24.3.2023

Jadine
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 338
Liittynyt: 07 Touko 2014, 22:11

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Jadine »

ta1ja kirjoitti: 21 Tammi 2023, 10:05
korvaboosti kirjoitti: 21 Tammi 2023, 09:42 Mä en ole tällaista mentaliteettiä Kuppilan sisällä havainnut ainakaan tänä vuonna :raaps: Ylipäätään sanoisin että keskustelu on keskimäärin huomattavasti asiallisempaa ja analyyttisempaa kuin 15 vuotta sitten.

Itse luin lainaamasi kommentin turhautumisena näihin iltapäivälehtien kommenttikenttien huutelijoihin, jotka vailla asiantuntemusta besserwisseröivät aiheesta kuin aiheesta. Kyse ei siis ole mielipiteen tai suosikin vääryydestä vaan siitä että vedetään kaikki tylsämielisesti lokaan.

Voi olla että kyse aiheellisesti turhautumisesta, mutta sen ilmaiseminen halventamalla muita alentavin termein muutta kritiikin provoksi. Kaikki asiantuntemus ei ole kuppilassa, etenkin musiikkirakkautta on muullakin. Tämän vuoden kattaus on varsin kapeasti listamusiikipainotteinen kapeine muotimaneereineen ja jättää sellaisena
helposti ulkopuolelle. Kaikille viisut ei ole kilpailu vaan eräs katsaus musiikkiin - nimittäin kyllähän täälläkin menestysaspekti on hyvin vahvasti läsnä siinä omaa äänestyspäätöstä tehtäessä.
Happy kirjoitti: 20 Tammi 2023, 23:52 IL:n vakioroskakommentoijat Sirpat & Sepet
Jadine kirjoitti: 21 Tammi 2023, 00:03 kommenteissa taas äänessä varsinaiset asiantuntijat...
yeahyeahfire kirjoitti: 21 Tammi 2023, 01:35 kirjoitettu ihan vaan kuppilalaisia ja muita viisufaneja trollatakseen, vai miten kujalla voi ihminen olla...
Happy kirjoitti: 21 Tammi 2023, 02:19 nää taulapäät on sit niitä jotka käyttää ilmaisäänensä PB:een tai Alexandraan
Minulla ainakin kyse oli turhautumisesta siihen, että ihmiset kommentoivat itselle rakasta mielenkiinnonaihetta niin ikävään sävyyn ja levittävät aina vain samoja harhaluuloja, kuten että viisuihin pitäisi lähettää tunnettu laulaja tai että viisuissa pärjää vain englannilla, joista siis molemmat ovat ihan objektiivisesti väärää tietoa. Ja vaikka itse jättäisi kommentit lukematta, niin aika moni niitä kuitenkin lukee, ja jos sieltä joka artikkelin kommenteista lukee, että älkää vain lähettäkö mitään suomeksi, se voi valitettavasti jäädä mieleen faktana. Nimenomaan satunnaisia viisukatsojia ajatellen olisi hienoa, jos noita harhaluuloja ei levitettäisi. Tarkoitus ei ollut suinkaan sanoa, että viisuja tai UMK:ta saa seurata vain, jos on tarpeeksi perehtynyt aiheeseen. Mieluiten jokainen vain äänestäisi ihan sitä itselleen kivointa biisiä riippumatta siitä, minkä ajattelee sopivan johonkin euroviisumuottiin. Makuja on monia, ja hyvä niin.

En minäkään tosiaan käy vaikka jalkapalloartikkeleissa kommentoimassa, että ostaisivat useamman pallon, niin ei tarvitsisi kaikkien sen yhden pallon perässä juosta (kuten äidilläni on tapana sanoa :heh:) tai muutenkaan kommentoimassa, että jalkapallon katsominen on tylsää, vaan kunnioitan sitä, että se voi olla muille tosi tärkeä ja rakas aihe. Samaa kunnioitusta toivoisin myös viisuja kohtaan.

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2937
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nekku »

^Ja sit se ku sanotaan et viisut on turha menoerä mistä ei oo mitään hyötyä. No lopetetaanko samalla kaikki mahdollinen urheilu- ja harrastustoimintakin? :)
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Taisi tavallaan sittenkin päteä se Ylen kommentti tasaväkisyydestä. :mrgreen:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Hiilari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 260
Liittynyt: 01 Loka 2022, 11:55

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hiilari »

Nekku kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:13 ^Ja sit se ku sanotaan et viisut on turha menoerä mistä ei oo mitään hyötyä. No lopetetaanko samalla kaikki mahdollinen urheilu- ja harrastustoimintakin? :)
Mutta toisaalta urheilu on hyväksi ihmisen terveydelle (yleensä). On varmasti Euroviisutkin, mutta jos viisuja ja erilaisia viisukarsintoja katsoo istuen ja löhöten monta tuntia sekä syö samalla epäterveellisiä herkkuja, niin ei se välttämättä ole kauaa hyväksi koko kropalle. Toki pääkopalle viisut voivat tehdä hyvää.

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2937
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nekku »

^No seuraava kysymys sitten onkin, että tarviiko sen urheilun takia käyttää rahaa kaiken maailman Olympialaisiin sun muihin?
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

Hiilari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 260
Liittynyt: 01 Loka 2022, 11:55

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hiilari »

Happy kirjoitti: 21 Tammi 2023, 13:59 En aio pahoitella kellekkään kirjoitustyyliäni/tapaani. Viesteissäni on usein humoristinen vivahde, jos joku ne haluaa ymmärtää väärin niin se lukijalle suotakoon, en menetä yöuniani :mrgreen:
Meitä on moneen junaan, ja itse diggaan kuppilasta alustana siitä että voin kertoa asiani kiertelemättä ja kaartelematta.
Mutta kai sinulla on jonkinlaiset käytöstavat olemassa? Ymmärrät kai, ettei toisia voi haukkua, siitä voi pahimmillaan nousta vaikka syytteet, siis jopa nettikirjoittelusta.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8126
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja hra47 »

Hiilari kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:51
Nekku kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:13 ^Ja sit se ku sanotaan et viisut on turha menoerä mistä ei oo mitään hyötyä. No lopetetaanko samalla kaikki mahdollinen urheilu- ja harrastustoimintakin? :)
Mutta toisaalta urheilu on hyväksi ihmisen terveydelle (yleensä). On varmasti Euroviisutkin, mutta jos viisuja ja erilaisia viisukarsintoja katsoo istuen ja löhöten monta tuntia sekä syö samalla epäterveellisiä herkkuja, niin ei se välttämättä ole kauaa hyväksi koko kropalle. Toki pääkopalle viisut voivat tehdä hyvää.
Penkkiurheilu ja kuntoliikunta ovat aika kaukana toisistaan, vaikka saattaahan se penkkiurheilukin sykettä nostaa jos on oikein jännittävä kisa menossa.
"Mä nousin tähtiin palata en sieltä voi..."
- Mä elän vieläkin

Hiilari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 260
Liittynyt: 01 Loka 2022, 11:55

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Hiilari »

Nekku kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:52 ^No seuraava kysymys sitten onkin, että tarviiko sen urheilun takia käyttää rahaa kaiken maailman Olympialaisiin sun muihin?
Niinpä. Ehkä isot urheilukisat kuten Euroviisutkin pyörittää myös rahaa. Euroviisut tuottaa epäsuoraa tuloa esimerkiksi siten, että aiheesta kirjoitellaan uutisartikkeleita. Lehdet myy/saavat klikkauksia, mistä mainostajat hyötyvät. Erilaisten suurtapahtumien isäntäkaupunki hyötyy epäsuorasti tapahtumasta - hotellit, ravintolat, baarit, liikenne jne. Lisäksi vaikkapa Euroviisujen järjestäminen saa rattaita ja rahaa pyörimään, pitää tilata vaikka ja mitä välineitä, ihmisiä ja palveluja, mikä tekee hyvää monille yrityksille. Yritykset saavat lisätilauksia, parhaimmillaan palkkaavat hetkellisesti lisätyövoimaa ja sehän tekee hyvää koko kansantaloudelle.

Samalla tavallahan valtio rakennuttaa uusia teitä, siltoja ja vaikkapa rakennuksia. Tuo näyttäytyy "tuhlauksena", mutta lopulta kyseinen investointi palaa epäsuorasti takaisin valtion kassaan erilaisina verotuloina.

Olikos joku laskelma, että Tukholman vai Malmön Euroviisut tuottivat lopulta plussaa kisaisäntämaalle? Muistan nähneeni moisen artikkelin.

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2937
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nekku »

Uskaltanen väittää, että iso osa noista iltapäivälehtien kommentoijista, jotka vaatii viisuja lopetettavaks mut haluavat lisää urheilua, ovat just vaan penkkiurheilijoita...

:loppu:
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

korvaboosti
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 536
Liittynyt: 24 Huhti 2006, 23:03

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja korvaboosti »

UMK:n nykymenestys ja kyky luoda hittejä kotimarkkinoille toivottavasti jossain kohtaa lyö luun kurkkuun viisujen vähättelijöille. Suomi on kyllä noussut yhtäkkiä ykkösesimerkiksi, miten viisujen varjolla tehdään onnistuneesti musabisnestä.

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19791
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Hiilari kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:51 Mutta toisaalta urheilu on hyväksi ihmisen terveydelle (yleensä). On varmasti Euroviisutkin, mutta jos viisuja ja erilaisia viisukarsintoja katsoo istuen ja löhöten monta tuntia sekä syö samalla epäterveellisiä herkkuja, niin ei se välttämättä ole kauaa hyväksi koko kropalle. Toki pääkopalle viisut voivat tehdä hyvää.
Eroaako tuo urheilun katsomisesta? Kyllä havaintojeni mukaan urheilukisojen kisakatsomoissa nautitaan hyvinkin epäterveellisiä herkkuja ja alkoholia. Mitä taas viisujen ja viisukarsintojen seuraamiseen tulee niin kyllähän musiikin kuuntelun on todettu olevan terveellistä. Konkreettisena esimerkkinä voin kertoa, että oma isoisäni oli erittäin aktiivinen musiikin kuuntelija ja eli 94-vuotiaaksi pysyen loppuun asti hyvin terveenä ikäisekseen. :joojoo:

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16945
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Happy »

Hiilari kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:56 Mutta kai sinulla on jonkinlaiset käytöstavat olemassa?
Käytöstavoista puheenollen: suosittelisin kyllä sullekin vähempi tuota leukojen loksuttelua

En ees väitä olevani mikään kuppilan sädekehä, onneksi on joukossa paljon niitäkin, eri kattaus persoonia mahdollistaa nää kriittisetkin keskustelut :peukku:
viisuihin liitttyy edelleen tietyillä ihmisillä edelleen assosinaatioita "sairaiden ihmisten" juhlaan, onneks nää on vuosittain vähentymään päin, siks esim Umk:n nykynen suosio & lukusat listasijotukset on pelkästään plussaa..toki ikivalittajat löytyvät aina jostain jotain sanottavaa, eli ehkä hyvä että Sirpat & Sepet pysyvät mammapalstalla ja minä täällä, näin voimme kaikki elää sovussa :heh:

Komppaan siinä ta1jaa että kattaus olisi voinut olla monipuolisempi, mut ymmärrän kyllä tuotantoa siinä etteivät halua lähtemään ottamaan turhia riskejä nyt kun menestyskonsepti on vihdoinkin löydetty, 7 artistin karsinnat ei myöskään anna kovin paljoa pelivaraa, ehkä vaan uutta Värttinää ei oltu edes keksitty tälle vuodelle, ehkä ei edes ollut muuta vaihtoehtoa kuin turvautua turvalliseen poppilinjaan.
Suomalaisten puhelinäänestäjien makuun & ykkössuosikkiin on voinut Umk-vuosina lähes aina luottaa, Marry Me, Something Better, Aina mun pitää, Cicciolina, Dark Side olivat kaikki sellasii piristäviä suunnanäyttäjiä :peukku:
heikompina umk-vuosina on turha syyttää teleäänestäjiä sillä tyhjästä on paha nyhjäistä.
Never miss a good chance to shut up.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30492
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

UMK:n suomenkielisten kappaleiden lyriikkavideot sisältävät YouTubessa myös englanninkielisen tekstitysraidan. Mutta miksi englanninkielisten kappaleiden lyriikkavideoilla ei ole suomenkielistä tekstitysraitaa? Miksi yhtäkään videota ei ole ruotsinnettu?

Saavutettavuussivuillaan Yle kertoo käännöstekstittävänsä muut kuin suomen- ja ruotsinkieliset tv-ohjelmat. Ei koske omaa tuotantoa?
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
UpeetaMahtavaa
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 527
Liittynyt: 29 Tammi 2020, 13:02

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja UpeetaMahtavaa »

Nekku kirjoitti: 21 Tammi 2023, 15:13 ^Ja sit se ku sanotaan et viisut on turha menoerä mistä ei oo mitään hyötyä. No lopetetaanko samalla kaikki mahdollinen urheilu- ja harrastustoimintakin? :)
Tämä suhde. Viisut on 1 x vuodessa. Kerran vuodessa on musiikkikulttuuri-ihmiselle iso kaikkia harrastajia yhdistävä tapahtuma. Kuinka monta kertaa vuodessa on menossa urheilua jotakin lajia joku kisa, joka maksaa myöskin rahaa. Koko ajan. Että se 1 musiikki pitäisi sitten poistaa sekin. Häpeäisivät.

Ja jos terveysasiana katsotaan: kulttuurissa kyse on suuressa kuvassa henkisestä terveydestä, ilosta, stressin poistosta eli mielenterveydestä. Joka on aivan yhtä tärkeää kuin kropan terveys.

Zazpikaleak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1345
Liittynyt: 21 Helmi 2019, 12:11

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Zazpikaleak »

Timoteus kirjoitti: 22 Tammi 2023, 00:51 UMK:n suomenkielisten kappaleiden lyriikkavideot sisältävät YouTubessa myös englanninkielisen tekstitysraidan. Mutta miksi englanninkielisten kappaleiden lyriikkavideoilla ei ole suomenkielistä tekstitysraitaa? Miksi yhtäkään videota ei ole ruotsinnettu?

Saavutettavuussivuillaan Yle kertoo käännöstekstittävänsä muut kuin suomen- ja ruotsinkieliset tv-ohjelmat. Ei koske omaa tuotantoa?
Niin, vähän hassua, kun viisut kyllä pitää aina tekstittää. :heh: Suomenkieliset lyriikat näyttäisivät kyllä aika pahasti varsinkin Robinin ja Keiran sanoitusten onttouden.

Kyllä tänä vuonna suomenkieliset kappaleet ovat valovuosia edellä. Miten tänä vuonna on valittu niin heikkoa englanninkielistä musaa? Toisin oli viime vuonna, jolloin kaikki kappaleet olivat oikein päteviä. Esimerkiksi Olivera on ihan kuin eri planeetalta Lxandraan verrattuna. No, tänä vuonna nyt näin. Onneksi on edes ne Keiran huilut.
Violins playing
Angels crying

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57778
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

UpeetaMahtavaa kirjoitti: 22 Tammi 2023, 02:02 kulttuurissa kyse on suuressa kuvassa henkisestä terveydestä, ilosta, stressin poistosta eli mielenterveydestä. Joka on aivan yhtä tärkeää kuin kropan terveys.
Jees! Juuri näin. :kiitos:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2937
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Nekku »

UpeetaMahtavaa kirjoitti: 22 Tammi 2023, 02:02 Tämä suhde. Viisut on 1 x vuodessa. Kerran vuodessa on musiikkikulttuuri-ihmiselle iso kaikkia harrastajia yhdistävä tapahtuma. Kuinka monta kertaa vuodessa on menossa urheilua jotakin lajia joku kisa, joka maksaa myöskin rahaa. Koko ajan. Että se 1 musiikki pitäisi sitten poistaa sekin. Häpeäisivät.
Tämä on tosi hyvä pointti!
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

korvaboosti
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 536
Liittynyt: 24 Huhti 2006, 23:03

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja korvaboosti »

Lauantain Spotify-sijoutuksia:

#1 Käärijä
#3 KUUMAA
#5 Portion Boys
#7 Benjamin
#8 Keira
#17 Robin
#36 Lxandra

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8896
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: UMK23: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Onkohan tämä mollivoittoisin UMK-finaali koskaan? :miettii: Poikkeuksina Lxandra ja puolet Käärijästä. Suomi-melankoliasta saisi hyvän vientituotteen maailmalle. :peukku:
Qaj.

Lukittu