Eurovision laulukilpailu 1966

Viisuvuosikerrat 1956–2020
Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14305
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja JuhaUK » 04 Maalis 2005, 21:14

Eurovision laulukilpailu. Luxemburg, lauantaina 5. maalisukuuta 1966. RTL:n suuri auditorio, Villa Louvigny. Juontaja Josiane Shen. Väliaikanumero: Les Haricots Rouges.

1 Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
2 Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
3 Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel
4 Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
5 Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed
6 Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
7 Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
8 Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela
9 Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
10 Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
11 Espanja: Raphael - Yo soy aquél
12 Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?
13 Monaco: Tereza - Bien plus fort
14 Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
15 Ranska: Dominique Walter - Chez nous
16 Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo
17 Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
18 Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love

Kahdeksan ensimmäistä edustajaa tänä iltana olivat tavalla tai toisella edellisvuoden voittajan France Gallin kopioita. Flyygelin ääressä esiintynyt Itävallan Udo Jürgens tosin vetosi raateihin enemmän, ja onnistui voittamaan kolmannella yrityksellään. Saksalaiset protestoivat flyygelin käytöstä, tosin turhaan. Toinen kolmatta kertaa kisoissa yrittänyt Italian Dominco Modugno odotti myös kolmannen kerran sanovan toden, mutta jäikin nollille. Herra oli kenraaliharjoituksissa marssinut suuttuneena ulos salista, sillä ei ollut tyytyväinen orkesterin työskentelyyn. Ossi Runne on muistellut hänen rynnänneen samalla tavalla ulos tuloksen selvittyä.

Hollannin Milly Scottilla oli kunnia olla koko viisuhistorian ensimmäinen värillinen edustaja. Värillisen edustajan voittoa saatiin kuitenkin odottaa aina vuoteen 2001 saakka. Millyn laulu kertoi kahdesta meksikolaisesta nimeltään Fernando ja Filippo, ja lavalla olikin kaksi herraa kitaroineen ja ponchoineen. Alankomaat yritti myös ensimmäisten joukossa jonkinlaista lavashowta, kun Milly aloitti laulunsa kulisseista ja tuli iloisesti tanssahdellen alas lavan rappusia. Lopetus meni päinvastoin.

Lill Lindfors on muistellut vuonna 1985, että vuonna 1966 Pohjoismaat olivat mukana protestimielellä. Kisan tunnettiin olevan täysin etelä- ja keskieurooppalaisten maiden hallussa, ja niinpä tänä vuonna saatiin ensi kerran makua naapuriäänistä. Kukaan Pohjoismaa ei antanut pistettäkään voittajalle (eikä Saksakaan) , vaan enimmäkseen toisilleen. Näin sekä Ruotsi että Norja saivat tuohon saakka parhaat sijoituksensa, toinen ja kolmas. Suomen Playboy tosin jäi ilman Ruotsin naapuriääniä, ja oli vain kymmenes.

Etelä-Euroopan maat olivat vaatinet alueellisia semifinaaleja ja kieliblokki- ja kulttuuriasetelmat olivat valmiit vuosiksi eteenpäin. Luxemburg jopa ehdotti live-esiintymisien korvaamista etukäteen nauhoitetuilla filmeillä. Lopulta ainoa uudistus oli, että raadeissa tuli olla musiikin ammattilaisia.

Suomen Ossi Runne aloitti pitkän viisu-uransa tänä vuonna sekä kapellimestarina että säveltäjänä. Ann-Christinen pirteän esityksen voimaan uskottiin, mutta naapuriäänet eivät riittäneet menestykseen.

Äänestä suosikkisi viisupistein 1-12. Aikaa vappuaattoon saakka.
Viimeksi muokannut Roope, 19 Syys 2007, 20:22. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hello Hi!

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 04 Maalis 2005, 23:51

Minäkö aloitan? (Sanna Kojon äänelllä?... 8) )

1p: Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
2p: Monaco: Tereza - Bien plus fort
3p: Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
4p: Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed
5p: Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
6p: Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
7p: Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
8p: Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
10p:Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie

12p:Espanja: Raphael - Yo soy aquél
Kuva

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja AntSa » 05 Maalis 2005, 10:07

...Ja minä jatkan... :lol: LOISTAVA VUOSI!!!!!!!


1p; PORTUGALILLE; ELE E ELA
2p; ESPANJALLE; YO SOY AQUEL
3p; NORJALLE; INTET ER NYTT UNDER SOLEN
4p; BELGIALLE; UN PEU DE POIVRE, UN PEU DE SEL
5p; HOLLANNILLE; FERNANDO EN PHILIPPO; TERKKUJA FLY7:lle!! :lol:
6p; SAKSALLE; DIE ZEIGER DER UHR
7p; ITALIALLE; DIO COME TI AMO
8p; JUGOSLAVIALLE; BREZ BESED
10p; LUXEMBURGILLE; CE SOIR JE T'ATTENDAIS
ja... 12p SUOMELLE; PLAYBOY!!!!!!!!!! LOISTAVAA VIIHDETTÄ; Varmastikin yksi Suomen vapautuneimmista esityksistä kautta aikojen! :lol:

ITÄVALLAN plink-plonk-viisusta en ole ikinä perustanut. UDOn huonoin viisu mun mittapuilla.
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5047
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 09 Maalis 2005, 10:10

VIISUT 1966

Vuosikerta täynnä aurinkoisia ja pirtsakoita vanhan ajan viisuja! Ja tämä "vanhanaikainen" pirtsakkuus oli mielestäni paljon mukavampaa kuin esim. 80-luvun pirtsakkuus. Siinä oli jotain somaa ja hellyyttävää...

Kärkikymmenikkö:

1p: CE SOIR JE T'ATTENDAIS (Luxembourg). Menevä ja loistelias emäntäkappale, sopii RTL:n tilanteeseen, "odotin sinua tänä iltana" :wink: Ehkä kuitenkin hieman tukehtuu siihen menevyyteensä.

2p: YO SOY AQUEL (España). Taisi olla MrMemoryn chartin kärjessä joskus? Veikkaan että tämä on viisufanien mieleen nytkin. Onhan se syvä-ääninen ja komea, mutta vieläkin parempia oli.

3p: NE VOIS-TU PAS (Suisse). Sveitsin ehkä paras kappale koko 60-luvulla, eikä sekään ole vielä paljon... Pidän erityisesti nimikkolauseen kekseliäästä asettelusta, tempaa mukaansa kivasti.

4p: FERNANDO EN PHILIPPO (Nederland). Heh, hollanniksi lauletaan joistain meksikolaisista miehistä, ilmeisesti kolmiodraamasta... Fernando saapui San Antonioon ratsastaen luulisin, ja Philippo taas autolla. Jäi vaan epäselväksi, että veikö Philippo siis Fernandon entisen naisen? Hauska riki-tong-tong-tong-renkutus.

5p: UN PEU DE POIVRE, UN PEU DE SEL (Belgique). Korttelin viisas nainen neuvoi: rakkaansa saavuttaakseen tarvitaan vain vähän pippuria ja vähän suolaa, vähän rakkautta ja vähän hunajaa. (Harvoin muuten elintarvikkeista lauletaan viisuissa :lol: ) Hauska pikkunapakka pirtsakka biisi!

6p: DIE ZEIGER DER UHR (BR Deutschland). Vaihteeksi vakavampaa viisautta... aivan, kellon viisarit siirtyvät vain eteenpäin, eivät koskaan taaksepäin. Hitaan arvokas biisi tässä seurassa.

7p: PLAYBOY (Suomi). JuhaUK varmaan muistaa sisääntulonsa Omena-hotelliin... :wink: Osaa se Suomikin tehdä onnistuneita pirtsakoita biisejä. Vielä nerokkaampi on teksti. Ja kumma kyllä, ulkomaisen sanan käyttökään ei minua tässä pahemmin häiritse :)

8p: BREZ BESED (Jugoslavija)! Sloveenit huomauttavat aina, että Eres tú:n melodiahan keksittiin jo tässä.. Tyylikäs eteenpäin kulkeva balladi, jossa väliosa nousee arvokaasti korkeuksiin, palatakseen taas maan pinnalle.

Ja kärkikaksikossa jouduttiin pitämään oikea kaksintaistelu. Kiitokset Katten-Gustafille, joka ystävällisesti lainasi minulle sen puuttuvan studioversion Ruotsin biisistä :wink: Joskin tuomioni tulos ei nyt taida olla hänen toivomustensa mukainen, sillä se on tämä :wink:

10p: NYGAMMAL VALS (Sverige)!! Suorastaan nerokas biisi, jossa murretaan rajoja erilaisten tyylien ja tarinoiden välillä. Sikopaimen halusi lantin ja prinsessa kattilan jota rummuttaa, joten he vaihtoivat paikkaa, mutta kumpikaan ei ehtinyt kokea mukavia uudessa olomuodossaan... Hieno taideteos!

Mutta vielä sitäkin vaikuttavampi oli silti:

"Jeg vet om en gammel man, en som har levd lenge..."

12p: INTET ER NYTT UNDER SOLEN (Norge)!!! Tässä kappaleessa ei ole kuin yksi huono asia, ja se on, että se on aivan liian lyhyt! (1min 40s!) Lähinnä tämän takia harkitsin johtopaikan luovuttamista kokopitkälle biisille, mutta ei! Kappaleessa on viisauden tuntua ja mahtava ajaton tunnelma. Kappale ikään kuin hakeutuu väkisin hyräiltäväkseni. Se poikkeaa paljonkin vuotensa useimmista muista kappaleista ja tuo Norjalle sen toisen vuosikertavoiton listoillani.

(Mitenkä muuten kilpailun live-esitys, oliko sekin noin lyhyt, vai onko lyhyys vain studioversion vaiva?)

-------------------------------

Top-10:n ulkopuolelle jääneistä nämä olivat vielä ihan kohtalaisia:
11.sija: Stop! mens legen er god (Danmark). Taas yksi näistä 50-60-luvun skandinaavisista biiseistä, jotka kertovat nuoren tytön treffeille menosta miesten kanssa! Ja silloin ei saanut mennä liian pitkälle :wink:
12.sija: Bien plus fort (Monaco). Kappaleen nimi mainitaan vain alussa, sen sijaan ilmaisu "mon amour pour toi" useasti, jolloin sen sekoittaa Belgian sennimiseen biisiin 1960. Noh, tämä on varsin tavallinen ranskankielinen kappale 60-luvulta...
13. Merci chérie (Österreich). Ei pääse tämän korkeammalle, vaikka tiettyä arvokasta rauhallisuutta omaakin. Pieni kielirike pudotti ehkä yhden sijan (vaikka se olikin ranskaa :wink: )
14. Ele e ela (Portugal). Muistan kun tämä esitettiin kehitysvammaisten euroviisuissa muutama vuosi sitten! Sellainen suht banaali vaikka aika ok renkutus.


Nyt tulevat tylsät:
15. Come back to stay (Ireland). Laahaava... mutta eräässä kohdassa ("Please, darling oh please") melodia oli kuin Paul Ankan Dianassa!
16. A man without love (UK)... "is only haff a man, and haff a man is nothing... :lol: Veikkaanpa, että tämä (skotti)viisu ei paljon pisteitä kerää edes Kuppilalta... no jotain dramatiikkaa siihenkin tulee, mutta...
17. Dio come ti amo (Italia). Voi voi Domenico, kylläpä palasit tylsällä biisillä. Ja olivatko alun saundiefektit "haitekkiä" siihen aikaan...
18. Chez nous (France). Kaavamainen ja naiivi pohjanoteeraus Ranskalta. Koko idean toteutus, sinänsä hyvän aiheen (vierasmaalaisen kumppanin houkutteleminen elämään omaan maahan) toteutus hyvin hyvin ontuva. Kappaleessa ei ole taiteellisuutta eikä kaupallisuuttakaan pätkääkään. Yhtä taiteellinen kuin kuiva juhlapuhe, ja puhettahan tämä enimmäkseen on... Enkä ymmärrä 5.säkeistössä sitä, miten se, että Euroopassa pojat flirttailevat tytöille, on ristiriidassa sen kanssa, että täällä voitaisiin "siitä huolimatta" mennä naimisiinkin?! Mikä on ongelma?!?
:(
Crno i belo e se, edna vistina i edna laga...
Ljubovta njama granica, ezik i cvjat...
Korka tır ik nılpiošı, bertizı, musoosı...
Nå'n man ser då man blundar, som en ängel framför...

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 09 Maalis 2005, 11:03

12 p. Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
10 p. Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
8 p. Espanja: Raphael - Yo soy aquél
7 p. Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
6 p. Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
5 p. Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love
4 p. Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
3 p. Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed
2 p. Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
1 p. Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
ak
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 732
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:37
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja ak » 10 Maalis 2005, 23:18

1966

Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo 12 pistettä
Muistan.... kun eräänä iltana RADIO DEI:n taajuudella, ohjelmassa
Eurooppa Laulaa eräs ihana love-smiley-016: toimittaja soitti tämän kappaleen.

Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
10 pistettä cheerleader04:

Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel 8 pistettä
food-smiley-002: jos kerran suolasta ja pippurista lauletaan

Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen 7 pistettä
nature-smiley-015:

Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy 6 pistettä s_a_v:

Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals 5 pistettä
love-smiley-037:

Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed 4 pistettä smilie_auf:

Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo 3 pistettä
food-smiley-006:

Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela 2 pistettä smilie_daumenpos:

Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas? 1 piste sport-smiley-018:

Nämä jäävät sitten ilman pisteitä smilie_daumenneg:

Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
Ranska: Dominique Walter - Chez nous
Monaco: Tereza - Bien plus fort
Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love
Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
Espanja: Raphael - Yo soy aquél
musiikkia thalian alttarilla

Nordic
Maistelija
Maistelija
Viestit: 35
Liittynyt: 21 Heinä 2004, 03:41

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Nordic » 17 Maalis 2005, 16:05

1p. Monaco - Bien Plus Fort

2p. Autriche - Merci Chérie

3p. Yugoslavie - Brez Besed

4p. Irlande - A Man Without Love

5p. Belqigue - Un Peu De Poivre, Un Peu De Sel

6p. Norvège - Intet Er Nytt Under Solen

7p. Luxembourg - Ce Soir Je T'Attendais


8p. Italie - Dio Come Ti Amo

10p. Finlande - Playboy

12p. Espagne - Yo Soy Aquel

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5047
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 17 Maalis 2005, 16:18

ak kirjoitti:Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo 12 pistettä
Muistan.... kun eräänä iltana RADIO DEI:n taajuudella, ohjelmassa
Eurooppa Laulaa eräs ihana love-smiley-016: toimittaja soitti tämän kappaleen.
Saanko arvata kuka oli tämä toimittaja? :mrgreen:
Crno i belo e se, edna vistina i edna laga...
Ljubovta njama granica, ezik i cvjat...
Korka tır ik nılpiošı, bertizı, musoosı...
Nå'n man ser då man blundar, som en ängel framför...

Avatar
Katten-Gustaf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11843
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 17:29
Paikkakunta: Siellä sun täällä...

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Katten-Gustaf » 17 Maalis 2005, 23:23

Oisko sen nimikirjaimet AL? :mrgreen:
...kan inte säga nej,
jag måste släppa tag,
du vinner över mig...

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 19 Maalis 2005, 21:59

Jaahas, jaahas, vai tämmöistä peliä täällä... :oops: Kiitos kuuntelijapalautteesta, parempi myöhään kuin... :P
Et langeb pilk,
kuu kaob ja kaugel kaigub kell.
Sind keegi öösse kannab valgel hobusel.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5047
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 19 Maalis 2005, 23:07

Katten-Gustaf kirjoitti:Oisko sen nimikirjaimet AL? :mrgreen:
Taisi olla väärin arvattu, Katten :wink:
Crno i belo e se, edna vistina i edna laga...
Ljubovta njama granica, ezik i cvjat...
Korka tır ik nılpiošı, bertizı, musoosı...
Nå'n man ser då man blundar, som en ängel framför...

Avatar
Diggari
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 742
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Diggari » 20 Maalis 2005, 20:50

Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas? 1p.
Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel 2p.
Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay 3p.
Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen 4p.
Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo 5p.
Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo 6p.
Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie 7p.

Suomi: Ann Christine - Playboy 8p.
Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela 10p.

LUXEMBURG: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais 12p.

- Ehdoton klassikko minulle. Jouduin odottamaan vuosia ennen kuin sain nauhoitetuksi tämän vain kerran kisassa kuulemani suosikin. Marionin versio oli tutumpi.

Ostinpa aikoinaan vahingossa alesta Iso-Britannian viisun A man without love, luulin sitä tutun Milloinkaan en löydä samanlaista -biisin versioksi ja pettymys kotona oli suuri. Ei mitään teinikamaa, yök...

Avatar
Michelle
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1499
Liittynyt: 22 Helmi 2004, 08:56
Paikkakunta: Joensuu

1966

Viesti Kirjoittaja Michelle » 24 Maalis 2005, 12:32

Tässä pisteet näin kiirastorstaina:

1 p. Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo
2 p. Monaco: Tereza - Bien plus fort
3 p. Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
4 p. Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
5 p. Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
6 p. Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
7 p. Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
8 p. Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
10 p. Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
12 p. Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr

Oikein munarikasta pääsiäistä vaan kaikille! :wink:
Tukkoo en ainakaan pese!

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja male » 02 Huhti 2005, 11:19

No nostetaan aihetta vähän ylös jos saataisiin lisää äänestäjiä.

TOP5
1. SUOMI: Ann Christine Nyström - Playboy
2. LUXEMBURG: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
3. ITALIA: Domenico Modugno - Dio come ti amo

4. NORJA: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
5. RUOTSI: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals

Mutta tasaista on joten ääniänne kaivataan!
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 04 Huhti 2005, 18:33

Mukava vuosi, josta välittyy kotikatsomoon kiva tunnelma. Ruututekstin fontti on jännän erilainen kuin yleensä ja lähikuvat laulajista luovat intensiivistä tunnelmaa vielä vuosikymmentenkin jälkeen. Muutenkin valpas ohjaus poimii tunnelmia kivasti. Hyviä lauluja ja mielenkiintoisesti mukana myös tulevia ev-juontajia. Pirtsakka nainen näyttää olleen päivän sana!


1p. Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel

2 p. Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais (hyvä laulu ja esitys, vaikka Michelen ulkonäkö ja ääni eivät oikein kohtaakaan...)

3 p. Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela

4 p. Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love (esiaikainen ristiinpukeutuja aiheuttaa hämmennystä, mutta onhan tässä tekstissä mainio sisältö. Oikeastaan aika ihanaa suoraa tilitystä!)

5 p. Espanja: Raphael - Yo soy aquél ( Voi Raphael, niin lutunen!!! :oops: ja niin tosissaan! Pakahduttava!)

6 p. Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie (Eiks nää oo nyt sitten sänkykamarisilmät, hä? Unsere Liebe war so schön... oih!)

7p. Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals (onhan toki kulunut, mutta hyvin vaan svengaa.)

8p. Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy (epäsuomalaisimpia euroviisujamme La dolce vitan ohella. Säilyttänyt otteensa -IHANA. Jännittävää oli seurata, että kestääkö hilpeä Ann Christine repeilemättä koko piisin ajan, ja ihan ei tainnut kestää kun ennen loppua alkaa tsekkailla sitä taustahäkkyrää...)

10 p. Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen (Barba on varmaan taas myyty kun on nainen ja kitara 8) Ehdottomasti Norjan parhaita kautta aikain. Hyvä esitys, mielenkiintoinen biisi, dynaaminen sovitus, jännä tunnelma -tuleva kulttuuriministeri on maalleen kunniaksi!)

12 p. Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo (Aivan mahtava laulu. love-smiley-016: Ja miten sisällä Domenico on tässä! Laulaa pienesti, vaikka rintaa raastaa suuri polte, aivan mahtava.)
Et langeb pilk,
kuu kaob ja kaugel kaigub kell.
Sind keegi öösse kannab valgel hobusel.

Avatar
TipiBi
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 401
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 13:14
Paikkakunta: Lapponia

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja TipiBi » 19 Huhti 2005, 19:53

1p. Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed
2p. Ranska: Dominique Walter - Chez nous
3p. Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
4p. Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?
5p. Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela
6p. Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
7p. Espanja: Raphael - Yo soy aquél

8p. Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel

10p. Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy

12p Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~
One-two-three - eikä muuta.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6190
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Digga digga pop!

Viesti Kirjoittaja lharju » 25 Huhti 2005, 20:59

Viisuäänestys 1967-ketjusta:
lharju kirjoitti:Olette kyllä antaneet niin kummallisia pisteitä näissä 60-luvun charteissa, että nyt on aika muuttaa tilanne. En minä muuten näitä arvostelisi, mutta kun te olette antaneet niin järkyttäville lauluille pisteitä ja niin hyviä lauluja jättäneet pisteittä, että piti käydä ihan Huilumieheltä lainaamassa hänen nauhojaan 60-luvun kisoista.
Tämä nyt ei vielä koskenut vuotta 1967, mutta täällä tulosten paikkaaminen lienee paikallaan. Siis MIKÄ IHMEEN Italia??? Jos joku saksalaissetä laulaisi tällä aivan samalla sävelellä "Mein Gott, ich liebe Dich", niin kukaan ei antaisi laululle pisteitä. :roll: Mä ymmärrän oikein hyvin nimimerkki Timoteusta, jota kyrpii se, kun italian kieliset biisit saavat aina korkeita pisteitä, oli ne minkälaisia tahansa... Ei Italia missään nimessä HUONO ole, mutta kuinka monella se onkaan ykkönen? Eikä tätä voi mitenkään verrata Domenicon kahteen edelliseen, upeaan viisuun.

Tämä vuosi oli selkeästi huonompi kuin 1967 ja saimme vielä yhden rasittavimmista voittajista (ja millä ylivoimalla?). Tänä vuonna suosin enimmäkseen pohjoismaita ja reippaita francophone-ralleja.

Voi kuinka helppoa olisikaan antaa pisteet tuon ajan käytännön mukaan (5-3-1), sillä juuri kolme sävellystä erottuu positiivisesti tänä vuonna. No, onneksi tämä ei ole käytännössä enää. Kuinka moni suomi-viisu olisikaan jäänyt nollille. Esim. Hengaillaan ei olisi saanut pisteen pistettäkään, vaikka oli lopputuloksissa suomalaisittan hienosti yhdeksäs, mutta kun se ei ollut minkään maan kärkikolmikossa. Siksi ihmettelenkin kuinka laajasti äänet jakautuivat - tänäkin vuonna vain kaksi maata jäivät nollille :shock:


1p SVEITSI: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?

2p ALANKOMAAT: Milly Scott - Fernando en Philippo

3p LÄNSI-SAKSA: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr

4p NORJA: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
Ensikuulemalla pelästyin. Myöhemmin tämä svengaava trubaduurisävelmä, jossa on kieltämättä kiinnostava sanoitus, iski jo paljon paremmin. Ehkä se vaati aluksi sen, että tottui Åse Klevelandin ääneen

5p MONACO: Tereza - Bien plus fort
Lyhyestä virsi kaunis?

6p BELGIA: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel
Iloinen ja pirteä ja hyvin pirteä, vaikka sanoitus onkin ihan päätön ja hieman typeräkin. En yhtään ihmettele, että nimimerkki ak tykkää tästä :lol:

7p TANSKA: Ulla Pia - Stop - mens legen er go'
Iiiiihana Tanska! Jos silloin heillä oli tälläisia iloisia pirteitä lauluja! Sääli että häipyivät 12 vuodeksi pois.

8p SUOMI: Ann Christine - Playboy 1p
Siis tämä on NIIN hyvä. Suomen 60-luvun paras EHDOTTOMASTI. Niin iloinen ja huoleton. Ja niin 60-lukulainen! Sanat nyt ovat tietysti kuin koulupojan kynästä, mutta ei euroviisuja varten aina tarvita mitään suurempia elämänfilosofioita ja sanat tekevät tästä vain entistä hauskemmat.
"Entäs talviurheilu? Tytöt, niin ja kelkkailu" tai "Nolla nolla seitsemää, nimes mukaan liitetään / nollat siinä olla vois / mutta seiskan jätän pois"
Niin loistavaa! Tiedä sitten olisiko Suomen kovatasoisessa viisukarsinnassa olleet kansainvälisemmät laulut yhtään sen parempia edustussävelmiä, jos ne olisivat kuitenkin flopanneet...


10p RUOTSI: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals 3p
Niin no, tämähän olisi varmaan ilman pohjoismaista yhteispeliä jäänyt lähes tulkoon pisteittä, mutta silti: tämä sijoittui aivan oikein. Tämä on sanoitukseltaan ehkä nerokkain laulu koko viisuhistoriassa!

12p LUXEMBURG: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais 5p
Vuoden kärkisijan saa kuitenkin perinteisempi laulu. Biisi on toki moneen kertaan kuultua chansonia, mutta silti: HYVIN tehtynä ja HYVIN esitettynä näilläkin eväillä pärjää mainiosti. Laulu on laadukas ja kaikki jotakuinkin kohdallaan. Kolme minuuttia on käytetty erittäin hyvin.
Jos viisut olisivat muuten menneet kuten minä olisin halunnut, ei euroviisujen ensimmäistä hattutemppua olisi suinkaan tehnyt Irlanti 90-luvulla, vaan Luxemburg 60-luvulla (1965-1967)
Viimeksi muokannut lharju, 10 Helmi 2006, 12:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5047
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Digga digga pop!

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 26 Huhti 2005, 15:02

lharju kirjoitti:Siis MIKÄ IHMEEN Italia??? Jos joku saksalaissetä laulaisi tällä aivan samalla sävelellä "Mein Gott, ich liebe Dich", niin kukaan ei antaisi laululle pisteitä. :roll: Mä ymmärrän oikein hyvin nimimerkki Timoteusta, jota kyrpii se, kun italian kieliset biisit saavat aina korkeita pisteitä, oli ne minkälaisia tahansa... Ei Italia missään nimessä HUONO ole, mutta kuinka monella se onkaan ykkönen? Eikä tätä voi mitenkään verrata Domenicon kahteen edelliseen, upeaan viisuun.
Hyvä että Lharju tuli paikalle korjaamaan epäkohtia. 8) Allekirjoitan miltei joka sanan yllä! :wink: Paitsi etten kyllä tykkää hirveästi Domenicon Piovestakaan... Mutta Italia 60-luvulla oli aika HUONO jopa, lukuun ottamatta Non ho l'età:ta.
lharju kirjoitti:15. JUGOSLAVIA: Berta Ambroz - Brez besed
Eres tú como el agua de mi fuente...
Niin, ja kaikki varmasti muistavat että tämä vuosi 66 ja Brez besed olivat ENNEN Eres tú:ta ja vuotta 73... Slovenian tänvuotisten karsintojen jälkeen esitetyssä gaalaohjelmassa toivat sloveenit asian taas esille, taisivat esittää biisit peräkkäin tai jotain... jotta huomattaisiin, kuinka Eres tú on kopio heidän Brez besedistään.

Hetkinen Lharju, pidit Eres tú:sta, kuinka et tykkää tästä? :wink: Ennen kuin vastaat, muistelepa Saksan laulun sanoja :mrgreen:
lharju kirjoitti:17. RANSKA: Dominique Walter - Chez nous
Pohjanoteeraus...
Sitä nimenomaan :x
Crno i belo e se, edna vistina i edna laga...
Ljubovta njama granica, ezik i cvjat...
Korka tır ik nılpiošı, bertizı, musoosı...
Nå'n man ser då man blundar, som en ängel framför...

Avatar
Anna_M
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4716
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:22
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Anna_M » 26 Huhti 2005, 15:29

Noh noh, hyvät herrat! Ei Italia saa mitään italia-lisää, mutta jos nyt yleistämään lähdetään niin voi hyvinkin olla että tanakka saksalainen saa pisteitäni vähemmän kuin sulava italialainen, kulttuurieroja ja
-mieltymyksiä... :wink: En ole huomannut, että olisin kovinkaan Italia-myönteinen, sen sijaan Portugal ja Jugoslavia tuntuu saavan multa helposti jämäpisteitä, jos en meinaa keksiä että mihin suuntaan niitä lykkäisin. Yleisestihän on tiedossa suomalaisten italo-iskelmä -diggailu, että jotain sielujen sympatiaa siinä saattaa olla, koittakaa kestää vaan.
Et langeb pilk,
kuu kaob ja kaugel kaigub kell.
Sind keegi öösse kannab valgel hobusel.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 27688
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 24 Touko 2005, 16:35

1 piste: JUGOSLAVIA: Berta Ambrož - Brez besed
Kaunis mutta tylsä. Riittää kuitenkin pisteeseen.'

2 pistettä: ESPANJA: Raphael, Yo soy aquél
Näitäkin tuli Espanjalta ennen vanhaan enemmän kuin laki sallii mutta paremman puuttessa saa kaksi pistettä.

3 pistettä: TANSKA: Ulla Pia - Stop, mens legen er go'
Ihan letkeä viisu. Sanoitukseen suhtaudun jotenkin kaksijakoisesti, tavallaan kiva, toisaalta luotaantyöntävä.

4 pistettä: ALANKOMAAT: Milly Scott - Fernando & Philippo
Uhh.. lukuisten romaanisilla kielillä laulettujen taideviisujen perään kuultuna tämä on todella raikas poikkeus.

5 pistettä: PORTUGALI: Madelena Iglésias - Ele e ela
Kaunis tarina ja kaunis kappale, Madelenan laulutyyli ja äänikin lisäävät omalla tavallaan tämän kappaleen kiehtovuutta. Eihän tämä sävellyksenä mikään kovin ihmeellinen ole mutta silti riittävän miellyttävä.

6 pistettä: ISO-BRITANNIA: Kenneth McKellar - A man without love
Iso-Britannian balladi lyö minun rankkauksissani irlantilaisen kilpailijansa mennen tullen, vaikkei oikeissa tuloksissa niin käynytkään. Komea lauluääni ja sävellyksessä ja sanoituksessakin on jokin idea.

7 pistettä: SAKSA: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
Kaikin puolin kaunis balladi, myös sanoitus on kaunis. Olisi saanut pärjätä paremminkin.

8 pistettä: SUOMI, Ann Christine - Playboy
Ilman kotiinpäinvetoakin vuoden paras peruspoppis. On muuten Suomen kappaleista hävinnyt Isolle-Britannialle vähiten (pisteen).

10 pistettä: RUOTSI, Lill Lindfors & Svante Thuress - Nygammals vals (eller hip man svinaherde)
Hih, onneksi 60-luvullakin on edes muutama hauska viisu. :cool:

12 pistettä: NORJA: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
Vuosikymmenensä paras viisu! Kiehtova ja kaunis. Lyhyys on tämän kappaleen ainoa vika.


Zero points:
11. IRLANTI: Dickie Rock - Come back to stay (eivät ne kaikki Irlannin balladit edes alkuaikoina olleet kovin hyviä)
12. BELGIA: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel (nopeatempoiseksi kappaleeksi uskomattoman tylsä)
13. ITALIA: Domenico Modugno - Dio, come ti amo (eihän tämä laulua ole mutta silti taakse jääneitään parempi)
14. ITÄVALTA: Udo Jürgens - Merci, chérie (huonoin Jürgensin viisuista, enkä todellakaan suostu ymmärtämään, miten tällainen kappale on voinut voittaa, kamala tämä läpi kappaleen jatkuva "levy jäi soimaan" -syndrooma)
15. LUXEMBURG: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais (tylsät säkeistöt, eikä kertosäekään paljoa pelasta)
16. SVEITSI: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas? (pikkunätti mutta erittäin tylsä veisu, melkein pelkästään saman tylsän säkeistön hokemista)
17. MONACO: Tereza - Bien plus fort (miten samaan vuoteen voikin mahtua näin monta NÄIN tylsää ranskankielistä kappaletta, täysin mielenkiinnoton tämäkin, vaikkei Sveitsille häviäkään kuin laulajien takia)
18. RANSKA: Dominique Walter - Chez nous (hoplaa, neljäs ranskankielinen vielä, tämä ei tosin häviä edellämainituille sillä, että olisi näitä tylsempi, vaan sillä, että on kertakaikkisen RASITTAVA. ARGH! Tällaiset pitäisi kieltää)Vuoden -66 pisteytyksessähän jokainen maa jakoi kolmelle parhaalle pisteet 5, 3 ja 1, joten Norjalle 5, Ruotsille 3 ja Suomelle 1 olisi oma tuomioni.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22131
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59
Paikkakunta: Helsinki.

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Jónsì » 29 Touko 2005, 12:26

Tälläisen koosteen sain käsiini, niin enköhän sitten äänestä. Ei ollut kyllä mikään ihmeellinen vuosikerta, mutta Luxemburgista tuli taas loistava viisu. Kiitos siitä.

1 piste: Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love
2 pistettä: Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel
3 pistettä: Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?
4 pistettä: Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela
5 pistettä: Monaco: Tereza - Bien plus fort
6 pistettä: Espanja: Raphael - Yo soy aquél
7 pistettä: Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
8 pistettä: Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed
10 pistettä: Ranska: Dominique Walter - Chez nous
12 pistettä: Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais

--------Menevät noiden muiden lomassa-------
17 Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
1 Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
6 Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
9 Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
10 Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
16 Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo
----------Oksetukset----------
2 Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
14 Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Roope » 07 Kesä 2005, 01:16

Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love 1p

Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals 2p

Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo 3p

Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed 4p

Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen 5p

Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo 6p

Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr 7p

Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy 8p

Espanja: Raphael - Yo soy aquél 10p

Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais 12p

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14305
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja JuhaUK » 09 Kesä 2005, 01:06

Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay 1p
-piste viisuhistorian pelottavimmille korville :eeek:
Ruotsi: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals 2p
-siis laulaako ne tosiaan possulaumasta?
Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen 3p
Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr 4p
Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go' 5p
-mahtava tanssinumero :mrgreen:
Portugali: Madalena Iglesias - Ele e ela 6p
Espanja: Raphael - Yo soy aquél 7p
-ihanan pateettinen latinovuodatus
Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais 8p
-Marionin ja Lailan käännökset tästä ovat elämää suurempia
Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo 10p
-mainio pirtsakka esitys. Aiku se oli opetellut pitää sen mikrofonin johdon pois jaloistaan :mrgreen:
Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy 12p
-Suomen paras viisu 60-luvulla.

Loput:

Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel
Jugoslavia: Berta Ambroz - Brez besed

-tämä oli Sloveniasta
Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
Sveitsi: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?
Monaco: Tereza - Bien plus fort

-Tereza oli lainattu Kroatiasta
Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo -kolmas kerta ei todellakaan sanonut totuutta
Ranska: Dominique Walter - Chez nous
Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love
Hello Hi!

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Miik » 27 Kesä 2005, 11:43

Taidan olla aika yksin 12 pisteeni kanssa... :roll: Mutta minkä sille voi, kun kolahtaa.. lol

12p Monaco: Tereza - Bien plus fort ****-
10p Länsi-Saksa: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr ***½
8p Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais ***½
7p Suomi: Ann Christine Nyström – Playboy ***½
6p Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel ***½
5p Norja: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen ***½
4p Espanja: Raphael - Yo soy aquél ***+
3p Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie ***+
2p Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go' ***-
1p Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay ***-
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
MrMemory
Kondiittori
Kondiittori
Viestit: 7963
Liittynyt: 25 Maalis 2004, 00:25
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Viisuäänestys 1966

Viesti Kirjoittaja MrMemory » 27 Kesä 2005, 23:04

PARAS:

Kuva
12p Espanja: Raphael - Yo soy aquél

10p Luxemburg: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
8p Iso-Britannia: Kenneth McKellar - A man without love
7p Itävalta: Udo Jürgens - Merci chérie
6p Alankomaat: Milly Scott - Fernando en Philippo
5p Italia: Domenico Modugno - Dio come ti amo
4p Suomi: Ann Christine Nyström - Playboy
3p Irlanti: Dickie Rock - Come back to stay
2p Monaco: Tereza - Bien plus fort
1p Belgia: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel

ja vuoden huonoin: Tanska: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
"Kun myrskyt riehuu ja kaataa heikkoja
pää nosta pystyyn ja pysy vahvana"

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja male » 01 Heinä 2005, 10:13

LOPPUTULOKSET
17 äänestäjää
Kuva
1. 131 p. SUOMI: Ann Christine Nyström - Playboy
Kuva
2. 110 p. LUXEMBURG: Michèle Torr - Ce soir je t'attendais
Kuva
3. 87 p. ESPANJA: Raphael - Yo soy aquél

4. 79 p. RUOTSI: Lill Lindfors & Svante Thuresson - Nygammal vals
5. 73 p. ITALIA: Domenico Modugno - Dio come ti amo
6. 72 p. NORJA: Åse Kleveland - Intet er nytt under solen
7. 58 p. LÄNSI-SAKSA: Margot Eskens - Die Zeiger der Uhr
8. 51 p. BELGIA: Tonia - Un peu de poivre, un peu de sel
9. 51 p. ITÄVALTA: Udo Jürgens - Merci chérie
10. 49 p. ALANKOMAAT: Milly Scott - Fernando en Philippo
11. 41 p. JUGOSLAVIA: Berta Ambroz - Brez besed
12. 40 p. PORTUGALI: Madalena Iglesias - Ele e ela
13. 38 p. TANSKA: Ulla Pia - Stop, ja stop - ja stop, mens legen er go'
14. 28 p. IRLANTI: Dickie Rock - Come back to stay
15. 28 p. MONACO: Tereza - Bien plus fort
16. 25 p. ISO-BRITANNIA: Kenneth McKellar - A man without love
17. 13 p. SVEITSI: Madeleine Pascal - Ne vois-tu pas?
18. 12 p. RANSKA: Dominique Walter - Chez nous
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 27688
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 01 Heinä 2005, 11:43

Miten nuo kaksi saattoivat syrjäyttää molemmat ihanaiset naapurimme pois kärkikolmikosta? :'( Etenkin tuo Luxemburg? Mikä noin mitättömässä jollotuksessa kiehtoo? Edes tuon ajan raadit eivät biisistä suuremmin innostuneet, vaikka se ranskaksi hoilattiinkin. :niinpa:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14305
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja JuhaUK » 03 Heinä 2005, 22:18

Käännöksiä ja versioita:


Germany 1966 Hannele Laaksonen Vain Eteenpäin Käy Kello (Finnish) 7''
Luxembourg 1966 Marion Rung Odotin Sinua (Finnish) 7''
Luxembourg 1966 Laila Kinnunen Odotin Sinua (Finnish) CD
Finland 1966 Eija Sinikka Playboy (Finnish) CD
Austria 1966 Harry Snell Sua Kiittää Mä Saan (Finnish) 7''
Italy 1966 Tuuli Eloranta Rakkaimpasi Tähden (Finnish) CD
Italy 1966 Raimo Inkinen Saapuvan Sun Tiedän (Finnish) 7''
Italy 1966 Juhani Markola Saapuvan Sun Tiedän (Finnish) LP
Italy 1966 Jaakko Norg Saapuvan Sun Tiedän (Finnish) 7''
Italy 1966 Seija Simola Saapuvan Sun Tiedän (Finnish)

Lisäksi Laila on levyttänyt Merci, Cherien saksaksi...

ja Dothe Kollo on laulanut Playboyn tanskaksi!!!
Hello Hi!

Avatar
Sagapo
Tarjoilija
Tarjoilija
Viestit: 4727
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Re: Digga digga pop!

Viesti Kirjoittaja Sagapo » 04 Heinä 2005, 09:32

lharju kirjoitti:Kuva
8p SUOMI: Ann Christine - Playboy 1p
Siis tämä on NIIN hyvä. Suomen 60-luvun paras EHDOTTOMASTI. Niin iloinen ja huoleton. Ja niin 60-lukulainen! Sanat nyt ovat tietysti kuin koulupojan kynästä, mutta ei euroviisuja varten aina tarvita mitään suurempia elämänfilosofioita ja sanat tekevät tästä vain entistä hauskemmat.
"Entäs talviurheilu? Tytöt, niin ja kelkkailu" tai "Nolla nolla seitsemää, nimes mukaan liitetään / nollat siinä olla vois / mutta seiskan jätän pois"
Niin loistavaa!
Nyt menee hiusten halkomiseksi, mutta mitä neiti Nyström tarkkaan ottaen lauloikaan tuossa yhdessä kohdassa? Minäkin aina ennen kuulin vähän niin kuin Lharjukin, eli suunnilleen näin:

Nolla nolla seitsemän nimes mukaan liitetään

Siis että tämän playboyn nimen mukaan liitetään nuo maagiset numerot 007. Diggiloon mukaan tuo pätkä meneekin näin:

Nolla nolla seitsemän, nimes muka liitetään

Tuo ei tuollaisena tarkoita kyllä mitään, mutta ehkäpä sillä on tavoiteltu tätä:

Nolla nolla seitsemään nimes muka liitetään

Tuo tarkoittaa, että playboyn nimi muka, siis kuulemma, liitetään 007:än, eikä päinvastoin, eli että 007 liitettäisiin playboyn nimeen. Vissi ero! Lisäksi jos tuo yksi sana on "muka" eikä "mukaan", tulee Ann-Christinen lausahdukseen uusi sävy: hän hieman epäilee, että onkohan kuitenkaan noin, että nämä kaksi asiaa (007 ja playboyn nimi) liitetään toisiinsa.

Mitenköhän tuo kohta oikeasti menee? Tuo viimeisin rivi olisi sen puolesta paras, että saisimme täysriimit (seitsemään ja liitetään) puoliriimien sijaan (seitsemää/seitsemän ja liitetään).

Ai mitä, tämäkö on pilkunviilausta, vai? No aika mielenkiintoista sellaista sinunkin mielestäsi, jos olet tähän asti lukenut! :D
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22131
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59
Paikkakunta: Helsinki.

Eurovision laulukilpailu 1966

Viesti Kirjoittaja Jónsì » 04 Heinä 2005, 13:01

Nolla nolla seitsemän nimees muka liitetään??
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Vastaa Viestiin