Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Euroviisut 2010 Oslossa
Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 15 Touko 2010, 03:02

En tiedä onko tällaista aihetta kohtaan kiinnostusta - mutta laitanpa tämän kuitenkin.

A) Kenen / keiden veikkaat, arvelet, uskot olevan tänä vuonna euroviisuissa (suurimpia) floppaajia eli kuka / ketkä mahdollisesti menestyvät ennakoitua huonommin ? Ja miksi ? ......kiinnostavaa olisi lukea myös perusteluja, jos vain haluaa, viitsii, jaksaa sellaisia kirjoitella :peukku:

B) Kenen / keiden veikkaat, arvelet, uskot olevan tänä vuonna euroviisuissa (suurimpia) yllättäjiä eli kuka / ketkä menestyvät ennakoitua paremmin ? Ja miksi ? ......siis perusteluja tähänkin :peukku:

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2809
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Tampere

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias » 15 Touko 2010, 10:05

A) Floppaajia uskon olevan ainakin Belgian ja Ruotsin. Jotenkin minua arveluttaa myös Sveitsin menestyminen, sekä Slovakian. Mutta mahtavia nuo kaksi edellistä kuitenkin ovat. :lohduton:

B) Yllättäjiä voisi ainakin minun puolestani olla Ukraina, Slovenia, Viro ja Kypros. :ihana:
"Mä oisin varmaan kunnon seksihurjastelija, jos mulla olis mahdollisuus siihen." - TomppaJr

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 49513
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 15 Touko 2010, 15:38

A)

Kuva Slovakia, siksi koska live-laulu ei onnistu niin hyvin kuin oltaisiin voitu yhdeltä ennakkosuosikilta odottaa
Kuva Ukraina, koska epäilen tämän tuovan vielä heikomman sijoituksen kuin viimevuonna Svetlana
Kuva Ruotsi, en tiedä miksi, mutta on vain sellainen tunne, että Ruotsi ei vois menestyä

B)

Kuva Alankomaat, koska vois ihan hyvin purra tarttuvalla kertosäkeellä koko Eurooppaan
Kuva Kypros, mua pelottaa, että tää tekee jonkun yllätyksen ja meneekin finaaliin
Kuva Liettua, voi ihan hyvin olla jonkinmoinen yllättäjä
🍐 Mikä päärynä!! Miten menee!!?? EI!!!

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 27688
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 15 Touko 2010, 17:11

Olennaista olisi tietää, mikä on se yleisesti odotettu tulostaso, mihin omia arvioitaan pitäisi verrata. Vedonlyöntikertoimet? Viisukuppilalaisten veikkaukset? Edelliset kommentoijat ovat tarjonneet floppiosastolle mm. Sveitsiä ja Ukrainaa mutta ei kummankaan tietääkseni yleisesti odoteta menestyvän. ???

No, täsmällisten kriteerien puuttuessa luetellaan sekalainen seurakunta vaihtelevin kriteerein.

A)

:saksa: :nyyh: Lena on valloittava esiintyjä mutta valitettavasti ei tarpeeksi hyvä laulaja. Kappale on puntarikakkoseni mutten pidä edes kärkikymmenikön sijoitusta realistisena voittotaistelusta nyt puhumattakaan. Muilta osin paketti on kyllä kasassa, joten jos Lenan laulu finaalissa sujuu, Saksa voi olla korkealla.

:tanska: Kehnoa fanisuosikkischlageria aina tarvitaan. Ansaitsisi karsiutua ja karsiutumista alun perin tälle odotinkin mutta niiltä osin olen joutunut muuttamaan arviotani. Kappale on noussut vedonlyönti- ja fanilistoilla sen verran korkealle, etteivät raadit taida uskaltaa äänestää sitä vastaan. Ja onhan biisi muutenkin muodollisesti pätevä. :rullaati: Ruotsi 2008 -tason puhelinäänestystulosta (semin 12., finaalin 18.) tälle odotan mutta raadit siis hilaavat biisiä ylöspäin kumpanakin iltana.

:latvia: Vedonlyöntimarkkinoilla arvioitu oikein eli todennäköisten karsiutujien joukkoon. Listaan kappaleen kuitenkin tässä osiossa, koska kuppilalaisilla on tähän jokin käsittämätön fiksaatio tähänastisten veikkausrivien perusteella. Latvia on melkein kaikilla finaaliinmenijöiden joukossa ja enemmistöllä jopa ykkössemin kärkikolmikossa keräämässä puolelta Eurooppaa täysiä pisteitä. Ihanko oikeasti täällä uskotaan Latvian huipputulokseen vai kopioivatko kaikki vain veikkausrivejä toisiltaan. :raaps: :mitvit: Onhan biisissä tiettyä naiivia viehätysvoimaa, jonka vuoksi se on omankin puntarini keskikastissa kolmen tähden biisinä. Euroopan suursuosikiksi se on kuitenkin aivan liian heppoinen ja liian kehnosti laulettu lallattelubiisi.

Pikamaininnan arvoisia ovat myös Slovakia (melko klassiset floppaavan fanisuosikin ainekset kasassa, finaalipaikan pitäisi silti irrota), Irlanti (hukkuu jo semissään pahasti massaan ja voi hyvin karsiutua) ja Valko-Venäjä (live-laulu ei toistaiseksi kuullun perusteella suju).


B)

:romania: Studioversiona ei sytyttänyt, lavalla heräsi eloon. Sillä tavalla on viisuissa ennenkin menestytty. Duolla on mieletön keskinäinen kemia ja karsinnan voittoesitys oli tänä vuonna niitä harvoja, joissa tuntui olevan sitä jotakin. Raadit ehkä rankaisevat sävellyksen heppoisuudesta ja kokonaisuuden sillisalaattimaisuudesta mutta tuloksen pitäisi silti olla parempi kuin vedonlyöntilistojen väittämä niukka finaalipaikka ja alemman keskikastin sijoitus finaalissa. Finaalin kärkikymmenikköön pitäisi vähintään mennä.

:georgia: Vedonlyöntimarkkinat ja viisufanit veikkaavat karsiutumista. Olen vahvasti eri mieltä. Ei tämä mikään elämää suurempi musiikkielämys ole mutta lajityypissään riittävän vahva sävellys ja riittävän vahva laulusuoritus. Lisäksi Georgialla on semifinaalissa erinomainen esiintymisnumero ja roppakaupalla ystäviä. Helposti finaaliin ja finaalissakin keskikastiin.

:belgia: Vedonlyöntilistoilla arvioitu oikein, Kuppilassa aliarvioitu. Ykkössemin ainoa live-versionakin kuuntelukelpoinen balladi menee heittämällä finaaliin. Lauantaina balladivastus kovenee ja finaalitulos saattaakin olla Alankomaat 2004:n toisinto, erityisesti jos Belgia saa esiintymisnumeron show'n alkupuolelta.

Mieleni tekisi listata myös Bulgaria mutten ole varma, kuuleeko sen väärin Viisukuppila vai Viisukuppilan ulkopuolinen maailma. Kuppilassahan biisi on kohtalaisen suosittu mutta muualla kappaleen fani- ja vedonlyöntisuosio ovat jääneet paljon odottamaani alemmaksi. Kuitenkin Bulgaria on semifinaalinsa viimeinen menevä biisi ja laulupuolikin Mirolta onnistuu. Pitäisin Bulgariaa selvänä finalistina, jos arvioisin kappaleita ja esityksiä tyhjiössä muiden mielipiteisiin tutustumatta. Nyt en tiedä, mitä uskoa. :sorivaan:

Haluaisin voida listata myös Liettuan ja Ukrainan, jotka ovat faniarvioita parempia :draamaa: mutta joiden menestykseen luottamukseni on sittenkin heikonlainen. Liettua tosin saa syyttää vain itseään, jos vapaaehtoisesti karsinoi itsensä vitsiosastolle tekemällä esityksestä puskafarssin (kuten karsinnassa). Rennolla, normaalilla esityksellä finaalipaikka olisi selvästi todennäköisempi.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Ticoshay
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4911
Liittynyt: 11 Huhti 2008, 16:32

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Ticoshay » 15 Touko 2010, 18:56

A)

:saksa: Puntarin ykköseen en luota pahemmin. Sijoitus varmaan 15-20. Haluaisin Top 10 toki.

:azerbaidzan: Ellei Live nyt parane niin floppaa

:ruotsi: En luota ruotsiin tänäkään vuonna


B)

:ranska: Yllärivoitto ois mukava

:portugali: Hyvä sijoitus ois kiva

:suomi: Jos nyt edes semistään pääsisi
LOBODA

Avatar
riksa[
Press
Press
Viestit: 4595
Liittynyt: 16 Touko 2010, 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja riksa[ » 16 Touko 2010, 12:54

a) floppaajia vois olla islanti, azerbaidzhan, turkki ja moldova

b) yllättäjiä sais olla belgia, ukraina ja tietenkin suomi :D
I'm not as think as you drunk I am

Avatar
Haksis
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1600
Liittynyt: 27 Joulu 2007, 18:04
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Haksis » 16 Touko 2010, 14:40

Tänä vuonna finaalissa yllättää Iso-Britannia ja menee top15 :uujee:

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 16 Touko 2010, 15:41

Mattokauppias kirjoitti: Floppaajia uskon olevan ainakin Belgian ja Ruotsin.
Serduchka kirjoitti:........Ruotsi, en tiedä miksi, mutta on vain sellainen tunne, että Ruotsi ei vois menestyä
Ticoshay kirjoitti: En luota ruotsiin tänäkään vuonna
Itsekin arvelen, että Ruotsi voi olla yksi floppaajista (vaikka onkin itselläni TOP-10)......Annan esittämässä laulussa on minusta paljon hyvää: se on nätti laulu ja on omalla tavallaan koskettava, Annalla on kivan persoonallinen ääni ja on artistina ihan viehättävä,, jne........mutta laulu taitaa olla sellainen, ettei siinä ole riittävästi sellaista iskevyyttä, kolahtavuutta, jota tarvittaisiin suurempaan menestykseen........(?)

Viisukuppilassa on keskusteluissa vertailtu välillä Israelia ja Norjaa. Molemmat on ennakkoveikkailuissa laitettu ennakkosuosikkien joukkoon - mutta olisiko niin, että jompikumpi näistä floppaa ? Voi olla - mutta en lähde veikkaamaan kumpi (mahdollisesti) menestyy ennakoitua huonommin........(?)...........mutta olisiko se Norja sittenkin....?
Timoteus kirjoitti::romania: Studioversiona ei sytyttänyt, lavalla heräsi eloon. Sillä tavalla on viisuissa ennenkin menestytty. Duolla on mieletön keskinäinen kemia ja karsinnan voittoesitys oli tänä vuonna niitä harvoja, joissa tuntui olevan sitä jotakin. Raadit ehkä rankaisevat sävellyksen heppoisuudesta ja kokonaisuuden sillisalaattimaisuudesta mutta tuloksen pitäisi silti olla parempi kuin vedonlyöntilistojen väittämä niukka finaalipaikka ja alemman keskikastin sijoitus finaalissa. Finaalin kärkikymmenikköön pitäisi vähintään mennä.
Romania voi olla yksi suurimmista yllättäjistä. Jotenkin on sellainen arvelu, "kutina", että Romania menestyy - ainakin biisissä / esityksessä on minusta sellaiseen tarvittavat ainekset - ennakoitua paremmin, ehkäpä paljonkin paremmin - saattaa olla jopa kärkikahinoissa mukana.........(?)
Ticoshay kirjoitti::ranska: Yllärivoitto ois mukava
Ranska voi menestyä ennakoitua paremmin - varsinkin jos live-esitys onnistuu hyvin........mutta voittoon asti en jaksa uskoa Ranskan pystyvän.......(?)

Avatar
Horvath
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5345
Liittynyt: 05 Kesä 2004, 20:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Horvath » 22 Touko 2010, 00:19

Sveitsi floppaa ja Ukraina yllättää.
Bir yarım akıllı, bir yarım deli
Dört yanım akıllı, bir yanım deli
Herkes akıllı, bir ben deli
Bir ben deli, bir ben deli

Avatar
tomato
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2269
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 17:17

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja tomato » 22 Touko 2010, 11:00

Floppaa: Azerbaijan. Ammattilaisraadit evät lämpene tälläselle hömpälle enkä ole varma tykkääkö tv-katsojatkaan.
Tanska floppaa: esitys on todella kylmä vaikka itse biisi onkin kiva.

Yllättää: Albania joka on myös oma suosikkini :rakkaus: Laulaja on ammattilainen joka vetoaa ammattlaisraateihin ja esitys sen verran poppis että myös tv-katsojat tykkää. Albania "tekee Nina Åströmit"! Tarkotan siis mitä Nina teki suomen karsinnassa. Albania on tehnyt jonkinlaista promoa (?) naapurimaissa mikä saattaa avittaa myös hieman.

Suomi ja Portugal erottuvat joukosta yllättänevät pelkästään tuomareiden pisteillä. Ehkäpä TV-katsojatkin huomaavat nämä edukseen?

Avatar
manic
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 931
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 17:32
Paikkakunta: helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja manic » 22 Touko 2010, 13:19

:ruotsi:
Ruotsi saa tehdä töitä että pääsee finaaliin. Voipa olla että kun Suomi menee helposti finaaliin, jää Ruotsi rannalle ruikuttamaan. Ja voi sitä katkeruutta ja selittelyjen määrää Aftonbladetin sivuilla... :rofl:

Avatar
Mansikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4876
Liittynyt: 23 Helmi 2007, 10:06
Paikkakunta: Turku

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Mansikka » 22 Touko 2010, 14:01

Tanska floppaa ja pahasti. Yllättäjäksi veikkaan Suomea. Alan melkein itkemään liikutuksesta kun katson KK:n harkkavideoita ja se on yleensä ollut hyvä merkki. :joojoo:
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne

Avatar
Colby
Barista
Barista
Viestit: 4109
Liittynyt: 18 Marras 2003, 00:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Colby » 22 Touko 2010, 18:15

Floppaajiksi veikkaan:

Saksa:
- No joo, harjoituksista ei voi vielä sanoa mitään, että ei tiedä miten sitten lavalla toimii, mutta en usko tämän menestykseen kuitenkaan.

Armenia:
Tämänkin "floppaamisen" voi käsittää monella tavalla. En usko, että Armenialla on mitään ongelmia päästä finaaliin, mutta en usko, että menestys siellä on kovinkaan huimaa. Kappale vaan on liian tylsä ja mun mielestä harjoituksissa laulu ei oo ees kuulostanut kauhean hyvältä...

Norja:
Biisi vaan ei ole tarpeeksi hyvä. Ja mun mielestä Irlanti tekee tän saman paljon paremmin. Ja toisaalta myös Israel...

Yllättäjät:

Albania:
Ehdottomasti! Kuunneltuna ei vakuuttanut niinkään, mutta mun mielestä toimii kyllä lavalla ihan törkeen hyvin ainakin noiden harkkavideoiden perusteella! Laulu kuulostaa hyvältä eikä esityksessäkään kikkailla liikaa. Hyvähyvä!

Liettua:
Tää on vähän siinä ja siinä... Toisaalta toivon, että yllättäis, mutta nyt taas kun on harjoituksia seurannut, niin esitys menee överiksi...

Romania:
En oikein osaa ajatella, että tää ois mikään yllättäjä, koska oon alusta asti uskonut tän taistelevan voitosta, mutta vedonlyöntikertoimien mukaan näin ei kuitenkaan ole.
"Ihan **tun ruma ihminen!
Kaikin puolin.
Varsinkin ulkonäöltä!"

-Saana Uimonen

Avatar
entropia
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2783
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 00:48

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja entropia » 22 Touko 2010, 18:53

Yllättäjiä on Ranska ja Moldova. Molemmilla on menevät biisit, niitä on tänä vuonna niin vähän. Lavalla on myös hyvä meininki, varsinkin ranskalaisilla.

Ruotsalaiset ja saksalaiset floppaa. Biisit on väsyttäviä, vaikka itse niistä pidänkin. :heh:

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1746
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer » 22 Touko 2010, 23:06

Timoteus kirjoitti:Kappale on noussut vedonlyönti- ja fanilistoilla sen verran korkealle, etteivät raadit taida uskaltaa äänestää sitä vastaan.
Ensilukemalta tuntuu ihan päästä vedetyltä väitteeltä. Että veikkaukset päättäisivät menestyjän jo ennen kisaa. Lukevatko tuomaristot muka veikkauksia tai faniäänestyksiä ja niiden perusteella äänensä antavat?

Timoteuksen mielipide haiskahtaa vähän siltä, että ollaan mietitty jo valmiiksi perustelu sille, miksi paskaviisu meni ja voitti. :uujee:

UsvaAuer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1746
Liittynyt: 15 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja UsvaAuer » 22 Touko 2010, 23:16

Mr Kite kirjoitti: mutta laulu taitaa olla sellainen, ettei siinä ole riittävästi sellaista iskevyyttä, kolahtavuutta, jota tarvittaisiin suurempaan menestykseen........(?)
Joka vuosi on nähty sama ilmiö: pienieleinen viisu, joka lauletaan hyvin ja esitetään vahvasti, on noussut vastoin ennakko-odotuksia TOP10:iin. Näitä on ollut mm. Islannin Yohanna (09), Israelin Boaz (08) ja Unkarin Magda (07).

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 27688
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 22 Touko 2010, 23:35

USvaAuer kirjoitti:Lukevatko tuomaristot muka veikkauksia tai faniäänestyksiä ja niiden perusteella äänensä antavat?

Timoteuksen mielipide haiskahtaa vähän siltä, että ollaan mietitty jo valmiiksi perustelu sille, miksi paskaviisu meni ja voitti. :uujee:
Kolme virhettä kahdessa virkkeessä. Ei taida olla ihan Kuppilan ennätys mutta erinomainen suoritus kuitenkin. Onnittelut. :hali:

1. Kyllä, ennakkoarviot vaikuttavat raatipisteisiin ja se on itsestäänselvää. Päinvastainen väite vaatisi todistelua, ei tämä.

Raadit eivät elä tyhjiössä ja varmasti tietävät, ketkä ovat suosikkeja. Melkoisessa mediapimennossa raatien jäsenten pitäisikin olla, jos he tältä tiedolta jotenkin välttyisivät. Kahden viime vuoden perusteella raatien äänestyslinja on perin konformistinen ja konservatiivinen. Esim. Charlotte olisi tehnyt toissa vuonna ansaitusti kateryanit ilman raateja.

2. Tanska ei ole minun mielestäni "paskaviisu". Se on turhake. Paskaviisuja ovat esim. Latvia 2007 ja 2008. Paskaviisuissa on turhakkeisiin nähden se hyvä puoli, että niitä voi inhota ihan niiden itsensä takia. Turhakkeissa ei ole mitään, mistä pitää tai mitä inhota. Tietysti jos turhaketta hypetetään aiheetta, hype voi olla ärsyttävä, muttei silti tee turhakkeesta paskaviisua.

3. Tanska ei mene ja voita eikä ole edes lähellä. Jos luit viestini tarkkaan, sisällytin siihen veikkaukseni Tanskan puhelinäänestyssijoituksista. Niiltä sijoilta ei ponkaista voittokamppailuun millään raatiäänillä.

Toivottavasti saamme edes jälkikäteen perustelusi sille, miksi Tanska ei voittanutkaan. :uujee:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Horvath
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5345
Liittynyt: 05 Kesä 2004, 20:48
Paikkakunta: Tampere

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Horvath » 23 Touko 2010, 01:02

Floppaajia Sveitsin lisäksi ovat Saksa ja Ranska. En tosin ole perehtynyt, millaisilla sijoilla Ranska on vedonlyöntilistoilla, mutta veikkaan sille finaalin jumbosijaa.
Bir yarım akıllı, bir yarım deli
Dört yanım akıllı, bir yanım deli
Herkes akıllı, bir ben deli
Bir ben deli, bir ben deli

Avatar
Possu
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 415
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 13:44
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Possu » 23 Touko 2010, 15:10

A) Yleensä floppaajia ovat olleet viisut, jotka eivät ensimmäisellä kuuntelukerralla kolahda suurille massoille. Laitetaan nyt kuitenkin muutamat maat mitkä tuntuvat etukäteen floppaajilta:

-Tanska Keskinkertainen viisu, joka ei tarjoa mitään uutta. Tuskin on edes top 10:ssa.
-Ruotsi Mukava biisi, mutta ei riitä näissä karkeloissa. Toivon Annalle hyvää sijoitusta ja pääsyä finaaliin, mutta pelkään pahinta.
-Saksa Ei tule voittamaan. Kiva viisu, mutta ei iske ensikuuntelulla suurille massoille tarpeaksi hyvin. Tällekin toivon hyvää sijoitusta, mutta en usko voittoon (mitä monet vedonlyöntitoimistot uskovat)

B) Yllättäjiä pitää katsoa siltä kantilta, mitä ennakkoon odotetetaan.

- Liettua Ainoa "hassutteluesitys" tänä vuonna. Biisikin on tarpeaksi ammattitaitoinen ja mukavan svengaava. Mielestäni on todella hyvä, että tuossa lopussa vedetään hiukan överiksi. Massat tykkäävät hassuttelusta ja viattomasta spedeilystä, joten ihmettelen jos Liettua ei tänä vuonna finaalissa esiinny. Mielestäni Top10 -sijoitus voi olla hyvinkin mahdollinen.

Avatar
Possu
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 415
Liittynyt: 25 Kesä 2006, 13:44
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Possu » 23 Touko 2010, 15:18

Colby kirjoitti: Norja:
Biisi vaan ei ole tarpeeksi hyvä.
Ihan mukava kappalehan tuo on. Ei tuo välttämättä tarjoa mitään ihmeellistä ja mullistavaa, mutta tarjosiko Britit viime vuonna? Tällaiset Norjan tapaiset biisit ovat sopivan "helppoja" suurille massoille. Norjan suurin etu tulee olemaan siinä, että se on kotiyleisön suosikki. Norja saa paljon huomiota tuon takia ja samoin tunnelma tulee olemaan huikea biisin aikana. Olen melko varma, että Norja tulee olemaan aivan kärjen tuntumassa. Voittoon Norjaa tuskin sentään kehdataan äänestää.

Avatar
Colby
Barista
Barista
Viestit: 4109
Liittynyt: 18 Marras 2003, 00:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Colby » 23 Touko 2010, 15:29

Uskon, että Brittien viimevuotinen menestys selittyy suurimmaksi osaksi kappaleen säveltäjän nimellä :heh: Ja kyllä Jade on parempi laulaja kuin tuo Didrik :joojoo: Eikä kilpailun isäntämaan oma viisu automaattisesti menesty, oli tunnelma areenalla sitten miten "latautunut" tahansa. Voi Norja toki hyvinkin olla finaalissa puolivälin paremmalla puolella, mutta kärkikahinoihin yltämiseen en halua uskoa.
"Ihan **tun ruma ihminen!
Kaikin puolin.
Varsinkin ulkonäöltä!"

-Saana Uimonen

Avatar
kasari
Siemailija
Siemailija
Viestit: 189
Liittynyt: 05 Joulu 2004, 17:00

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja kasari » 23 Touko 2010, 20:53

Floppaajat:

- Tanska: Vanhahtava biisi ja esityskään ei ole kovinkummoinen. Oiskohan tämä se floppaava fanisuosikki tänä vuonna
- Slovakia: Ihan jees etnobiisi, mutta Kristinalla ei ole minkäänlaista lavakarismaa sekametsässään.
- Azerbaidzan: Toivon hartaasti, että tämä floppaa, vaikken siihen usko. 17-vuotias kaunis Safura yliyrittää, kuten Dima aikoinaan ja laulaa epäuskottavasti, kuinka elämänsä rakkaus laittaa kyyneeleet virtamaan. Just.

Yllättäjät:
- Ruotsi: Voi vaikka voittaa kauniilla ja yksinkertaisella sävelmällä. Anna on vaan niin aito (vrt. Safura).
- Suomi: Hyvä esitys, positiivinen ryhmä, kaikki mahdollisuudet menestymiseen.
- Georgia: Kaunis balladi, kauniin naisen esittämänä.

Avatar
UFOPOLI
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13390
Liittynyt: 01 Touko 2004, 12:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja UFOPOLI » 23 Touko 2010, 22:52

Kokeillaanpa sitten. Onhan tässä tullut jo pyöriteltyä näitä ajatuksia hyvän aikaa.

- - -

↓A↓

1) Saksan vetovoima perustuu sympaattiseen ja välittömään esiintymiseen, mutta ainakin toistaiseksi se on harjoituksissa ollut kaukana. Myös taustat sekä -laulajat ovat toistaiseksi kuulostaneet hyvin heikoilta. Minusta oli alun perinkin outoa pitkään aikaan menestymättömän maan sillä tavoin hypätä voittajasuosikkien joukkoon kappaleella, jossa ei ole varsinaisesti edes sävellystä. Peräviisikkoon veikkaisin tällä erää.

2) Tanskan "duetto" on lähinnä vaivaannuttavaa katsottavaa. Laulu ei myöskään ole toistaiseksi juuri kulkenut. Ennen harjoitusten alkua olin veikannut Tanskan viimeiseksi läpimenijäksi, mutta taidanpa seuraavaksi laskea sitä, varsinkin keksittyäni, kuka saattaa tänä vuonna olla parempi Tanska kuin Tanska itse (ks. alla).

3) Latvian voittoon ei sentään kukaan uskone, mutta olisin oikeastaan valmis tarjoamaan sitä eränsä viimeiseksi. Epävarmasti ja -vireisesti esitetty kappale, joka ei edusta mitään varsinaista genreä tuskin herättää kenenkään puhelinäänestyshaluja hyvässä tai pahassa.

↑B↑

1) Belgiaa joku tarjosi suorastaan voittajaehdokkaaksi, mutta ei kai nyt sentään. Varma finalisti joka tapauksessa ja aivan mahdollinen semikolmonen, jos esitys onnistuu pahemmin jännittämättä tms. Aina on tilausta konstailemattomalle kokonaisuudelle.

2) Georgia on Georgia, minkä lisäksi sekä biisi että esittäjä osaavat asiansa. Toiminnantäyteinen esitys onnistuu vieläpä naamiomaan sen, ettei sävellys ole kovin kiinnostava.

3) Kyproon sijoitus veikkauksessani on heilahdellut rajusti viikosta toiseen. Mikäli viimeisimmät huhut pitävät paikkansa ja kontakti kameraan todellakin toimii, finaalipaikan pitäisi olla varma. Kappaleessa on 2000-luvuntanskamaista letkeyttä, joka on tunnetusti toiminut. Esiintymispaikkakin on erinomainen, minkä lisäksi kreikkalaiset voivat hyvinkin omansa puuttuessa antaa tukensa pikkuveljelleen.

4) Turkista fanit eivät (ainakaan täällä) ole juurikaan kohkanneet, mutta harjoituksia seuratessani olen nostanut sen yhdeksi ensisijaisista voittoehdokkaistani. Turkki on kärjessä silloinkin, kun heillä ei ole tarjota mitään erityistä (ks. esim. 2009), ja tämänvuotinen esitys vaikuttaa erittäin näyttävältä. Genrekilpailuakaan ei juurikaan ole kuin korkeintaan finaalissa Bosnialta, mikäli se sinne asti pääsee.

- - -

Kirjoitin ylläolevan lukematta ensin muiden arvioita, jotten vaikuttuisi, muttenpä suuresti yllättynyt, kenen kanssa minulla on 5/7 yhteistä :hihi:
Exploring new adventure
The thrill is in the denture

Avatar
Shewolf
Siemailija
Siemailija
Viestit: 170
Liittynyt: 08 Touko 2010, 21:48
Paikkakunta: Savoy

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Shewolf » 23 Touko 2010, 23:25

a) Veikkaan, että Ranska tulee floppaamaan. Vaikka pääsee automaattisesti finaaliin, ei siellä tule pärjäämään, vaan jää viiden viimeisen joukkoon. Club-meininki ei euroviisulavalla pure, eikä jalkapallon mömmömmitkään oo vielä alkaneet.

b) Yllättäjäksi veikkaisin meidän omaa Suomea. Ainakin niiltä osin, että balladien joukossa Suomi saattaisi yltää finaaliin. Itse en maani valinnasta jaksa tällä kertaa innostua, mutta kannustan toki ja toivon, että slaaveihin ja muihin tämä kansanlaulurallatus uppoaa - ja iloinen lavashow tytöillä.

Dublin
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 282
Liittynyt: 03 Huhti 2007, 18:49

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Dublin » 23 Touko 2010, 23:37

Floppaajiksi ennustan
1) Saksaa. Uskomaton ennakkohypetys mitäänsanomattomasta kappaleesta, joka kuulostaa länsimaiselta insidevitsiltä. Laulajalla kisojen kirkkaasti ärsyttävin laulutyyli.
2) Tanskaa. Ainekset mitä mainioimpaan ralliin Policen ja John Waiten soundeja yhdistellen. Mutta jos live-esitys ei parane harjoituksista, niin jääminen semeihin ei ole kaukana....
3) Islanti. Vahvaääninen tulkitsija, joka varmasti vie homman komeasti maaliin saakka. Tulee pääsemään finaaliin, mutta sijoittunee siellä keskikastiin. Ei saa paljoakaan ääniä Itä-Euroopasta.

Yllättäjien kastiin veikkaan:
1) Albaniaa. Julianassa on karismaa enemmän kuin useimmissa solisteissa yhteensä. Erinomainen lavasäteily ja yksi kilpailun parhaimmista äänistä.
2) Georgiaa. Monien hyvien balladien joukosta aliarvostetuin, vaikka ei henkilökohtaisiin suosikkeihini kuulukaan.
Viimeksi muokannut Dublin, 24 Touko 2010, 10:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 27688
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 24 Touko 2010, 08:33

UFOPOLI kirjoitti:Kirjoitin ylläolevan lukematta ensin muiden arvioita, jotten vaikuttuisi, muttenpä suuresti yllättynyt, kenen kanssa minulla on 5/7 yhteistä :hihi:
:surrur:

Olen Turkistakin osin samaa mieltä mutten sitä sentään ihan voittajasuosikkien joukkoon nostaisi – täysi mahdottomuus voitto ei toki ole. Turkki saa paljon pisteitä bändin nimellä, olemalla Turkki ja olemalla genressään muodollisesti pätevä. Kuitenkin biisistä puuttuu se tietty särmä, joka tekee hyvästä biisistä erinomaisen. Minusta biisi suorastaan huutaa "sijoitun neljänneksi tai viidenneksi". :heh:

Kyproksesta hyvä pointti, jota en varsinaisesti ollut tullut ajatelleeksikaan. Jotenkin silti tuntuu, ettei tämä Walesin poika huou samaa itsevarmuutta kuin tyylilajissa menestyneet tanskalaisesiintyjät. Pitää märehtiä asiaa. :miettii:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 24 Touko 2010, 11:19

Laskin mielenkiinnosta, mitä maita on - tähän mennessä - eniten veikattu, arveltu floppaajiksi tai yllättäjiksi.

A) Floppaajiksi on eniten veikattu tähän mennessä:

1. Saksa 8
2. Ruotsi 7
3. Tanska 7
4. Azerbaidzhan 4

B) Yllättäjiksi on eniten veikattu tähän mennessä:

1. Suomi 6
2. Georgia 4
3. Albania 3
3. Belgia 3
3. Kypros 3
3. Liettua 3
3. Ranska 3
3. Romania 3
3. Ukraina 3

--------------------------------

Floppaajien listaa johtaa tällä hetkellä melko selvästi siis kolmikko: Saksa, Ruotsi, Tanska

Yllättäjien lista on tällä hetkellä tasaisempi.

Avatar
Tontsa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4116
Liittynyt: 07 Tammi 2010, 18:01
Paikkakunta: Kalajoki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja Tontsa » 24 Touko 2010, 17:30

Saksa saattaa flopata, jos Lenan ääni ei parane ennen finaalia ;(

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16768
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 24 Touko 2010, 18:28

Tämän vuoden yllättäjä saattaa olla Alankomaat. Hauska ja iloinen kappale, joka erottuu varsin balladipitoisena vuotena. Jos raadit lämpenevät tälle, voisi hyvin menestyä.

Floppaajaksi veikkaisin Espanjaa. Huono esiintymispaikka eikä erottuva.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6190
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Floppaajat ? - Yllättäjät ?

Viesti Kirjoittaja lharju » 24 Touko 2010, 19:24

Timoteus kirjoitti:Raadit eivät elä tyhjiössä ja varmasti tietävät, ketkä ovat suosikkeja. Melkoisessa mediapimennossa raatien jäsenten pitäisikin olla, jos he tältä tiedolta jotenkin välttyisivät. Kahden viime vuoden perusteella raatien äänestyslinja on perin konformistinen ja konservatiivinen. Esim. Charlotte olisi tehnyt toissa vuonna ansaitusti kateryanit ilman raateja.
Joo ja ei. Kateryanien tekemisellä tarkoitettaneen fanisuosikin floppaamista. Kate Ryanin kohdalla floppaaminen johtui siitä, että se ei päässytkään finaaliin, koska sijoittui vasta sijalle 12. Se, että onko se ansaittua, on tietenkin eri asia. Ymmärrän tietysti, että henkilöt, jotka eivät pidä perinteisistä fanisuosikeista, näkevät putoamisen ansaittuna, mutta putoaminen johtuu osittain myös makedonioiden tekemisestä. Kate Ryan oli semifinaalin 12:s, ja sai vain seitsemän pistettä vähemmän kuin viimeinen jatkoonpääsijä. Jatkossa oli kuitenkin sellaisia maita kuten Makedonia, Turkki ja Armenia, jotka pääsivät jatkoon pelkillä naapuri- ja diasporaäänillä. Belgia ei saavuta vuodesta toiseen niin suurta pistemäärää, minkä Kate Ryan saavutti, joten siitä voidaan päätellä, että eurooppalaiset tykkäsivät siitä oikeasti.

2008 toisessa semifinaalissa raati nosti Ruotsin jatkoon ja tiputti diaspora-Makedonian. Eikö tämä kerro enemmänkin siitä, että raadin tulos kompensoi jatkoonpääsijöiden joukkoa enemmän tavallisten puhelinäänestäjien mieltymyksen mukaan. Makedonia keräsi vilpittömiä pisteitä tasan nolla, Ruotsi saavutti 56 pistettä, joista automaattisia olivat ainoastaan Islannin ja Tanskan yhteensä 16 pistettä. Kun ottaa vielä huomioon Ruotsin surkean apraonnen (esiintymisnumero ihan alussa todella vahvassa seurassa Islannin, Turkin ja Ukrainan ympärillä), reilu nelisenkymmentä vilpitöntä pistettä ei ole mikään huono saavutus. Jos Ruotsi olisi saanut esiintyä lopussa, se olisi hyvinkin voinut mennä finaaliin puhelinäänillä, ja etenkin jos Euroviisujen puhelinäänestys olisi reilua, se olisi mennyt finaaliin muutaman diasporamenestyjän sijaan.

Toisaalta, raatien konservatiivisuudesta ja fanisuosikkien suosimisesta kertoo se, että Ruotsia sijan ylempänä oli Bulgaria, joka sekään ei menesty automaattisesti. Bulgaria kilpaili epätyypillisellä ja omaperäisellä viisulla, siinä missä Ruotsin viisu oli umpikonservatiivinen schlager. Jotta raativalinta olisi kompensoinut tuloksia enemmän yleistä makua kohti, sen olisi pitänyt valita Ruotsin sijaan Bulgaria jatkoon.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Viestiketju Lukittu