Taitoluistelu

Just nu! - keskustelua tv-ohjelmista ja ajankohtaisista asioista
Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Voi voi :(. Toivottavasti Laura vielä paranee tästä vammastaan & palaisi takaisin entistä ehompana.

http://yle.fi/urheilu/lajit/muut/taitol ... 15568.html

Viikonloppuna on sit luvassa NHK Trophy, jossa Kiira aloittaa kautensa. Kiira on kärsinyt viime aikoina selkävaivoista & saa nähdä näkyykö se hänen ohjelmissaan.

GP-sarjaa on nyt takana puolet.

Miehissä voitot ovat menneet Michal Brezinan ohella Patrick Chanille, joka voitti Skate Canadan & Jeremy Abbottille, joka voitti viime viikonloppuna Cup Of Chinan. Pitää sanoa, että Espanjan Javier Fernandez tulee olemaan EM-kisoissa yksi ennakkosuosikeista! Fernandezin molemmat ohjelmat ovat aivan upeat & hän on nyt ihan uudella tasolla :surrur:. Fernandez voitti Skate Canadassa lyhyt ohjelman & sijoittui kisassa lopulta hienosti toiseksi. Fernandezia muuten valmentaa nykyään Brian Orser, joka mm. on valmentanut maailmanmestaria & olympiavoittajaa Korean Yu-Na Kimiä. Skate Canadassa kolmanneksi sijoittui Japanin Daisuke Takahashi. Cup Of Chinassa Abbottin jälkeen toiseksi sijoittui Japanin Nobunari Oda & kolmanneksi hivenen yllättäen Kiinan Nan Song. Song voitti vapaa ohjelman. Songin vapaa ohjelma oli ihan huikea hyppyjen osalta, kun hän teki kaksi neloishyppyä. Esittämisessä Song vielä jäi varsinkin selvästi kärkikaksikosta.

Naisissa Alissa Czisnyn ohella voitot ovat menneet Venäjän Elizaveta Tutkamishevalle, joka voitti Skate Canadan & Italian Carolina Kostnerille, joka voitti Cup Of Chinan. Venäjällä on menossa sukupolvenvaihdos, kun varsinkin Ksenia Makarovan alkukausi on ollut aikas surkea ei Alena Leonovallakaan ole mennyt kauhean hyvin. Tuktamisheva oli varsinkin Skate Canadassa ihan omaa luokkaansa vaikka onkin vasta 14-vuotias. Hänellä tulee olemaan hyvä tulevaisuus. Toiseksi Skate Canadassa tuli Japanin Akiko Suzuki & kolmanneksi USA:n Ashley Wagner, jonka uusi vapaa ohjelma oli aikas hyvä :ihana:. Hänen vapaa ohjelmansa teemana on Black Swan. Kostnerin jälkeen toiseksi Kiinassa sijoittui USA:n Mirai Nagasu & kolmanneksi toinen Venäjän erittäin lupaavista luistelijoista Adelina Sotnikova, joka hieman hermoili lyhyt ohjelmassa. Vapaa ohjelma häneltä sit sujui selvästi paremmin. Sotnikova on hallitseva juniorien maailmanmestari. Carolina Kostner tullaan hyvinkin todennäköisesti näkemään GP-finaalissa. EM-kisoja ajatellen Kostner tulee olemana selvääkin selvempi ykkössuosikki.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Kiira avasi sit kautensa ihan kohtalaisesti NHK Trophyssa. Lyhyt ohjelma sujui häneltä muuten ihan hyvin paitsi, että kaksoisaxel jäi yksöiseksi. Kolmois-kolmoisyhdistelmä jäi mielestäni ihan odotetusti kaksois-kolmoiseksi. Muuten pidän tästä Kiiran lyhyt ohjelmasta, joka on tuttu viime kaudelta. Osa-aluepisteissä Kiira oli yksi lyhyt ohjelman parhaista. Uusi vapaa ohjelma sujui kohtalaisesti. Aika paljon helpotuksia tuli Kiiralta hyppyjen osalta, mutta oli se ihan odotettavaakin kun hän on kärsinyt selkävaivoista sekä siitä jalkaterävammasta. Piruetit sujui Kiiralla tosi hienosti & hypyistä varsinkin yhdistelmä kolmois-kaksois, kolmoissalchow & molemmat axelit onnistuivat. Kiira jätti suosiolla ohjelmastaan vaikeimmat hypyt lutzin & flipin pois. Pidin tästä uuden vapaa ohjelman koreografiasta aika paljon & varmasti se paranee vielä kauden mittaan. Osa-aluepisteet nousi myös vapaa ohjelmassa korkealle, joka ei varmasti yllätä juuri ketään. Kiiran uusi vapaa ohjelma siis otettiin hyvin vastaan Sapporossa. Osa-alueissa Kiirahan on tunnetusti yksi maailman parhaimmista :joojoo:. Kiira sijoittui kisassa lopulta kuudenneksi pistein 157,53.

Kisan voitti kotiyleisön suureksi riemuksi Japanin Akiko Suzuki hienoin pistein 185,98. Suzuki johti kisaa jo lyhyt ohjelman jälkeen. Suzukin lyhyt ohjelma oli varsin hyvä, joka sisälsi mm. aivan loistavan kolmois-kolmoisyhdistelmän. Vapaa ohjelma sujui Akikolta ihan hyvin mitä nyt pari hyppyä hän helpotti. Suzuki on kyllä kypsynyt esittäjänä todella paljon & se näkyi juuri tässä hänen tosi hienossa vapaa ohjelmassaan :surrur:. Suzukin maannainen Mao Asada sijoittui toiseksi. Asada on palannut kyllä nyt huipulle kehnon viime kauden jälkeen! :tapu: Hänen vapaa ohjelmansa oli todella hyvä, joka oli tuttu viime kaudelta. Varsinkin hypyt sujui tänään aika hyvin. Lyhyt ohjelmassa Asada koitti kolmoisaxelia, mutta se epäonnistui. Vapaa ohjelmassa taas hän teki ehjän kokonaisuuden takia kaksoisaxelin. Kisan kolmas oli Venäjän Alena Leonova, jonka vapaa ohjelma oli vain ihan jees. Leonova kolmois-kolmoisyhdistelmä oli varsin loistelias, muuten kokonaisuus ei vaan vakuuttanut. Muutamissa hypyissä hänellä oli hieman vaikeuksia tänään. Ihmettelin hänen hieman korkeita osa-aluepisteitään, jotka oli paremmat kuin Kiiran. USA:n Ashley Wagner oli kisan neljäs. Hänen tämä uusi vapaa ohjelmansa, joka perustuu Black Swan leffan musiikkiin on kyllä todella upea <3. Hienosti hän tulkitsi ohjelmansa tänään & hyvin hänellä kulki hypyt sekä myös piruetit. Georgian Elene Gedevanishvilin vapaa ohjelma oli yllättävän hyvä! Itse pidin siitä jonkin verran. Hypyt sujui häneltä aika hyvin, mitä nyt pari hyppyä hän helpotti. Akselsarja sujui hyvin häneltä aina siihen asti, kunnes kompuroi siinä lopussa & kaatui. Hänellä oli tämä sama ohjelma myös viime kaudella. Gedevanishvilia muuten valmentaa Brian Orser.

Ensi viikolla GP-sarja jatkuu sit Pariisissa, jossa viime kaudella Kiira otti sen historiallisen voiton. Tänä vuonna Kiira ei ole mukana Pariisin GP-kisassa. Kiira nähdään sit vielä Moskovan GP-kisassa kahden viikon päästä.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

EM-kisat alkaapi tuossa maanantaina karsinnoilla Sheffieldissä. Suomalaisista karsinnassa nähdään Ari-Pekka Nurmenkari sekä jäätanssipari Henna Lindholm & Ossi Kanervo. Nurmenkarin pitäisi sijoittua karsinnassa 11 joukkoon, jotta hän pääsisi mukaan lyhyt ohjelmaan. Lindholm & Kanervon pitää sijoittua kahdeksan joukkoon, jotta pääsisivät lyhyt tanssiin mukaan. Kiira Korpi & Juulia Turkkila pääsevät suoraan lyhyt ohjelmaan.

Venäjän yksi kovimmista pariluistelupareista Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov joutuvat jättämään nämä EM-kisat väliin Smirnovin loukkaantumisen takia. Heidät korvaa Venäjän joukkueessa Ksenia Stolbova & Fedor Klimov. Evgeni Plushenko muuten nähdään näissä kisoissa poikkeusluvalla.. :roll: Plushenko voitti tuossa joulukuussa Venäjän mestaruuden.

Pariluistelun suosikkeja tulevat olemaan Venäjän Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov sekä Saksan Aliona Savchenko & Robin Szolkovy. Tuskinpa näiden kahden parin ulkopuolelta kukaan nousisi mestaruustaistoon. Pronssi menee luultavasti Venäjän Vera Bazarovalle & Yuri Larionoville. Heidän pahimpina haastajia ovat Italian Stefania Bertonia & Ondrei Hotarekia. Venäjän tämä kolmospari Ksenia Stolbova & Fedor Klimov taistelevat sijoituksista kuuden joukkoon. Ei heillä mielestäni mitaleille ole saumaa.

Jäätanssissa on kolme kovaa suosikkia Ranskan Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat, Italian Anna Cappellini & Luca Lanotte & Venäjän Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev. Uskon että näistä löytyy kisojen kolme parasta, mutta saa nähdä mihin järjestykseen sitten päätyvät. Venäjän kaksi muuta paria Ekaterina Riazanova & Ilja Tkachuk sekä Elena Ilinykh & Nikita Katsalapov taistelevat sijoituksista kuuden joukkoon. Jopa mitaleistakin he voivat taistella, jos joku suosikkikolmikosta sattuisi epäonnistumaan. Saksan Nelli Zhiganshinalla & Alexander Gazsilla on onnistuessaan saumat viiden joukkoon. Iso-Britannian Penny Coomesilla & Nicholas Bucklandilla on vielä matkaa Euroopan huipputasolle, mutta he tulevat ehdottomasti taistelemaan pääsystä kahdeksan joukkoon.

Miehissä suurinpana ennakkosuosikkina pidän Espanjan Javier Fernandezia, jonka kausi ollut tähän mennessä todella hyvä :). Toivottavasti Fernandez kestää paineet Sheffieldissä. Fernandezin pahimpia haastajia ovatpi Venäjän Evgeni Plushenko, Tshekin Michal Brezina, Tshekin Tomas Verner, Ranskan Florent Amodio & Ranskan Brian Joubert. Näistä Joubert on kyllä pienoinen kysymysmerkki, kun hän ei kilpaillut syksyn GP-kilpailuissa loukkaantumisen takia. Belgian Kevin Van Der Perrenille nämä EM-kisat ovat hänen viimeisensä, kun hän lopettaa uransa tähän kauteen. Van Der Perrenin en usko taistelevan mitaleista, mutta kyllä hän onnistuessaan kamppailee sijoituksista seitsemän sakkiin. Italian Samuel Contesti & Venäjän Artur Gachinski tuskin on saumoja mitaleille, mutta kympin joukkoon melko varmasti sijoittuvat. Ruotsilla oli kaksi paikkaa näihin EM-kisoihin, mutta vain yhden paikan käyttävät. Alexander Majorov on toista kertaa mukana EM-kisoissa & onnistuessaan hänellä on saumat ainakin kympin sakkiin.

Italian Carolina Kostner on aika selvä suosikki naisissa. Kostner luisteli GP-sarjassa vallan hyvin & voittikin GP-finaalin joulukuussa. Kostnerin pahimpana haastajana pidän Venäjän Alena Leonovaa, joka on ollut tällä kaudella myös hyvä. Pronssista lähinnä kamppailevat Kiira, Georgian Elene Gedevanishvili & Venäjän Ksenia Makarova & EM-tasolla debytoiva Polina Korobeinikova. Makarova oli aika vaisu GP-sarjassa & saa nähdä miten hänen käy. Korobeinikova on mielenkiintoinen uusi tuttavuus & odotankin hänen luistelevan hyvin. Jos Kiira haluaa voittaa niin hänen pitää luistella kaksi erittäin hyvää ohjelmaa & virheisiin ei ole hänellä juurikaan varaa. Ruotsin Helgessonin siskokset Viktoria & Joshi taistelevat hyvistä sijoituksista. Saksa varmasti odottaa paljon Sarah Heckeniltä näissä kisoissa. Hecken taistelee pääsystä kympin sakkiin, kuten taistelevat myös Ranskan Mae Berenice Meite, Yretha Silete & Espanjan Sonia Lafuente. Juulia Turkkilalta odotan hyviä suorituksia & saa nähdän mihin se sitten riittää tänä vuonna.

Suomen taitoluisteluliiton tavoite on varsin kova näihin kisoihin, kun naisissa Suomi hakee kolmea paikkaa ensi vuoden EM-kisoihin & miehissä kahta paikkaa.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Ranskan Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat uusivat jäätanssin mestaruutensa muumioesityksellä, joka oli ainakin erilainen. :/ - Pidin enemmän nuorista venäläispareista Bobrova & Soloviev ja Ilinykh & Katsalapov, jotka veivät loput mitalit, jälkimmäinen vain 0,03 pisteen erolla Italian Cappelliniin & Lanotteen. Makuasioita toki. Sinänsä mukavaa, että jäätanssissa arvostetaan kokemusta. Venäläisten vuoro tulee vielä.

Pariluistelussa Tatiana Volosozhar ja Maksim Trankov loistivat. Nuoret venäläiset Ksenja Stolbova & Fedor Klimov (pronssia) ja uusi saksalaispari Mari Vartmann & Aaron Van Cleave (5:s) onnistuivat myös upeasti. Savchenkon & Solkowyn ja Kavagutin & Smirnovin poissaolo ei latistanutkaan kilpailua.

Miesten lyhytohjelmassa kaikkien rakastama Jevgeni Plushenko jäi toiseksi, kun oppipoika Artur Gachinski yllätti esikuvansa ja kaikki muut siinä sivussa. Kaitsun viesteissä on paljon asiaa, mutta veikkaukset eivät nyt osuneet. Gachinskillako ei saumoja mitaleille? Herkullinen vapaaohjelma tulossa. :p

Naisten kilpailussa Kiira Korpi on toisena Carolina Kostnerin jälkeen. En ole isänmaallinen, mutta olisi ollut hauskaa saada tänäkin vuonna uusi mestari. Toivon silti molempien onnistuvan vapaassa, ja muidenkin.

Sveitsin Urheilugaala järjestettiin 11. joulukuuta. Vuoden naisurheilijaksi valittiin uransa koti-EM-kisoihin päättänyt Sarah Meier. Hän ei ollut saanut tätä palkintoa aikaisemmin. <3
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Pitkä viesti on seuraavana luvassa & lukemista riittää.

Italian Carolina Kostner voitti aivan ylivoimaisesti uransa neljännen Euroopan mestaruuden hienoin yhteispistein 183,55. Carolina luisteli ohjelmassaan ihan hyvin, mutta on häneltä parempaakin nähty! Carolina oli selvästi paras tänään & ansaitsi mestaruutensa. Kiira Korpi otti uransa kolmannen EM-mitalin & tällä kertaa otti hienosti hopeaa!! Kiira ei luistellut kyllä ihan parastaan tänään, mutta oli se hänen ohjelmansa ihan kohtalainen. Kolmoisritti muuten downgreidattiin, kuten kävi lyhyt ohjelmassakin.. Ilmeisesti se oli taas vajaa. Kolmois-kolmoisyhdistelmä oli kyllä eilisen tapaan yksi päivän parhaimpia! <3 On kyllä niin hienoa, että jälleen kerran tuli mitali Suomelle! :uujee: :tuuletus: :tapu: Georgian Elene Gedevanishvili luisteli hyvin tänään & otti uransa toisen EM-pronssinsa. Jos Elenen toinen ritti olisi ollut kolmois niin silloin hän olisi ottanut Kiiran sijasta hopeaa!

Päivän parhaan ohjelman luisteli Venäjän Polina Korobeynikova, jonka ohjelma oli todella hyvä. Hän onnistui erityisesti hypyissä, jotka olivat tosi upeita. Korobeynikova teki hurjan nousun & oli hienosti neljäs sekä venäläisistä paras. Korobeynikova olisi ollut mitaleilla tänään, jos hän olisi saanut paremmat osa-aluepisteet. Kaksi muuta venäläistä eivät sitten ihan parastaan luistellut. Alena Leonova on onnistunut paremmin tällä kaudella mitä suoritui nyt Sheffieldissä. Hieman hänen ohjelmansa jäi vaisuksi. Ksenia Makarova luisteli mielestäni kauden parhaan vapaa ohjelmansa. Ruotsin Viktoria Helgesson päätti vapaa ohjelman tosi hyvin. Mielestäni hän olisi ansainnut ohjelmastaan enemmän pisteitä! Viktoria on kyllä noussut Euroopan huippuihin. Joshi Helgesson luisteli siskonsa tapaan hyvin & sijoittui hienosti kymmenenneksi.

Ranskalaisista Yretha Silete oli paras tänään. Hänen ohjelmansa oli kohtalainen. Silete on hyvä hyppäämään & uskon hänellä olevan hyvä tulevaisuus. Ukrainan Natalia Popova oli lyhyt ohjelmassa 19:sta, mutta kun hän tänään onnistui erittäin hyvin nousten sijalle 12! Hänen ohjelmansa olikin kyllä melko hyvä.

Toinen suomalainen Juulia Turkkila luisteli ihan mallikkaasti, vaikka pari virhettä häneen ohjelmaansa sattuikin. Juulia sijoittui lopulta sijalle 17. Kokonaisuutena kisa ei kyllä häikäissyt. Ensi vuonna EM_kisoissa nähdäänpi sit melko varmasti nuorten venäläisten esiinmarssi! Kiiralla tulee olemaan vaikeata sijoittua ensi vuonna viiden kärkeen.

Venäjän Evgeni Plushenko otti uransa seitsemännen Euroopan mestaruutensa! Plushenko oli suht ylivoimainen verrattuna muihin. Plushenkon ohjelma oli kyllä ihan käsittämättömän mahtava! Varsinkin Plushenkon esittäminen oli aivan huikeata katsottavaa. Kyllä hän ansaitsi mestaruutensa :joojoo:. Aika korkeat pisteet hän sai vapaa ohjelmastaan peräti 176,52 & yhteispisteet olivat kovaa luokkaa 261,23.. Plushenkon maanmies Artur Gachinski otti hopeaa. Hänen ohjelmansa oli ihan kohtalainen. Ranskan Florent Amodio luisteli aika hyvin & otti pronssin. Mua käy kyllä sääliksi Tshekin Michal Brezinaa, kun hän sijoittui jo neljännen kerran arvokisoissa neljännelle sijalle. Hänen ohjelmansa on kokonaisuutena on hyvä, mutta eilen hän ei ollut parhaimmillaan kun neloishypyt eivät onnistuneet. Amodion ohjelma oli kokonaisuuten parempi kuin Brezinan. Brezinan maanmies Tomas Verner ei myöskään häikäissyt tänään. Se oli sitä tuttua Verneriä mitä on viime vuosina nähty. Espanjan Javier Fernandez oli suuren suuri pettymys! Fernandez ei todellakaan onnistunut. Hänen ohjelmansa on muuten kyllä aivan upea, kun hän onnistuu siinä. Paineet olivat vielä liian kovat. Kuudes sija oli kyllä hyvä saavutus, mutta itse odotin häneltä enemmän. Ranskan Brian Joubert luisteli ihan kohtalaisesti & hän nousikin pari sijaa ylöspäin. Belgian Kevin Van Der Perren ei luistellut tänään laisinkaan! Ilmeisesti hän kärsi jostain vammasta. Joubert joutui sit tämän takia aloittamaan toiseksi viimeisen ryhmän. Joubertin housunlahkeen kiinnityskin petti. Hänen askelsarjansa ei vakuuttanut. Joubert on kyllä hyvässä kunnossa ajatellen Nizzan MM-kisoja. Joubertin kymmenen vuoden mitaliputki EM-kisoissa katkesi näihin kisoihin. Joubertin maanmiehen Chafik Besseghierin vapaa ohjelma ei juurikaan vakuuttanut. Aika paljon helpotuksia sinne mahtui. Ruotsin Alexander Majorov sijoittui yhdenneksitoista & jäi niukasti kympin sakin ulkopuolelle. Majorov luisteli kyllä mielestäni mallikkaasti. Italian Samuel Contestin ohjelma oli aika hauska, mutta muuten siitä juurikaan digannut. Belgian Jorik Hendrickx luisteli vallan mainiosti & sijoittui myös hyvin yhdeksänneksi.

Nuoret pojat jäivät sit tänään Evgeni Plushenkon jalkoihin! Plushenkon tähtäimenähän on tietysti Sotshin olympialaiset & hänellä kyllä riittää töitä vielä jos aikoo pärjätä näissä olympialaisissa kahden vuoden päästä. Jos olen ymmärtänyt oikein niin Plushenkoa ei nähdä Nizzan MM-kisoissa.

Ranskan Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat voittivat toisena vuonna peräkkäin Euroopan mestaruuden! :tuuletus: Heidän vapaa ohjelmansa oli kyllä aivan mahtava taas kerran! Nathalie varsinkin oli tosi hyvä <3. Venäjän Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev joutuivat nöyrtymään kakkosiksi. En tykännyt heidän vapaa tanssistaan juurikaan.. Jokin tässä parissa nyt vaan tökkii & pahasti! Itse olisin jättänyt heidät mitalien ulkopuolelle! Pronssista käytiin tiukka kamppailu & se päätyi Venäjän Elena Ilinykhin & Nikita Katsalapovin eduksi äärimmäisen niukasti! Heidän Ave Maria ohjelmansa oli päivän paras! <3 :rakkaus: Nikita oli aivan käsittämättömän dynaaminen & veti niin tunteella koko ohjelman. Elena oli myös aivan mahtava. Italian Anna Cappellini & Luca Lanotte jäivät harmittavasti neljänsiksi vain 0,03 pisteen päähän Ilinykhistä & Katsalapovista. Heidän ohjelmastaan tietysti myös pidin kovasti. Hieman kyllä harmittaa heidän puolesta, kun tavoitteena italialaisilla oli mitali näistä kisoista. Venäjän kolmas pari Ekaterina Riazanova & Ilja Tkachenko saivat päivän kolmanneksi korkeimmat elementtipisteet, mutta osa-alueissa jäivät hurjasti kärkinelikosta. Hieman ihmettelin kyllä heidän niinkin alhaisia osa-aluepisteitä. Heidän tanssinsa oli kyllä ihan hyvä. Brittipari Penny Coomes & Nicholas Buckland luistelivat kotikisoissaan aivan mainiosti & sijoittuivat hienosti kuudenneksi! Viime vuonna EM-kisoissa he olivat neljästoista. Eli huiman harppauksen ovat tehneet vuodessa. Ranskan kakkospari Pernelle Carron & Lloyd Jones luistelivat myös tänään erittäin mallikkaan ohjelman. Lyhyt ohjelmassa onnistuneet Liettuan Isabella Tobias & Deividas Stagniunas eivät tänään onnistuneet & he putosivatkin lopulta yhdeksänneksi. Saksan parilta odotin enemmän näistä kisoista, mutta sain pettyä. Ei heidän ohjelmansa oikein sujunut.

Uskon vahvasti, että Nikita & Elena tulevat nousemaan jatkossa Venäjän ykköspariksi! Heillä kun on niin lupaava tulevaisuus edessä! Tästä parista pidän tällä hetkellä jo niin paljon, että uskon heistä tulevan minulla kaikkien aikojen paras venäläisjäätanssipari :surrur:. Odotan heiltä tosi paljon jatkossa. Erityisesti Sotshista.

Venäläiset juhlivat pariluistelussa kolmoisvoittoa! Voiton veivät odotetusti Tatiana Volosozhar & Maxin Trankov. Heidän vapaa ohjelmansa on kyllä aivan törkeän upea <3 <3. Varsinkin ne nostot on ihan käsittämättömän kauniita. Olen tosi iloinen Tatianan puolesta, että hänellä on nyt tosi hyvä pari. Tatiana on Aliona Savchenkon ohella parhaimpia naispariluistelijoita maailmassa! Vera Bazarova & Yuri Larionov luistelivat hopealle. Heidän ohjelmansa on kyllä hyvä, mutta he eivät ole vielä sillä tasolla millä Tatiana & Maxim ovat. Kisojen ensikertalaiset Ksenia Stolbova & Fedor Klimov olivat kolmansia He luistelivat hyvin ohjelmansa torstaina, kun taas heidän pahin haastajapari italialaiset Stefania Berton & Ondrei Hotarek eivät onnistuneet ohjelmassaan. Liikaa virheitä sinne sattui. Saksan Mari Vartmann & Aaron Van Cleave olivat mielenkiintoinen uusi tuttavuus & he luistelivatkin erityisen hyvin sijoittuen viidenneksi. Toinen Saksan pari Maylin Hausch & Daniel Wende epäonnistuivat & olivat yllätyksekseni saksalaisista heikoimmaksi. Ranskalaispareista Vanessa James & Morgan Cipres vetivät pidemmän korren, kun Daria Popova & Bruno Massot eivät onnistuneet. Jamesin & Cipresin ohjelma oli mielestäni yllättävän hyvä. Brittipari Stacy Kemp & David King sijoittuivat hienosti yhdeksänneksi. Tämä kisa latistui ennen alkamistaan, kun Saksan Aliona Savchenko & Robin Szolkovy joutuivat jättämään nämä EM-kisat väliin. Toivottavasti Aliona toipuu lonkkavammastaan MM-kisoihin mennessä.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Kiira joutuu jättämään MM-kisat väliin! :lohduton: :lohduton: Perumisen syy on Kiiran jalkavaivat, joista hän kärsi jo EM-kisojen aikaan. Vaivat ovat pahentuneet EM-kisojen jälkeen & se on estänyt harjoittelunkin.

Korven tilalla MM-kisoissa nähdään Alisa Mikonsaari, joka osallistuu nyt ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin. Mikonsaaren lisäksi kisoissa nähdään Juulia Turkkila, Ari-Pekka Nurmenkari sekä jäätanssipari Henna Lindholm & Ossi Kanervo.

Suomen saumat saada kaksi paikkaa ensi vuoden MM-kisoihin menivät sit tähän Kiiran loukkaantumiseen, kun Juulia & Alisa ovat sen verran kaukana maailman huipuista että kympin sakkiin pääsy olisi aikamoinen jättiyllätys.

MM-kisat alkaa Ranskan Nizzassa 26.päivä.

Ranskan jäätanssin ykköspari Nathalien Pechalat & Fabian Bourzat voivat joutua jättämään koti MM-kisat väliin, kun Nathalie mursi nenänsä harjoituksissa & hän oli eilen leikkauksessa. Jos he nyt jäävät pois MM-kisoista niin se on aikamoinen isku Ranskan saumoilla saada mitali näistä kisoista. Pechalat & Bourzat voittivat tammikuussa Euroopan mestaruuden Sheffieldissä.

Tässä kevään aikana pitäisi muuten selvitä, että aikooko Laura Lepistö jatkaa vielä uraansa & vai päättyykö se.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

MM-kisat on menossa Nizzassa & suomalaistytöt luistelivat tänään lyhyt ohjelmassa tosi hienosti :). Juulia & Alisa tekivät molemmat uudet ennätyksensä. Juulian ennätyspisteet lyhyt ohjelmassa ovat nyt 47,75 & Alisan 44,15. Alisa teki kyllä hienon arvokisadebyytin :ihana:. Molemmat ovat jo varmistaneet pääsynsä lauantain vapaa ohjelmaan :tapu:

Ari-Pekka Nurmenkari ei selvittänyt tietään karsinnasta lyhyt ohjelmaan. A-P oli karsinnan kolmastoista pistein 100,16 & oli muuten ensimmäinen, joka karsiutui lyhyt ohjelmasta. Henna Lindhom & Ossi Kanervo olivat jäätanssin karsinnassa kolmansiatoista pistein 68,42. Henna & Ossi olisivat tarvinneet yli 70 pistettä päästäkseen lyhyt ohjelmaan.

Sit hieman surullisia uutisia nimittäin Laura Lepistö on päättänyt uransa :lohduton:.

http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/20 ... 2_tl.shtml

Itselleni tämä Lauran lopettaminen ei tullut kauhean suurena yllätyksenä, kun näitä jalkavammoja on hänellä ollut pari viime vuotta & ilmeisesti motivaatiota harjoitella ei oikein ole ollut. Laura tarjosi urallaan monia huippuhetkiä :surrur:. Erityisesti Lauran suoritus Vancouverin olympialaisten vapaa ohjelmassa on jäänyt erityisesti mieleeni, koska Laura luisteli silloin niin todella mainiosti & olikin paras eurooppalainen. Laura on ehdottomasti paras suomalainen naistaitoluistelija koskaan. Toivon erittäin hyvää jatkoa Lauralle :peukku:

Aikamoisen loven tämä nyt teki suomalaiselle naistaitoluistelulle.. Toivottavasti Kiira toipuu noista jalkavammoistaan & palaa ensi kaudella entistä ehompana. Kilpailu tulee olemaan varsinkin naisissa ensi vuonna tosi kovaa, kun nuoret venäläisluistelijat pääsevät ikänsä puolesta kilpailemaan aikuisten arvokisoissa. Juulia Turkkilan & Alisa Mikonsaaren pitää tehdä tulevaisuudessa paljon töitä, jos aikovat päästä maailman huipulle & sinne on vielä molemmilla pitkä matka.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja gentedimare »

-kaitsu87- kirjoitti:MM-kisat on menossa Nizzassa & suomalaistytöt luistelivat tänään lyhyt ohjelmassa tosi hienosti :). Juulia & Alisa tekivät molemmat uudet ennätyksensä. Juulian ennätyspisteet lyhyt ohjelmassa ovat nyt 47,75 & Alisan 44,15. Alisa teki kyllä hienon arvokisadebyytin :ihana:. Molemmat ovat jo varmistaneet pääsynsä lauantain vapaa ohjelmaan :tapu:
Tämä oli kyllä ÄÄRIMMÄISEN hieno juttu. Kyseessä sentään MM-kisat :tuuletus:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Fabrizio
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10140
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 09:22
Paikkakunta: Vaasa

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Fabrizio »

:belgia: Tänään sitten kannustetaan Kevin van der Perren hyvään suoritukseen lyhytohjelmassa.



Hups, kisa on vasta huomenna. Kevin olikin perjantaina menossa harjoituksiin. :puna:
"Because I... I´m just a dreamer,
with no intention to change, UNTIL I FIND YOU.
Don´t ask me why, I´m just a singer,
singing my worries away, UNTIL I FIND YOU."

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Jäätanssin maailmanmestaruus meni tänä vuonna Kanadan Tessa Virtuelle & Scott Moirille, jotka luistelivat eilen ihan hyvin mutteivat loisteliaasti. Virtuen & Moirin yhteispisteet olivat 182,65. Kauden aikana Virtue & Moir ovat luistelleet ohjelmansa mielestäni paljon paremmin mitä eilen. USA:n viime vuoden maailmanmestaripari Meryl Davis & Charlie White luistelivat mielestäni paremmin eilen kanadalaiset & jäivät kisassa sit toiseksi pistein 178,62. Mielelläni olisin suonut USA:laisille toisen perättäisen maailmanmestaruuden, kun heidän vapaa tanssinsa oli vaan niin upea & taidokas :ihana:. Ranskan Nathalie Pechalat & Fabian Bourzat ottivat kotiyleisönsä edessä pronssia. He olivat hyviä eilen & pitää myöntää, että tämä muumio vapaa tanssi on tosi mahtava & yksi heidän parhaimmista vapaa tansseistaan koskaan. Mielestäni parhaimman ohjelman eilen tekivät ehdottomasti Kanadan Kaitlyn Weaver & Andrew Poje.. Heidän ohjelmansa oli vaan niin saakelin upea & siinä on tosi mahtava tunnelma :kups: <3 :rakkaus:. Mä menin ihan kananlihalle sen ohjelman aikana <3. Mä itse olisin heille suonut eilen mitalin, mutta vielä ei ollut heidän aikansa saavuttaa sitä. Uskon, että he tulevat vielä olemaan tulevaisuudessa mitaleilla jos vaan kehitys jatkuu tähän tahtiin. Venäläisistä paras pari oli Elena Ilinykh & Nikita Katsalapov, jotka olivat tosi hyviä & jälleen kerran heidän Ave Maria vapaa tanssinsa oli aivan mahtava <3. Italian Anna Cappellini & Luca Lanotte olivat tosi hyviä eilen & heidän tämän vuotisesta ohjelmastaan pidän erityisen paljon. On hienoa nähdä, että he ovat nousseet nyt uudelle tasolle :ihana:

Venäjän ykköspari jäätanssissa vaihtui nyt tämän kisan myötä!! Olen aika varma, että Ilinykh & Katsalapov tulevat parantaan tulevaisuudessa enemmän kuin Bobrova & Soloviev, jotka jäivät sijoittuivat lopulta seitsemänneksi. Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev paransivat vapaa ohjelmassa, mutta edelleen tässä parissa mättää vaan jokin & lisäksi he eivät ole oikein tällä kaudella kehittyneet. Venäjän kolmospari Ekaterina Riazanova & Ilja Tkachenko olivat eilen hyviä & olisivat ansainneet mielestäni enemmän pisteitä mitä saivat.

USA:n Shibutanin sisarukset eivät olleet eilen kauhean hyviä & heille sattuikin virheitä ihan liikaa. He ovat nyt mielestäni menossa takapakkia urallaan & ei tämä heidän kautensa ole kovinkaan vahva ollut.. Viime vuonna he olivat yllättäen MM-pronssilla, mutta nyt he sijoittuvat vasta kahdeksanneksi. Aikas moni pari on mennyt kirkkaasti heidän ohitseen juurikin tällä kaudella.

Sotsia ajatellen Virtue & Moir sekä Davis & White ovat vahvoilla. Davis & White varmastivat haluavat voittaa olympiakullan Venäjällä. Kanadalaiset ovat voittaneet jo kaiken mahdollisen & saa nyt nähdä onko heillä vielä motivaatiota jatkaa Sotsiin asti. Venäläisten pitäisi omasta mielestäni panostaa Elena Ilinykhiin & Nikita Katsalapoviin, koska heillä on hyvät saumat saavuttaa mitali Sotsista & uskon heidän kehittyvän vielä tästäkin paremmaksi.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Olipas eilen aivan mahtava pariluistelun vapaa ohjelma!! Venäjän Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov onnistuivat tänään ohjelmassaan todella hyvin & tekivät aikamoisen nousun ylöspäin epäonnistuneen lyhyt ohjelman jälkeen :ihana: :peukku:. Heidän Black Swan ohjelmansa on vaan niin saakelin upea <3 <3 <3. Niukasti he jäivät maailmanmestaruudesta, jonka veivät Saksan Aliona Savchenko & Robin Szolkovy. Savchenkon & Szolkovyn ohjelma oli ihan hyvä, muttei täydellinen. Pieniä virheitä heille sinne sattui, kun venäläisten ohjelma oli aivan täydellinen. Saksalaiset saivat yhteispisteet 201.49, kun taas venäläiset saivat 201.38. Lyhyt ohjelman kuoleman spiraalin kompurointi kävi venäläisille kohtaloksi.

Pronssimitali meni Japanin Narumi Takahashille & Mervin Tranille, jotka luistelivat myös tosi hyvin eilen :ihana:. Heidän ohjelmastaan pidin tosi paljon & varsinkin Narumi vakuutti mut vahvalla luistelullaan. Tämä pari tulee olemaan tulevaisuudessa vielä todella kova! Toinen nuori aasialaispari Kiinan Wenjing Sui & Cong Han luistelivat myös hyvin & heidän ohjelmansakin olikin vaativa neloissalchow-heittoa myöden. Hieman ihmettelin heidän pisteitään, kun he olisivat ansainneet enemmän. Heille kyllä sattui ohjelmaansa muutamia virheitä.

Kiinan toinen pari Qing Pang & Jian Tong eivät oikein vakuuttaneet & jotenkin heidän aikansa maailman huipulla on jo ohi. Heidän ohjelmaansa sattui huomattavan paljon virheitä. Hieman liian korkeat esittämispisteet he myös saivat.. Mielestäni he eivät niitä kyllä ansainneet tuolla ohjelmalla. Venäjän Vera Bazarova & Yuri Larionov eivät olleet parhaimmillaan & heillekin sattui yllättäviä virheitä. Tällä kaudella he ovat aikaisemmin luistelleet huomattavasti paremmin. Kanadan Meghan Duhamel & Eric Radford kuuluivat eilisen onnistujiin. Heidän ohjelmansa oli todella hyvä & he sijoittuvat myös hienosti viidenneksi. USA:n Caydee Denney & John Coughlin luistelivat ehjän ohjelman, mutta tuomarit eivät sitä palkinneet mikä oli mielestäni aikamoinen vääryys! Heidän ohjelma oli tosi hyvä.

Lyhyt ohjelmassa epäonnistuneet Venäjän Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov luistelivat eilen ilmeisesti aika hyvin & olivatkin vapaa ohjelmassa neljänsiä. Yhteistuloksissa he nousivat hienosti seitsemänneksi.

Jopas oli hyvä tasoinen miesten vapaa ohjelma tänään! Erityisesti jäi mieleen Japanin Yuzuru Hanyun aivan käsittämätön mahtava ohjelma. Hän onnistui tänään niin täydellisesti hypyissä & kaikki muutkin osa-alueet sujuivat :peukku:. Aikamoista tykitystä oli ohjelma alusta loppuun. Hanyu sai vapaa ohjelmastaan huikean pistemäärän 173,99 & kokonaispisteet olivat myös kovat 251,06. Yksi pieni lipsahdus Hanyulle kuitenkin sattui, mutta ei se mielestäni ohjelman kokonaisuuten vaikuttanut. Tämä nuori mies tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin kova, kun kehitys varmasti tästä vielä jatkuu. Hanyun maanmies Daisuke Takahashi luisteli omalla huikealla tasollaan jälleen kerran <3 :ihana:. Kanadan Patrick Chan oli kohtalaisen hyvä tänään. Hänelle sattui pienoisia virheitä muutamissa hypyissä. Oon sitä mieltä, että aivan liikaa esittämispisteitä hän sai taas jälleen kerran.. Vanhat meriitit ne vaan näyttäisi painavan hänen kohdallaan :niinpa: :roll:. Ei hän noin korkeita esittämispisteitä mielestäni ansaitse. Mä olen itse totaalisen kyllästynyt Patrick Chanin ylistykseen, jota hän varsinkin tällä kaudella saanut ihan liikaa & tietysti se näkyy pisteissä :jupinaa: :jupinaa: :jupinaa: . Lisäksi en tajua minkä vuoksi Chan edes voitti myös vapaa ohjelman, koska häntä parempia ohjelmia nähtiin tänään kaksi. Chan ei edes kuulu enää mun suosikkieni joukkoon miesten taitoluistelussa.

Päivän onnistujiin kuului myös Kazakstanin Denis Ten, jonka ohjelma oli erityisen onnistunut :surrur:. Tshekin Michal Brezina ei ollut parhaimmillaan & virheitä sattui ihan liikaa. Lisäksi Brezina jäi taas kerran mitalien ulkopuolelle. EM-kisoissa Brezina oli huomattavasti parempi. Hänen ohjelmansa on silti edelleen kokonaisuutena hyvä. Espanjan Javier Fernandez oli iso pettymys & eikä hänellä oikein sujunut. Suurin osa hypyistä ei oikein häneltä onnistunut & lisäksi väsymys näkyi selvästi hänen otteissaan. USA:n Jeremy Abbott on loistava tulkitsija & hän oli kohtalaisen hyvä. Mielestäni Abbottin ongelmat on hypyissä, joissa hänellä oli tuttuun tapaan ongelmia. Ranskalaisista molemmat Brian Joubert & Florent Amodio olivat melko hyviä ohjelmissaan. Amodio on tästä kaksikosta tällä hetkellä kokonaisuutena parempi, vaikka Joubert hänet tänään päihittikin niukasti. Joubert oli näissä MM-kisoissa selvästi parempi mitä oli tammikuun EM-kisoissa. Jotenkin en oikein usko, että Joubert voisi enää tulevaisuudessa kauheasti kehittyä & hänen askelsarjakaan ei ole enää niin loistava mitä se on joskus ollut.

Venäläiset jäivät aika alas tuloksissa, kun Sergei Voronov oli 17:sta & viime vuoden MM-pronssimitalisti Artur Gachinski vasta 18. Aikamoinen romahdus Gachinskilta, jos vertaa viime kauteen. EM-kisoissakin hän oli hopealla.

Sotsia ajatellen Patrick Chan on vahvoilla, mutta pahoja kilpakumppaneita hänellä piisaa & toivottavasti joku heistä sysää Chanin Sotsissa maanpinnalle tai jo ennen sitä.

Kilpailullinen osuus näissä MM-kisoissa huipentuu illalla naisten vapaa ohjelmaan, josta on luvassa varmasti erittäin mielenkiintoinen & jännä.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Pakko laittaa nyt uusi viesti, koska tämä on ihan älypitkä :heh:

Mitä ihmettä on tapahtunut USA:n Alissa Csiznylle?? :mitvit: Lyhyt ohjelman tapaan hän epäonnistui tosi pahasti tänään vapaa ohjelmassa. Hyppyelementit menivät enemmän tai vähemmän kamalasti pieleen. Seitsemästä hypystään hän kaatui peräti viisi & samalla se merkitsi pisteissä aika tavalla vähennystä. Mun kävi niin sääliksi Alissaa kohtaan, kun hän epäonnistui näin radikaalisti & hän ei todellakaan ansaitse tätä :( :(. Alissa oli tulkinnassa jälleen kerran erityisen hyvä & piruetitkin kulkivat vahvasti. Viime vuoden MM-kisoissa Alissa oli tosi hienosti viides, mutta tänään hän jää todella kauas kärjestä. Alissa olisi voinut jättää nämä kisat väliin, kun näyttää siltä ettei hän kauhessa hyvässä kunnossa ole.

Suomalaisista Juulia Turkkila luisteli hyvin omalla tasollaan :). Pieniä virheitä sattui hänelle, mutta kokonaisuutena hän oli jälleen kerran hyvä. Arvokisoissa Juuliaan voi aina luottaa & siihen, että hän onnistuu. Juulia sai vapaa ohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 87,81 & yhteispisteet olivat tänään 135,56. Juulia saisi nyt ensi kaudella vaikeuttaa ohjelmiaan, jos aikoo nousta sille seuraavalle tasolle. Hyvät perustaso hänellä on jo & nyt on aika nostaa sitä. Alisa Mikonsaari luisteli kohtalaisesti. Hän lähti tekemään haastavaa ohjelmaa, mutta ei siinä valitettavasti onnistunut. Moni hyppy jäi hänellä kaksoiseksi tai vaan muuten hyppyjen alastulot eivät olleet kohdillaan. Lyhyt ohjelma sujui häneltä kyllä paremmin kuin tämä vapaa ohjelma. Alisa sai vapaa ohjelmastaan 66,24 pistettä & yhteispisteet olivat lopulta 110,40. Juulia sijoittui hienosti sijalle 18, kun taas Alisa jäi vapaa ohjelman viimeiseksi eli sijalle 24.

Venäjän Polina Korobeynikova oli tänäänkin pienoinen pettymys.. Hieman alhaisiksi jäivät hänen pisteensä mitä ihmettelin. Ehkä syynä oli se, että luisteli ensimmäisessä ryhmässä. Polina luisteli EM-kisoissa huomattavasti paremmin mitä näissä kisoissa.

Viron Elena Glebova luisteli hyvin & sai myös hienot pisteet. Glebova teki vapaa ohjelmassa uuden ennätyksensä, joka on nyt 95,24. Glebova muuten harjoittelee tätä nykyään USA:ssa. Kanadan Amelie Lacoste ei ollut kovinkaan hyvä.. Hypyissä sattui liikaa virheitä & ei ohjelman kokonaisuuskaan oikein häikäissyt. Kanadan naistaitoluistelu on kyllä nyt aikamoisessa kriisissä! Lacoste jäi selvästi tänään kympin sakin ulkopuolelle. Ranskan Yretha Silete taas luisteli vallan hyvin ensimmäisissä MM-kisoissaan :). Hän on tosi vahva hyppääjä & melkein kaikki hypyt onnistuivatkin tänään.

Olipas Carolina Kostner tosi hyvä ohjelmassaan tänään! Hypyt sujui yhtä lukuunottamatta erityisen hyvin. Carolinan piruetit olivat myös ihan huikeat <3. Hän kyllä ansaitsi maailmanmestaruutensa :surrur:. Kostnerin kausi oli kokonaisuutena todella mahtava! EM-kulta, GP-finaalin voitto sekä nyt MM-kulta.

Ashley Wagner onnistui Carolinan tavoin todella hyvin. Hän oli vakuuttava erityisesti hypyissä. Muutenkin pidän hänen Black Swan vapaa ohjelmastaan paljon. Se on mielestäni yksi tämän kauden parhaimpia <3. Alena Leonovan odotin hermoilevan vapaa ohjelmassaan, mutta hän ei sitä tehnyt! :peukku: Leonova oli tosi hyvä. Kaikki meni Leonovalle meni nappiin. Ansaittu oli myös hänen hopeamitalinsa. Akiko Suzuki luisteli myös hyvin tänään. Hänen ohjelmansa on kokonaisuutena todella mainio & hän tulkitsi hyvin ohjelman koreografian. Pieniä virheitä Akikolle sattui. Kanako Murakami oli myös hyvä. Hieman hänellä on mielestäni ongelmia noissa hyppyjen alastuloissa.

Mao Asadalla ei mennyt tänään kovinkaan hyvin.. Hänen ohjelmaansa jäi paljon parantamisen varaa! Miksi ihmeessä hän yrittää sitä kolmoisaxelia, kun se ei tällä hetkellä tunnu onnistuvan häneltä laisinkaan. Hieman jäi vaisu maku hänen ohjelmastaan & sen osoitti pisteetkin.

Georgian Elene Gedevanishvili & Ruotsin Victoria Helgesson olivat pienoisia pettymyksiä.. Odotin molemmilta enemmän. Molemmilla oli ongelmia hyppyjen suhteen. Italian Valentina Marchei oli aika pirteä omassa ohjelmassaan & se yllätti. Kiinan Zhang Kexin oli miellyttävä uusi tuttavuus tällä tasolla :). Hän kaatui aika kamalan näköisesti yhden hyppynsä, mutta siitä huolimatta pystyi jatkamaan & oli loppua kohden ohjelmaansa vakuuttava. Leonovan maannainen Ksenia Makarova oli odotetusti erittäin heikko.. Hypyt eivät paria lukuun ottamatta juurikaan sujuneet. No siitä huolimatta Makarova sijoittui kympin sakkiin.

Suomella on ensi vuoden MM-kisoihin yksi paikka, kuten on myös Ruotsilla & Kanadalla. Lähelle jäi Ruotsi kahta paikkaa. Harmittavasti Victoria ylitti vapaa ohjelman keston viimeisen piruetin myötä & sen vähennyksen ansiosta Victoria jäi niukasti kympin sakin ulkopuolelle. Italia, Venäjä & Japani saavat kolme paikkaa ensi vuoden kisoihin, jotka järjestetään Kanadan Londonissa.

Kokonaisuutena naisten kisa ei oikein noussut sille tasolle mitä odotin :eiei:.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Alena Leonova. :surrur: - Huolestuin vähän, kun hän jäi EM-kisoissa seitsemänneksi ja piteli vapaaohjelman jälkeen polveaan. Nyt loistosuoritukset ja ensimmäinen arvokisamitali. Sekä lyhytohjelman merirosvoilu että herkempi vapaaohjelma sopivat Leonovalle täydellisesti. Onnistuessaan hän ei peittele riemuaan, mikä on hauskaa. - Hienoa, että arvokisoissa harvoin nähty Akiko Suzuki ylsi pronssille.

Näin osan MM-kisoista vasta jälkikäteen. Jäätanssissa Virtue & Moir palasi ykköseksi, niin kuin odotinkin. Anuliisa Uotila jaksaa ylistää Scott Moirin karismaa, syystä toki. Funny Face -vapaaohjelma oli parille ilmeisen mieluisa esitettävä. Kaikki kunnia myös Davisille & Whitelle, jotka vielä GP-finaalissa olivat edellä.
-kaitsu87- kirjoitti:Venäläisten pitäisi omasta mielestäni panostaa Elena Ilinykhiin & Nikita Katsalapoviin, koska heillä on hyvät saumat saavuttaa mitali Sotsista & uskon heidän kehittyvän vielä tästäkin paremmaksi.
Höh, tietysti Venäjä panostaa kaikkiin luistelijoihin, jotka voivat menestyä Sotšissa. Bobrova ja Soloviev voivat, vaikket heistä pidäkään. Kannatan molempia pareja. :ylppis:

Miesten kisassa Michal Březina luisteli elämänsä lyhytohjelman, mutta vapaassa tuli virheitä ja mitali jäi edelleen haaveeksi. Kuningas Plushenko parantelee itseään tuleviin koitoksiin, joten Patrick Chanin oli "helppo" uusia mestaruutensa. Mielestäni hän on sympaattinen, mutta olympialaisissa Chan ja Plushenko voivat olla ihmeissään, jos sinne asti selviävät, koska:
-kaitsu87- kirjoitti:Erityisesti jäi mieleen Japanin Yuzuru Hanyun aivan käsittämätön mahtava ohjelma. Hän onnistui tänään niin täydellisesti hypyissä & kaikki muutkin osa-alueet sujuivat :peukku: .
Hanyu on siis vasta 17-vuotias. - Pariluistelussa Venäjän taso on niin kova, että EM-pronssipari Stolbova & Klimov ei mahtunut joukkueeseen, kun Kavaguti ja Smirnov palasivat. :lohduton: - Volosozharin & Trankovin upea nousu Mustan joutsenen siivin riitti vain hopeaan, harmi. Pidin Savchenkon & Szolkowyn Pina Bausch -ohjelmastakin (joo, näin elokuvan), mutta pari ei nyt ollut terävimmillään. No, etumatka riitti.
-kaitsu87- kirjoitti:Viron Elena Glebova luisteli hyvin & sai myös hienot pisteet. Glebova teki vapaa ohjelmassa uuden ennätyksensä, joka on nyt 95,24. Glebova muuten harjoittelee tätä nykyään USA:ssa.
Niin, Virossa hän ei kuulemma saanut tarpeeksi jääaikaa. Tämä 12. sija on hänen parhaansa MM-kisoissa. Anna Levandi jäi Tallinnaan, uusi valmentaja on Igor Krokavec. Toivottavasti lupaava kehitys jatkuu ensi kaudella.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Grand Prix -sarja alkaa tänään, Yle televisioi. Kuusi osakilpailua käydään USA:ssa, Kanadassa, Kiinassa, Venäjällä, Ranskassa ja Japanissa, finaali olympiakaupunki Sotšissa. Aikataulu:

19.-21.10. Kent/Seattle
26.-28.10. Windsor, Ontario
2.-4.11. Shanghai
9.-11.11. Moskova
16.-18.11. Pariisi
23.-25.11. Miyagi
5.-9.12. Sotši

Osallisujalistat löytyvät ISU:n sivulta. Kiira Korpi liittyy joukkoon Kiinan osakilpailussa. Brian Joubert näköjään jatkaa uraansa. Samoin jäätanssipari Pechalat & Bourzat.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Kiira voitti tänään Cup of Russian uusilla ennätyspisteillään 177,19! :uujee: :tuuletus: :ihana: Kiira luisteli hienosti vapaa ohjelmassaan vaikka sinne yksi pyllähdys mahtuikin. Hypyt sujui kokonaisuutena mallikkaasti & piruetit olivat taas aivan mahtavat kuten Kiiralla ne aina ovat. Lisäksi esittäminen on Kiiralla todellista huipputasoa. Kiira voitti vapaa ohjelman komealla pistemäärällä 115,64, joka on Kiiran uusi vapaa ohjelman ennätys. Lyhyt ohjelmassa Kiira oli toinen pistein 61,55. Kiira nähdään mitä suurella todennäköisyydellä Sotsin GP-finaalissa joulukuun puolivälissä! Viime viikolla Cup of Chinassa Kiira oli kolmas siihen asti tulleilla ennätyspisteillään 169,86. Kiiran uusi vapaa ohjelma on kyl niin hyvä & toivon hänelle menestystä tuleviin arvokisoihin :joojoo:

Naisten kisassa Kiiran jälkeen toiseksi sijoittui USA:n Gracie Gold & kolmanneksi hänen maannaisensa Agnes Zawadzki. Gold oli miellyttävä uusi tuttavuus & hän pärjäsikin yllättävän hyvin Moskovassa tänä viikonloppuna. Uskon hänellä olevan erittäin hyvä tulevaisuus, kun varmasti kehitystä tulee jatkossakin. Teknisesti hän on jo hyvällä tasolla, mutta esittämisessä riittää parantamisen varaa. Venäläiset oli aikamoisia pettymyksiä tänään. Ei ole Alena Leonovan kausi alkanut kovinkaan hyvin. Hänellä riittää parannettavaa molemmissa ohjelmissa. Adelina Sotnikovan uusi vapaa ohjelma on kokonaisuutena aika mielenkiintoinen, mutta tänään hän epäonnistui. Viime talven EM-kisoissa neljänneksi sijoittuneen Polina Korobeynikovan uusi vapaa ohjelma on aika vaaativa & eikä hän siinä tänään nyt kauhean hyvin onnistunut. Itse olen hieman kyllästynyt Joutsenlampi ohjelmiin, kun se on aika käytetty ohjelma.. Japanin Mao Asadalla on Polinan tapaan tällä kaudella vapaa ohjelmanaan Joutsenlampi & pitää sanoa, että Asadan ohjelma on kokonaisuutena parempi kuin Polinan. Asada voitti Cup of Chinan & parannettavaa hänelle jäi melkoisesti, kun osa hypyistä jäi vajaiksi. Japanilaisten hyppytekniikka on kyl sellainen, että aika monessa kisassa heillä tulee vajaita hyppyjä & niitä sit downgreidataan. Skate Canadassa nähtiin muuten yllätysvoittaja, kun isäntamaan Kaitlyn Osmond vei voiton ennen kokenutta Akiko Suzukia. Goldin tapaan uskon Osmondilla olevan erittäin hyvä tulevaisuus. Hänen Carmen vapaa ohjelmansa on aika mainio. Myös Carmen on aika käytetty ohjelma.

GP-sarjaa olen tässä erittäin ahkerasti seurannut & takana on nyt neljä kisaa. Miehissä finaaliin ovat selvittäneet tiensä Patrick Chan, Takahiko Kozuka & Tatsuki Machida. Chan se ärsyttää mua entistä enemmän.. Pelkään pahoin, että tällä kaudella Chan ottaa kolmannen perättäisen MM-kullan kotikisoissaan. En pidä laisinkaan hänen tämän kauden ohjelmistaan & tänäänkin hän sai Cup of Russiassa ihan liikaa pisteitä. Takahiko Kozukalla on ollut hyvä alkukausi & hänen tekniikkaa on aina hienoa katsoa. Kozukan maanmies Tatsuki Machidasta en tiennyt mitään ennen tätä kautta & hän onkin melkoisen hyvä, kun viime viikolla Cup of Chinassa hän vei voiton ennen Daisuke Takahashia. Machidan tulilintu vapaa ohjelma on aivan mahtava. Tämän kauden Japanin mestaruuskisoista on tulossa ennakkoon ajateltuna erittäin mielenkiintoiset, kun kolmesta MM-kisapaikasta taistelee peräti viisi miestä! Japanin taso on niin kova. Espanjan Javier Fernandez otti kovan päänahan Skate Canadassa, kun hän päihitti Patrick Chanin. Fernandezin Chaplin vapaa ohjelma on aivan pirun hyvän & hänelle niin toivon menestystä myös tälle kaudelle! Toivottavasti Fernandez vihdoinkin arvokisoissa onnistuisi niin hyvin, että mitali tulee :).

Pareissa GP-finaalissa tullaan näkemään Kiinan Qing Pang & Jian Tong sekä Venäjän Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov. Pang & Tong olivat viime viikonloppuna erittäin hyviä kotikisassaan. Tatiana & Maxim hieman yllättäen haparoivat tänään Moskovassa. Yllätyin heidän haparoinnista, kun koskaan aikaisemmin he eivät ole olleet noin epävarmoja. Heidän uudesta vapaa ohjelmastaan pidän todella paljon & toivon kovasti, että tällä kaudella voittaisivat niin EM kuin MM-kisat. Saksan Aliona Savchenkon & Robin Szolkovyn uusi vapaa ohjelma ei oikein häikäissyt Skate Canadassa & eikä se nyt oikein ollut makuuni. Heillä on ollut selvästi parempia ohjelmia aikaisemmin. Heidän aika värikkäät esiintymisasut olivat erittäin karseat..

Jäätanssissa ainoastaan Venäjän Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev ovat varmistaneet pääsynsä GP-finaaliin. Pitää muuten sanoa, että heidän uusi vapaa ohjelmansa on aivan loistava & pidän siitä kovasti :ihana:. En ole aikaisemmin heidän ohjelmistaan juurikaan pitänyt, mutta tämä tän kauden vapaa ohjelma sekä lyhyt ohjelma ovat erittäin mainioita. Suurella todennäköisyydellä GP-finaalissa tullaan näkemään Kanadan Tessa Virtue & Scott Moir sekä heidän monivuotinen taisteluparinsa USA:n Meryl Davis & Charlie White. Molempien parien uudet vapaa ohjelmat ovat erittäin hyvät :surrur:. Kanadan kakkosparia Kaitlyn Weaveriä & Andrew Pojea taas ei nähdä GP-finaalissa, kun niin Skate Americassa & Cup of Chinassa sijoittuivat kolmansiksi. Heidän uudesta vapaa ohjelmasta taas en juurikaan pidä. En tajua yhtään sen ideaa & lisäksi Kaitlynin esiintymisasu on aivan kamala. Viime kaudella heidän Je Suis Malade vapaa ohjelmansa oli aivan loistava verrattuna tän kauden ohjelmaan. Italian Anna Cappellinista & Luca Lanottesta olen alkanut pitämään entistä enemmän & heidän tämän kauden vapaa ohjelmansa on vallan mahtava. Heille niin toivon vihdoinkin arvokisamitalia :joojoo:. Muuten italialaisparilla sekä Virtuella & Moirilla on tällä kaudella Carmen teemainen vapaa ohjelma. Molemmat ovat sangen erilaisia & omalla tavallaan mainiot.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

EM-kisat alkoivat Zagrebissa. Kiira Korven poissaolo on vahinko upeasti menneen GP-sarjan jälkeen. Pidän paljon hänen tämän kauden ohjelmistaan, sekä Debussysta että Morriconesta. Pechalat & Bourzat ja Bazarova & Larionov ovat myös poissa loukkaantumisten takia. Jevgeni Plushenko ja Carolina Kostner ovat mukana. Kostner harkitsi jo lopettamista mutta päätti jatkaa Sotšiin asti, vain GP-sarja jäi väliin.

Olesia Karmi ja Max Lindholm etenivät perjantain vapaaohjelmaan sadasosien turvin, upea saavutus arvokisojen debytanteilta. Pidän kaikista Venäjän pareista ja toivon että Bobrova & Soloviev voittaa. Jos Italian Cappellini & Lanotte olisi pronssilla, niin hyvä sekin. Turkin Alisa Agafonova ja Alper Ucar yllättivät, turkkilaisia ei ole paljon nähtykään sitten Tugba Karademirin. :p

Pariluistelussa Volosozhar & Trankov voitti lyhytohjelman, hyvä. Nuoren Stolbova & Klimov -parin on ikävän vaikea mahtua Venäjän joukkueeseen EM-pronssista huolimatta, nyt he myös haparoivat. Italian Bertonin & Hotarekin onnistuminen ilahdutti. Savchenkon & Szolkowyn vapaaohjelmakuosi on tosiaan karsea, vaikka muuten ovat mukava ja sopusuhtainen pari.
-kaitsu87- kirjoitti:Itse olen hieman kyllästynyt Joutsenlampi ohjelmiin, kun se on aika käytetty ohjelma. (--) Myös Carmen on aika käytetty ohjelma.
Joutsenlammet jaksan hyvin, ne kuuluvat lajiin, mutta Carmen väsyttää. Vihaan cancania ja muita Pariisi-kliseitä enkä ole sirkusihminen, joten millekään klovnijutuille en lämpene. Jodlausta arvostan (toisin kuin monet :heh: ), joten hienoa että Georgian jäätanssiparin alppiteemainen lyhytohjelma riitti jatkoon.
-kaitsu87- kirjoitti:Fernandezin Chaplin vapaa ohjelma on aivan pirun hyvän & hänelle niin toivon menestystä myös tälle kaudelle! Toivottavasti Fernandez vihdoinkin arvokisoissa onnistuisi niin hyvin, että mitali tulee :).
Toivon samaa. Espanja saisi mielellään liittyä mitalimaiden joukkoon nyt.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
-kaitsu87-
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7150
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 06:09
Paikkakunta: Pori

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja -kaitsu87- »

Jopas oli tiukka taisto jäätanssissa tänään! Venäjän Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev veivät Euroopan mestaruuden 11 sadasosapisteen erolla ennen toista Venäjän paria Elena Ilinykhiä & Nikita Katsalapovia. Molempien ohjelmat olivat erittäin mainiot tänään :ihana:. Bobrovan & Solovievin ohjelmasta kuitenkin pidin hieman enemmän & he mielestäni ansaitsivat Euroopan mestaruutensa. Heidän tämän kauden vapaa tanssinsa on selvästi ehdoton suosikki ohjelmani tältä parilta! <3 :rakkaus: Koskaan aikaisemmin en ole tästä parista kauheasti tykännyt, mutta tällä kaudella heistä olen alkanut pitämään. Ilinykhin & Katsalapovin vapaa ohjelmasta en oikein digannut tuossa viime syksyn aikana, mutta tänään se iski & kovaa. Italian Anna Cappellini & Luca Lanotte olivat aivan loistavia tänään! Heidän Carmen ohjelmansa on aivan upea & niin taidokas <3 :rakkaus:. Olen niin iloinen heidän pronssimitalistaan, jonka he ehdottomasti ansaitsivat. Odotin heidän saavan enemmän pisteitä vapaa tanssistaan, kun se oli niin upea & he olisivat ehdottomasti ansainneet vieläkin paremmat pisteet. Venäjän loistavan panoksen kisassa kruunasi Ekaterina Riazanovan & Ilja Tkachenkon neljäs sija. He ovat vielä melko selvästi jäljessä kahta muuta Venäjän paria, vaikka ovatkin huippupari. Erittäin kova taso on Venäjällä jäätanssissa, kun heillä se on ollut aina.

Oli tosi mahtava nähdä pitkästä aika suomalaispari mukana vapaa ohjelmassa! :uujee: Olesia Karmi & Max Lindholm luistelivat varsin hyvin & omalla tasollaan. Heidän Titanic teemainen ohjelmansa on ihan hyvä. Toivon heille hyvää kehitystä jatkossa. Karmi & Lindholm keräsivat vapaa ohjelmastaan pisteitä 66,63 & heidän kokonaispisteensä olivat 110,92. Kisassa pari sijoittui sijalle 19.

Eilen pariluistelu päättyi Venäjän Tatiana Volosozharin & Maxim Trankovin odotettuun voittoon. Heidän tän kauden vapaa ohjelmansa on vaan niin vallan upea & pidän erityisesti sen mainiosta koreografiasta :ihana: <3. Ansaittu mestaruus heille! Saksan Aliona Savchenko & Robin Szolkovy olivat kisassa toisia. Enpä nyt oikein tiedä mitä ajatella heidän uudesta vapaa ohjelmastaan. On siinä kyllä paljon hyvääkin, mutta en vaan oikein saa siitä mitään irti. Tällä parilla on aiemmin ollut selvästi parempia ohjelmia. Olen todella onnellinen italialaisten Stefania Bertonin & Ondrei Hotarekin puolesta, kun he saavuttivat uransa ensimmäisen arvokisamitalin :). He olivat niin lyhyt kuin vapaa ohjelmassakin erittäin mainioita :). He ovat kehittyneet huimasti & toivon kehityksen vielä jatkuvan. Ranskan Vanessa James & Morgan Cipres olivat yksi pariluistelun myöteisimmistä yllättäjistä yhdessä' Italian parin kanssa! Heidänkin kehityksensä on noussut huimasti. Venäjän kaksi muuta paria jäivät vasta sijoille viisi & kuusi. Jotenkin tuntuu siltä, että Yuko Kavagutin & Alexander Smirnovin aika on jo ohi. Heidän tämä kausi on ollut hieman heikko & en jaksa uskoa, että heistä on enää mitaleille jatkossa. Hieman epäilen, että mahdetaanko tätä paria edes nähdä Sotshissa ensi vuonna. Ksenia Stolbova & Fedor Klimov ovat vielä nuoria, mutta jotenkaan en jaksa uskoa heillä olevan hyvää tulevaisuutta pariluistelussa. Kehitys näyttää heillä pysähtyneen.

Palaan huomenna sitten miehiin & naisiin, mutta sen verran voisi sanoa että Juulia Turkkila oli erittäin hyvä tänään lyhyt ohjelmassaan & toivotaan, että huomenna tulee onnistuminen vapaa ohjelmassa & saa nähdä mihin se sitten riittää! Jos Juulia sijoittuu kympin joukkoon niin se olisi erittäin myönteinen yllätys. Miehissä Evgeni Plushenko se vaan jaksaa edelleen. Eilen hänellä ei ollut kauhean hyvä päivä lyhyt ohjelmassa, kun hän kaatui kolmoisaxelinsa & jotenkin ei se hänen ohjelmansa kauhean kaksinen ollut. Plushenkoa ei nähdä huomisessa vapaa ohjelmassa selkäkipujen takia, joita hänellä tässä on ollut. Plushenko se aikoo tähdätä ensi vuonna Sotshiin, mutta itse en jaksa uskoa hänen saumoihinsa siellä kun sen verran kovempia miehiä on tällä hetkellä hänen edellään.
Nyt lähden tanssimaan
Niinku cha cha cha
Enkä pelkääkään tätä maailmaa
Niinku cha cha cha
Kun mä kaadan päälleni samppanjaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Toivoin lopulta Ilynikhin ja Katsalapovin nousevan Bobrovan ja Solovievinkin ohi. No, vapaaohjelman ykkössija ja tappio sadasosilla kertovat, ettei tulos ollut tuomaripeliä vaan silkkaa epäonnea kakkosten kannalta. Riazanovan ja Tkachenkon Kummisetä on mielestäni hienompi kuin Cappellinin ja Lanotten koinsyömä Carmen, mutta ei juututa makuasioihin vaan iloitaan italialaisten mitalista. :)

Ihastuin saksalais-italialaisen Kolbe & Caruso -parin herkkään vapaaohjelmaan. Se ja paljon muuta jäi pois TV:n tynkälähetyksestä. Zhiganshinan & Gazsin Frankenstein oli hupaisa. Viron Shtork & Rand edistyi taas, viime vuonna 14., nyt jo 11. sija. Ukrainalais-turkkilainen yllätyspari hävisi heille, tuloksena silti kunnioitettava 13. sija. Ja onhan täällä muitakin turkkilaisia, naisten kilpailussa Sila Saygi eteni vapaaohjelmaan.

Valentina Marchei on elämänsä kunnossa, nyt kolmas heti Kostnerin jälkeen. Elene Gedevanishvilin puolesta olen eniten pahoillani, hyppy-yhdistelmä pieleen ja sijoitus 16:s. Ja jos venäläisten keskinäinen kamppailu on kovaa muissa lajeissa, naisten puolella tilanne on aivan kohtuuton. Venäjän mestaruuskisoissa Alena Leonova oli vasta 7:s ja Ksenia Makarova 8:s, molemmat ulkona Zagrebista. :(

Pariluistelun tuloksesta olin äärettömän iloinen. Ei varmasti ollut helppo paikka Maksim Trankoville, jonka isä kuoli viime sunnuntaina. Mieletön ohjelma. Savchenkon ja Szolkowyn asut ovat jalostuneet syksystä, mutta anteeksi, olen moukka, en voi sietää Boleroa. - Seuraavaksi miehet ja Chaplin.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Kun pokka pettää... Tää on aivan mainio! :rofl:

http://yle.fi/urheilu/pakko_nahda_kun_t ... en/6468747

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

^ Joo, tuo oli hyvä. Hesarin kulttuuritoimitus taas kompastui omaan nokkeluuteensa, kun se kommentoi 26.1. jäätanssin selostusta. Alku meni oikein: selostajat kiittelivät Karmia ja Lindholmia suomalaisen musiikin käytöstä mutta missasivat yhtä suomalaisen Ievan polkan. (Zlobinan ja Sitnikovin lyhytohjelmassa. Biisihän oli taannoin jopa nettihitti Loituman versiona. Sävelmä tunnetaan vanhastaan myös Länsi-Venäjällä.)

Lehti bongasi toisen virheen: "ilmiselvä Bollywood-meininki paikallistettiin Andien suuntaan." Tapio Suominen ja Anuliisa Uotila tosiaan luulivat, että Ilinykhin ja Katsalapovin Andijan polka on Andeilta. No ei ole, eikä myöskään Bollywoodista. Andijan eli Andižan on Uzbekistanin neljänneksi suurin kaupunki. :rofl:

Jätän UMK-finaalin väliin ja menen katsomaan Art on Ice -sarjan esitystä Helsingissä samana iltana. Täytyy, koska ennakkotietojen mukaan Sarah Meier on mukana. Hänkin on siis jatkanut näytöksissä kilpauransa jälkeen. Muutkin esiintyjät ovat huipputasoa, ja Ylehän myös televisioi tämän.

Stéphane Lambiel ja Sarah Meier laulavat tv:ssä - :surrur:
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

MM-kisat alkoivat Kanadan Londonissa. Jännittävää on mm. nähdä, pärjääkö Javier Fernández Patrick Chanille ja japanilaisille. EM-kisojen jälkeen se tuntuu aivan mahdolliselta. GP-finaalin kärkikaksikon Takahashin ja Hanyun lisäksi mukana on Japanin mestaruuskisojen kolmonen Takahito Mura, ensikertalainen tällä tasolla.

Volosozhar ja Trankov johtavat pariluistelua lyhytohjelman jälkeen, jee. Savchenko ja Szolkowy horjuivat sen verran, että "osittain suomalainen" Meagan Duhamel ja Eric Radford livahtivat edelle toiseksi.

Kiira Korven poissaolo on ikävää. Yu-Na Kim tekee paluun välivuoden jälkeen. Nizzan hopeamitalisti, alkukaudella haparoinut Alena Leonova korvaa EM-kisojen kuutosen Nikol Gosvianin Venäjän joukkueessa. Toivon onnistumista. Myös Elizaveta Tuktamysheva kiinnostaa Sotšia ajatellen, Zagrebissa hän oli jo vapaaohjelman paras.

Alissa Czisnyn kaamea romahdus Nizzan MM-kisoissa johtui lonkkavammasta, joka huomattiin vasta toukokuussa. Leikkaus oli kesällä, ja Czisnyn piti osallistua USA:n mestaruuskilpailuihin, mutta tammikuussa hän kaatui pahasti, lonkka meni sijoiltaan ja kausi oli siinä. Ensi kesänä hän täyttää 26, joten kilpaura olisi voinut päättyä Sotšiin. Nyt näyttää hyvin epävarmalta, pääseekö hän sinne.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Patrick Chanin johto piti vapaaohjelman virheistä huolimatta. Kazakstanin Denis Ten ei näköjään surrut niukkaa tappiota. Fernández ylsi pronssille. Miehen loppunäytösnumero oli hillitön, katsoiko kukaan? Kazakstan ja Espanja saivat näin kumpikin ensimmäisen MM-mitalinsa. :)

Jäätanssissa oli Davisin ja Whiten vuoro. Virtuen ja Moirin vapaaohjelmasta pidin myös, vaikka Carmen. Odotin kauhuissani, ohittavatko ranskalaiset Bobrovan ja Solovievin. Onneksi eivät. Venäläisparille siis ensimmäinen MM-mitali. Fabian Bourzat kiukutteli pisteet nähtyään, huono häviäjä.

Naisten kilpailussa venäläiset epäonnistuivat ja kolmas olympiapaikka karkasi. Carolina Kostner oli taas paras eurooppalainen. Taso oli korkea, sillä Kostnerin viime vuoden voittotulos 189,94 olisi nyt riittänyt vain neljänteen sijaan. Esim. Viron Jelena Glebova teki ennätyksensä 152,49 ja oli 16:s, Nizzassa huonommin pistein 13:s.

Suurin osa olympiapaikoista jaettiin. Kanadalle 12, USA:lle 10 ja Venäjälle 9 paikkaa. Etelä-Korealle kolme, joista on tuskin paljon iloa, koska Yuna Kim on maan yksinäinen tähti. Syyskuussa jaetaan loput paikat maille, joilla niitä ei jossain lajissa ole, pariluistelussa vielä neljä ja muissa kuusi paikkaa. Sotšissa on myös joukkuekilpailu, johon osallistuu kymmenen maata.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1317
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Mikel »

sziget kirjoitti:Fernández ylsi pronssille. Miehen loppunäytösnumero oli hillitön, katsoiko kukaan? Kazakstan ja Espanja saivat näin kumpikin ensimmäisen MM-mitalinsa. :)
Joo, tuli katsottua. :heh: Varsin nerokas show. :mrgreen: Hyvä juttu myös lajin kannalta, että uusia maita nousee mukaan mitalitaulukkoon. :joojoo:
But may the slightest light start a fire

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Kiira Korven epäonni jatkuu. Ainakin alkukausi menetetty.

Viimeiset olympiapaikat jaetaan 25.-28.9. Nebelhorn Trophyssa Saksassa. Suomea edustaa naisten kilpailussa Juulia Turkkila, miesten kilpailussa Bela Papp ja Valtter Virtanen, jäätanssissa Henna Lindholm & Ossi Kanervo. TV2:ssa on lähetyksiä torstaista alkaen.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Suomi jäi pitkästä aikaa ilman olympiapaikkoja. Juulia Turkkila haparoi lyhytohjelmassa. Henna Lindholm ja Ossi Kanervo loistivat lyhyttanssissa, mutta hävisivät pari sijaa vapaaohjelmassa. Valtter Virtanen teki neloishypyn ja keräsi ennätyspisteensä 162,56. Myös Bela Papp paransi ennätystään. - Virolla oli jo olympiapaikka miesten ja naisten kilpailussa. Kolmannen toivat pariluistelijat Natalja Zabijako & Alexandr Zaboev.

Kauden ohjelma, poimintoja alla. Art on Ice -esitys nähdään Helsingissä myös tänä talvena, 11.3. on päivä.

4.-6.10. Finlandia Trophy, Espoo
18.-20.10. Skate America, Detroit, aloittaa Grand Prix -sarjan
5.-8.12. Grand Prix -sarjan finaali, Fukuoka
13.-15.12. Suomen mestaruuskilpailut, Espoo
13.-19.1.2014 Euroopan mestaruuskilpailut, Budapest
6.-22.2. talviolympialaiset, Sotši
24.-30.3. maailmanmestaruuskilpailut, Saitama
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

MM-kisat Japanin Saitamassa. Jäätanssin kärkitrio mahtui 0,06 pisteen sisään. Euroopan mestarit Cappellini & Lanotte vetivät pisimmän korren, kilpauransa päättävät Péchalat & Bourzat pettyivät pronssiin. Vapaaohjelman parhaat olivat Ilinykh & Katsalapov, mutta lyhytohjelman virhe maksoi mitalin. Venäläisten huhutaan lähtevän nyt erilleen. Hehän erosivat jo junioreina ja palasivat yhteen 2008.

Tuohduin Anuliisa Uotilalle, kun Julija Lipnitskajan haukkuminen ei loppunut ollenkaan. Joo, ei ole vielä aikuisten veroinen tulkitsija 15-vuotiaana. Ja olin pahoillani, kun Alena Leonova ei päässyt Sotshiin jäätyään EM-kisoissa neljänneksi. Mutta Carolina Kostnerin hehkutus ja Lipnitskajan lyttääminen meni nyt överiksi. Kostnerin olisi kai pitänyt voittaa tämäkin, vaikka missasi puolet hypyistä. :niinpa:

Sotshissa Uotila ja Laura Lepistö eivät liittyneet niihin, joiden mielestä olympiakulta olisi "kuulunut" Yuna Kimille. Kotikenttäetu? Jos sellainen taitoluistelussa on, pitää silti onnistua, ja Adelina Sotnikova oli loistava. Mao Asada epäonnistui silloin mutta paikkasi vahingon kotikisoissa ja vetäytyi eläkkeelle 23-vuotiaana. Lisää kotivoittoja: olympiavoittaja Yuzuru Hanyu, 19, on nyt myös maailmanmestari. Eroa Machidaan 0,33 pistettä, siis tosi paljon verrattuna jäätanssiin. :heh: - Aina viihdyttävä Fernández uusi pronssinsa.

Myös Savchenko & Szolkowy lopettivat maailmanmestaruuteen, viidenteensä. Pähkinänsärkijän musiikkiin tehty liikuttava vapaaohjelma nähtiin Helsingin Art on Ice -esityksessäkin. Stolbova & Klimov vasta nousivat maailman aivan huipulle, hopeaa olympia- ja MM-kisoista. Pidin heistä jo kun he tulivat aikuisten kisoihin, ja tämän kauden Addams Family -teema sopi parille mainiosti.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Finlandia Trophyssa Suomen 15-vuotiaat Ljubov Efimenko ja Jenni Saarinen onnistuivat. Molemmat tekivät omat ennätyspisteensä, ja Juulia Turkkila jäi taakse. Efimenko myönsi tavoittelevansa Suomen ainoaa edustuspaikkaa EM-kisoissa. Ihan realismia, vielä kun ei tiedetä, palaako Kiira Korpi ja missä kunnossa.

Valtter Virtanen oli paras suomalainen miesten kisassa, kun Matthias Versluis jäi pois. Viime kausi meni jo piloille loukkaantumisen takia, toivotaan että onni kääntyy. Jäätanssissa Karmi & Lindholm luisteli ennätyspisteensä lyhytohjelmassa, mutta vapaassa tuli kaatuminen ja Lindholm & Kanervo nousi ohi neljänneksi. Venäläiset olivat voitokkaita. Naisten kilpailun vei ylivoimaisesti Elizaveta Tuktamyševa. Miesten kilpailun voitti Sergei Voronov ja jäätanssin Aleksandra Stepanova & Ivan Bukin.

Kauden ohjelmaa. SM-kisat pidetään 19.-21.12. Vantaalla, EM-kisat 26.1.-1.2. Tukholmassa, PM-kisat 11.-15.2. Stavangerissa, MM-kisat 23.-29.3 Shanghaissa ja muodostelmaluistelun MM-kisat 10.-11.4. Kanadassa.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

Kiira Korpi palasi kilpajäille kahden vuoden tauon jälkeen Zagrebissa.
Hän rikkoi lyhytohjelmallaan sekä EM- että MM-pisterajat.

Lyhytohjelmassaan Kiiralla oli musiikkina Beatles-yhtyeen kappale A Day in the Life.
Seikka, joka lämmittää mieltäni. Vanha Beatles-fani kun olen :joojoo:

Tässä linkki, josta voi katsoa Kiiran lyhytohjelman kokonaisuudessaan:
http://yle.fi/urheilu/kaatuminen_ei_lan ... ma/7673133

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Kiira Korpi voitti myös Suomen mestaruuden. EM-kisoissa voittopisteet 168,00 riittäisivät jo luultavasti tuomaan Suomelle toisen maapaikan vuodelle 2016. Jenni Saarinen haparoi lutzeissa, luisteli silti ennätyksensä 157,00. Kolmantena Viveca Lindfors. Ljuba Efimenko puuttui, onneksi vain flunssan takia. Juulia Turkkilan kausi päättyi loukkaantumiseen aiemmin. Samoin kävi Lindholmille & Kanervolle jäätanssissa.

Olesia Karmi ja Max Linholm voittivat ennätyspisteillään 130,42, he edustavat Suomea Tukholmassa. Cecilia Törn ja Jussiville Partanen hävisivät vain niukasti. Myös miesten ykkönen Valtter Virtanen paransi ennätystään, vaikka oli varovainen hypyissä. Kilpailua piristää sveitsiläis-suomalaisen Tomi Pulkkisen liittyminen suomalaisten riveihin, nyt hopeaa. Matthias Versluis ja Bela Papp olivat vielä puolikuntoisia vammojen jäljiltä.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11900
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Taitoluistelu

Viesti Kirjoittaja sziget »

Tukholman EM-kisat. Toinen maapaikka 2016 jäi haaveeksi, kun Kiira Korpi sairastui. Lyhytohjelmassa neljäs. Euroopan naisten kärki nyt: ensin 7-8 venäläistä, sitten ei ketään, sitten Korpi ja muut. Muutos on ollut raju. Vancouverissa 2010 Venäjä ei pärjännyt, Alena Leonova oli vasta nousemassa huipulle. Hänen jälkeensä tulivat ilmiömäiset teinitähdet, ja nyt Venäjän sisäinen karsinta edustuspaikoista on armotonta.

Elizaveta Tuktamyshevalle, 18, viime kausi oli vaikea. Syksyllä tuli GP-finaalin voitto, nyt Euroopan mestaruus. Seuraavina valoisaksi kehuttu Elena Radionova, 15, ja Anna Pogorilaya, 16, joka tulkitsi loppugaalassa Conchita Wurstin voittoviisua, ilman partaa mutta vaatetempun kera. Kotiyleisöä ilahdutti Joshi ja Victoria Helgessonin sijoittuminen seuraaviksi, maksimitulos heiltä.

Espanjan Javier Fernándezista pitävät varmaan kaikki. Kolmas EM-kulta putkeen. Maksim Kovtun haastoi, seuraava kohtaaminen voi olla jo tasaisempi. Valtter Virtanen selviytyi ensi kertaa vapaaohjelmaan. Jäätanssin voittivat Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron vasta toisissa EM:issään, no olihan se hieno vapaaohjelma. Cappellini ja Lanotte nyt hopealla.

Pariluistelussa Ksenia Stolbova ja Fedor Klimov hakivat ensimmäistä suurta voittoaan, mutta Klimovin karmea kompurointi vapaaohjelman loppuhetkillä pilasi kaiken. Vuoden 2010 mestarit Kavaguti ja Smirnov käyttivät tilaisuutensa. Tulokaspari Tarasova ja Morozov varmisti Venäjän kolmoisvoiton. Pariluisteluun siirtynyt Italian Valentina Marchei, 28, riemuitsi nelossijasta Ondřej Hotárekin, 31, kanssa. Innoissaan oli myös Laura Lepistö selostamossa. :heh: - Yksinään Marchei on ollut parhaimmillaan EM-nelonen ja MM-kahdeksikko.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Vastaa Viestiin