Sivu 1/11

Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 12:02
Kirjoittaja MrMemory
Saamamme palautteen perusteella jotain pitäis tehrä... Minkälaisessa kuppilassa sinä viihtyisit parhaiten?

:megafoni: Sana on vapaa!

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 12:05
Kirjoittaja + Viisut +
Plaa plaa-ketjuille oma alue :joojoo:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 12:47
Kirjoittaja -kaitsu87-
Äänestin samaa kuin +Viisut+ eli näin :joojoo:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 15:14
Kirjoittaja Weewa
Mun mielestä ketjut kuten sana-assosiaatio ja oletko koskaan ja muut tällaiset "viestimäärän nostamisketjut", joissa ei todella keskustella mitään muuta kuin höpölöpölöllää voisisivat olla omalla osastollaan. :joojoo:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 15:38
Kirjoittaja Ate
Weewa kirjoitti:Mun mielestä ketjut kuten sana-assosiaatio ja oletko koskaan ja muut tällaiset "viestimäärän nostamisketjut", joissa ei todella keskustella mitään muuta kuin höpölöpölöllää voisisivat olla omalla osastollaan. :joojoo:
Mun mielestä ne vois vaikka poistaa kokonaan :joojoo:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 15:42
Kirjoittaja Weewa
^ Ei huono idea tuokaan. :heh:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 16:12
Kirjoittaja Klodvig
Voisihan ne poistaakin, vai mitä mieltä ne muutamat ovat jotka niihin oikeasti kirjoittavat? Onko ne oleellisia kuppilan toiminnan kannalta?

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 16:27
Kirjoittaja + Viisut +
Siinä menis monta sataa viestiä jos ne poistettaisi. :niinpa:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 16:47
Kirjoittaja Timoteus
+ Viisut + kirjoitti:Siinä menis monta sataa viestiä jos ne poistettaisi. :niinpa:
:mitvit: Viestimääräkö on siis ainoa tai ainakin tärkein motiivi osallistua plaa plaa -ketjuihin? Sitä pelkäsinkin.

Viestimäärä ei kuitenkaan ketjuja poistamalla vähene eikä poistaminen ole muutenkaan harkinnassa, korkeintaan lukitseminen. Jos plaa plaa -ketjuille perustetaan oma alue, alustavana ajatuksena on, että se on lähes moderoimaton eikä nosta viestimääriä.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 16:50
Kirjoittaja Nehaka
Minustakin ne voisi poistaa kokonaan, koska ne eivät sisällä minkäänlaista keskustelua. Keskustelu kuitenkin lienee foorumin pointti eikä viestimäärän nostaminen kirjoittamalla spämmiketjuihin yksittäisiä sanoja. Jos nyt kuitenkin halutaan pitää tyytyväisinä myös nämä yksilöt, jotka näistä ketjuista nauttivat, niin ne voisi siirtää kokonaan vaikkapa jonkinlaiselle pelipuolelle, missä ne eivät tukkisi muita keskustelualueita.

On jokseenkin rasittavaa käydä suljetulla alueella vain painamassa "merkitse viestit luetuiksi"-painiketta, että voisi jatkossa huomata muihin ketjuihin kirjoitetut uudet viestit. Sellaiset viestit, joissa on jotain lukemistakin.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 17:14
Kirjoittaja ta1ja
Itseä eivät ne plaa plaa ketjut häiritse kun en niitä pahasti lue - tai siis en nyt ihan tarkkuudella tiedä mihin tässä viitataankaan, mutta sana-assosiaatiota yms en lue, viestimäärän nostamisketjua joskus, joskushan siinä ketjussa on ollut ihan oikeaa keskustelua, ellen väärin muista. Ärsyttävämpää on jos normaali ketju menee muutaman sanan plaa plaaksi, lukuunottamatta online-kommentointia kun jokin karsinta on käynnissä, se on minusta ihan hauskaa luettavaakin.

Tiivistettynä - hieman huolettaa, että jos ne plaa plaa ketjut jotenkin hankaloituu tai marginalisoituu niin sitä plaa plaata voi ilmaantua sitten niihin ketjuihin joita luen, tuskin se tarve niiltä joilla sitä on kuitenkaan mihinkään katoaa.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 18:58
Kirjoittaja Klodvig
Ajattelin itse että ketju, jonka nimi on "Viestimäärän nostamisviestit" ei kuuluisi noihin roskaketjuihin, nimestään huolimatta. Sen alkuperäinen idea ehkä oli tuo, mutta siellä on ollut kyllä ihan hyviäkin keskusteluita.

Ehkä oma roska-alue olisi hyvä juttu. Tosin jos siellä ei viestit kasvattaisi viestimäärää, niin osallistuisikohan niihin enää kukaan? :rofl:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 19:22
Kirjoittaja Weewa
Klodvig kirjoitti:Tosin jos siellä ei viestit kasvattaisi viestimäärää, niin osallistuisikohan niihin enää kukaan? :rofl:
No ei taatusti. :surrur:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 19:52
Kirjoittaja Timoteus
Klodvig kirjoitti:Ehkä oma roska-alue olisi hyvä juttu. Tosin jos siellä ei viestit kasvattaisi viestimäärää, niin osallistuisikohan niihin enää kukaan? :rofl:
Juuri tätä yritin asianosaisilta hienovaraisesti edellisessä viestissäni udella. Minä en näe mitään hohtoa Sana-assosiaation kaltaisissa ketjuissa mutta se ei tarkoita, etteikö joku voisi nähdä. Jos jonkun mielestä on aidosti viihdyttävää sana-assosioida käytännössä täysin ilman sääntöjä, mikäpä minä olen sitä kieltämään. Jos sana-assosiointi ei kuitenkaan ole sitä harrastavien mielestä viihdyttävää, vaan vain väline viestimäärän keinotekoiseen nostattamiseen, se on foorumin väärinkäyttöä.

Nähdäkseni, ja tämä on nyt vain henkilökohtainen kantani, asia on hyvin yksinkertainen. Jos vastaus Klodvigin kysymykseen on myönteinen, uusi alue perustetaan ja kaikki ovat tyytyväisiä. Jos vastaus kysymykseen on kielteinen, uutta aluetta ei tietenkään kannata perustaa ja sisällöttömät ketjut tulee lukita.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:00
Kirjoittaja ta1ja
Timoteus kirjoitti: väline viestimäärän keinotekoiseen nostattamiseen, se on foorumin väärinkäyttöä.
Tuota, millä lailla? Tai siis onko täällä jokin kisa viestimäärissä? Jos on, ymmärrän, mutta jos ei, niin jos jonkun mielestä jonkun minulle käsittämättömän intohimon vuoksi on hienoa että hlökohainen viestimäärä on suuri periaatteella määrä on parempi kuin laatu, niin mitä väärää siinä oikeastaan on?

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:19
Kirjoittaja Hazel
Nehaka kirjoitti:Minustakin ne voisi poistaa kokonaan, koska ne eivät sisällä minkäänlaista keskustelua. Keskustelu kuitenkin lienee foorumin pointti eikä viestimäärän nostaminen kirjoittamalla spämmiketjuihin yksittäisiä sanoja. Jos nyt kuitenkin halutaan pitää tyytyväisinä myös nämä yksilöt, jotka näistä ketjuista nauttivat, niin ne voisi siirtää kokonaan vaikkapa jonkinlaiselle pelipuolelle, missä ne eivät tukkisi muita keskustelualueita.
Olen samaa mieltä kaikesta, joten lainaan sen vaan tähän, en viitsi samaa asiaa uudestaan kirjoittaa :joojoo: .

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:26
Kirjoittaja Timoteus
ta1ja kirjoitti:
Timoteus kirjoitti: väline viestimäärän keinotekoiseen nostattamiseen, se on foorumin väärinkäyttöä.
Tuota, millä lailla? Tai siis onko täällä jokin kisa viestimäärissä?
Minusta ei ole mitään kisaa viestimäärissä mutta joidenkuiden mielestä ilmeisesti on. Viestimäärän nostaminen pelkän viestimäärän nostamisen vuoksi on väärin, koska se häiritsee Kuppilan tarkoituksenmukaista käyttöä.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:28
Kirjoittaja ta1ja
Ihan vaan mielenkiinosta, että miten nämä sisällyksettömät ketjut oikeastaan tukkivat keskustelualueen? Niitähän on vaan muutama ja itse en ole mitenkään huomannut koko ketjuja tai havahtunut tämän ongelman olemassaoloon ennen kuin nyt kun asia otettiin esiin, tästä syystä kysyn - siis onko nistä jotain todellista haittaa, vai ärsyttääkö ennemmin tietoisuus siitä, että on olemassa ketjuja, joiden viestit eivät täytä laatustandardeja?

Minusta nimittäin ikävämpää on ollut muutamat kerrat kun joku on kirjoittanut pari sanaa jokaikiseen ketjuun jatkualla syötöllä ilman sisältöä. Sellainen haittaa forumin käyttöä.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:32
Kirjoittaja Timoteus
^ Minusta monet ovat täällä jo selittäneet asian aivan hyvin. Foorumisofta näyttää, millä keskustelualueilla on lukemattomia viestejä. Jos haluaa seurata keskusteluja myös viisujen ulkopuolisista alueista, tätä ominaisuutta tulee varmasti hyödyntäneeksi. Tällöin on häiriöksi, jos keskustelualueella onkin uusia viestejä vain jossakin plaa plaa -ketjussa. Kun ilmiö on jatkuva, turhia klikkauksia joutuu tekemään ja aikaa joutuu hukkaamaan merkitsevän määrän vain siksi, että jotkut haluavat nostattaa virtuaalistatustaan.
ta1ja kirjoitti:Minusta nimittäin ikävämpää on ollut muutamat kerrat kun joku on kirjoittanut pari sanaa jokaikiseen ketjuun jatkualla syötöllä ilman sisältöä. Sellainen haittaa forumin käyttöä.
Tämä on toki myös täysin totta.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 07 Kesä 2009, 20:41
Kirjoittaja ta1ja
Timoteus kirjoitti:Foorumisofta näyttää, millä keskustelualueilla on lukemattomia viestejä. Jos haluaa seurata keskusteluja myös viisujen ulkopuolisista alueista, tätä ominaisuutta tulee varmasti hyödyntäneeksi.
Hei tuo ei kyllä ole ollut aiemmin esillä - ok, en ole käyttänyt toimintaa, joka näyttää mille alueelle on tullut paljon viestejä - miten se toimii, mistä?, ainoastaan sitä joka listaa viimeksi aktiivisimmat ketjut koko kuppilasta. Sehän näyttää otsikot listana ja silloin ne muutamat ketjut voi vain jättää klikkaamatta koska ensikäynti on paljastanut, että niissä ei ole mitään kiintoisaa. Siksi koko asia ei minua häiritse, vaikka olen seurannut myös viisujen ulkopuolisia aiheita.

EDIT. joo :puna: löysin, vaikka en vielä sisäistänyt miten ne kaksi muuta paitsi käyttämäni viimeisimmät viestit toimii.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 11:02
Kirjoittaja tonywerner
Hassua, kun minäkin kuvittelin että plaa plaa plaa -ketjuja on pilvin pimein, mutta nyt kun kävin läpi pulinan ja superpulinan kaikkien ketjujen nimet pikaisella silmäyksellä, niin eihän siellä sana-assosiaation lisäksi ole montaakaan omasta mielestäni tyystin turhaa ketjua :mitvit:

Ylipäätäänkin sellaiset "ketjuleikit" koen turhiksi - ne eivät kuulu foorumille. Sana-assosiaation lisäksi, ehkä "oletko koskaan", "Murskaa toisen unelma" tai "Hauska leikki kappaleiden nimistä" olisivat sellaisia. Sen sijaan viisupulinan puolella se viisukaksintaistelu tai arvostelurumba voisivat minun puolestani vaikka ollakin, jälkimmäinen etenkin viisujen tutuksi tuomisaspektin ansiosta. "Hyvää yötä"-ketju superpulinassa on minusta myös vähän ylimääräinen. Muilta osin ketjuilla on ainakin jonkinlainen syy olla olemassa :miettii:
"Karaokekuppila" kuuluisi minusta musiikkipuolelle, josta se löytyisi paremmin :ylppis:
"Viestimäärän nostamisviestit" on ketjun nimenä vähän harhaanjohtava, mutta sen kaltainen yleistä lätinää sisältävä ketju ansaitsee kyllä paikkansa. Joskus moderaattoritkin ovat turhan hanakasti erottaneet hetken hurmassa pursunneelle keskustelulle avanneet omat ketjunsa, joka ei sitten kantanutkaan pidempiaikaista hedelmää.

Muuten yleisesti voisi todeta, että joku tässä ketjujaottelussa etenkin pulinan ja superpulinan kohdalla mättää, mutta en oikein tiedä mikä... sopivia ketjuja saa vieläkin etsiskellä ja minusta entinen "la dolce vita" ja "pulina"-jaottelu oli selkeämpi :miettii: Tosin henkilökohtaisesti voin todeta positiivisena asiana turhan pulisemisen omalla kohdallani hieman vähentyneen muutoksen jälkeen :heh:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 11:19
Kirjoittaja --evg
Turhia osioita voisi kyllä karsia pois, muutama sellainen "hömppä" saa olla, esim. Happy you, ja mitä teet seuraavaksi mutta esim. Vanhojen tapaamisten ketjut voisi poistaa (En nyt tarkoita semmoisia jotka on ollut vasta vähän aika sitten vaan vanhempia)

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 13:24
Kirjoittaja Roope
tonywerner kirjoitti: Ylipäätäänkin sellaiset "ketjuleikit" koen turhiksi - ne eivät kuulu foorumille. Sana-assosiaation lisäksi, ehkä "oletko koskaan", "Murskaa toisen unelma" tai "Hauska leikki kappaleiden nimistä" olisivat sellaisia.
:samaamielta:

Lisäksi nämä ärsyttävimmiksi koetut ketjut on vielä useat saman, nyt jo täältä poistuneen, nimimerkin aloittamia :sekava:

Niille oman pelialueen perustamisen sijaan, näkisin uuden kategorian muille laulukilpailuille tarpeelliseksi, sillä Euroopan laulu- ja kykykisoista olisi näin helpompi bongata uusia viisuedustajia :uujee:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 13:34
Kirjoittaja Toni
Roope kirjoitti: Niille oman pelialueen perustamisen sijaan, näkisin uuden kategorian muille laulukilpailuille tarpeelliseksi, sillä Euroopan laulu- ja kykykisoista olisi näin helpompi bongata uusia viisuedustajia :uujee:
:uujee:

Musta semmonen "Muut laulukilpailut" -osio olis aikas jees. Sinnehän mahtuis sitten kaiken maailman Aasiaviisut ja Kultaiset leijat. :surrur:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 13:59
Kirjoittaja Margot
eurovisiongirl kirjoitti:Vanhojen tapaamisten ketjut voisi poistaa (En nyt tarkoita semmoisia jotka on ollut vasta vähän aika sitten vaan vanhempia)
Ei! :eiei: Niitä on ihana lukea jälkeenpäin. Veikkaan, etten ole ainut vanha kurppa, joka haluaa joskus naureskella Jonku 2007:lle tai vanhoille tekosyykännäyksille tms.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 14:05
Kirjoittaja Jónsì
Mä en ymmärrä, että miksi niitä ylipäätään pitäisi poistaa. Vanhat munamahaviestit. <3 Niitä ihmiset oikeesti lukee jälkeenpäin, mutta kuka lukee, mitä Sana-assosinaatioketjun sivulla 14 on kirjoitettu?

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 14:42
Kirjoittaja Margot
^ Joo, en mäkään tajua, miksi niitä pitäisi poistaa, kun niitä jotkut haluaa lukea eikä ne ole kenenkään tiellä. Sitten jos foorumin kapasiteetti alkaisi loppua, täytyisi miettiä, mitä poistetaan, mutta se ei kai ole täällä nyt ongelmana.

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 18:18
Kirjoittaja tonywerner
Ei vanhoja tapaamisketjuja saa "poistaa", mutta voisihan ne vaikka lukita ja siirtää arkistoon :joojoo:

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 20:03
Kirjoittaja Juurovissön
Ai millaisessa Kuppilassa olisi mukava viihtyä?
Monipuolisuus viehättää: Eipä tässä nykymenossa ole liiemmin valittamista, kaikenlaisissa ketjuissa on mukava pyöriä. Kaipaan välillä niin vakavaa mielipidettä kuin kepeätä arkiaskareista kertomistakin. Joskus on ihan hauska kuulla, mitä joku on päivän aikana puuhaillut. Tai miten jotakuta sapettaa ihan vietävästi se, että tuli mokattua jossain asiassa ja pahasti! Tämä on mukava foorumi päivittäistä elämää ja viihdettä yhdistellen!

Keskustelut: Itse en jaksa ehkä pyöritellä jotain aihetta kovin pitkään ja syvällisesti, mutta ihailen suuresti joitakin täällä, joilla tuollainen vuoropuhelu onnistuu älyllisesti keskustellen ja argumentoiden.

Ähh, no nyt tuosta sai sitten semmoisen kuvan, että tykkään lukea vain "kyllä" ja "ei" -kommentteja tai pelkkiä hymiöitä! Pelkillä hymiöillä vastaaminen on minusta hyvin kummallista, vähän ylimielistä jopa. Kai sitä voi sen verran nähdä vaivaa, että pukea kommenttinsa sanoilla.

Hölönpölön-ketjut: Jos se jotakuta kiusaa, että viestimäärä nousee sana-assosiaatiolla, voisihan esimerkiksi tuo kyseinen ketju ja muut vastaavat olla jossain "leikkimis/pelaamis"-osiossa. Sinne osallistuminen ei nostaisi viestimäärää. Minusta on ihan hauskaa ja sopivan lapsellista pelata tuollaista hömppää silloin kuin ei muuta keksi.

Joskus iskee ymmärtämisen vaikeus: Minulla on joskus tekstinymmärrysvaikeuksia, jos viesti tahtoo olla kovin pitkä ja siinä ei ole taukoja, siis kappaleenvaihtoja. Joillakin on niin viisaita ja syvällisiä pohdintoja, että en meinaa tajuta sisältöä ollenkaan. Sitä villakoiran ydintä, punaista lankaa. Mutta omapahan on ongelmani. Mutta ehkä jotain tiivistystä joskus olisi tarpeen itse kunkin tehdä, öhöm. Itselläni siis eniten, heh heeee.

Viisuista keskustelut: Tämähän täällä pääasia toki on. Jotkut tykkäävät pulista enemmän muista kuin viisuista. Niin minäkin nyt kesäkuussa. Ymmärsin joskus väärin sen, että kun aiheena on esimerkiksi Venäjä 2009: Anastasia Prihodko-Mamo, siinä tulisi keskustella vain tuosta kyseisestä kappaleesta. :heh:

Useinhan käytännössä tuon maavalinnan jälkeen näin käykin ja muista karsintakappaleista keskustelu jää harmittavan vähäiseksi. Pidin keväällä melkein kuukauden taukoa täältä, kun ei noissa maaketjuissa enää irronnut uutta. Eikä noita "Ihana kappale" > "eipäs ole kuin ihan surkea" -kiistelyjä jaksa kovin kauan lukea... kai nyt jokaisella on oikeus tykätä mistä haluaa!

Toimiva kokonaisuus: Eiköhän täältä jokainen kuitenkin mielenkiintoista luettavaa ja keskusteltavaa löydä ja niistä ketjuista voi pysyä poissa, joissa ei viihdy. Itse en muuten käytä mitään toisten käyttäjien ohituslistoja, kaikki mielipiteet tulee luettua. Jännä muuten se, että pikkuhiljaa alkaa tunnistaa joidenkin keskustelutyylejä. Jännä myös huomata se, että Kuppila on niin monipuolinen, että kaikista foorumeista eniten juuri täällä tulee pyörittyä!!! :peukku:

Tässä nyt joitakin tuntemuksia, vaikkei kehitysehdotuksia hirveästi tullutkaan, mutta kaipa näistäkin voi siellä Kuppilan kehittelykeskuksessa vetää joitakin johtopäätöksiä. Tämä ei ollut kovin loppuun asti ajateltua, mutta tällaista tänä iltana tuli mieleen...

PS: Saatan editoida tätä viestiäni sitä mukaa, jos ja kun järjenjuoksu luistaa kirkkaammin...

Olkoon mottona: Kehittele ajatusta - ajattele kehitystä!

Re: Kuppilan tulevaisuus

Lähetetty: 08 Kesä 2009, 20:18
Kirjoittaja --evg
No ensikertalaisesta kuppila on aivan monimutkainen, muistan itsekkin sen tunteen kun en ymmärtänyt yhtään että mitä nämä kaikki osiot oikein ovat ja mikä logiikka niissä on ja mihin niihin vastataan. Muuten osiot ovat kivoja ja monipuolisia, hyvä ettei ole pelkäää viisuilua. Mutta turhia voisi hiukan karsia, muttei liikaa (koska pitää olla muutama turhakin)