Sivu 1/1

Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 09:24
Kirjoittaja AntSa
:irlanti:
Kuva
Maa: Irlanti
Vuosi: 1971
Kappale: One day love
Esittäjä: Angela Farrell
Säveltäjä: Donald Martin, Ita Flynn
Sanoittaja: Donald Martin, Ita Flynn
Kapellimestari: Noel Kelehan
Sijoitus: 11./18
Pisteet: 79
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1971ie
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Ireland1971.htmlTänään Viisulassa palataan 40 vuoden takaisiin kotikilpailutunnelmiin. Päivän valintana esittelemme Irlannin oman edustuskappaleen ensimmäisistä Dublinissa järjestetyistä Eurovision laulukilpailuista keväältä 1971. Solisti on nimeltänsä Angela Farrell ja edustussävelmän nimi on "One day love". Itse solistista ei juurikaan tietoa pikaetsinnällä löytynyt, joten tällä erää keskitymme lyhyehkössä esittelyssämme muihin seikkoihin.

Irlannin kansalliset Eurovisio-karsinnat järjestettiin helmikuun viimeisenä päivänä Dublinissa, RTE:n tv-studioilla. Valikoituneiden ehdokkaiden joukosta alueraadit äänestivät kotikisoihin Irlantia edustamaan Angela Farrellin kertomuksellaan "Yhden päivän rakkaudesta". Tekstissä solisti lauloi entiselle rakastetulleen, että tämä olisi kaiketi oleva vastakin vain yhden päivän kiinnostunut tulevista heiloistaan. Solisti oli myös sitä mieltä, että ennemmin tai myöhemmin tällä pelillä tulisi olemaan myöskin loppunsa ja kyseessä oleva entinen rakastettu tulisi viimein pettymään. Sangen elämänmakuinen teksti melodioineen teki Angela Farrellista juhlitun voittajan silmänräpäyksessä.

Eurovision 16. laulukilpailuiden aika oli Dublinissa 3.4.1971. Ns. boikottivuoden jälkeen laulukilpailuun osallistui aikaisempaa ennätystä sivuten 18 maata. Eurovisio-historian ensimmäiset Esikatselu-videot olivat aikaansaaneet sen, että sävelmät olivat osallistujamaissa ennen finaali-iltaa jo periaatteessa tunnettuja. Toisena uudistuksena mainittakoon, että kuusihenkisten yhtyeiden osallistuminen mahdollistettiin näissä Dublinin kilpailuissa ensimmäistä kertaa. Angela Farrell ei kuitenkaan taustalleen yhtyettä kaivannut. Kolmantenatoista esiintynyt itsenäinen artisti toi maalleen illan päätteeksi yhdennentoista sijan, joten seuraavan maan isännöintivastuu siirtyi sujuvasti toisaalle.

Nyt on aika tähdittää Irlannin ensimmäinen kotikisa-edustus. Miten "yhden päivän rakkaus" vaikuttaneekaan juuri sinuun täällä Viisulassa?Irlannin karsinta 1971

Red Hurley - Going away
Maureen Miller - Éist liom (Listen to me)
Danny Doyle - Words
The Coterie - Tic-Tac-A-Toc
Des Smyth - The sad sound
Sonny Knowles - An fhaid a mhairim
Angela Farrell - One day love
Brian Byrne - An sean seanchaí (The old story-teller)
Kuva

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 13:59
Kirjoittaja jee euroviisut
Taas näitä varsin unettavia irlantilaisballadeja. Kaksi tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 15:46
Kirjoittaja romualdo
oikein viehättävä irkkupiisi joka erottui muista (ja yleensäkin) säkeistöjensä lyhkäsien sävelosioiden/aihioiden vuoksi, kai sillekin on jokin oma musiikillinen terminsä...? ehotan että kuuntelette tästä Youtuben puolelta nm. senzaten sinne laittaman paremman version, joka on suoraan kansallisista karsinnoista, tuo suuressa finaalissa puristettu = jännittämisellä tönkkösuolattu esitys kun meni aika ojan tai ainakin pyörtänön puolelle... kova paikkahan tuo on varsinkin einiinvalmiilleeikäkovinkokeneelle artistille... 3.6 p. harmi ettei tässäkäään kohtaa ollut levyversiota esillä, siinä minua taas häiritsi liiallinen kaikulaitteen käyttö. ja muuten noista karsintalauluista, minusta nuo miesten esittämät balladit kuulostivat (jälleen kerran) paremmilta...? no ehkä mukavilta ja leppoisammilta... eräs fanikaveri kommentoi nähtyään tuon tytön vinaaliesityksen että "luulin hänen olleen juovuksissa!" Tuo karsinnoissa ollut Tic-tac -juttu taas muistutti ehkä lähinnä Metrotyttöjen ohjelmistoon kuuluneelta?...

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 17:06
Kirjoittaja akuankka13
Varsin puuduttava, kaksi tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 17:33
Kirjoittaja Serduchka
:irlanti: :irlanti:

Enempää ei voi taas tällaiselle tylsälle irkku-balladille antaa. :roll:

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 18:04
Kirjoittaja Piggybank
Tämä oli kyllä aika ikävystyttävä. Esittäjän välillä hieman oopperatyylinen laulu ei oikein sopinut kappaleeseen. Kaksi tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 18:42
Kirjoittaja Valkealalainen
Missä te sen tylsän irkkuballadin kuulitte? Ei tämä ainakaan ole sellainen! Tämähän on harvinaisen mielenkiintoinen ja kuunneltava laulu Irlannin euroviisuksi. Tämähän jää ihan päähänkin soimaan!

Palaan tähän vielä...

*** tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 21:44
Kirjoittaja AntSa
Minustakin tämä on enemmän epätyypillinen kuin tyypillinen Irlannin viisuksi. Onhan tämäkin balladi, mutta omanlaisensa sellainen. Ei tätä kauhean usein tule kotona kuunnelluksi eikä tämä vuodessaankaan parhaimmistoon lukeudu, mutta kyllä tämä KOLME tähteä kuitenkin haalii. Tarinakin on sen verran traaginen.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 22:07
Kirjoittaja Leonardo
Sellainen pikkunätti sävelteos oli tämä, välillä tosin tuntui hieman ylidramatisoidultakin. Kovin hyvin ei jää mieleen, vaan painuu taas unholaan. Komppaan tässä paria edellistä ja väitän, että tämä ei kyllä ollut mikään tyypillinen irkku-balladi.

Kolme tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 18 Tammi 2011, 23:08
Kirjoittaja Leo
Tasalaatuinen taideteos tämä tuote. Äkkiseltään vähän hankala päätellä kansallisuutta, jollei tietäisi tämän olevan Irlannista. Laulu jäi mieleen sekä duurissa että mollissa, koska lähes joka osio laulettiin niin. Angela lauloi viehkosti, vaikka välillä liiaksikin draamaa sisälsi esityksensä. Kolmen tähden väärti.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 19 Tammi 2011, 22:41
Kirjoittaja mpappa
Varsin epätyypillinen irlantilaisviisu. Se ei tarkoita, että se olisi huono tai etten pitäisi siitä. Laulajattarella on kuitenkin sitä jotakin äänessään. Se viehättää minua.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 20 Tammi 2011, 18:30
Kirjoittaja TomppaJr
Kaunis kappale, mutta ikävä kyllä jäi vähän tylsäksi. Kolme.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 21 Tammi 2011, 23:35
Kirjoittaja Mr Kite
En saanut tästä viisusta sen suurempaa otetta. Melko tylsähköltä kuulosti. Esittäjä vaikutti jonkin verran epävarmalta - liekö ollut sitten esiintymisjännistystä liikaa....?

Kaksi tähteä.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 19:58
Kirjoittaja MuzaMaza
Pakko myöntää, etten olisi tätä ulkomuistista osannut hyräillä. Kolme tähteä kuitenkin Angelalle tänään.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 13 Huhti 2014, 13:23
Kirjoittaja klaus-12
Ihan suloinen kipale :ihana:
:irlanti: :irlanti: :irlanti:

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 10 Syys 2015, 06:49
Kirjoittaja 1sapappa P1ngv11n1
.

Re: Irlanti 1971: Angela Farrell - One day love

Lähetetty: 20 Heinä 2018, 21:54
Kirjoittaja Samiasd
Hieman mielenkiintoisia sovituksellisia ratkaisuja tehty, mutta kokonaisuudessaan tämä on aika kamala. Yksi tähti.