Sivu 1/1

Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 10:28
Kirjoittaja lharju
:alankomaat:
Kuva
Maa: Alankomaat
Vuosi: 1979
Kappale: Colorado
Esittäjä: Xandra
Säveltäjä: Rob Bolland
Sanoittaja: Gerard Cox, Ferdi Bolland
Kapellimestari: Harry van Hoof
Sijoitus: 12./19
Pisteet: 51
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1979nl
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Net ... s1979.html

Hollantilais-kiinalais-jaavalaista syntyperää oleva Sandra Reemer (oik. Barbara Alexandra Reemer, s. 17. lokakuuta 1950) oli 70-luvulla tuttu näky Eurovision laulukilpailuissa, sillä hän edusti Alankomaita peräti kolme kertaa. Ensimmäinen viisuedustus oli duetto Andersin kanssa vuonna 1972, jolloin he sijoittuivat neljänneksi laululla Als 't om de liefde gaat. Vuonna 1976 hän osallistui viisuihin soolona laululla The party's over, joka sijoittui yhdeksänneksi. Kolmas viisuedustus koitti vuonna 1979, jolloin Sandra palasi viisulavalle takaisin räväkkänä rockmimminä bändinsä kanssa. Kolmas viisuedustus tapahtui esiintymisnimellä Xandra. Vuoden 1979 Euroviisuissa lähti leviämään tieto, jonka mukaan Xandra olisi ollut lavalla esiintyneen yhtyeen nimi, ja jopa kilpailulähetyksessä laulun esittäjäksi oli merkitty "Xandra group". Nykyisten lähteiden mukaan tieto oli ilmeisesti virheellinen, sillä todellisuudessa Xandra oli kuitenkin vain solisti Sandran uusi taiteilijanimi.

Xandra valittiin suoraan Alankomaiden euroviisuedustajaksi vuonna 1979. Karsinnassa hän esitti kaikki viisi kilpailukappaletta, joista 11 raatia valitsivat voittajan. Raadit oli koottu sangen persoonallisella tavalla, sillä jokaisessa raadissa istuivat saman ammattikunnan edustajia. Mielipiteensä pääsivät sanomaan palomiehistä, poliitikoista, kapellimestareista, huvipuistotyöntekijöistä, sairaanhoitajista, kokeista, pormestareista, toimittajista, näyttelijöistä ja jalkapalloilijoista kootut raadit. Raatien ylivoimainen suosikki oli nuorekas Colorado, joka sai lähes kaksinkertaisen pistemäärän toiseksi sijoittuneeseen lauluun nähden.

Coloradosta levytettiin ennen viisuja myös saksan- ja englanninkieliset versiot. Englanninkielinen versio myytiin useaan Euroopan maahan, sillä laulussa uskottiin olevan kansainvälistä hittipotentiaalia. Alankomaat esiintyi Jerusalemin Eurovision laulukilpailuissa 31.3.1979 esiintymisnumerolla 14. Energinen esitys keräsi 51 pistettä, mikä oikeutti sijaan 12. Menestys jäi hieman odotettua vaisummaksi. Laulu keräsi pisteitä kymmeneltä maalta, eniten Coloradosta pitivät irlantilaiset, jotka palkitsivat esityksen kymmenellä pisteellä.


Alankomaiden karsinta 1979

Aloitus

Xandra – Lieveling
Xandra – Lila Lavendel
Xandra – Intercity
Xandra – Waar ben je heen
Xandra – Colorado

Viimeinen jury äänestää

Camilla - Colorado

Aiemmin Viisulassa:

Alankomaat 1976: Sandra Reemer – The party's over
Alankomaat 1983: Bernadette - Sing me a song (Sandra kuorossa)
Kuva Kuva
Kuva
http://www.sandrareemer.nl/

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 11:56
Kirjoittaja AntSa
Xandralla on ihana ääni ja karismaa piisaa. Ihana viisuvuosi 1979! :ihana: Ei aivan terävintä kärkeäni kovatasoisessa kisassa, mutta aivan kelpo ralli kuitenkin. A-osa hakkaa renkutuskertosäkeen mielestäni 6-0!
Taitaa tämä silti olla mielestäni heikoin Xandran edustussävelmistä.

KOLME! :uujee:

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 12:39
Kirjoittaja Toni
Hauskaa kantridiskopoppishömpäkettä! :tapu: Eihän tämä nyt euroviisulegendojen joukkoon pääse, mutta neljään tähteen vallan pyöristyy! :surrur:

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 13:35
Kirjoittaja romualdo
siis aiwan mahtava jytky ... tämä piisi, biisi... korvani rakastavat tietysti and erityisesti kohtia 0:29, 0:40, 0.28, 1:07, 1:15 ja 1:26 ... a-osa taitaa hakata lähes aina b-osat, mikä ihime siinäkin on !?????!!!! ..... vaan ois tuo patarumpu saanu paukahtaa vielä lujemmin... kyl kato se kalvo kestäää!! .... kertsikin on ihanan rennon vapauttavan energisen boheemi, jostaki kummasta tuli ny mieleen elokuva Thelma & Louis .... Xandra on upea artisti ja miten hän tuossa liikehtiikään ja ne lumoavat silmät .... (liekö työnnetty belladonnan siemeniä - tai nestettä sinne, kun niin lähes luonnottoman suurina loistavat, kuin kaks täysikuutamoa Nevadan yllä...) Hollannin parhaita viisuja, toki, erottuu sitäkin paremmin yhdessä lllloistavan v. -80 viisun peräkanaa-parina... v. -78 bingbongoiluhan oli taas varsin avuton ja kömpelöhkö.... melkosia taso-eroja siis hollantilaisilla noitten laulujen välillä .... silloisesta aikakauslehdestä (Jaana, Anna, MeNaiset, Merrrvi Irmeli tms....?) luin jonkun naistoimittajan puuskahduksen kun hän(kin) ihmetteli Luxemburgin (jonka solistin Jeanne Mansonin esittämä kappale tuli hiljattain uusintana tulleessa Euroopan Taivaan Alla (To. 20.03) -ohjelmassa, kappale josta Lea Laven levytti suomalaisversion nimellä Hän Mennyt On...) sekä Hollannin jäämistä TOP 10:n ulkopuolelle (mikä olikin aika hölmöä!) ja oli taas sitä mieltä että Sveitsin pelleily sekä Portugalin "jonnin joutava" kappale olisivat taatusti saaneet jäädä kymppisakin ulkopuolelle... nohhh tietysti jokaisen suussa oma makunsa ompi..... ja kyl määääki tietysti allekirjoitan tuon että Sveitsi olisi taatusti saanut jäädä top 10:n ulkopuolelle, joka onkin mulla edelleen viimeisellä sijalla....niin dyykkari henkeen und vereen kuin olenkin, mutta sensijaan Portugalin Sobe Palao -lauluahan ei voi olla rakastamatta ja lujasti...!

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 16:15
Kirjoittaja Subculture
Mun tähänastiset Viisulasijoitukset:
Kokonaissijoitus 412./683 (60% biiseistä tätä parempia),
vuosi 1979 10./16, 1970-luku 96./137, Alankomaat 14./32

Hmm, tämäkö muka parempi kuin Katri Helenan Katson sineen taivaan. Vaikka menevän iloiselta esitys vaikuttaakin, kuulostaa tämä vähän väkisin tehdyltä tilaustyösävellykseltä. Xandra on kyllä kivan pirtsakka tyttö, mutta valitettavasti meinaa hukkua tuon bändinsä sekaan.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 17:17
Kirjoittaja jee euroviisut
Aika hauska viisurallatus ajan tyyllin. Osuu minuun ja saa neljä tähteä. :peukku:

Harmillisen alas jäi tuloslistoilla. :roll:

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 17:35
Kirjoittaja Jokuvain
Ihana poppis, koleme! :)

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 17:58
Kirjoittaja mpappa
Olen siitä lähtien kun ensi kerran kuulin viisun suorastaan rakastanut sitä. Mahtavaa menoa ja meininkiä ja Xandraan ääni on upea. 5/5

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 18:28
Kirjoittaja Serduchka
:alankomaat: :alankomaat: :alankomaat:

Ihan ok renkutus.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 20:01
Kirjoittaja Zera
Hieno renkutushan tämä on, vähän jää viidestä tähdestä, mutta helposti vahvat neljä kuitenkin.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 21:16
Kirjoittaja Leo
Oi tuo tarunhohtoinen Colorado.... :ihana:
Xandran (/ Sandran / Sandrasin & Andresin) ylivoimaisesti paras euroviisehdokas minun mielestäni.
Hyvä, rento meno kertosäkeessä ja jännittävän kuuloinen säkeistö. Xandran stailaus oli oikein onnistunut. Hollannin kielen ja amerikanenglannin mix oli hienon kuuloista. Xandran äänestä pidin tässä kappaleessa kovasti. Sijoitus olisi voinut olla top 5:ssa hyvinkin. Ehkä hieman polki paikallaan loppua kohti, että hieman jää viitosesta, mutta vahvat neljä tähteä kuitenkin: 4,4!

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 21:53
Kirjoittaja akuankka13
Hassua etten ole tätä nopeaa kappaletta vielä aiemmin kuullut. Kiva viisu, neljä tähteä.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 22:55
Kirjoittaja Roope
Loistava karsinta :tapu:

Waar ben je heen *****
Intercity ****
Lieveling ****
Lila Lavendel ****
Colorado ***
lharju kirjoitti:
Camilla - Colorado
Toimii suomeksikin :laulaa:

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 14 Elo 2012, 23:36
Kirjoittaja Leonardo
Xandralla tai Sandralla, miten vain, on mukavan persoonallinen ääni, jota yhdessä A-osan sävelkulkujen kanssa on tämän kappaleen parasta antia. Kertosäe on kyllä erinomaisesti tarttuva, mutta samalla vähän rasittavan jankuttava renkutus, mikä laskee kokonaisarvoa.

Kolme vahvahkoa tähteä.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 15 Elo 2012, 08:06
Kirjoittaja romualdo
MAHTAVAN VERSIO TUO CAMILLAN, kiitos hyvän sovittajankin,!
harmi että tämänkin ulospano vähän vesittyi tuolla Jerusalemeissa vaikka varsin kyvykäs orkesteri oli sielläkin.... (vrt. Matti Siitosen kappaleessa puolen välin jälkeen lässähtäneet "mukapatarummut" jousisektio-välisoiton aikana...) mutta onneksi saapi nauttia tuosta täydellisestä versiosta, eli tietysti alkuperäisestä eli siis kansallisen karsintojen esityksestä!!!!!!!
Tätä rempseää esitystä verrattiin mm. amerikkalaisen kantritähden Linda Rondstadin esityksiin.... ja aiheutti siis näiltäkin osin yleisesti suurta hyväksyntää ja suosiota... varsinkin tavisten keskuudessa.... harmi että kansalliset raadit olivat tuona(kin) vuonna noin ärsyttävän konservatiivisia.....
muistan Marjatta Leppäsen (joka siis juonsi myös nuo esikatseluosuudet) sanoneen että "Xandralla on tällä kertaa hyvin pitkät hiukset..." ... koska lauluja ei oltu tuolloin saatu (jonkun h...v..tin teknillisten lakon) takia tekstitettyä niin Martta toki kertoi hieman kunkin laulun tekstin sisällöstä.... tai ei siis ihan kaikkien, mm. israelin kohdalla hän veisteli jälleen kuuluisaa huumoriaan ja sanoi jotenkin että "ja koska tekstikin on pelkkää hebreaa niin on sanomattakin selvää ettei sitä tässä voi paljoa avata..." :heh:
ai niin, anteeks kauheasti, pisteeni jäi ilmoittamatta vaikka kaikki jo tuosta hehkutuksen määrästä sen jo arvaavatkin, 5 pist. ja vuotensa TOP 5 - 7 :ssa komeasti.... älyttömän hyvä viisuvuosihan se olikin.... ja hunajata korville jo nuo säestykset viime vuotisen katasfrofi-Wapaapalokunnanorkesteri-sekoilujen jälkeen .... (anteeksi jälleen kuittaukseni, ja och vaikkakin kyseessä on sentään 1. iki-suosikkini ESC-historiassani eli France!)


siis kansallisten karsintojen versio oli jälleen se paras - patarumpua käytettiin a-osassa oikein pontevasti ja niin kuin pitikin... mukava karsinta todellakin! ja mukava suomalaisversio myös, kiitos sovittaja Kassu Halosen, kun Veikko Samuli ei ollut enää vesittämässä vaisuilla sovituksillaan yöh... (vrt. esim. Markku Aro-Ranska -78)

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 16 Elo 2012, 11:45
Kirjoittaja ta1ja
:uujee: Muistan Sandran, ihailin lapsena, ihanat hiukset. Aavistuksen, itseasiassa enemmänkin pliisu tämä viisu kuitenkin on. Kolme.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 16 Elo 2012, 15:16
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan kivasti etenevä renkute. Taisi jäädä jo soimaan päähänkin.

*** tähteä.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 18 Elo 2012, 14:38
Kirjoittaja TomppaJr
En oikein osaa muodostaa mielipidettä tästä. :shock: Periaatteessa biisi oli erittäin hieno, mutta samaan aikaan vähän rasittava. Kolmonen.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 22 Elo 2012, 17:00
Kirjoittaja gentedimare
Ihan kiva, tosin vähän tylsä, kuitenkin ihan mukiinmenevä, vaikkain raivostuttava, mutta kyllähän tätä ihan kuuntelee :heh:

KOLME :itavalta: :itavalta: :itavalta:

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 06 Syys 2012, 22:58
Kirjoittaja sziget
Lastenlaulumainen kertsi, jota taotaan päähän niin että kypärälle on käyttöä. Teksti on juuri niin olematon kuin otsikosta voi arvata. Amerikan herkut eivät ole aina menestyneet odotetusti (vrt. Las Vegas, Rockefeller Street). Hyväksytään varauksin. ***

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 11 Syys 2012, 00:44
Kirjoittaja Hazard
Ei vaan ole tuossa biisissä mitään. Esitys on turha, ketkumista vaan ympäriinsä. Ärsyttävä aksentti! Yksi ja puoli.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 15 Syys 2012, 14:18
Kirjoittaja MuzaMaza
Jännä kun tästä ei jäänyt silloin 1979 oikein minkäänlaista mielikuvaa. Ja kun vuosia myöhemmin tämän sitten kuulin ja näin, tuntui kovin tuoreelta ja raikkaalta esimerkiksi Saksan puhkisoitettuun viisuun verrattuna. A-osa parempi kuin kertosäe. Ihan kivasti kulkeva ralli. Muistan kun näin tämän aikuisiällä ensimmäistä kertaa. "Olikos tuohon aikaan jo neonvärejä" :heh: Kolme tähteä.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 22 Loka 2016, 06:29
Kirjoittaja kuu-kuu
Euroviisuihin biisillä, josa lauletaan Usalaisesta osavaltiosta, joka kaikenkaikkiaan taitaa olla täynnä pelkkiä tyhmiä juntteja. Biisi itsessään kepoisaa humppa-orkesteri-viisulajia, kertosäettä hoetaan aivan tarpeeksi ja turhaan, koska se ei loppujen lopuksi lähde lentoon. Yksi viisubiisi kymmenien joukossa,jota ei muistella. Pari homeista lanttua.

Re: Alankomaat 1979: Xandra – Colorado

Lähetetty: 19 Syys 2018, 00:10
Kirjoittaja Samiasd
Jännä biisi, jossa kertosäe ja säkeistöt ovat kuin eri kappaleista. Kuitenkin toimii ihan kivasti ja yhtyeellä näyttää olevan lavalla hyvä tunnelma. Kolme tähteä.