Sivu 1/1

Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, three

Lähetetty: 18 Syys 2012, 14:43
Kirjoittaja kais(t)a
:belgia:
Kuva
Maa: Belgia
Vuosi: 1977
Kappale: A million in one, two, three
Esittäjä: Dream Express
Säveltäjä: Luc Smets
Sanoittaja: Luc Smets
Kapellimestari: Alyn Ainsworth
Sijoitus: 7./17
Pisteet: 69
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1977be
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Belgium1977.html


Vuonna 1977 Belgian edustuspaikasta kisattiin kolmen kokoonpanon voimin, joilla jokaisella oli alkuun tarjolla useampi vaihtoehto voittajaksi. Lontoo kisamatkaa tavoittelivat Two Man Sound, Dream Express ja Trinity. Maan karsintojen finaalissa valta oli tuona vuonna paikan päällä olleella 192 henegn yleisöllä. Mitenkään ylivoimaisesti Dream Expressin voitto ei tullut vaikka ero kakkoseen olikin selvä. Heidän iloinen kilpailukappaleensa "A million in 1,2,3" keräsi 984 ääntä kun toiseksi tullut Trinityn "Drop drop drop" sai 932 ääntä. Dream Express koostui holalntilaisista Maessenin siskoksesta: Bianca, Stella ja Patricia sekä Biancan aviomiehestä Luc Smets, joka oli myös säveltänyt ja sanoittanut nelikon kilpailukappaleen. Maessenin sisarukset eivät olleet aivan vieras näkyviisulavoilla, sillä kolmikko oli edustanut kotimaatansa alankomaita viisuissa Hearts of Soul nimisenä kokoonpanona jo vuonna 1970, jolloin heidän kappaleensa "Waterman" sijoittui kisassa seitsemänneksi.

Vuoden 1977 viisut voidaan muistaa lakkoilusta ja kielipolitiikkakysymyksestä. Kyseisenä vuonna päätettiin palata järjestelmään, jossa kaikkien maiden oli taas laulettava jollakin maan omista kielistä – vain kuusi vieraskielistä sanaa sallittiin laulun sanoissa. Saksa ja nyt esiteltävä Belgia saivat kuitenkin poikkeusluvan myötä esittää kappaleensa englanniksi aikaisemmin tehtyjen päätösten nojalla (lue lisää vuosihistoriikista).

Lontoon viisulavalla Dream Express nousi valkoisissa ajan henkeä noudattavissa housupuvuissa ja koreografia selkeästi hallussa. Koreografia tai englanninkielinen kappale ei riittänyt kuitenkaan voittoon tällä kertaa. Dream Express keräsi kisassa 69 pistettä, jolla se sijoittui kisassa seitsemänneksi. Viisujen jälkeen kokoonpano oli kasassa vielä muutaman vuoden päästä kunnes hajosi Patrician lähdettyä soolouralle. Stella palasi viisuareenalle Belgian väreissä vuonna 1982, jolloin hänen ranskankielinen kilpailukappaleensa "Si tu aimes ma musique" sijoittui neljänneksi. Myös Patricia nähtiin vielä kahdesti viisulavalla, tosin vain taustalaulajana (Belgia 1986, Luxemburg 1987).

Sisaruksista yksi, Patricia, on sittemmin valitettavasti menehtynyt. Hän kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen vuonna 1996. Kaksi vuotta sitten Bianca ja Stellan julkaisivat sisaruskatraan neljännen jäsenen, Doreenin kanssa kappaleen "Suddenly you" nimikkeellä Hearts of Soul.

Balgian karsintaa 1977

Traileri

:voitto: Dream Express – A million in one, two, three

:hopea: Trinity - Drop drop drop

:pronssi: Two Man Sound - Dancing man

Dream Express - Sold it for a song (audio)

Voitto

Pauliina - Mistä hankkisin miljoonan
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 14:53
Kirjoittaja jee euroviisut
Kolmen tähden arvosta mukava humppa on kuitenkin pelkkä täytebiisi tähän huipputasokkaaseen vuoteen. Heikompana vuotena kuuluisi vuoden ehdottomaan kaanoniin.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 15:21
Kirjoittaja Serduchka
:belgia: :belgia: :belgia:

Tämmönen pieni hömppä.
kais(t)a kirjoitti:Myös Patricia nähtiin vielä kahdesti viisulavalla, tosin vain taustalaulajana (Belgia 1986, Luxemburg 1987).

Sisaruksista yksi, Patricia, on sittemmin valitettavasti menehtynyt. Hän kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen vuonna 1986.
Öö, mitä mä en nyt ymmärtänyt? :mitvit: Haudan takaa taustalaulajaksi vuonna 1987? :draamaa:

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 15:37
Kirjoittaja Toni
Yhden numeron kirjoitusmoka ilmeisesti. :joojoo: Patricia siirtyi ajasta ikuisuuteen vuonna 1996. :rip:

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 16:13
Kirjoittaja kais(t)a
Hups, typo oli. Kiitos.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 16:40
Kirjoittaja mpappa
Ihanan kepeä viisu hyvältä vuodelta, olisi silti saanut menestyä pari sijaa paremmin. 5/5 tietenkin!!

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 16:43
Kirjoittaja Zera
Pidän tästä rallattelusta neljän tähden edestä. Kiva kappale!

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 21:54
Kirjoittaja Ihme_Mies
Vahvan viisuvuoden heikompaa päätä. Kaikilta osin jää 70-luvun tasoa ajatellen keskitasoa heikommaksi. Kaksi tähteä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 21:59
Kirjoittaja AntSa
Hauska hassutushan tässä! :uujee: Tulee välillä laitettua soimaankin. Kiva, harmoninen "lauluyhtye" ja hömppäviisunsa.

Hellyn NELJÄÄN! :uujee:

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 22:45
Kirjoittaja Leonardo
Sarjassamme ihan kiva rallatus, jossa oli panostettu erityisesti ja varsin onnistuneesti koreografiaan. Kertosäe toistui vähän turhan monta kertaa, lopussa alkoi jo kyllästyttää.

Kolme tähteä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 18 Syys 2012, 23:43
Kirjoittaja Leo
Iloisemppoo Belgijjoo :heh: . Hienoista melodisista osista ketjutettu viisu, jossa kertosäettä kuultiin kyllä kiitettävän (riittävänkin) usein. Koreografiassa löytyi. Muuten olen sitä mieltä, että kaikille samat säännöt eli Belgia olisi voinut laulaa flaamiksi / ranskaksi viisunsa. Heikohkot neljä tähteä räpsähtäös.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 19 Syys 2012, 06:16
Kirjoittaja Valkealalainen
Olipas jotenkin ärsyttävä rallatus. :roll:

** tähteä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 19 Syys 2012, 07:43
Kirjoittaja romualdo
jooo, sieltä ESC-historian laulutyylisuuntien heppoisimmasta päästä.. mut täs on sitä ihanaa -70 luvun disco-kung fu taistelee-frederik--silver-convention-tina-charles-ihanaa-eläväisen-herkkäää-kepeyttä... rakastan tietysti ensisijaisesti noita ihania herkkiä ylösalas poukkoilevia huilun ääniä tuolla taustalla, säkeistössä "Pyydän : Johtaja - anna minulle miljoona!.. " tai yrittikö hempukka sitten pyytää HerraIsoherraJaminähänenoleedesastunutherranpaskaläjäänPankinjohtajalta pientä vippiä, lainaa .... !? "- Jos ei muutoin niin vilauttaisinko karvarouskuani....? Mr. Potaska ??? Olet ihan punainen kasvoiltasi, annas kun mä vähän löysään tuota sun kravaattiasi...! Noiiiin se alkaa taas normaalimpi väri palautua kasvoillesi.... " ... - ....laulun lyriikka ei siis ole ihan sieltä Nobelimmasta päästä mutta sopii tälläiseen hupsutteluun....
"Mieleen jäi tuo 3 sekunttia kestänyt skitta-pätkä..." -tai soundi.... kertoi muistaakseni Hurriganes-kitaristi Albert Järvinen arvostellessaan kuukauden Hitti-Biisit Suosikki-lehden keväisessä (tai kesäisessä?) numerossa v. 1977 ..... eli se terävä kitarariffi siinä ennen säkeistöjen alkua heti kertsin jälkeen.... --ai että lopeta jo tuo jaarittaminen, jaarittelu ja anna pisteet ...? ... -nohhh ehkä noin 2.4 pist. - 3.1 pist. tai - 3.4 pist. hittoako mä sen tietäisin, riippuu esim. mielialasta...
jk.ai niin, noi taustalla olevat saxofonilla päästetyt töräisyt säkeistöjen kohdilla ovat myös varsin herkullisiä ja humoristisen kuuloisia... .... ?

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 19 Syys 2012, 08:30
Kirjoittaja tonywerner
Harmiton perusrenksutus :) Kolme!

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 19 Syys 2012, 20:04
Kirjoittaja MuzaMaza
Hieno vuosikerta. 70-luvun paras. Tämäkin toimii. Vahvasti ajanhengessä svengasi. Neljä tähteä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 19 Syys 2012, 20:12
Kirjoittaja Roope
Hienosti svengasi Dream Express seuraavana vuonna myös Sopotissa :titanic: , jossa tuli menestystäkin :voitto:


Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 20 Syys 2012, 07:35
Kirjoittaja romualdo
no mut...waauuuu, äsken vasta siis tänä aamuna 7:31 katoin tuota finaaliesitystä ja tietysti pitkästä aikaa... ja mikä meno, mikä veto, mikä lento, ja tunsin olevani hento..... (Syksäri-Ritva Oksasen äänellä ja sävelin....) mikä meno... pillisääret... keimailua... oi-ei, mä en kestä... nostankin pisteeni tuonne n. 4.2 :een.... ja sen vuoden TOP 10-kärkeä-kymmenikköä vallan hätistelee tämä Belgian yksi (tosin) keveimmistä hassutteluista.... mut, oliks tuossa kun tuo yksi enkeli vetäisee tuohon väliin oman pikasoolonsa, kohdassa 1:35 niin oliks siihen kohtaan "miksattu" miehen ääni... !!??? Mitä mieltä olette Viisula- veljet- ja siskot !!?!???????? Mahtava tehokeinohan se olis kun nuoren naisen suuhun/laulettavaksi olisi pistetty jonkun toista sataa kiloisen mulattikarjun murjaisu.... tai, hetkonen... eikös lavalla pitäisi olla esille ne SAMAT laulajat joiden ääntä on myös käytetty levytyksessä... vaan mites mm. Helena Maydyn kohdalla ... ESC-2005 -karsinnat, eli se Marilyn Monroesta kertonut kappale. .... ! ! ????

Tälle iloiselle kermaperseiden (joita näköjään oli myöskin tuo Lontoon ESC-katsomo täynnä....!?) jet-set-elämästä kertoneelle rallille annan siis noin 4.0 - 4.2 pist. ja JOS DRINITY yhtye olisi edustanut Belgiaa tuona vuonna Drip Drip Drop- laululla niin sillehän mä olisin antanut n. 6 pistettä ....! :ihana:

jk. siis tuo vielä äänilevyllä oleva terävän napakka kitarariffi oli siis vaihtunut konservatiivisempaan (!?) ksylofonin ääneen tuolla vinaalissa... eli kohdissa 0:44 ja 1:32... ja mikä ihme tuo etumusten tiirailu oli tuossa kohdassa 1:48.... koreat vaatteet heillä oli ja on tietysti heillä kaikilla pyhäretongit ja -puvut päällään... mutta oli JÄLLEEN KERRAN törkeää naisten ja homomiesten ja bimiesten (joitten yhteenlaskettu..., siis kahden viimeksi mainitun ryhmän osuus kokonais-miesmäärästä on noin 60-70% :buahaaa: siis....! :heh: ) syrjintää ettei myös lauluyhtyeen ainoan miehen etumustaa, miehimystä näytetty samaan syssyyn ja mieluummin noin 7 sekuntia pitempäänkin kuin nyt tuo lapsellisen tirskistelymäinen nopea otanta antoi ... että pullottiko!? että kummassako lahkeessa arvelit sen olleen? ....
siis varsin hermostuttavan sävyn jätti koko esitykseen tuo ohjaajan työskentely... ..... sen sijaan kamera tuntuu oikein liimautuvan ja unohtuvan nuoleskemaan pitemmäksikin aikaa noita enemmän tahi vähemmän pitkästyneen oloisia ja parhaimpiinsa sonnustautuneina katsojia noitten kappaleitten väliajoilla .... :tietsikka: ... ....

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 20 Syys 2012, 21:18
Kirjoittaja akuankka13
Piristävä kipale, äänet sopivat hyvin yhteen. Neljä tähteä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 22 Syys 2012, 11:08
Kirjoittaja ta1ja
Joo, on iloinen ja kiva rallatus, joka on taidokas, hienosti rytmitetty ja taidolla sovitettu, hauskoja yksityiskohtia ja soljuvia osia. Laulavat hyvin ja ekstraplussaa tyttöjen barbibenton-lookista, joka nostaa kolmosen viisun neljään :heh:

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 01 Loka 2012, 20:27
Kirjoittaja TomppaJr
En ihan ehkä kestänyt tätä. :ihana: :rofl: Aivan ihastuttava, viisi!

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 06 Loka 2012, 01:47
Kirjoittaja sziget
Saksan Telegram oli riemastuttava ja ansaitsi pisteensä, tämä ei. Rasittavaa "Money money money" ja "Rikas henkilö jos oisin" -tyyppistä lässytystä. Pikkuoravamainen ylipirteys ja kaiken turhuus lyövät yli. Ymmärrän, että hömpästä pidetään, ja olihan tässä jotain näppärää, esim. instrumentaaliosa. Siksi en annakaan ykköstä. **

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 23 Loka 2012, 01:03
Kirjoittaja Dublin
Tyylikäs neljän tähden arvoinen hömppä suosikkivuodeltani. Eipä taida kovin usein viisulauteille kiivennyt kolmen naaraan ja yhden uroksen yhdistelmä.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 09 Tammi 2013, 20:39
Kirjoittaja kuu-kuu
Carl Douglasin Kung-fu Fighing-biisin tunnelmia. On kyllä moderni ajalleen, vaikka pari-kolme vuotta myöhässä onkin. Soulahtavaa kevytdiskoa jousineen. Vaikka en muista kaikkia tämän viisuvuoden viisuja, niin ykköseksi menee ja sinne jää. On varmaan ärsyttänyt siihen aikaan diskoihmisiä, kun niin suorasti anastavat Kung-fu-biisistä pillinpirautuksia ja melodiakulkuja. Mutta viisi.

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, thre

Lähetetty: 03 Kesä 2014, 10:53
Kirjoittaja klaus-12
Kerosäe on ihan toimiva, ja lisäksi nuo papapapabu, mutta muuten en tykännyt, annan silti kolme

Re: Belgia 1977: Dream Express – A million in one, two, three

Lähetetty: 15 Elo 2018, 23:33
Kirjoittaja Samiasd
Hieman päätön, mutta hymyn huulille tuova. Kaksi tähteä kuitenkin vain.