Sivu 1/1

Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 12:50
Kirjoittaja lharju
:belgia:
Kuva
Maa: Belgia
Vuosi: 1970
Kappale: Viens l'oublier
Esittäjä: Jean Vallée
Säveltäjä: Jean Vallée
Sanoittaja: Jean Vallée
Kapellimestari: Jacques Say
Sijoitus: 8./12
Pisteet: 5
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1970be
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Belgium1970.html

Belgiaa Eurovision laulukilpailuissa kaksi kertaa edustanut Jean Vallée (oik. Paul Goeders, s. 2. lokakuuta 1941) muistetaan euroviisuhistoriassa paremmin hänen toisesta euroviisustaan L'amour ça fait chanter la vie, jolla hän sijoittui peräti toiseksi vuonna 1978. Vallée oli kuitenkin edustanut Belgiaa Euroviisuissa jo kahdeksan vuotta aikaisemmin. Vuoden 1970 tynkäviisuissa hän esitti laulun Viens l'oublier (kirjaimellisesti suom. Tule unohtamaan), joka oli Valléen tyylille uskollisena hänen itsensä kynäilemä. Laulussa Vallée sanoi lohduttavia sanoja tytölle, jonka ensimmäinen rakkaussuhde oli juuri päättynyt. "Unohda se poika, joka sai sinut kärsimään liikaa / Ensirakkaus oli huonosti kirjoitettu."

Belgian vuoden 1970 euroviisukarsinnat sisälsivät kaksi semifinaalia, joista pääsi molemmista kolme laulua jatkoon. 3. helmikuuta järjestettävässä finaalissa oli siis tarkoitus kuulla kuusi laulua, mutta ennen finaalia kaksi laulua vetäytyi vapaaehtoisesti kilpailusta. Belgian viisukarsinnan ratkaisi kaksi tuomaristoa: tavallisista tv-katsojista koottu 600-henkinen raati sekä asiantuntijaraati, johon kuului musiikin ammattilaisia ja ulkomaalaisia kultturiattaseoita. Vallée voitti neljän kappaleen karsinnan sangen ylivoimaisesti keräten yli 800 ääntä, siinä missä toiseksi sijoittuneen pistemäärä jäi 524 pisteeseen.

Vuoden 1970 Eurovision laulukilpailuissa Amsterdamissa Belgia oli arvottu esiintymään esiintymisnumerolla 5. Belgian menestys näissä kilpailuissa jäi sangen vaatimattomaksi, sillä Viens l'oublier ei kerännyt kuin viisi ääntä. Niistä kolme tuli Ranskalta, jossa Vallée oli juuri saavuttanut suurta suosiota. Laulu keräsi yhdet äänet myös Luxemburgista ja Irlannista. Tuloksena oli jaettu kahdeksas sija Italian Gianni Morandin kanssa.

Jean Valléen urasta voi lukea enemmän hänen toinen kappaleensa Viisula-esittelystä, linkki tuossa heti alempana.

Aiemmin Viisulassa: Belgia 1978: Jean Vallée - L'amour ça fait chanter la vie
Kuva
http://users.skynet.be/jeanvallee/jeanvallee.htm

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 13:15
Kirjoittaja Serduchka
:belgia: :belgia:

Tämä nyt jäi vähän puolitiehen.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 14:31
Kirjoittaja Valkealalainen
Oho, se loppuikin jo.

Vähän mitäänsanomaton kappale. Sai ajatukset harhailemaan aivan muihin asioihin...

** tähteä.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 16:06
Kirjoittaja jee euroviisut
Komean vakuuttava sävelmä, jossa jo intro pisti kuuntelemaan. Tämä iskelmä osuu minuun neljän tähden edestä. :joojoo:

Jeanin toinen viisu on vieläkin parempi ja jopa oma puntariykköseni vuodelle 1978.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 16:09
Kirjoittaja Zera
Tämä on mukava kappale, mitä nyt jää minulle aina päähän soimaan. Keskiverrot kolme tähteä.

EDIT// Taino menkööt neljä - tuntuu että pidän tästä aina vain enemmän.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 20:42
Kirjoittaja AntSa
Ihan kaunis ja mahtailevakin tämä on. On aina kuitenkin jäänyt vuodessaan hivenen vieraaksi. VAHVA KOLME! :uujee:

On minusta kuitenkin parempi (vaikka samat tähdet saikin..) kuin JEANin 1978 vuoden edustuskappale. :tosion:

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 21:09
Kirjoittaja romualdo
joo, Jeanin v.-78 hopea tilalle äänestetty laulu sai multa siis helpot 5 pistettä, tälle aattelin antaa n. 4.2 pinnaa, ... a-osa on ihan kiva, mukava sävellajin nosto siinä, se aina tehoaa... ...aa aa allin lasta, mutta joo, kertsi eli b-osa ei oo mitenkään erityisen kaunis, itse asiassa se on ESC-historian rumimpia ja karuimpia kertosäkeitä... siis tietysti vain ja ainoastaan positiiviseessa mielessä, joo hyvänen aika... siis. Minä Te minua oikein pidätte! Ettäs kehtaatte! .... :heh:
Ja Jean on tosiaan Brellinsä <3 opiskellut, sekä pitkän että lyhyen oppimäärän :ee: siis tuon maansa tunnetuimman muusikon, unohtumattomien laulelmien tulkin, räiskyvän riisuvien tulkintojen mestarin... ... tuntuu että sekä hän että Jacques Hustin ovat ehkä tarkoituksellisestikin tai siis -ttomastikin omaksuneet ja sisäistäneet (jopa jonkin verran ehkä matkien?) paljolti tämän (ehkäpä, luulisin niin) oppi-iskänsä ja esikuvansa musiikillisia vaikutteita... ja sehän on vaan sekin pelekästään positiivista ja plussaa...
Syntinen Amsterdam.... Jos nyt menet pois.... ja mitä kaikkia niitä Jacques Brellin klassikoita nyt olikaan .... Belgiaa nyt vaan on aika vaikea kenenkään enää ylittää... Mon Couer Beltsu, ... oui oui .... mon ami .... Belllllzik!

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 27 Marras 2012, 22:20
Kirjoittaja ta1ja
Mahtava kappale, komea, nostattava ja Jean vetää todella hyvin. Viisi pistettä.

Paitsi että tämähän on ihan joku toinen, joku vapauslaulu, marseljeesi.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 30 Marras 2012, 00:53
Kirjoittaja sziget
En jaksa ajatella, onko romualdon mainitsemia Brel-vaikutteita ehkä liikaakin, enkä tarkistaa, onko L'amour ça fait chanter la vie nyt yhtä hyvä kuin viimeksi sen kuullessani. Tämä on kohtalainen, korkein nousu puuttuu, ja sanoitus on siisti, ei erityisen innostava. Vahvuutena äänekäs tulkinta. Neljä.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 30 Marras 2012, 08:07
Kirjoittaja romualdo
ei suinkaan liikaa Brelliä... (miten sekavasti minä esitän asiani, loppujen lopuks...!?) mut silleen niinku sopivasti... mahtava, .... "ruusu on syntynyt, tähtikin on syntynyt... vähän rakkautta yöllä..." ahhh .... hienoja mielikuvia.... Google-käännös ... <3

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 01 Joulu 2012, 17:16
Kirjoittaja akuankka13
Aika perus mahtipontinen viisu. Ylikorostetut kurkkuärrät ovat hauskoja, vaikkakin vähän ärsyttäviä. Kolme tähteä.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 02 Joulu 2012, 22:12
Kirjoittaja Leonardo
Olikohan tämä nyt jo vähän yliteatraalinen kaikessa mahtipontisuudessaan? Ainakin ihan rajamailla mentiin. Marseljeesimaisia mielleyhtymiä minullekin tästä syntyi, ihan komea laulu. Nostatukset tehoavat.

Vahvat kolme tähteä.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 03 Joulu 2012, 20:24
Kirjoittaja TomppaJr
Enemmistössä ollaan, kolmonen. :heh:

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 04 Joulu 2012, 08:41
Kirjoittaja Leo
^ ..ja jatkuu :heh: . Intro oli kuin kansallislaulusta. Säkeistö oli hieno, mutta ei aivan päässyt maaliin asti. Kertosäkeessä vähän sama juttu: yritys oli hyvä, mutta melodian huippukohdassa ollut septimisointu oli ristiriitainen ja hämmensi ainakin minut joka kerralla. Toisenlaisella sointukululla pulma olisi ratkaistu, esim. ennen septimiä perussointu. Jean sekä tulkitsi että eläytyi kappaleeseen hienosti jo tuolloin. Kolmonen.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 08 Tammi 2013, 08:43
Kirjoittaja kuu-kuu
Joululaulua ja julistusta. Aika palava jäppinen. Uskoisinko miestä. Vakavallakin päällä? Kyllä minä nyrkkini nostan pystyyn tämän laulun puolesta ja neljä sormea, jotka sytytän palamaan.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 12 Maalis 2014, 15:45
Kirjoittaja klaus-12
Hieno kappale, mutta ei iske
:belgia: :belgia: :belgia:

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 21 Maalis 2014, 12:28
Kirjoittaja Aintsu
Ihana Jean <3 Ei tämä yllä läheskään hänen myöhemmän edustusviisunsa tasolle, mutta kaiken kaikkiaan ihan mukava iskelmä. Kolme tähteä. :joojoo:

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 20 Heinä 2018, 21:48
Kirjoittaja Samiasd
Jean yrittää tehdä kappaleesta vähän mahtipontisemman kuin se oikeasti on. Kuten jo monesti olen sanonut, en ranskan kielestä juuri pidä ja tässäkin se ärsyttää suuresti. Yksi tähti.

Re: Belgia 1970: Jean Vallée – Viens l'oublier

Lähetetty: 11 Tammi 2020, 20:52
Kirjoittaja romualdo
minunkin elämäni ensimmäinen rakkaustarinani oli vikaan kirjoitettu, niin paljon kärsimystä ja itkua, väärinymmärryksiä, ym ... mutta silti, olen enemmän kuin kiitollinen siitä kaikesta, ketjun avaustekstin loppuosa iski nyt ja kovaa... Elämässä eteen tulevat vaikeudetkin opettavat paljon ja myös rikastuttavat ..., vaikkei aina heti siltä tunnu, mutta aika ns. kultaa muistot, ja avaa ymmärtämään monia juttuja, näkökantoja... !
jk. korjasin tuon pistemääräni, olin aika sekaisin tuolloinkin joten n. 4.2 pisteeseen nostin tämän juhlavan kertsin omaavan teoksen..., ja höpöhöpö, unohtakaa mitä sanoin tämän laulun kertosäkeestä, jylhän komea refrenki...kaikkinensa, just kuuntelin tätä uudestaan... jo tuon sointu-jutunkin takia. Hienoa että täältä löytyy noinkin korkeaa musiikkitietämystä...