Sivu 1/1

Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 12:51
Kirjoittaja kais(t)a
:turkki:
Kuva
Maa: Turkki
Vuosi: 1986
Kappale: Halley
Esittäjä: Klips ve Onlar
Säveltäjä: Melih Kibar
Sanoittaja: İlhan İrem
Kapellimestari: Melih Kibar
Sijoitus: 9./20
Pisteet: 53
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1986tr
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Turkey1986.html


Vuonna 1986 turkkilaiset elivät ajanhermoilla. Ainakin mikäli heidän euroviisuaan on uskominen. Tuolloin samana vuonna Halleyn komeetta ohitti maan niin, että sen pystyi näkemään paljain silmin ja oli täten yksi vuotensa maailmanlaajuisesti seuratumpia tapahtumia. Mikäpä siis parempi aihe euroviisulle.

Ihan helposti ei turkkilainen näkemys tähtitieteestä kuitenkaan maailmalle päässyt. Turkin karsinnoissa nimittäin "Halley" kappaleen esittänyt Klips ve Onlar ja Seyyal Taner päätyivät tasapisteisiin sen jälkeen kun 16 hengen ammattilaisraati oli mielipiteensä kertonut. Niinpä raadin puheenjohtajan ääni ratkaisi voittajan. Turkin karsinnoissa Klips ve Onlarin muodostivat Sevingül Bahadır, Gür Akad, Emre Tukur, Derya Bozkur ja Seden Kutlubay. Tuolloin 20-vuotias Seden Kutlubay kieltäytyi kuitenkin lähtemästä kisamatkalle Bergeniin. Tarina kertoo, että hänellä olisi ollut samaisella viikolla tärkeitä tenttejä mutta on myös arveltu, että Kutlubayn poikaystävä ei halunnut hänen lähtevän Norjaan. Niin tai näin, Candan Erçetin korvasi Kutlubayn loppukilpailussa.

Kappaleen "Halley" oli sanoittanut myös kapellimestarina tuolloin toiminut Melih Kibar ja sanoittanut İlhan İrem. Kappaleesta on tehty myös englanninkielinen versio, jonka nimi on yllätys yllätys "Halley". "Halley" keräsi pisteitä yhteensä 53 kappaletta ja se riitti sijaan yhdeksän, mikä oli tuohon mennessä Turkin paras sijoitus.

Seuraavan kerran Halleyn komeetta ohittaa maan vuonna 2061. Nähtäväksi jää, riittääkö sen tuoma innostus silloinkin euroviisun arvoiseksi aiheeksi.

Jaettu 1. sija karsinnassa Seyyal Taner - Dünya

Candan Erçetin & Klips ve Onlar - Halley (2008)
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 13:19
Kirjoittaja akuankka13
Tuon vuoden ehdottomasti paras viisu ja jännittävä A-osa, viisi tähteä.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 15:27
Kirjoittaja jee euroviisut
Hyvin lähellä oli jo kolmea tähteä, mutta päätin jättää kahteen. Ihan pirteä siis, muttei kuitenkaan tarpeeksi noustakseen kolmeen asti.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 15:30
Kirjoittaja Serduchka
:stara: :stara:

Taas Turkkia :rofl: Tämä kappale oli sinänsä aika tylsä :roll: PS. Voisiko äänestyksen säätää taas sellaiseksi, että voi vaihtaa mielipidettä... Klikkasin nimittäin vahingossa kolme tähteä :heh:

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 17:37
Kirjoittaja Piggybank
Nääh. Laulu ei kuulostanut oikein harmooniselta korviini ja laulu ei muutenkaan iskenyt. Kaksi tähteä.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 18:47
Kirjoittaja AntSa
Mukavia lapsuusmuistoja. :heh: Laulu on ihan mukava kuunneltava ja katseltavakin. Sellainen raskassoutuisuus hieman vaivaa minua. Sen taitaa tehdä tuo yksitoikkoinen rumpukomppi? KOLME.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 18:49
Kirjoittaja Leo
Yksi parhaimmista Turkin viisuista mielestäni. Oli ehdottomasti siihenastisen ennätyssijoituksensa arvoinen.
Jännittävän kuuloinen melodialtaan ja sovitukseltaan. Nostalginen muisto yo-keväältäni, merhaba Halley. Annan 5 tähteä, mutta ne eivät ole tähdenlentoja :heh:

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 20:06
Kirjoittaja mpappa
Puoli pistettä sävellykselle ja puoli pistettä esiintyjille ja sekin 80-luvun vermeiden takia.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 22:43
Kirjoittaja Leonardo
Tämä on jo uskomatonta - taas turkkilainen viisu! :shock: Varmaankin yksi viisuhistorian omituisimmista sanoituksen aiheista - laulu komeetalle. :heh: Olipas hyvin 80-lukuhenkinen tämä niin sävelmältään kuin esiintymisasuiltaan. Kivojakin osia oli, mutta valitettavasti kokonaisvaikutelmaksi jäi yksitoikkoisuus, rumpukomppi tosiaan oli sen yksitoikkoisuuden huipentuma. Sanoituksessa koomisin kohta oli se tervehdysten esittäminen kolmella muullakin kielellä turkin lisäksi. Sanat olivat kyllä kaikin puolin ällistyttävän naiivit. :roll:

Kahteen tähteen jää komeetalle tehty laulu, varsinkin kun eilinen kolmen tähden arvoiseksi arvioimani Turkin viisu oli selvästi parempi.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Syys 2010, 23:38
Kirjoittaja Mr Kite
Halley-komeettakin on siis saanut nimikkoviisun. - Kaiken kaikkiaan tästä viisusta jäi jotenkin sekava vaikutelma. Tässä ei homma oikein ollut kohdallaan, eikä toiminut. Yksitoikkoinen rumpukomppi. Kappaleen sävellyspuolessa ei ollut suuremmin hurraamista, vaikka paikoin jotain kiinnostavaa, kivaa melodianpätkää löytyikin.

Kaksi **

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 02 Syys 2010, 00:27
Kirjoittaja sziget
****
Viehkeämpi kuin muistin. Mieleen porautuu ärsyttävä "hai-hai-Halli" -hokema, mutta se ei ole koko totuus viisusta. Pidän paljon A-osasta ja myös väliosasta kitarasoolon molemmin puolin (ilman niitä goodmorningeja soolon jälkeen). Aihe on pisteiden kalastelua. Ihan viittä pyrstötähteä ei siis heru.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 02 Syys 2010, 07:19
Kirjoittaja romualdo
ei ehkä enää niitä parhaimpia turkey-songailuja vaikka varsinki sinä vuonna -86 olin tästä kovin innoissani ja olikin siellä mun listani kärkisijoilla Tanskan, Belgian, Ruohtin ja mitä niitä ny oli... tuona vuona... Luxemburgkki kans...lumosi minutkin siinä määrin, nimim. Antero joka kävi luonani sinä keväänä ei ymmärtänyt tätä minun Ranska, Turkki ym. diggailuani... ja oli yhtä mieltä Apu-lehden jo siinä vaiheesa varsin väsyneen toimittaja Raila Kinnusen kommenttien kanssa... mut tämä...

raskassoutuisuus joo ja jotenkin teennäinen, tytötkään ei oikeen tiejä miten päin olisivat olleet lavalla... onneksi olivat kuitenkin normaalisti pää ylöspäin, niin laulukin kulki silloin aika hyvin... jos tämä olisi esitetty vaikkapa vuonna 2008 niin johan olisi ollu raketteja, tuliliekkejä, paukkuja, käryjä ja sähikäisiä lava täynnä .... !! (vrt. esim. Fin -06)jotenki tästä on tullut sellanen hepsankeikkale vaikutelma...

ja ku aattelee et kuka jäi toiseksi, no se sama muija joka vasta seuraavana vuona rettelöi sielä Brysselin lavalla sen puoli inkkari laumansa kanssa... oliko se ny Seyal Taner siis sen vastenmielisen kopean diivan nimi ... ja Dunya (Maailma) oli hänelle tehty ehdokas esitys noissa -86 karsinnoissa ja se oli siiiiis tositosi HYVÄHYVÄHYVÄ! joten senkään takia annan tälle yleismaailmalliselle pikku "hömpähtävälle" noh vaikkakin.. sinänsä komeahkolle toivoa herättävälle ja mut ahh niin heille tyypilliselle -80 lukuiselle rytmiryhmälle vain noin 3.4 pist. ... ?

Dunya saisi tietysti täydet 5 pistettä - en muistanutkaan että se päätyi jaetulle 1.sijalle, no ei kummakaan että olen sitä jumaloinut näin jälkeenpäin... voi kakka kun he eivät aina osaa valita oikein hekään ! :roll: :lohduton:

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 03 Syys 2010, 11:53
Kirjoittaja Valkealalainen
Niukasti *** tähden arvoiseksi sanoisin tätä pläjäystä. Minä tykkäsin nimenomaan tuosta junnaavuudesta ja yksitoikkoisuudesta. :heh:

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 22 Kesä 2011, 21:52
Kirjoittaja TomppaJr
Kaksi tähteä. :sorivaan: En minä tästä oikein saanut irti mitään.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 29 Kesä 2016, 22:58
Kirjoittaja klaus-12
Turkin kieli on kyllä metkan kuuloista. :hihi: Harmi vaan, että sitä ei käytetä tässä kappaleessa sen laajemmin, vaan lausutaan samoja fraaseja. :sorivaan: Kolme tähteä.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 14 Loka 2016, 11:13
Kirjoittaja romualdo
joo ei ihmekään että Apu-lehden silloinen toimittaja Raila kinnunen luonnehti Turkin viisuja (hämmentävän) samankaltaisikisi... -tyylisiksi... mitä mieltä minäkin vähän olen.. Mielestäni yksi kautta aikojen suurimpia oikeusmurhia olikin tuon Dunya kappaleen jättämisen rannalle... miltähän pitkään viihdealalla vaikuttaneesta solististakin mahtoi tuolloin tuntua!? Taisi siellä ovet paukkua ja niistä karmit lähteä... Olettehan jo kaikki käyneet katsomassa ja kuuntelemassa tuon vaikuttavan esityksen...!? Kommentteja tietysti odotellen...

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 14 Loka 2016, 23:39
Kirjoittaja romualdo
katoin ja kuuntelin pitkästä aikaa tämän ja täytyy sanoa että kuulosti paremmalta kuin... mitä muistinkaan, 4.7 pist. tälle mutta pidän edelleen mielipiteeni että Dunya olisi ollut ... nohhhh, kaksi näin hyvää esitystä kaksinkamppailussa.... hullua! Iskevä diskanttikaikuinen a-osa on toki kerrassaan hieno eikä b-osassakaan moitteen sijaa...

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 24 Syys 2018, 01:34
Kirjoittaja Samiasd
Ei tämä mitenkään erityinen ole, mutta mukavasti turkkilaismausteita ja ihanat torvet. :ihana: Kolme tähteä.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 29 Loka 2018, 21:56
Kirjoittaja romualdo
odotan edelleenkin että Dunya tulee tänne Viisulaan muitten jo valittujen tai jaetulle ykkössijalle tulleitten laulujen kanssa, siinä mielesä olen siis niiiin pettynyt tähän Viisulan systeemiin. Siis keitä oikeasti kiinnostaa arvostella yhä noita vasta hiljattain täällä loppun asti kaluttuja ja analysoituja viime vuosien tylsäkkeitä, hei haloo!!??

"ole nyt jo hilijaa Romu, kamppailet tuulimyllyjä vastaan,tiejät sen ihtekkin!"

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Marras 2018, 02:34
Kirjoittaja Hapa
romualdo kirjoitti:
14 Loka 2016, 11:13
Mielestäni yksi kautta aikojen suurimpia oikeusmurhia olikin tuon Dunya kappaleen jättämisen rannalle
Kaikesta se Romu viitsiikin intoilla. :mrgreen: Eihän tuo ole kuin saman Dunyan hokemista alusta loppuun. Kovin häävi ei ole kyllä tämä voittajabiisikään, laiskaa lönkyttelyä alusta loppuun, mutta tuo hello, good morning, ciao... on niin mainio kohta, että annan tälle kolmosen, vähän heikonpuoleisen tosin.

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 01 Marras 2018, 23:40
Kirjoittaja Hapa
Kuuntelin nyt tämän pitkästä aikaa ja eivät kyllä nuo muutamat tervehdykset tätä heikkoon kolmeen tähteen pysty viemään, on niin aneeminen ja laiska biisi ja hirveän sekava lavaylöspanokin. Kaksi tähteä. Uskomatonta, että tämä sai kaksi pistettä enemmän kuin supersuosikkini Espanjan Cadillac ja sijoittui sen edelle tehden Turkin viisuennätyksen. :shock:

Re: Turkki 1986: Klips ve Onlar - Halley

Lähetetty: 02 Marras 2018, 12:08
Kirjoittaja romualdo
niin, kyllähän mä ny täysin ymmärrä tämän hehkutuksen ja valinnan vaan kun Turkkilaisilla on erityisen hyviä biisejä usein useampiakin karsinnoissaan, (vrt. esmes supertylsään Sveitsiin, Itävaltaan tms. ...).
Juu, monet näkemyksemme eroavat myöskin wanhan tuttavuuteni nm. Haban kanssa mut sehän on vain tämän kin harrastuksen sokeri ja suola. Mutta silti hei - jotain rajaa, siisssh JOTAIN ... - hei,...! jokohan Sinäkin kuomaseni ehtisit kohtapuoliin niitten v- 8.. anteeks -75 arvostelujen pariin... ?


Hyvää Suurta Kekrijuhlan Aikaa kaikille... Wanhemman Viisula-osaston -faneille...