Sivu 1/1

Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 07:08
Kirjoittaja Toni
:tanska:
Kuva
Maa: Tanska
Vuosi: 1993
Kappale: Under stjernerne på himlen
Esittäjä: Tommy Seebach Band
Säveltäjä: Tommy Seebach
Sanoittaja: Keld Heick
Kapellimestari: Georg Keller
Sijoitus: 22./25
Pisteet: 9
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1993dk
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Denmark1993.html

Tommy Seebach Mortensen syntyi Kööpenhaminassa vuonna 1949. Ensimmäiset musiikillisesti aktiviiset vuodet Tommy vietti 14-vuotiaan perustamassaan "The Colours" -yhtyeessä. Tulevina vuosina Tommy nähtiin vielä monien muidenkin musiikkiprojektien kokoonpanoissa. Varsinaista suursuosiota mies alkoi nauttia Tanskassa 1960-luvun puolessa välissä, kun hän päätyi "Sir Henry and His Butlers" -yhtyeen jäseneksi. Näiltä ajoilta on myös peräisin liikanimi "Boogie-Woogie-Tommy". Menestyksen aalloilla ratsastaessaan Tommy toimi myös äänitysmestarina levy-yhtiössä. Sooloura tuli ajankohtaiseksi vuonna 1976. Ensimmäinen, vuonna 1977 ilmestynyt albumi "Tommygun" oli hitti. Laulu-uran lisäksi Tommy on toiminut EMI-levy-yhtiössä tuottajana sekä Bakkenin huvipuiston viihteellisenä johtajana.

Tommy oli Tanskan euroviisukarsinnoissa kaikkea muuta kuin harvinainen näky. Euroviisukarsintoihin Tommy osallistui Tanskassa yhteensä kahdeksan kertaa 1970- ja 1980-luvuilla merkittävällä menestyksellä. Vaikka miehen ura oli jo lievässä laskusuhdanteessa 1980-luvun loppupuolella, yksittäisiä hittejä silti syntyi. Esimerkiksi vuonna 1989 Annette Heickin kanssa duetoitu "Du skælder mig hele tiden ud". Annetten isä Keld olikin juuri se henkilö, jonka kanssa Tommy päätyi tekemään vuoden 1993 euroviisukarsintaan laulun "Under stjernerne på himlen" (Alla taivaan tähtien). Idea osallistumisesta euroviisukarsintaan jälleen kerran ei ollut uusi, sillä Tommy oli monena aiempana vuonna lähettänyt karsintaan sävelmäehdotuksia, mutta ehdotukset oli tyrmätty jo alkuunsa.

Vuoden 1993 karsintakappaleen osallistumisella oli puolestapuhujansa ja vastustajansa. Tarinan mukaan Tanskan televisioyhtiön valitsijoita huolestutti etenkin Tommyn painiminen yhä pahenevan alkoholiongelman kanssa. Televisioyhtiö pelkäsi jopa skandaalia suorassa lähetyksessä. Tommylle suotiin kuitenkin mahdollisuus ja esityksen ympärille luotiin lämminhenkinen taustaryhmä "Tommy Seebach Band". Arvovaltainen raati nosti Seebachin bändeineen viiden superfinalistin joukkoon, josta kansa äänesti puhelimilla sävelmän Millstreetiin. Voittoa himmensi kuitenkin arvostelu siitä, että toinen sävelmän tekijöistä, Keld Heick myös juonsi kyseisenä vuonna Tanskan euroviisukarsinnat.

Eurovision laulukilpailun heikon sijoituksen jälkeen Tanskalla oli edessä pakollinen välivuosi. Tommy sai osakseen kylmää kyytiä tanskalaisessa mediassa ja miehen ura laski, jos mahdollista, aina pohjamudan alle. Tommyn alkoholiongelma oli maksanut miehelle jo avioliiton eikä kansallisena silmätikkuna oleminen ainakaan motivoinut raitistumiseen. Aktiiviura hiipui entisestään ja mies pyöritti arkeaan lähinnä kokoelmalevyjensä hiipuvasta levymyynnistä saaduilla tuloilla. Tommy menehtyi 53 vuoden ikäisenä sydänkohtaukseen työnsä parissa - Bakkenin huvipuistossa. Vuonna 2010 Tommyn kunniaksi tehtiin arvostettu miehen urasta ja elämästä kertova tv-dokumentti. Dokumentissa haastateltiin miehen läheisiä sekä tanskalaisen musiikkiviihteen kollegoja ja syväluodattiin niin uran kuin henkilökohtaisen elämänkin aavat ja karikot. Kuolema kuittasi euroviisuvelat ainakin Tommy Seebachin kohdalla ja nykyisin miestä pidetään jo tanskalaisen musiikkiviihteen legendana, kuten epäilemättä kuuluukin.

Tanskan karsinta 1993

Teddy Edelmann - Går det ikk' - går det nok
Vivi Jacobsen - Født til kærlighed
The Hooklines - Godmorgen dag
Anders Nyborg - Elsker kun dig
Ditte Højgaard Andersen - Første forårsdag
Six-Pack - Der er mer' imellem dig og mig
Anne Karin Broberg - Hvor er din drøm
Seebach Band - Under stjernerne på himlen
Birgitte Gade - Bohemian
Gaia - Uno mundo

Tommy Seebach tribute / Under stjernerne på himlen (MGP 2011)

Aiemmin Viisulassa: Tanska 1981: Debbie Cameron & Tommy Seebach - Krøller eller
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 13:55
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan mielenkiintoisesti svengaava kappale oli, kolme tähteä.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 14:33
Kirjoittaja Toni
Tiedän olevani perverssi neljän tähdykkäni kanssa, mutta kuka hullu on antanut tälle viisi?! :sekava: :heh:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 15:50
Kirjoittaja akuankka13
Reipasta menoa, melkein viisi tähteä.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 16:57
Kirjoittaja tonywerner
Mä olen aina tykännyt tästä hyväntuulisesta, rullaavasta rallista, silloin kun kuulen tämän :joojoo:
Kolmen ja neljän tähden välimaastossa mennään, joten napsautetaan tänään neljä, kun tulin tätä kuunnellessa hyvälle mielelle :)

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 17:38
Kirjoittaja Serduchka
:tanska: :tanska: :tanska:

Haikeamman kuuloinen Tanskaviisu. Parempi kuin muistinkaan.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 18:01
Kirjoittaja Leo
Tommy Seebachila oli todella terävä sävelkynä: hyviä melodioita kaikissa kolmessa viisukappaleessaan.
Tässä viimeisessä viisulaulussaan on kaihoisan tarttuva sävel. Joku kommentaattori haukkui silloin panhuiluintron. Minä ainakin pidän panhuilusta soittimena yleensäkin ja myös tästä introsta.

Lavallaolosta saa vähän sisäänpäinlämpiävän vaikutelman, kun piiri pieni pyörii suljetussa asennossa, kasvot piirin keskustaan päin, pois yleisöstä. Yleisö ja katsojatkin jäävät vähän ulkopuolelle. Olisiko se aikoinaan vaikuttanut huonosti ansaittuun huonoon sijoitukseen?

Tälläkin kerralla Tommy Seebach saa tähtitaivaalle neljä kirkasta tähteä loistamaan. :joojoo:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 10 Maalis 2011, 19:00
Kirjoittaja Leonardo
Tällaiset hyväntahtoiset tyhjänpäiväiset rallatukset ovat kyllä niin tanskalaisten tavaramerkki kuin vain ikinä voi olla. :rofl: Periaatteessa on tietysti kivaa, että porukalla on leppoisa meno päällä, soitellaan vähän panhuilua ja vihellellään välillä. Mutta että sillä reseptillä lähdetään viisulavalle kolme minuuttia kuluttamaan, ei kyllä saa minua innostumaan. Tämä leppoisa rallattelu sai minut itse asiassa pikkaisen ärtymään. :roll:

Tämän leirinuotiolle kokoontuneen kaveriporukan taivaalla hohtaa minusta kyllä vain kaksi tähteä. :heh:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på hi

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 13:58
Kirjoittaja Valkealalainen
Rento ja mukavasti keinuva kappale. Ehdottomasti Tanskan viisujen parhaimmistoa! :peukku:

*** tähteä.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 15:22
Kirjoittaja AntSa
Voi kuinka surullinen loppu tässä Tommyn tarinassa. :'( Minä olen aina pitänyt Tommy Seebachin euroviisuista. Tämäkin lukeutuu vuoden 1993 parhaimpiin melodioihin, ehdottomasti! :ihana: Sympaattisen tarttuva kokonaisuus.


Vahvat NELJÄ! :tapu:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 15:24
Kirjoittaja romualdo
aikas hellyyttävä uusromanttinen lauluhan tämä, ja esitys tapa oli piristävä, eihän sitä aina tarvi esiintyä sillä samalla tapaa naama pitkällä yleisöön päin... persoonallisuutta voi korostaa siis näinkin, vaikka ehkä tässäkin tulee sama tunne kuuntelijalla ettei haluaisi häiritä heidän keskinäistä kivanpitoaan, samoinkuin dueton (yleensä mies ja nainen) välistä tunteiden vaihtoa. (Välillä vaikeaa selittää tälläistä jotta lukijakin ymmärtäisi mitä yritän tarkoittaa) Jotain tämänsuuntaista pohdintaa heitti eräs tuttavani aikoinaan kun mietiskeltiin sitä miksei duettoesitykset ole (ennen v.2000 Tanskan esitystä) kovin hyvin menestyneet... harvoja poikkeuksiahan oli hollanti-72 joka olikin hyvin tehokaasti mieleenjäävä ja oivallisesti rakennettu laulu. n. 3.8 pist. eli mahtuu kyllä omaan top teniini vm 93.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 16:17
Kirjoittaja gentedimare
Täähän on siis oikeasti ihan kauhee. Siis oikeesti... aikuisten oikeesti. Oikeesti oikeesti.
Eihän tämmöstä vihellystä nyt voi pitää vakavasti otettavana veisuna :heh:

Mutta ei tätä silti vihatakaan osaa. Kyllähän tuo kertsi jää päässä soimaan. Hyväntahtoista huttua. Ei ne euroviisut niin vakava asia saa olla :heh:

KOLME
:tanska: :tanska: :tanska:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 16:49
Kirjoittaja mpappa
:roll: Enpä oikeen tykkää tästä höpötyksestä. *

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 11 Maalis 2011, 17:05
Kirjoittaja Maarushka
Tää on mun lempivuodeltani yksi niistä biiseistä, joita en voinut noina teinivuosinani kestää ollenkaan, kun ne olivat niin NOLOJA. Kaikki ne viheltelyt, panhuilu ja Tommyn tukkakin vielä kaiken kukkuraksi olivat aivan järkkyjä. Kummasti vaan jonkinlainen nostalgiakuorrutus on tehnyt tästä ihan siedettävän vuosien myötä eikä se Tommyn tukkakaan nyt loppujen lopuksi niin paha ollut. :p

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 13 Maalis 2011, 18:25
Kirjoittaja MuzaMaza
Vuonna 1993 lähinnä nauroin, miten näin olematonta musiikkia jotkut kehtaavatkin viisuissa esittää.. Mutta aika on tehnyt tehtävänsä. Tänä päivänä tämä on ihan sympaattinen veto, melkein lastenlaulu Millstreetin kattauksessa. Kyllä tälle voi huoletta ne keskitien kolme tähteä antaa.

PS: Toivottavasti Tommyn poika, Tanskassa tällä hetkellä huippusuosittu Rasmus Seebach nähdään vielä joku päivä kisailemassa maansa väreissä. :ihana:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 18 Maalis 2011, 18:55
Kirjoittaja TomppaJr
Vetosi minulle jonnekin syvälle. Vahvat neljä. :uujee:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 06 Huhti 2011, 13:10
Kirjoittaja Piggybank
Kappaleesta jää käteen vain letkeä tunnelma ja viheltelyn aiheuttama kateuden tunne (en osaa viheltää :lohduton: ). En voi antaa kappaleelle kahta tähteä enempää.

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på hi

Lähetetty: 04 Kesä 2012, 10:50
Kirjoittaja Roope
Toni kirjoitti:kuka hullu on antanut tälle viisi?! :sekava: :heh:
:hei:
Toni kirjoitti:Vuonna 2010 Tommyn kunniaksi tehtiin arvostettu miehen urasta ja elämästä kertova tv-dokumentti. Dokumentissa haastateltiin miehen läheisiä sekä tanskalaisen musiikkiviihteen kollegoja ja syväluodattiin niin uran kuin henkilökohtaisen elämänkin aavat ja karikot.
Yle Femman eilen lähettämästä dokumentista selviää, kuinka Tommy lähetti Under stjernernen monena vuonna tuloksetta ja masentui :aivanmaassa: Mielenkiintoinen dokumentti katseltavissa myös YouTubessa :telkku:

http://svt.se/2.119777/k_special


Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på hi

Lähetetty: 04 Kesä 2012, 11:10
Kirjoittaja Aintsu
Mäkin kävin räpsäisemässä sympaattiselle Tommylle täydet viisi tähteä, ja oikein ylpeilen sillä! :ylppis:

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på hi

Lähetetty: 05 Kesä 2014, 11:54
Kirjoittaja klaus-12
Miten Suomi pärjäsi tätä paremmin, tämä on monta kertaa parempi kappale. VIISI

Re: Tanska 1993: Tommy Seebach Band - Under stjernerne på himlen

Lähetetty: 03 Helmi 2019, 18:12
Kirjoittaja Samiasd
Todella hyvän mielen viisu, mutta samalla haikeahko. Esityksessä on aika mielenkiintoinen ratkaisu tehty. Jokin viimeinen silaus tästä puuttuu, ehkä hieman unohdettava. Kolme tähteä.