Sivu 1/1

Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 17:28
Kirjoittaja lharju
:norja:
Kuva
Maa: Norja
Vuosi: 1996
Kappale: I evighet
Esittäjä: Elisabeth Andreassen
Säveltäjä: Torhild Nigar
Sanoittaja: Torhild Nigar
Kapellimestari: Frode Thingnæs
Sijoitus: 2./23
Pisteet: 114
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1996no
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Norway1996.html

Vuonna 1996 Eurovision laulukilpailut järjestettiin Oslossa. Tuona vuonna laulukilpailun historiassa käytettiin kertaluontoiseksi jäänyttä karsintamenetelmää, jossa kansalliset raadit valitsivat nauhojen perusteella laulut, jotka saivat osallistua laulukilpailun finaaliin. Vain isäntämaa Norjalla oli automaattinen oikeus finaalipaikkaan, ja Norja lähettikin kotikisoihin edustajakseen melkoisen euroviisukonkarin. Kyseessä oli Elisabeth Andreassenin neljäs esiintyminen Euroviisujen kansainvälisessä loppukilpailussa.

Elisabeth ”Bettan” Andreassen (o.s. Andreasson, s. 28. maaliskuuta 1958) on ollut vuosikymmenien ajan yksi suosituimpia iskelmälaulajia sekä Ruotsissa että Norjassa. Molemmat maat ovat tulleet Andreassenille tutuksi jo pienestä pitäen, sillä hänen norjalaiset vanhempansa asuivat Göteborgissa hänen syntymähetkellään. Nuoruutensa aikana hän asui sekä Ruotsissa että Norjassa.

Elisabeth Andreasson ”löydettiin” vuonna 1978, kun hän sijoittui toiseksi laulukilpailussa, joka järjestettiin autolautalla Pohjanmerellä. Kilpailun jälkeen hän perusti yhtyeen KEB Special, joka erikoistui kantrimusiikkiin. Vuonna 1980 julkaistiin hänen ensimmäinen pitkäsoittonsa. Pian sen jälkeen hän liittyi ruotsalaiseen Chips-yhtyeeseen, joka osallistui Ruotsin karsintaan vuonna 1981 laululla God morgon (3. sija). Vuotta myöhemmin Chips pääsi edustamaan Ruotsia Eurovision laulukilpailuun laululla Dag efter dag, joka sijoittui loppukilpailussa kahdeksanneksi. Chips-yhtyeen vaiheista voitte lukea tarkemmin heidän viisunsa Viisula-esittelystä. Chips lopetettiin vuonna 1983, vaikka yhtye nautti suurta suosiota aina hajoamiseen asti.

Ruotsin puolella Elisabeth levytti muutaman sooloalbumin ja kilpaili vuoden 1984 Melodifestivalenissa laululla Kärleksmagi. Vuotta aikaisemmin hän oli edustanut Ruotsia Belgian Knokke Cup –festivaaleilla. Siellä Andreasson tapasi Hanne Kroghin, ja he perustivat lauluduo Bobbysocksin. Ja loppu olikin historiaa: vuonna 1985 Bobbysocks toi Norjalle maan ensimmäisen euroviisuvoiton laululla La det swinge. Bobbysocksin vaiheista voitte taas lukea tarkemmin heidän viisunsa Viisula-esittelystä.

Bobbysocks lopetti toimintansa vuonna 1988 ja tämän jälkeen Elisabeth Andreasson jatkoi soolouraansa. Hän osoitti monipuolisuutensa levyttämällä sangen monipuolista musiikkia: hän muun muassa levytti albumillisen kantria Nashvillessa Yhdysvalloissa ja kokeili siipiään myös rockahtavamman musiikin parissa 90-luvun alussa. Lisäksi 90-luvun aikana Elisabeth nähtiin teatterin lavoilla useissa eri musikaalirooleissa. Vuonna 1990 hänet nähtiin jälleen Ruotsin euroviisukarsinnoissa, tällä kertaa laululla Jag ser en stjärna falla.

Vuodesta 1994 lähtien Elisabeth lienee viihtynyt Norjassa paremmin, sillä hän meni naimisiin Tor Andreassenin kanssa, ja on siitä lähtien hän on esiintynyt nimellä Elisabeth Andreassen. Samana vuonna hän edusti Jan Werner Danielsenin kanssa Norjaa Eurovision laulukilpailussa laululla Duett, joka sijoittui hienosti kuudenneksi. Seuraavan kerran hänet nähtiin Norjan euroviisukarsinnoissa vuonna 1996, jolloin hän kilpaili Torhild Nigarin sävellyksellä I evighet (suom. Ikuisuudessa). Laulu voitti ylivoimaisesti 30. maaliskuuta järjestetyn karsinnan alueraadin äänestäessä sen 88 pisteen arvoiseksi. Toiseksi sijoittunut laulu Uten de' sai 56 pistettä, ja sen esitti Suomen tuleva euroviisuedustaja Geir Rönning.

Isäntämaa Norja esiintyi Oslon euroviisuissa aivan puolessavälissä, esiintymisnumerolla 12. Norja pärjäsi kilpailussa erinomaisesti, sillä se sijoittui lopulta peräti toiseksi. I evighet keräsi pisteitä sangen tasaisesti, ja kyseessä onkin Eurovision laulukilpailun historian ainoa (nykyisen äänestysjärjestelmän aikana eli vuodesta 1975 lähtien) toiseksi sijoittunut laulu, joka ei saanut yhdeltäkään maalta täyttä 12 pistettä. Kymppejä laulu keräsi Slovenialta, Alankomailta ja Elisabethin toisesta kotimaasta Ruotsista, vaikka illan juontajatar Ingvild Bryn epäilikin juonnossaan mahtaisivatko ruotsalaiset antaa kyseisenäkään vuonna Norjalle pisteitä. Irlannin ylivoimaa ei voinut kuitenkaan estää, sillä eroa The voicen ja I evighetin välillä oli peräti 48 pistettä. Elisabeth Andreassen ei kuitenkaan ollut pettynyt, vaikka hän ei onnistunut voittamaan laulukilpailua toista kertaa: ”Hyvänen aika, eihän lottoakaan joka päivä voiteta”, hänen tiedetään kilpailun jälkeen sanoneen.

Elisabeth Andreassen ei ole jättänyt viisulavoja sikseen, vaan aina silloin tällöin hän on yrittänyt vielä kokeilla onneaan. Vuonna 1998 hän sijoittui toiseksi Norjan euroviisukarsinnassa laululla Winds of the Northern Seas. Vuonna 2001 kolme ruotsalaista schlager-kuningatarta, Kikki Danielsson, Elisabeth Andreassen ja Lotta Engberg alkoivat esiintyä yhdessä kokoonpanossa Kikki, Bettan & Lotta. He osallistuivat vuonna 2002 Ruotsin euroviisukarsintaan laululla Vem e’ de’ du vill ha, joka sijoittui kolmanneksi. Seuraavana vuonna heidät nähtiin Norjan karsinnassa laululla Din hånd i min hånd, joka taas sijoittui neljänneksi. Viimeisimmän kerran Bettan nähtiin Ruotsin euroviisukarsinnoissa vuonna 2011, mutta laulu Vaken i en dröm jäi alkukarsinnassaan viimeiseksi.

Karsinnan kakkonen: Geir Rønning - Uten de' (2008)

Aiemmin Viisulassa:

Ruotsi 1982: Chips – Dag efter dag
Norja 1985: Bobbysocks – La det swinge
Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.bettan.no/

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 17:36
Kirjoittaja Serduchka
:norja: :norja: :norja:

Kolme tähteä annoin ja (ehkä) nuo vielä jonain päivänä muuttuvat neljäksi tai jopa viideksi tähdeksi. Tämä kappale varmaan tarvitsee aikaa, mutta uskoisin, että pidän tästä (ehkä) viimeistään 10 vuoden kuluttua. Ihan kaunis sävelmä kyllä. Bettanin ääni on upea!

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 17:37
Kirjoittaja Hapa
Tää on niitä viisuja, joita en juuri jaksa kuunnella. Tylsä biisi. Elisabeth laulaa tietty hyvin, mutta stailaus on kamala. Bettan näyttää ihan sairaalta. Kaksi tähteä, onhan tämä kuitenkin ammattitaitoista työtä.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 17:44
Kirjoittaja Pete
Yksi Norjan kaikkien aikojen parhaimmista viisuista! Täydet pojot upealle harmonialle! <3

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 18:21
Kirjoittaja Leo
Todella koskettava viisuballadi Norjasta. Yksi kauneimmista melodioista euroviisuissa, liikuttava teksti ja eräs skandinaavisista lempiartisteistani. Laulun kuulaus, seesteisyys ja herkkyys koskettavat minun syviä tuntojani.

Sitten muita kommentteja. I evighet on sekä minun Norja-puntarissani että vuoden 1996 -puntarissani TOP-2:ssa. Sijoittui Oslossa hyvinkin ansaitusti kakkoseksi. Odotin kovasti kuulevani tämän laulun Best of Nordic -kokoelmalevyllä. Harmikseni levylle oli päätynyt pidempi versio, joka ei ole ihan viisueditin veroinen.

Annan silmää räpäyttämättä (jos se nyt ylipäätään minulta tällä kertaa onnistuu :heh: )
:norja: :norja: :norja: :norja: :norja:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 18:21
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan kaunis ja tunnelmallinen hoile.

*** tähteä.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 18:56
Kirjoittaja Zera
Kaksi tähteä tälle tylsyydelle.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 19:18
Kirjoittaja tonywerner
Neljän tähden semiupea esitys viiden tähden upealta naiselta :ihana: Etenkin liveveto ja -versio on vakuuttava! Pitkitetty levyversio heppoisin taustoin ei niinkään miellytä... Muistan vuonna 1996 hämmästelleeni, että ihankko oikkeesti siitä Bobbysocks-tytöstä lähtee noin upea ääni :draamaa:
Tälle siis tänään neljä ****

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 19:25
Kirjoittaja akuankka13
Valloittava ääni, viisi tähteä.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 20:18
Kirjoittaja AntSa
Pliisumpi levyversio ei yllä OSLON FINAALIN esityksen tasolle lainkaan. Oslossa saatiin kokea todella vaikuttava esitys, hieno sovitus taustaäänineen sekä ilmiömäisen kirkasta ja puhdasta laulua liveyleisön edessä. Tämä nainen on ihana. :ihana: Ja minusta tämä on hänen paras euroviisunsa. Niistä kaikista hänen ehdokkaistaan Euroopalle, siis.

VIISI! :ihana:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 14 Huhti 2011, 23:02
Kirjoittaja Ihme_Mies
Hyvä biisi ja erinomaista laulantaa. Neljä vahvaa tähteä.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 15 Huhti 2011, 12:53
Kirjoittaja jee euroviisut
Pakko sanoa kotiyleisön harmiksi, että varsin tylsä. Kahden tähden paikka tässä.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 15 Huhti 2011, 23:08
Kirjoittaja mariah
AntSa kirjoitti:Tämä nainen on ihana. :ihana: Ja minusta tämä on hänen paras euroviisunsa.
:samaamielta: upee leidi tosiaan. voittaa ois saanu..tätä tuli kuunneltuu viimex vissii eilen :surrur: neljä,melkein täydet viis :ihana:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 16 Huhti 2011, 02:46
Kirjoittaja Mr Kite
Tyylikäs, kaunis, hieno viisu. Upeasti, koskettavan herkästi ja kuulaan kirkaalla äänellä Elizabeth laulaa. Harmoninen, vahva, tyylikäs esitys kaiken kaikkiaan. - Mutta sävellyksenä tämä ei ole minusta niin hyvä kuin on Norjan edellisvuoden voittaja Nocturne. Kuitenkin tämä I evighet on yksi Norjan parhaimmista viisuista. :tapu:

NELJÄ VAHVAA TÄHTEÄ

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 16 Huhti 2011, 08:31
Kirjoittaja Leonardo
Valtavan kaunis voimaballadi, joka vahvistuu upeasti edetessään. Loppuveto on aivan mahtava. Elisabethin ääni on ihana ja norjan kieli kaunista kuultavaa. Kun vielä sanoituskin on koskettava ja esitys tyylikäs, niin kyllä tämä on lähellä täydellistä viisua. :ihana: Ihan tässä liikuttuu. Tuli sellainen tunne, että tämähän sopisi hyvin vaikka jonkun viisufanin muistotilaisuudessa esitettäväksi. :miettii:

Viisi kirkkaasti loistavaa tähteä!

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 16 Huhti 2011, 09:42
Kirjoittaja Aintsu
Onhan tämä kaunis ja hieno biisi, mutta en silti ole koskaan ymmärtänyt, miten tämä sijoittui toiseksi. Vuonna 1996 viisuissa oli niin paljon parempia biisejä. :draamaa: Mutta on tämä silti neljän tähden arvoinen. :joojoo:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 17 Huhti 2011, 12:54
Kirjoittaja MuzaMaza
Kaunis melodia, mutta TUO PAN-HUILU! :draamaa: Jos ei siitä tykkää Sanna Kojo, niin en siitä tykkää minäkään. Vahvat kolme tähteä kuitenkin kauniille melodialle ja ihanalle artistille. :ihana:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 17 Huhti 2011, 23:57
Kirjoittaja romualdo
no pankaa tai työntäkää sitte se panhuilu vaikka... sinne...(ja taas halihali kuva) ... mutta se toi ihanan lisän tähän varmasti monen valitsemaan hautajaislauluun... jopa norjan -94 laulua ylväämpi ? ja hienompi???, unenomaisen mahtava...tunnelmapala. n. 5 p. on tää ihan hullua... vitosputki senkuin jatkuu ja kakkuu...

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 18 Huhti 2011, 18:06
Kirjoittaja TomppaJr
Kauniille turhakkeelle kolmonen. Vähän niinkuin Is it true. Mutta jollotuksellisempi.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 18 Huhti 2011, 19:30
Kirjoittaja mpappa
Mieluummin tätä kuuntelen kuin jollotusta jonkun karitsasta. ****

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 18 Huhti 2011, 19:36
Kirjoittaja romualdo
... karitsasta ... ? (ny putosin heinäkärryiltä eli olen äimän käkenä)

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 18 Huhti 2011, 20:59
Kirjoittaja Leonardo
romualdo kirjoitti:... karitsasta ... ? (ny putosin heinäkärryiltä eli olen äimän käkenä)
:supati: Lane moje

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 02 Touko 2011, 17:40
Kirjoittaja Piggybank
Olipas kaunis kappale. <3 Tunnelma oli mystinen ja Elisabeth lauloi aivan mahtavasti. Viisi tähteä on pakko antaa. :ihana:

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 13 Syys 2011, 17:15
Kirjoittaja Dana123
annoinpas sitten täydet VIISI

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 23 Heinä 2012, 15:48
Kirjoittaja WildDance
Norja olisi saanut mun puolesta voittaa kaksi kertaa putkeen. Tämä on upea kappale joka saa 5 kirkasta tähteä

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 05 Elo 2014, 12:36
Kirjoittaja klaus-12
Neljä, Elisabethilla on mahtava ääni, ihailen, mutta biisi olisi voinut olla parempi

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 06 Elo 2014, 16:14
Kirjoittaja Mohno
Tämäkö tuli toiseksi ja Suomi viimeiseksi..?
Ei minun maailmassani. Liian varman päälle tehty, yllätyksetön ja unelias.
Tämä ja vuoden voittaja oli varmaankin valittu palkintopallille jo ennen kisoja. Niin olivat tylsät tuomarit..
Saa 3/5 mutta vasta 10. sijan Mohnon listalla (juuri Suomen jälkeen, voittaja Irlanti tulee vielä näidenkin jälkeen).

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 07 Elo 2014, 20:00
Kirjoittaja Edwina
En jaksa tätä kappaletta. Samaan pakettiin on kääritty kaikenlaisia euroviisu-kliseitä sekä maailmoja syleilevää nostatusta.
Kaksi pistettä. Liian hyvä sijoitus loppukilpailussa.

Re: Norja 1996: Elisabeth Andreassen – I evighet

Lähetetty: 16 Helmi 2019, 00:24
Kirjoittaja Samiasd
Tyypillinen skandiballadi, paljonkaan tämä ei ole tunteita herättänyt puoleen tai toiseen. Kaksi tähteä riittänee.