Sivu 1/1

Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 14:52
Kirjoittaja Toni
:kypros:
Kuva
Maa: Kypros
Vuosi: 1999
Kappale: Tha 'ne erotas
Esittäjä: Marlain
Säveltäjä: Yiorgos Kallis
Sanoittaja: Andreas Karanicolas
Sijoitus: 22./23
Pisteet: 2
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1999cy
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Cyprus1999.html

Marlain Angelidou syntyi Ateenassa kyproksenkreikkalais-skottilaiseen perheeseen. Angelidoun tyttären elämä oli varsin monikulttuurista myös isän matkustelevan työn vuoksi. Marlain asui lapsuudessaan mm. Venezuelassa ja Belgiassa. Kun Marlain saavutti teini-iän, perhe asettui aloilleen Kyprokselle. Teini-ikäisenä Marlain tutustui musikaalimaailmaan ja esitti pääroolin rock-musikaalissa Pygmalion. Myöhemmin hänet valittiin 5000 teini-ikäisen hakijan joukosta Annie-musikaalin teatterirooliin Edinburghin draamafestivaaleille. Marlain opiskeli ensimmäiseksi tutkinnokseen biokemian tutkinnon Lontoossa. Tämän jälkeen kutsuivat musiikin opinnot Bostonin konservatoriossa, Yhdysvalloissa. Myöhemmin Marlain laajensi osaamistaan myös teatterin puolelle ja opiskeli musikaalinäyttelijän tutkinnon Lontoossa. Musikaalimaailma onkin ollut Marlainille tärkeässä roolissa.

Idean Eurovision laulukilpailuihin osallistumisesta Marlain sai Bostonin opiskeluaikojen ystävältä Alex Panayilta (Kypros 1995 ja 2000). Yhteiseen euroviisuprojektiin suostui ottamaan osaa myös Marlainin kurssitoveri, säveltäjä Yiorgos Kallis. Vuoden 1998 Kyproksen karsintaan syntyi säveltäjä Kallisin taitavista käsistä etninen teos "Fterougisma", joka sijoittui karsinnassa toiseksi. Vuonna 1999 Alex Panayi vetäytyi euroviisuprojektista ja Kallis sävelsi Marlainille varsin erilaisen nykyaikaisen dancekappaleen nimeltään "Tha 'ne erotas" (Tämä on rakkautta). Kyproksen kansalliseen loppukilpailuun osallistui vuonna 1999 yhteensä yhdeksän artistia. Yökerhoon kokoontunut tuomaristo valitsi sangen ylivoimaiseen voittoon ensimmäisenä kilpailleen Marlainin kilpailukappaleen. Mukana karsinnassa oli myös vuonna 1993 Kyprosta Euroviisuissa edustanut Demos Beke sekä Stelios Constantas, joka pääsi edustamaan kotimaataan neljä vuotta myöhemmin.

Jerusalemiin Marlain taustajoukkoineen lähti yhtenä ennakkosuosikkina ja aivan erityisesti fanisuosikkina. Kansainvälisessä OGAE-äänestyksessä Kypros rankattiin viidenneksi. "Tha 'ne erotas" -kappaletta verrattiin jatkuvasti Dana Internationalin edellisenä vuonna esittämään voittokappaleeseen "Diva". Myös Kyproksen saarella odotukset olivat korkealla ja esitykseen oli silmin nähden panostettu, vaikka stailaus oli ehkä jopa ajan hengessä hieman ylilyönti - ja koreografia oli osin suorastaan tahattoman humoristinen. Kyproksen karsinnan tätijakku oli kuitenkin vaihtunut ajalle tyypilliseen housun ja hameen yhdistelmään. Menestyspaineiden pyörteissä laulanut Marlain vaikutti lavalla kovin jännittyneeltä eikä laulusuorituskaan mennyt niin sujuvasti kuin olisi voinut. Kukaan ei silti odottanut, että kilpailun lopputulos olisi ennakkosuosikin kohdalla niin katastrofaalinen kuin millaiseksi se lopulta muodostui. Kypros sai kilpailussa vain kaksi pistettä ja kumpaisenkin Ison-Britannian puhelinäänestäjiltä. Marlainin kotisaarelleen viemä 22. sija oli sijoituksena Kyproksen kaikkien aikojen huonoin - ja suhteessa kilpailevien maiden määrään Kyproksen viisuhistorian toiseksi huonoin. Taakse tulosluettelossa jäi ainoastaan Espanja.

Marlainin musiikkiura oli kuitenkin kaikkea muuta kuin loppunut. Vuonna 2003 Marlain osallistui Kreikan Pop Stars -kilpailuun, jonka tuloksena muodostettiin menestyksekäs tyttöbändi Hi-5. Yhtyeen albumi myi kultaa Kreikassa ja yhtye oli erityisessä suosiossa teini-ikäisten keskuudessa. Yhtye jäi kuitenkin melko lyhytikäiseksi ja hajosi viiteen osaan vuonna 2005. Tämän jälkeen Marlain siirtyi pop-musiikin parista rock-musiikin sekä keikkailun pariin, jotka hän kokee enemmän omikseen. Marlain ei pelästynyt heikkoa viisumenestystään, vaan yritti vielä kahteen otteeseen uudestaan kotimaansa euroviisuedustajaksi. Vuonna 2008 kappale "Rejection (Set me free)" sijoittui karsinnassa kolmanneksi tuomariston suosikkina. Viisumatkan sijaan Marlain lähetettiin lauluineen Serbiaan Pan-festivaaleille, josta tuomisina oli parhaan esityksen ja laulun palkinnot. Myöhemmin vuonna 2010 "Rejection (Set me free)" saavutti Eurovoice -kilpailussa toisen sijan. Vuoden 2009 euroviisukokeilu "Mr (do right) one night stand" olikin sitten jo heikompi yritys. Sijoitus karsinnassa oli seitsemäs. Nykyisin Marlain asuu ja työskentelee Ateenassa ja tekee oman musiikkiuransa lisäksi myös musikaaleja sekä Disney-dubbauksia. "Tha 'ne erotas" -laulun säveltäjä Yiorgos (nyk. George) Kallis puolestaan säveltää elokuvamusiikkia Los Angelesissa.

Kyproksen karsinta 1999:
Marlain Angelidou - Tha 'nai erotas
Riana Athanasiou - Moni
Elena Tsolaki - Aspro fengari
Christina Saranti - Adeio fengari
Stelios Constantas - Methysmeno fengari
Giorgos Stamataris - Maria
Lucas Christodolou - An gyriseis
Giorgos Gavriel - Pios erotas glykos
Demos Beke - Tha sou edina oli mou ti zoi

Marlain Kyproksen karsinnoissa:
1998 Fterougisma (yhdessä Alex Panayin kanssa)
2008 Rejection (set me free)
2009 Mr (do right) one night stand (feat. Diesel Sisters)
Kuva
Kuva

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 15:24
Kirjoittaja Serduchka
:kypros: :kypros: :kypros: :kypros: :kypros:

Toiseksi viimeinen sija... mitä Eurooppa oikein ajatteli? Upea, vuotensa paras viisu. :voitto:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 15:26
Kirjoittaja akuankka13
Olen hulluna tuollaiseen japanilaistyyliseen nopeaan tanssijytkeeseen. Tämän sijoitus on yksi suurimpia oikeusmurha viisuhistoriassa. Viisi tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 15:30
Kirjoittaja Toni
Ainakin kuppilan vanhempi polvi tietää mun suhtautumisen tähän viisuun. :heh: Täytyy sanoa, että ehkä ajan hammas on hieman purrut ja osaan jo suhtautua tähän esitykseenkin hieman objektiivisemmin ja kriittisemmin. Tämähän oli jossain vaiheessa ihan jopa mun kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras viisu. Tälläkin hetkellä viisumaailman parhaimmistoa, mutta ei sentään se numero yksi, vaikka samassa maassa sen parhaan titteli pysyykin.

Kivan rohkea danceviisu, mukavasti rakennettu biisi, ihania melodiakulkuja, vähän kökönlainen esitys ja keskinkertainen laulusuoritus - karsinnassa oli piirun verran parempi. Ihan kirkkaasti viisi tähteä lähtee yhä, vaikken enää teini-ikäinen olekaan. :heh: Eikä tarvitse miettiä, mille laululle antaisi omat 12 pistettä vuonna 1999.

Kävin muuten joskus vuonna 2000 ostamassa hirveällä rahasummalla Tha ne erotasin promosinkun eräästä helsinkiläisestä käytettyjen levyjen liikkeestä. :puna: Kuuntelen toki päivittäin. :heh:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 16:11
Kirjoittaja UFOPOLI
Vuosiykkönen ja maaykkönen, sitä se on :voitto:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 17:42
Kirjoittaja jee euroviisut
Kiva diskoilu tämä on minustakin ja liian alas jäi tuloksissa. Kolme tähteä täältä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 19:07
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan siedettävä humputus.

*** tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 20:05
Kirjoittaja AntSa
Ihania muistoja kosolti. :ihana: Itse olen myöskin aina rakastanut tätä discoisaa draamaa. Harmillisen huonosti menestyi, tosiaankin.

"Kainalokarvat olis voinut tyttö ajaa - varsinkin kun nuo kädet tuossa pyörivät kuin helikopterit" tms.. (Sanna Kojo) :heh:

Hieman on ajan hammas puraissut, mutta siltikin tämä lukeutuu sekä maansa että vuotensa parhaimmistoon. VIISI! :uujee:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 27 Syys 2012, 22:25
Kirjoittaja sziget
Fanisuosikkiudesta en tiennyt mitään, eikä tästä kovin vahvaa muistijälkeä jäänyt. Alex Panayi ja Evridiki ovat muistettavampia. Kaksi pistettä oli tietenkin liian vähän, sen myönnän, mutta kolmen kuuntelun jälkeenkin olen vähemmän kuin raivoissani tuloksesta. Seminärkästynyt. Kolme tai neljä tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 08:24
Kirjoittaja romualdo
Noh... ensin aattelin että joooooooh,... antaa ollah .....! .......empä jaksa/vihti/suita/ehdi kommentoida tuota(kaan) laulua... ei taida innostaa tarpeeksi (!!!!!!?) .... olkoot siellä omassa ihanassa yksityisyydessään... ja taitaa olla jonkinlainen fanisuosikki, joo, kyllähän siellä taas 5 eli vitospisteet sinkoilevat... voihan wiljami niittykoski! .... :niinpa: :shock: :heh: .......

kunnes päässäni naksahti ..... :pokksss....; ....

NO JOOOO, jooooo .... KYLLÄHÄN tää selvästi tasokkain tai mieluisin tai persoonallisin (!!??) oli noista ehdokkaista... tai kuuntelin ensiksi tietysti noi mies-solistien esitykset... ja uskon että tämä Marlain päihitti (warmaankin) myös noi (`?) karsinnoissa olleet mimmitkin .... (?) ... eiks tässä ollut tai ole sellainen hieno eteerinen Darga Svager (slo-99) -mainen intro, aloitus ... oho, nehän ovat samalta vuodelta... ! nyt huomasin... hyvä minä, en ole selvästikään ihan vielä täysin herännyt... !? ... klo 7:23... eiku 8:23 .... Neropatti, mainio musa-aiheinen tietovisailu meneillään Radio Pookissa .... "Mistä suomalaisesta orkesterista on kyse... kotoisin Vantaalta... levytysura lähti liikkeelle v. -05 laulussa jossa liikkuu neljät kengät... orkan nimi viittaa Vesa-Matti Loirin uran alkuvaiheisiin..." -pojat ... ? hmm .... nro studioon
0700-392111 ....
-tähh??? ai että pysy asiassa....!? (vähän kimpaantuneena:) -no pysythään...pysythhään .... sen minkä pystyn tältä diagnoosiltani.... tälle annan noin 3.2 pist. ja tuolle a-osalle ja introllehan ne menevät lähes täysin, ja tekstille... kuinkas muuten! ja noille kreikkalaismaisille tosi ohuille syystuulen lailla heiluville HUILUNäänille... AHHHH ..... ... mut sitt tuo säksättävä tyypillinen discokomppi-kertsi... ei sitten olekaan enää niin kauhean lämpimän makoisaa hunajata korville.... enään... luulisin.... silloin alkaa pisteet karista kuin marjaomenapuumme (Mitt Äppelträd) keltaiset lehdet tuossa suuren tilavan ja myös laajan takapihan omaavan pihapiirinini (Maailman Pihamaat, Finnish selection 1969, 3. prize) etualalla ..... mut kokonaisuutena tää on silti aika jännä, siksi noinkin korkeat pisteet (ja vielä -99 v. viisulle!!!!!!!!!!!!!) .... ja siis Kyproksen all-time -listalla varmaankin siellä tukevasti ensimmäisesä kolmanneksessa... määä nii tykkään tämmösistä eteerisistä sielukkaasti lauletuista dramaattisista nopeistakin lauluista, kunhan ne vaan tulevat jostain tuolta välimeren lämmöstä ...... tai jooooj joooooo, varmaankin Islannin samantyylinen kappale vei aimo annokset mm. tämän alunperin suunnitellusta megagigapistepostista..... eli jos Islannin kertakaikkisen ihastuttava Moraalinen Voitto-edustuskappale (ja phyh ruottalaisille, sinäkin vuonna!!!) ei olisi ollut näissä kisoissa, olisi Kyproksen sijoitus ollut noin 3-13 sijaa korkeammalla ... luulisin, tai toivoisin ...... !!?????????!??!?????


"Ota hänet vastaan, tuuli hiljaa puhaltaa, ota hänet vastaan, virta kantaa kulkijaa.
Ota hänet vastaan, rantaan suuren rauhan maan. Ota hänet vastaan kotisatamaan."

Petri Laaksonen & Anna-Mari Kaskinen
(Siunaus-ilmoitus ja sen muistoteksti - Karjalainen -lehti 8/2012)

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 14:01
Kirjoittaja mpappa
Ei innosta kahta pistettä enempää. 2/5

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 14:20
Kirjoittaja gentedimare
Hysteerisen yliarvostettu veisu viisupiireissä.

Korpterikäsi riehuu kimallettuna lavalla ja esittää jotain ihme koreografiaa :shock:
Laulukaan ei hääppöistä vaikka ihan Bostonissa asti opiskellut :heh:

KAKSI :kypros: :kypros:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 14:26
Kirjoittaja Zera
Tämäkin on pidetympi kuin olisin uskonutkaan. Sen verran hyvä jumputus, että kyllä minulta neljä tähteä tulee.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 19:48
Kirjoittaja Ihme_Mies
Hieman keskitasoa parempi jumputus-viisu. Laulajatar oli kyllä kovin epätasainen... no, onneksi hyviäkin hetkiä oli! :roll: Heikomman puoleiset kolme tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 22:09
Kirjoittaja Leonardo
Kerrankin pääsen sanomaan, että onpas yliarvostettu viisu näissä piireissä. :ylppis: Minun korvissani tämä on niin perusjumputusta kuin vain voi olla ja kaiken lisäksi aika väsähtäneen oloista kaikin tavoin - niin laulu kuin esitys koreografioineen.

Kaksi tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 28 Syys 2012, 23:18
Kirjoittaja ta1ja
Pelottava siirtymä alun vähän mielenkiintoisemman osuuden jälkeen ja sittenhän tästä tulee ihan tylsä humpsutus. Yksi, en minä tällaisia kuuntele ollenkaan.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 29 Syys 2012, 11:43
Kirjoittaja Aintsu
Esitys on turhan yliampuva, mutta onhan tämä kappaleena erinomainen. En ymmärrä heikkoa sijoitusta ollenkaan, sillä mielestäni vuosi 1999 ei ollut edes mitenkään kovatasoinen. Marlain olisi ansainnut päästä ainakin 10 parhaan joukkoon. :draamaa: Viisi tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 29 Syys 2012, 21:37
Kirjoittaja romualdo
totta puhut Aintsukka.... Kypros iliman muuta olis kuulunu top teniin.... ja kenkää olisin antanut mm. Ruotsille (ulos top tenistä....), tanskalle, jne ....

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 29 Syys 2012, 23:18
Kirjoittaja MuzaMaza
Nimimerkit gentedimare ja Leonardo ovat käyneet jo puolestani näppäimistölläni. Ei lisättävää. :peukku:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 30 Syys 2012, 20:31
Kirjoittaja kumpare+50
Menee mukiin hyvinkin vuosi 1999. Onneksi oli hyviä hetkiä sinä vuonna. Annoin kaikki viisi tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 30 Syys 2012, 22:44
Kirjoittaja Leo
Melodian ja sovituksen puolesta tämä olisi voinut olla voittaja-ainesta, ellei Israel olisi ennättänyt vähän samantyylisellä vuotta aiemmin. Silloin tämä oli varsin trendikäs kappale. Marlain on energinen esiintyjä. Se mikä häiritsee on tuo opetellun tuntuinen koreografia ilmeineen ja laulumaneerit. Taustakuoro on kököhkö ja lopun otsikon hoenta latistaa loppuvedon tehoja.
Yllätyshän tuo häntäpään sijoitus oli. Annan nelosen.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 03 Loka 2012, 16:00
Kirjoittaja tonywerner
Onko tää nyt sitten niin "arvostettu", saatikka "YLIarvostettu"? Minusta ihan normaalin arvostettu ja epäarvostettu :heh: Eli toiset tykkää kovasti ja toiset ei ja jotkut siltä väliltä, kuten minä...
Itse tykkään studioversiosta neljän tähden edestä. Live meni muistaakseni(kin) vähän penkin alle ja nyt juuri en jaksa sitä katsella :)

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 12 Loka 2012, 07:46
Kirjoittaja TomppaJr
Aivan huikea. :ihana: Belgian jälkeen heti vuotensa paras, rakastan! Viisi tietenkin.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 23 Loka 2012, 00:25
Kirjoittaja Dublin
Täysin ansaittu sijoitus peräpäässä: tylsä, solisti laulaa mitä sattuu ja diskopoljentokin lattea. Heikot kaksi tähteä.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 09 Tammi 2013, 21:22
Kirjoittaja kuu-kuu
Tekisi mieli ottaa perunakuorintaveitsi ja peruna käteen. Menee aikaa ennen kuin kappale alkaa. Teenpä sen, ja arvioin peruna kädessä. Aivan kammottava halpajumpsdance-musiikki sitten alkaa tulla. Noin, heitän perunalla tätä tietokonelaatikkoa. Selälleenhän se meni mutta jalat vaan rätkii ja sätkyttää. Sydänkin tuntuu lyövän 200 kertaa minuutissa. Hänhän on shokissa, kirkuu, vettä päälle, palomiehet tänne. Koko kone on vedestä ja hiestä ja perunakuorinesteestä märkänä. Vain 1.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 10 Tammi 2013, 09:31
Kirjoittaja romualdo
huh-heh-heee.... tämän uuden eli edelläni kirjoittaneen nimimerkin sanallista ilotulitusta... kiitos Sinulle kun tulit värittämään tämän Viisulan jo ennestäänkin hyvin riemunkirjavaa sateenkaaren väristä mielipide-ilmaston-atmosfääriä.... tähtitaivasta ja cumulus-pilvien kirjavoimaa poutapäivän taivasta.... -theh:... epäilis och luulis jo melkein että mitähän olet mahtanut nauttia (pullosta vaiko huumesieniä) ennen kuin olet alkanut kirjallisiin hommiin .... :ihana: eiih, tämäkin on vaan sitä mun omaa sarkasmin ym. värittämää hjuumoria, niihä sitä sanothaan että Elämä on sitä Parasta Huumetta ! .....

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 11 Kesä 2014, 23:11
Kirjoittaja WildDance
Todella hyvä ja tarttuva disco-kappale. Vuotensa parhaimmistoa. Sijoitus oli iso oikeusmurha :niinpa:

:kypros: :kypros: :kypros: :kypros: :kypros:

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 02 Heinä 2016, 01:28
Kirjoittaja klaus-12
Tämä menestyi kyllä tavattoman huonosti kappaleen tasoon nähden. :shock: Olisivatkohan sittenkin vuoden -99 todella arvelluttavat kertauspätkät vaikuttaa sijoitukseen? :miettii: Tälläistä dancea olisi viisuihin kaivattu 90-luvun lopussa (tai miksei nykyisinkin :mrgreen: ) ennenmän, niin nuoriso olisi rynnännyt katsomaan viisuja. Viisi tähteä ehdotomasti.

Re: Kypros 1999: Marlain - Tha 'ne erotas

Lähetetty: 29 Tammi 2019, 14:28
Kirjoittaja Opaline
Yksi suosikeistani, pidin ja pidän edelleen aivan huimasti. Tällainen nopea biitti vain iskee minuun ja isosti. Livenä ei niin hyvä kuin levyllä, joku jäi uupumaan esityksessä ja se hiukan lässähti, mikä varmaan vaikutti lopputulokseen. Silti, täydet viisi tähteä minulta!

:kypros: :kypros: :kypros: :kypros: :kypros: