Sivu 1/2

Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 08:17
Kirjoittaja lharju
:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1992
Kappale: Yamma yamma
Esittäjä: Pave Maijanen
Säveltäjä: Pave Maijanen
Sanoittaja: Hector
Kapellimestari: Olli Ahvenlahti
Sijoitus: 23./23
Pisteet: 4
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1992fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Finland1992.html

Pave Maijanen (oik. Pekka Maijanen, s. 3. syyskuuta 1950) on yksi Suomen arvostetuimpia muusikoita ja levytuottajia. Hänen kädenjälkensä on näkynyt ja kuulunut monien suomalaisten suosikkiyhtyeiden ja -artistien levyillä, hän on säveltänyt ja sanoittanut lukuisia kappaleita usealla vuosikymmenellä ja lisäksi hänellä on ollut sangen menestyksekäs sooloura. Pave Maijanen on muun muassa tuottanut Suomen suosituimpien rock-esiintyjien kuten Dingon, Hurriganesin, Wigwamin ja Hectorin albumeita. Todisteena hänen musiikillisesta lahjakkuudestaan voidaan pitää vaikkapa hänen sooloalbumiaan No joking vuodelta 1991, jossa Pave itse soittaa jokaista levyllä kuultavaa instrumenttia.

Teini-ikäisenä Pave perusti ensimmäisen bändinsä The Topcats. Seuraava bändi Ours sijoittui toiseksi Rockin Suomen Mestaruus –kilpailuissa vuonna 1967. Paven kolmas bändi Kopet vei muutamaa vuotta myöhemmin voiton kyseisessä kilpailussa. 70-luvulla Pave pääsi musisoimaan jo valtakunnallisesti sangen suosittuihinkin yhtyeisiin, kuten Paradiseen. Paradisen riveissä hän esiintyi myös Suomen euroviisukarsinnoissa vuosina 1973 ja 1974. 70-luvun puolivälissä Suomen lahjakkaimmaksi kitaristiksi tituleerattu Albert Järvinen kutsui Paven solistiksi soololevyilleen. Yhteistyö jatkui 70-luvun jälkipuoliskolla progressiivista rockia soittavassa Royals-yhtyeessä, joka nousi varsin suureen suosioon. 1975 Pave julkaisi ensimmäinen soolosinglensä, jossa hän versioi vanhan legendaarisen Fever-ikivihreän.

1980-luvulla Pavesta oli tullut jo sen verran iso tähti, että seuraava bändi luotiin hänen ympärilleen. Yhtye sai nimekseen Pave’s mistakes. Yhtye julkaisi vuonna 1980 ensimmäisen englanninkielisen albuminsa. Seuraavana vuonna yhtye päätti kokeilun vuoksi levyttää materiaalia myös suomeksi. Hyvin yllättäen laulu Pidä huolta nousi todella suureksi hitiksi. Pave Maijanen, joka oli aikaisemmin nauttinut lähinnä rock-väen kannatusta, nautti yhtäkkiä valtakunnallista suosiota. Pidä huolta oli yksi vuoden 1981 suurimpia hittejä ja nykyään se voidaan tituleerata jo ikivihreäksi.

Mistakes hajosi hyvin pian suurimman suosion jälkeen ja Pave Maijanen alkoi luoda soolouraa. Musiikki muuttui rockista maltillisemman aikuispopin suuntaan ja esityskieli vaihtui pysyvästi suomeksi. Ensimmäinen soololevy Tanssivat kengät (1983) ei vielä nauttinut kovinkaan suurta suosiota, mutta seuraava levy Maijanen (1984) oli suurmenestys, joka myi timanttia eli yli 50 000 äänitettä. Suurin syy levyn suureen suosioon oli hittikappale Lähtisitkö, joka oli yksi vuoden suurimpia hittejä. Myös Paven seuraava albumi Palava sydän (1985) myi timanttia ja sitä seurannut Maailman tuulet (1987) vielä kultaa. Paven suuria hittejä olivat mm. Jano, Joki ja meri, Elämän nälkä ja Ikävä. Myös euroviisulavat tulivat Pavelle tutuksi jo 80-luvulla. Hän oli vuonna 1982 mukana Kojon taustabändissä ja 1983 Ami Aspelundin taustalaulajana. Pave Maijasen oli tarkoitus olla Suomen vuoden 1985 euroviisukarsinnoissa yksi kutsuartisteista, mutta hän jättäytyi kilpailusta pois Yleisradion kanssa syntyneen palkkakiistan vuoksi.

90-luvun alkaessa Pave Maijasen uran suurimmat suosion päivät olivat jo takana. Vuonna 1992 Yleisradio tilasi häneltä sävellyksen Suomen euroviisukarsintoja varten. Pave sävelsi täysin viisuja varten mittatilaustyönä laulun Yamma yamma. Sanoituksen laati Pavelle muutenkin tuohon aikaan sanoituksia tehnyt Hector, joka oli tarkoituksella lisännyt tekstiin kansainvälisesti tunnettuja nimiä tai sanontoja. Yamma yamma voitti 29.2.1992 järjestetyt Suomen euroviisukarsinnat ylivoimaisesti. 12-henkinen asiantuntijaraati antoi laululle täydet pisteet finaalin ratkaisevalla toisella kierroksella. Monet suomalaiset ottivat Paven voiton tyytyväisenä vastaan: Yamma yamman koettiin edustavan tyypillistä yleiseurooppalaista listarockia, ja jopa monet kokeneet musiikkituottajat olivat varmoja Suomen hyvästä sijoituksesta Euroviisuissa.

Malmön Euroviisuissa Suomen esitystä pidettiin massasta poikkeavana rock-kuriositeettina. Pave Maijasen lisäksi lavalla esiintyivät taustalaulajat Anita Pajunen, Pirjo Aittomäki sekä Sini Heinilä, joka lauloi viisulavalla ensimmäistä kertaa elämässään mikrofoniin. Kenraaliharjoituksissa Pave Maijanen oli kaatunut lavalla laulun alkupuolella, mutta suorassa lähetyksessä esitys meni nappiin. Suomen menestys jäi silti äärimmäisen vaisuksi. Suomi saavutti äänestyksessä ainoastaan neljä pistettä (3 Jugoslavialta ja 1 Israelista), joka tarkoitti armotta viimeistä sijaa. Pave Maijasta odottivat kotona Suomessa iltapäivälehtien ”Euroopan huonoin” –lööpit, ja lisäksi myös suomalaisten yleinen mielipide Yamma yamma –kappaleesta muuttui yhdessä yössä raflaavasta noloksi. Pave Maijasen ura koki viisujen myötä kovan kolauksen. Esimerkiksi hänen vuonna 1994 ilmestynyttä albumiaan Sirkus saapuu tivoliin myytiin heikonlaisesti, vaikka se on tätä nykyä kriitikoiden mielestä yksi Maijasen uran parhaita levyjä. Maijanen on myös itse avoimesti sanonut, että Euroviisuihin lähteminen on ollut hänen uransa tuhoisin ja kamalin virhe. Tosin Pave palasi viisulavoille jo seuraavana vuonna Katri Helenan esitykseen taustalaulajaksi ja haitaristiksi. Vaikka Euroviisujen jälkeen soolouran menestys olikin vaisumpaa, studiotöitä ja erilaisia projekteja lahjakkaalla muusikolla on koko ajan riittänyt.

Vuonna 1999 Pave palasi takaisin parrasvaloihin, kun hänen, Kirkan, Hectorin ja Pepe Willbergin yhteisprojekti Mestarit Areenalla nousi ilmiömäiseen suosioon. Mestarit esiintyivät Suomen suurimmissa konserttisaleissa loppuunmyydyille katsomoille, ja heidän livealbuminsa myi yli 120 000 äänitettä ja oli vuotensa myydyin pitkäsoitto Suomessa. 2000-luvulla Pave on työllistänyt itsensä täysipäiväisenä muusikkona, vaikka mitään suurta valtakunnallista suosiota ei Mestareiden jälkeen ole tullutkaan.


Suomen karsinta 1992:

Arja Koriseva - Huomiseen
Pepe Willberg - Kaukaa kaipaan
Sonja Lumme - Rakkauden bulevardi
Kirka - Antaa menneisyyden mennä
Tauski Peltonen - Lauluni sinulle
Leena Nilsson - Soita kitaraa
Rexi Kero & Kaija Pohjola - Ruskaa näin sinun silmissäs
Pave Maijanen - Yamma yamma
Riki Sorsa - Silmiisi sun
Kikka - Parhaat puoleni

Pave kaatuu Malmön harjoituksissa (0:25)

Pave Maijanen Spotifyssa

Aiemmin Viisulassa: Suomi 1983: Ami Aspelund - Fantasiaa (Pave kuorossa)
Kuva
Kuva

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 08:38
Kirjoittaja tonywerner
lharju kirjoitti:esityskieli vaihtui pysyvästi suomeksi.
Ei kannata unohtaa tätä kansainväliseen menestykseen suunnattua albumia vuodelta 1987 :heh:
http://www.discogs.com/Maya-Would-You/release/2788228

Euroviisujenkin aikaan vielä pohdittiin lehdistössä, esiintyykö Pave viisulavallakin kansainvälisellä taiteilijanimellään "Maya" :joojoo:

Itsekin olin samaa mieltä vuoden 1992 karsintojen letkeän esityksen jälkeen, että kyllä nyt on Suomella hyvä edustaja (vaikka omat suosikkini olivatkin Koriseva ja "superfinaalissa" Lumme), mutta ei se esitys kyllä minusta Malmössä "ihan nappiin" mennyt. Aika puiseva meininki ja onttoutta kumiseva orkesterointi. Kyllä mä ihan Yamma Yammaa olen kotosallakin kuulostellut, eikä se minusta mitenkään tyhmempi biisi ole. Hyviä kohtia, mutta pari tylsääkin. Osien summa on vähemmän, kuin osaset erikseen. Semmonen kolmonen pärähtää nyt 20 vuotta h-hetken jälkeen :peukku:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 10:23
Kirjoittaja Rousku
Onkohan minussa jotain vikaa, kun tämä ei koskaan ole kuulostanut ylitsepääsemättömän pahalta? Melodia toki puuttuu, mutta ei se niin haittaa kun biisi jotenkin svengaa ilmankin. Katsoa tosin en kestä, Paven yli-innostunut heiluminen ja ällistynyt ilme ovat liikaa (keltaiset tiput ok). Ehkä kolme tähteä, en kaipaa kuulla tätä mutta ei häiritsekään jos jostakin korviini kantautuu.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 10:36
Kirjoittaja ta1ja
Rousku kirjoitti:Onkohan minussa jotain vikaa, kun tämä ei koskaan ole kuulostanut ylitsepääsemättömän pahalta? .
Et, koska ei minustakaan. Minä en tiedä miksi tämä ei menestynyt, muistan kun katsoin kisat, en niitä tuohon aikaan juurikaan katsellut ja kuulin biisin muistaakseni ensimmäistä kertaa kokonaan finaalissa ja minusta se kuulosti hyvältä. Toki olin tykännyt Maijasesta jo aiemminkin monessa projektissaan, poislukien jotkut pahimman kasari- Let's Dance -Bowie-imitoinnin vaiheet, joihin nähden tämä tuntui paluulta parempaan. Euroviisut ovat arpapeliä, paras ei voita eikä huonoin häviä. Kolmonen.

Myötähäpeä tässä kohdistuu suomalaiseen mediaan ja etenkin musiikkimediaan, jonka pitäisi ymmärtää enemmän, ja joka banalisoi omassa epävarmuudessaan Maijasen tämän jälkeen, eikä tästä nyhveröstä asenteesta, ulkoisen hyväksynnän ruikuttamisesta "enhän mä vaan ole nolo jos tykkään" mentaliteetilla ole vieläkään kokonaan päässyt.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 11:15
Kirjoittaja jee euroviisut
Sinivalkolasit unohdettuna ansaittu jumbosija. Ei sävel tartu ollenkaan, ja "Yamma yamma"-hokemat ärsyttävät. Heikot kaksi ja vuotensa huonoin viisu. :roll:

Valintani Suomen karsinnasta olisi ollut Tauski - Lauluni sinulle.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 12:23
Kirjoittaja mariah
joo ei sytytä tämmönen..eikä kyllä kukaan muukaan noista suomen karsinnoista - paitsi kikka ;) :ihana: kakkonen!

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 14:05
Kirjoittaja Serduchka
:suomi:

Suomen huonoin viisu ikinä. Ihan kaamea biisi. :nohyi:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 15:02
Kirjoittaja ESC93
Rankalla tavalla aliarvostettu, ei laisinkaan jumbosijan arvoinen tuona kovin keskinkertaisena vuotena. :draamaa:

Vahvat neljä tälle kivasti iskevälle renkutukselle. :ylppis:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 15:04
Kirjoittaja Serduchka
^ No hui mikä menestystarina ESC93:lla tämä biisi. :heh:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 15:41
Kirjoittaja Weewa
Meitsin eka Euroviisumuisto! :violette:

Suomen karsinnan versio kyllä svengaa vielä paremmin kuin tää Malmön esitys. Tää ei tosiaan oo mikään elämää suurempi kappale, mutta ei tän nyt silti ihan viimeiseksi olisi tarvinnut jäädä. Harmi, että media ja sitä kautta Suomen kansa lyttäsi taas viisuedustajansa. :eiei:

Kolme tähteä tälle ihan harmittomalle biisille! :peukku:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 16:17
Kirjoittaja Leo
Tää mikään nolo oo.
Suomen nimekkäimpiä (euroviisu)artisteja ja ennen tuota kohtalokasta Malmön viisuiltaa hän oli sentään luonut uraa Suomen menestyneimpiin kuuluvana tuottajana, säveltäjänä ja laulajana.
Yamma yamma -esitys oli energinen ja positiivinen. Kappaleessa olisi aineksia, melodiaa, sointuja ja tarttuva hokema, silti se jää vähän paikalleen, eikä kasva tai huipennu riittävästi. Yamma yamma oli hyvä, vaikkei paras mahdollinen Paven tuotannosta euroviisuihin. Ajatella, jos häneltä olisi euroviisuksi valikoitunut vaikkapa Joki ja Meri, Elämän nälkä tai Lähtisitkö....
Myötähäpeää tai noloutta ei pätkän vertaa aiheutunut Paven Yamma Yammasta vaan median lynkkausmentaliteetista musiikin rautaista ammattilaista kohtaan. Mutta medialle kuuluu nostaa ja laskea tähtiä.
Minä annan neljä tähteä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 16:46
Kirjoittaja AntSa
Tästä kappaleesta en ole milloinkaan ollut innoissani. Pave Maijasella on hienojakin biisejä, mutta tämä on suorastaan surkea tekele.

Ankaramppoo AntSoo: YKSI! :uujee: Seuraava!

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 16:51
Kirjoittaja romualdo
joo, tää on niin rrautaisen ammattitaitoinen esitys kaikin puolin, että vaikea tälle on 4 vähempää antaa vähempää kuin 4 pistettä... mua on aina ilahduttanut tuo afrokongolainen etnoisa kertsi-nimi-fraasi-hokema...Yamma Yamma ... jota olisi mun puolesta saanut korotaa ja toistaa vielä enemmänkin... minä hokemien-fani....
ja sulavan linjakas melodian-juoksutus plus tietysti Heikki Harman oivallinen teksti... videokin oli vauhdikkaampi ja idearikkaampi ja epäsuomalaismaisempi kuin mitä ehkä muistinkaan....
ei voi kuin ihmetellä tuota tavisten ja tavistavisten hyvin-epä-humaania ja epä-isänmaallista- suhtautumista ja musiikkia-ja-todellisia-ammattilaisia-ali-arvioivaa-jälkipeliä sitten kun ei ehkä mene ihan niin hyvin kuin Jacobstadissa tahi Strömsöössä....
Nämähän olivat toiset suomen karsinnat ja toistaiseksi myös viimeisimmät joissa koskaan olen ollut mukana, Turun Typhoon-halli... ja... joooh... muistoja... kiva reissu, vaikkakin tietysti vähän orpo-olo kun sielläkin seikkailin yksin.... mutta ihanaa oli kuulla varsinais-suomen murretta... ja nähdä ja tavata monet ystävälliset ihmiset... Elämälle Kiitos. ...
Vinaalissa suosikkini taisi olla ja olikin aika selvästi Riki Sorsan mukaansatempaavan herkkä ja pontevan rumpalikas esitys Silmiisi Sun .... aj jaij.... jota sitten tietysti myöhemmin toivoin täällä entisen Radio Kokkolan Puhelintoivekonsertistakin....! Myös oman kotipitäjäni suuruus, Raimo "Rexi" Kerokin oli mukana herkistelemässä erikoisen kauniilla ja tarttuvalla balladilla Roskaa näin Sun Silmissäs... -jota varten olin ottanut oikein kannustusplagaatin, vanhan valkoisen lakanan... tietyllä tekstillä varustettuna, tietty... mut jonka kuitenkin jätin muovikassiini... tais mennä pupu pöksyyn takamehtien mieheltä... !?

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 18:14
Kirjoittaja Valkealalainen
Minusta tässä kappaleessa ehdottomasti huonointa ovat typerät sanat. Muuten tämä onkin sitten ihan OK biisi. Jammaa ihan mukavasti.

*** tähteä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 19:39
Kirjoittaja Ihme_Mies
Hyvinhän tämä svengasi! :bandi: Mainettaan parempi viisu.

Leon arviot allekirjoitan tämän viisun suhteen kokonaisuudessaan (jos sallitaan?!?). :)
Yllättäen komppaan myös Valkealalaista... lyriikat ei mitään parasta Hectoria todellakaan. :roll:

Kolme tähteä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 19:48
Kirjoittaja Leo
Ihme_Mies kirjoitti:Hyvinhän tämä svengasi! :bandi: Mainettaan parempi viisu.

Leon arviot allekirjoitan tämän viisun suhteen kokonaisuudessaan (jos sallitaan?!?). :)
:hali:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 21:55
Kirjoittaja MuzaMaza
Ei tämä nyt sentään jumbosijaa Malmössa olisi ansainnut. Olihan siellä monta kehnompaakin mukana kisaamassa. Luxemburg ja Sveitsi etunenässä... Muistelen, että ainakin Ruotsissa biisin kehuttiin edustavan modernia "Roxette-soundia". Siksi jumbosija tuli mulle vähän yllätyksenä ja lisäsi osaltaan alakuloa jota sai tuntea ysärin alkuvuosina ja jatkossakin. Toki en olisi tätä alunperinkään Suomen edustajaksi lähettänyt. Riki Sorsan sinne olisi kuulunut lähteä. Hyvänen aika! Tuomaristo oli nolon yksimielinen valitessaan Paven täysillä pisteillä. Kaksi ja puoli tähteä jää kahteen.

Muuten. Maijanen voitti viime vuonna myös Iskelmä-Finlandian. :peukku:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 22:37
Kirjoittaja Leonardo
Huh, huh. :eeek: Tämä on yksinkertaisesti niin kamala, että vain Kojon Nuku pommiin on ollut suomalaisista viisuista vielä kamalampi. Tässä ei ole mitään, mistä pitäisin. Solisti: ei, sanat ja sanoittaja: ei, esitys: ei, sävellys: ei, taustakuoro: ei. Ärsyttävää yamma yamman jankkausta koko kappale. :jupinaa:

Yksi tähti.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 20 Joulu 2012, 23:36
Kirjoittaja Mr Kite
'
Pave laulaa - Hectorin tekemin sanoin - tässä Yamma yamma-kappaleessa:...."
Siitä on aikaa kun putkiradiota kuunneltiin
Ajatuksissamme tuota laatikkoa muunneltiin.
Sen sisällä sata oli soittajaa
Ne oli pieniä, eikä niitä nähdä saa
Yammaillaan ja kuunnellaan saundeja vanhan radion
Se soi kuin stadion vaikka niin snadi on
Kun lauloi radiossa Sinatra tai John Lennon
Noissa tuokioissa siemeniä onnen on
."

Tuli mieleen tuosta sanoituksessa mainitusta John Lennonista, että kun Pave oli jokin aika sitten radiossa eräässä ohjelmassa kertomassa elämästään ja urastaan muusikkona niin hän mainitsi juuri The Beatles-yhtyeen tärkeänä innoittajana, inspiroijana siinä, että alkoi aikoinaan 1960-luvulla kiinnostua musiikista, soittamisesta, musiikin teosta.
Tämän viisun sanoittajalle, Hectorille, Beatles on kaiketi ollut myös tärkeä innoittaja, inspiroija uran alkuvaiheessa ja myöhemminkin.
Monelle Paven ja Hectorin sukupolveen kuuluvalle suomalaiselle(kin) muusikolle on Beatles-yhtye ollut aikoinaan tärkeä ja keskeinenkin innoittaja musiikin alalle / musiikin teolle. - Esimerkiksi juuri hiljattain 60 vuotta täyttänyt kuopiolainen muusikko / laulun tekijä Petri Pettersson mainitsi Hesarissa syntymäpäivä-haastattelussaan myös Beatlesin ja heidän musiikkinsa innoituksen aikoinaan.

Eikä siinä tietenkään mitään kummallista. Koska Beatlesin esiin tuomat uudenlaiset soundit ja heidän saamansa valtava menestys tietysti innosti, inspiroi eri maissa nuoria muusikon alkuja / muusikkoja.
Ja koska Beatlesit tekivät itse laulunsa - mikä siihen aikaan oli harvinaista bändien keskuudessa - niin se antoi osaltaan intoa ja uskoa, että bändit itsekin voisivat tehdä omia biisejään ja vieläpä hyviä, menestyksellisiä sellaisia.

No, meni ehkä jonkin verran OffTopiciksi - mutta ehkä kuitenkin kiinnostaa joitakuita (?)

Paven esittämän viisun nimi on siis Yamma yamma, mutta eurooppalaiset (ainakaan euroviisujen silloiset äänestäjät) eivät - ainakaan suuremmassa määrin - innostuneet jammailemaan tämän viisun tahdissa.

Minun mielestäni Maijasen musiikissa hyvinä, myönteisinä puolina on usein ollut mm. kiva / hyvä melodisuus, raikkaus, kuulaus. Huonoina, kielteisinä puolina puolestaan mm. laimeus, pliisuus ja jonkinlainen kliinisyys.
Oikeastaan nämä seikat tulevat minusta kaikki esiin - enemmän tai vähemmän - tässä viisussa.

Yksi parhaista Paven kappaleista minusta on se yli 30 vuotta vanha Pidä huolta. Mainio, iskevä sävellys ja hyvät, puhuttelevat sanat.

Tälle Yamma yamma-viisulle annan kaksi tähteä.

'

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 21 Joulu 2012, 00:26
Kirjoittaja Serduchka
Leonardo kirjoitti:vain Kojon Nuku pommiin on ollut suomalaisista viisuista vielä kamalampi
Nuku Pommiin on taidetta tähän verrattuna. :draamaa: Sitä paitsi, Nuku Pommiin on liian aliarvostettu viisu.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 23 Joulu 2012, 19:26
Kirjoittaja akuankka13
Tässä on jotain jännyyttä, kolme tähteä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 24 Joulu 2012, 13:17
Kirjoittaja Zera
Ei tämä minusta ole millään tavalla huono, ihan keskinkertainen jammailu. Kolme tähteä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 26 Joulu 2012, 22:16
Kirjoittaja Mikel
Musta tää on mahtava. :uujee: Melkeinpä jopa Suomen euroviisuhistorian parhaimmistoa. :heh: :hiips: Levyversio varsinkin on erinomainen, livenä ehkä vähän vaisuhko. Joka tapauksessa viimeinen sijoitus on ehkä yksi suurimmista oikeusmurhista ikinä (olipa kulahtanut ilmaisu :heh:), ottaen huomioon sen, että kisan kärkikolmikko oli aivan uskomatonta sontaa. :draamaa: Ja joku h*lvetin Mister Music Mankin sijoittuu tämän edelle?! :stupido: :tomaatti: Meinasin antaa neljä, mutta kiihdyin tässä viestiä kirjoitellessani siinä määrin, että taidankin antaa viisi. :draamaa: P.S. Anteeksi purkautuminen. :heh:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 26 Joulu 2012, 22:47
Kirjoittaja TomppaJr
On jotenkin hirmu kiusallista myöntää, mutta musta tämä on aivan loistava! :rofl: Todella vahvat neljä tähteä! :uujee:
Mikel kirjoitti:Musta tää on mahtava. :uujee:
Jee smias! :tuuletus:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 27 Joulu 2012, 12:23
Kirjoittaja Mikel
TomppaJr kirjoitti:
Mikel kirjoitti:Musta tää on mahtava. :uujee:
Jee smias! :tuuletus:
:tapu: :hali:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 27 Joulu 2012, 23:02
Kirjoittaja Conductor
Kaksi tähteä!

Suomen karsinnoissa tämä vielä toimi, sovitus oli paljon parempi kuin mitä saimme kuulla Malmön viisulavalla.
Malmössä oli iso orkesteri, mutta kapellimestari Ahvenlahti käytti sitä kovin säästeliäästi. Malmössä Yamma Yamma kuulosti lähinnä siltä kuin oltaisiin oltu koulun laulujuhlissa konsanaan. Liikuntahallin lavalla olivat Pave-hiiri ja kolme kissaa.
Kuoron osuus oli aivan liian vahva tai ainakin Pajusen Anitan ääni kuului aivan liikaa.
Mielelläni olisin Malmössä halunnut nähdä ja kuulla Arja Korisevan Huomiseen tai Sonja Lummen Rakkauden Bulevardin.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 08 Tammi 2013, 00:39
Kirjoittaja Bandido
Loppu: "Sä-pä-tää-sä-pä-tää (rummut) Jamma-jamma-jamma-jamma-jamma-jamma-jammaajaa" :heh:

Yksinkertaisesti ruma laulu! Tosiaan Anita Pajusen ja Paven ääni yhdessä oli riitasointuinen ja 'ruosteinen'.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 08 Tammi 2013, 03:41
Kirjoittaja kuu-kuu
Karmeeta katseltavaa. Musiikki ja Paven kouhkaaminen eri maailmasta. Afrikkalaisrytmit ihan mukavia, direstrites-kevytversio ei niin. Kertosäe kaoottinen. Ihmettelin silloin, kun kuulin tämän valitun Suomen kappaleeksi, että miten hirveenkuuloinen on tuo jammajammajamma-kohta. Siis, kun Amina tuli tokaksi edellisenä vuonna afrikkalaisperäisyyksillään, niin pitihän Suomen ja Maijasen lähteä voittoa hakemaan. En minä yrjöä rinnuksilleni, mutta sinnepäin. 1.45 pistettä.

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 28 Loka 2013, 13:57
Kirjoittaja WildDance
Hävettää! Kappale on aivan kamala. :suomi:

Re: Suomi 1992: Pave Maijanen – Yamma yamma

Lähetetty: 28 Loka 2013, 14:23
Kirjoittaja Aintsu
Hirveää sontaa. Suomen heikoimpia viisuja, eikä jää kauas kaikkien aikojen surkeimman euroviisun tittelistäkään. Yksi tähti. :nohyi: