Sivu 1/1

Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 12:40
Kirjoittaja lharju
:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1993
Kappale: Tule luo
Esittäjä: Katri Helena
Säveltäjä: Matti Puurtinen
Sanoittaja: Jukka Saarinen
Kapellimestari: Olli Ahvenlahti
Sijoitus: 17./25
Pisteet: 20
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1993fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Finland1993.html

Katri Helena (s. 17. elokuuta 1945) on Marionin ja Fredin ohella saanut kunnian edustaa Suomea kahdesti Eurovision laulukilpailuissa. Ensimmäinen viisu Katson sineen taivaan sai esittelyvuoronsa Viisulassa jo nelisen vuotta sitten ja tuossa yhteydessä kävimme läpi Katri Helenan historiikkia aina tuohon edustusvuoteen 1979 asti. Tänään jatkamme siitä, mihin viimeksi jäimme.

1980-luvun alkaessa Katri Helena oli jo vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen eturivin iskelmälaulajana, olihan hänen suosionsa 1970-luvulla ollut varsin suurta. 80-luku ei ollut Katri Helenalle niin suurta mylläkkää kuin edellinen vuosikymmen, mutta esiintymisiä ja levytyksiä riitti edelleen säännöllisesti. 80-luvulla Katri Helena julkaisi kuusi pitkäsoittoa, joista kolme myivät kultaa. Katri Helenalle sävellettyjä 80-luvun hittejä olivat muun muassa Mun sydämeni tänne jää (1980), On elämä laulu (1986) ja Me teimme sen (1988), käännös- ja coverpuolelta menestykseen ylsivät mm. Kun minuun kosketat (1980), Miljoona ruusua (1984) ja Unten erämaa (1984). Katri Helena jatkoi säännöllisesti myös euroviisukäännösten levyttämistä. Hänen käsittelyssään suomenkielisen version saivat niin Amsterdam, Johnny blue, Ein bißchen Frieden (Vain hieman rauhaa) sekä Per Lucia (Kirje sulle). Erityisesti Johnny blue oli erittäin suosittu Suomessa, ja monet suomalaiset mieltävätkin kappaleen nykyään juuri yhdeksi Katri Helenan ikivihreäksi. Vaikka euroviisujen kääntäminen suomeksi loppuikin 80-luvun puolivälin tienoilla, Katri Helenan viimeisin euroviisukäännös levytettiin niinkin myöhään kuin 1998, jolloin hän levytti suomenkielisen balladiversion saman vuoden Britannian viisusta Where are you (Missä oot).

Kesäkuussa 1988 Katri Helenan aviomies ja pitkäikäinen muusikkotyötoveri Timo Kalaoja menehtyi yllättäen sydänkohtaukseen. Kalaojan yllättävä kuolema ja Katri Helenan perheen kokema tragedia oli hetken aikaa viihdelehdistössä Suomen suurin uutinen. Surullisen tapahtuman seurauksena Katri Helena vetäytyi levytyssapatille ja rajoitti esiintymisensäkin lähinnä harvoihin konserttitilaisuuksiin.

Vuonna 1992 koitti Katri Helenan comeback, ja hän palasikin ryminällä takaisin Suomen eturivin artistien joukkoon. Katri Helena levytti kappaleen Anna mulle tähtitaivas, josta tuli hänen uransa kaupallisesti suurin hitti. Kappaleen sisältänyt albumi myi nopeassa ajassa yli 100 000 äänitettä. Viimeistään näihin aikoihin Katri Helenaa alettiin pitää eräänlaisena elävänä iskelmälegendana, jota kutsuttiin Suomen kansan “sinivalkoiseksi ääneksi”.

Alkuvuodesta 1993 suosionsa aallonharjalla ratsastanut Katri Helena kutsuttiin mukaan Suomen euroviisukarsintoihin 14 vuoden tauon jälkeen. 90-luvun alussa Yleisradio oli järjestänyt euroviisukarsintoja suureellisesti yleisötapahtumina Turun suuressa jäähallissa, mutta laman vuoksi vuoden 1993 karsinnat järjestettiin pienimuotoisemmin studiolähetyksenä. Euroviisukarsinnat järjestettiin puhtaasti kutsukilpailuna: sävellyksiä tilattiin kahdeksalta säveltäjältä ja solisteiksi kutsuttiin neljä suomalaista naisartistia – Katri Helena, Paula Koivuniemi, Arja Koriseva ja Marjorie. Kukin solisteista sai esitettäväkseen kaksi kappaletta. Katri Helena kilpaili Matti Puurtisen sävellyksellä Tule luo ja Jukka Kuoppamäen sävellyksellä Viesti.

Viisukarsinnan tuloksen ratkaisivat 11 15-jäsenistä alueraatia. Tule luo oli raatien selkeä suosikki, sillä peräti seitsemän raatia oli sijoittanut sen ykkössijalle. Pisteitä Tule luo keräsi 96, siinä missä toiseksi sijoittunut Sulta laulun sain saavutti 77 pistettä. Niinpä Katri Helena pääsi edustamaan Suomea toista kertaa Eurovision laulukilpailuun. Aikaisempaa euroviisukokemusta oli myös laulun säveltäjällä Matti Puurtisella, jonka sävellys La dolce vita oli sijoittunut neljä vuotta aikaisemmin viisuissa upeasti seitsemänneksi. Suomessa uskottiin tuohon aikaan vakaasti huonon euroviisumenestyksen johtuvan osittain suomen kielestä, jonka oletettiin kuulostavan omituiselta eurooppalaisten korviin. Niinpä sanoittaja Jukka Saarinen oli kynäillyt laulun tekstin täysin kansainvälistä yleisöä ajatellen, eikä hän ollut kirjoittanut tekstiin yhtäkään y-, ä- ja ö-äännettä. Myös otsikon sanaparsi “tule luo” kuullaan laulussa kaikkiaan 29 kertaa.

Vaikka Tule luo olikin tehty vartavasten kansainvälistä yleisöä varten, laulu sai ennakkoveikkauksissa lähinnä kylmää kyytiä. Vedonlyöntitilastoissa Suomi oli häntäpäässä ja kilpailuviikolla Millstreetissä Suomelle povattiin jopa nollan pisteen kohtaloa. Jumboveikkailut saivat jopa Suomen delegaation johtajan Erkki Pohjanheimon hermostumaan ja puolustamaan Katri Helenan karismaa ja esiintyjäntaitoja kansainvälisen lehdistön edessä. Lisästressiä Suomen delegaatiolle aiheutui kilpailuviikon aikana ilmoitetuista Euroviisujen uusista säännöistä: seuraavan vuoden kilpailuun pääsisi mukaan vain 19 parhaiten menestynyttä maata, jotta kilpailusta vapautuisi tilaa uusille osallistujille Itäisestä Keski-Euroopasta.

Suomi oli arvottu esiintymään Millstreetin Euroviisuissa 15.5.1993 numerolle 17. Lavalla nähtiin Katri Helenan lisäksi myös Suomen “salaiset aseet”, eli kaksi kotimaista haitaria, joita soittivat Pave Maijanen ja Pepe Willberg. Taustalaulajana toimi myös perinteiseen tapaan Anita Pajunen. Pisteidenlaskun aikana Suomen delegaatiossa huokaistiin helpotuksesta jo toisen äänestyskierroksen kohdalla, sillä Turkki antoi Suomelle 3 pistettä. Nollajumbon kohtalo oli siis vältetty. Todellinen jymypaukku saatiin Kreikasta, joka muisti Suomea peräti 8 pisteellä. Lisäksi Suomi sai Islannilta 5 pistettä ja lisäksi vielä Luxemburg ja Malta antoivat Suomelle kukin 2 pistettä. 20 pisteen saalis oikeutti sijaan 17, minkä myötä Suomi varmisti paikkansa seuraavan vuoden kilpailuissa. Suomen delegaatio piti “jatkopaikan” varmistumista torjuntavoittona, jota tuuletettiin avoimesti. Vuonna 1993 veikkaukset menivät tosin muutenkin pieleen, sillä yksi suurimpia jumboehdokkaita ennakkoveikkauksissa oli ollut Norja, joka lopulta sijoittui kilpailuissa hienosti viidenneksi.

Tule luo ei missään vaiheessa noussut Suomessa suureksi hitiksi, eikä sitä luokitella lähimainkaan Katri Helenan uran suurimpien menestysten joukkoon. Laulu sisältyi Katri Helenan vuonna 1994 ilmestyneelle albumille Lähemmäksi, joka myi kultaa. Seuraava suurmenestys olikin jo vuonna 1995 ilmestynyt Vie minut, minkä myötä Katri Helena pokkasi taas kultalevyn itselleen. Katri Helenan ura on sisältänyt viime vuosikymmeninä useita lukuisia konserttikiertueita, jotka ovat olleet suuria yleisömenestyksiä: esimerkiksi vuonna 1998 oli 35-vuotistaiteilijakiertue, vuonna 2000 Leidit Lavalla -suurkiertue yhdessä Paula Koivuniemen, Marionin ja Lea Lavenin kanssa, vuosina 2003-2004 Katri kiersi taas Suomen suurimpia konserttihalleja 40-vuotistaiteilijajuhlan merkeissä ja loppuvuodesta vuorossa oli taas suurhallikiertue yhdessä Jari Sillanpään kanssa.

Katri Helena on levyttänyt koko 2000-luvun ajan uutta materiaalia, ja levyt käyvät edelleen hyvin kaupaksi, sillä tämän vuosituhannen puolella hän on saavuttanut jo viisi kultalevyä. 2010-luvun alkaessa hän on laajentanut kohdeyleisöään esiintymällä muun muassa rock-festivaaleilla ja syksyllä 2012 hän oli mukana ilmiömäiseen suosioon nousseen Vain elämää -tv-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Loppuvuodesta 2013 Katri Helena juhli 50-vuotistaiteilijajuhlaansa. Uusin albumi Taivaan tie ilmestyi keväällä 2014 ja on myynyt jo kultaa.


Suomen karsinta 1993:

Paula Koivuniemi - Päivä kerrallaan
Katri Helena - Tule luo
Arja Koriseva - Vain taivas yksin tietää
Marjorie - Legenda
Paula Koivuniemi - Sammunut rakkaus
Katri Helena - Viesti
Arja Koriseva - Sulta laulun sain
Marjorie - Aika eteenpäin vain kulkee

Radiomafian selostus ennen Suomea (Sanna Kojo & Outi Popp)
Radiomafian selostus Suomen jälkeen (Sanna Kojo & Outi Popp)

Katri Helenan haastattelu Suomeen palatessa

Katri Helena Spotifyssa

Aiemmin Viisulassa:

Suomi 1979: Katri Helena - Katson sineen taivaan
Suomi 1989: Anneli Saaristo – La dolce vita
Kuva Kuva
Kuva
http://www.katrihelena.fi/

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 14:10
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan kaunis suomalaisiskelmä kyllä, mutta ei nyt mitenkään kovin erikoinen, ja suomalaisen iskelmälegendan viisuista heikompi. Heikot kolme.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 16:31
Kirjoittaja klaus-12
Kotimaista meninkiä oli, mutta muuten laulu jää ontoksi. Kolme

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 16:34
Kirjoittaja Serduchka
:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Katrin heikompi viisu, mutta pidän nykyisin silti aika paljonkin tästä. :surrur:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 18:07
Kirjoittaja Edwina
Kyllä tästäkin näkee Katri-Helenan esiintymisvarmuuden, enkä voi kuin kunnioittaa sitä.
Hienosti ja kunnialla esitetty. :tapu:
Kappale kuitenkin jää hieman mielenkiinnottomaksi, vaikka siinä onkin kauniita elementtejä, kuten sopivasti kuuluva haitari. Ehkä tämä on liian vaisu Suomi-iskelmä kuitenkin.
Kolme komeaa tähteä!

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 18:08
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan kiva iskelmäkappale, mutta jokin tuossa esityksessä tökkii. Kuulostaako tuo musiikki hieman "sekavalta"..? Ihan kuin siinä olisi liikaa kaikkea, eivätkä kaikki osaset liittyisi ihan saumattomasti toisiinsa. Tai sitten jokin osanen ei sovi yhteen Katri Helenan laulannan kanssa, tai... Tai sitten vain kuvittelen.

Taidan pitää levyversiosta enemmän.

*** tähteä.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 19:06
Kirjoittaja AntSa
Vahvaa osaamista Katrilta. Oli tuolloin oma suosikkini karsinnassa. Nykyään suosikikseni on kohonnut Marjorien "Aika eteenpäin vain kulkee". Tämä oli ehkä ajassaan hieman vanhahtava, joskin ihan hyvällä tavalla.

Tänään, tässä ja nyt reiluhko KOLMONEN. :uujee:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 14 Elo 2014, 20:58
Kirjoittaja Leonardo
Taivaallisen kaunis, mutta myös dramaattinen kappale "ovet kohta suljetaan". Katri Helenan täydellistä esiintymisvarmuutta ei voi kuin ihailla aina vain uudestaan. Mieletön lavakarisma! :kups: Sanoittaja oli tosiaan tehnyt työtä saadakseen aikaan sanoituksen ilman yhtään y-, ä- tai ö-kirjainta, mikä oli hieno saavutus. Tästä tosin aiheutui kappaleen suurin heikkous myös, kun tuota tule luo -hokemaa toistetaan vähän liian paljon. Ehkä pieni miinus myös siitä, että ihan loppuhenkosta lukuun ottamatta kappaleessa toistuu vain kaksi osaa, olisin kaivannut jotain kolmatta erilaista osaa mukaan. :miettii:

Neljä tähteä.

Vuosi 1993 sai näin hienon päätöksen Viisulassa. Keskimääräistä parempi vuosi tuo olikin, tähtikeskiarvokseni muodostui 3,34. Viiden tähden viisut tarjosivat Italia, Kreikka, Norja, Ranska ja Ruotsi. Ehkäpä valitsisin niistä ykköseksi Ranskan Mama Corsican.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 15 Elo 2014, 09:58
Kirjoittaja romualdo
jopa minun mielestä tuolloin himpunverran liian wanhanaikainen... mutta siinä ei tietenkään ole mitään arveluttavaa..., mut kun karsinnoissa olisi ollut paljon tuoreempia ja cunnianhimoisempia biisejä, ... ennenkaikkea Kuoppamäen jumalainen taideseos, siis -teos eli Viesti, myöskin tietysti Legenda sekä Aika eteenpäin vain kulkee... jotka olisivat saaneet nekin molemmat myös minulta heti 5 pist. ... aivan mahtavia tekstejä niissä myös....
niin siis tuo Katrin esittämä Sama maa, tai siis Tule Luo...sijoittuisi mun listallani siis (vasta) noin sijalle 4... kotikarsinnoissamme siiiss..... ja luaja eiku Luonto miten UPEA solisti Marjorie onkaan, mutta tämänhän me saimme todeta jo heti hänen debyyttivuonnaan -88 Tie -piisissä... ! :ihana:

Mutta Aivan Huippukarsintojamme eli ihan siellä ehkä noin top 4:ssa koskaan!!!!! ai tälle? .... hmm, n. 3.4 pist.? a-osa vie tässäkin keinuvassa melodiassa jälleen kerran lähes kaikki pisteet... !
esittelytekstissä on ainakin yks pienehkö virhe. Hyvin objektiivisesta näkökulmasta syntynyt sellainen... tietty. Ainakin radiosuomen soittolistojen mukaan tämä on ollut näitten viimevuosikymmenien aikana ns. suuri hitti. ... :)

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 15 Elo 2014, 13:20
Kirjoittaja WildDance
Oikein hieno ja dramaattinen kappale, mutta jää vähän tylsäksi. Tämä on myös hieman liian vanhanaikainen...

:suomi: :suomi: :suomi:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 15 Elo 2014, 21:29
Kirjoittaja Terasbekoni
Suomen paras viisu 1990-luvulla. Oikein sievä pikku iskelmä, jossa parasta on tietysti Katri Helenan hieno tulkinta. Tuo ääni ja karisma... :rakkaus: Haitarista myös iso peukku. Pientä miinusta sen sijaan antaisin sanoituksesta. Ihan turhaa minusta tuollainen kauniin kielemme häpeily ja laskelmointi - paitsi että olen jo ihan periaatteesta moista vastaan, tässä biisissä se saa tosiaan aikaan vähän turhan paljon toistoa sekä tietynlaista mielenkiinnottomuuttakin.

Kyllä minä tästä joka tapauksessa ihan tykkään, neljä tähteä siis. :peukku:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 16 Elo 2014, 15:34
Kirjoittaja TomppaJr
:ihana: Ihana Katri Helena ja lumoavan kaunis Tule luo! Jää tietenkin Katson sineen taivaanin varjoon, mutta viisi silti irtoaa.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 16 Elo 2014, 23:29
Kirjoittaja Rousku
Kas, Leonardo onkin jo kirjoittanut sen, mitä ajattelin. Paitsi että minulta irtoaa vain kolme tähteä, sen verran paljon tuo tuleluon jankkaaminen häiritsee. Rohkeasti vain äätä kehään, menestyksekkäästihän se Eyþórkin 2013 islanniksi ähki! -Muistin biisin tylsemmäksi kuin miltä se nyt vaikutti, melodia ja sanat sitä ovatkin, mutta sovitus on kiva ja solistihan tämän lopulta eläytymisellään henkiin herättää.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 16 Elo 2014, 23:38
Kirjoittaja Elvis
Oikein kaunis kappale, sekä yksi Suomen karismaattisimmista laulajista.
Upea paketti ****

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 17 Elo 2014, 11:13
Kirjoittaja ta1ja
Tykkään tämän suomiviisun tummanhaikeista iskelmäsävyistä ja siitä kuinka tunnelma siirtyy Katri Helenan sisäisesti nauravan äänen voimalla kasvot taivasta kohden nostavaan riemuun. Katri Helena on joskus ärsyttävän naiivi, ja laulaa joskus ihan typeriä humppiakin, mutta tässä vahvuudet pääsevät esiin, mielestäni.

Sanoituksista sen verran, että vaikka aja hiljaa sillalla mainostettiin maailman kauneimmaksi lauseeksi jossain peruskoulukirjassa niin Tule luo kuulostaa hämäävästi tiluliilta, joka vie mielikuvat väärään suuntaan. Siitä pieni miinus. Neljä. E: eikun viisi, koska kuuluu niihin suomiviisuihin, joista tykkään.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 18 Elo 2014, 23:30
Kirjoittaja Mr Kite
Jaa'a.......Katri Helena on siis Viisu(la)estradilla.

Yleisesti ottaen en ole koskaan ollut kovin innostunut Katri Helenasta ja hänen tuotannostaan.

Eräs syy lienee se, että en ole koskaan - jostain syystä - suuremmin pitänyt Katri Helenan lauluäänestä.
Ehkä on niin, että tuollainen sisäisesti naurava ääni (jota ilmaisua nimimerkki ta1ja osuvasti käytti kommentissaan Katri Helenan äänestä) kuulostaa minusta jotenkin ärsyttävältä.
Hänen äänensä kuulostaa korvissani myös liian heikolta, voimattomalta, ohuelta.

Parhaimmillaan ja sanoisiko aidoimmillaan Katri Helena oli minusta uransa alkuaikoina 1960-luvulla.
Silloin hänellä oli kivan pirteän, iloinen, tuore, raikas naapurintyttö-imago.

Mutta myöhemmin Katri Helenalle rakennettu / rakentunut puhtoinen, siloiteltu, sinivalkoinen laulajatar-imago alkoi itseäni jotenkin tökkimään. Se imago / brändi on vaikuttanut jotenkin liiankin siloitellulta, puhtoiselta ilman rosoja, virheitä. ymv. Julkisuuskuva alkoi ehkä liikaa erkaantua yksityishenkilö Katri Helenasta (siis siitä julkisuuskuvan takana olevasta todellisesta ihmisestä nimeltä Katri Helena).

Kun Katri Helenan entinen aviomies Panu Rajala toi esiin kirjassaan negatiivisia, kriittisiä näkemyksiä ex-vaimostaan niin Rajala sai valtavasti lokaa niskaansa. "Että kehtaakin tuoda esiin kielteisiä, arvostelevia näkemyksiä ikonisesta Koko Kansan Katri Helenasta"-tyyliin.

No, meni jonkin verran ehkä ohi varsinaisen otsikon - mutta menköön.

................

Mitä tulee tähän viisuun niin minusta keskinkertainen iskelmä.
Ei huono, mutta ei siinä ole suuremmin hurraamistakaan.

Kolme tähteä

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 19 Elo 2014, 00:52
Kirjoittaja Hapa
Hyvin paljon Mr. Kiten kanssa samaa mieltä noista jutuista. Minua Katri-Helena lähinnä nukuttaa, todella yliarvostettu laulajatar. Biisi on tylsästi sanoitettu, ei tuollainen ääkkösten poistelu kunnon suomelta edes kuulosta. Ihan pikkunätti kappale. Menköön nyt kolme.

Ta1jan vitonen kyllä yllätti... :mrgreen:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 19 Elo 2014, 20:33
Kirjoittaja akuankka13
Perusnätti iskelmä, kolme tähteä.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 21 Elo 2014, 09:02
Kirjoittaja tonywerner
Ajattomuudessaan vahva sävelmä. Jotenkin niin tyylikäs ja harmoninen, ettei tätä voi edes inhota - jos tosin on vaikea rakastuakaan syvästi? Kaikki elementit ovat kerrankin kohdallaan niin täydellisesti, etten muuttaisi mitään, mutta silti annan "vain" kolme tähteä. Kerrankin Katri Helena sai kaikki maneerinsakin (sormien ilmassa heiluttelu, silmien räpsyttely ja äidillinen katse kameraan) ladattua juuri oikeisiin paikkoihin ja osoitti olevansa rautainen ammattilainen. Hieno työvoitto tosiaan, että päästiin mukaan seuraavan vuoden kisoihin, mikä olikin ainoa kerta Suomelle :heh:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 21 Elo 2014, 16:57
Kirjoittaja sziget
Katri Helena ei voi olla niin pyhä, että tätä selkärangatonta herutusta pitäisi puolustella. Olisi ansainnut nollan ennemmin kuin joku Kojo. Euroviisujen perverssiin logiikkaan kuuluu, että iljettävin matelu palkitaan ja silloin halveksitaan, kun joku uskaltaa erottua.

Sanoittaja kokeili muitakin sanoja tiluliin paikalle. Yksi oli muistaakseni "adios". Oma ehdotukseni on "yrjöttää". Kuvaisi täydellisesti Suomen viisuasennetta 1993:

:laulaa: Yrjöttää, yrjö lentää yrjövatiin
Yrjöttää, vessaan karmein haju jää
Yrjöttää, jostain löytyy sanko hätiin
Yrjöttää, yrjöttää, yrjöttää

lharju kirjoitti:Myös otsikon sanaparsi “tule luo” kuullaan laulussa kaikkiaan 29 kertaa.
Lisäksi "tule" yksinään 4 kertaa. Aika kovaa pornoa, jos kolmessa minuutissa täytyy tulla 33 kertaa. :puna:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 22 Elo 2014, 21:21
Kirjoittaja Ihme_Mies
akuankka13 kirjoitti:Perusnätti iskelmä
Minä sanoisin pikemmin: perusiskelmä. Paitsi että yleensä iskelmät eivät kärsi näin pahasti tautologiasta.
Heikomman puoleiset kaksi tähteä.

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 04 Tammi 2015, 17:42
Kirjoittaja Leo
Sinivalkoisen äänen Katri Helenan karisma ja varmuus vangitsevat. Tule luo on melodialtaan pelkistetyn kaunis ja kertosäkeessä kuuluu slaavikaikuja. Leonardon lailla ajattelen, että ehkä c-osa olisi ollut paikallaan vielä lisukkeena tai sitten modulaatio, jottei meno olisi liian tasaisen kuuloista. Nimekäs haitariduo taustalla ja perinteinen Anita Pajunen kuorossa :peukku: .
Ainahan ennakkoveikkailut tarjoavat suomalaisille "latistuksen mankelia", joten ei yllätys, että nollaakin pistettä veikkailtiin jälleen taasen yhden kerran. Joten siinä mielessä ähäkutit veikkailuille, 17.tila oli ihan ok. Silloin kun itse "the Katri Helena" edustaa Suomea euroviisuissa, niin hän saa viisi tähteä, kun kappalekin hieno on. :ihana:

Suomen karsinnoissa olisi kyllä ollut Marjoriella kaksi helmeä tarjolla: Legenda olisi sijoittunut Millstreetissä varmasti korkealle, samoin toinen hieno kappale Aika eteenpäin vain kulkee. :ihana:

Re: Suomi 1993: Katri Helena – Tule luo

Lähetetty: 03 Helmi 2019, 18:11
Kirjoittaja Samiasd
Jos en ymmärtäisi sanoja, voisin varmaan pitää tästä enemmän. Katri esiintyy ammattitaitoisesti, mutta kappale ei ole aiemman viisunsa tasoinen. Kaksi tähteä.