Sivu 1/1

Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 29 Elo 2014, 20:31
Kirjoittaja Toni
:puola:
Kuva
Maa: Puola
Vuosi: 2008
Kappale: For life
Esittäjä: Isis Gee
Säveltäjä: Isis Gee
Sanoittaja: Isis Gee
Sijoitus semifinaalissa: 10./19
Pisteet semifinaalissa: 42
Sijoitus finaalissa: 23./25
Pisteet finaalissa: 14
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2008pl
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Poland2008.html

Tamara Diane Wimer (myöh. taiteilijanimeltään Isis Gee) syntyi Seattlessa, Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa vuonna 1972. Jo 8-vuotiaana Tamara lauloi Yhdysvaltain kansallislaulun yli 65 000 ihmisen edessä stadionilla. Samanlaisia työtarjouksia lahjakkaalle tytölle sateli aina parikymppiseksi saakka. Teini-ikäisenä Tamara lauloi tyttökuorossa ja oli etuoikeutettu saadessaan opiskella kuuluisan laulunopettaja David Kylen opissa jo pikkutyttönä. Kyle on aiemmin jakanut tietämystään mm. Elton Johnille ja Paul McCartneylle. Wimer katsoo musiikkiuransa alkaneen 12-vuotiaana. Tuolloin hän osallistui voitokkaasti ensimmäiseen laulukilpailuunsa. Teini-ikäisenä hänelle myönnettiin useita musiikkipalkintoja ja kauniina sekä lahjakkaana tyttönä hän päätti osallistua myös Miss Amerikka -kilpailuun. Miss Amerikkaa Tamarasta ei kuitenkaan tullut, vaikka hän voittikin kilpailun kykyosion.

Puolassa Isis Gee tuli tunnetuksi vasta huomattavasti myöhemmin. Vuonna 2004 hän avioitui puolalaisen miehen kanssa ja muutti esi-isiensä synnyinsijoille Puolaan. Puolassa ilmestynyt debyyttialbumi "Hidden treasure" ilmestyi vuonna 2004. Saman levyn päivitetty versio vuonna 2007 sisälsi myös kappaleen "For Life", josta oli tuleva Puolan euroviisuedustaja seuraavana vuonna. Samoihin aikoihin Isis teki yhteistyötä myös soolouran ulkopuolella. Saksalaisen DJ Schillerin kanssa tehty albumi "Sehnsucht" myi Saksassa yli 200 000 kappaletta - eli triplaplatinaa. Samana vuonna Isis ehti myös tanssia tähtien kanssa. Naisen nimi oli siis kaikkien huulilla eikä varmasti ollut yllätys, että Isis voitti Puolan euroviisukarsinnan varsin suvereenisti. Kappale "For life" oli niin puhelinäänestyksen kuin tuomariäänestyksen suosikki. Puolan euroviisukarsintaan osallistui myös kaksi vuotta aiemmin Viroa edustanut ruotsalaistyttö Sandra Oxenryd. Sandralla ei kuitenkaan ollut ottia Puolassa. Kansallisen karsinnan jälkeen Isistä odotti rankka keikkaputki Euroopassa. Ennen kansainvälistä kilpailua hän esiintyi yli 35 maassa.

Belgradin Euroviisuissa Puola edusti vedonlyöntitilastojen keskijoukkoa, vaikka ainakin muutamat fanit manasivat Puolaa mahdolliseksi mustaksi hevoseksi. Puola arvottiin esiintymään ensimmäisen semifinaalin kymmenentenä eli täysin semifinaalin keskellä, juuri ennen Irlannin kalkkunaa. Vuonna 2008 tuomaristoilla oli mahdollisuus valita finaaliin ainoastaan yksi kappale kustakin semifinaalista. Tuomaristojen äänillä finaaliin pääsi Puola, joka tosin oli puhelinäänestäjilläkin semifinaalinsa kymmenes. Mikään pisterohmu Puola ei kuitenkaan ollut semifinaalissa. Merkittävän suuret pisteet antoivat ainoastaan San Marino ja Irlanti. San Marinolla oli käytössään tuomaristo, puolalaiset sen sijaan ovat Irlannin suurin maahanmuuttajavähemmistö. Finaalissa Puola esiintyi niin ikään puolen välin tietämillä. Finaalissa pisteitä tuli yhteensä ainoastaan 14. Puola jäi pistemäärällään jaetulle viimeiselle sijalle yhdessä Ison-Britannian ja Saksan kanssa. Virallisesti Puolan sijoitus oli kuitenkin toiseksi viimeinen, sillä Isis onnistui saamaan Irlannilta peräti 10 pistettä, kun Iso-Britannia sai enimmillään kahdeksan. Heikosta finaalisijoituksesta huolimatta Isis oli ensimmäinen puolalainen artisti, joka selviytyi semifinaalista finaaliin. Seuraavaa puolalaista finalistia saatiinkin odottaa vuoteen 2014 saakka. Belgradissa Isis ihastutti ainakin paikallisia, nimittäin nainen valittiin kilpailun kauneimmaksi esiintyjäksi Serbian television äänestyksessä. Häntä pidettiin myös yhtenä kilpailun parhaista laulajista.

Euroviisuedustuksen jälkeen Isis on tehnyt Euroopassa paljon kansainvälistä yhteistyötä. Tuoreimman albumin pitäisi ilmestyä vielä tämän vuoden aikana. Vaikka Tamara käy jo viidettä kymmentä, hänestä puhutaan silti yhä "seuraavana Celine Dionina". Siispä niitä kansainvälisiä hittisinglejä odotellessa...

Puolan karsintakappaleita 2008

:hopea: Natasza Urbanska - Blow over (audio)

:pronssi: Man Meadow - Viva la musica (video)

:pronssi: Man Meadow - Viva la musica (live)

Isis Gee Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva
http://www.isisgee.com/

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 29 Elo 2014, 20:42
Kirjoittaja Pete
Nyt tämä kuulosti jopa melkein hyvältä. :shock: En silti pysty antamaan neljää tähteä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 29 Elo 2014, 20:50
Kirjoittaja TomppaJr
En todellakaan tiedä miksi, mutta rakastan tätä ihan hirveästi. :puna: Vuonna 2008 en myöntänyt tunnettani kenellekään, vaan yököttelin tätä muiden mukana. Silti salaa tuo muovinen vibraatto sai sydämeni sykkimään. Hellyn vitoseen. :hiips:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 29 Elo 2014, 20:57
Kirjoittaja Serduchka
:puola: :puola: :puola: :puola:

Ihan nätti laulu. :mrgreen:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 30 Elo 2014, 10:41
Kirjoittaja Aintsu
Taitava laulaja ja sopivan imelä jenkkiballadi. :heh: Ei kuitenkaan ole ihan sitä ominta musiikkiani, joten ei ansaitse kolmea tähteä enempää.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 30 Elo 2014, 11:01
Kirjoittaja WildDance
Hyvä kappale :joojoo: Tässä on kauniit sanat. Laulajallakin on hyvin nätti ääni.

:puola: :puola: :puola: :puola:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 30 Elo 2014, 19:10
Kirjoittaja Valkealalainen
Vasta vähän aikaa sitten tämä kuulosti korvissani jopa aika kivalta balladilta, mutta se vaihe meni ilmeisesti ohi. Nyt tämä lähinnä vain tympii, kuten alun alkaenkin. Kylläpä onkin imelää siirappia, huhuh...

** tähteä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 30 Elo 2014, 21:49
Kirjoittaja jee euroviisut
Aika tasaisen tylsä balladi. Ei mitään ihmeellistä, vaikka laulaa Isis kyllä osaa. Kaksi.
Toni kirjoitti: :pronssi: Man Meadow - Viva la musica (video)
Tämä on kyllä oikein hieno kappale. :peukku:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 31 Elo 2014, 10:30
Kirjoittaja AntSa
Epäuskottavuus paistaa karusti lävitse. Vajavaiset KAKSI. :uujee:

Seuraava! :heh:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 31 Elo 2014, 10:37
Kirjoittaja ta1ja
Koska muistin Isiksen häiritsevän oudoksi ilmestykseksi lavalla (2008 alienit olivat varmaan kaapanneet niin Ruotsin kuin Puolankin) keskityin nyt vain kuuntelemaan. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyi kivaan virtaavaan komppiin muine tangeeraavine tapahtumineen ja aiheineen. Isis laulaa hyvällä äänellään hyvin - mutta on mielestäni liian raskas, täyteläinen ja matala ilmavaan taustaan. Jäin miettimään miltä kuulostaisi kirkkaan ja kuulaan äänen kera, joka ei tukahduttaisi virtaa vaan puhaltaisi samaan suuntaan. Tai sitten Isikselle olisi pitänyt rakentaa tuhdimpi tausta, nyt osat epätasapainossa. Koska näin paljon aatoksia herätti niin puutteineenkin neljä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 31 Elo 2014, 20:59
Kirjoittaja Leonardo
Saan aina puistatuksia tästä kappaleesta, joka on niin amerikkalaistyylinen joikuballadi kuin vain voi olla. Siihen kun vielä lisätään Isiksen valkoisina hohtavat hampaat, solarium-rusketus ja nuo huulet, niin kokonaisuus on aika täydellinen - ja tyrmäävä. :shock: Taitava laulaja hän epäilemättä on, mutta kun kaikki muu tökkii, niin minkäs voit. :sorivaan:

Kaksi tähteä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 31 Elo 2014, 22:48
Kirjoittaja sziget
Pidän, koska Puola. Ei vaan onhan tämä upea esitys lajissaan. Arvostusta lisäsi se, että esittäjä oli myös tekijä. Petyin tulokseen. Finaalista karsiutuminen olisi ollut jo huutava vääryys.

Sanoituskilpailussa keskityin Leonardon ruotimaan ulkoiseen olemukseen ironisoiden mutta ilman ilkeyttä. Minusta on täysin jokaisen oma asia, kuinka luomulta tai epäaidolta haluaa näyttää. Tuomioita ei heru. (Kertsin muistan vielä ulkoa: "Tyydyn vain täydelliseen, itsestäin päätin sen löytää. Vikaa on, sen näin, kun ruotimaan jäin. Suoran oikaisuun, ehjän korjailuun sain syyn.")

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 01 Syys 2014, 11:58
Kirjoittaja tonywerner
Mä jostain käsittämättömästä ja kieroutuneesta syystä pidän tästä valtavasti? Ehkä se pieni vivahde-ero keinotekoisen ja aidon väliltä tulee juuri siitä faktasta, että Isis on itse kappaleensa säveltänyt ja sanoittanut ja esittää sen juuri siksi niin aidosti ja uskottavasti rahtusen muovisesta ulkokuorestaan huolimatta? :miettii: Minä uskon joka sanan ja kasvotusten tavattuna Isis oli varsin maanläheinen ja sympaattinen rouva - ei lainkaan kopea diiva :ihana: Mutta kai minulla on tähän mielipiteeseeni oikeus? Vitonen :peukku:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 01 Syys 2014, 18:58
Kirjoittaja Leonardo
sziget kirjoitti:Sanoituskilpailussa keskityin Leonardon ruotimaan ulkoiseen olemukseen ironisoiden mutta ilman ilkeyttä. Minusta on täysin jokaisen oma asia, kuinka luomulta tai epäaidolta haluaa näyttää.
Ilkeä ei minunkaan ollut tarkoitus olla ja allekirjoitan myös tuon toisen virkkeen. Mutta en voi sille mitään, että ulkomusiikillisetkin elementit vaikuttavat siihen, kuinka paljon jostakin kappaleesta pidän. Oleellisinta omassa arviossani on onneksi se, että pelkästään kuunneltunakin tämä aiheuttaa puistatuksia, en vain yhtään tykkää tämänkaltaisista amerikkalaistyylisistä balladeista. Nähtynä tökkii vielä vähän enemmän. :draamaa:

Huomaan muuten, että aitous/epäaitous (mitkä ylipäätään ovat kovin vaikeasti määriteltäviä ominaisuuksia) eivät itselleni ole ollenkaan keskeisiä perusteita sille, onko kokonaisuus hyvä vai huono: voin tykätä hurjasti jostain täysin laskelmoidusta ja muovisesta, jotkut kappaleet vain kolahtavat ja toiset eivät.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 01 Syys 2014, 20:15
Kirjoittaja Elvis
Ihan kaunis kappale, ja hyvä laulaja, mutta se jokin puuttuu ***

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 01 Syys 2014, 20:33
Kirjoittaja UFOPOLI
Aluksi pidin tätä yhdentekevänä, mutta sanoituskisa lopullisesti sai minut rakastumaan. Nykyään pullautan viisi palloa ja maaykkösen arvonimen :voitto:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 02 Syys 2014, 17:16
Kirjoittaja Oddasat
Tämä oli ihan blah. Tylsä. :draamaa:

Ei kuitenkaan niin umpisurkea, joten annan kaksi tähteä.
:puola: :puola:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 02 Syys 2014, 19:52
Kirjoittaja klaus-12
Mahti ballaadi, mutta ei mitään superia, kolme
:puola: :puola: :puola:

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 04 Syys 2014, 23:16
Kirjoittaja akuankka13
Onpahan jollotus, kaksi tähteä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 06 Syys 2014, 01:57
Kirjoittaja Hapa
Ihan tyylikäs esitys, mutta yksinkertaisesti kamalan tylsä biisi. Kaksi tähteä on juuri sopiva määrä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 02 Tammi 2015, 23:00
Kirjoittaja Leo
Tässä oli kyllä muovia sekä laulu että laulaja. Vaikka tämä oli balladi, niin kovin oli steriili, eikä se saanut aikaan mitään suuria tunteita. Hyvä laulaja Isis Gee kyllä on, silti se lopun joikailu oli kyllä jo vähän liioittelua. Kaksi plastiikkatähteä.

Re: Puola 2008: Isis Gee - For life

Lähetetty: 21 Elo 2017, 20:14
Kirjoittaja Terasbekoni
Persoonaton perusballadi, jollaisia tulee Puolasta surullisen paljon. :eiei: Tämä on kuitenkin kaikessa eteerisyydessään parhaasta päästä, joten kolme tähteä pystyn antamaan. Ei muuta sanottavaa.