Sivu 1/2

Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 10:43
Kirjoittaja Aintsu
:ruotsi:
Kuva
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2009
Kappale: La voix
Esittäjä: Malena Ernman
Säveltäjä: Fredrik Kempe
Sanoittaja: Fredrik Kempe, Malena Ernman
Sijoitus semifinaalissa: 4./18
Pisteet semifinaalissa: 105
Sijoitus finaalissa: 21./25
Pisteet finaalissa: 33
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2009se
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Sweden2009.html

Malena Ernman (oik. Sara Magdalena Ernman) syntyi vuonna 1970 Uppsalassa. Hän on Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimpia oopperalaulajia, joka on esiintynyt ympäri maailmaa. Äänialaltaan Malena on mezzosopraano. Hänen poikkeuksellisen laaja äänialansa on mahdollistanut myös miesroolien esittämisen. Malena on naimisissa näytteljä Svante Thunbergin kanssa. Parilla on kaksi tytärtä.

Oopperamaailman ulkopuolella Malena Ernman nousi yleisön tietoisuuteen osallistuttuaan Ruotsin euroviisukarsintaan vuonna 2009. Malena kirjoitti yhdessä säveltäjäguru Fredrik Kempen kanssa kappaleen "La voix". Hieman yllättäen Malena Ernman siivitti tiensä suoraan finaaliin. Tuomaristot rankkasivat Malenan vasta kahdeksanneksi, mutta yleisön mielipide ratkaisi. Malena Ernman sai katsojilta huikeat 144 pistettä, jotka veivät hänet Melodifestivalenin voittoon. Tämä oli jo toinen peräkkäinen vuosi, jolloin Kempen sävellys pääsi edustamaan Ruotsia.

Moskovassa Malena Ernman pääsi esiintymään heti ensimmäisessä semifinaalissa. Ruotsi nappasikin finaalipaikan ja sijoittui semifinaalissaan hienosti neljänneksi. Finaalissa "La voix" ei enää purrut samaan malliin. Malena Ernman sijoittui vasta 21:ksi.

Ruotsalaiset eivät kuitenkaan hylänneet Malenaa. Hänestä kehkeytyi eräänlainen kulttihahmo, jota vuoden 2010 Melodien juontaja Christine Meltzer parodioi ikimuistoisesti. Malena esitti "La voix'n" myös Ruotsin finaalissa hevibändi Casablancan kanssa. Seuraavana vuonna hän pääsi esiintymään kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin hääkonserttiin. Venäläinen Filipp Kirkorov on myös tehnyt cover-version Malenan kappaleesta yhdessä Anna Netrebkon kanssa.

Ruotsin karsinnan finaali 2009

Malena voittaa Melodifestivalenin

Malena Ernman – La voix (video)

Malena Ernman – La voix (semifinaali)

Malena Ernman – La voix (2012)

Christine Meltzer - Inget konstigt alls

Malena Ernman Spotifyssa

Malena Ernman Twitterissä

Aiemmin Viisulassa:

Ruotsi 2008: Charlotte Perrelli - Hero
Norja 2010: Didrik Solli-Tangen – My heart is yours
Ruotsi 2011: Eric Saade - Popular
Kuva Kuva
Kuva
http://www.malenaernman.com/

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 12:18
Kirjoittaja Rousku
Aintsu kirjoitti: Äänialaltaan Malena on mezzosopraano. Hänen poikkeuksellisen laaja äänialansa on mahdollistanut myös miesroolien esittämisen.
Korjaisin tätä sen verran, että kysymys ei ole Malenan laajasta äänialasta, vaan siitä, että oopperassa nykyään (eli siitä pitäen kun ei enää ollut kastraattilaulajia) tietyt miesroolit esittää normaalisti nainen, ja Malena on tehnyt juuri näitä rooleja. On toki myös naisrooleja.

Itse biisi on ihan mukava aurinkoinen loilotus sitten kun Malena pääsee hieman heikommin sujuneista matalista öhinöistä ohi. Kolmen ja puolen kappa, tai olisiko neljä miinus? Harkitsen vielä pompulaa.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 12:42
Kirjoittaja Aintsu
Ai, minä taas tulkitsin asian niin, että laaja ääniala on ollut tähän syynä. Pahoitteluni, en tosiaan ole mikään oopperan asiantuntija.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 13:02
Kirjoittaja Teräsbekoni
Onpas tämä viisu kestänyt huonosti aikaa. Muistelisin jopa ihan pitäneeni tästä tuolloin, mutta nyt pitkästä aikaa kuunneltuna tämä kuulosti suoraan sanottuna aika järkylle. Nuo epävireisesti lauletut säkeistöt, halpa homohumppakomppi, koomiset naamanvääntelyt... ei ei :eiei: - tämähän tuntui oikeastaan jotain Cezariakin kornimmalta paketilta.

Sinänsä tässä on kyllä ihan hyviäkin kohtia, esim. intro, ja Malenakin vaikuttaa ihan symppikseltä, joten jospa kuitenkin nyt säästäisin tämän yhdeltä tähdeltä. Siispä kakkonen.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 13:52
Kirjoittaja TomppaJr
Upea kieunta! Tietenkin kalpenee tajunnanräjäyttävän Cvet z jugan rinnalla, mutta muille kovaa ja korkealta -virityksille tämä pistää helposti kampoihin. Pikku-Tomppa tykkäsi tästä kovin jo 2009, eikä innostus ole mihinkään laskenut. Viisi tähteä!

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 16:00
Kirjoittaja Serduchka
:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Melodifestivalen oli tuolloin aika kovatasoinen ja parempiakin ehdokkaita Moskovaan olisi ollut. Ei tämä kuitenkaan huonoimmasta päästä tosiaan ollut. Loisto kappale, mutta hukkui Moskovassa tuohon kauhean kirkkaaseen valaistukseen, mistä ei erottanut lavalla olevia tyyppejä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 16:12
Kirjoittaja toivo
Melodifestivaalesissa näytti ja kuulosti paljon paremmalta kuin euroviisu lavalla. Moskovassa Malena näytti jotenkin kalpealta haamulta. Kuulostaa ruotsalaselta euroviisulta, jossa ruotsalaisille viisuille tyypillinen tömps-tömps viisukomppi. Pop ooppera sinänsä ihan kiva musiikki genre :peukku:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 16:40
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan tarttuvaa popoopperaa on ja Malena laulaa taidokkaasti, mutta olisihan siellä MF:ssä parempiakin ollut (Alcazar, Måns Zelmerlöw jne.). Tälle kolme tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 12 Joulu 2014, 17:47
Kirjoittaja romualdo
melkoinen fanisuosikki, kun tupsahdin tänne niin 5/73 % ja 11 äänestäjää... oujee, yksi ruohtin hienoimmista esityksistä, ja olin erikoisen ihastunut tähän jo ruohtin karsinnoissa... joissa tämä oli siis melko ylivoimainen...! (muistaakseni...!?) ... mutta kuten karvaasti muistimme, esityksen visuaalista kokoonpanoa muutettiin liiaksi kv. finaaliin mennessä... paha virhe joka toistuu aina joka vuosi jonkin tai joidenkin maitten kohdalla... eli tästäkin tehtiin turhan sovinnainen,kliininen,kovis ja kylmis... ei suloisen raikkaan barokkihenkisen pehmis mitä se oli vielä MF-festivaalien aikaan onnellisen hymyävine mieskuorolais-tanssijoineen. Silti 5 pistettä minultakin... solistittaren erityinen maskuliinisuus viehättää myös... ja tietysti francofiilinen YLE 1:n klassis-henkinen yleisilime...
jk. joo, aika toivoton oli MF:n anti tuolloinkin, lähimmäksi tätä pääsi tietysti Snälla Snälla -herkistely... minkä tahansa muun lähettäminen olisikin ollut sitten aiwan äärimmäisen järjenvastaista... herr... eikun rouvaparatkoon! ... kyllä kansa tiätää! ...

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 13 Joulu 2014, 00:58
Kirjoittaja ta1ja
Aintsu kirjoitti:Ai, minä taas tulkitsin asian niin, että laaja ääniala on ollut tähän syynä. Pahoitteluni, en tosiaan ole mikään oopperan asiantuntija.
Ei mitään pahoiteluja, eihän sitä voi tietää. Mutta mezzosopraanoiden repertuaariin kuuluu tosiaan useampi poikarooli eri oopperoiissa juuri tuon kastraattien katoamisen takia, Cherubino Mozartin Figaron häissä taitaa olla kuuluisin tällainen.

Ihan kiva diskopoppis, ei mikään Malcolm Maclarenin Butterfly, mutta ok. Kuten tavallista normilaulu ei soi ihan kunnolla oopperalaulajalla, oopperalliset osuudet kuulostavat hienolta. Neljä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 13 Joulu 2014, 12:50
Kirjoittaja mariah
täydellinen viisu ja malena on ihana :rakkaus: tämmöstä vaan rohkeesti jatkossaki mukaan viisuihin, viisi :rakkaus:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 13 Joulu 2014, 20:43
Kirjoittaja Edwina
Positiivista on, että Ruotsi lähetti jotain erilaista, ellei tuota tuttua pop-komppia oteta lukuun.
Malenen ääni ei kuitenkaan kuulu kovin hyvin matalissa kohdissa ja muutenkin esityksessä ei ollut ihan sitä voimaa ja dramaattisuutta, millä se olisi noussut paremmin esille. Ehkäpä myös tuo lavan valaistus teki hallaa esitykselle, Malene oli aika väritön ilmestys valkoisine mekkoineen. Kolme svenska stjärnor.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 14 Joulu 2014, 12:09
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan kuunneltava yhdistelmä ruotsalaishumppaa ja oopperaulinaa. Sen enempää en kuitenkaan kehuisi.

*** tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 14 Joulu 2014, 13:58
Kirjoittaja WildDance
Kempe on jumala :kups: Kappale on uskomattoman hyvä ja persoonallinen. Malena on loistava laulaja. Menestyi aivan liian huonosti...

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 14 Joulu 2014, 14:07
Kirjoittaja sziget
Terasbekoni kirjoitti:tämähän tuntui oikeastaan jotain Cezariakin kornimmalta paketilta.
Innostuin Ruotsista 2009 ja vastustin Romaniaa 2013 aivan suhteettomasti. Cezarissa on huumoriarvoa, kun Malena rajoittuu kitsch- ja camp-arvojen edustajaksi. Molempia voisi pitää myös melusaasteena. En silti tyrmää La voix'ta vaan arvioin mieluummin It's my lifen uudelleen.
Edwina kirjoitti:Positiivista on, että Ruotsi lähetti jotain erilaista, ellei tuota tuttua pop-komppia oteta lukuun.
Suunnilleen näin ajattelin 2009 ja vähän vieläkin. Näistä "oikeista laulajista" Ranskan Amaury Vassili oli ehkä siedettävin, vaikka epäonnistui kilpailussa. Malenalle tänään neljä tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 14 Joulu 2014, 15:40
Kirjoittaja Elvis
Oikein mukava disco-ooppera.
Hyvä biisi ja esittäjä. ****

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 15 Joulu 2014, 18:38
Kirjoittaja klaus-12
Vaisuhko, paikallaan junnaava pop oopera. Kaksi

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 15 Joulu 2014, 21:12
Kirjoittaja mpappa
Yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos, ei mitään suurta ja upeaa. Tarkoin harkittua ja tuotettua, juuri siksi niin hajutonta ja mautonta siksi vain 2 pistettä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 16 Joulu 2014, 22:15
Kirjoittaja Leonardo
Pop-ooppera. :ihana: Ihana kappale ja Malena. <3 Näiden vuosien aikana olen vähitellen lukemattomien kuuntelujen jälkeen alkanut myös saada selvää ranskankielisestä tekstistä. :mrgreen: Ainoan negatiivisen kommentin heitän tuosta visuaalisesta ilmeestä - pääosan esitystä ihan liikaa valkoista valoa, mikä hukutti Malenan valkoisen puvun ja vaaleat hiukset. Mutta tämä sävel - se sitten tarttuu tehokkaasti. :joojoo:

Viisi tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 17 Joulu 2014, 22:24
Kirjoittaja Mr Kite
Kyseessä on siis eräänlainen populaarimusiikin ja klassisen (oopperamusiikin) musiikin ristisiitos, jota laulaa jonkinsortin androgyyninen oopperalaulaja.

Useinkaan en ole kovin innostunut tällaisista populaarimusiikin ja klassisen musiikin sekoituksista, yhdistelmistä.
Poikkeuksiakin toki on.

Esimerkiksi, kun oopperalaulaja (siis oopperalaulajan koulutuksen saanut laulaja) esittää populaarimusiikillisia kappaleita niin mielestäni lopputulos ei aina - eikä ehkä useinkaan - ole välttämättä kovin onnistunut.

Samoin, jos ja kun laulaja, joka ei ole saanut oopperalaulajan koulutusta, esittää vaikkapa ooppera-aarioita niin lopputulos tahtoo olla usein ja yleensäkin enemmän tai vähemmän huono.

Suutari pysyköön lestissään-sanonta sopii minusta melko hyvin myös tässä asiassa.

Mitä tähän Ruotsin viisuun tulee niin visuaalisesti tämä on melko kliininen, kylmä.
Esityksen taustalla koneellisesti jytkyttävä disco-komppi lisää osaltaan tätä kovuuden, kylmyyden vaikutelmaa.
Jonkinlainen lämpö jää puuttumaan tästä viisusta. Miinusta siis siitä.

Jonkin verran tässä on myös paikallaanjunnaavuutta. Miinusta myös siitä.

On tässä viisussa paikoin kuitenkin hyviä kohtia ja kivoja melodianpätkiä.
Ja oopperalliset kohdat Malena esittää kyllä hyvin. Ihan pätevä oopperalaulaja hän varmaankin on.

Tuo taustalla jyskyttävä disco-komppi häiritsee, ärsyttää eniten minua tässä viisussa.

Kolme heikkoa tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 18 Joulu 2014, 13:01
Kirjoittaja AntSa
Pidin aikoinaan vieläkin enemmän, mutta on tässä yhä hauska sekoitus tyylikkyyttä ja camp-henkeä. Ja itse melodiakin on kaunis, jotenkin ääretön.

NELJÄ! :uujee:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 19 Joulu 2014, 11:59
Kirjoittaja tonywerner
Pidän eritoten levyversiosta ja jossain määrin myös Ruotsin karsintaversiosta, jossa kuoro-osuudet tulevat "nauhalta" ja taustatanssijoita (joita on 2 enemmän) voivat keskittyä lavaliikehdintään. Kansainvälistä vetoa ei ole tullut paljon katseltuakaan... Ihan mahtipontinen paketti, jossa - kuten nimimerkki AntSa totesi - tyylikkyys ja camp-henki sekoittuvat :peukku: Neljä...

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 20 Joulu 2014, 18:46
Kirjoittaja akuankka13
Oopperalaulanta on tunnetusti heikkouteni viisuissa. Viisi tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 29 Joulu 2014, 19:36
Kirjoittaja Leo
Kempe-muoviin pakattu disko-oopperaviisu. Itse idea oopperaviisusta oli jo kahta vuotta aiemmin minusta onnistuneemmin käytetty, joten sikäli Ruotsi ei tarjonnut mitään uutta ihmeellistä. Lisäksi ruotsalaisten epärealistisen korkeat ennakko-odotukset näyttivät jähmettäneen sympaattisen Malenan kauhusta kankeaksi, mikä näkyi monessa kohdassa. Säkeistöjen eri tekniikalla lauletut osuudet tuottivat vielä hankaluuksia, mutta mukavuusalueellaan Malena häikäisi upealla laulullaan. Niin valitettavasti häikäisi myös oudon valkeanhohtava tausta, eikä se ollenkaan edukseen. Diskokappale kaikkine oopperakliseineen jää minulla vain keskinkertaiseksi tähdiltään: en trea, tyvärr!

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 16 Heinä 2016, 22:09
Kirjoittaja klaus-12
klaus-12 kirjoitti:Vaisuhko, paikallaan junnaava pop oopera. Kaksi
Mitähän olen ajatellut tätä viestiä kirjoittaessa? :hiips: Ainakin ESCRadiosta juuri soivana kyseinen kappa on älytömän hyvä. :uujee: Pop-ooperaa vaan lisää viisuihin. Viisi tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 17 Heinä 2016, 10:49
Kirjoittaja Viiksivallu
Kitschinen ja kimaltava ja aivan vastustamaton.

:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 20 Heinä 2016, 11:27
Kirjoittaja Hazard
Poikkeuksellinen biisi josta en kuitenkaan löydä henkilökohtaisesti mitään kiinnostavaa. Lopputulos saisi olla vahvempi jotta vakuuttaisi. Jättää kylmäksi. Kaksi vahvaa tähteä.

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 29 Heinä 2016, 17:40
Kirjoittaja Karistoteles
Päähuomion vie Malena Ernmanin tahattoman koomiset ilmeet ja elehdintä. Melko tavanomaista ruotsalaista Melodifestivalen-diskohumppaa, jossa ooppera tarkoituksenmukaisesti päälleliimattua. Ei aiheuta puistatusta muttei riemun kiljahduksiakaan. :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 29 Loka 2017, 15:33
Kirjoittaja poika90
Kamala biisi, jossa oli tahatonta komikkaa. Tuonna vuonna oli sellainen harvinainen juttu, että meillä oli omasta mielestäni paljon parempi edustaja ja kappale. :ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2009: Malena Ernman - La voix

Lähetetty: 03 Tammi 2018, 21:13
Kirjoittaja Ihme_Mies
poika90 kirjoitti:Kamala biisi, jossa oli tahatonta komikkaa.
Poika on harvinaisen oikeassa. :peukku:

Ns. "ooppera-ulinan" ihaileminen on yksi yhteiskuntamme käsittämättömimpiä piirteitä. :shock: Pitääkä muka joku oikeasti - siis ihan oikeasti- moisesta korvien kidutuksesta? No, minä en. Ja kyseisen kaltaisen ulinan inhoa lisää se, että olen tuntenut yhden ihmisen, jolta meni ääni kokonaan moisen takia & kuullut toisesta jolle kävi myös samoin. :lohduton:
Lisäksi biisi oli kehno ja nololla tavalla camp. :rullaati:

Yksi tähti.