Sivu 1/1

Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 12:12
Kirjoittaja Aintsu
:tanska:
Kuva
Maa: Tanska
Vuosi: 2002
Kappale: Tell me who you are
Esittäjä: Malene
Säveltäjä: Michael Ronson
Sanoittaja: Michael Ronson
Sijoitus: 24./24
Pisteet: 7
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2002dk
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Denmark2002.html

Muusikkoperheen tytär Malene Winther Mortensen (s. 1982) nousi tanskalaisten tietoisuuteen ollessaan vasta lukiolainen. Vuonna 2001 hän sijoittui toiseksi "Stjerne for en aften" -kykykilpailussa. Vuotta myöhemmin oli Malenen vuoro kokeilla siipiään Tanskan euroviisukarsinnassa. Hän esitti Michael Ronsonin kirjoittaman kappaleen "Vis mig hvem du er". Malene esiintyi artistikattauksen viimeisenä ja voitti.

Tallinnassa Malenen kappale käännettiin englanniksi nimelle "Tell me who you are". Hän sai taustakuoroonsa kappaleen säveltäjän lisäksi Kenny Lübcken, joka edusti Tanskaa kymmenen vuotta aiemmin. Myös Moen tummahipiäiset sisarukset Lei ja Lupe esiintyivät Malenen taustalla. Malene oli eräs illan harvoista artisteista, joka lauloi lavan catwalk-osuudella. Vaikka modernia pop-kappaletta oltiin pidetty yhtenä ennakkosuosikeista, Tanska jäi koko joukon viimeiseksi. Malene onnistui keräämään vain 7 pistettä, eikä yksikään niistä tullut edes naapurimailta.

Malene julkaisi esikoisalbuminsa vuonna 2003. Tämän jälkeen hän on levyttänyt enemmänkin jazz-painotteista materiaalia. Malene on keikkaillut viimeisen kymmenen vuoden ajan ahkerasti ympäri maailmaa. Voisi siis sanoa, että euroviisuihin osallistuminen oli vain alkusoittoa hänen uralleen.

Tanskan karsinta 2002 (osa 1) (osa 2)

Malene Mortensen - Vis mig hvem du er (2002)

Malenen haastattelu (2014)

Malenen haastattelu (2014)

Malene Mortensen Spotifyssa
Kuva
Kuva
http://www.malenemortensen.dk/

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 12:50
Kirjoittaja Terasbekoni
Helpot viisi tälle kivan kohtalokkaalle pop-balladille, jonka sovituksessa on mukavia 2000-luvun alun soundeja. Aina olen tästä tyylikkäästä paketista pitänyt.

Jotenkin niin tyypillistä, että sen kerran kun Tanskasta tulee superhyvä viisu, se jää viimeiseksi. :sekava: Ehkä kaikki luuli tätä Suomen esitykseksi noiden taustalla liehuneiden lippujen takia ja jätti sen takia äänestämättä. Parempaakaan selitystä tälle oikeusmurhalle en nyt keksi. :heh:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 14:34
Kirjoittaja klaus-12
Ihan kiva poppi. Olisi voinut siottua paremminkin. Kolme tähteä
:tanska: :tanska: :tanska:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 15:19
Kirjoittaja jee euroviisut
Onhan tämä ihan kaunis laulu ja olisi saanut sijoittua paremminkin. Ei tämän olisi tarvinnut Tanskan menestysputkea katkaista. Kolme.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 16:11
Kirjoittaja Elvis
Kaunis, mieleenpainuva biisi. ****

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 21:04
Kirjoittaja WildDance
En ymmärrä miksi tämä menestyi niin huonosti. Kappale on hyvä ja siinä on ihana tunnelma. Tanskan parhaita viisuja :joojoo:

:tanska: :tanska: :tanska: :tanska: :tanska:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 21:30
Kirjoittaja Hazard
Hämmästelen WildDancen tapaan tämän huonoa sijoitusta. Kappale on omasta mielestäni kuin jostain 90-luvulta. Malenen ääni on myös vähän vanhanaikainen, mikä tuo oman positiivisen lisäyksensä kappaleeseen. Kyllä tästä heikkojen viiden tähden edestä nauttii.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 21:36
Kirjoittaja TomppaJr
Plöö, laahaavaa ja huonosti tuotettua. Viimeinen sija täysin ymmärrettävä. Kakkonen, kun ei aktiivisesti ärsytä.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 16 Tammi 2015, 21:44
Kirjoittaja mariah
No kyllä minäkin ihmettelen tän viimestä sijaa, ehkä toi jotenki tönkkö olemus ja esiintyminen sitten verotti. Mä oon tykänny tästä aina ja vieläkin :joojoo: neljä tähteä.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 17 Tammi 2015, 01:07
Kirjoittaja Happy
En vaan voi käsittää viimeistä sijaa, varsinkin kun tuona vuonna oli umpisurkeita härväkkeitä ja tekeleitä mukana :eiei:

Ehkä huonoon menestykseen vaikutti Tanskan voitto ja toinen sija edeltävinä vuosina, odotettiin taas jotain ison shown boomboom-voittobiisiä ja sit kun sitä ei tullut niin kurja oli menestys..

Biisi jää helposti päähän ja siinä on tosi hieno melodia kaunis biisi kertakaikkiaan :peukku:
Malenen laulusuorituksessa ei ollut mitään valitettavaa ja toi ujonpuoleinen esitys sopi hyvin tähän biisiin

Viisi tähtee, vuotensa toisiks paras ja Tanskan kaikkien aikojen paras viisu!

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 17 Tammi 2015, 01:25
Kirjoittaja Toni
Olen ollut nimimerkki Happyn kanssa viime aikoina paljon samaa mieltä eri viisuista ja tälläkin kertaa. Hieno ja tyylikäs biisi! Tosin minä annan tälle varovaisesti nykyisin vain neljä tähteä. :peukku:

Minä uskoisin, että tämä vain jäi muiden laulujen jalkoihin esiintyessään kilpailun keskivaiheilla. Eikä solistin epävarman oloinen esiintyminen varmasti yhtään auttanut asiaa. Vaikka kyseessä onkin tyyliltään melko tavanomainen (mutta siis hieno!) pop-kappale, niin ehkä se ei sitten yhdellä kuuntelulla niin jää päähän.

Ja jos nyt kisakokonaisuutta mietin, niin minustakaan tämä ei varsinaisesti kohonnut sieltä 24 laulun joukosta esiin. Tässähän ei ollut esim. sellaisia visuaalisia elementtejäkään, joita moni voisi erityisesti muistaa. Paitsi toki se catwalkin käyttö.

Tällaisia pohdin heikon menestyksen syyksi.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 17 Tammi 2015, 14:44
Kirjoittaja Valkealalainen
En ole koskaan tuntenut mielenkiintoa tätä kappaletta kohtaan. Kovin on harmaan persoonatonta. Ei ole tällaista musiikkia tehty minua varten.

** tähteä.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 18 Tammi 2015, 17:14
Kirjoittaja Edwina
En olisi minäkään uskonut, että tämä sentään viimeiselle sijalle jää. Tässä kappaleessa on jotain suomi-iskelmää, sellainen pieni mielleyhtymä.
Kolme ja puoli tähteä, eli käytännössä kolme.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 18 Tammi 2015, 17:38
Kirjoittaja AntSa
Minäkin olen aina pitänyt tästä. Ja oli melodialtaan eräs parhaimmistoa tuolloin. Tyttö itse taisi vain olla aika tavalla liian vartijana. Jännitys puski live-finaalissa liiaksi lävitse. Ei tämä varmaan ollut millään raadilla viimeinen? Mutta vain kymmenelle sai pisteitä antaa.

NELJÄ! :uujee:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 18 Tammi 2015, 20:41
Kirjoittaja lharju
Pilasivatkohan eräät kuppilalaiset tämän menestymismahdollisuudet, kun koko Eurooppa jäi ihmettelemään, mitä tuossa "SUOMEN AIKA VOITTAA" -lakanassa oikein lukee. :heh:

Kieltämättä aika ironista, että vuosina 2000 ja 2001 Tanska ei ollut vedonlyöjien suosioissa, ja sijoitukset olivat ensimmäinen ja toinen, ja sitten 2002 kun veikattiin hyvää sijoitusta, niin jäätiin viimeiseksi. No, esitys on toki kaikkea muuta kuin kovinkaan onnistunut – siltikään paketti ei mitenkään ole vuotensa huonoin.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 18 Tammi 2015, 23:21
Kirjoittaja Serduchka
:tanska: :tanska: :tanska: :tanska: :tanska:

Kaunis kappale. Ikävää, että Malenella meni jännittämisen takia esitys pilalle. :lohduton:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 18 Tammi 2015, 23:37
Kirjoittaja kuu-kuu
Tänä vuonna tanskalaiset lähettivät alakuloisen balladin. Eivät menestyneet. Päättivät etteivät koskaan tee samaa. Aina pyrkivät siihen, etteivät minkäänmaalaiset voi luulla, että heidän maassaan on masentavaa asuaa.
Ihan mukiinmahtuva kyynelmäärä, Laulaja hieman teeskenteleväinen. Biisi on tuttu jo ensikuulemalta. Samaa raastinrautaa on raavittu sormenpäillä sadat ja sadat kerrat aikaisemmin.
Kolme ryppyistä ukkoa kiljupöntön äärellä on arvioni.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 19 Tammi 2015, 10:21
Kirjoittaja UFOPOLI
Kaikkien aikojen paras viimeiseksi jäänyt kappale sekä niin ikään taitaa olla ainoa kerta, kun vuosisuosikkini on jäänyt viimeiseksi. Esitys todellakaan ei ole mitään erityisen elähdyttävää katsottavaa, siinä lienee suurin syy.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 19 Tammi 2015, 19:11
Kirjoittaja Leo
Sekin ihme sitten koettiin, että Tanska jäi euroviisujumboksi. Mutta millä kappaleella! Komppaan UFOPOLIA, että yksi parhaimmista viimeiseksi sijoittuneista kappaleista tämä minunkin mielestäni on. Todella vahva melodia soi tässä ei niin tanskalaisessa biisissä. Letkeyttä mollissa :heh: . Ei Malene catwalkilla ihan rentokaan ollut, muttei myöskään tönkkösuolattu muikku :heh: Olen tästä kyllä aina pitänyt ja vieläkin kestää kuuntelua. Hyvän biisin merkki. Vahvennettu nelonen.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 19 Tammi 2015, 22:19
Kirjoittaja Leonardo
Ihan kelpo tämä on edelleen kuunneltavaksi, mutta samalla kovin tavanomainen poppis. Jotakin sen tavanomaisuudesta kertoo sekin, etten koskaan muista tämän kuullessani, mistä maasta se on kotoisin. Toisaalta Tanskasta kun on kyse, sitä voi pitää lähinnä positiivisena seikkana. :heh: Minustakin tämä on yksi parhaita viisuissa viimeiseksi sijoittuneista kappaleista. Esitys oli kyllä aika tylsä.

Kolme tähteä.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 20 Tammi 2015, 14:27
Kirjoittaja Wilson
Tanskahan kuuluu suosikki maihin viisuissa minulla mutta en anna enempää kuin kaksi tähteä sillä minusta live esitys on suoraan sanoen surkea. :eiei:
Studiopisteet olisivat viisi tähteä tälle sävellykselle. :joojoo:

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 21 Tammi 2015, 00:02
Kirjoittaja akuankka13
Tässäpä on kiva melodia, taitaa olla jopa heikon vuotensa parhaimmistoa. Neljä pientä tähteä.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 24 Tammi 2015, 21:01
Kirjoittaja Ihme_Mies
TomppaJr kirjoitti:huonosti tuotettua.
:sekava:

Mieleenjäävä ja tasapainoinen kappale. (Sekä A-osa että B-osa on kelpo kamaa) Ja tietty studioversio on hyvin tuotettu. Haparoivasta livestä on pakko sakottaa, mutta silti vahva kolmonen.

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 15 Kesä 2015, 11:30
Kirjoittaja Viiksivallu
Ei tämä viimeiselle sijalle missään nimessä kuulu. :eiei: Kappale on kiehtova ja kaunis, mutta Malenen livelaulu on heikkoa.

:tanska: :tanska: :tanska: :tanska: ½

Re: Tanska 2002: Malene - Tell me who you are

Lähetetty: 19 Touko 2018, 16:58
Kirjoittaja klaus-12
Miten en muistanutkaan, kuinka huono tämä oli livenä? Olen kuitenkin katsonut ja kuunnelut vuoden 2002 viisut todella monesti. :sekava: En ihmettele viimeistä sijaa.