Sivu 1/2

Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 15:43
Kirjoittaja Toni
:puola:
Kuva
Maa: Puola
Vuosi: 2003
Kappale: Keine Grenzen - Żadnych granic
Esittäjä: Ich Troje
Säveltäjä: André Franke
Sanoittaja: Joachim Horn-Bernges, Michał Krystian Wiśniewski, Jacek Łągwa
Sijoitus: 7./26
Pisteet: 90
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2003pl
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Poland2003.html

Ich Troje -yhtye perustettiin sanoittaja Michal Wisniewskin ja säveltäjä Jacek Lagwan toimesta vuonna 1996. Yhtyeen nimen mukaisesti kolmantena jäsenenä hääri vuonna 2000 yhtyeen jättänyt Magda Femme. Johtavana vokalistina on usein nähty karismaattinen Michal, joka tosin on itse sitä mieltä, ettei osaa edes laulaa. Kuten niin usein, myös tämän yhtyeen sanoituksille tyypillisiä teemoja ovat rakkaus, pettäminen ja erot. Vaikka Ich Troje levyttääkin tavallisesti puolaksi, levyillä kuullaan usein muitakin vieraita kieliä ja toisinaan myös vierailevia esittäjiä sekä cover-lauluja.

Ich Troje luokitellaan tavallisesti pop-yhtyeeksi, vaikka lauluntekijät yhdistelevät musiikkiinsa mielellään monia muitakin elementtejä. Rock-henkistä katu-uskottavuutta bändin tuotantoon tuo osaltaan ainakin Michalin raspinen ääni. Kontrastina kuulijoille tarjotaan taas heleää naisääntä. Yhtyeen euroviisukokoonpanoon vuonna 2003 kuului Michalin ja Jacekin lisäksi myös naisvokalisti Justyna Majkowska. Justynan taival yhtyeessä jäi vain parivuotiseksi ja nainen jätti projektin pääosin vuonna 2003, jolloin hänet korvasi Michalin nykyinen vaimo Anna Wisniewska. Justyna palasi kuitenkin ekstraamaan yhtyeen 10-vuotisjuhlakeikalle Ateenan euroviisuihin vuonna 2006. Virallinen juhlakonsertti järjestettiin televisioituna elokuussa 2007, jolloin suoraa lähetystä Lodzin Suuresta Teatterista seurasi yli 3,5 miljoonaa puolalaista. Kutsuvieraiden joukossa oli mm. Boney M.

Yhtyeen ensimmäiset albumit myivät Puolassa pikkusievästi kultalevymääriä ylittäen, mutta varsinainen menestys tuli Vuonna 2001, kun "Ad.4" -albumi ylitti myynnillään timanttilevyn eli arviolta 950 000 myydyn äänitteen rajan. Tästä eteenpäin yhtyeen albumimyynti on tavanomaisesti mitattu kuusinumeroisissa luvuissa. Yhteensä Ich Trojen levyjä on myyty lähes 2,5 miljoonaa kappaletta. Ich Troje myös konsertoi tehokkaasti, parhaimmillaan noin 150 konsertin vuosivauhdilla. Tähän mennessä yhtyeeltä on ilmestynyt kahdeksan studioalbumia, kolme kokoelmaa, kaksi konserttitaltiointikokopitkää sekä konsertti-dvd.

Vuoden 2003 Puolan euroviisukarsinnassa Ich Trojen sävelmä keräsi 14 kilpakumppanin joukossa 31,8 prosenttia kaikista puhelinäänistä. Skandaalinkäryä aiheutti se, että 300 000 tekstiviestiäänestä ainoastaan murto-osa pääsi 15 minuuttia kestäneen äänestyksen aikana läpi. Myöhemmin äänet vielä uusiolaskettiin, jotta voittajasta ei jäisi epäselvyyttä. Ich Trojen voittajasävelmä "Keine Grenzen - Zadnych granic" (Ei rajoja) laulettiin Eurooppaa syleillen kolmella kielellä: puolaksi, saksaksi ja venäjäksi. Myöhemmin sävelmästä tehtiin myös täysin saksankielinen levytys. Ilmeisesti eurooppalaisilta saatiin toivottua huomiota, sillä yksinkertaisen koskettava rauhanlaulu sijoittui loppukilpailussa puolalaisittain mukavasti seitsemänneksi.

Ich Troje on niittänyt suosiota Puolan lisäksi myös maan länsirajan takana Saksassa. Yhtyeellä on hallussaan tiettävästi ainutkertainen saavutus, nimittäin vuonna 2003 yhtye osallistui Puolan euroviisukarsintavoiton jälkeen myös Saksan karsintoihin - vieläpä suurelta osin saman saksalaisen lauluntekijätiimin sävelmällä. Saksan karsintaan yhtyeen nimi yksinkertaistettiin syystä tai toisesta vain muotoon "Troje". (Ich) Trojesta ei kuitenkaan tullut sävelmällään "Liebe macht Spaß" euroviisuhistorian ensimmäistä yhtyettä, joka edustaisi samoissa euroviisuissa kahta eri maata. Liekö tuo ollut sääntöjen mukaan edes mahdollista. Troje sijoittui Saksan euroviisukarsinnassa turvallisesti kuudenneksi. Ich Troje valittiin kuitenkin edustamaan Puolaa eurovision laulukilpailuun vielä toistamiseen vuonna 2006, jolloin tosin finaalipaikka jäi vain haaveeksi.
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 15:46
Kirjoittaja Ate
Viisi tähteä! :kups: Aivan ihana paatos. Vuotensa ehdotonta kärkeä <3

Vuoden 2006 edustuskappaleensa olikin sitten ihan eri planeetalta :niinpa:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 16:01
Kirjoittaja Serduchka
:stara:

Joo, yksi kaikkien aikojen surkeimpia viisuja :yrjo:
Toni kirjoitti:Johtavana vokalistina on usein nähty karismaattinen Michal, joka tosin on itse sitä mieltä, ettei osaa edes laulaa.
Aika osuva :heh: Toi Michal ei kyl tosiaankaan osaa laulaa :niinpa: Melkein yksi ainoista hyvistä viisuhistorian raspikurkuista on Mia Martini :joojoo:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 16:03
Kirjoittaja jee euroviisut
Kaksi tähteä. Aika tylsä. Pidin Ich Trojen vuoden 2006 viisusta paljon enemmän. Miten tämä saatettiin valita Puolan edustajaksi viime kesän pudotuspeliin?

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 16:16
Kirjoittaja Piggybank
Aika jännän kuuloinen kyllä tuon mieslaulajan ääni. Muistan kuinka eräs ystäväni oli todella ihastunut Ich Trojen vuoden 2006 kappaleeseen. Itse en siitä koskaan paljon välittänyt. Tämä biisi oli vähän tylsänpuoleinen varsinkin kun ei ymmärtänyt suurta osaa sanoista. Kahteen tähteen jää.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 17:00
Kirjoittaja mariah
pidän kyllä -06 vuoden viisusta enemmän :peukku: tästä en niinkään..en tykkää ton miehen äänestä yhtää,aivan kammottava mut nainen vetää ihan nätisti. kax tähtee :stara: :stara:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 17:01
Kirjoittaja mpappa
Tylsä biisi.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 17:28
Kirjoittaja akuankka13
Mitä paatosta! :kups: Ja mikä ääni miehellä... :shock: Neljä tähteä.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 19:20
Kirjoittaja Valkealalainen
Ich Trojen vuoden 2006 viisusta tykkään, mutta tämä ei ole koskaan iskenyt. :eiei:

** tähteä.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Maalis 2010, 22:21
Kirjoittaja Mr Kite
No niin.....tässä oli sitten Puolan viritelmää ja yritelmää tasan kymmenen vuotta myöhemmältä ajalta kuin tuo edellinen Viron Janikan viritelmä ja yritelmä.........Puolan "Riki Sorsa" kumppaneineen siinä esitti vetoavan paatoksellisesti rauhanlaulua Imagine-hengessä......tämän tyyppisessä laulussa minusta on se ongelma, huono puoli, että se voidaan tulkita, ymmärtää liiaksi yleisön kosiskeluksi.......vaikka ihan hyvällä asialla siinä sinänsä oltiin......sävelmänä tästä nyt ei paljoa jäänyt mieleen......aika tylsä ja raskassoutuinen laulu......

Kaksi tähteä **

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 27 Maalis 2010, 00:13
Kirjoittaja Conductor
Yksi tähti.

Tekotaiteellista roskaa. Kovasti on yritystä, mutta menee kyllä niin överiksi että tästä tulee huono olo.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 27 Maalis 2010, 00:18
Kirjoittaja AntSa
Minä en ole tästä oikein ikinä syttynyt. En pidä miessolistin äänestä enkä itse laulustakaan juurikaan. Annetaan kauniille ajatukselle KAKSI tähteä.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 27 Maalis 2010, 11:48
Kirjoittaja Leonardo
Ooh, yksi kaikkien aikojen viisusuosikkejani, kuuluu top-10:een ehdottomasti. :kiitos: Aivan täydellinen: Michalin karismaattinen ääni, mahtipontinen taivaita kohti nouseva sävellys, sopivasti paatosta, upea esitys ja hienot sanat, joissa on sanomaa. :ihana: En ole koskaan onnistunut löytämään Ich Trojen levyjä, mutta onneksi yhtyeen kotisivuilta on saanut ladattua useita kappaleita.

Tämän hehkutuksen jälkeen ei liene epäselvää, että annoin täydet viisi tähteä. :tuuletus:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 27 Maalis 2010, 12:27
Kirjoittaja gentedimare
Muistan hyvin, että suorastaan vihasin tätä ennen reissua Latviaan! Ihmettelin kun hyvä ystäväni oli sulaa vahaa tän kappaleen edessä! Sitten näin ensimmäiset kenraaliharjoitukset pressikeskuksen suurelta screeniltä ja tokaisin Muzamazalle "tää tulee pärjäämään" Jaa niinhän se tuli! :joojoo:
Ja sitten itse hallissa olin finaalin aikana jo itsekin ihan myyty punapään karisman edessä.

NELJÄ VAHVAA TÄHTEÄ

:puola: :puola: :puola: :puola:

Toivottavasti näemme solisti Michalin vielä joskus viisuissa, sinisen hiuspehkon kanssa. NII OIS HYVÄ :surrur:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 28 Maalis 2010, 19:29
Kirjoittaja Leo
Viisi tähteä :tapu:
Ensi kuulemalta ei tosin vielä auennut tämä monikielinen viisu, mutta jo Riian finaaliin mennessä se oli noussut puntarini parhaimmistoon. Todella hieno teksti ja finaaliesitys sai nielemään kyyneliä maapalloineen kaikkineen.
Vuoden 2006 Ich Trojen esitys ei enää päässyt lähellekään tätä kolme vuotta vanhempaa helmeä.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 28 Maalis 2010, 23:20
Kirjoittaja sziget
Ehkä kaikkien aikojen paras rauhanviisu. :rauhaa: Pyyhkii lattiaa nicoleilla ja geirrönningeillä. Kevyesti vuoden 2003 paras live-esitys. Kolmikielisyys oli tietysti pisteiden kalastelua mutta Puolan lähihistoria ja maantieteellinen asema huomioon ottaen myös nokkela ja uskalias ratkaisu. *****
Toni kirjoitti:Saksan karsintaan yhtyeen nimi yksinkertaistettiin syystä tai toisesta vain muotoon "Troje".
"Syystä tai toisesta". :rofl: Varmaan Suomessakin monet kuvittelivat, että Ich on suomeksi 'minä', koska saksaa täällä osaa moni mutta puolaa perin harva.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 29 Maalis 2010, 05:16
Kirjoittaja Tom Tom
Puolan paras ja ylivoimaisesti Ich Trojen paras viisu ikinä. Taitaapi yltää myös kaikkien aikojen viisupuntariin TOP10, joten tähtiä ei liene tarvita arvailla kyseiselle kipaleelle. :surrur: Seitsemäs sija oli suorastaan vääryys tälle mestariteokselle. :niinpa:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 29 Maalis 2010, 11:57
Kirjoittaja romualdo
vanhan kunnon euroviisun henkeä tässä, 3-4 pist. pidin paljon myös heidän -06 laulustaan. Kyllä, Why:n ohella hienoin rauhanlaulu koskaan....

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 03 Huhti 2010, 15:36
Kirjoittaja Ihme_Mies
Saksalaisethan teki tämän -melkein saman- hoilotuksen moneen kertaan jo 80- sekä 90-luvuilla! Ei ihan toivoton, mutta kolmekin tähteä tuntuu paljolta... mutta menköön.
Mies"laulajassa" oli kestämistä! :roll: :eeek:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 05 Huhti 2010, 11:28
Kirjoittaja MuzaMaza
Mahtavaa ja mahtipontista. Ich Trojen se parempi viisubiisi. Kiikun kaakun annanko kolme vai neljä tähteä? Riian vuosikerta oli huikean kova, ettei tämä taida mulla kymppikärkeen tällä hetkellä mahtua. Livenä oli hieno kuunnella ja katsella, ehkä suurin tenho on jo kuitenkin hälvennyt. Kolme plus. :peukku:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 23 Huhti 2010, 15:02
Kirjoittaja Subculture
Aina vähän harmittaa miten vähän artistit saavat käyttää esityksissään lavarakennelmien catwalkeja. Michel otti lavan hienosti talteen. Ehkä ainoita aidosti toimivia monikielisiä biisejä. Justynan puola on jumalattoman kaunista ja äänensä pehmentää ihanasti Michelin raspia. Tykkään kolmen tähden verran.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 25 Huhti 2010, 18:23
Kirjoittaja Weewa
Huuh, kun kuuntelin tämän pitkästä aikaa tuli ihan kylmät väreet! :kups: Ihanan mystinen viisu! Johtuneeko tuo mystisyys sitten Michalin äänestä. Mut tämä on aivan ihana! :ihana: Puolan parhaimpia viisuja. Paljon parempi kuin yhtyeen myöhempi viritys. Viisi tähteä tälle balladille. Vuotensa parhaimmistoa. <3

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 27 Touko 2010, 13:30
Kirjoittaja jee euroviisut
Koska tämä on 2000-luvun viisu, ilmoittaisin, että tekemässäni 2000-luvun Puola-yhteisrankingissa tämä kappale tuli sijalle 2. ja sai 71 pistettä.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 20 Joulu 2010, 15:04
Kirjoittaja TomppaJr
Täydellinen viisu, tai siis ei viisu vaan kappale :rakkaus:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 13 Syys 2011, 17:23
Kirjoittaja Dana123
annan 2,9

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 22 Loka 2012, 23:37
Kirjoittaja inomu
Tästä tulee niin mieleen 80-luvun lopun ja 90-luvun alun maailmanparannusviisut. Vaikea arvioida, erittäin voimakkaita tunteita näyttää olevan laulajilla ja uppoaa ihan hyvin itseenikin, joten pistetään 4 tähteä!

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 10 Tammi 2013, 01:41
Kirjoittaja kuu-kuu
On kyllä karmeeääninen jätkä. Disney-musiikkia, tähän kasa räntää päälle niin lumitöitä riittää rähä-äänellä, heleä-ääninen nainen voipi ottaa valokuvia vierestä. Koettavat rakentaa korkeakorkoisen laulun, jonka huipulle tähyää koko maailma yksi ja ainoa silmä kosteana valtavasta kyynelestään. Kohouteen noussut nyrkki on nysän käden päässä. 2 jotakin palkintoa, jotakin vaan.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 13 Heinä 2014, 00:18
Kirjoittaja Elvis
:puola: :puola: :puola:

Minusta laulajat ovat oikein hyviä,mutta kappale ei ole heidän tasollaan.

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 04 Joulu 2014, 19:55
Kirjoittaja maire
Tää on mun kaikkien aikojen lempiviisu...ihanat sanat, ihana sävel...ihana esitys ja ihana...Michał :ihana: :rakkaus:

Re: Puola 2003: Ich Troje – Keine Grenzen-Żadnych granic

Lähetetty: 26 Tammi 2015, 18:12
Kirjoittaja maire
Kun Michał Wiśniewskin ääni niin jakaa mielipiteitä niin on ihan pakko linkittää tää.

Jos viskibasso ei uppoa niin mites sopraano? :mrgreen:

Oikeasti suosittelen kuuntelemaan loppuun...ekan kerran kun kuulin niin kirjaimellisesti putosin persiilleni hämmästyksestä :heh:

https://www.youtube.com/watch?v=rNCheeFsgY0