Sivu 1/2

Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 13:10
Kirjoittaja kwak
:slovenia:
Kuva
Maa: Slovenia
Vuosi: 2002
Kappale: Samo ljubezen
Esittäjä: Sestre
Säveltäjä: Robert Pešut
Sanoittaja: Barbara Pešut
Sijoitus: 13./24
Pisteet: 33
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2002si
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Slovenia2002.html

Slovenian euroviisuedustajaa vuodelle 2002 etsittiin jälleen maan perinteisen karsinnan EMA:n avulla. Semifinaalin kautta (jossa mukana Slovenian vuoden 1996 edustaja Regina) finaaliin selviytyi 10 sävelmää, joista voittaja valittiin puhelinäänestyksen, asiantuntijatuomariston sekä Slovenian tv-yhtiön RTVSLO:n oman tuomariston antamien äänien perusteella. Tällaisella yhdistelmälla oikein kerjättiin draamaa, jota ei tästäkään karsinnasta puuttunut. Tuomaristojen pisteet sijoittivat kolmesta drag-artistista muodostetun Sestre-yhtyeen pisteellä ennakkosuosikkina pidetyn diskodiivan Karmen Stavecin edelle, joka oli voittanut edellisenä iltana pidetyn semifinaalin ylivoimaisesti. Jännitys ei loppunut siihen, sillä juuri tuomariston antamien pisteiden jälkeen puhelinäänestyssysteemi lakkasi toimimasta. Linjat saatiin korjattua ja selvisi, että Karmen oli saanut puhelinääniä lähes neljä kertaa enemmän kuin Sestre. Loppuselvityksessä kävi ilmi, että puhelinlinjat oli avattu kolme minuuttia liian aikaisin, minä aikana jopa kolmasosa Karmenin äänistä oli annettu, joten RTVSLO päätti hylätä koko puhelinäänestyksen. Kun pelkät tuomariäänet laskettiin, päätös johti Sestren voittoon. Karmen Stavecin ilta päättyi kyyneliin, mutta sai salvaa haavoilleen seuraavana vuonna, kun hän puolestaan voitti EMA:n ja pääsi edustusmatkalle Latviaan.

Vahvasti katolisessa Sloveniassa Sestren viisuedustus aiheutti enemmänkin kohua, puolesta ja vastaan. Drag-artistikolmikkoa vastustettiin kiivaasti jopa RTVSLO:n omissa riveissä, mikä johti mm. Slovenian homojärjestöjen mielenosoituksiin. Koko karsinnan uusimisestakin oli puhetta, mikä tosin osoittautui mahdottomaksi, sillä silloisten EBU:n sääntöjen mukaan jo valitun edustajan vaihtaminen oli kielletty. Asiassa käännyttiin jopa Euroopan parlamentin puoleen. Koko kohu keskittyi enemmän Sestreen ja jätti varjoonsa listaykköseksikin nousseen voittokappaleen "Samo ljubezen" (suom. Vain rakkaus), jonka oli säveltänyt Robert Pešut ja sanoittanut Barbara Pešut. Vaikka kappaleen sanat kertovatkin periaatteessa rakkaudesta ja sen löytämisesta, löytyy niistä viittauksia homouteen. Sestren (suom. Siskot) muodostaa sen solisti Miss Marlenna (oikea nimi Tomaž Mihelič), Emperatrizz (oik. Damjan Levec) sekä Daphne (oik. Srečko Blas).

Tallinnassa Sestre esiintyi illan kolmanneksi viimeisenä punaisissa, Swarovskin timantein koristelluissa lentoemännän asuissa asiaankuuluvin käsiliikkein. Heidän esitystään edeltävästä postikortista löytyi hieman ironiaa, sillä siinä esitelty satu Lumikista päättyi iskulauseeseen "Viro, kauniiden naisten maa". "Samo ljubezen" sai melko tasaisessa äänestyksessä 33 pistettä ja päätyi jaetulle 13. sijalle yhdessä Belgian ja Bosnia-Herzegovinan kanssa, mikä riitti saamaan Slovenia mukaan viisuihin myös seuraavanakin vuonna. Suomi ei antanut Slovenialle yhtään pistettä.

Euroviisuesiintyminen toi Sestrelle julkisuutta Slovenian lisäksi myös muualla Euroopassa. He esiintyivät mm. Iso-Britanniassa suositussa ohjelmassa Eurotrash. Viisuedustusta seurasi albumi "Souvenir", toinen hitti "Latina bambina" sekä lukuisia palkintoja.
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 14:23
Kirjoittaja jee euroviisut
Kaksi tähteä. Aika mitäänsanomaton. Oliko päälaulaja muuten mies vai nainen?

Ja tiedotan vielä, että tekemässäni 2000-luvun Slovenia-yhteisrankingissa tämä päätyi sijalle 8 ja toiseksi viimeiseksi.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 14:24
Kirjoittaja akuankka13
Ihanat drag-asusteet, neljä tähteä. :ihana:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 15:07
Kirjoittaja Piggybank
Vähän tylsäksi jää, mutta silti oikein kiva biisi. Asuissa oli kyllä säihkettä riittämiin. :mrgreen: Laitetaan nyt kolme tähteä. Tästä taisikin tulla kolmen tähden viikko! :)

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 16:04
Kirjoittaja Serduchka
:stara: :stara: :stara: :stara:

Vuoden ehdotonta parhaimmistoa :tuuletus: Ihana Sestre :ihana: Tää on niin heikkona drageihin :tapu: Muistan pitäneeni tästä heti alusta saakka... Tää tihkuu glamouria ja asut on hienot, koska tää rakastaa myös lentokoneen kyydissä olemista ja matkustelua :surrur:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 16:26
Kirjoittaja tonywerner
jee euroviisut kirjoitti:Oliko päälaulaja muuten mies vai nainen?
Luetko ikinä noita esittelytekstejä :rofl: Siitä viimeistään olisi löytynyt vastaus ounasteluusi JOS et sitä mukamas vielä entuudestaan tiennyt :heh:

Dragit on munkin makuuni, mutta nää on vähän liian äijiä ollakseen ihan oikeita dragejä ja etenkin, kun biisinsä on kovin tylsä, niin en voi kauniista ajatuksesta huolimatta antaa kuin kolme tähteä :kaunis:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 16:56
Kirjoittaja Leonardo
Dragit eivät ole mitään suursuosikkejani, mutta oleellisempaa on, että kappale on auttamattoman tylsä, mitä omakielisyyskään ei paljon pysty kohentamaan. Pitkästä aikaa annan vain kaksi tähteä (vieläkään ei ole tullut yhtään yhden tähden viisua vastaan :shock: ).

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 17:01
Kirjoittaja AntSa
Ei vuotensa parhaimpia, minusta. Ihan tarttuva humpute, kylläkin. KOLME tähteä. :uujee:

Toi "Merja Raski" teki mulle muuten oharit! :rofl: Mutta ei niistä sen enempää. :heh:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 18:17
Kirjoittaja Leo
Hyvä kertosäe nosti tähtimääräni kahteen, muuten en oikein tästä lentoemo -biisistä oikein riemastunut.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 19:09
Kirjoittaja Valkealalainen
Tämä oli ykkössuosikkini vuonna 2002, kun ensimmäistä kertaa seurasin Euroviisuja. :rofl: Enää en innostu tästä niin paljon, mutta *** tähteä irtoaa silti kevyesti. :sateenkaarisavel:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 19:33
Kirjoittaja Aintsu
Oi miten kauniita sestret olivatkaan mun mielestä silloin! :heh: Varsinkin jaksoin kadehtia Emperatrizzin kasvonpiirteitä. En ollut ilmeisesti nähnyt vielä kauheasti drag queeneja. :draamaa:

Mutta itse biisiin, mun mielestä se on loistava jo ilman lava-show'takin! Vuotensa parhaita. Kyllä se viisi tähteä ansaitsee! :peukku:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 20:41
Kirjoittaja Pete
Taas olen katkera väärästä viisuvalinnasta :heh: , mutta kun Karmenin "Še in še" on niin huippu! :kups: Aluksi vihasin Sestren viisua, mutta ajan mittaan olen oppinut tästä ihan pitämään. Kolme tähteä, vaikka esittäjät ovat mielestäni ällöttävän limaisia. :roll:Vähänkö olisi Karmen saanut tällä paremman sijoituksen kuin Nananalla. :draamaa:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 20:50
Kirjoittaja Serduchka
^ Mä tykkäsin ihan tosta Karmenin tyrkystäkin :joojoo: Kyllä Samo Ljubezen ja Nanana silti tuon voittaa mun mielestä, mut ei toi ollut lainkaan huono :surrur: Olisi varmasti pärjännyt Tallinnassa paremmin kuin Sestre, veikkaisin, että olisi sijoittunut varmaan ainakin 9.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 09 Huhti 2010, 22:05
Kirjoittaja romualdo
eikö tuo Se in Se ole ollut jo -90 luvulla jossain karsinnassa, miten se kuulosti noin tutulta!? Sestren kappaleesa vähän tökkii tuo sovitus, (lauluna "liian pitkä" ?) persoonalliset äänet näiltä aika voimakaspiirteisiltä kahdelta dragilta. 2-3 pist. Tämähän on soinu ESC-radiossa niin kauan kuin muistan...

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 10 Huhti 2010, 00:14
Kirjoittaja Conductor
Kolme tähteä.

Tervetuloa lennolle Ljubljanaan. Aika hauskan viisun viehkeät lentoemot Sloveniasta meille tarjosivat. Hauska mutta samalla kamalan vanhanaikainen. Kertosäettä toistetaan vähän liikaa ja tähän kyllästyy aika nopeasti. Perushuttua joka ei ihastuta eikä vihastuta.
Karmenin viisutyrkky oli muuten aivan kamala, onneksi ei päässyt Tallinnaan. Seuraavan vuoden Nananaa on paljon parempi :draamaa:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 10 Huhti 2010, 23:32
Kirjoittaja ta1ja
Lentomaailman viisuista tämä jää kyllä briteistä jälkeen. Se tarkoittaa yhtä tähteä.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 11 Huhti 2010, 15:14
Kirjoittaja MuzaMaza
Ihana hömpöke Sloveniasta. Neljä tähteä hellyin antamaan. :ihana:
Kivoja muistoja Tallinnasta. Nää järjesti hyvät Slovenia-bileet jossa ihminen viihtyi.
Ruokailut tarjottiin lentokoneruoka-bokseista. :heh:
Oi niitä aikoja! :ihana:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 11 Huhti 2010, 15:19
Kirjoittaja Ihme_Mies
Huonoin viisu viisulassa tähän mennessä. :grr: Ihan olematon sävellys vaatimattomasti esitettynä ja tarkoituksena olikin kai vaan mielistellä "niitä oikeita viisufaneja"! :roll:
Yksi tähti.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 12 Huhti 2010, 05:13
Kirjoittaja Mr Kite
Menee minulta yli hilseen (drag-jutut)............tai sitten olen tullut jo vain liian vanhaksi... :mitvit: .......en pysty näkemään tässä edes mitään huumoria........mautonta, irvokasta..... :eiei:

Ei tähtiä lainkaan.

Tällaiset esitykset (drag-esitykset) saattavat antaa tavallaan aika kielteisen, huonon kuvan euroviisuista ns. suurelle yleisölle......

Jos kuuntelee ja katsoo vaikka viime Viisulaviikon esityksiä niin pitkän - ja tavallaan surullisen - matkan / kehityskulun euroviisut ovat tehneet 34 vuodessa - maanantain Belgian upeasta, hienosta, tyylikkäästä viisusta vuodelta 1968 perjantain Slovenian vuoden 2002 surkeaan drag-esitykseen..... :lohduton:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 15 Huhti 2010, 18:31
Kirjoittaja Weewa
Onhan tää vähän kieliposkessa tehty kappale. :heh: Dragit eivät ole myöskään mitään kovin kauniita. :draamaa: Tosin, jos rakas naapurimme lännestä tekisi saman viisun niin sehän olis paljon parempi. :heh:

Annetaan nyt kuitenkin kolme tähteä, ei tää nyt mikään läpeensä huonokaan ole. Sais itseasiassa tulla useammin viisubileissä. :joojoo:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 20 Huhti 2010, 20:09
Kirjoittaja Subculture
Toi drag juttu tässä biisissä ei oikeen auennut, saatiinko sillä oikeutus laulaa vähän huonommin. Sävellys on ihan ok, mutta toteutus vähän turhan vanhanaikainen. kaksi tähteä.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 02 Touko 2010, 22:56
Kirjoittaja sziget
Päiväperho, jonka viehätys on karissut nopeasti. Brittien Scooch oli hilpeämpi. Slovenialla on ollut lukuisia tätä parempia kappaleita ehdolla ja edustamassa vuoden 2002 jälkeen. Asuista ja omakielisyydestä en haluaisi antaa automaattipisteitä. Kelvollinen, ei sen enempää. **

Tuota karsintadraamaa en tuntenut tai muistanut. Karmenin Še in še kuulosti siistiltä mutta niin tavalliselta, etten osaa olla sen kohtalosta kuin lievästi pahoillani.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 21 Heinä 2010, 14:55
Kirjoittaja Anna_M
Täst mie tykkään (Erkki Pohjanheimon äänellä) :ihana:
Koska lentoemännät ovat lentomatkailua harrastamattomalle yhtä läheisiä kuin avaruusolennot, niissä on aina tiettyä kiehtovuutta :vonkaus: Ja laulun sanoman vuoksi pidän tästä huomattavasti enemmän kuin Scoochista koskaan. Viehätystä lisää se, että yksi emoista opiskeli Tallinnan aikoihin agronomiksi, kuvittelin hänen aina olleen tuon laitimmaisen koukkunokan, ja se jos mikä nostaa esityksen arvoa :heh: Neljä tähteä!

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 30 Heinä 2010, 05:05
Kirjoittaja riksa[
annoin viisi (5) tähteä :heh:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 28 Joulu 2010, 14:39
Kirjoittaja TomppaJr
Kolme tähteä. Ihan hauska esitys ja varmaan viisupiireissä tämä herättää suurta ihastusta :heh: Ei kuitenkaan ihan minun pala lentokoneruokaa, joten kolme.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 15:01
Kirjoittaja Dana123
2.4 ihan ok ,ei nyt huono

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 04 Kesä 2012, 22:18
Kirjoittaja Dublin
Yksi ei niin tasokkaan viisuvuoden tylsimpiä kappaleita ja esityksiä. Kaksi tähteä.

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 22 Huhti 2014, 22:55
Kirjoittaja WildDance
Surkea! Miten näinkin hyvä viisumaa on joskus lähettänyt jotain tälläistä? Vuotensa huonoin.

:slovenia:

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 22 Huhti 2014, 23:59
Kirjoittaja Happy
Uskomatonta sontaa tää, todella ahdistava ja eltaantunut viisu :nohyi:
Vielä enemmän täs shokeeraa et millanen oikeusmurha oli tapahtunu tuolloin karsinnoissa... eihän tän minkään järjen mukaan olis pitäny voittaa jos Karmen kerran keräs tykkiibiisillään paljon enemmän ääniä

Re: Slovenia 2002: Sestre - Samo ljubezen

Lähetetty: 23 Huhti 2014, 10:51
Kirjoittaja Elvis
Kamalat äänet, kappale on ihan kuunneltava, jos joku muu laulaa sen.
Esitys oli tavanomainen, vaikka lentoemoja olivatkin. **