Sivu 1/2

Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 04:42
Kirjoittaja kais(t)a
:unkari:
Kuva
Maa: Unkari
Vuosi: 2007
Kappale: Unsubstantial blues
Esittäjä: Magdi Rúzsa
Säveltäjä: Magdi Rúzsa
Sanoittaja: Imre Mózsik
Sijoitus semifinaalissa: 2./28
Pisteet semifinaalissa: 224
Sijoitus finaalissa: 9./24
Pisteet finaalissa: 128
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2007hu

Unkarilainen Magdolna "Magdi" Rúzsa syntyi Serbian puolella, silloisessa Jugoslaviassa marraskuussa 1985. Tarina kertoo, että nuorempana Magdi haaveile urasta lääketieteen parissa mutta päätti yrittää poptähden uraa, koska opiskeluun ei ollut varaa. Vuonna 2005 Magdi osallistuikin unkarilaisen kykykilpailun Megasztárin kolmannelle tuotantokaudelle. Magdi voitti kisan ja tie tähtii oli auennut.

Heti voiton jälkeen julkaistiin Magdin ensimmäinen albumi "A döntőkben elhangzott dalok", joka sisälsi liveversioita coverlauluista, joita Magdi oli esittänyt Megasztárin lähetyksissä. Levy myi "vaatimattomasti" triplaplatinaa Unkarissa. Ensimmäinen studiolevy "Ördögi angyal" ilmestyi saman vuoden marraskuussa. Tämän levyn ensimmäinen singlelohkaisu oli "Aprócska blues", Magdin itse säveltämä ja sanoittama kappale, jonka hän on kertonut perustuvan tositapahtumiin. Unkarin yleisradio MTV valitsi kyseisen kappaleen maansa euroviisuedustajaksi Helsingin kisoihin ilman kansallista karsintaa. Magdi halusi esittää kappaleensa kisoissa ehdottomasti englanniksi, sillä hänen mielestään sanat ja tarina ovat kappaleen oleellinen osa ja hän halusi ihmisten ymmärtävän, mistä hän laulaa. Engalnninkielisen version "Unsubstantial Blues" sanat on tehnyt Imre Mózsik.

Koska Unkari oli pitänyt välivuoden viisuista vuonna 2006, nähtiin Magdi jo semifinaalissa Helsingissä. Unkarin esitys oli yksi Helsingin kisojen pelkistetyin. Magdi esiintyi farkuissa ja valkoisessa topissa ja lavasteina nähtiin muun muassa bussipysäkkikyltti. Pelkistetty esitys antoi tilaa itse kappaleelle, mikä tässä tapauksessa kannatti. Magdi selvitti tiensä helposti finaaliin, jossa Unkari sijoittui yhdeksänneksi. Tämä on Unkarin viisuhistorian toiseksi paras sijoitus toistaiseksi. Sen lisäksi, että "Unsubstantial Blues" miellytti eurooppalaisia puhelinäänestäjiä, vakuutti se myös Magdin kollegat. Magdi ja "Unsubstantial Blues" palkittiinkiin Marcel Bezençon Composer Award -palkinolla, jonka voittajan kisoihin osallistuneet säveltäjät valitsivat itse äänestämällä.

Helsingin viisujen jälkeen Magdi on julkaissut pari albumia: "Kapcsolat Koncert" (2007) ja Iránytű (2008).
Kuva
Kuva Kuva
Kuva
http://www.ruzsamagdi.hu/

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 06:49
Kirjoittaja jee euroviisut
Yksi tähti. Tämän visun hehkutusta tai menestystä en ole tajunnut. Ei mitään koukkua ja jos laulussa aiheena on, että laulaja kärsi niin se kyllä näkyy laulussa mutta ei dramaatisalla vaan häiritsevällä tavalla. Tästä en ole missään vaiheessa tykännyt, en tykännyt silloin 12-vuotiaana enkä vieläkään. :roll:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 08:18
Kirjoittaja TomppaJr
jee euroviisut kirjoitti:Yksi tähti. Tämän visun hehkutusta tai menestystä en ole tajunnut. Ei mitään koukkua ja jos laulussa aiheena on, että laulaja kärsi niin se kyllä näkyy laulussa mutta ei dramaatisalla vaan häiritsevällä tavalla. Tästä en ole missään vaiheessa tykännyt, en tykännyt silloin 12-vuotiaana enkä vieläkään. :roll:
Oi ihanaa että jollain pyörii päässä tämän viisun kanssa samat aatokset :hali:

sanomattakin selvää että yksi tähti.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 08:26
Kirjoittaja Toni
Tämä on sitä "oikeaa musiikkia", joka ei meille tavan viisuhartaille tunnu avautuvan sitten millään. Olen kuitenkin oppinut tästä hieman pitävän. Ihan asenteellinen paketti, mutta en kuuntele mielelläni. **

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 08:49
Kirjoittaja romualdo
ihanan vaikeahkoa jatsahtavaakin muzikia, joka vaatii kuuntelijalta paaaaljon enemmän kuin "mennäänksmeillevaimennäänksteilletuletyttökyyyyttiiiiinhuihaihulivilikultajokasanooaurevoire..."-finnhitstöhnää....-hoksottimilla varustetuilla... öö, siis, ... . korjaan siis 3.7 - 4,4 (hjieman mielialastaki riippuen) .... pist. Ja video oli erityisen huikea.... tätä kuuntelee melko mielikseen, en kuitenkaan läheskään aina jaksa jos sattuu esim. ESC-radiossa tulemaan, silloin vaihdan mielelläni kotimaiselle eli Radio Pookiin tai Iskelmäratio Pohjanmaalle... harmi ettei tätäkään kuultu Unkarin kielellä noissa myöhempien aikojen täpinöimmimmissä .. okei otetaans uusiks, eniten täpinöitä ja kihelmöintejä aiheuttaneisa kisoissa (-06 ohella,tietty .... huhh, kyl määki vaan selevitän tätä suamenkieltä....hyvinkin tiukoissa paikoisa....

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 11:00
Kirjoittaja akuankka13
Kaksi tähteä, ärsyttävää karjumista.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 11:13
Kirjoittaja Rousku
Yhtenäinen johdonmukainen pelkistetty paketti, livevetoa jaksan kuunnella vieläkin aina silloin tällöin. Tämä onkin niitä harvoja viisuja, joissa laulaja on livenä parempi kuin esikuuntelupätkässä, joka se nauha meni minusta liikaa rääkymisen puolelle, mutta live oli juuri sopiva. Lavastusratkaisustakin pidin kovasti. Neljä tähteä "vain", sillä ei tämä palkinnosta huolimatta minusta lajityypissään mikään ihan erityinen sävellys ole.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 13:38
Kirjoittaja Mattokauppias
Miksi kaikki vihaavat? Ehkä sen takia, että tämä ei ole niitä perinteisimpiä euroviisuja. :roll:
No, minä kuitenkin tykkään ihan semisti. :tapu: ***

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 14:04
Kirjoittaja kais(t)a
Mä oon ite tykännyt tästä aina vähän enemmän kun semisti. Ja ymmärrän hyvin sen Magdin pointin vaihtaa kieltä tässä kappaleessa. :joojoo:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 15:16
Kirjoittaja riksa[
* * * * :peukku: tosi hyvä biisi. tosi erottuva helsingin viisuissa

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 15:29
Kirjoittaja i wanna be a toy
* tähti myös. Tämä on niiiin amerikkalaista (ei sovi siksi EUROviiisuihin :heh: ) ja tämän tyylistä musiikkia olen aina inhonnut. En tiedä kumpi vuoden 2007 amerikkalaista "viisuista" Puola tai Unkari, oli huonompi :eiei:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 15:42
Kirjoittaja ta1ja
Rousku kirjoitti:Neljä tähteä "vain", sillä ei tämä palkinnosta huolimatta minusta lajityypissään mikään ihan erityinen sävellys ole.
Sama, ja melkein kolme, koska oikeastaan pisteet tulevat pääasiassa vain Magdin laulamiselle, joka tuo tuohon tosiaan amerikkalaiseen aikalailla viihdesävyiseen bluesiin kaiken tarvittavan särmän. Tässähän on vähän sellaista henkeä että kyseessä on biisi joka siloitellummalla laulamisella soi New Yorkin jazz-paikoissa viihtyvistä samettihousuisista professionaaleista kertovan sarjan - tai mainoksen taustakappaleena. No joo, joskus tykkkään, joskus tuntuu kovin kuluneelta.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 17:46
Kirjoittaja Valkealalainen
Jaahas, nyt se sitten jo on Viisulassa - maailman kaikkien aikojen huonoin euroviisu! Onnittelut tästä saavutuksesta Unkarille. :tapu:

En ole koskaan voinut sietää Magdin rääkymistä, eikä itse kappalekaan todellakaan ole kummoinen. Live-esitys on sentään VÄHÄN siedettävämpää kuultavaa korville kuin biisin levyversio... Mutta se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että levyltä kuunneltuna tämä tekele on mielestäni ylivoimaisesti vastenmielisin kaikista maailman euroviisuista. :yrjo:

* tähti.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 18:19
Kirjoittaja AntSa
Masentavaa, epäkiinnostavaa ja tylsää musiikkia. En ole kertaakaan kuunnellut tätä erillisesti Helsingin viisujen jälkeen, sillä minusta ne kilpailut olivat yleiskuvaltaan energiset, kiinnostavat ja riemukasta musiikkia sisältäneet. Muiden laulujen seassa taustalla menee, mutten arvosta ollenkaan. Sori tämän ihailijoille, sitten. :hali:

Ei näin! :eiei: Yksi vaivainen himmeästi "tuikkiva" tähti. :puna: SIIS IHAN HIRVEE BIISI!!!!!!!!!! :niinpa:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 20:10
Kirjoittaja Leonardo
Blues kuuluu niihin musiikkilajeihin, joista en pidä ylipäätään enkä varsinkaan viisukappaleena. Rääkymistä ja laahaavaa soitantaa. :jupinaa: Magdin kappale ei minusta kuitenkaan ole pahinta bluesia ja esitys oli aivan ammattitaitoinen, joten en hirveästi ärsyynny.

Kaksi tähteä.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 20:14
Kirjoittaja Juurovissön
Valloittavan räkäinen tulkinta, osui ihan nappiin, live-tulkinta kerrassaan mainio. Amerikkalainen puhdasoppinen blues. Tykkäsin silloin, tykkään yhtä paljon tänään. Mukavan erilainen vuoden 2007 kattauksessa. Hellyn viiteen tähteen! :ihana:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 22:13
Kirjoittaja towel+1964-
Vuosikertansa parhaimmistoa. Viis tähtee. Loistava ääni, tyylikäs esitys.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 17 Syys 2010, 23:11
Kirjoittaja Serduchka
:stara: :stara:

Kappaleen idea on hyvä, että on lähdetty hakemaan bluesilla erilaisuutta tyypillisiin viisuihin, mutta Magdin ääni on aivan kamalaa rääkymistä... Hirveä biisi, mutta ideasta melkeinpä tuo toinen tähti :heh:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 18 Syys 2010, 00:06
Kirjoittaja Darhen
Ihanaa elämän makuista raakkumista! <3 Neljä tähteä. :ihana:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 18 Syys 2010, 02:56
Kirjoittaja mariah
Serduchka kirjoitti:Magdin ääni on aivan kamalaa rääkymistä...
niin on :synkka: jonku toisen esittämänä ois monta vertaa parempi koska biisi on hieno. kax :stara: :stara:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 18 Syys 2010, 14:39
Kirjoittaja Ihme_Mies
AntSa kirjoitti:Masentavaa, epäkiinnostavaa ja tylsää musiikkia.
Noilla termeillä minäkin bluesia yleensä kuvailen. Tämä kappale ei niin kovin bluesia ollutkaan, joten en voi yhtyä AntSan näkemykseen.
Kohtuullisen kiinnostava, kohtuullisen nautittava ja hyvin viisu-massasta erottuva... taidan heltyä aina kolmeen tähteen! :)

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 18 Syys 2010, 17:36
Kirjoittaja voda07
Jännä taas, miten voi ihmisten mielipiteet vaihdella. :heh: Toiset pitää loistavana ja toiset taas yhtenä kauheimmista viisuista ikinä... (Itse kyllä sanoisin että se kalkkuna on kammottavin euroviisu 2000-luvulla, mutta ei mennä sivu aiheen...)

Pidin tätä yhtenä suosikeistani vuonna 2007, eikä tämä nytkään mitenkään hirveältä vaikuta. Onhan tässä tunnetta ja melodia toimii, mutta silti jää vähän tylsäksi. Annoin nyt kaksi tähteä... Vaikka euroviisut pidettiinkin Helsingissä, joudun toteamaan ettei ollut mitenkään vahva vuosikerta.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 19 Syys 2010, 09:06
Kirjoittaja Aintsu
Darhen kirjoitti:Ihanaa elämän makuista raakkumista! <3 Neljä tähteä. :ihana:
Ihanaa, että jotkut täällä tosiaan kuulevat oikein! :hali: Allekirjoitan tämän täysin.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 19 Syys 2010, 19:50
Kirjoittaja Leo
En ole bluesin ystävä, mutta kyllä tämä Helsingissä vakuutti minut. Ansaittu finaalipaikka. Kiva, pelkistetty esitys bussikyltteineen. Magdi on taitava laulaja, mutta (liian) kova äänenkäyttö pistää pyöristämään tähdet alas, kolmeen.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 19 Syys 2010, 23:39
Kirjoittaja Mr Kite
Tässä oli siis Unkarin "Janis Joplin". - Vaikka en nyt niin kovin suuri blues-musiikin ystävä olekaan niin kunnon tuhtia bluesia on välillä ihan mukavaa kuunnella. Tämä Magdin biisi oli kylläkin enemmänkin viihteellistä bluesia. - Liveveto oli onnistuneempi kuin esikatseluvideo, jossa laulaminen meni enemmän rääkymiseksi. Tuosta Magdin laulamisesta ja äänestä voidaan olla montaa mieltä - kuten on täällä oltukin. Toisista se voi tuntua sopivan karhean särmikkäältä, ja toisista kauhealta rääkymiseltä ja kolmansista jostain siltä väliltä. - No, hyvä, että viisuihin tuodaan jotain tällaista harvinaisempaa musiikkityyliä. Siitä pointsit. - Pointsit myös persoonallisesta ja pelkistetystä lavaesiintymisestä. - Mutta ei tämä kokonaisuudessaan kuitenkaan niin kovin suuresti kolahtanut.

Kaksi tähteä.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 20 Syys 2010, 21:37
Kirjoittaja lharju
Darhen kirjoitti:Ihanaa elämän makuista raakkumista! <3 Neljä tähteä. :ihana:
Mäkin annan neljä tähteä, vaikka en ihan lähde ylistämään samalla tavalla kuin Darhen. Sielukasta, tunnelmallista ja aivan upeasti laulettua (kenties yksi koko singback-viisujen aikojen parhaiten laulettu?), mutta ei niin elämää suurempaa. 2007 viisuista löytyy paljon lauluja, joista pidän enemmän, mutta tätä huonompiakin riittää huomattavasti enemmän... Menestys siis ihan ansaittua, kun kerran tavikset löysivät tästä paljon enemmän kuin viisufanit. :heh:

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 20 Syys 2010, 22:37
Kirjoittaja Rousku
^Varsinkin tavissuomalaiset löysivät enemmän - tämähän muistaakseni oli Suomen pisteissä kakkosena niin semissä kuin finaalissa. Ei taida ihan samaan kuppilassa yltää... Eli juuri tämmöisiä tarvittaisiin, jotteivät viisut tavisten mielestä olisi p*skaa?

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 21 Syys 2010, 11:18
Kirjoittaja Piggybank
Oi ihanaa! Tämä iski tajuntaani heti ensi kuuntelemalta silloin vuonna 2007, kun en vielä ollut edes viisufani. Tämä on upea. Kylmät väreet tulee! Kyllä, VIISI tähteä ja vielä semmoisia kirkkaasti tuikkivia! <3

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 21 Syys 2010, 17:44
Kirjoittaja mpappa
Ihana Magdi <3 <3 <3 <3 <3 Nykyviisuista niiden joukossa, jotka on jääneet mieleen soimaan.

Re: Unkari 2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial blues

Lähetetty: 23 Syys 2010, 21:13
Kirjoittaja MuzaMaza
Hienosti toteutettu esikatseluvideo, eipä siinä mitään. Mutta ei. En minä tämmöstä jaksa nyt yhtään. Yksi.