Sivu 1/2

Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 23 Tammi 2011, 21:12
Kirjoittaja kwak
:belgia:
Kuva
Maa: Belgia
Vuosi: 2006
Kappale: Je t'adore
Esittäjä: Kate Ryan
Säveltäjä: Niclas Kings, Lisa Greene, Niklas Bergwall, Kate Ryan
Sanoittaja: Niklas Bergwall, Niclas Kings, Lisa Greene, Kate Ryan
Sijoitus semifinaalissa: 12./23
Pisteet semifinaalissa: 69
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2005lt
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Belgium2006.html

Katrien Verbeeck (s. 22.7.1980) syntyi ja kasvoi Tessenderlon pikkukaupungissa Belgian flaaminkielisellä puolella Flanderissa. Teini-ikäisenä Katrien lauleskeli vanhempiensa pubissa, mitä kautta hänet löydettiin uuteen tyttöbändiin nimeltä Melt. Yhtye ei parissa vuodessa kuitenkaan julkaissut mitään materiaalia, joten Katrien aloitti uuden tuottajan kanssa työstämään omaa soolomateriaaliaan. Ensimmäinen sinkku ”Scream for more” näki päivänvalon vuonna 2001. Tuolloin nimikin oli vaihtunut Kate Ryaniin, väännökseen hänen etunimestään.

Kate Ryanin ura lähti varsinaiseen nousuunsa vuonna 2002, jolloin Euroopan listat valloitti cover Mylène Farmerin kasarihitistä ”Desenchantée”. Suomessakin kappale soi ahkeraan radiokanavilla ja hänen ensimmäinen kokopitkänsä ”Different” nousi jopa Suomen viralliselle albumilistalle. ”Differentiä” myytiin mukavat 250.000 kappaletta eri puolilla Eurooppaa. Jatkoalbumi ”Stronger” vuonna 2004 ei vastannut edeltäjänsä menestystä eikä se poikinut uutta "Desenchantéen" kaltaista jättihittiä.

Vuonna 2006 Kate Ryan haki uutta nostetta uralleen Belgian euroviisukarsinnassa, jossa hän oli heti osallistujalistan tultua julki ylivoimainen ennakkosuosikki. Belgian flaaminkielisen tv-yhtiön VRT:n monimutkaisessa neljän alkukarsinnan, kahden semifinaalin ja yhden finaalin systeemissä mukana olivat myös Belgiaa vuonna 1993 edustanut Barbara Dex country-popillaan ja samoissa puuhissa vuonna 1999 ollut Vanessa Chinitor viisudiskollaan. Barbara eteni karsintaviidakosta finaaliin saakka, mutta Vanessan tie tyssäsi jo ensimmäiseen alkukarsintaan, jonka viimeiseksi hän jäi. Kate Ryan kesti ennakkosuosikin paineet ja nousi voittoon kappaleellaan ”Je t'adore”. Vaikka suuri osa hänen hiteistään onkin covereita, niin viisun täytyi luonnollisesti olla uutta tuotantoa. Nimestään huolimatta englanninkielisen dancepopin takana ovatkin laulajan itsensä lisäksi Niklas Bergwall, Niclas Kings sekä Lisa Greene.

Ateenan Euroviisujen yksi ennakkoon tunnetuimmista artisteista joutui suuren huomion keskelle ja Belgiassa odoteltiin viimein viisuhistoriansa toista viisuvoittoa. Yritystä ei ainakaan puuttunut, sillä Belgian kulttuuriministeri myönsi Kate Ryanille 60.000 euroa, jonka turvin kappaletta promottiin ympäri Eurooppaa. Design-esiintymisasuun käytettiin lisäksi 14.000 euroa sekä taustalaulajiksi haalittiin ruotsalaiset Britta Bergström ja Jeannet Olsson. Tuulikoneesta ja valaistuista mikkiständeistäkään ei ollut apua, sillä Kate Ryanin kohtalona oli yllättäen finaalista karsiutuminen. Tuloksena oli 69 pistettä, joka riitti ainoastaan 12. sijaan. Suomi antoi Belgialle 3 pistettä – seitsemän enemmän ja pisteet olisivat riittäneet finaaliin asti.

Kate Ryanin ura ei tyssännyt viisujen jälkeiseen pettymykseen, vaan paluu tutuksi tulleeseen kaavaan ranskankielisten kasarihittien muokkaamiseen nykydanceksi tuotti monta menestyssinkkua, kuten ”Voyage, voyage”, ”Ella, elle l'a” ja ”Babacar”. Vaikka laulajattaren monet hitit ovatkin ranskankielisiä, on hänen äidinkielensä kuitenkin flaami. Viimeisimmän kokoelman myötä Kate Ryan on ilmoittanut, että tästä eteenpäin hän aikoo laulaa vain ja ainoastaan itsesäveltämiä kappaleita eikä enää levytä covereita. Uutta materiaalia on luvassa jo tänä vuonna.

Belgian karsintaa 2006

:voitto: Kate Ryan – Je t'adore

:hopea: La Sakhra - Wonderland

:pronssi: Belle Perez - El mundo bailando
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
http://www.kateryan.be/

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 23 Tammi 2011, 21:17
Kirjoittaja Serduchka
:belgia: :belgia: :belgia: :belgia: :belgia:

Kate Ryan on upea laulaja! Je T'Adore ei vaan ole ehkä parasta Katea, mutta kuitenkin niukasti viidessä tähdessä. Oma suosikkikappaleeni Katelta on ihana Who Do You Love. <3

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 23 Tammi 2011, 22:43
Kirjoittaja mpappa
<3 <3 <3 <3 <3
Tämä kalsa akka sulattaa edellen sydämeni! Ihmettelen vieläkin, että miksi Katen viisu ei menestynyt sen paremmin. Vetävä biisi ja rullaa ihan sujuvasti eteenpäin.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 02:13
Kirjoittaja sziget
Käännän takkia. 2006 tämä ylikansallinen huttu ei napannut yhtään ja karsiutuminen oli melkein iloinen yllätys. Sittemmin viisua kuuli joka tuutista, mutta vaikutus oli ihan päinvastainen kuin Kreikan Die for youlla, jota en milloinkaan lakkaa vihaamasta. Hei, eihän tämä niin huono olekaan.

Tulos oli vääryys, tosin vain suhteellinen vääryys. Systeemi sorti Belgiaa, mutta: 1) Puhelinäänestys ei tipahtanut taivaalta, EBU sai mitä tilasi. 2) Vielä vuonna 2003 Belgia melkein voitti samoilla säännöillä. 3) Vuonna 2006 eräs Suomi voitti systeemistä huolimatta. 4) Joku kärsii aina vääryyttä. Oikeudenmukaista systeemiä ei ole eikä tule.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 07:33
Kirjoittaja TomppaJr
Eipä tätä ole minä koskaan ymmärtänyt (lauserakenne! :ihana: ), mutta ihan kiva tällainen hömppä, annetaan kolme.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 08:46
Kirjoittaja tonywerner
Minä pidän Kate Ryanista ja discopopista :) Siksi annan tälle kokonaisuudelle jopa viisi tähteä, vaikka jonkun muun esittämänä juuri tämä laulu ei ehkä ihan viiden tähden laulu olisikaan... neljä ja puoli pyöristykööt tänään vitoseksi. Siitäkin huolimatta, että esitys on rahtusen ylikoreografioitu ja aiheuttaa tanssijoille ja Katelle lisävaikeuksia pysyä tahdissa (ettei mikkiständi kolahda otsalohkoon) :miettii:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 09:28
Kirjoittaja akuankka13
Ihan hyvä, viisi tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 09:35
Kirjoittaja TomppaJr
akuankka13 kirjoitti:Ihan hyvä, viisi tähteä.
:roll: Kiesus mitä perustelun riemuvoittoa. :roll:

// olen, kuulosti tuo "ihan hyvä":n jälkeen hauskalta kun sanoit viisi tähteä sen perään, itselläni ihan hyvä on yleensä kaksi tai kolme. :hali:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 11:24
Kirjoittaja akuankka13
Menevä diskokipale, viisi tähteä. Tyytyväinen?

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 12:00
Kirjoittaja jee euroviisut
Tarvitseeko tästä edes sanoa, hieno biisi, neljä tähteä. Pakko sanoa kuitenkin, että tämä taitaa taas olla näitåä fanipiireissä hehkutettuja "selittämättömiä" karsiutujia, joilla ei enää viisuissa pärjätä. :roll:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 14:13
Kirjoittaja Valkealalainen
Erittäin keskinkertaista poppia. Tällaisia turhakkeita mahtuu tusinaan vähintään 11 297 kpl.

*** tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 14:53
Kirjoittaja Piggybank
Tämä esitys on jokseenkin legendaarinen minun ja erään ystäväni keskuudessa. Sen aiheuttavat nuo valomikkiständit, ne vieraat jalat, jotka näkyvät hetken ajan ruudussa ja eräs kolmas syy, jota en kehtaa sanoa, koska se on aika ilkeä. :heh: Itse kappale jää usein pienelle huomiolle. Nyt kun sitä tuli kuunneltua, kuulosti se ihan kivalta poppisbiisiltä. :peukku: Esitys kuitenkin on erittäin hämäävä. Kolme tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 16:20
Kirjoittaja mpappa
Kerro nyt se kolmas syy! Piggybank!

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 17:53
Kirjoittaja Ihme_Mies
Tusinajytkettä , mutta sujuvasti ja kivutta tätä kuuntelee, joten pistetään kolme tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 19:17
Kirjoittaja Weewa
Kolme tähteä. :lohduton: Kaksi biisille, yksi Katelle. On tää vaan aika lälly. :roll: Olisipa Katella ollut vähän räväkämpi biisi, koska tykkään tosi paljon hänen muusta tuotannostaan. <3

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 19:26
Kirjoittaja AntSa
Ihana Sanna Kojon tokaisu esikuunteluissa: "Ei enää aurinkoa tuolle naiselle"... :rofl: Aikoinaan pidin enemmänkin, muttei tätä oikein enää ole tullut kuunnelluksi. Heather Locklearia hivenen muistuttava solisti oli myöskin melkoinen diiva lavan ulkopuolella. Muistaakseni seurueemme tiivistikin naisen jättämän vaikutuksen sananparteen: "Akka on kalsa. Kalsa, kalsa, kalsa"... :rofl:

Aikoinaan salissa ihmetytti, että tämä putosi jatkosta. Mutta tänään, tässä ja nyt tälle irtoaa "ainoastaan" KOLME ns. perustähteä. Seuraava, kiitos! :heh:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 19:43
Kirjoittaja MuzaMaza
^Olin aivan varma, että antaisit viisi tähteä. No vähintään neljä. Et antanut! :tapu:

Esikatseluvideo oli vielä jokseenkin vakuuttava, mutta kyllä oli heppoinen livelaulaja ja esitys. Missä tämän naisen karisma??! Sitä en tavoittanut Ateenan lavalta. Kateissa oli Katen karisma. Aivan ansaitusti jäi finaalin ulkopuolelle. Taustalaulajat lauloivat kovempaa kuin tää kalsa hönkäilijä. Levyversiolle kolme.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 19:52
Kirjoittaja Leo
Tämän laulun parasta antia oli mielestäni varsin tarttuva kertosäe. Muu ei sitten tarttunutkaan, sillä sekä A-osa että C-osa olivat paitsi hiljaa laulettuja myös lähes melodiattomia :shock:
Showpuolikin oli kunnossa, mutta en ole tälle vieläkään täysin syttynyt. Kolme tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 24 Tammi 2011, 21:39
Kirjoittaja Leonardo
Ei mikään elämää suurempi viisu, mutta kuitenkin ammattitaitoisesti tehty ja esitetty. Tarttuva kertosäe, hyvä meno päällä koko ajan. Olikohan sitten vähän liiankin sliipattu ja hiottu, niin että särmät olivat hävinneet, kun sijoitus jäi niinkin vaatimattomaksi.

Neljä tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 25 Tammi 2011, 11:34
Kirjoittaja Mr Kite
Noniin, tässä päästiin jo jonkin verran vauhtiin - vaikka melko puuduttavaa jytkettähän tämä toisaalta oli. Mutta show oli hyvä: säihkettä ja säärten heiluttelua riitti aivan mainiosti. Kuten olla pitääkin kunnon euroviisuesityksessä. Ainakin toisinaan.

Kolme jytkyttävän discoilevaa tähteä.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 25 Tammi 2011, 17:05
Kirjoittaja Darhen
MuzaMaza kirjoitti: Missä tämän naisen karisma??!
Sitä ei ole olemassa. :heh: Kaksi ja puoli tähteä, eli pyöristyy kolmeen. :joojoo:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 26 Tammi 2011, 18:13
Kirjoittaja Ticoshay
Tää oli parempi kun Lordi. Ihan tyhmät äänestäjät. Kate Ryan PusPus.


:belgia: :belgia: :belgia: :belgia: :belgia:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 27 Tammi 2011, 10:53
Kirjoittaja Aintsu
Kate Ryan on ihana ja pidän tästä biisistäkin paljon, vaikka live-esitys jättääkin hieman kylmäksi. Neljä tähteä!

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 29 Tammi 2011, 21:18
Kirjoittaja Aancon
Tää on parantunut ajan saatossa! :ihana: Viisi!

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 29 Tammi 2011, 23:56
Kirjoittaja piper
Hjuva biisi mut jotain meni sillon semissä kyllä pahasti vikaan..eikä sit tullu paikkaa finaaliin..harmi. :lohduton:
mutta, tykkään! Joten.. :stara: :stara: :stara: :stara:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 27 Helmi 2011, 11:19
Kirjoittaja Green-Beece
Tosi hyvä esitys ja muutenkin rento ja hyvä kappale.

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 27 Helmi 2011, 11:36
Kirjoittaja Paper Gangsta
Yksi parhaimpia viisuja,joita jaksaa kuunnella kisojenki jälkeen. <3

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 03 Maalis 2011, 18:33
Kirjoittaja mpappa
Täysin samaa mieltä. :joojoo:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 04 Maalis 2011, 23:46
Kirjoittaja Milka
Mun mielestä ikävystyttävä viisu, tylsistyneesti laulettu, ainoastaan lalun nimi, jota toistettiin, jäi mieleen. Sillä kai oli tarkoitus pisteitä haalia. Katen karisma ei tässä näkynyt jos sitä joskus oli ollut ja esitys oli ihan sekava, ei edes toi kiiltävä mikrofoniteline auttanut :roll: Siellä se ylirusketettu Kate vaan innottomasti vähän yritti keikkua musiikin tahdissa. Arvasin silloin, kun näin tämän, että ei pääsisi finaaliin eikä oliskaan ansainnut sitä tällä yrityksellä, vaikka olikin niin ennakkoon silloin tätä mainostettu. Ei kuitenkaan mikään huonoin semissään tietty, mutta 2 tähteä vain :stara: :stara:

Re: Belgia 2006: Kate Ryan - Je t'adore

Lähetetty: 07 Maalis 2011, 14:06
Kirjoittaja gentedimare
Akka on kalsa, kalsa, kalsa, kalsa, kalsa, kalsa :rofl:

Biisille kolme, live-esitykselle yksi, eli annetaan nyt sitten kaksi sydäntä tälle. :belgia: :belgia:

Akan kalsa olemus paistoi esityksessäkin läpi. :eeek:
Hui mikä vihanen täti siellä steppas ja luuli olevansa joku maailmantähti. Et ollut!!! :heh: