Sivu 1/2

Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 10:56
Kirjoittaja Toni
:georgia:
Kuva
Maa: Georgia
Vuosi: 2007
Kappale: Visionary dream
Esittäjä: Sopho
Säveltäjä: Beqa Jafaridze
Sanoittaja: Bibi Kvachadze
Sijoitus semifinaalissa: 8./28
Pisteet semifinaalissa: 123
Sijoitus finaalissa: 12./24
Pisteet finaalissa: 97
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2007ge
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Georgia2007.html

Adžarian rannikolla Batumissa syntyi 31. toukokuuta 1986 tyttö, joka sai nimen Sopho. Sopho Khalvashi kasvoi koko nuoruutensa aurinkoisen Mustanmeren rannalla. Vanhemmat huomasivat Sophon kyvyt jo tytön ollessa lapsi. Nuorena tyttönä Sopho opiskeli oboen ja pianon soittamista musiikkiakatemiassa. Tämän ohessa hänestä kouliutui myös lahjakas mezzo-sopraano. Vuosina 2003 ja 2004 Sopho sai useita georgialaisia nuorten muusikkojen palkintoja laulamisesta sekä pianon soittamisesta. Kesällä 2006 Sopho saavutti kolmannen sijan Latvian Jūrmalassa kilpaillussa "New Wave" -laulukilpailussa, joka on suosittu Itä-Euroopassa ja aivan erityisesti Venäjällä. Menestyksensä jälkeen Sopho solmi sopimuksen venäläisen musiikkitalli ARS:n kanssa. Kilpailu poimi myös menestystä kotimaassa ja Sopho nähtiin pian kaikissa georgialaisissa televisiovastaanottimissa juontamassa suosittua paikallista kykykilpailua. Myöhemmin Sopho on nähty "New Wave" -kilpailussa kunniavieraana vielä useaan otteeseen.

Vuoden 2006 joulukuussa Georgian yleisradioyhtiö SSM ilmoitti, että Sopho tulee edustamaan maataan maan historian ensimmäisenä edustajan Eurovision laulukilpailussa Helsingissä. Kilpailusävelmä valittiin kansallisessa euroviisukarsinnassa, jossa kuultiin yhteensä viisi ehdokasta. Puhelinäänestyksessä kappale "My Story" sai ylivoimaisesti eniten ääniä, yhteensä 51 prosenttiyksikköä. Esityksessä oli panostettu huomattavasti visuaalisuuteen, mutta kotimaan karsinnan esiintymisasua pidettiin kansainvälisesti vähän turhankin erikoisena. Esityksen visuaalinen puoli sai luvan muuttua Helsinkiin mennessä. Visuaalisen puolen lisäksi oli luvassa myös toisenlaisia hienosäätöjä. Vielä karsintavaiheessa laulun nimi oli "My story", mutta kansainväliseen koitokseen se sai uudeksi nimekseen "Visionary dream" (Haaveuni), josta tuli myös Sophon Lontoon Livingstonin studioilla levytetyn ensialbumin nimi.

Georgia ei suinkaan lähtenyt debyyttivuonnaan soitellen sotaan, vaan televisioyhtiöstä rimpautettiin puhelu Ukrainaan, josta taustavaikuttajaksi saatiin ukrainalainen PR-yritys CFC. Huomio ei kohdistunut syyttä juuri tähän yritykseen, nimittäin yhtiön meriitteihin kuului mm. euroviisuvoittaja Ruslanan luotsaaminen Ukrainan historian ensimmäiseen euroviisuvoittoon. PR-panos oli Helsingissä ja jo ennen Helsinkiä huomattava. Turisminedistäminen oli huomioitu erityisesti esikatseluvideossa, jossa saatiin seurata "Visionary Dream" -laulun säestyksellä kauniita georgialaisia maisemia. Sophon kasvoa sekä Georgiaa oli Helsingissä saatavilla kortteina, kuvina, julisteina, levyinä, kangaskasseina - ja saipa kansainvälinen lehdistö nauttia myös georgialaisista viineistä. Hektisen viisuviikon aikana sympaattinen Sopho esiintyi myös Helsingin Lasipalatsissa täpötäydelle yleisölle. CFC-yhtiön tavoitteena ei ollut tehdä pelkästään Sophosta tuotemerkkiä, vaan koko Georgiasta. Näinpä myös Georgian euroviisuesityksen aikana lavalla nähtävällä videoseinällä toistuivat Georgian liput värit, ornamentit ja muut paikalliset elementit.

Georgia selvisi semifinaalista jatkoon kahdeksantena. Sinänsä merkittävä saavutus, sillä kyseessä oli euroviisuhistorian suurin yksittäinen semifinaali. Semifinaalissa oli mukana kaiken kaikkiaan 28 maata, mutta jatkoon selvisi ainoastaan kymmenen eniten puhelinäänestyspisteitä saanutta. Finaalissa Georgian esiintymisnumero oli 11. Vaikka maan edustussävelmää pidettiinkin tietynlaisena mustana hevosena, kyseisen vuoden menestyjät oli arvottu esiintymään finaalin loppupäähän, joten Sophon erikoinen "uni" jäi ehkä unohduksiin. Finaalissa lopullinen sijoitus oli kuitenkin kahdestoista. Georgia sai Euroopasta pääosin pienehköjä pisteitä. Ainoat täydet pisteet Georgia sai Liettuan puhelinäänestäjiltä, mutta esimerkiksi suomalaiset pitivät kappaletta koko finaalin neljänneksi parhaana.

Sophon todelliseksi menestysmomentiksi jäi kuitenkin "New Wave" -kilpailun menestys. Mutta kuka on tämän päivän Sopho? Faktana kerrottakoon, että Sopho ei voi sietää tyhmiä miehiä. Hän on myös siinä mielessä mukavuudentavoittelija, että tapaa tehdä ainoastaan asioita, joista pitää. Vaikka musiikin parissa tehtävä työ menisi kuinka rankaksi, se ei väsytä Sophoa, koska musiikki on naiselle kaikki kaikessa. Sopho tunnustaa olevansa myös perfektionisti, ei vain musiikissa, vaan kaikessa tekemässään. Hänen suurin unelmansa on duetoida Stevie Wonderin kanssa. Kun hän asettuu aloilleen, hän kuuntelee korvissaan 1970-luvun jazzia ja soul-musiikkia. Autiolle saarelle hän ottaisi mukaan pianon. Lempieläin on tiikeri. Meren ystävänä Sopho rakastaa uimista. Sopho taitaa myös keittiön taidot ja osaa valmistaa myös alueensa kansallisruokaa Adžarian Hatsapuria. Sopho on farkkutyttö ja nauttii estetiikasta ympärillään. Mottonaan hän pitää lausahdusta "Etsivä löytää!". Sopholla on myös aviomies Michael - ja hän on kaiken tämän lisäksi myös pikkutytön äiti.

Georgian euroviisukarsinnan muut finalistilaulut:
Tell me why
Freedom
On Adjarian motives
Fantasy land
Kuva Kuva
Kuva

Re: Georgia 2000: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 11:05
Kirjoittaja ESC93
Kivan mystinen. Kovan vuotensa kärkikastia, ilman muuta viisi tähteä. :joojoo:

Psst, otsikossa taitaa olla pieni fiba. :supati:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 11:09
Kirjoittaja Dana123
Maa aloitti vahvasti oman taipaleensa viisuissa 4.8

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 11:32
Kirjoittaja Toni
"Etno-Matonnoo!" - ja ehdoton viisi tähteä! :tapu:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 11:35
Kirjoittaja Pete
"Fantasy Land" olisi ollut niin kiva Love Boat -tunnari. Tälle paukulle annan kolme tähteä. Olen muuten aina pitänyt Sophoa huomattavasti vanhempana, mutta hänhän on minua vuoden nuorempi! :shock:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 12:15
Kirjoittaja romualdo
m'ää kuaalen ... (noo silleen leikisti vaan, tules pois Antsa sieltä verhotangoista roikkumasta,rauhoittukaa!) toisen kerran jo tänä syssynä..kiits tämän lollllllllllloistavan viisuvuoen lloistavan esityxen .. m- 5 pist. paljonko siinä on sitten osuutta eli pisteitä tuon lllllloistavan miestanssiryhmän ansiota.. joista ehkä se reunimmainen eli katsomosta katottuna oikeanpuoleinen tummempi vanhempi danssaaja oli ehkä notkein ja antaumuksellisin, harmi että tuossakin tuo tömppö kuvaaja ei osannu kuvata esitystä tasapuolisesti, olisi vaikka tanssitaiteilija Marco Bjsrströmmi saanu olla kameran takana niin tanssijatkin olisi kuvattu lähempää ja tarkemmin ...... hitto! mut, loistava Sophie ja hänen äänenkäyttönsä oli suuresti nautittavaa kun hän suorastaan orgastisessa kiihkossaan esitti tämän taideteoksen .... sanonko jo, n. 4.9 pist.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 12:33
Kirjoittaja jee euroviisut
Hieno kaukasialaistyyppisen rytmikäs debyytti Georgialla. Tässä kappale, johon tykästyin suuresti jo silloin 12-vuotiaana ja tämä on yksi osasyyllinen faniuteeni. Sittemmin tämä on kestänyt kuuntelua. Täydet viisi. :peukku:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 13:24
Kirjoittaja mpappa
Täydet pisteet. Mielestäni Georgian loistavan - toki lyhyen - viisuhistorian paras Euroviisu.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 13:37
Kirjoittaja akuankka13
Tämä on ihan mahtavan outo ja kummallinen ja kertosäe räjäyttää tajunnan. Kuusi tähteä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 13:56
Kirjoittaja Serduchka
:georgia: :georgia: :georgia: :georgia: :georgia:

Ihastuttava debyytti Georgialta. Hetken Georgia olikin ainoita maita, jolla kaikki edustusviisut olivat hyviä, kunnes tämäkin asia muuttui hirveän 2011 viisun jälkeen. :niinpa:
Pete kirjoitti:"Fantasy Land" olisi ollut niin kiva Love Boat -tunnari.
Love Boat? :mitvit: No jaa, toi Fantasy Land on kyllä vuotensa parhaita tyrkkyjä. Ihastuttava kappale retroilee vahvasti 70-lukua. :surrur:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 13:57
Kirjoittaja Darhen
Omaa luokkaansa oleva ihanuus. :ihana: Kevyesti viiden tähden arvoinen. :joojoo: <3

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 15:39
Kirjoittaja AntSa
No hui mikä menestystarina tämä tuntuu täällä edelleenkin olevan. :mitvit:

Onhan tämä omassa omanlaisuudessaan ihan toimiva juttu, mutta jättää jotenkin kylmäksi. Ehkä se on tarkoituskin.

KOLME! :uujee:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 17:42
Kirjoittaja ta1ja
Tämä jäi jotenkin kohdallani tavallaan samalla lailla mystisen, mutta paljon voimakkaamman ja mielenkiintoisemman Bulgarian Vodan varjoon. En ihan täysillä syty kappaleen virtaan, se jää etäiseksi. Esityksessä Sophon 1930-40- luvun gaalaa henkivä look ei istunut kappaleeseen - Georgiaan kylläkin, sillä mieleeni on jäänyt lapsuudesta kuva valkkikampauksisista upean näköisistä matkustajista Tbilisin lennolla neukkuaikana. Yksi niistä voisi hyvin olla Sophon äiti :heh: . Videon look oli kuitenkin parempi, Georgialaiset jotenkin pönöttävät varsinaisissa asuissaan. Itse esitys kuitenkin oli verevä (audio linkitetyssä videossa on surkea) ja nosti kappaletta. Kun en täysillä innostu, mutta pidän kuitenkin niin olisiko tämäö sellainen nelonen.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 19:51
Kirjoittaja Leonardo
Huikean upea kappale ja jumalaisen kaunis Sopho - mahtava yhdistelmä. :ihana: Hehkuva punainen sopii loistavasti tähän visuaaliseen kokonaisuuteen. Sävellys on hyvin mielenkiintoinen, vangitseva. Sophon ääni vahvistaa mystistä tunnelmaa. Loistava debyytti Georgialta, tämä oli ehdottomasti Helsingin finaalin parhaita ja on edelleen Georgian paras viisu. Tunnelma paikan päällä aistittuna oli todella hieno.

Viisi kirkasta tähteä. :uujee:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 20:34
Kirjoittaja Mattokauppias
Georgian paras viisu. Kaikkihan ne ovat olleet joko ihan ok tai loistavia. :peukku:
Kirkkaat viisi tähteä Sopholle.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 22:12
Kirjoittaja Aintsu
Ajan hammas on hieman purrut ja pientä kyllästymistä havaittavissa. Neljä tähteä kuitenkin tälle upealle debyyttiviisulle! :peukku:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 23 Joulu 2011, 23:03
Kirjoittaja MuzaMaza
Helsinkiin lähdettäessä taisi olla mulla viisupuntarini ykkösenä! Ei ollut kuitenkaan enää itse kisoissa. Ja nykyisellään ei taida mahtua omaan kärkikymmenikkööni. Kuitenkin hieno biisi ja mukavan omituinen paketti muutenkin. Vahvat neljä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 24 Joulu 2011, 01:37
Kirjoittaja Samiasd
Hyi. En tykkää yhtään tästä huudosta. Yksi.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 24 Joulu 2011, 06:00
Kirjoittaja Mr Kite
'
Kuulosti kamalalta - ainakin näin aamutuimaan.

Luuulin jo tätä kuunnellessani / katsellessani, että äsken nukkuessani näkemäni painajaisuni jatkuu edelleen enkä olekaan vielä herännyt.....täytyi oikein nipistää itseäni...... :mrgreen: .........mutta ei, ei tämä ollut unta vaan totta.....
Mattokauppias kirjoitti:Georgian paras viisu.
HUI! Jos tämä on Georgian paras viisu niin millaisia ne muut ovatkaan... :lohduton:

Yksi tähti.

'

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 24 Joulu 2011, 14:28
Kirjoittaja Valkealalainen
Vähän turhan sekava rääkynä, jossa on kuitenkin myös miellyttävämmältä kuulostavia hetkiä. Kokonaisuus on ihan OK. Ei tätä kyllä kovin usein jaksa kuunnella...

*** tähteä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 26 Joulu 2011, 14:11
Kirjoittaja Zera
En minä tästä oikein jaksa innostua, ihan mielellään joskus kuuntelee, eli ihan ok kappale. Kolme tähteä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 26 Joulu 2011, 14:15
Kirjoittaja TomppaJr
Oijoijoi, tällasia debyyttejä lisää! :tapu: Helsingin valopilkkuja, pidin jo tuolloin erittäin paljon, VIISI! :tuuletus:

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 27 Joulu 2011, 15:50
Kirjoittaja Leo
Helsingissä finaaliesitys oli todella vaikuttava ihan katsomoon asti. Mutta jotenkin en vain saa tästä kiinni, vaikka olen yrittänyt :puna: . Sopho on kyllä valovoimainen ja taitava, mutta kappaleen monotonisuus ei minuun tehoa, enkä pidä tämän kappaleen sointimaailmasta. Kakkonen.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 28 Joulu 2011, 19:24
Kirjoittaja Mikel
Ristiriitainen esitys. Kertosäe on ihan hyvä, mutta muut osat ovat jotenkin sekavia ja kokonaisuutena tämä ei toimi. En vain tykkää. :sorivaan: Ja olkoon vaikka mitä ornamentteja ja paikallisia erikoisuuksia, mutta minusta nuo videoseinän kuviot olivat lähinnä hirveitä. :draamaa: :heh: Sopho on kyllä ihan mukava. :joojoo: Kaksi tähteä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 31 Joulu 2011, 18:10
Kirjoittaja Ihme_Mies
Huh huh, noita Leonkin näkemyksiä! :eiei:

Arvostellaan kappaleita ei arvioijia, kiitos! /bm

DJ Bobolle vitonen ja tälle kakkonen! :surrur:
Kiinnostava, tavanomaisimpia (lue:tylsimpiä) skaaloja karttava laulu, joka tekee ainakin tähän "edistykselliseen" sydämeen vaikutuksen. En tosin ollut täysin vakuuttunut tämän Sophon loppukilpailuesityksestä. Neljä tähteä.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 01 Tammi 2012, 22:42
Kirjoittaja Leo
Ihme_Mies kirjoitti:Huh huh, noita Leonkin näkemyksiä! :eiei: DJ Bobolle vitonen ja tälle kakkonen! :surrur:
Tuon kommentin jälkeen annan enää ykkösen. Leolla on Leon näkemys ja Ihme Miehellä on Ihme Miehen näkemys, ja makuasioista kun vain ei voi kiistellä saati tuohon tyyliin mollata. Olisi mukavaa, jos Viisulassakin voitaisiin suvaita erilaiset mielipiteet, eikä lähdetä osoittelemaan toisen erilaista ("huonoa")musiikkimakua :lohduton: :lohduton: .

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 02 Tammi 2012, 11:10
Kirjoittaja Green-Beece
Ihana, yksi kaikkien aikojen parhaista viisuista :georgia: :georgia: :georgia: :georgia: :georgia: :ihana: :rakkaus: <3

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 05 Tammi 2012, 22:35
Kirjoittaja barbarossa
Tää toimii yhä edelleen. Neljä tähteä. Kivat efektit ja Madonna-vibat.

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 20 Heinä 2012, 17:09
Kirjoittaja inomu
Tää on eka viisu, jota koskaan olen äänestänyt :ihana: Muistan, kun lukiolla puhuttiin sitten viisuista finaalin jälkeen (harvinaista!) ja kaikki sanoi kannustaneensa Ukrainaa ja minä pamautin kannustaneeni Georgiaa, mikä sai muut ihan hämilleen :heh: "Mites sä nyt ihan oikeaa kappaletta kannustit etkä mitään vitsiviisua? Euroviisuthan on vitsi" Olin aivan kappaleen lumoissa vuonna 2007 ja kyllähän se vieläkin saa täydet 5 tähteä!

Re: Georgia 2007: Sopho - Visionary dream

Lähetetty: 20 Heinä 2012, 22:40
Kirjoittaja Hazard
Georgian paras viisu ikinä? Puhdas ja kaunis ääni, ei pahemmin moitittavaa. Neljä.