Sivu 1/2

Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 19:01
Kirjoittaja Aintsu
:norja:
Kuva
Maa: Norja
Vuosi: 2009
Kappale: Fairytale
Esittäjä: Alexander Rybak
Säveltäjä: Alexander Rybak
Sanoittaja: Alexander Rybak
Sijoitus semifinaalissa: 1./19
Pisteet semifinaalissa: 201
Sijoitus finaalissa: 1./25
Pisteet finaalissa: 387
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2009no
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/90s_00s/Norway2009.html

Tänään on tullut aika esitellä eräs viime vuosien huomiotaherättävimmistä Euroviisuvoittajista. Tämä viulistipoika hurmasi eurooppalaiset puhelinäänestäjät tuoden Norjalle viisuhistorian kolmannen voiton. Valkovenäläissyntyinen Alexander Rybak (s. 1986) muutti nelivuotiaana Norjaan. Viiden vanhana Alexander opetteli soittamaan pianoa ja viulua, josta myöhemmin tulisi hänen tavaramerkkinsä. Omena ei kauas puusta pudonnut, sillä Rybakin vanhemmat ovat myös ammattimuusikoita.

Alexander Rybak aloitti opinnot Barratt Due Institute of Music -nimisessä koulussa ollessaan 10-vuotias. Vuonna 2004 hänet palkittiin Anders Jahre -kulttuuripalkinnolla. Seuraavana vuonna Rybak astui parrasvaloihin Norjan Idols-kisassa. Sitä hän ei voittanut, mutta onni potkaisi vuotta myöhemmin. Hän voitti Kjempesjansen-nimisen kykykilpailun omalla sävellyksellään "Foolin".

Lopullisesti Alexander Rybak varmisti paikkansa tähtitaivaalla voitettuaan ylivoimaisesti Norjan euroviisukarsinnat. Kappale "Fairytale" oli niin ikään Rybakin omaa käsialaa. Keväällä 2009 tämä viuluviikari nousi yhdeksi suurimmista ennakkosuosikeista. Frikar-kansantanssiryhmän sävyttämä esitys jäi myös eurooppalaisten puhelinäänestäjien mieleen. Norja selvitti tiensä finaaliin, jossa Alexander Rybak voitti ennätyspistemäärällä. Toiseksi sijoittunut Islanti jäi 169 pisteen päähän.

Euroviisuvoiton myötä Rybak pääsi kiertämään Eurooppaa. Debyyttialbumi "Fairytales" julkaistiin samaan syssyyn. Rybak pääsi esiintymään muun muassa Nobel-palkintoseremoniaan. Suomessakin hänet nähtiin useaan otteeseen, kuten myös Suomen viisufinaalin tähtiesiintyjänä vuonna 2010. Siellä sai ensiesityksensä hänen uusin singlensä "Europe's skies". Onpa Rybak tehnyt myös "Suomi"-nimisen kappaleen!

Tähän päivään mennessä Alexander Rybakilta on ilmestynyt neljä albumia. Hän on lisäksi kunnostautunut näyttelijänä ja dubbaajana. Rybak on sanonut, ettei aio enää osallistua artistina Euroviisuihin, mutta hänen säveltämänsä kappale on mukana Norjan tämänvuotisissa karsinnoissa. Aika näyttää, pääseekö Rybak edustusmatkalle säveltäjän ominaisuudessa.


Norjan karsinnan finaali 2009

Espen Hana - Two of a kind
Ovi - Seven seconds
Publiners - Te stein
Alexander Stenerud - Find my girl
Velvet Inc. - Tricky
Alexander Rybak - Fairytale
Thomas Brøndbo - Det vart en storm
Tone Damli Aaberge - Butterflies

Alexander Rybak Spotifyssa

Alexander Rybakin tunnelmia Moskovasta

Alexander Rybak – Fairytale (voittoesitys Moskovassa)
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 19:03
Kirjoittaja Serduchka
:norja: :norja: :norja: :norja: :norja:

Ei kestä aikaa, vaikka aika hauska idea tässä kappaleessa silti on. Se tepsi. :peukku: Silti liian ylivoimainen voitto, mielestäni.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 19:06
Kirjoittaja Mattan
No johan päräytti Viisulan koneisto perjantain piristyksen! :uujee:

Tarttuva sävel, hyvä esiintyjä ja esitys on aivan viimeisen päälle hiottu, tuntumatta kuitenkaan muoviselta ja yli vedetyltä. Tämän kuullessani ensi kertaa tajusin tämän voittavan ja ryminällä - ja niinhän siinä loppujen lopuksi kävi. Ansaittu voitto, ja tästä tullee vuosien myötä yksi kaikkien aikojen viisuklassikoista.

Yksi harvoja kappaleita, joihin en vain osaa kyllästyä.

Jaa että tähtiäkin pitäisi antaa? Sanotaan viisi.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 19:19
Kirjoittaja romualdo
siis aiwwwan maahttava kappale, nykykansanmusiikki - iskelmän parasta laatua (lähes) mitä voi kuvitella, ainoastaan tuo englanninkieli haittaa... tekee tästä jotenkin hieman epäuskottavan - silti... 5 pist. eiköhän tästä ole jo kaikki sanottava sanottu, selatkaa vanhempia ketjuja v. - 09... turha täsä on tietsikan värinauhaa tämän enempää syytä tuhlata - aivan mahtava, varsinkin noi jouset... viuluosuus.... ja terhakat pojat taustalla jumppaamassa...
mut ei toki ihan ehkä sitä parasta Norja-osastoa, siltikään, ... edelle menevät mm. V. -73 ilakointi, -75 tunnelmointi ( tietysti!), -78 matkalaulu, -80 Saamenmaa, tietysti .... mutta mahtuu titysti Norskien top 5 - 10 : een ... !? .... kato ku nää on kuitenkin näitä -00 luvun juttuja... jotka niin suurelta osin menevät jotenkin silleen ohi.... ainakin meidän vanhimpien fanien mielissä ..... mut tääää Alexin esitys on nii mahtawa, aatelkaa ny, mikä muusikko ja vielä tehnyt itse tämän laulun .... siis aivan mahtava. ...

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 22:15
Kirjoittaja Leonardo
Viisuvoittaja, josta voi täydellä syyllä käyttää sanaa ilmiö. :uujee: Tämä on vain yksinkertaisesti nerokas kokonaisuus, yksi ehdottomasti parhaita viisuja ikinä. Minä en ole tähän vieläkään lainkaan kyllästynyt, saa aina yhtä hyvälle tuulelle, piristää päivän kuin päivän. :tuuletus: Ihana viulu, äärettömän tarttuva sävelmä ja karismaattinen esittäjä. Rybakin muukin tuotanto on mieleeni, harvalta viisuvoittajalta on tullut yhtä paljon kuunneltavia kappaleita.

Kokonaisuus oli loistava, tarkkaan hiottu, mutta ei - aivan kuten Mattan tuossa jo totesikin - muovinen. Finaalissakin antoi aidon vaikutelman. Hieno voittopiste-ennätys, voittohan tuntui aika selvältä jo ennen finaalia, joskus joku vain on niin oikeaan aikaan oikeassa paikassa kuten Alexander Moskovassa. :tapu:

Viisi kirkasta tähteä, totta kai! :ihana:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 25 Tammi 2013, 22:16
Kirjoittaja Rousku
romualdo kirjoitti:nykykansanmusiikki - iskelmän parasta laatua
Ehkä parasta tässä (viuluriffin jälkeen) onkin, että näinkin vanhahtava, iskelmällinen ja pohjois-etnahtava biisi voi kaikkien discoketkuttelujen ja poppiballadien joukossa räjäyttää pankin. Hyvin tehty kappale ja esitys, jonka suosion kyllä ymmärrän, vaikkei tämä poikkeuksellisen korkeatasoisena vuotena sijoitu puntarissani kuin jonnekin keskivaiheille. Melodia on ehkä turhan yksinkertainen, eivätkä Alexanderin olemus ja laulanta vetoa minuun. Vahva kolmonen silti.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 05:49
Kirjoittaja romualdo
niin, paljolti samat sanat kuin edellisellä rakkaalla Rouskulla.... paitsi ettei melodia ole minusta turhan yksinkertainen, MIKÄÄN ei ole turhaa ..... ! ...... varsinkin hänen noi 1.5 viimeistä riviä ..... onhan toi Alexin laulanta toki vähän ja hieman tuollaista hoilotihoiloti... ja tuo väkisin mukaan ympätty hetero-leima (myös kuoron muodossa joka toki on herttainen lisä tässä... kaikessa...) tässäkin tapauksessa toki bi-maustein korostettuna, on aina ... :heh-heh: ymmärrättehän ... siis te vapaa-mielisimmät lukijani .....

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 05:56
Kirjoittaja Samiasd
Karsinnoissa mukana ainakin kaksi tätä parempaa kappaletta (Seven Seconds ja Find My Girl), mutta kyllä tällekkin neljä tähteä irtoaa. :peukku:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 07:30
Kirjoittaja jee euroviisut
Onhan tämä legenda jo nyt. Tämän kappaleen muistavat muutkin kuin viisufanit. Kekseliäs idea ja osuu sävelmä minuunkin. Ei tämä silti sentään tuollaista pisteevyöryä olisi ansainnut. Neljä minulta. :peukku:

Muistan, että vuonna 2009 tämän ylivoimainen voitto ja ikuinen ykköspaikka pisteidenlaskussa saivat minut suorastaan nauramaan. :rofl: Toisena muistona näin Alexanderin livenä Elämä lapselle-konsertissa syksyllä 2009. Se oli yksi ensimmäisistä kerroista, kun näin viisuartisteja livenä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 08:01
Kirjoittaja AntSa
En aikoinaan lähtenyt tämän hehkutuksiin täysillä mukaan. Mutta siihen saattoi olla osasyynä sekin, että "Find my girl" oli itselläni niin kova suosikki. Tässä on kivasti etnistä, ajatonta sävyä ja erottavuutta. Alexander osoittautui myöskin seuraavan vuoden Suomen karsinnoissa sympaattiseksi miekkoseksi. Paikan päällä Moskovassa mies jäikin vieraaksi Norjan delegaation suorastaan suojellessa häntä "liian innokkailta toimittajilta". :heh:

NELJÄ! :uujee:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 11:54
Kirjoittaja Zera
Kivan tarttuva kappale tämä, olen aina pitänyt. Neljä tähteä. En kyllä koskaan tämän voitosta ole jaksanut innostua, oli siellä sen verran paljon parempiakin kappaleita.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 13:34
Kirjoittaja mariah
hieno biisi edelleen mutta oon totaalisen kyllästyny tähän,harmi vaan..mutta alex on edelleen söpö ;) kolme!

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 13:38
Kirjoittaja tonywerner
En ole koskaan ymmärtänyt tämän päälle ja Moskovassakin uskoi ihan viimeiseen asti tämän floppaavan. Sävelmä on vain liian lapsellinen ja yksinkertainen. Jossain määrin olen kuitenkin oppinut tätä voiton jälkeen sietämään ja tämähän toimii myös viisudiskossa mukavana vauhdittajana. On niitä huonompiakin. Annetaan kolmonen :joojoo:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 13:54
Kirjoittaja Toni
Kovasti tykkäsin tästä jo Norjan karsintojen aikaan, vaikkei ykkössuosikkini tainnutkaan olla. Voiton jälkeen pidin itsestäänselvänä, että tämä kilpailee myös viisuvoitosta ja näinhän sitten kävikin. Paketti oli erittäin toimivasti hallussa eikä virheille annettu sijaa. Tänäänkin toimii, vaikka toki näillä viisuvoittajilla on taipumus hieman laimentua ajan saatossa - eikä näihin osaa suhtautua enää myöskään oikein objektiivisesti. Neljän ja viiden tähden välillä, tänään viisi tuikkivaa, joskin hieman elämää nähnyttä supernovaa! :joojoo:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 16:11
Kirjoittaja Hazard
Ei ole hehkutus tälläkään vielä laskenut. Edelleen esiintyy eri maiden karsintafinaaleissa, mikä on hieno asia. Omasta mielestäni oikeinkin hieno kappale edelleen, vaikka ei voittoa todellakaan ansainnut. Neljä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 19:20
Kirjoittaja Mr Kite
Mattan kirjoitti:Tämän kuullessani ensi kertaa tajusin tämän voittavan ja ryminällä - ja niinhän siinä loppujen lopuksi kävi.
Samma här.
Kun ensimmäisen kerran kuulin / näin tämän viisun / viisuesityksen YouTubesta kevättalvella 2009 niin tämä teki heti hyvin vahvan vaikutuksen - kuin olisi iskenyt sata salamaa!
Kokemus oli niin tajunnan räjäyttävä!
Tuli jo ensimmäisen kuuntelu- / katselukerran jälkeen voimakas tunne, että tämän TÄYTYY olla viisuvoittaja tänä vuonna (siis 2009). Tuli silloin mieleen ajatus, aavistus, että tätä Norjan viisua on kenenkään vaikea voittaa sinä vuonna viisuissa.
Ja niinhän siinä sitten kävikin.

Osin nimenomaan tämän viisun ja sen voiton innostamana aikoinaan liityin Viisukuppilaankin toukokuussa 2009.

Kyllähän Fairytale ja sen voitto oli kaiketi voitto ja piristysruiske myös koko Euroviisu-instituutiolle.
Euroviisut saivat paljon positiivista julkisuutta, näkyvyyttä Alexander Rybakin ja Fairytalen vuoksi.

Fairytale on tarttuvamelodinen, iskevä, menevä, persoonallinen power-pop-balladi kansanmusiikillisilla aineksilla maustettuna.
Sen ympärille oli rakennettu hyvin hiottu esitys, jossa on vauhtia, energisyyttä, iloisuutta, positiivisuutta, mukaansatempaavuutta, ammattitaitoa, ym......
Ja Alexander on omalla tavallaan hyvä esiintyjä / persoonallisuus aitoudessaan, avoimuudessaan ja mm. hyvän läsnäolon taidon omaavana.
Muun muassa näistä aineksista syntyi, muotoutui viisu, joka saavutti huikean pistemäärän.
Niin suuren määrän, että se saattaa pysyä lyömättömänä hyvin pitkän ajan.

Minusta Rybak / Fairytale ansaitsi ehdottomasti voittonsa ja jokaisen saamansa pisteen :tapu:

Fairytale menee Kaikkien aikojen viisulistallani ainakin TOP-20:een - ja saattaa mennä TOP-10:iinkin asti :tuuletus:


VIISI KIRKASTA TÄHTEÄ!


Ps. Tästä viikosta tulikin - ainakin omalla listallani - kaikkien aikojen paras, tasokkain Viisulaviikko.
Kolme viiden tähden viisua ja yksi neljän tähden viisu!

.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 19:47
Kirjoittaja Valkealalainen
Tätä kappaletta hehkutettiin kovasti täällä Kuppilassa Norjan alkukarsintaesityksen jälkeen. En silloin tiennyt tästä vielä mitään, joten kävin katsomassa tuon ylistetyn esityksen...

Ja MITÄ LÖYSINKÄÄN! :uujee:

Jo tuota alkukarsintaesitystä katsoessani TIESIN, että tämä kappale tulee voittamaan Moskovassa. Muita vaihtoehtoja ei vain yksinkertaisesti ollut olemassa. Vaikkei tätä siis silloin ollut vielä edes valittu Norjan edustajaksi...

Nykyään olen valitettavasti jo hieman kyllästynyt tähän rallatukseen. Mutta tämän ansaittua voittoa kyllästymiseni ei himmennä yhtään! Ja esitystä jaksaa yhä edelleen katsoa. Tämän voitto on aivan ehdottomasti yksi ansaituimpia koko euroviisuhistoriassa - kaikkein ansaituimmaksi en sitä kuitenkaan menisi sanomaan, koska sellainenkin kokoonpano kuin LORDI on olemassa... Mutta niin, ansaituimpia voittoja joka tapauksessa! :voitto:

Tätä ukkelia tuli käytyä katsomassa ihan Tampereella asti kesällä 2009. Se oli ihan onnistunut reissu.

Ja sitten ne tähtöset... :viulu:

**** tähteä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 21:16
Kirjoittaja akuankka13
Pöh, haluaisin kovasti inhota tätä, mutta en kai sitten voi. :niinpa: Miellyttävää maagisuutta, neljä tähteä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 26 Tammi 2013, 21:31
Kirjoittaja Happy
Vuosi 2009.. vuosi jolloin musta tuli viimeinkin viisuhullu :ihana:
Muistan tän olleen suuri ennakkosuosikki, itseeni tää ei kuitenkaan iskenyt enkä uskonut tämän ikimaailmassa voittavan, vaikka korkeallle luulinkin tämän sijoittuvan.

Biisi on ihan kiva, ei kyllä herätä mussa mitäään IHANAA-fiiliksiä tai muutakaan. En olisi suonut tälle voittoa, mutta ymmärrän kyllä tämän suosion, onhan tässä hyvät kohtansa ja live oli varsin onnistunut :peukku:
Viulu-osuudet ovat tässä parasta ja ehkä ne olivatkin avain voittoon :joojoo:
Tone Damlille olisin kyllä kuitenkin suonut mielummin edustuspaikan kuin Alexanderille tuona vuonna :heh:

****

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 00:01
Kirjoittaja Pete
Tämän kappaleen voitto Norjan karsinnoissa on Viisukuppilan käyttäjähistorian merkittävin vedenjakaja. :lohduton:

Neljä tähteä annoin tälle ihan kivalle biisille. Ovi olisi saanut voittaa Norjan karsinnat. :joojoo:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 11:04
Kirjoittaja rosetta
Täm on minusta aina ollut roimasti yliarvostettu kappale, en ole ymmärtänyt mitä elämää suurempaa useimmat tässä näkevät... Onhan se viulumelodia hieno ja mukaansatempaava, ja joissain osissa on kivaa vanhanajan tunnelmaa, mutta ettäkö täysin ylivoimainen, ei. Sen vuoksi "vain" neljä tähteä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 11:12
Kirjoittaja mpappa
En ole oikein oppinut Fairytalesta tykkäämään, viisuissa oli mielestäni kymmenkunta parempaakin. Hora din Moldovaa kuuntelen erittäin mielelläni edelleen. Mutta 2/5 Alexanderille.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 11:33
Kirjoittaja romualdo
näköjään yksi Viisulan ja muutenkin eräs kaikkein väärin ymmärretyimpia viisuja... (siis Cuppilassa joka onkin jotenkin ihan oma kupla-maailmansa, toki!) .... :shokki-katse: ... kun taustalla ei ole tarpeeksi junnaavaa ykstoikkosta discokonetaustaa niin... :noh-noh...: ... ja sitte joku järisyttävän ärsyttävä aivoton tekele tai laulu siis saa cuppilalaisten lähes koko varauksettoman suosion, vrt. krista, että huhhuhheijaaaa, tätä elämän riccautta...! ja käsittämättömyyttä ... :vinohko hymyhkö: .... mutta jatkakaa, oi Te elämäni muusat... <3 <3 :rakkaus: :surrur: :rakkaus: eli siis 5 pistettä....
aika käsittämätöntä tosiaankin tämä ettei tämä laulu nostata ihan jokaista kuulijaa/katselijaa pilviin. ... (naivistisempaa romualtoo) ...

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 12:16
Kirjoittaja Valkealalainen
Pete kirjoitti:Tämän kappaleen voitto Norjan karsinnoissa on Viisukuppilan käyttäjähistorian merkittävin vedenjakaja. :lohduton:
Mitä kummaa tarkoitat tällä? :mitvit: En tajua. ???

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 12:34
Kirjoittaja rosetta
romualdo kirjoitti:näköjään yksi Viisulan ja muutenkin eräs kaikkein väärin ymmärretyimpia viisuja... (siis Cuppilassa joka onkin jotenkin ihan oma kupla-maailmansa, toki!) .... :shokki-katse: ... kun taustalla ei ole tarpeeksi junnaavaa ykstoikkosta discokonetaustaa niin... :noh-noh...: ... ja sitte joku järisyttävän ärsyttävä aivoton tekele tai laulu siis saa cuppilalaisten lähes koko varauksettoman suosion, vrt. krista, että huhhuhheijaaaa, tätä elämän riccautta...!
Itse en ainakaan pidä "discokonetaustoista" yleensä yhtään enempää kuin tästäkään (enkä varsinkaan Kristan kappaleesta), että ei pidä yksinkertaistaa ja yleistää noin ;)

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 12:41
Kirjoittaja Aintsu
Oli hauskaa kirjoittaa esittely sellaisesta viisusta, jolle en erityisemmin lämpene. :mrgreen: Olihan tämä ihan suvereeni voittaja, vaikka viimeiseen asti toivoin jonkin toisen maan nousevan Norjan edelle. Tarttuva biisi, mutta en kestä riivaavia viuluja. Rybak vaikuttaa myös persoonana jotenkin itserakkaalta. :puna: Ei tämä kuitenkaan läpeensä surkea ole, joten annan kolme tähteä.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 15:22
Kirjoittaja gentedimare
Ensin ihmettelin, että mitä tästä nyt niin koohataan. Ei ole niin hyvä kuin väitetään.
Sitten ihan tykästyin, huomasin hyräileväni ja olin varma, että tässä on ylivoimainen viisuvoittaja
Sitten Moskovassa jo vähän kyllästyin, että renkutus mikä renkutus, ei tää kuitenkaan voita

Nyt en oikeen tiedä mitä mieltä olen. :surrur:

Renkutus mikä renkutus, mutta viehän se mukanaan.
Heikko nelonen, kun on tää nyt kolmea parempi kuitenkin :norja: :norja: :norja: :norja:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 18:30
Kirjoittaja Leo
Tässä osui kaikki kohdilleen: tarttuva sävelmä, hyvä (vaikkakin vanhanaikainen) poljento, laulun tarina, karismaattinen solisti, etninen viuluintro ja viimeisen päälle mielenkiintoinen ja taitavasti rakennettu show. Tämä ei ollut yksi voittajasuosikeista, vaan valitsemisestaan lähtien ainut voittajasuosikki. YLEn viisusivuilla tämä nostettiin heti valintauutisesta lähtien voittajasuosikiksi ja koko kevät oli yhtä samaa flowta Norjan viisun osalta. Siinä mielessä kisa oli jossain määrin jo ratkennut ennen ratkeamistaan, eikä ylivoiman suuruuskaan jaksanut enää yllättää. Ansaittu voitto, 2000-luvun voittajista varmaankin tunnetuin ja kevyesti viisi tähteä :rakkaus:

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 21:38
Kirjoittaja MuzaMaza
Olen kirjoittanut Kuppilaan 10.1.2009 näin:

Alexander Rybak - Fairytale!!! :kups: :ihana: :ihana: :ihana: :ihana: :ihana:

Olen koko illan soittanut tätä biisiä ja näen sieluni silmin
pojan veivaamassa viuluineen tuota ihanaa rallia viisuvoittajana
kultahilesateessa. :surrur:

Aivan kuten gentedimare. Moskovassa olin jo kyllästynyt, ehkä siksi tohdin jopa epäillä pärjäämistä. Hassu minä :heh:
Minusta tämä kestää hyvin aikaa. Kuulostaa aina yhtä pirteältä kun pärähtää jossain soimaan. Kyllä tästä muodostui ikivihreä viisu, jonka kaikki viisuja vähääkään seuraavat muistavat lopun ikäänsä. Kokonaispaketille täydet viisi.

Re: Norja 2009: Alexander Rybak - Fairytale

Lähetetty: 27 Tammi 2013, 21:43
Kirjoittaja Serduchka
MuzaMaza kirjoitti:Minusta tämä kestää hyvin aikaa.
Taas vaihteeksi yksi asia, josta olemme Mazan kanssa eri mieltä. ;) :heh: