Sivu 1/1

Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 12:54
Kirjoittaja Katie Boyle
Nimimerkki barbarossalla on asiaa The Arkista.
:ruotsi:
Kuva
Maa: Ruotsi
Vuosi: 2007
Kappale: The worrying kind
Esittäjä: The Ark
Säveltäjä: Ola Salo
Sanoittaja: Ola Salo
Sijoitus finaalissa: 18./24
Pisteet finaalissa: 51
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2007se
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/90s_00s/Sweden2007.html

The Ark tuli suomalaisen yleisön tietoisuuteen heti 2000-luvun alussa, kun se alkoi saavuttaa mainetta ensimmäisillä singleillään "Let your body decide" ja "It takes a fool to remain sane". Yhtye keikkaili Suomessa suht taajaankin, joten sillä oli paljon valmista fanikuntaa, kun se saapui Helsinkiin 2007 edustamaan Ruotsia Euroviisuissa.

Sitä ennen The Ark oli voittanut Ruotsin Melodifestivalenin aika ylivoimaisesti saaden sekä yleisön että tuomariston äänet. Retroileva glam-kappale oli ominta Arkia näyttävine esiintymisasuineen. Kaikki näytti muutenkin hyvältä, yhtye komeili vedonlyöntitilastoissakin korkealla. Euroviisut ei sitten ehkä kuitenkaan ollut The Arkin paikka, sillä vaikka tie johti finaaliin, jäi Ruotsi täpärästi parilla pisteellä Suomenkin taakse sijoittuen kahdeksanneksitoista.

Yhtye ei ollut sijoitukseensa tyytyväinen eikä osoittanut jaloa urheiluhenkeä, vaan haukkui koko kilpailun, Suomen tv-kuvaajat ja lavateknikotkin...

The Arkin ura ei toki tuohon vielä päättynyt, vaan 2010 se julkaisi viidennen studioalbuminsa. Tämän jälkeen alkoikin olla aika laittaa pillit pussiin, ehkä tietynkuuloisen glam-bändin elinkaari ei sen pidempi kuulukaan olla. Olahan on jatkanut soolona erilaisissa projekteissa, mm. Jesus Christ Superstar -musikaalissa. Ola Salo on myös tehnyt tällä viikolla järjestettävään Tukholman Prideen virallisen kappaleen.

Ruotsin karsinnan finaali 2007

The Ark Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
http://www.thearkworld.com/

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 13:01
Kirjoittaja WildDance
Ei kovin ihmeellinen kappale. Eipä ollut ihmeellinen 2007 Melodifestivalenin tasokaan... Ruotsin heikoin viisu 2000-luvulta.

:ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 13:40
Kirjoittaja jee euroviisut
Eikös tämän menestys niin sanotusti kariutunut kokonaan siihen, että Olan hypnoosilautanen ei pyörinyt tarpeeksi nopeasti? :rofl:

Mutta rokkaahan tätä silti. Hyvää vaihtelua 2000-luvun Ruotsin viisuhistoriassa. Aina olen tästä tykännyt, nyt vahva kolmonen. :peukku:

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 14:15
Kirjoittaja Toni
Ränttätänttä. :niinpa: Kaksi tähteä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 14:33
Kirjoittaja Hazard
Kamalaa sontaa Ruotsilta. Pohjanoteeraus. Yksi himmeä tähti.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 14:36
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan kuunneltava kappale. Näyttää olevan vuosien 2002-2013 Ruotsi-puntarissani sijalla 6, juuri siinä puolenvälin paikkeilla.

*** tähteä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 14:39
Kirjoittaja Aintsu
Måns Zelmerlöwin olisi pitänyt voittaa MF. :niinpa: The Arkin kappale on ihan kuunneltava glam rock -pläjäys, mutta ei tämä ole kestänyt aikaa. Helsingissä esitys tuntui jotenkin väkinäiseltä, ehkä siksi ei menestynytkään.

Kolme tähteä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 15:11
Kirjoittaja klaus-12
Onhan tämä ihan hyvä biisi, mutta urheilumielen puutumisesta pois yksi tähti, eli kolme

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 16:19
Kirjoittaja Serduchka
:ruotsi: :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Nykyisin jo ihan viihdyttävä ja kivoja show-elementtejä sisältävä kappale.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 17:15
Kirjoittaja TomppaJr
Tämä on yksi niistä kappaleista jotka lapsuudessani muistan outoina kummajaisina viisulavalla. Ei tällainen voi olla euroviisu! :shock: Muistan vierastaneeni kappaletta suuresti, eikä androgyynejä elementtejä sisältänyt laulaja yhtään saanut kappaletta minua lähemmäs. :heh: Nykyään tämä on oikein miellyttäväkin kummajainen, jolle pystyn ihan ilomielin antamaan neljä tähtöstä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 18:54
Kirjoittaja Teräsbekoni
Ruotsin viisujen huonompaa puoliskoa. Tosin niin oli edellisenkin vuoden muovinen ruotsihumppa, joten ihan kiva sinänsä, että valitsivat välillä jotain muuta. Itse biisi on kuitenkin harmillisen ponneton ja ärsyttävä renkutus, joka ei tunnu loppuvan koskaan. Vähän myös paistaa läpi sellainen Ruotsille tyypillinen varman päälle pelaaminen - ei riskejä, ei särmää.

Periaatteessa voisin antaa kaksikin tähteä, mutta epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi putoaa toinen pois. Turhake mikä turhake.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 01 Elo 2014, 22:54
Kirjoittaja ta1ja
Biisi on niin perusränttäjytkettä, että olisi vaatinut iloisen, positiivisen, karismaattisen ja loistavasti laulavan esittäjän, mahdollisesti tanskalaisen :heh: , onnistuakseen. Ola Salo ei täytä mitään em. kriteereistä. No, ehkä tai varmaan on karismaattinen, tavalla, jota en ole koskaan ymmärtänyt. Laimea ja laiha esitys. Kaksi - keskinkertaiselle biisille, jolla olisi jonkun toisen käsittelyssä voitu ehkä pinnistää lähemmäksi terävintä kärkeä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 02 Elo 2014, 00:49
Kirjoittaja Rousku
Onhan se kiva että ollaan vähän androgyyneja, mutta kun tämä ränttätänttä on kuin jokin liian pitkään jauhettu purkka josta on maku jo kaikonnut, ja silti vain pitää jatkaa jauhamista. En tiedä puuttuuko esityksestä rento iloisuus, vai näenkö sen puuttuvaksi tuon kisan jälkeisen reaktion takia. Mutta jonkun Verkan rinnalla jää vain niin auttamattoman valjuksi. Kaksi tähteä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 02 Elo 2014, 14:13
Kirjoittaja Edwina
Kahden tähden kappale. Rahkeet eivät vain riittäneet menestykseen.

Tulin perheeni kanssa Tukholmasta samalla laivalla, millä tämä yhtye tuli Suomeen Euroviisuihin. Näin siis The Arkin pojat---iiiiiiiiikkk----ihan läheltä! :eeek:
Valokuvaajia ja televisiokameroita pyöri heidän ympärillään. Olisi pitänyt tunkea samaan kuvaan.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 02 Elo 2014, 19:14
Kirjoittaja Leonardo
Suurimpia MF-valintapettymyksiäni oli, kun The Ark valittiin Ruotsin edustajaksi Månsin sijaan. :jupinaa: Kappale on sinänsä ihan kivasti kuunneltavaa rokkia, mutta kärsii paikalleen juuttuvan levyn syndroomasta. Tuo tausta on ihan kamala, pelkäsin Helsingissäkin iskeekö migreeni, no onneksi ei iskenyt - eikä erityisemmin kappalekaan. :roll:

Heikot kolme tähteä.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 03 Elo 2014, 07:10
Kirjoittaja romualdo
hyvältähän tämäkin tietysti kuulosti ja näyttikin... mutta olin jo tuosa vaiheesa jotenkin ehkä nii kyllästynyt näihin ruohtin kompromissi valintoihin... tyyliin, lähetetään nyt jotakin joka ei ärsytä ja joka avautuu sangen helposti... näille taviksil ja tavistaviksill...heiiii.... n. 3.1 pist. ? tuo kevät oli tietysti erityisen mieleenpainuva ja jännittävä joten tätäkin saattoi ihan helposti digata... ja fiilistellä... olihan siellä toki musiikillisesti mielenkiintoisempiakin esityksiä... jälleen kerran... ihan mahottomia noi svenskit! ... :hellyyttävän ja säälittävän myötätuntoisella äänenpainolla: ... ja siis tyyliltään/ns. genreiltään aika kapeahkoa heidän viisutarjontansa... Noh, kohta nm. Haba tulee tyylilleen erityisen vapaamielisenä mussukkana tänne hehkuttamaan tätäkin biisiä...
jk. siis onhan tää nyt herranjestas jotain vallan IHAN MUUTA kuin se toella (tai jonkinverran) tunkkainen ja nukkavieru ja tylsähkönsiisniiiinkuultu Carolan esitys edell. vuodelta.... jonka suosiota en minäkään ole tajunnut alkuunkaan... mutta svedut jos ketkä osaavat vesittää nämä valinnat... muutoin heille toki monen jutun käsittämisestä (mm. kisojen ohjaamisesta, ja runsaiden nettikarsintojen järjestämisestä...) täydet pisteet...
jk. toi spykedeelinen spiraalikuvioinen pyäriä lava Olavin alla oli kyllä erityisen tehokas... kyl ne osaa! ... patterit olivat vaan vähän heikonlaiset tuolloin, tuon pikkulavan pyörittämiseen... tietysti se saattaa kiehauttaa aikaslailla jos täällä jotkut ovat vähän hitaita tuollaisen lullan pyörittämiseen... oltais nyt annettu kunnolla wauhtiatuolle kukonpojalle ja Kapasen kiakko olis lopulta heivannut och singauttanut Olavin kauas tuonne yleisön joukkoon, olis silläki tembulla nyt muutama lisäpiste saattanu tulla...

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 04 Elo 2014, 19:19
Kirjoittaja Elvis
:ruotsi: :ruotsi:

Ärsyttävä kappale,jota en laita vapaaehtoisesti soittolistalleni.
Esitys oli myös hieman överi. (huonolla tavalla).

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 04 Elo 2014, 21:17
Kirjoittaja mpappa
4/5 En tykännyt 2007 viisuissa The Arkista juurikaan, nyt kun vuosia on vierinyt, kuuntelen The worrying kind -viisua mielelläni.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 06 Elo 2014, 21:41
Kirjoittaja akuankka13
Yksi suurimmista inhokeistani jo tuolloin, korviin sattuvaa melusaastetta. :nohyi: Yksi tähti.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 07 Elo 2014, 13:10
Kirjoittaja mariah
^ aivan täysin samaa mieltä. harmi miten tämä voitti vaikka ruotsin karsinnoissa ois ollu niin paljon parempaa tarjolla :/ yksi tähti.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 07 Elo 2014, 13:54
Kirjoittaja Mohno
No tayspaska. Fel låt vann kilometrien päähän. Hätäiset 3/5. Salo on aina Salo.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 07 Elo 2014, 20:19
Kirjoittaja AntSa
Tämän voitto Melodifesteillä oli kyllä melkoinen pettymys minulle. Vaikkakaan minään yllätyksenä se ei sinänsä tullut. Monta, monta parempaa putosi jo alkukarsinnoissa.

Vajavaiset KOLME. :uujee:

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 12 Elo 2014, 17:20
Kirjoittaja iiiduli
Onhan tää tämmönen pikkukiva lallattelu. Lavaesiintyminen on aika...mielenkiintoinen. Kolme tähteä.

:stara: :stara: :stara:

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 19 Elo 2014, 01:13
Kirjoittaja Hapa
romualdo kirjoitti: Noh, kohta nm. Haba tulee tyylilleen erityisen vapaamielisenä mussukkana tänne hehkuttamaan tätäkin biisiä...
Ei kyllä paljon auta vapaamielisyydet, kun katselee/kuuntelee tällaista roskaa. Ihan kamala! :shock: 1 tähti, en vaan tiedä mille...

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 05 Tammi 2015, 16:00
Kirjoittaja Leo
Kevään mello-kiertue oli jännittävä, kenestä tulisi Ruotsin edustaja Helsinkiin. Hyvän valinnan teki Ruotsi, parempi vain olisi ollut Måns. Jotenkin The Arkin voitto vaikutti kuitenkin aika selkeältä.
Kappale on sinänsä melodinen ja tarttuva, mutta paikallaan junnaava. Milloin kertosäe alkaa? Nytkö? Menikö se jo? När? Var? Hur?
Helsingissä pistin merkille, että varsin vaisut aplodit The Ark sai vielä harjoituksissa lavalle saapuessaan (kun postikortti pyöri TV-katsojille), mistä uumoilin, ettei Ruotsi tule kovin korkealle tuloksissa nousemaan. Finaalissa areena sitten raikuikin, vaikka takanani istuneet skotit tälle hyväntahtoisesti naureskelivatkin.
Tappio Suomelle euroviisuissa oli se ruotsalaisdelegaatiolle kaikkein vaikein pala, niinpä sitten ei osattu kuin syytellä järjestelyjä. Psykoplatta käynnistyi kuulemma liian hitaasti jne. Heille oli nimenomaan järjestäjien toimesta kerrottu, että se kantaa noin 50-kiloisen painon. Jos artisti painaa esim. 70 kg, niin platta käynnistyy hitaamminn. Oma valinta, sori. Joten se siitä platan toimivuudesta :hiips: Mustavalkoista hypnoosiraitaa oli kyllä kulisseissa ihan riittävästi...
Kyllä tämä soimaan jäi, kuuluu välillä Ylellä vieläkin.
Heikko nelonen.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 24 Touko 2015, 22:32
Kirjoittaja rewind
Ei parasta Arkia, mutta äänestin tätä silloin aikoinaan ja olin hyvin pettynyt huonoon sijoitukseen. The Ark oli kuitenkin upea bändi ja Ola on ainutlaatuinen persoona ja mahtava esiintyjä :ruotsi: :ruotsi: :ruotsi:

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 24 Touko 2015, 22:37
Kirjoittaja toivo
Hirvee. En oo koskaan tajunnut näitä glamrock bändejä. Tästä se alkoi, se ruotsin alamäki viisuissa, joka päättyi vasta 2011.

Re: Ruotsi 2007: The Ark – The worrying kind

Lähetetty: 27 Touko 2015, 20:16
Kirjoittaja Viiksivallu
Löysää glam rockia, sitä harvinaista heikompaa Ruotsia. En vieläkään käsitä, miten tämä saattoi päihittää Cara Mian Melodifestivalenilla. :eiei:

:ruotsi: :ruotsi: ½