Sivu 1/1

Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 13:02
Kirjoittaja kais(t)a
:ranska:
Kuva
Maa: Ranska
Vuosi: 2012
Kappale: Echo (you and I)
Esittäjä: Anggun
Säveltäjä: William Rousseau, Jean-Pierre Pilot
Sanoittaja: Anggun, William Rousseau
Sijoitus finaalissa: 22./26
Pisteet finaalissa: 21
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2012fr

Vuonna 2012 Ranska lähti suurin toivein hakemaan viisumenestystä ja Bakuun lähettiin kansainvälinen pop-tähti, Indonesian Jakartassa syntynyt Anggun Cipta Sasmi.

Anggunin lapsuus oli musiikintäytteinen. Hän alkoi jo seitsenvuotiaana saada tiukkaa laulunopetusta kirjailijaisältään ja oli 12-vuotiaana julkaissut jo ensimmäisen albuminsa. 20-vuotissyntymäpäiviinsä mennessä nuori laulajatar oli ehtinyt jo julkaista Indonesiassa viisi albumia, perustaa oman levy-yhtiönsä ja tuonut muita uusia artisteja pinnalle. Uusia haasteita janoavana hän päättikin jättää Indonesian suosionsa huipullakin ja muutti ranskalaisen aviomiehensä kanssa Eurooppaan tavoitteenaan luoda kansainvälistä uraa laulajana. Nihkeän alun jälkeen Lontoossa, nainen päätti viime hetkillä vaihtaa maisemaa Pariisiin, jossa levytyssopimuksen kanssa viimein lykästi. Vuonna 1997 julkaistiin hänen ensimmäisen ranskankielinen albuminsa ”La neige au Sahara”, jonka myötä teinivuosien kasarirock sai väistyä maailmanmusiikista äänimaailmansa ammentavan aikuisemman popin tieltä. Muutos osoittautui nappivalinnaksi, sillä sen lisäksi että nimikappaleesta tuli tuon vuoden suosituin kappale Ranskan radioissa, sen englanninkielisestä versiosta ”Snow on the Sahara” muodostui valtava kansainvälinen hitti. Se julkaistiin yhteensä 33 maassa Eurooppaa, Aasiaa ja Amerikkaa myöten ja albumia on myyty peräti 1,5 miljoonaa kappaletta. Nousipa se Suomessakin Top 40 -albumilistalle. Anggun itse tekee laulunsa pääasiassa englanniksi, mutta apu Ranskan huipputuottajilta on edesauttanut häntä nousemaan yhdeksi ranskankielisen musiikkitaivaan kiintotähdiksi. Kaikista viidestä albumistaan sekä ranskan- että englanninkieliset versiot tehnyt laulajatar ei ole vuosituhannen vaihteen jälkeen yltänyt ihan ”Snow in the Saharan” kaltaiseen kansainväliseen menestykseen, mutta Indonesiassa hänen albuminsa ovat nousseet järjestään listaykkösiksi ja platinakantaan kiinni.

Kansainvälisyys näkyi myös Anggunin sisäisesti valitussa viisukappaleessa. William Rousseaun ja Jean-Pierre Pilot’n säveltämässä ja hänen itsensä säveltäjä-Rousseaun kanssa sanoittamassa kappaleessa ”Echo (You and I)” laulettiin nimittäin sekä ranskaa että englantia, mikä on ranskalaisilta jo paljon. Ennen viisuja Angguen teki yli viiteentoista maahan ulottuneen promootiokiertueen ja toivoi sen myötä tuovansa Ranskalle top10-sijoituksen Bakussa. Valitettavasti ei promootio, ei miehistä pintaa tarjonnut esikatseluvideo eikä edes Jean Paul Gaultierin suunnittelema esiintymisasu tuoneet toivottua tulosta. Ranskan saldo oli lopulta vain 21 pistettä ja 22. sija finaalin lopputuloksissa.

Bakun viisujen jälkeen Anggun on jatkanut laulamistaan ja esimerkiksi vuonna 2013 hän levytti niin ikään euroviisuista tutun Natasha St-Pierin kanssa kaksi suosiota saavuttanutta duettoa "Vivre d'amour" ja "La fiancée". Synnyinseuduillaan Anggun on puolestaan nähty Indonesian X Factor ja Indonesia's Got Talent -ohjelmien tuomarina.

Anggun Facebookissa

Anggun Spotifyssa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva
http://www.anggun.com/

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 13:08
Kirjoittaja TomppaJr
Malliesimerkki siitä, millainen kappale ei pärjää automaattisena finalistina. :heh: Onhan tää nyt ihan kiva, ja parin kuuntelun jälkeen aukenee paremmin, mutta mikä tätä oikein saisi äänestämään viisufinaalissa? Tasapaksuakin tasapaksumpi kolmonen.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 13:36
Kirjoittaja WildDance
Ei toimi. Kappale on vähän outo ja hirveän laimea. En yhtään ihmettele, että tämä jäi nollille teleäänissä.

:ranska:

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 14:12
Kirjoittaja Viiksivallu
Erikoinen ja aika outokin biisi viisuissa esitettäväksi. Itse pidän, mutta ymmärrän mikäli jotkut eivät.

:ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 14:51
Kirjoittaja jee euroviisut
Iskevä ja sopivasti vahvistuva popitus on kyllä ja studioversio iskee neljän tähden edestä. Mutta onhan live kieltämättä vähän floppi ja tuskin saa ketään äänestämään juuri tätä, joten en ihmettele nollapisteitä puhelinäänissä. Tuomarit todennäköisesti äänestivät jo muitakin kuin ykkössuosikkiaan joten kohtuullinen tuomarikannatus on myös ymmärrettävää.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 16:40
Kirjoittaja Hazard
Tykkäsin ensikuulemalta tästä, finaalin jälkeen kiinnostus lässähti. Vihellykset kivoja, pidän myös Anggunin ranskan ääntämisestä. Live oli aikalailla farssi. Ihan kelvollinen kolmonen joka tapauksessa.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 20:38
Kirjoittaja jdjj22
Hyi hemmetti mitä kurlauskakkaa. Sekä studiossa että livenä, väliäkö hällä. Kummallista miten vempeleet ovat tätä viime päivinä arponeet soitantoon ja heti sama yökötys ilmestyy myös viisulaan. Ei biisi sentään vuotensa huonoin ole, melodiassa on pari kivvoo koukkua eikä ranskaa kielenä voi rumaksi haukkua, parempi kappale olisi ollut kokonaan siten.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 10 Loka 2015, 22:33
Kirjoittaja Terasbekoni
Olen yrittänyt kovasti ymmärtää tämän hienoutta, koska Anggun ja niin edelleen, mutta eiköhän sen jo näin yli kolmen vuoden jälkeen pysty sanomaan ääneen, että biisi on vain yksinkertaisesti niin huono, ettei sitä mitkään superstaratkaan kykene pelastamaan. Ei tämä etene oikein mihinkään, ja vihellyksetkin onnistuvat vain ärsyttämään, koska ainakaan omaan korvaani ne eivät kuulosta yhtään luonnollisilta. Kyllä kaksi tähteä on riittävästi tälle Bakun kisojen varmaankin turhimmalle biisille.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 11 Loka 2015, 13:39
Kirjoittaja Valkealalainen
Kappale on ihan kiva, vaan eipä enempää. Parasta tämän biisin yhteydessä on ehdottomasti tuo miehinen esikatseluvideo! :uujee: Siinäkin taitaa olla vertauksia ja symboliikkaa ties mihin liittyen, mutta minulle ne eivät kyllä aukea, kun en jaksa pohtia. Natsejako nuo miehet ovat olevinaan? :mitvit:

*** tähteä.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 11 Loka 2015, 15:39
Kirjoittaja Serduchka
:ranska: :ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Huolimatta siitä, että Anggun häpäisi huonolla livelaulullaan J-P Gautierin upean asun, taustatanssijamiehillä ei voimat riittäneet kantaa Anggunia ilman käsien huomattavaa tärinää ja esityksessä oli aivan liikaa kaikkea, niin annan silti ihan mielelläni toimivalle pop-kappaleelle täydet.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 11 Loka 2015, 16:15
Kirjoittaja Ihme_Mies
Odotuksiin nähden olihan tietty sekä kappale että live-esitys pettymyksiä. Kyseessä kuitenkin melkoinen tähti-artisti, jolla loistavia kappaleita, kuten 'Snow in the Sahara', 'Valparaiso'... Kyllä tälle modernille viisulle sentään minulta kolme tähteä irtoaa.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 11 Loka 2015, 22:14
Kirjoittaja romualdo
otan ny tämän nyky-viisun käsittelyyn vaikken etes periaatteestakaan suostu näin uusia viisuja ruotimaan ... (en edes kohtalaisen pitkällä Haapa-puun (Populus) piiskamaisella rungollakaan...) mutku tää on sentäs ...HEI Rranskan laulu. Video oli tietysti erikoisen mielenkiintoinen, kuin jostain täysin absurdista painajaisunesta... tai tulevaisuudesta, ehkä v. 2190 mikäli silloin enää tämä Tellus on edes olemassa... epäilemme vahvasti...sitä.
Videota kahtellessa tuli mieleen yhtä sun toista, Hohto- elokuvakin, siinä olleitten identtisten (?) kaksosten vuoksi ... Enin osa pisteistäni meneekin vislaukselle, sovitukselle, videolle sekä komeavartaloisille karjuille, vaikka video oli myös melko vastenmielisen militaristinen - tietty... ... ja poängejä tietysti ennengaiggea kielelle.
Melodialle ja esittäjälle ei sitten ku ihan vaan mopen osa, hitusen eli himpun verran, eli ei mitenkään kosolti, tahtoo sanua. ... Vislausta ei ole muuten kuultu kovinkaan usein viisuestradeilla... äkkiä tulevat mieleen ainakin eli ainoastaan se Siw Malmkvistin vähän liiankin rennon letkeä, lunkki esitys, (-61), sveitsin esitys parin vuoden takaa... sekä... !? pinnoja noin 2.7 ...?
jk. live-suoritus oli laulun osalta minust meleko hyvä... mutta kun itse kappaleessa ei tapahdu kovinkaan paljoa nii miks(NO SIKS!) hitosa sinne pitää tuoda vielä voimistelijoitakin... käsittääkseni taitovoimistelukisat ovat vielä ihan homma erikseen... voi ranska, palaa taas niihin hienoihin, pakaduttaviin yhden artistin esittämiin balladeihin, joiden taikamuuri rikottiin vasta v. -80 viisukisoissa... siis muistelkaamme vaikkapa sitä heidän viime keväistä hienohkoa esitystään...

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 12 Loka 2015, 02:01
Kirjoittaja Happy
Todella oksettava viisu! Studioversio vielä meni jotenkuten, mut toi livetaso oli täysin ala-arvoinen ja ällöttävä niin Anggunin kuin taustatanssijoidenkin puolesta hyi hele sentään! :femme:
Enkä olis uskonut Anggunin kykenevän noin ala-arvoiseen laulusuoritukseenkaan :lohduton:


Todella vaivaannuttavaa kuuneltavaa ja katseltavaa edelleenkin, olis kyllä 0p ansainnut.. harmi että tuomarit menivät pisteitä antamaan

pakollinen 1 tähti , Ranskan huonoin viisu koskaan

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 18 Loka 2015, 21:36
Kirjoittaja Leonardo
Tykkään noista marssitahdeista ja vihellyksistä ja on tässä muutenkin mielenkiintoisia osuuksia, mutta kokonaisuutena jää vähän epämääräiseksi. Live-esitys oli paha floppi, mukaan oli otettu ihan liikaa sirkushuveja, voimistelijamiesten esitys häiritsi eikä vahvistanut kokonaisuutta, vei huomiota artistista ja tuntui täysin irralliselta elementiltä. Jean Paul Gaultierin suunnittelema esitysasu ei sekään ollut ihan onnistunut ratkaisu ja etenkin lopussa tuulikoneella aikaansaatu asun liehuminen vain lisäsi sekasotkua (aika konkreettisesti :heh: ) :draamaa:

Kolme vähän lässähtänyttä tähteä.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 20 Loka 2015, 21:53
Kirjoittaja Leo
Leonardo kirjoitti:Tykkään noista marssitahdeista ja vihellyksistä ja on tässä muutenkin mielenkiintoisia osuuksia, mutta kokonaisuutena jää vähän epämääräiseksi.
Samaa mieltä Leonardon kanssa :hali: . Säkeistö oli minusta aika epämääräinen glissandoineen (sävelkorkeuden liukuminen ylöspäin), eikä kertosäekään säväyttänyt. Voimistelijamiehet olisivat elementissään juurikin voimistelukisoissa ei niinkään Anggunin viisushowta tukemassa. Kokonaisuus polki paikallaan - tuulikoneista huolimatta :heh: . Lässähtänyt kolmonen täältäkin :heh:

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 20 Loka 2015, 22:07
Kirjoittaja Elvis
:ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Tykkään kovasti kappaleesta. Hauska sekoitus eri kieliä, ja ääniä.
Pidän myös Anggunin äänestä, vaikka live ei ihan odotetusti mennytkään.
Liveshow oli sekava, enkä pitänyt siitä. Levyllä kappale toimii minulle. :peukku:

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 31 Touko 2016, 20:57
Kirjoittaja klaus-12
Jäi kyllä järkyttävän huonolle sijalle, valitettavasti. :lohduton: Olen rakastunut tähän vähitellen ja tänään se tapahtui lopullisesti. <3 Ehdottomasti viisi tähteä.
:ranska: :ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 02 Kesä 2016, 17:46
Kirjoittaja Rousku
Sanattomaksi vetää. En osaa sanoa, pidänkö vai enkö. En edes huomannut mitään erityisen kehnoa livelaulua. Ehkä vähän vaikean kuuloista, hyväksytyn puolelle kyllä, mutta rimaa hipoen eikä mitenkään elegantisti tai sytyttävästi. Toisaalta eipä ollut mitään odotuksiakaan, kun Anggun ei ollut aiemmin tuttu, eli en osannut pettyäkään. Ehkä biisi on vähän omituinen, mikä on hyvä juttu. Ja sitten se tuntuu jatkuvan loputtoman kauan. Viheltely on melkein aina vihloo päätä ja niin tässäkin. Ehkä kolmen tähden soppa.

Re: Ranska 2012: Anggun - Echo (you and I)

Lähetetty: 08 Kesä 2016, 22:22
Kirjoittaja inomu
Aivan upea kappale! :kups: Mielestäni livessäkään ei ollut mitään vikaa, joten olin järkyttynyt tämän sijoituksesta :shock: Vuotensa toiseksi paras kappale! 5 tähteä!
Ja musiikkivideo ansaitsee myös erityismaininnan :vonkaus: