Sivu 1/1

Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 12:14
Kirjoittaja kais(t)a
Kuva
:portugali:
Kuva
Maa: Portugali
Vuosi: 2014
Kappale: Quero ser tua
Esittäjä: Suzy
Säveltäjä: Emanuel
Sanoittaja: Emanuel
Sijoitus semifinaalissa: 11./16
Pisteet semifinaalissa: 39
Sanat: https://www.eurovision.tv/event/lyrics? ... song=31283
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Portugal2014.html

Tänä vuonna Viisulan juhannusneitona toimii aurinkoinen Suzy Portugalista, joka kaksi vuotta sitten hurmasi viisufanit kappaleellaan "Quero ser tua". Juhannuksen kunniaksi esittely pääsee eetteriin jo päivän etuajassakin.

Suzy, oikealta nimeltään Susana Guerra, syntyi rannikkokaupunki Figueira da Fozissa tammikuussa 1980. Jo nuorena hän innostui laulamisesta, ja teatterin lavalla hänet nähtiin niinkin aikaisin kuin viisivuotiaana. Hän oli mukana lapsibändi Onda chocissa, joka nousi suureen suosioon 1990-luvulla. Vuonna 1999 Suzy vieraili tunnetun Anjos-poikabändin joulusinkulla ”Nesta noite Branca”.

Vuonna 2002 oli aika oman ensilevyn. Tällöin Suzy käytti artistinimenään vielä oikeaa etunimeään. Menestys lienee kuitenkin jäänyt laihaksi, sillä toista levyä ei ole tähän päivään mennessä julkaistu ja musikaalikokeiluiden ja yliopisto-opintojen jälkeen Suzy suuntasikin kohti Amerikan manteretta.

Paluu Portugaliin ja musiikin pariin tapahtui hetkellisesti vuonna 2010, jolloin hän levytti kappaleen ”Candyland” kokoelmalevylle nimeltä ”Summer Jam 2010”. Musiikki sai kuitenkin jäädä vuonna 2012, jolloin Suzy suuntasi Dubaihin, Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin lentoemännäksi.

Vuoden 2014 Portugalin euroviisukarsintoihin kutsu kävi tuottaja Emanuelilta, joka halusi useiden eri esittäjävaihtoehtojen joukosta juuri Suzyn säveltämänsä ja sanoittamansa ”Quero ser tua” (“Tahdon olla sinun”) -kappaleen esittäjäksi. Portugalin yleisradioyhtiön RTP:n vaatimuksena oli tuona vuonna, että kaikki laulut ovat portugalinkielisiä. Kilpailun voittaja valittiin puhelinäänestyksellä

Vaikka Suzy hurmasi viisufanit olemuksellaan, jäi Portugali Kööpenhaminassa jälleen kerran ilman finaalipaikkaa. Tällä kertaa karsiutuminen oli kuitenkin vain yhdestä sijasta ja yhdestä pisteestä kiinni kun San Marinon Valentin Monetta kiilasi semifinaalin kymmenennelle sijalle pisteen erolla Portugaliin.

Seuraavana vuonna Suzy toimi Portugalin pisteidenlukijana viisuissa, muuten neidon kuulumisia ei Viisulaan asti ole liiemmin kantautunut.

Portugalin karsintaa 2014

:voitto: Suzy – Quero ser tua
:hopea: Catarina Pereira - Mea culpa
:pronssi: Rui Andrade - Ao teu encontro

Suzy Facebookissa

Suzy Instagramissa
Kuva

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 12:52
Kirjoittaja klaus-12
Toimiva kesäbiisi, ja varmasti hyvin tanssittava. Olisihan tälle voinut sen finaalipaikankin suoda. Neljä tähteä.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 14:14
Kirjoittaja Hazard
Altavastaajalle oli rakennettu biisin näköinen esitys jonka ansiosta pääsikin niin lähelle finaalipaikkaa. Kesäisestä ja kivasta fiiliksestä huolimatta jää vähän ontoksi eikä laulukaan ole priimaa. Enemmän hyvää tässä on kuitenkin kuin huonoa. Kolme vahvaa tähteä.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 14:19
Kirjoittaja Serduchka
:portugali: :portugali: :portugali: :portugali: :portugali:

Oma aurinkoinen kesähittinihän se parin vuoden takaa. :surrur: Suzy on valloittava persoona! :ihana:

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 14:44
Kirjoittaja Elvis
:portugali: :portugali: :portugali: :portugali: :portugali:

Muistan, kun tämä valittiin ja inhosin tätä. Inhosin tätä siksi, että suosikkini Catarina Pereira jäi toiseksi. Olin kauan katkera. Kun lopulta pääsin asian yli, ymmärsin, että tämähän on hauska, menevä, kesäinen kappale, jonka esittää karismaattinen, kaunis ja kupliva laulaja. Esitys oli viihdyttävä ja mukaansatempaava.
Kuuntelen tätä säännöllisesti edelleen. Olisin antanut tälle finaalipaikan esim. Islannin sijasta.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 15:59
Kirjoittaja jee euroviisut
Onhan tässä ihan hauska kesähitti, mutta ei kuitenkaan mitenkään niin erikoinen. Kolme.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 24 Kesä 2016, 21:02
Kirjoittaja TomppaJr
Viiden tähden ihanuus. Ei kahta kysymystäkään!

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 25 Kesä 2016, 10:47
Kirjoittaja Viiksivallu
Perustavanlaatuista Portugalia.

:portugali: :portugali: :portugali:

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 25 Kesä 2016, 13:40
Kirjoittaja jdjj22
Kolme tähteä lohkeaa, letkeää meininkiä, joskin liian jankkaavaa sellaista. Mieluummin silti olisin nähnyt Portugalin finaalissa kuin San Marinon unipillerin.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 26 Kesä 2016, 18:45
Kirjoittaja Roope
kais(t)a kirjoitti:muuten neidon kuulumisia ei Viisulaan asti ole liiemmin kantautunut.
Suzy esiintyy Helsingissä toinen päivä heinäkuuta :kaunis:

https://www.instagram.com/p/BHHTdAQARct/

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 26 Kesä 2016, 18:47
Kirjoittaja TomppaJr
Suzy nähtiin myös Tukholman Euroviisuissa, jossa hän esiintyi ainakin Fan Cafén oheistapahtumissa, antoi haastatteluja ja osallistui viisuaiheisiin keskusteluihin. :joojoo:

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 26 Kesä 2016, 19:04
Kirjoittaja Terasbekoni
Alkaa todella lupaavasti, mutta taantuu sitten nopeasti melko geneeriseksi humpaksi, joka vain jatkuu ja jatkuu modulaatiota tietenkään unohtamatta. Parhaita kohtia ovat ne, joissa Suzy käyttää ääntään voimakkaammin, mutta niitäkin on liian vähän.

Kolme tähteä kuitenkin ihan kivalle tunnelmalle. Oishan tämän voinut toistamiseen vielä finaalissakin kuulla, mutta ei kyllä ainakaan San Marinon eikä yhdeksänneksi tulleen Azerbaidžaninkaan tilalla.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 28 Kesä 2016, 01:48
Kirjoittaja Rousku
:vauva: (nimiKuppilalainen) weewa wee... joko ryssii tuuaan?

Onhan tämä halpa kuin mikä, Suzyn laulunlahjat eivät ole kummoiset, ja jaksoin nyt kuunnella 1,7 kertaa ja sitten oli pakko lopettaa... siis ennen sitä toista aivan kammottavaa viisumodulaatiota... mutta kumminkin: kolme tähteä. Sillä onhan tässä niin häpeilemättä käytetty kansallisia ominaispiirteitä. Enkä nyt niinkään tarkoita kieltä tai orkestraatiotakaan, vaan tuota melodian juttua, jonka aina silloin tälloin bongaa Iberian niemimaan biiseistä, harvemmin muista, ja joka minuta kuulostaa siltä kuin käytettäisiin luonnollista mollia melodisen sijasta. Se puolen sävelaskelen ero. Musiikin teoriaa paremmin tuntevat kertokoot, siitäkö on kysymys, mutta yhtä kaikki, se jaksaa korvaa ja musiikkitajuntaa miellyttävästi kutitella. Tämä on kyllä niin periportugalilainen viisu!

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 03 Heinä 2016, 21:29
Kirjoittaja Leonardo
On tämä kyllä aika heppoinen hetkunketkun hoilotus. :roll: Minuutissa (tai jo ennenkin) on kaikki kuultu ja sitten sitä toistoa tuntuu riittävän vaikka kuinka kauan. Koreografiakaan ei nyt erityisen kunnianhimoiselta tai upeasti rakennetulta kokonaisuudelta vaikuta, lopussa alkaa väkisin naurattaa, kun ne miehet alkavat lippuja heilutella tyyliin "ai niin, nuokin on joku tuonut lavalle, heilutetaan nyt niitäkin, kun ei enää oikein viitsi olla rummuttavinaankaan ja ne tanssiaskeleetkin jo kyllästyttävät". :rofl: Onneksi tästä sentään välittyy hyvin portugalilaisuus musiikistakin ja kielestä toki plussaa - kuten niistä rummuistakin. :peukku:

Kaksi tähteä.

Re: Portugali 2014: Suzy – Quero ser tua

Lähetetty: 04 Heinä 2016, 21:43
Kirjoittaja Leo
Hyvä, että Portugali on huolehtinut lattarirytmiosastosta aina silloin tällöin. Leonardo kiteyttikin edellä hyvin, että eväät oli aika pian näytetty ja syöty tämän kappaleen kohdalla ja loppua kohti lasketeltiin toiston varassa. Koreografiaan oli yritystä saada tapahtumia koko kolmeksi minuutiksi, hupaisimpana naistaustakuorolaisten käsien vispaus esikatseluversiossa. Kappaleen komea loppuveto kuulosti ihan eri maailmasta tulleelta. Kyllä tämä hetkuttaa, ketkuttaa kolmosen edestä.