Sivu 1/1

Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 00:00
Kirjoittaja Roope
Kuva
:kypros:
Maa: Kypros
Vuosi: 2013
Kappale: An me thimase
Esittäjä: Despina Olympiou
Säveltäjä: Αndreas Georgallis
Sanoittaja: Zenon Zindilis
Sijoitus semifinaalissa: 15./16
Pisteet semifinaalissa: 11
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2013cy

Despina Olympiou (s. 17.10.1975) syntyi Kyproksen toiseksi suurimmassa kaupungissa Limassolissa, jossa hän otti myös ensimmäiset askeleensa musiikin maailmassa. Teini-ikäisenä Despina muutti Lontooseen ja opiskeli siellä pianonsoittoa ja musiikin teoriaa. Vuonna 1992 hän siirtyi Ateenaan ja työskenteli monien kreikkalaisten artistien levytyksillä. Despinan ensimmäinen oma sooloalbumi ”Ton Mation sou i Kalimera” näki päivänvalon vuonna 2000.

Despina allekirjoitti vuonna 2002 levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa ja tie suurempaan menestykseen avautui. Duettokappale ”Na ’soun allios” Michalis Hatzigianniksen kanssa oli menestys ja vuonna 2003 julkaistu albumi ”Vale Mousiki” myi platinaa. Vuosina 2004-2005 julkaistut levyt ”Exoume Logo” ja ”Auto ine Agapi” olivat myös menestyksekkäitä. Vuonna 2007 jatkui yhteistyö Hatzigianniksen kanssa hitillä ”O Paradisos”, joka valittiin vuoden parhaaksi duetoksi.

Samana vuonna Despina sai toisenkin hitin ”Pes to Dinata”, joka oli menestys Kreikassa ja Kyproksella. Samanniminen albumi myi kultaa. Vuonna 2010 julkaistu albumi ”Mia stigmi” oli yksi vuoden suosituimmista albumeista Kreikassa ja Kyproksella. Levyn hitit ”Pano stin agapi”, ”Adynamia” ja ”Mi m’agapas” olivat jälleen Michalis Hatzigianniksen käsialaa. Vuonna 2012 yhteistyökumppanina toimi Stereo Mike ja single ”Den s’afino apo ta matia mou” oli menestys.

Helmikuun alussa 2013 Kyproksen yleisradio CyBC vahvisti valinneensa Despinan maan viisuedustajaksi ilman julkisia karsintoja. Edustussävelmäksi valikoitui Andreas Giorgalliksen säveltämän ja Zenon Zindiliksen sanoittaman balladi “An me thimase” (Muista minut). Giorgallis on säveltänyt myös Kyproksen edustussävelmän 1996 “Mono yia mas” ja Zindilis on puolestaan sanoittanut Kyproksen edustussävelmän 1998 “Yenesis”.

Vaikka Despina esiintyi Malmön ensimmäisessä semifinaalissa kolmanneksi viimeisenä eivät raadit ja puhelinäänestäjät juurikaan muistaneet häntä. Pisteitä kertyi vain 11 kappaletta, tuloksena semifinaalin toiseksi viimeinen sija. Reilun viikon kuluttua 41 vuotta täyttävän Despinan tuoreimmat kuulumiset voi kätevästi päivittää klikkaamalla somelinkkejä alla. Hän odottaa jo sinua, hän on aina siellä sinua varten.

Despina Instagramissa

Despina Twitterissä

Despina Spotifyssa

Despina Olympiou - Si me recuerdas (espanjankielinen versio)

Aiemmin Viisulassa: Kypros 1996: Constantinos - Mono yia mas
Kuva

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 00:15
Kirjoittaja Terasbekoni
Teknisesti ihan pätevää, mutta samalla niin kovin laahaavaa ja mitäänsanomatonta. En jaksa kuluttaa enempää näppäimistöäni tämän vuoksi, vaan annan pidemmittä puheitta kaksi tähteä.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 00:31
Kirjoittaja Serduchka
:kypros: :kypros: :kypros:

Eihän tälle enää kolmea tähteä enempää voi antaa. Aika toisesta korvasta ulos ja toisesta sisään kamaa. Ihan ok, mutta siihen jääkin. Olisi ansainnut ennemmin jäädä viimeiseksi semissään, koska Slovenialla sentään oli biisi.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 09:44
Kirjoittaja TomppaJr
Ai niin tämmöinenkin oli olemassa. Heikot kaksi, yksi Kyproksen huonoimmista.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 11:15
Kirjoittaja Rousku
TomppaJr kirjoitti:Ai niin tämmöinenkin oli olemassa.
Juu oli. Olen ajatellut laatia kymmenen viime vuoden ajalta top-listan unohtuvimmista viisubiiseistä, ja tämä on yksi vahva ehdokas kärkisijoille. Ihan nätti, mutta eipä sitten muuta.
Roope kirjoitti:“An me thimase” (Muista minut)
:hihi:
Aihetta onkin tämän biisin kohdalla anella juuri noin.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 13:13
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan kaunis laulu, mutta ei mitenkään erityisen mieleenjäävä tai erottuva, joten en ihmettele, ettei menestystä syntynyt. Kolme tähteä.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 13:29
Kirjoittaja klaus-12
En saa tästä mitään otetta. :eiei: Yksi tähti.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 08 Loka 2016, 16:22
Kirjoittaja Ihme_Mies
Kelvollinen sävelmä ja pätevä laulajatar. Mitään suurempaa ihasteltavaa ei valitettavasti löytynyt. Heikommanpuoleiset kolme tähteä.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 09 Loka 2016, 12:09
Kirjoittaja Viiksivallu
Sievä, mutta puhditon lötjäke.

:kypros: :kypros:

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 09 Loka 2016, 13:02
Kirjoittaja jdjj22
Onhan tämä omalla tavallaan kaunis omankielinen kappale, mutta pontta voisi olla enemmän.
Hellyn kuitenkin kolmeen tähteen, viisu on loppupeleissä melko sympaattinen :hali:

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 12 Loka 2016, 21:37
Kirjoittaja romualdo
tunnistin...! tästähän pidin jo silloin kuin hullu kaakaopuurosta... ja pidän edelleenkin, ihanan rauhoittava, sensuelli, ... aito kappale, laulelma... varmasti sen vuoden TOP 5 eli senkin vuoden kuunneltavista kappaleista itse harvinaisuus, ei, ei mulla ei tarvitse tarjota enää muita kuunneltavaksi kuin tämä ja pari kolme muuta siltä vuodelta... hej!

ai niin noin 3.5 - 4.0 pist. noh, tuo yläraja on tietysti teesk.... liioittelua, ja tietysti uskomattoman paljon ollakseen näinkin tuore kappale... mutta viime vuosien tai vuosikymmenien suosikkini ovatkin tulleet lähes järjestään tuolta euroopan koillislaidalta... kreikasta, entisen jugoslavian alueelta, ... jne. turkki ja Israel, vanhoja lemppareitani.. ... tai melkein kokonaan... Viimeisin erikoisen hyvä viisu taisi olla se Kreikan Opa (-10?) mutta siis hyhh ja öhhh noita läntisempien maitten musiikillisia jotensakine epäaitoja sekoiluja....

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 23 Loka 2016, 22:30
Kirjoittaja Leonardo
Kaunis ja tunnelmallinen laulelma, mutta ah niin kovin unohdettava. En ihmettele vaatimatonta menestystä, kun ei tässä ole mitään koukkua eikä mieleenjäävää kertosäettäkään.
Rousku kirjoitti:Olen ajatellut laatia kymmenen viime vuoden ajalta top-listan unohtuvimmista viisubiiseistä, ja tämä on yksi vahva ehdokas kärkisijoille. Ihan nätti, mutta eipä sitten muuta.
Täsmälleen! :peukku:


Heikot kolme tähteä.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 29 Loka 2016, 02:14
Kirjoittaja kuu-kuu
Mitä vikaa tässä on? 'Ei sen enemmän kuin lähisuutarissa tai parturissa. Soinnut, kitaran tiuksaus, jousien paisto, ei mikään ole vinossa. Mutta minkä tähden tämä pitäisi nostaa kaiken biisivyöryn kärkeen. Miksi tämä voittaisi huolella tehdyt muka-michaeljacksonit -madonnat sun muut. Euroviisukisa on kylmä ja karu, siellä pärjäävät vain biisit, jotka on tehty kaikille ja hipelöimään niskan pohjaa, (ja jalkojen väliä?. '
Tämä biisi jättää ulos lumihankeen.

Re: Kypros 2013: Despina Olympiou – An me thimase

Lähetetty: 28 Joulu 2016, 22:47
Kirjoittaja Leo
Despina on miellyttävä, varmaotteinen laulaja. Kappaleen mielettömän hieno alku pistää odottamaan kappaleelta paljon. Odotukset eivät kuitenkaan täyty. kappale on rauhallinen, kaihoisa - ja valitettavasti jää unohduksiin. Symppis silti. Hyvästä yrityksestä kolme tähteä.