Sivu 1/1

Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 17 Joulu 2016, 21:09
Kirjoittaja Katie Boyle
Kuva Kuva KuvaKuva Kuva
:ranska:
Maa: Ranska
Vuosi: 2015
Kappale: N'oubliez pas
Esittäjä: Lisa Angell
Säveltäjä: Michel Illouz / M. Albert
Sanoittaja: Laure Izon / M. Albert
Sijoitus finaalissa: 25./27
Pisteet finaalissa: 4
Sanat: https://www.eurovision.tv/event/lyrics? ... song=32613

Vuonna 2015 Ranska luotti viisumittelöissä nuoruuden sijaan elämänkokemuksen myötä tulleeseen kypsyyteen ja tulkintaan. Ranskalainen France 2 -televisio kanava paljasti heti alkuvuodesta valinneensa tuolloin 46-vuotiaan Lisa Angellin maan euroviisuedustajaksi Wienin kisoihin. Teini-ikäisestä asti julkisesti laulanut Lisa Angell oli luonut ennen tätä vuosia uraa esiintyvänä artistina Ranskan Rivieralla ja levyttikin ensimmäisen studioalbuminsa vasta vuonna 2011.

Lisa Angellin kilpailukappale “N’oubliez pas” (suom. Älkää unohtako) oli tehty jo edellisvuoden marraskuussa ja alkujaan sen tarkoitus oli muistella ensimmäisen maailmasodan tapahtumia ja kunnioittaa sen uhreja. Kappaleen sanoma sai ranskalaisten keskuudessa nopeasti kuitenkin aivan uuden, ikävänkin merkityksen alkuvuodesta 2015 tapahtuneen Charlie Hebdon terrori-iskun myötä. Lisa Angell sanoi tuolloin, että hänen kilpailukappaleensa kertoo ennen kaikkea toivosta, rauhasta, rohkeudesta ja solidaarisuudesta.

Kappaleen on taustalta löytyy salanimeä M. Albert käyttänyt ranskalaissäveltäjä Robert Goldman, joka on tehnyt yhteistyötä myös esimerkiksi Celine Dionin ja Patricia Kaasin kanssa. Aikaisempaa viisukokemusta Goldmanilta löytyy jo vuodelta 2001, jolloin hän kynäili taiteilijanimellä J. Kapler Natasha St-Pierin edustuskappaleen “Je n’ai que mon âme”. Goldman sävelsi Angellin kappaleen yhdessä Michel Illouzin kanssa ja sanoitti puolestaan yhdessä Laure Izonin kanssa.

Yhtenä EBUn suurena rahoittajamaana Ranska pääsi automaattisesti euroviisujen finaaliin. Finaalissa Ranska sai pahamaineisen esiintymisnumeron kaksi. Kakkosen kirous oli valloillaan myös Wienin illassa. Ranskan lopputulokseksi jäi neljä pistettä (kolme Armeniasta ja yksi San Marinosta) ja 25. sija.

Aiemmin Viisulassa: Ranska 2001: Natasha St-Pier - Je n'ai que mon âme

Lisa Angell Facebookissa

Lisa Angell Twitterissä

Lisa Angell Spotifyssa

Lisa Angell YouTubessa
Kuva
http://www.lisaangell.fr

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 17 Joulu 2016, 21:23
Kirjoittaja WildDance
Ihan älyttömän tylsä ja kylmä kappale. Ranska oli hieman myöhässä.

:ranska:

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 17 Joulu 2016, 21:29
Kirjoittaja klaus-12
Vahva ballaadi, joka jäi valitettavasti finaalissa muiden jalkoihin. Vahvat neljä tähteä.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 17 Joulu 2016, 21:30
Kirjoittaja Terasbekoni
Lisan livetulkinta ja loppua kohden kasvava tunnelataus ovat tässä parasta; hienoa, että Ranska päätti vaihteeksi luottaa kypsään artistin. Biisikin sai itselleni viimeistään marraskuun 2015 terrori-iskujen myötä aivan uuden merkityksen, mutta kaikesta huolimatta itse sävellystä ei edelleenkään miksikään omaperäisyyden riemuvoitoksi voi sanoa. Kokonaisuutena sellaista parempaa keskitasoa, jolle lähtee tänään kolme vahvaa tähteä.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 17 Joulu 2016, 21:32
Kirjoittaja Serduchka
:ranska: :ranska: :ranska:

Kyllä on sitten turhanpäiväinen kappale. Pärjäsi ihan odotetunlaisesti.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 18 Joulu 2016, 00:48
Kirjoittaja Elvis
:ranska: :ranska: :ranska: :ranska:

Minusta tässä on jotain jylhää ja sielua ylevöittävää. Lisan upea tulkinta finaalissa nosti tämän osakkeita huomattavasti. Siinä oli tunnelatausta kerrakseen. Visuaalisestikin pidin esityksestä, tausta ja sotilaat. Aivan liian aliarvostettu teos.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 18 Joulu 2016, 10:18
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan kaunis balladi ja tunnelmallinen esitys, mutta todella hukkuu kakkospaikalle Wienin balladifinaalissa, joten menestys ei yllätä ollenkaan. Kolme minulta.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 18 Joulu 2016, 11:21
Kirjoittaja Viiksivallu
Nätti, mutta auttamattoman tunkkainen. Tällä olisi ollut paikkansa 70-luvulla.

:ranska: :ranska:

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 18 Joulu 2016, 19:44
Kirjoittaja andre06
:ranska: :ranska: :ranska:
Ihan ok, ei ihastuta eikä vihastuta. Aika mitäänsanomaton, jäi ihan odotetusti finaalissa muun balladi massan jalkoihin.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 19 Joulu 2016, 06:00
Kirjoittaja TomppaJr
Yllättäen ehkä suurin nousija 2015 kappaleista. Saattaa olla, että sanoituskisoilla on osuutta asiaan, sillä siellä tähän väsättiin kolme upeaa sanoitusta, jotka kaikki avasivat kappaletta ihan uudella tavalla. Nykyään kehtaan antaa jopa neljä tähteä, vaikka aloitti kakkosesta.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 19 Joulu 2016, 06:22
Kirjoittaja Rousku
Minulle tämä toimi nyt paljon paremmin kuin siellä keskellä viisujen balladimerta. Ehkä kolme ja puoli tähteä, mutta jospa tantta esittäjä hellyttäisi pyöristämään neloseen? Biisiin itseensä ei niin luovuutta ole tuhlattu, mutta onhan tulkinta väkevää.

Kaikki viisut eivät visuaalisesti oikein toimineet tuolla Wienin ahdistavalla metalliputkilavalla, mutta tämä onnistuu. Putket ovat kuin mitäkin tykinpiippuja.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 19 Joulu 2016, 08:27
Kirjoittaja Serduchka
Lisa Angell on levyttänyt parempaakin musaa, esim. tämän Édith Piaf -coverin. :ihana:On acalla ääntä, mutta tää biisi oli aika pettymys, kun tutustuin muistaakseni jo viisuja ennen naisen omaan aiempaan tuotantoon.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 19 Joulu 2016, 21:19
Kirjoittaja jdjj22
Nippa nappa kallistun kolmen tähden puolelle lähinnä toimivan live-esityksen ansiosta. Kuten täällä on jo todettu;
kovin tutunkuuloinen sävellys, tulkinnassa sitten on enemmän kypsyyttä.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 29 Joulu 2016, 22:56
Kirjoittaja Leonardo
Hieno, koskettava balladi, joka kasvaa komeasti voimistuen loppuun saakka. :kups: Lisan tulkinta on hyvin linjassa kappaleen kanssa ja loppu on todella upea, toivoa herättävä. Esityksen tausta oli erityisen onnistunut ja rumpalikohtaus oli hyvin vaikuttava. Kappale on ajankohtainen sanomaltaan, vaikka sadan vuoden takaisia tapahtumia muistellaankin, mikä sinänsä on surullista, koska ihmiskunta ei koskaan näytä oppivan. Mutta sitä suuremmalla syyllä unohtaa emme saa.

Vahvat neljä tähteä. <3

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 29 Joulu 2016, 23:12
Kirjoittaja Leo
Leonardo kirjoitti:Hieno, koskettava balladi, joka kasvaa komeasti voimistuen loppuun saakka. :kups: Lisan tulkinta on hyvin linjassa kappaleen kanssa ja loppu on todella upea, toivoa herättävä. Esityksen tausta oli erityisen onnistunut ja rumpalikohtaus oli hyvin vaikuttava.
Niin samaa mieltä :hali: . Lisan tulkinta oli loistelias ja taustalta tullut rumpalien armeija suorastaan mykistävä. On niin suuri vääryys, että tällainen upea balladi, oikeaa Musiikkia, saa muutaman irtopisteen ja jää hännille tuloksissa. Jos oli tämän Ranskan viisun sanoma ajankohtainen sadan vuoden takaisten tapahtumien vuoksi, niin Pariisin tapahtumat toivat tämän kappaleen vielä loppuvuonna 2015 valitettavan ajankohtaiseksi. Mutta N'oubliez pas. Viisi tähteä.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 01 Tammi 2017, 17:59
Kirjoittaja Ihme_Mies
Upeaa, vaikuttavaa, onnistunutta, piristävää paatosta. :joojoo:
Vahvat neljä tähteä.

Re: Ranska 2015: Lisa Angell - N'oubliez pas

Lähetetty: 28 Tammi 2017, 03:03
Kirjoittaja kuu-kuu
Ranskalaisten euroviisuhistoria tässä kappaleessa. Se historia, jossa ovat voittaneet kymmenen kertaa tai enemmän Ranskan, Monacon, Luxenburgin ja kenen kaiken maan edustajana. Samaa raskaspainesteista iskelmää, jota korostetaan päänheilutuksella, osoituksilla ja kaikenlaisella paatoksella. Hirvittävä biisi. Aivan homeisen ärsyttävä. Jos olisin kuullut tämän lapsena olisin antanut sata pistettä, mutta kun tiedän juonen, ei tämä liikuta.