Sivu 1/2

Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 16:00
Kirjoittaja lharju
:serbia:
Kuva
Maa: Serbia
Vuosi: 2010
Kappale: Ovo je Balkan
Esittäjä: Milan Stanković
Säveltäjä: Goran Bregović
Sanoittaja: Marina Tucaković
Sijoitus semifinaalissa: 5./17
Pisteet semifinaalissa: 79
Sijoitus finaalissa: 13./25
Pisteet finaalissa: 72
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2010rs
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Serbia2010.html

Vuodeksi 2010 Serbian televisio ilmoitti, ettei se aio järjestää perinteiseen tapaan Beovizija-kilpailua maan euroviisuedustajan etsimiseksi. Syitä olivat Serbian television huono taloudellinen tilanne ja lisäksi edellisenä vuonna kilpailun tulokset olivat jääneet harmittamaan monia, kun kolmehenkinen asiantuntijaraati oli jyrännyt oman suosikkinsa kansan puhelinäänestystuloksen ohi.

Serbian televisio kutsui euroviisunsa säveltäjäksi Goran Bregovićin (s. 22. maaliskuuta 1950), joka on yksi koko Balkanin alueen kansainvälisesti tunnetuimpia ja arvostetuimpia muusikoita. Bregovićin ura muusikkona alkoi jo teini-ikäisenä. Hänen yhtyeensä Kodeksi ja Bijelo Dugme olivat Jugoslavian maineikkaimpia rock-yhtyeitä. 90-luvulta lähtien Bregović on esiintynyt pääasiassa soolona, useimmiten taustayhtyeensä The Wedding and Funeral Orchestran kanssa. Bregović on esiintynyt ympäri maailmaa. Hänen musiikkinsa yhdistelee eteläslaavilaista ja romanimusiikkia nykyaikaiseen populaarimusiikkiin. Bregović on myös ansioitunut elokuvasäveltäjä. Hänen musiikkiaan on kuultu muun muassa lukuisissa ranskalaisissa elokuvissa. Pitkän uransa aikana Bregović on noussut todelliseksi Balkanin alueen legendaksi, eikä siten ole ihme, että hänet valittiin vastaamaan vuonna 2008 Serbiassa järjestettyjen Euroviisujen finaalin väliaikanumerosta, jossa kuultiin lukuisia Bregovićin klassikoita.

Goran Bregović sävelsi kolme euroviisutyrkkyä ja Serbian televisio valitsi myös kolme solistia tai esiintyjäryhmää, jotka pääsivät näitä karsintaehdokkaita esittämään. Emina Jahović sai esitettäväkseen laulun Ti kvariigro, Milan Stanković laulun Ovo je Balkan ja Oliver Katić yhdessä Jelena Markovićin kanssa laulun Predsedniče halo. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Serbian euroviisuedustajaksi Oslon Euroviisuihin valittiin Ovo je Balkan, joka keräsi yli 58 % äänistä.

Serbian euroviisu vuodelle 2010 oli todellinen uuden ja vanhan sukupolven muusikoiden kohtaaminen, sillä laulun solisti, tuolloin 22-vuotias Milan Stanković, oli yksi suurimpia nuorison suosikkeja Serbiassa. Hänen uransa alkoi vuonna 2007 Zvezde Granda -kykykilpailusta. Milanin omaperäinen tyyli ja ulkonäkö keräsi nopeasti paljon ihailijoita nuorison keskuudessa. Milanin suurta fanitusta kutsuttiin serbialaisissa joukkoviestimissä termillä ”milanomania”. Milan oli Zvezde Granda -kilpailussa viikosta toiseen tekstiviestiäänten ykkönen aina tippumiseensa asti. Lopulta hän sijoittui kilpailussa kuitenkin vasta neljänneksi. Kilpailussa näimme Milanin tulkitsevan muun muassa euroviisuklassikon Lane moje.

Ovo je Balkan herätti ihmetystä Länsi-Euroopassa, mutta laululla uskottiin olevan kuitenkin hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin. Laulun uskottiin keräävään paljon kannatusta itäisemmästä Euroopasta, ja lisäksi solisti Milanin uskottiin herättävän mielenkiintoa muuallakin, kuten myös tieto siitä, että laulun oli säveltänyt kansainvälisesti arvostettu Goran Bregović. Serbia pääsikin jatkoon Oslon Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista 25. toukokuuta. Semifinaalissa Ovo je Balkan sijoittui viidenneksi 79 pisteellä ja laulu keräsi pisteitä osallistujamaiden enemmistöltä. Finaalissa Ovo je Balkan keräsi pisteitä enää lähinnä niiltä mailta, jotka olivat muistaneet Serbiaa muutenkin usein korkeilla pisteillä. Tuloksena oli 72 pistettä, jotka oikeuttivat 13. sijaan. Yleisöäänestyksessä Ovo je Balkanin sijoitus oli ollut peräti kymmenes, kun taas pelkässä raatiäänestyksessä laulu olisi sijoittunut vasta sijalle 21.


Milan Stanković Spotifyssa

Milan Stanković YouTubessa
Kuva Kuva
Kuva Kuva
Kuva
Kuva

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 16:02
Kirjoittaja Tom Tom
:serbia: :serbia: :serbia: :serbia: :serbia:

Yksi kaikkien aikojen parhaimmista klassikoista. Ei mitään muuta sanottavaa. :kups:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 16:12
Kirjoittaja WildDance
Ärsyttävä kappale. Kappale on liian sekava. Todella hyvä vuoden huonoimmistoa...


:serbia: :serbia:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 16:21
Kirjoittaja Rousku
Ihastuttava torvihumppa, mutta Oslon live meni melko lailla penkin alle. Olisivat vain pysyneet siinä, mitä Serbian karsinnassa nähtiin (ja Milan nuotissa :roll:). Nyt meni liian patsasteluksi, vaikka tässä pitäisi olla kansanomaisen rehevä ja hillitön. Jos nyt kuitenkin studioversion perusteella viiteen tähteen edelleen heltyisin.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 16:30
Kirjoittaja kuu-kuu
Biisejä ja esityksiä joita en halua enää kuulla enkä nähdä. Ei siinä mitään moitittavaa ole, että tuovat omaa iskelmäkansanmusaansa ja muokkaavat sille jonkinlaisen balkan-r&b-kalvon, päinvastoin, mutta en minä tahdo tuota naamaa enää nähdä. Kaksi mustaa ryssää.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 01 Helmi 2014, 22:31
Kirjoittaja Ihme_Mies
^ :mrgreen: Minäkään en halua nähdä kyseisen olennon naamaa, enkä etenkään hiustyyliään, enää ikinä. :rullaati: Mutta biisi on ihan onneton myös. Yksi sääli-tähti.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 00:55
Kirjoittaja ta1ja
Kansallisen karsinnan esitys oli mahtava tosiaan, viisuissa sitten mentiin anonyymimpaan suuntaan. Mutta yhtä kaikki, tykkään tällaisesta Balkanista, näihin ei kyllästy niin nopeasti kuin balladeihin, tai siis keskinkertaisiin balladeihin. Viis pistettä onnistuneelle yhdistelmälle uutta ja perinnettä.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 10:09
Kirjoittaja jee euroviisut
Ihan hauska balkanilaishumppahan tässä. Huvitti tuolloin ja jaksaa huvittaa vieläkin. Olisi saanut paremminkin pärjätä. Helpot neljä. :peukku:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 10:54
Kirjoittaja Maalaispoju
Hrrr... Mä en voi sietää tätä kappaletta, hirvee sekamelska. En tykkää sit ollenkaan, yksi tähti!

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 13:01
Kirjoittaja Valkealalainen
Tällaisia kuuluu euroviisujen ollakin! Omakielisiä, persoonallisia humppia. Pidän!

***** tähteä.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 13:03
Kirjoittaja Zera
Minusta tämä on erittäin mainio humppa, viisi tähteä.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 13:10
Kirjoittaja Leonardo
Ihanat Balkan-torvet. :ihana: Tämä on kaikinpuolin mahtavan erikoinen Balkan-viisu, loistava yhdistelmä etnisyyttä ja modernismia, vakavuutta ja huumoria - ja hieman hölynpölyä kaupan päälle. :heh: Kertosäettä on kiva hoilata mukana. :mrgreen: Siinä olen samaa mieltä kuin muutamat muut jo aiemmin, että Serbian karsinnassa nähty esitys oli parempi. :joojoo: Mutta kyllä tämäkin saa aina hyvälle tuulelle - ja kaipaamaan Belgradiin tai minne vain Balkanille. :uujee:

Viisi tähteä. Hieman ehkä Balkan-lisää, mutta minkäs teet kun ovo je Balkan. <3

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 15:52
Kirjoittaja Hazard
Serbia onnistui! Saan jotain erikoisia nautintoja tästä biisistä, mutta en voi antaa neljää tähteä enempää. Onhan tämä hauska. :heh:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 02 Helmi 2014, 20:21
Kirjoittaja Serduchka
:serbia: :serbia: :serbia: :serbia: :serbia:

Viihdyttävä etnohumppa.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 03 Helmi 2014, 18:13
Kirjoittaja Samza
Vähän tässä on korvamadon vikaa... :heh: En muista, miten oon tän tähdittänyt aikoinaan, mutta kyllähän tämä aivan keskiverto viisu on! :joojoo:

:serbia: :serbia: :serbia:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 03 Helmi 2014, 18:30
Kirjoittaja romualdo
tää on tietysti aivan järkyttävän hyvä, varsinainen veliponteva... parhaita balkan-juttuja tietysti, tämän vuosituhannen puolelta... tämä vaan vie mukanaan eikä muuta voi kuin vikistä... nautinnosta... musiikin huumasta... tuo kansallisten karsintojen huikea etno-kostuumi-esitys olisi pitänyt ehottomasti olla tuollaisenaan myös finaalisa. Miks niin monet esitykset pilataan finaaleissa siis koreografioiltaan... yritethään tehä niin niin - mahollisimman yleiseurooppalaisiksi ja paljaspintaisiksi nekin - yöhk ...
5 pist.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 03 Helmi 2014, 21:38
Kirjoittaja Leo
Tämäkö klassikko? :rofl: :rofl: :rofl:
Mr. Hair is on the stage. Stailinsa on uniikkia :heh: . Kappaleessa on mukavia balkanaineksia torvista ja poljennosta lähtien. Milanilla on hyvä lauluääni, mutta vireessä hän ei pysy yhtään. Voi hyvänen aika sentään, miten kamala live. Levyltä tai karsinnoista pitää tämä kappale kuunnella, jotta siitä saa käsityksen. Koreografia on hyvä ja stailaus tyköistuvaa. Vahva kolmonen tänään.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 03 Helmi 2014, 22:02
Kirjoittaja ta1ja
^ :puna: Minun täytyy kyllä nyt sanoa, että minua ei häirinnyt yhtään varisnaisen kisankaan mikään epävireisyys. Tai siis en edes huomannut sellaista kun ne harmoniat naukuvat instrumenttienkin osalta muutoinkin niin niin etnosti epätotutusti. En ole niin sisällä, että edes tietäisin mitä tavoitellaan, minulle meni laulu ihan täydestä :heh: . Karsinnan stailauksesta tykkäsin enemmän.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 04 Helmi 2014, 22:56
Kirjoittaja akuankka13
Mahtava balkanhumppa iskevällä poljennolla. Aikoinaan oli ylivoimainen suosikkini, mutta nyt ovat muutamat kappaleet kirineet ohi. Viisi tähteä toki edelleen annan, ja ehkä vielä yhden ylimääräisen Milanin tukalle.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 05 Helmi 2014, 13:15
Kirjoittaja AntSa
Tämä taisi olla Osloon lähtiessäni itselläni aivan kärjessä. Jotenkin tähän kuitenkin kyllästyi jo viisuviikon aikana. Ei enää hauskuuttanut samalla tavoin. Eipä ole tullut kuunnelluksi reissun jälkeen. Vahva KOLMONEN. :uujee:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 05 Helmi 2014, 14:13
Kirjoittaja Elvis
Todella omaperäinen ja upea Ääninen laulaja.
Hauska kappale. Esitys tosin jäi hieman kylmäksi mutta ****

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 05 Helmi 2014, 17:53
Kirjoittaja Weewa
Aivan mielettömän hyvä biisi! :tuuletus: :ihana: Rakastan tätä laulua! Hirveen hyvä sävellys ja mieletön esittäjä! :kups: Tahdon, että tämä laulu soitetaan hautajaisissani! <3

VIISI tähteä! :tapu:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 05 Helmi 2014, 18:00
Kirjoittaja TomppaJr
Minulle tämä ei ole ikinä noussut mihinkään elämää suurempiin sfääreihin, mutta silti vahvahko nelonen. Voihan toki olla, että tämä on onnistunut salakavalasti turmelemaan mielikuvani kappaleesta. :heh:

Tiputa bonuskirje :laulaa:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 07 Helmi 2014, 12:30
Kirjoittaja Mattan
Bonuskirjettä en välttämättä Milanille tiputa, mutta kyllähän kolme tähteä lienee tälle oikein passeli.

Aluksi pidin neljän tähden edestä, mutta viisulive vei tunnelmasta suuren osan. En varsinaisesti kuuntelisi tätä ilokseni, mutta saattaisin kyllä korottaa äänenvoimakkuutta, mikäli tämä tulisi radiosta (enkä nyt sen takia, että se olisi yllättävä viisubongaus).
Ei välttämättä säveltäjän parhaimpia teoksia, mutta tässä on jokin mielenkiintoinen polje, joka jää mieleen. Ja mieleen jääkin.

Pidin ensin neljän tähden edestä, nyt irtoaa vahvat kolme.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 07 Helmi 2014, 20:34
Kirjoittaja Dublin
Monet pitää tästä, Dublin ei... kerrassaan hirveää turbofolkia. Kuluvan vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen häntäpään kymmenikössä. Kaikki mättää: niin kappale itsessään kuin sen ylöspanokin. Olenkohan huumorintajuton :heh:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 09 Helmi 2014, 14:01
Kirjoittaja Axell
Ei ole tämä oikein koskaan kolahtanut. Hyvin sekava kappale.
:serbia: :serbia:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 16 Helmi 2014, 01:30
Kirjoittaja Happy
Tässä viisussa on just se esimerkki miks viisut joskus niin hävettävät :puna:
Mua edelleen ihmetyttää et millä ilmeellä Milan saanut itsestään suositun Serbiassa.. :rofl:
Tää on niin surkee viisu esittäjää myöten että lähinnä naurattaa, siitä lisäpiste = 2 tähtee :mrgreen:
TomppaJr kirjoitti: Voihan toki olla, että tämä on onnistunut salakavalasti turmelemaan mielikuvani kappaleesta. :heh:

Tiputa bonuskirje :laulaa:
Tää on kyl täyttä kultaa, luulin et ois jo jutuubista poistettu. mut näköjään tallella edelleen :peukku:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 11 Huhti 2014, 14:43
Kirjoittaja klaus-12
Ihan ok, mukava kappale
:stara: :stara: :stara:

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 21 Elo 2016, 12:02
Kirjoittaja Erikoisala
:serbia: :serbia: :serbia: :serbia:
Tarttuva kappale, miinus siitä että studioäänitys ei kuulosta niin hyvältä kuin (semifinaalin) live.

Re: Serbia 2010: Milan Stanković – Ovo je Balkan

Lähetetty: 10 Touko 2019, 17:28
Kirjoittaja Hanhis
Tämä edustaa mulle ikivihreitä viisuhyminöitä. Keväällä 2010 mulla oli Milania kohtaan pieni viisuviha, koska kaverini kannatti tätä ja inhosi Lenaa ja itse puolestaan olin ihan hulluna Lenaan, joten piti vastapainoksi inhota Milania. Niin se menee siinä iässä! Salaa kuitenkin sytyin jo silloin tähän ja näin vuosien jälkeen voin myöntää, että koreasti Ovo je Balkan iskeytyy jalan alle. Hyvän tuulista mieltä riittää koko kansalle! Biisi on myös hauskalla tavalla vinossa eikä ole se kaikkein tyypillisin pop+balkan yhdistelmä. Serbian paras viisu? Mahdollisesti.

Viisi. *****