Sivu 1/1

Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 09:30
Kirjoittaja Aintsu
:liettua:
Kuva
Maa: Liettua
Vuosi: 2012
Kappale: Love is blind
Esittäjä: Donny Montell
Säveltäjä: Brandon Stone
Sanoittaja: Brandon Stone
Sijoitus semifinaalissa: 3./18
Pisteet semifinaalissa: 104
Sijoitus finaalissa: 14./26
Pisteet finaalissa: 70
Sanat: http://www.diggiloo.net/?2012lt
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/10s_20s/Lithuania2012.html

Donatas Montvydas eli Donny Montell syntyi lokakuun 22. päivänä vuonna 1987 Liettuan pääkaupungissa, Vilnassa. Perheen äiti oli voimistelija ja isä soitti rumpuja kuuluisassa hard rock -yhtyeessä nimeltä Plackartas. Donnyn isosiskosta puolestaan kasvoi aikuisiällä ammattitanssija.

Julkiset esiintymiset Donny aloitti jo kuuden vuoden iässä, kun hänen laulunopettajansa innoitti hänet osallistumaan nuorille laulajille tarkoitettuun Dainų dainelė -laulukilpailuun. Donny voitti vuonna 2008 Valko-Venäjällä järjestetyn Slavianskij Bazar -festivaalin. Nuori mies on pärjännyt erinomaisesti myös tanssikilpailuissa. Hän voitti Tanssii tähtien kanssa -tyylisen televisioidun tanssikilpailun ja sijoittui neljänneksi parinsa kanssa Eurovision Dance Contest -kilpailun Liettuan karsinnoissa.

Donny Montell kokeili siipiään Liettuan viisukarsinnoissa ensimmäisen kerran vuonna 2009. Hän sijoittui heti hienosti toiseksi. Seuraavana Donnylla oli epäonnea matkassa, kun hänen kappaleensa “Running fast” hylättiin semifinaalivoiton jälkeen, koska hän oli esittänyt kappaleen monta kuukautta liian aikaisin. Vuonna 2011 Donny oli mukana finaalissa jopa kahdella kappaleella, mikä kenties aiheuttikin äänten jakautumisen. “Let me” sijoittui viidenneksi ja duetto “Best friends” niin ikään Liettuaa edustaneen Sasha Sonin kanssa jäi kymmenenneksi.

Vuonna 2012 Donny Montell saavutti viimein haaveilemansa edustuspaikan. Liettuan finaalissa kilpaili 14 sävelmää, jotka olivat selvittäneet tiensä neljästä eri semifinaalista. Finaalin ensimmäiseltä kierrokselta superfinaaliin selvisivät kolme eniten tuomariston ja televisionkatsojien ääniä saanutta. Lopullisen voittajan päätti ehkä hieman epädemokraattisesti yksin tuomaristo. Heidän suosikkinsa oli Donnyn esittämä “Love is blind. Kappaleen sävelsi ja sanoitti georgialainen Brandon Stone, jonka aktiivisimmat euroviisuharrastajat muistanevat Ukrainan vuoden 2010 ensimmäisestä viisufinaalista, jonka voittokappaleen “I love you” hän sävelsi.

Liettuan kappale kuultiin Euroviisujen toisessa semifinaalissa. Donny Montell saavutti siellä kolmannen sijan ja 103 pistettä. Finaalissa sijoitus oli neljästoista, mikä on Liettuan toiseksi paras sijoitus Euroviisuissa. Vuonna 2012 ilmestyi myös Donny Montellin omaa nimeä kantanut debyyttialbumi.

Donny Montell Spotifyssa

Donny Montell YouTubessa

Donny Montell - Love is blind (semifinaali)
Kuva
https://www.facebook.com/donnymontellofficial
https://twitter.com/DonnyMontell

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 09:53
Kirjoittaja jee euroviisut
On tässä pöpimmässä loppuosuudessa ihan iskevä komppi periaatteessa ja esitys on ihan taidokas, mutta tylsäksi jää silti. Balladin muuttuminen popimpaan suuntaan ei ole oikein hyvä idea tässä. Huikean kovatasoisen Bakun finaalin toiseksi huonoin Maltan jälkeen. Kaksi. :roll:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 11:02
Kirjoittaja Elvis
Tuteikas alku monipuoliselle biisille.
Donny pääsi myös hieman näyttämään hevi taustaansa ärähtelyllään.
Kappale on hyvä ja esitys ammattimainen.
****

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 12:50
Kirjoittaja Pete
Kyllä tämä pyöristyy neljään tähteen itsevarman esittäjän ja mukavan melodian ansiosta. :joojoo:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 15:24
Kirjoittaja Hazard
Yllätyin finaalipaikasta, ja ennen kaikkea niinkin hyvästä sijoituksesta. Siskoni tykkää. :niinpa: Minä olen siinä kolmen tähden rajamailla. Side oli siisti idea.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 15:32
Kirjoittaja AntSa
Sympaattinen kaveri ja ihan kelpo kipalekin. Ei kuitenkaan ole tullut juurikaan reissun jälkeen kuunnelluksi. Kiva KOLMONEN. :uujee:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 15:43
Kirjoittaja Serduchka
:liettua: :liettua: :liettua: :liettua: :liettua:

Ihana biisi! Jälkeenpäin periaatteessa tajuan, miksi pärjäsi niin yllättävän hyvin. Tässä oli kyllä jotain ihmeellistä lämpöä live-esityksessä vaikkei biisi mistään lämpimimmästä päästä olekaan.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 16:04
Kirjoittaja Leo
Minusta tämä on jotenkin vastenmielinen ja luotaantyöntävä kokonaisuus. Donny on toki osaava laulaja ja tanssiakin osaa hän. Mustanaamioaloitus on ihan ok, mutta sitten naamio tempaistaan pois, tyyli muuttuu viipyilevästä introsta perusdiskohutuksi - ja pilalle tämä minusta menee juuri sen vaihtokohdan muuveissa :draamaa: . Ei finaaliin, eikä niin korkealle kuin miten sijoittui, sanon ma. Yksi tähti Donnyn laulutaidosta.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 16:58
Kirjoittaja Paper Gangsta
Kuulostipa hyvältä pitkästä aikaa! En fanittanut kisojen aikana,mutta kappale on auennut uudella tavalla myöhemmin. Draamaattisuuttahan tässä haetaan kenties liikaakin ja side menee enemmän komiikan puolelle. Neljä pojoa ja ihan kelpo Liettuan viisuksi! :uujee:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 17:03
Kirjoittaja WildDance
Vähän laimea viisu. Ei olisi ansainnut finaalipaikkaa. Outo esitys...

:liettua: :liettua:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 17:46
Kirjoittaja Leonardo
Tämä on vähän oudon sekava kokonaisuus. Viipyilevä alkuosa on ihan liian pitkä (Donny-parka joutuu kovin pitkään olemaan side silmillään) ja sitten se muutos tehdään kovin korostetusti. Pidän kyllä nopeatempoisesta loppuosasta muuten, mutta Donnyn tapa ylidramatisoida lauluaan ja esitystään hivenen tökkii. Taitoa häneltä löytyy, mutta nyt meni vähän ylinäyttelemiseksi. Hieno voltti, jäin vain ihmettelemään, oliko sillä jotain funktiota tarinassa. Plussaa Peten mainitsemasta itsevarmuudesta, jota osoitti mm. se, että Donny esiintyi lavalla ihan yksinään. Tosin nyt tuli mieleen, että ehkä sittenkin olisi ollut parempi ottaa mukaan pari taustatanssijaa, niin Donny olisi voinut keskittyä enemmän laulamiseen, kun ei olisi tarvinnut yksin tehdä kaikkea... :draamaa:

Kolme tähteä.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 19:17
Kirjoittaja Hapa
Tää on älyttömän hyvä! Harmi vaan, että biisi loppuu ihan kesken. Mainio komppi, hyvä laulaja ja hieno sidetemppu. Vuotensa toiseksi paras ja heti tämän jälkeen tulikin lavalle se paras, Bosinian ihana Maya Sar.

No onneksi tässä ei ollut tanssioita pilaamassa tunnelmaa. En tykkää tanssioista yleensä ollenkaan, ja harmi, että nykyään viisuissa nin harva uskaltaa esiintyä lavalla yksin. Ei taustakuoronkaan samassa kohtaa pitäisi seisoa, vaan jossain kaukana taustalla, kuten joskus oli tapana. Mut nää on niin makuaisoita... 5 tähteä.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 08 Helmi 2014, 21:27
Kirjoittaja kuu-kuu
Nyhjäävää, suttuista vanhankuuloista soul-r&b:tä, joka surullisesti on vain vanhankuuloista eikä modernilla tavalla retroa. Side silmillä -meininki hupaisan tyhmää ja helppoa osotella mistä laulussa kerrotaan. Timo Koivusalo harrastaa samaa Suomessa, kun panee heti alkukuvaan varjon kaksipäisestä kotkasta elokuvassaan Kaksipäisen kotkan varjossa. Vain pikku kakkonen.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 09 Helmi 2014, 11:46
Kirjoittaja mpappa
Puntarini kymppisakin tuntumassa, keinuvaa kuuntelumusaa. 4/5

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 09 Helmi 2014, 11:49
Kirjoittaja Zera
Tämä oli silloin aikanaan Liettuan ensimmäinen hyvä viisu sitten vuoden 2006 joten minusta tuntuu, että pidin tästä enemmän tuolloin ihan vaan sen takia :heh: Pidän kyllä yhä edelleenkin, etenkin kertosäe on hieno, neljä tähteä.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 09 Helmi 2014, 11:51
Kirjoittaja Valkealalainen
Ihan karseaa kuraa. Ehkä Liettuan surkein edustusviisu ikinä.

** tähteä.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 12 Helmi 2014, 23:41
Kirjoittaja akuankka13
Ammattitaitoinen ja monipuolinen kokonaisuus, josta en ihan saa otetta. Heikot neljä tähteä.

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 13 Helmi 2014, 01:23
Kirjoittaja Tom Tom
Tasokas, mutta liian näkymätön ja epäinnostava.

:liettua: :liettua:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 13 Helmi 2014, 12:39
Kirjoittaja Samza
Siis tää on tosi kiva biisi, mutta tuo surkea englannin kielen taitaminen ja suuret vireongelmat häiritsee live-esityksessä niin paljon, että tää jää kolmeen tähteen neljän taikka jopa viiden sijasta... :niinpa:

:liettua: :liettua: :liettua:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 14 Helmi 2014, 00:02
Kirjoittaja Ihme_Mies
Masentavan ennalta-arvattavaa höttöä. :eiei: "Nytkö se mauton jumputus alkaa?!" No, juuri silloinhan se alkoi. :roll: Jumputuksen jälkeen edes vähäinen mielenkiinto kappaletta kohtaan hiipui. Toinen tähti laulajan vakuuttavista akrobaatin kyvyistä.

:liettua: :liettua:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 14 Helmi 2014, 02:27
Kirjoittaja Happy
Laulaja on jotenkin ällö.. tää reaktio tulee tosi harvoin.. syynä lienee kuitenkin ilmeisesti toi kamala rätti sen päässä.. mä en vieläkään käsitä mitä se tekee sen päässä... okei biisi kertoo sokeesta ja kaikkea.. silti ööh :mitvit:
Sit noi Donnyn tanssit.... vähän too much :shock:

Mut biisistä tykkään, mukavaa melodiaa ja ilo korville :peukku:
Ja Donnyn ääni sopii myös tosi hyvin tähän


Silmät kiinni kuunneltuna tää sais 4 tähtee
mut koska viisut on tarkotettu show ja kuuntelun lisäks myös katseltavaks.. niiin 3 tähtee

14.sija (ja semin 3.sija) oli mulle aika yllätys mut hyvä vaan, ei se Liettuan viisuilut vaan pyöri sillä tavalla että jatkuvasti ollaan finaalin vikoilla sijoilla. Ja onhan tää heikkouksistaan huolimatta Liettuan 2010-luvun paras viisu

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 14 Helmi 2014, 09:54
Kirjoittaja tonywerner
Kovin on keskinkertainen ja pliisu, mutta muuten periaatteessa ihan o.k. Esitys meni vähän alleviivaavaksi ja överiksi :heh: "Rakkaus on sokea" - TAJUSITTEKO: SOKEA! Siksi silmäni ovat sidotut, kun olen SOKEA! :heh:
Biisistä tehty pidennetty discoremix toimii hyvin viisudiskon alkuillan taustamusana :joojoo:
Tasavahva kolmonen :)

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 14 Helmi 2014, 21:23
Kirjoittaja Axell
Ei tässä oikein mitään vikaa ole, mutta kun ei vain kolahda. :liettua: :liettua:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 31 Maalis 2014, 16:06
Kirjoittaja klaus-12
Tämä on aivan loistava
Vahva NELJÄ
:stara: :stara: :stara: :stara:

Re: Liettua 2012: Donny Montell - Love is blind

Lähetetty: 12 Heinä 2014, 18:43
Kirjoittaja TomppaJr
Donny vakuutti minut totaalisesti itse viisuissa. Huikea karisma jätkällä! :uujee: Ennen kv-kisoja en pitänyt kappaletta oikein minään, mutta Bakun live nosti biisin ihan uusiin sfääreihin. Kappaleenahan tämä on pönö ja vanhanaikainen, mutta Donnyn ansiosta tähdet nousevat neljään.