Sivu 1/1

Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 21 Elo 2018, 18:43
Kirjoittaja Serduchka
En löytänyt täältä vielä vastaavaa ketjua, joten päätin perustaa sellaisen! :mrgreen:

Leipovatko kuppilalaiset, hakevatko leipomuksensa mielummin kaupungilta jostain leipomosta vai tekevätkö kenties molempia? Minä leivoin nyt taas pienen tauon jälkeen georgialaisia hatsapureja tietynlaisella ohjeella, jotka muistuttavat vähän sellaisia perus taikinanyyttejä.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 21 Elo 2018, 21:52
Kirjoittaja Rousku
Leivon nykyään todella harvoin mitään itse, sillä söisin kuitenkin kaiken kerralla, mikä ei ole tarkoituksenmukaista. Ja rutiinikin mennyt. Leivon oikeastaan vain jouluksi.

Mutta lähin elintarvikkeita myyvä paikka minulla sattuu olemaan leipomo, ja kävin siellä viimeksi tänään. Ostin mukaani ruisreikäleivän ja söin paikan päällä mansikkaleivoksen teen kera. Leivoksen sai niin lähellä sulkemisaikaa puoleen hintaan. Se oli oikein maistuva!

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 22 Elo 2018, 10:26
Kirjoittaja TomBoi
Leivon melko usein ja leipoisin vielä enemmän jos olisi aikaa ja enemmän syöjiä. Pidän itseäni ihan hyvänä leipojana, ainakin taikinat onnistuvat aina, mutta koristelussa olisi varmaan parantamisen varaa.
Bravuurini on vadelmahasselpähkinäboston :surrur: Leipomisharrastukseni taisi alkaa vasta yläasteen köksän tunneilla, koska halusin saada siitä kympin (niinkuin kaikista aineista :heh: ) ja kotona laitetusta ruuasta ja leivonnasta sai jotain pisteitä :heh:

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 17 Syys 2018, 19:56
Kirjoittaja Serduchka
Leivoin taas! :eeek: :heh: Tällä kertaa valmistin omasta päästäni sellaisia metvurstipasteijoita, joissa on myös ruohosipulituorejuustoa. :kuolaus:

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 22 Syys 2018, 09:54
Kirjoittaja Pete
Yritän päästä eroon tattarijauhoistani, joten teen muffineja.

100 g leivontamargariinia/voita
2,5 dl maustamatonta jogurttia
3,5 dl tattarijauhoa
4 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta, siis 100% kaakaota)
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(suklaarouhetta ½ dl, ei välttämätön)

Sulata margariini ja sekoita siihen jogurtti. Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne märkiin. Paisto 200c keskitasolla tai alemmalla.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 25 Huhti 2020, 17:49
Kirjoittaja Pete
Tein banaani-valkosuklaakääretortun, johon tuli myös puolukoita. Iso virhe, koska olivat liian tujuja. :tajuton:

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/banaani ... aaretorttu

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 25 Huhti 2020, 20:49
Kirjoittaja romualdo
voimavarani eivät ole riittäneet baakelssihommiin, mut uudelta naapuriltani, nuorelta untuvikolta (18 v.) sain mokkapalan... maistiaisiksi. Hän kertoi leiponeensa myös sämpylöitä, ah... mitä omitoimisuutta tuolta hoitsupoitsulta. Tänään löysin eräästä dyykkays-naistenlehden-väliin-piilotetust yllätys-kuoresta niitä (edellisiin leipomuksiinkin kuuluvia) sörssel-nompparelli-koristeita, niitä pienenpieniä ohuita värikkäitä kakunkoristeeksi tarkoitettuja pätkiä = mintunmakuisia. Nakkasin ne huiviin eli suuhun...se siitä... tarjouskoreista saa kyl pullia... ikävä silti, niitä lapsuuden kotileipomuksia, kiviuunin ohraleipiä ym.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 07 Touko 2020, 16:22
Kirjoittaja Pete
Minulla on nyt tällainen rahka-omenapiirakka uunissa. Ihan jo tuoksun takia kannatti tehdä! <3

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 07 Touko 2020, 20:39
Kirjoittaja DenEurovise
Itse olen innostunut nyt koronakeissin aikana leipomaan. Tai siis olen kyllä aina pitänyt leipomisesta, mutta nyt kun ei ole muutakaan tekemistä, niin sitä on tullut tehtyä tavallista enemmän. Erityisesti pidän makeasta leipomisesta. Ongelma vain on, että yksinään tulee hirvittävän vähän syötyä mitään makeaa, eikä säilytystilaa juuri ole. Tällä viikolla olen leiponut kinuskikakun ja kaurakeksejä. Lisäksi tein omena-kaurapaistosta ja omatekoista vaniljakastiketta (todella hyvää, vaikka itse sanonkin). Aluksi tein vain itselleni sitä kakkua, mutta lopulta olenkin nyt järjestämässä jonkinlaisia äitienpäiväkahvituksia äidille ja sisaruksilleni, joten homma laajeni. Ehkä ne nyt tulee syötyäkin, kun on syöjiä. Yritän samalla päästä lopuista aleksanterinleivoksistani eroon, että pakastimeen vapautuu tilaa.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 26 Touko 2020, 19:17
Kirjoittaja MissBucharest
Mun alunperin koronabileisiin tekemästä koronakakusta tuli sellanen hitti, että sitä on saanut tehdä jo useammankin kerran :)
kuva

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 09 Kesä 2020, 22:25
Kirjoittaja Massiel
En muista koska olen viimeksi leiponut mutta kun alkoi kyllästyttää korona rajoitukset olen löytänyt siitä uuden harrastuksen. Tässä hyvä kahvikakun resepti vaikka juhannukseksi 200 g voita tai margariiniä 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl vehnäj. 1tl leivinj. 2tl van. sokeria 2 tl fariinisokeria. Vuokaan korppujauhoja Vaahdota voi ja sokeri lisää munat yksitellen lopuksi vehnäjauhot joihin sekoitettuna leivihjauhe sekä vanilliini ja fariinisokeri paista 175 asteessa 50 Min.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 21 Kesä 2020, 21:02
Kirjoittaja Rousku
No nyt minulla olisi kirjaimellisesti Cake to Bake! Eli opin, että marenkiakin voi valmistaa ilman kananmunaa, nimittäin niin eksoottisesta aineksesta kuin säilöttyjen kikherneiden liemestä. Tähän mennessä olen aina hulauttanut ne liemet viemäriin, mutta tuota on päästävä kokeilemaan, kunhan taas olen uunin ääressä. Vai voisiko ne kypsentää saunassa? Hellepäivänä auton konepellillä? Kikherneitä kyllä olisi purkillinen.

Opin tämän asian ristikkolehdestä, kun pähkäilin mitä muodostuisi vihjeestä "munaton vaihtoehto (aineksina popyhtye, sävel, barium)". Sehän on aquafabamarenkileivokset!

En ole mitenkään munille allerginen tai vegaani, mutta kaikkea kummaa kokkausta kiinnostaa kokeilla.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 16 Elo 2020, 19:15
Kirjoittaja Pete
Laitoin juuri elämäni ensimmäisen tiikerikakun uuniin. Resepti olikin yksinkertaisempi kuin oletin. Rima on aika korkealla, koska äitini on tehnyt noita jokaiseen meidän perheen juhlaan ja usein arkeenkin. :apuva: En voinut ripotella vuoan reunoille korppujauhoja, kun niitä ei ollut, mutta jospa grahamjauhot ajavat saman asian. :pliis:

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 16 Elo 2020, 19:21
Kirjoittaja DenEurovise
^Itse tein elämäni ensimmäisen tiikerikakun pari viikkoa sitten. Tein sein tuplaraidalla ja täytyy sanoa, että yllätin itsenikin siinä, miten kauniin kakusta sain. Toki myös maku oli kohdallaan. Tällä viikolla tekemälleni pumpulikakulle ei käynyt yhtä hyvin. Joko en ollut tarpeeksi huolellinen jauhottamisessa tai olin liian hätäinen kakun kumoamisessa, mutta se tarttui vuokaan kiinni ja repesi kumotessani sitä.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 15 Joulu 2020, 23:07
Kirjoittaja Rousku
Sukaattia on on aina niin vaikea löytää. Tarvitsen sitä kerran vuodessa joulukakkuuni. Tänään pääsin niin pitkälle, että löysin hyllyn laidasta hintalapun, mutta itse tuotetta ei ollut. Usein on jo hintalpun kanssa ollut vaikeuksia: Onko hyllypaikka kuivahedelmä, leivontatuote, vai mikä? Ehkä on lähdettävä oikein asiakseen johonkin Prismaan tms. asti yhden 100 gramman rasian perään :draamaa:

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 07 Huhti 2023, 20:40
Kirjoittaja Pete
Tein äsken mangokääretortun. Rakenteesta tuli aika vekkulin sitkeähkö, kun jouduin korvaamaan leivinjauheen ruokasoodalla. :heh: Mangoviipaleet korvasin mandariiniviipaleilla, kun Lidlistä olivat mangosäilykkeet loppu! :draamaa:

https://www.valio.fi/reseptit/mangokaaretorttu/

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 08 Huhti 2023, 00:03
Kirjoittaja Rousku
^ Eikö sooda maistu kitkerältä tuollaisessa?

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 08 Huhti 2023, 00:26
Kirjoittaja Pete
Rousku kirjoitti: 08 Huhti 2023, 00:03 ^ Eikö sooda maistu kitkerältä tuollaisessa?
Ehkä jokin pieni sivumaku oli, mutta kyllä sitä onneksi pystyi syömään. :heh:

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 08 Huhti 2023, 00:43
Kirjoittaja Rousku
Tulin vasta nyt kunnolla miettineeksi asiaa, eli mitä se leivinjauhe oikein on. Kotiliesi antaa hyvän vastauksen. Se on siis oikeastaan laimennettua ruokasoodaa eli natriumbikarbonaattia. Olen kyllä tottunut ajattelemaan juuri noin kuin tuossa jutussakin sanotaan, eli soodaa mausteisiin siirappisiin happamiin taikinoihin (esim. piparit) ja leivinjauhetta sitten muihin (esim. juuri kääretortut). Mutta ehkä kysymys onkin annostuksesta lähinnä? Eli sooda on tuplavahvuista. En tosin ole varma tuon leivinjauheen sisältämän natriumpyrofosfaatin käyttäytymisestä siellä uunissa. Sitä näköjään käytetään vaikuttamaan jos jonkinlaisten valmisteiden rakenteeseen? Tärkkelystähän taikinoissa on ilman kohotusaineitakin.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 30 Touko 2023, 15:31
Kirjoittaja Massiel
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka tuoreista raparpereistä.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 31 Touko 2023, 09:40
Kirjoittaja Koirankuonolainen
DenEurovise kirjoitti: 16 Elo 2020, 19:21 Tällä viikolla tekemälleni pumpulikakulle ei käynyt yhtä hyvin. Joko en ollut tarpeeksi huolellinen jauhottamisessa tai olin liian hätäinen kakun kumoamisessa, mutta se tarttui vuokaan kiinni ja repesi kumotessani sitä.
Pumpulikakku on ihanaa :ihana: Äitini ei juuri muita kahvikakkuja tehnytkään, hän maustoi kakun yleensä sitruunalla. Itse kokeilin pumpulikakun leipomista vasta aika hiljattain. Olin käsittänyt että se tarttuu herkästi vuokaan, joten ostin halvimman silikonisen kakkuvuoan minkä löysin (muistaakseni House-merkkinen Prismasta) ja voitelin sen vielä öljyllä. Se konsti tepsi ja kakku irtosi kauniisti vuoasta. Voin suositella.

Re: Cake to Bake (leipomiskeskustelu)

Lähetetty: 31 Touko 2023, 10:56
Kirjoittaja Nekku
Siis joo pumpulikakku on tosi hyvää! Ja se on mukavan helppo valmistaa.