Sivu 1/29

Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 20:34
Kirjoittaja salla
Onko muita ruoanlaitto faneja?? Laittakaa yksi resepti jakoon niin saamme kaikki nauttia parhaita antimianne!!!

Pekonipasta:
1. Silppua sipulit, kuullota oliiviöljyssä
2. Pilko joukkoon tuoreita herkkusieniä, anna maustua
3. Pilko pekoni pieniksi siivuiksi/paloiksi, lisää joukkoon
4. Kun pekoni kypsentynyt, lisää ruokakerma. Anna hautua. Mausteita ei tarvita, pekoni on suolaista ja maukasta itsessään.
5. Keitä pasta ja nautiskele hyvän punaviinin kera...

Nopea, helppo ja hyvä!

Reseptivinkit

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 20:57
Kirjoittaja TOMItu
Voi kuule älyttömästi kaikkea kivaa, eikä yhtä voi nostaa ylitse muiden! Harvaan ruokalajiin en koske, joten kirjo on laaja!

Mutta se ken ei ole vielä rakuunan makuun tutustunut, niin on menettänyt todella paljon! Sitä voi laittaa kermaperunoiden, porkkanoiden, saalaatin, salaatinkastikkeen, lihan, kanan, kalan ja siis kaiken mahdollisen joukkoon, aivan upea!

Kesä menee grillatessa ja talvi kalaa syödessä! Tänäänkin oli taimenlaatikkoa eilisestä graavista->ei ollut liian suolasta jos joku epäilee!

Erilaiset kakut ovat kivoja, joita saa siis oman mielen mukaan säätää! Täyteitä ja kerroksia o aina mahtava keksiä. Tosi tylsää tehdä just ja prikulleen ohjeen mukaan, pientä seikailua täytyy aina olla! Kokeilemalla sen löytää mikä on taivaallista.

Reseptivinkit

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 21:01
Kirjoittaja Katten-Gustaf
Mun lihapullat, mutta resepti on huippusalainen. Heti, kun joku onnistuu selvittämään sen reseptin yksityiskohtaisesti täysin, mä lakkaan tekemästä niitä illanistujaisiin... :)

Onneks ei oo pelkoa edellä mainitusta. 8)

Reseptivinkit

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 21:51
Kirjoittaja Soldier_of_Love
Katten-Gustaf kirjoitti:Mun lihapullat, mutta resepti on huippusalainen. Heti, kun joku onnistuu selvittämään sen reseptin yksityiskohtaisesti täysin, mä lakkaan tekemästä niitä illanistujaisiin... :)
Tuosta tulikin mieleen koulun lihapullat silloin peruskoulussa, oli aikamoiset, pyyhittiin ne pöytäliinaan, pantiin taskuun ja välitunneilla sitten käytettiin ihan kumipalloina, hyvin pomppas!

Tää vaan pomppas mieleen :lol: En nyt puhunut sun lihapullistas, täytyis maistaa ensin, varmaan oikein hyviä.

Ja sit resepteihin (arkiresepti tällä kertaa):

Peruna-sipulisoppaa laiskalle naatiskelijalle:

6 perunaa, 1 porkkana, 2 sipulia, 1 sellerinvarsi, 2 dl kasvislientä, 2 rkl soijakastiketta, 12 dl vettä ja vielä noin 2 rkl kuivattua tilliä.

Ja hommiin: Paloittele porkkana, sipulit ja sellerinvarsi, laita ne isoon kasariin ja kaada päälle kasvisliemi sekä soijakastike, anna kiehua kymmenisen minsaa. Lisää perunapalaset ja vesi, anna kiehua hiljaa 15 minsaa. Lisää tilli, liesi kiinni, kansi päälle ja anna muhia siinä taas kymmenisen minsaa. HERKUTTELE!

Tää on sellainen satsi, että riittää raavaallekin miehelle peräti kahteen annokseen, ellei peräti kolmeen. :eggface:

Reseptivinkit

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 21:52
Kirjoittaja TOMItu
Sä varmaan ostat ranskalaista sipulikeittoa ja lisäät korppujauhoa, jotain lientä, kananmuna ja suolaa ym mausteita Jauhelihan joukkoon ja alat pyöritellä niit! Sellaisii mä teen illanistujaisiin!

Reseptivinkit

Lähetetty: 11 Maalis 2004, 21:54
Kirjoittaja JeSSSe
ja tulee kuulemma parempia lihapullia kun pistää joukkoon vähän omenasosetta ;)

Reseptivinkit

Lähetetty: 12 Maalis 2004, 11:21
Kirjoittaja Katten-Gustaf
TOMItu kirjoitti:Sä varmaan ostat ranskalaista sipulikeittoa ja lisäät korppujauhoa, jotain lientä, kananmuna ja suolaa ym mausteita Jauhelihan joukkoon ja alat pyöritellä niit! Sellaisii mä teen illanistujaisiin!
Aika kauaks meni, sorry... :)

Reseptivinkit

Lähetetty: 12 Maalis 2004, 17:04
Kirjoittaja TOMItu
Katten-Gustaf kirjoitti: Aika kauaks meni, sorry... :)
Voi...no tosi hyviä reseptejä kannattaa pitää salassa!

Reseptivinkit

Lähetetty: 12 Maalis 2004, 17:19
Kirjoittaja MuzaMaza
Meikäläinenhän on Suurtalouskokki vm. 1990. Joten jotain pöperöitä osannen vielä tehdä, vaikka olenkin ollut alan töissä huikeat 2 päivää + Armeijassa. :wink:

Mun Pizzat on kyllä olleet ihan komeita menestyksiä illatsuissa kuten myös Wokkitsydeemit. Käytän kyllä ehkä LIIKAA tulisia mausteita joista saan kuulla herkempi vatsaisilta kamuilta...

Hyvää syntyy kun mixailee Broileria, Aurajuustoa, ja hedelmiä erilaisina versioina yhteen.
Ja PALJON VALKOSIPULIA!! JOKA PAIKKAAN!!!.... :multi:

Reseptivinkit

Lähetetty: 13 Maalis 2004, 12:48
Kirjoittaja Soldier_of_Love
Aivan, paljon valkosipulia! Unohdinkin tuosta reseptistäni ne kaksi puristettua valkosipulinkynttä, joita kannattaa laittaa samaan aikaan kuin se soijakastikekin.

Ja valkosipulipuristinta hankittaessa kannattaa satsata laatuun, on nimittäin melkoisia eroja niissä. Yleensä tosin itse hienonnan valkosipulikynnetkin veitsellä, puristimet on aina hieman hankalampia puhdistaa.

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 09:44
Kirjoittaja Nadi
Miust on hauska lukea joitain omien lasten kirjoittamia vastauksia, kun ain niissä lukee lempiruoan kohdalla, että äidin tekemä lasagne. Ihan kelpo kokki olen muutenkin, mutta tuo lasagne on sellainen henkimaailman juttu. Aina se on vähän erilainen, mutta hyvä. Ei mitään kummallista, mutta kaupan valmistuotteet on niin kamalia, että mikä vaan kotona tehty voittaa ne. Mä laitan paljon maukasta juustoa. Jauhelihakastiikeessa käytän vain paistijauhelihaa ja laitan siihen tietty valkosipulia ja porkkanaa. Rakuuna rulez myös!

NAM!!!!

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 10:15
Kirjoittaja Toni
Jokaisen ihmisen äidiltä varmasti löytyy ne kaikista parhaat ohjeet. Mun äidillä on maailman ehkä ihan varmasti kaikkein paras Lasagne- ja Tiramisu-ohje!!! 8) Se on muutenkin gurutar keittiössä.

Mäkin oon usein ihan menestyksekäs keittiössä, varsinkin jos maltan pysytellä ruokaohjeessa, enkä sovella omiani. :shock: Mä oon kyl varsinainen pastaguru.

Tonin helppo katkarapupasta:

Tagliatelle-pastaa sillee neljälle hengelle

1 sellanen pikkunen tomaattipyrepurkki
1 valkosipulin kynsi
~2dl kermaa
1dl valkoviiniä
250g katkarapuja
n. 1tl mustapippuria
mukavan paljon ("kourallinen") hienonnettua persiljaa

Pistä pastat tulelle! Freesaa (eli anna paistua kevyesti hetki - älä polta) tomaattipyre ja hienonnettu valkosipuli. Avaa viinipullo. Testaa viinin laatu. Lisää freesattuihin ruokajuttuihin valkoviini. Anna kiehahtaa ja ota vinkkua toisellekin jalalle. Lisää kerma ja mausteet. Anna saostua ja pidä huoli, että viinipullo ei tunne oloaan yksinäiseksi. Ihan lopuksi, lisää katkaravut.

Tarjoilla voit erikseen tai pastan kanssa sekotettuna. Viimeistään tässä vaiheessa huomaat, että vinkkua on niin naurettavan vähän enää jäljellä, että kannattaa juoda viimeisetkin pois ja ostaa lähiksestä uus pullo ruoan kanssa nautittavaksi. :roll:

Hyviä ruokaelämyksiä!

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 14:45
Kirjoittaja JukkaV
Porukan ainoana kasvissyöjänä minun lienee turha jaella reseptejäni.

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 14:50
Kirjoittaja Marjukka
Niin, kun me lihaa syövät syömme vain ja ainoastaan lihaa, ei mitään muuta... :roll: Höpsis Jukka, kyllähän hyvä kasvisruoka kelpaa oikein hyvin! Sinullahan voi olla plakkarissa jotain herkukasta, jota ei itse tule ajatelleeksi! Pistä toki jakoon jos on jotain hyväksi koettua herkkua! Erityisesti jos on joku sienipitoinen resepti *vesi kielellä oleva hymiö*!

Tykkään erityisesti falafeleista kovin, mutta en ole toistaiseksi jaksanut itse ruveta kikhernehakkelusta tekemään, ts. kehittelemään mitään ikiomaa falafelreseptiä...Kaupan tädin falafel-mix-pussista pyöräyttää mainiot pullat :)

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 14:53
Kirjoittaja Nadi
Siinähän on Jukka sulle haastetta, kun käännytät kaikki viisulihailijat pikkuhiljaa kasvisten ihmeelliseen maailmaan :lol: :lol:

Eikä yhtään hassumpi idea, joten reseptiä vaan jakoon!

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 14:56
Kirjoittaja Toni
Mä oon hirmu kiinnostunu kaikista kasvisruuist - varsinkin ku mä oon vast aloittelen tätä kasvissyöntiä. Nyt noin kuukauden syöny kaikkia viherpiiperrysruokia. Lisää kivoja kasvisreseptejä! :)

Reseptivinkit

Lähetetty: 14 Maalis 2004, 14:59
Kirjoittaja Marjukka
Mungpavun idut ovat herkkua. Tosin mun ituprojektini aina ennemmin tai myöhemmin loppuu siihen, etten muista huuhdella purnukkaa riittävän usein. Mutta epäsäännöllisen säännöllisesti ryhdyn aina uudelleen ja uudelleen idunkasvattajaksi...sopivat pihvinkin kanssa kivasti :wink:

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 15:38
Kirjoittaja Nadi
Pääsiäinen tuloo, joten tässä hyvä resepti:

Paras Pääsiäiskakkuresepti
*********************

PÄÄSIÄISKAKKU

1 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuivattuja hedelmiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
4 rkl sitruunamehua
pähkinöitä
2 l viskiä

Ota esiin suurehko kulho. Tarkista maistamalla viskin laatu.

Kaada mittaan 1dl viskiä ja juo se.

Toista.

Laita sähkövatkain päälle. Maista viskiä uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista.

Sekoita 1 dl voita laajassa sameahkossa kulhossa, lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa taas.

Varmista, että viski on vielä hyvää, kuo uushi jupillinen.

Käännä vatkaaja poish päältä.

Riko kaksi kanaa ja lisää kulhoon, shamoin kuivatut hedelmät. Vatkaa kääntäjä taash päälle.

Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti muuvireisshelillä.

Maistha shitteen onko viski vielä herkeälaatuishta. Shitten shiivilöi 2 dl
suolaa, tai jotain, ei niin nöpönnnuukaahh. Tsekkaa viskhi.

Shiivilöi shitruunamehu, lishää yksi ruoka. Lsuhikka. Shokeria tai jotain aivan shama perkele.

Voitele uuni.

Hkäännä kakkuvuoka 220 asteesheen, älä unohda käännyttää vatkainta poish.

Heitä kulho ikkunashta..tsehkkaa taas vishhki.

Mee nnnukkummmaan. Kuka shaatana ylipäätään viittii shyyä jottain hemmetin hhetelmäkakkua pääsiäisenä...

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 15:42
Kirjoittaja male
Mä rakastan suklaata. Katsotaan saanko tänne
jonkun suklaakakkureseptin...

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 15:45
Kirjoittaja TerMari.
JukkaV kirjoitti:Porukan ainoana kasvissyöjänä minun lienee turha jaella reseptejäni.
H Ä H :shock: ? Tarkoittaako siis se, että syö liharuokia: ETTEI voisi pitää
MYÖS kasvisruuista !?

Nyt kyllä kuuuuule... *kirskahuttelee hampahiaan*

Taidanpa olla hieman provosoituvalla tuulosella :roll:

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 15:50
Kirjoittaja JeSSSe
Jukka: ei kun pistät nyt niitä reseptejäs ihmeessä jakoon! Mä syön myös lihaa mutta pidän todella paljon kasvisruuista, mm. kasvissosekeitto (ja muut keitot), kasvispihvit....

hassua sikäli että vaikka meidän perhe omistaa lihakaupan, joka vielä sijaitsee samalla tontilla kun missä me asumme, niin silti en ole kauhea lihan ystävä.

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 15:57
Kirjoittaja male
Joo, määkin pidän todella paljon kasvisruoista, mutta en pystyisi elää ilman lihaa.

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 16:16
Kirjoittaja Lilli
male kirjoitti:Mä rakastan suklaata. Katsotaan saanko tänne
jonkun suklaakakkureseptin...
Tässä olis yks aivan mielettömän taivaallisen herkullinen suklaata 'jonkin verran' sisältävä kakku:

Pohja:
225 g taloussuklaata/tummaa suklaata
90 g suolatonta voita
5 munaa
180 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
90 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
3 rkl smetanaa

Kuorrutus:
150 g pekaanipähkinöitä
360 g taloussuklaata/tummaa suklaata
3 1/2 dl kuohukermaa
45 g voita

1. Pohja: sulata kattilassa voi ja siinä sitten suklaat
2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaaseos
3. Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos varovasti suklaaseokseen. Sekoita joukkoon myös smetana.
4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 min. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa pois vuoasta.

5. Kuorrutus: Paahda pähkinöitä uunissa noin 10 min ja rouhi pähkinät karkeiksi.
6. Kiehauta kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää joukkoon myös paloiteltu voi ja sekoita. Ota seoksesta noin noin puolet erilleen ja sekoita toiseen puolikkaaseen pähkinät. Vatkaa seoksia kunnes ne sakenevat jäähtyessään.
7. Halkaise kakku kolmeen osaan ja levitä väliin suklaa-pähkinäseos. Kuorruta kakun pinta suklaaseoksella. Koristeluksi sopivat vaikka kokonaiset pekaanipähkinät! Vaniljakiisselikään ei oo tän kans pahaa! :lol:

Tää on ihan taivaallisen hyvää. Saattaa näyttää vaikealta, mutta itseasiassa on todella helppo ja nopsa tehdä!

Reseptivinkit

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 16:40
Kirjoittaja JukkaV
JUKAN KASVISSOSEKEITTO
------------------------------

1,5 - 2 litraa vettä
2 pss peruna-sipulisekoitusta
1 tlk tomaattimurskaa
2 pss herne-maissi-paprika/porkkkana-sekoitusta
1 pss keittojuureksia
2 kasvisliemikuutiota

1. Laita kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
3. Lisää kaikki keittoainekset ja keitä.
4. Lopuksi soseuta sauvasekoittimella tmv. keitto.

Kaveriksi kasvissosekeitolle sopii esimerkiksi Myllyn Parhaan Pizzapiiraat tai Pirkan munariisipasteijat.

Ihanat ruokaohjelmat!

Lähetetty: 16 Maalis 2004, 20:01
Kirjoittaja ashanti
Ihan pakko mainostaa tähän ketjuun sitä kokkausohjelmaa Nigellan hivelevät herkut,joka tulee maanantaisin kakkoselta 19.10 (FST, in english, tekstitys ruotsiksi). Tekee aika mielenkiintoisiakin ruokia välillä... Mutta siis hyviä ideoita ruuanlaittoon! Ja kivempaa katsoa kuin Jamien keittiötä, koska Jamie heiluu kuin hullu ja aiheuttaa migreenin (liekö sarja jo loppunut Nelkulta?). Jamien reseptit edelleen jaossaYLEltä.Myös se Tina-kokkiruotsista on hassu -etenkin kielellisesti.

Legendaariset ruokaohjelmat muistelo: Jaakko Kolmonen, Teija Sopanen, Kaksi lihavaa Leidiä moottoreineen (legendaariset kasvissyöjien pilkkausjutut...), Jyrki Sukula ryyditettynä Tommi Ruuskan viinivinkeillä. Kuka muistaa vielä sen Paul Bogus***jotain-sinne-päin ranskalaiskokin? Tuli sata vuotta sitten sen ohjelma. "Kermaa ja voita"-mies...

Ota rennosti ja olet virtuoosi! :wink:

Reseptivinkit

Lähetetty: 17 Maalis 2004, 00:28
Kirjoittaja Lilli
Hei tuo lihavat leidit motskareineen oli aivan huippu , mun ehdoton suosikki! Ja yks parhaita jaksoja oli kun ne teki soossia jossain englannin hevostallilla koko joukkueeliselle jockey-poitsuja (kuinka lie kirjoitetaankaan)!

Mutta eikös se toinen niistä mummukoista kuollut hiljattain?

Reseptivinkit

Lähetetty: 17 Maalis 2004, 00:35
Kirjoittaja ashanti
Se tummempi ja pienempi kuoli. Hauska jakso oli kun ne hurautti motulla rantsuun, keräsivät kypärät täyteen simpukoita ja partiolaisina keittivät frutti di maret biitsillä. Entäs ne niiden laulut? Hupaisia mammoja!

Reseptivinkit

Lähetetty: 17 Maalis 2004, 00:50
Kirjoittaja Lilli
juu muistankin ton simpukkajakson ...huikeita mammoja! Liekkö niitten reseptejä jossain lueskeltavissä? Liekkö mammoilla koko reseptejä? Hiukan epäilen, että muistaavatko koko keitoksiaan, kun jos oikein muistan niin tais siinä muutama kuppi Sherryäkin mennä kokatessa! :lol:

Reseptivinkit

Lähetetty: 17 Maalis 2004, 00:55
Kirjoittaja ashanti

Reseptivinkit

Lähetetty: 17 Maalis 2004, 01:41
Kirjoittaja JUHKIS
Lihavat leidit oli yhdessä jaksossa muonittamassa partiopoikien leirillä.
Nuotiota sytyttäessä toinen mamma kertoi että kipinän saa aikaiseksi hieromalla kahta partiopoikaa toisiinsa. :P