Sivu 1/18

Gleðibankinn: Pankki- ja vakuutuskeskustelu

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:09
Kirjoittaja MrMemory
Täälläkö ei ole omaa keskustelua pankeista? :uujee:

Erään pankin ongelmat ovat olleet kovasti nyt tapetilla. Mitä mieltä olet aiheesta? Oletko keskittänyt finanssikokonaisuudet (pankki+vakuutukset) yhteen taloon vai ottanut tuotteet sieltä mistä saa halvimmalla? Vai onko pankkitilisi edelleen vanhempiesi avaamassa paikassa? Onko henkilökohtainen pankkineuvoja tarpeen vai riittääkö toimiva verkkopankki? Mistä palveluista olet valmis maksamaan ja mikä pitäisi olla ilmaista? Mikä on hyvä asuntolainan marginaali ja paljon pitää tilille maksaa korkoa?

Puhukaa minulle! :mrgreen:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:12
Kirjoittaja Toni
Leilan ja Annukan sanoin: "Mä maksan reilut pari euroo kuussa palvelumaksua pankille. Saanks mä nyt sen palvelun?!"

Kuinka paljon ne pankkineidit oikeasti enää näpyttelee siellä pankissa mitään tai tekee asiakastyötä ihan kontaktissa sen toisen ihmisen kanssa. Mun ei oo tarvinnu olla tekemisissä yhdenkään pankkitoimihenkilön kanssa varsinaisissa raha-asioissa moneen vuoteen. :shock:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:28
Kirjoittaja JukkaV
Itse käytän monista turvallisuussyistä ihan pankin kassapalveluja. Itselläni on jopa vanhanaikaiset pankkikIrjat käytössä. Verkkopankki on olemassa. Kortteja en hanki enää, ne ovat minulle hankalia.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:34
Kirjoittaja ZetZet
Minun tilini on vielä oman pikkapaikkakuntani pankissa, siinä samassa minne se avattiin kun synnyin. Syystäkin! Olen nykyisin ko. pankin osuusomistaja, joten vältyn suuremmilta palvelymaksuilta. Suurin osa pankkiasioista hoituu netin kautta tai kortilla joten paikan päällä ei tarvitse käydä, ja ainakin toistaiseksi lainojen uudelleenjärjestelytkin ovat hoituneet pääasiassa puhelimitse kun pankin tädit tuntevat äänestä.

Tosin alkaahan noilla tädeillä olla ikää, 10-15 vuoden päästä ovat jo eläkkeellä. Mutta toivon mukaan myös opintolainat on siinä vaiheessa hoideltu.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:38
Kirjoittaja Naali
Mullakin on tili vielä siellä, mihin se on mun syntymän aikoihin avattu. Verkkopankitse pystyy hoitamaan lähes kaikki asiat ja kun ei pysty, palvelu on toiminut mainiosti. :peukku: En ole aikeissa siirtää tiliäni mihinkään ellei tule jotain järkevää syytä.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:41
Kirjoittaja ZetZet
Minäkään en ole aikeissa siirtää tiliä, tutussa pankissa palvelu on pelannut ja joustoa on aina tarvittaessa löytynyt.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:47
Kirjoittaja Margot
Mullakin on tili kotikotipaikkakunnalla (Osuuspankki) enkä aio vaihtaa. Paikan päällä olen joutunut käymään viimeksi kaksi vuotta sitten, kun vaihdoin nimeäni ja tilasin samaan syssyyn ekan Visani. Palvelu on aina ollut tosi hyvää. Ja on tosi sympaattista, kun ne välillä soittaa ja kysyy, tahdonko tulla juttelemaan pankkiasioista. :heh:

Lainoja mulla ei ole, joten en hirveästi ole yhteydessä pankkiin. Verkkopankissa asiat hoituu kätevästi.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:49
Kirjoittaja Soppis
Oravannahkatilini päivittyy parhaiten verkkopankin kautta ja sitten soitan asiakaspalveluun jos on jotain kysyttävää/lisättävää. Kaikki tarvitsemani palvelut olen keskittänyt samaan pankkiin ja ei ole ollut valittamista. Kilpailuttamista en ole kylläkään harrastanut. Mutta tähänkin pätee se sama asenne, että jos olisin elänyt toisin niin omistaisin kivitalon. Harvoin enää edes näkee käteistä rahaa kun laskut menevät verkossa ja ostokset pääosin kortilla. Tiskille ei ole ollut varsinaisesti asiaa pitkään aikaan. Yhden todistuksen hain hiljattain. Muuten on selvinnyt tarvittaessa vaikka automaateilla. Nyt tosin on ajankohtainen aika miettiä asuntolainaa. Voittekin kehua, kuinka hyvät marginaalit teillä on! Pankkiani voin kehua joustavaksi ja asiakaspalveluystävälliseksi. ..Tuo yleiskäsite finanssikokonaisuus on duunarikukkarolleni liian pramea. Harkitsen käyttöönottoa. :rofl:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 18:56
Kirjoittaja Jónsì
Mun tili ei ole siellä, minne se on alunperin avattu, koska se siirrettiin pois kun asuttiin Vammalassa. Nokialla avattu tili on ollut kyllä hengissä vielä viime kesään asti. Ja nyt jumitan jonkun vammalalaisen pankin kanssa. :niinpa:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 19:00
Kirjoittaja Jvvv
Ihan näinä päivinä olen menossa pankkikierrokselle, yleisen vaihtelun ja viime aikojen rappeutumisen vuoksi. Voi tehdä ihan hyvää tuulettaa vähän lainoja sun muita. :cool:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 19:11
Kirjoittaja MrMemory
Vuodessa vain 4% suomalaisista vaihtaa pankkia. Näistä suurin osa silloin kun asuntolaina on ajankohtainen. Ja Tonille vastaukseksi että konttoreissa pankkitoimihenkilöistä suurin osa neuvottelee lainoja, n. 3-5 per päivä. Neuvottelu kestää yleensä n. tunnin. Muu aika menee papereiden valmisteluun, lisävakuuksien selvittelyyn, yhteyksiä kiinteistönvälittäjiin, käräjäoikeuteen jne. Nykyisinhän isoissakaan konttoreissa ei ole kuin 2-3 henkilöä kassapalveluissa.

Uusimman tutkimuksen mukaan jopa 40% on kiinnostunut vaihtamaan pankkia eli jotain liikettä ilmeisesti on luvassa. Moni kun on jämähtanyt juuri lapsuuden pankkiinsa ja maksavat valitettavasti turhaan palveluista. Toki moni arvostaa juuri omaa "pankkihenkilöä" ja vaihtaa pankkia vasta esim. tämän jäädessä eläkkeelle.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 19:28
Kirjoittaja JukkaV
Itse siirryin OP:n asiakkaaksi, kun Leonia, nykyinen Sampo poistui Postin yhteydestä. Kylästämme lähti palvelut ja näin ollen siirryin hoitamaan päivittäisasiani toiseen pankkiin.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 19:37
Kirjoittaja Katten-Gustaf
Saman konsernin pankki ollut käytössä koko elämäni. Nimeä se on vaihtanut useitakin kertoja, mutta mitäs tosta. Se pankki on kuiteskin palvellut mua aina hyvin - siis ihan oikeasti palvellut sillon, kun olen konkreettista kassapalvelua/luottoihin liittyvää palvelua tarvinnut - eikä oo ees käyny mielessä, että vaihtaisin...

Ihan sama konttori ei oo kuin tenavana, tili on siirtynyt kerran toiseen pankkiin, mut siellä on ja pysyy. Sen verran tulee satunnaisesti käytyä sen ovesta sisään, että käyn hakemassa uuden VISA-kortin, kun voimassaoloaika umpeutuu. (Joo, tiedän, että saa suoraan kotiinkin nykyään), mut se on hyvä tekosyy käydä ko. pankissa satunnaisesti joulukahveilla ja tuttua henkilökuntaa tervehtimässä, jotka aina palvelee ystävällisesti...

Hyvä pankki, miksi vaihtaisin? Ja viimesenä Sampoon kyllä, onpa varsinaista sähläilyä. Ei ihme, että menettävät asiakkaitaan. :heh:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 19:56
Kirjoittaja Cyrano
Koska Minä olen positiivinen tyyppi ja haluan auttaa vaikeuksissa olevia,
niin siirsin raha-asiani eräästä kiireisestä pankista kadun toiselle puolelle kilpailevaan pankkiin,
helpottaakseni pankkitoimihenkilö-parkojen työtaakkaa.
Täten heille jää enemmän aikaa harjoitella pankkitoimintaa.
:peukku:

Itseasiassa jo pidempään on ollut hampaankolossa yhtä ja toista tätä rahoituslaitosta kohtaan,
ihan opintolaina-ajoista alkaen ja olen vähitellen siirrellyt raha-asioita muihin pankkeihin.
Nyt pari vuotta sitten aloin keskittää raha-asioitani yhden katon alle,
eli palasin pankkiin jossa mulla on ollut tili yksivuotiaasta alkaen.

Sampo-pankissa olleet vähät rahat siirsin kokonaan pois jo ennen pääsiäistä,
koska tiesin että tulee jotain ongelmia.

En sentään haukkuisi Sampoa kaikkein huonoimmaksi, sillä on niitä huonompiakin
kuten Nooa jne

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 20:11
Kirjoittaja Hazel
Osuuspankin asiakas olen ollut jo kauan. Kortti toki on käytössä ja nettipankin kautta hoituvat laskut yms. Konttorissa käyn vain silloin, kun pitää jostain syystä laittaa rahaa omalle tilille, kun ei vielä ole keksitty automaattia, jolla voisi tallettaa käteistä tilille. Eihän noita usein satu, mutta joskus kumminkin.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 20:35
Kirjoittaja tonywerner
Katten-Gustaf kirjoitti:Saman konsernin pankki ollut käytössä koko elämäni. Nimeä se on vaihtanut useitakin kertoja, mutta mitäs tosta.
Mäkään en ole tehnyt mitään, mutta aikoinaan avasin tilin KOP:iin. Sitten se tilini muuttui Säästöpankkiin ja sitten se muuttui Osuuspankkiin. :heh:
Kaikki ovat olleet ihan samanlaisia. Lainaa on saatu kun sellaista on tarvittu ja vähät ropot ovat pysyneet lukuina tiliotteessa (nykyisin sähköisessä). :miettii:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 20:38
Kirjoittaja Jvvv
Cyrano kirjoitti:sillä on niitä huonompiakin kuten Nooa jne
Miksi Nooa on huono?

Nimim. Sinne varmasti pian piipahtava

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 21:40
Kirjoittaja Vompeli
Mä olen alunperin KOP:in asiakas. Sen mukana menty sitten Meritaan ja Nordeassa nyt. Kaksi tiliä ollut käytössä, joista uudemman avasin 2003 ja vanhemman oikeastaan tapoin vasta pari viikkoa sitten, kun ei sitä pankissa jaksa käydä jonottamassa rahaa nostaakseen. Kiva nostalgialäpyskähän se kirjanen on. :peukku:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 21:54
Kirjoittaja The_Sipi
Tili ollut samassa pankissa (Nordea) alusta saakka, ja vaikka tämänkin konsernin omistaja&nimi on vaihdellut pitkin matkaa, niin ei ole kertaakaan käynyt mielessä, että vaihtaisin pankkia. Ei siitä huolimatta, että alunperin olisin halunnut Osuuspankkiin, mutta faija kuskasi mut silloiseen Meritaan. Eniveis, koskaan en ole ollut tyytymätön tämän pankin toimintaan, enkä näe mitään syytä, miksi pitäisikään. Kaikki on aina pelannut kuin rasvattu. Ne muutamat kerrat, kun olen joutunut pankissa käymään, niin palvelu on pelannut ihan kiitettävästi; oli aiheena sitten kortin niellyt automaatti, Visa Electron tai ihan mikä tahansa. Verkkopankkikin on aina toiminut hyvin, eikä tämä maallikko keksi mitään keinoa, miten saada Solosta vieläkin turvallisempi käyttää; se on kyllä tehty sen verran toimivaksi.

Mutta nyt kun pankkiasioista puhutaan, niin pitää kertoa eräs sattumus, joka sattui faijalle aikoinaan. Olipa kerran aika, joka kutsumme 1980-luvuksi. Tuolloin faijalle oli tili jossain Helsingin paikallispankissa, mikä on mahtanut olla nimi. En tiedä, milloin faija avasi tilinsä, mutta viimeisen kerran käytti tiliä ennen 90-lukua. Hän ei kuitenkaan syystä tai toisesta lopettanut tiliään. Noh, meni vuosi, meni toinen ja kuinka ollakaan: kohta oltiinkin uuden vuosituhannen puolella. Faija ei ollut saanut ilmeisesti kuluneena aikana kertaakaan postia tästä pankista, mutta tosiaan vuosituhannen vaihtumisen jälkeen rupesi tapahtumaan (en muista, mikä oli tarkka vuosi). Pankki lähetti kirjeen; tiliotteen ilmeisesti, sillä tilille oli ilmestynyt rahaa hiljattain. En muista, kuinka paljon, mutta summa oli luultavasti jotain 20-100 euron väliltä. Noh, ei hätiä mitiä: faija taisi palauttaa rahat. Noh, jonkin ajan kuluttua tuli uudestaan rahaa tilille, mutta eri lähettäjältä. Taas faija palautti rahat. Vuoden-parin ajan ehti tulemaan näitä kirjeitä 10-15 useimmiten aina uudelta lähettäjältä, ennen kuin faija sai tarpeeksensa ja sulki tilinsä. Summat oli tosiaan yleensä jotain tyyliin 20-100 euroa, mutta en pysty muistamaan, tuliko jollakin kerralla enemmänkin.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 15 Huhti 2008, 23:08
Kirjoittaja Zei
Heh. Taitaa Memska hamuilla täältä uusia asiakkuuksia :joojoo:

Tämä kilpailevan leirin tarkkasilmäinen huomaa kyllä tämän :shock:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 11:26
Kirjoittaja Miik
Tilejä löytyy neljästä pankista: Nordeasta (varsinainen käyttötili + "kakkostili"), Osuuspankista (jäänne lapsuudesta), Sammosta (tai oikeastaan Mandatumista, joka on osa tuota konsernia nykyään - toimii ainoastaan sijoitustilinä) ja S-pankista (sinnehän meidät S-bonuksen kerääjät myllytettiin syksyllä). Kauhean paljon tilejä mulla... kun olisi rahaakin sen mukaan. :mrgreen:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 14:33
Kirjoittaja Marjukka
Zei kirjoitti:Heh. Taitaa Memska hamuilla täältä uusia asiakkuuksia :joojoo:

Tämä kilpailevan leirin tarkkasilmäinen huomaa kyllä tämän :shock:
:rofl:

No minä olen nykyiseenkin pankkiin vaihtanut ihan kylmästi siksi, että sain paremman marginaalin, ja muutenkin hyvät ehdot asioinnilleni + palvelut kilpailukykyiseen hintaan, joten Memska ja Zei ovat vaan hyvät ja pistävät tarjouskilpailua kehiin :vonkaus:

:poppari:


edit: otsikko viisuaiheiseksi.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 14:54
Kirjoittaja Toni
Yksi uusi asiakas = yksi lomapäivä Belgradissa :heh: Niinkö?! :rofl:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 15:00
Kirjoittaja Huilumies
Hyvä että ketjun otsikkoa muokattiin sopivaksi :mrgreen:

(nimim. "ihan äskettäin Islannissa käynyt") ;)

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 16:31
Kirjoittaja MrMemory
Toki yritän pysyä jäävinä tässä keskustelussa. Ja Zei kanssa. :heh: Onko meitä vielä muita pankkitätejä kuppilassa? :uujee:

Mietin tuota Gleðibankinn liitettä, mutta muistelin että se oli jo käytetty jossain "Iloisia kuulumisia" -ketjussa, mut ei kai sitten. Tai ihan sama vaiks jos olisikin. :joojoo:

Uutisissa kerrottiin just, että Sampoon tulluut pahimmillaan 40.000 yhteydenottoa päivässä. Ei taida resurssit ihan riittää... :eiei:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 18:02
Kirjoittaja Magnum
Minä vaihdoin vuosi sitten pankkia. Yli 20 vuotta tilini oli SYP:ssä, Meritassa, Nordeassa, mutta Nordea tarjosi asuntolainaan niin härskisti korkeampaa marginaalia, että vaihdoin leiriä ja olen ollut ihan tyytyväinen nykyiseen eli Osuuspankkiin.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 20:02
Kirjoittaja Cyrano
Jvvv kirjoitti: Miksi Nooa on huono?
Nooa ei ole oikea pankki.
Se perustettiin vain sitä varten kun vakuutusyhtiö Pohjola halusi pankkimaailmaan.
Pohjolan suosikkivaihtoehto oli OKO, mutta sitä liittoa ei sallittu, joten piti perustaa oma pankki.
Nyt Pohjola ja OP ovat saaneet toisensa ja kihlat Nooan kanssa on purettu.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 22:55
Kirjoittaja Aintsu
Mä rakastan tän ketjun nimeä. <3 Ei mulla sitten ollut muuta. :heh:

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 16 Huhti 2008, 23:07
Kirjoittaja Sämpy
Osuuspankki on meikäläisen vähäisiä rahavaroja hoitanut "aina"; mitä sitä toimivaa vaihtamaan. Vajaan kymmenen vuotta olen ollut osakasmistajakin. Muutaman hoitamani seuran tilitkin sain siir(ät)ettyä tuonne, aikaisemman pankin kanssa kun hommat ei oikein toiminnut (Ja lehtiä lukemalla on epäilyttää, että nyt olisin melko hiilenä noiden kanssa, mikäli tilit edelleen vanhassa pankissa olisi...). Samalla pankkikulutkin pienenivät alle puoleen entisestä :tapu:

Vakuutuksetkin on keskitettynä, mutta toiseen paikkaan.

Ai niin, onhan mulla S-Pankissakin tili. Ei siellä kuitenkaan muuta rahaa ole kun ne, mitkä boonuksista tulee. Onpahan siellä jemmassa, kun ei muutoin pääse nostamaan kuin konttorissa käymässä.

Tuosta Nooasta tuli mieleen, että niistä laskuista mitä miulle säännöllisesti tulee, on Nooa maksunsaajan tilinä (lisäksi vieläpä ainoana vaihtoehtona) tasan yhdellä:Lähivakuutuksella.

Re: Gleðibankinn - Pankkiasiat

Lähetetty: 17 Huhti 2008, 01:26
Kirjoittaja Aancon
Mulla on kaks pankkitilia Nordeassa, joiden kautta hoidan paivittaiset raha-asiani ja joissa kayttorahani ovat... Suurimmat rahajutut menevat Handelsbankenissa.. :joojoo: