Sivu 1/8

Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 26 Heinä 2015, 23:12
Kirjoittaja jee euroviisut
Nämä jalkapallon MM-kisat siis tosiaankin järjestetään Venäjällä 8. kesäkuuta - 8. heinäkuuta 2018. Karsinnat alkavat syksyllä 2016. Suomen karsintalohko arvottiin eilen ja se näyttää seuraavalta:

:islanti: :kroatia: :suomi: :turkki: :ukraina:

Toivoisin kyllä, että maailmanpoliittinen tilanne olisi tuolloin jo vähän rauhoittunut että Venäjäkin voi järjestää epäpoliittisen suuren urheilukisan rauhassa.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 27 Heinä 2015, 07:35
Kirjoittaja janiwolf
^ :eeek: suomella on karsintalohkossa pelkkiä huippujoukkueita tulee varmasti viimeinen sija

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 27 Heinä 2015, 13:16
Kirjoittaja jee euroviisut
^Pitää muistaa, että maat jaettiin ensin koreihin, joista jokaisesta (paitsi kahteen ei kutoskorista) arvottiin joka lohkoon yksi maa. Suomi vain sattui viiden maan lohkoon, ja koska Suomi oli vitoskorissa, on Suomi tietysti lohkonsa maista se, jolla on alhaisin FIFA-rankingsijoitus.

Itse asiassa eihän tuo nyt niin huonosti edes Suomella mennyt. Kroatia on kuitenkin ykköskorin heikoin, Islantikin kakkoskotrin heikommalla puolella. Turkki ja Ukraina nyt ovat koriensa ykköset, mutta silti kyllä mieluummin heikon korin paras ja vahvan korin heikoin Suomen lohkoon kuin toisinpäin. Muutenkin helpotusta tuonee se, että olemme viiden maan lohkossa. :joojoo:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 27 Heinä 2015, 13:49
Kirjoittaja janiwolf
no niin olisi kyllä huonnominkin voinut mennä

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 27 Heinä 2015, 14:34
Kirjoittaja ESC93
jee euroviisut kirjoitti:epäpoliittisen suuren urheilukisan rauhassa.
Harvassa ovat olleet tämän kokoluokan urheilukisat, joita ei olisi pidetty jollain tavalla poliittisina. Ottaen myös huomioon hullunmyllyn FIFAn johdossa ja kisojen myöntämisissä, vaikuttaa tuo silkalta utopialta. :joojoo:

Mitä Euroopan karsintoihin tulee, Islannin ja Färsaarten toivoisin EM-karsintojen hyvän menestyksen kantavan pidemmällekin. :surrur: Ja uskon että itse kisoissa Saksa katkaisee Ranskan aloittaman hallitsevan mestarin alkulohkokarsiutumisten putken ja voittaa viidennen pystin. :mrgreen:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 01 Syys 2016, 19:39
Kirjoittaja sziget
Kuusi tappiota, yksi tasapeli ja maaliero 1-16. Hans Backella oli ehkä syynsä valita Suomen harjoitusvastustajat vaikeimmasta päästä. Eilisen Saksa-ottelun jälkeen oli tyytyväinen puolustuspeliin. Saksan neljän tasapelin putki Suomea vastaan katkesi, ja Bastian Schweinsteiger voi lähteä tyytyväisenä eläkkeelle maajoukkueesta.

Maanantaina alkaa. Kaikissa lohkoissa on nyt kuusi joukkuetta, kun Gibraltar täydensi H-lohkon ja Kosovo I-lohkon. Kahdeksan parasta lohkokakkosta pääsee jatkokarsintaan, yhdeksäs putoaa. Suomen lohko ei ole kohtuuton. Kaikki maita, jotka Kosovon pitäisi pystyä joskus voittamaan mieliäkseen arvokisoihin.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 06 Syys 2016, 00:01
Kirjoittaja ESC93
sziget kirjoitti:Kaikki maita, jotka Kosovon pitäisi pystyä joskus voittamaan mieliäkseen arvokisoihin.
No, ainakaan tappiolla se missio ei alkanut. :mrgreen:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 07 Loka 2016, 00:03
Kirjoittaja Timoteus
Islantia vastaan jännä matsi. Harmi vain, että Islannin voittomaalin piti olla täydellinen tuomarifarssi. Viimeisen syötön lähtiessä yksi pelaaja oli paitsioasemassa (myönnetään, ei se, jolle pallo meni; tulkinnanvaraista, hyötyikö paitsioasemasta). Pallo pelattiin maaliin, vaikka se oli jo Hradeckýn hallussa. Ja loppujen lopuksikin on epäselvää, oliko pallo edes kokonaan maalissa.

No, puolueellinen tuomarointi ei ole Islannin syytä. Jos kuitenkin käy niin, että Islannin lopputurnaus- tai jatkokarsintapaikka on ensi syksynä pisteestä tai kahdesta kiinni, sympatiani ovat sen joukkueen puolella, joka on pisteensä oikeasti pelaamalla ansainnut.

Pelillisesti parasta Backen Suomea tähän asti, ja kaksi maalia samaan matsiin on ollut Huuhkajilta harvinaista herkkua. Viimeksi onnistui Färsaaria vastaan kaksi vuotta sitten EM-karsinta-avauksessa.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 07 Loka 2016, 00:07
Kirjoittaja hra47
Normaalisti ei kiinnosta Suomen futisedesottamukset, mutta onneksi tuli tämä matsi seurattua paremman puutteessa. Tulipahan nähtyä skandaaliloppu josta kaikki huomenna puhuvat...

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 07 Loka 2016, 09:17
Kirjoittaja Timoteus
Islannin voittomaali on muuten virallisesti merkitty Ragnar Sigurðssonille (# 6), jonka puskun Hradecký torjui viivalle, ei Alfreð Finnbogasonille (# 11), joka potkaisi sen maaliin Hradeckýn käden alta. Tuomarin (tai avustavan) haukansilmillä nähtynä pallo oli siis kokonaan maalissa ja Hradecký kauhoi sen sieltä viivalle. Ei kauhonut, mutta minkäs teet.

Sen verran otan aiemmin kirjoittamaani takaisin, että Finnbogasonin potkun jälkeen pallo on kyllä maalissa, ei vain enää sääntöjen mukaisesti pelattuna.

Jälkitilanteessa Moisander repi tuomaria paidasta. Pieni ihme, ettei tullut punaista korttia. Tuomarin koskemattomuus on pyhä. Ehkä tuomari ei kehdannut antaa punaista päälle, kun ei ollut ratkaisustaan satavarma.

Lohkon muissa otteluissa Turkki ja Ukraina pelasivat tasan 2–2 ja Kosovo hävisi Kroatialle kotonaan peräti 0–6. Jos tämä kuvastaa Kosovon todellista tasoa, kotitasuri oli Suomelta alisuoritus.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 09 Loka 2016, 21:00
Kirjoittaja Timoteus
Ovela taktiikka Kroatiaa vastaan. Pelattiin matsin alku niin passiivisesti ja lepsusti, ettei Kroatia pitänyt Huuhkajia minään. Helpon avausmaalin jälkeen vierasjoukkue pelaili puolivaloilla. Jos Backe ei olisi valinnut Suomen avauskokoonpanoa ja vaihtoja arvalla, Suomi olisi voinut jopa rangaista Kroatiaa löysäilystä.

No, varamiehisenähän Suomi tämän matsin pelasi, mutta ihmettelen silti ensimmäistä puoliaikaa. Edes Backe ei voinut kuvitella, että bussi parkkeeraamalla pidettäisiin Kroatiaa vastaan nollat 90 minuutin ajan. Jos tavoitteena olikin vain tappion minimointi, se toki onnistui.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2016, 17:17
Kirjoittaja Karistoteles
Aika ankeaa seurattavaa nämä Huuhkajien ottelut kyllä ovat. Joskus käy mielessä, että löytyykö maailmasta enää yhtään maata, jota vastaan Suomi pärjäisi jalkapallossa - ehkä Vatikaani voisi tulla kysymykseen. :mitvit:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2016, 17:21
Kirjoittaja hra47
Onhan Suomi sentään kärkikolmanneksessa FIFA:n rankingissa, joten kyllä niitä Suomea heikompia maita löytyy maailmasta aika runsaasti. Jos noihin ranking-listoihin on lainkaan luottaminen.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2016, 18:09
Kirjoittaja jee euroviisut
Joo, onhan Suomi yhä FIFA-rankingin mediaanin paremmalla puolella (84/210), mutta rankingin viimeisten joukossa on niin paljon pikkuvaltioita, joiden väkiluku on Suomea kertaluokkaa tai kahta pienempiä ja maita, joissa ymmärrettävästi ei jalkapallo ole juuri pelattu kuten Somalia. Yli viiden miljoonan asukkaan Euroopan maaksi Suomen sijoitus on kyllä surullisen alhainen, itse asiassa väkiluvultaan Suomea suurempia Euroopan maita Suomen alapuolella FIFA-rankingissa on vain Azerbaidzan. Ja mielestäni ei ole kovin kunniallista, että Suomen yläpuolelta listasta löytyy esim. Saint Kitts & Nevis, Kap Verde ja Päiväntasaajan Guinea. :roll:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2016, 19:03
Kirjoittaja Timoteus
^ Seuraavassa rankingissa pudotusta tulee noin sijan 100 paikkeille ja toissa päivänä Norjan lyönyt Azerbaidžan painelee ohi. Toisaalta Kazakstan voi pudota taakse, riippuu huomisesta Romania-ottelusta.

FIFA:n rankingissa on tosin liuta valuvikoja, joten ei sitä liian vakavasti kannata ottaa. Viime karsinnoissa Suomi oli esimerkiksi Färsaarten takana kotiottelun alla. Pitikö joku ottelussa Färsaaria suosikkina? Muutama peräkkäinen onnistuminen viime syksynä (voitot kriisi-Kreikasta ja mainituista Färsaarista sekä kaksi tasuria) pompsautti Suomen rankingin sijalta 92 sijalle 43. Sen jälkeinen voitoton putki on syönyt tämän nousun. On semiälytöntä (tai urheilutoimittajamaista, kuinka vain) ajatella, että Suomen taso olisi heitellyt näin paljon näin nopeasti.

Backen Suomi on kohdannut Kosovoa lukuun ottamatta vain maailman top 50 -maita. Rankingissa strategia valita kovia harjoitusvastustajia on kostautunut. Rankingpisteet olisivat paremmat, jos olisi voitettu Liettua ja Luxemburg eikä hävitty Saksalle ja pelattu tasan Belgian kanssa. Harjoitusottelujen tarkoitus on kuitenkin jokin muu kuin tilastojen kaunistelu.

Tärkeimpänä onnistumisen mittarina pidän karsintaottelujen tuloksia. Niitä Backelle ei ole vielä kertynyt tarpeeksi arvion tekemiseen. Tähän asti näkemäni perusteella uskon vakavissani, että Suomi pystyy pelaamaan tasapäisesti Ukrainaa ja Turkkia vastaan. Lopputurnauspaikkaan en usko, mutta nousujohteisista karsinnoista on hyvä lähteä EM-kisapaikkajahtiin.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2016, 21:05
Kirjoittaja Karistoteles
Jos lopputurnauspaikka näyttää menevän sivu suun, niin Suomen kannattaisi kuitenkin pyrkiä karsintalohkossaan - nyt ja tulevaisuudessa - sijoittumaan mahdollisimman korkealle, koska karsintojen lohkosijoitus määrittää sijoituksen tulevien karsintojen arvontakorissa. Toisin sanoen: mitä parempi sijoitus lohkossa, sitä vähemmän ns. kovia maita olisi odotettavissa vastustajiksi seuraavissa karsinnoissa. Vaikka onhan näitä Suomelle ennakolta edullisia karsintalohkoja ollut vuosien saatossa, joista ei sitten menestystä ole saavutettu, mutta toivossa on tunnetusti hyvä elää.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 12 Marras 2016, 17:40
Kirjoittaja jee euroviisut
Mikäli oikein ymmärsin, tänä iltana Suomi ensimmäistä kertaa jalkapallomaajoukkueemme historiassa kohtaa Ukrainan. Suomen aiemmat karsintaottelut huomioiden en usko voitonmahdollisuuksiin vieraspelissä, mutta toivon todella, että kovin paljoa emme häviä, ettei maaliero kävisi liian pieneksi. Tässä vaiheessa en oikein uskalla toivoa MM-karsinnoista juuri muuta, kuin että maalieron Kosovon suhteen turvin emme jäisi lohkojumboksi. :roll:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 12 Marras 2016, 23:55
Kirjoittaja Timoteus
^ Sait haluamasi. Onneksi olkoon.

Ei tätä peliä ollut mitään syytä pitää ennalta hävittynä eikä joukkue onneksi pitänytkään. Suomi loi suunnilleen saman verran maalipaikkoja kuin Ukrainakin. Tällä kertaa avopaikkakaan ei kelvannut (Markkasen nosto maalin edustalta taivaisiin).

Kaikkien rankingien, korisijoitusten yms. kannalta on samantekevää, hävitäänkö maalilla vai kymmenellä. Asetelmiaan voi parantaa vain pisteillä. Maalierolla ei ole väliä kuin kisapaikkataistelussa. Ja ei, sijoitus lohkossa ei ole seuraavien karsintojen arvontakori. Jos karsinnoissa saadaan kasaan kälyiset kaksi pistettä, on yhdentekevää, sijoitutaanko maalierolla Kosovon edelle vai taakse.
jee euroviisut kirjoitti:Mikäli oikein ymmärsin, tänä iltana Suomi ensimmäistä kertaa jalkapallomaajoukkueemme historiassa kohtaa Ukrainan.
Tähän arvontalohkoon osui epätodennäköisen paljon uusia vastustajia. Suomi ei ollut kohdannut Ukrainaa, Kroatiaa eikä tietenkään Kosovoa ennen näitä karsintoja. Islantia vastaan oli pelattu vain ystävyysotteluita mutta karsinnoissa sekin oli kohtaamatta. Vain Turkki on vanha tuttu.

Gibraltar ja Montenegro ovat nyt ainoa UEFA-maat, joita vastaan Suomi ei ole pelannut. Karsinnoissa kohtaamattomia on jokunen muukin (ainakin Bosnia-Hertsegovina, Kypros, Liettua ja Slovakia).

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 13 Marras 2016, 01:57
Kirjoittaja sziget
Ansaittu rutiinivoitto Ukrainalle. Avainpelaajia puuttui liikaa, eikä ihmeitä voinut odottaa. Hyvä yritys, tavallinen tulos. Maanantaina selvinnee Eremenkon pelikiellon syy ja kesto.

Backen Huuhkajille on nyt 11 ottelua, 0 voittoa ja 4 tehtyä maalia. Mikään tulos ei yksinään olisi katastrofi, mutta Kosovo-tasapeli ja Islanti-ottelun loppu tuhosivat nämä karsinnat. Niiden jälkeen olisi jo kaivattu pientä ihmettä. Baxteria oltiin 2010 potkimassa turhankin herkästi pois, kun ainoa todellinen romahdus oli ollut Moldova-tappio avauspelissä. Ylivoimaiselle Hollannille hävittiin niukasti, ja Unkarilta olisi piste saatu, jos se olisi riittänyt, mutta silloin oltiin jo pakkovoiton edessä. Nyt menee niin surkeasti, että yhtä hyvin Backe voi jatkaa vietä tovin.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 13 Marras 2016, 22:41
Kirjoittaja Timoteus
^ Moldova-vierastappiolla aloitetut karsinnat olivat Baxterin toiset. Yksikään Suomen päävalmentaja ei ole saanut kenkää eikä eronnut kesken ensimmäisten karsintojensa niin pitkältä ajalta kuin muistan. Muistini ulettuu Møller Nielseniin (1996–99) asti.

Tulosodotuksetkin olivat Baxterin aikaan eri tasolla kuin nyt, kun Hodgsonin kanssa oli päästy niin lähelle kisapaikkaa. Mixun jälkeen eteenpäinmenoa on jo se, ettei valmentaja ole yhteen pelitapaan kahliutunut tyranni. Mixu uskoi loppuun asti joulukuuseensa, vaikka kaikki vastustajat tiesivät, miten se pilkotaan polttopuiksi. Kun pelitapa ei toiminut, Mixu heitti pelaajat susille ja tuhosi joukkueen taistelutahdon.

Backe on jonkinlainen anti-Mixu. Tuntuu, ettei Suomella ole nyt lainkaan omaa pelitapaa. Jos on, en ole sitä hoksannut. Backen Suomi antaa pallon kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti vastustajalle ja pelaa joka pelissä aivan eri tavalla kuin edellisessä. Jotakin jatkuvuutta pitäisi löytää.

Selvää joka tapauksessa on, että tulostakin pitää ensi vuonna tulla. Pelkkä kiva peli-ilme ei voi riittää jatkosopimukseen, jos pisteitä kerätään 1–6.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 14 Marras 2016, 01:00
Kirjoittaja sziget
Timoteus kirjoitti:Moldova-vierastappiolla aloitetut karsinnat olivat Baxterin toiset. Yksikään Suomen päävalmentaja ei ole saanut kenkää eikä eronnut kesken ensimmäisten karsintojensa niin pitkältä ajalta kuin muistan.
Baxterin ensimmäiset Suomi päätti Wales-voittoon, Saksa-tasapeliin ja lohkon kolmossijaan. Siihen nähden potkut tulivat herkästi. En kannata enkä odota Backelle potkuja nyt, mutta keskustelu aiheesta luultavasti kiihtyy, ellei seuraaviksi harjoitusvastustajiksi saada San Marinoa ja Gibraltaria. Kysymys on siitä, milloin vaihto kannattaa tehdä seuraavia karsintoja ajatellen, jos sen uskotaan olevan joka tapauksessa edessä.

Ilman muuta pienentyneet odotukset selittävät, miksei esim. Kosovo-tasapelistä tarvinnut pöyristyä. Harjoittelua huippumaita vastaan kaikki pitäisivät nyt loistotaktiikkana, jos pisteitä olisi vaikka kuusi yhden sijasta ja tehtyjä maaleja edes pari enemmän.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 02 Syys 2017, 21:15
Kirjoittaja sziget
Suomelle revanssi Islannista ja ensimmäinen karsintavoitto kahteen vuoteen. :uujee:

Komea oli Ringin vapaapotku. Kanerva pani korstot kentälle, eikä Islanti saanut ilmatilaa kunnolla haltuun. Toisen jakson alku näytti pahalta, sitten oli vaihtelevaa, esim. Markkanen yksin läpi. Uusi Serie A -tähti Väisänen kentälle vaihdosta, kun Ojala ikävästi loukkaantui. Seuraavaksi Kosovo. Islannille tappio oli vasta toinen.

Meksiko varmisti perjantaina MM-paikkansa voittamalla Panaman 1 - 0. Venäjän lisäksi myös Brasilia, Japani ja Iran ovat jo varmoja.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 03 Syys 2017, 07:23
Kirjoittaja Timoteus
Suomi ei muuten koskaan ennen ole kilpailullisessa ottelussa lyönyt maailmanrankingin top 20 -maata. Islanti on tällä hetkellä rankingissä juuri 20:s. On toki lyöty useitakin maita, jotka ovat olleet top 20:ssa joskus muulloin kuin silloin, kun Suomi ne kohtasi. Viime karsinnoissakin Kreikka. Mutta sellaista ei lasketa.

Maailmanranking on ollut olemassa vuodesta 1993. Sitä edeltävältä ajalta Suomelta löytyy pari päänahkaa, joita voi pitää eilistä kovempina. Eloratings-sivusto on laskenut paremmin shakista tutulla järjestelmällä takautuvasti maajoukkuejalkapallohistorian alusta asti kaikille joukkueille vahvuusluvut ja rankingit. Luntataan sieltä. Suomi löi Espanjan 2–0 EM-karsinnoissa vuonna 1969 ja Tšekkoslovakian 3–0 EM-karsinnoissa vuonna 1987, molemmat kotona. Kumpikin oli ennen ottelua Elo-listan kahdentenatoista. Islanti oli myös Elo-listan 20:s ennen eilistä.

Tämä ei kuitenkaan ole se syy, miksi voitto lämmitti mieltä aivan erityisesti. Voitto lämmitti, koska vierasottelun loppuratkaisu oli huutava vääryys. Eihän se tällä oikaistuksi tullut, mutta hieman helpottaa. Vain hieman. En ole vielä päässyt pavlovilaisesta inhoreaktiostani Islannin joukkuetta kohtaan, vaikka rationaalisesti tiedän, ettei tuomarivirhe ollut joukkueen syytä. Uskon pääseväni siitä, kunhan Islanti karsiutuu. Jos ei karsiudu näistä kisoista, niin joistakin muista sitten joskus.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 05 Syys 2017, 23:40
Kirjoittaja jee euroviisut
No, kivahan se on, että Suomi voitti kaksi viimeisintä ottelua, mutta eihän tämä taistelu lohkojumbon asemasta ollut mikään kovin kummoinen. Toki molemmilla joukkueilla oli ollut vain muutamaa päivää aiemmin toinen ottelu, mutta ilmeisesti myös se, että kummallakaan joukkueella ei ollut enää edes teoreettisia mahdollisuuksia MM-kisapaikkaan, laski pelimotivaatiota.

Kiitos Huuhkajat, 1-0.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 06 Loka 2017, 23:45
Kirjoittaja ESC93
Olin äärimmäisen närkästynyt kun Suomi meni voittamaan Islannin (lupasin itselleni etten enää ikinä kannata Huuhkajia jos Islanti jää sen vuoksi kisoista rannalle), mutta tämä Kroatia-tasapeli muutti koko homman ja Islannin 3-0 voitto Turkista käytännössä varmistivat Islannin lohkovoiton (koska eihän ne voi millään hävitä Kosovolle). :uujee: Kerrankin suomalainen jalkapallo tekee mut iloiseksi. :tapu:

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 07 Loka 2017, 13:27
Kirjoittaja jee euroviisut
Itse olin todella tyytyväinen eiliseen otteluun, siitäkin huolimatta, että eihän Suomella toki ole enää edes teoreettista mahdollisuutta MM-kisapaikkaan. Mutta kuitenkin, yllättävän vaisusti Kroatia pelasi ottaen huomioon, että Kroatialla oli ihan oikeaa panosta, sillä maan MM-kisapaikka oli kaikkea muuta kuin selvä. No, olen kyllä todella iloinen Islannin, jonka kisapaikka vaikuttaa nyt todella selvältä, puolesta, koska maalla on karsinnassa kohdattavana enää se helpoin vastus.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 09 Loka 2017, 23:43
Kirjoittaja ESC93
Onneksi huomasin 89. minuutilla että RÚV:in nettilähetys ei ollut geoblokattu. :uujee: 2-0 voitto Kosovosta ja isot ilotulitukset sekä hu-huudot siihen perään, aika vaikuttava näky.

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2017, 02:07
Kirjoittaja Mr Kite
Islanti voitti viimeisessä MM-karsintaottelussaan Kosovon ja selviytyi ensi vuoden jalkapallon MM-kisoihin. :tapu:
Ensimmäinen kerta kun piskuinen Islanti on selviytynyt kyseisiin kisoihin.

................

By the way: Ruotsalainen jalkapalloilija Sebastian Nygårds on hyvä tekemään maaleja. Hän teki kaikkiaan 21 maalia Ruotsin 6. divisioonan pelissä!!
Lainaus Iltalehdestä: "Nygårds teki 21 maalia, kun IFK Eskilstuna voitti Östermalmin 28-3. Kyllä, 21 maalia yhdessä jalkapallo-ottelussa.
- Jos en olisi ollut krapulassa, olisin tehnyt 30 maalia, Nygårds sanoi Aftonbladet-lehdelle.
Nygårds, 25, pelaa normaalisti IFK Eskilstunan ykkösjoukkueessa kolmosdivisioonassa eli Ruotsin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla."
http://m.iltalehti.fi/jalkapallo/201710 ... 9_jp.shtml
:)

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2017, 16:33
Kirjoittaja MIH96
Minulla on pieni epäilys, ettei se EM-kisojen hurmos tule toistumaan ainakaan samassa mitassa mitä MM-kisoissa. Mitä jos kävisi niin, että Islannin kanssa samaan lohkoon päätyisi toinen armeijaton maa Costa Rica?

Re: Jalkapallon MM-kisat 2018

Lähetetty: 10 Loka 2017, 17:09
Kirjoittaja ESC93
Etelä-Amerikassa pelataan ensi yönä jännä viimeinen kierros: Argentiina tarvitsee voiton Ecuadorista päästäkseen kisoihin. Tasapeli veisi jatkokarsintaan Uutta-Seelantia vastaan, mutta silloinkin Kolumbian pitäisi voittaa Peru. Messi on niin ällöttävä persoona, että näkisin hänet mieluummin vollottamassa jossain muualla kuin Venäjällä. :pliis: