Sivu 1/4

Sveitsi 2004

Lähetetty: 25 Helmi 2004, 19:45
Kirjoittaja Roope
Sveitsin edustaja vuoden 2004 Eurovision laulukilpailuun valitaan Genevessä maaliskuun 6. päivänä pidettävässä karsinnassa, johon jokainen maan kolmesta yleisradioyhtiöstä on valinnut neljä sävelmää.
Sveitsin ranskan- ja italiankieliset televisioyhtiöt TSR ja RTSI ovat luottaneet viisuehdokkaiden valinnassa ammattilaisraadin näkemykseen. Sen sijaan saksankielinen yhtiö SF DRS on tilannut omat ehdokkaansa neljältä lauluntekijältä. Näiden neljän laulun esittäjiksi on valittu Idols-tyyppisen Music Star -kykyjenetsintäkilpailun parhaat solistitulokkaat. Sveitsin karsinnassa ennakkosuosikin paineita kantaa harteillaan Music Star -kisan voittaja Carmen Fenk .

Sveitsin viisukarsinnan voittaja valitaan kaksivaiheisessä äänestyksessä: ensin ammattilaisraati ja puhelinäänestäjät valitsevat 12 ehdokkaan joukosta kolme parasta ns. superfinaaliin, jonka jälkeen lopullinen ratkaisu tapahtuu näiden kolmen esityksen välillä.
YLE

Sveitsin viisuehdokkaat 2004

Antonella Lafortezza: "Dove nascono gli amori"
Mauro Sabbioni: "Sicuramente uomini"
A-Live: "You are pretty"
Daniela Brun: "The ghost of you"
Irina: "Heb ab"
Piero Esteriore & The Music Stars: "Celebrate"
Carmen Fenk: "Something new"
Mario Pacchioli: "By your side"
Tiffen: "Fly away"
Lorenzo Marra: "Je rêve d'un monde"
Fanny: "L'île de lumière"
Caroline Agostino: "Le monde danse"

Sveitsi 2004

Lähetetty: 28 Helmi 2004, 12:35
Kirjoittaja Roope
Sveitsin Eurosong 2004 sivu on nyt avattu ja melkein kaikkia laulujakin voi kuunella jo.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 28 Helmi 2004, 13:01
Kirjoittaja JUHKIS
Ihastuttavin noista on mielestäni Fannyn "L'Ile de Lumière". Kaunis ja "viisuperinteitä kunnioittava". :)

Kuva

Sveitsi 2004

Lähetetty: 29 Helmi 2004, 10:35
Kirjoittaja Kosti-71
Daniela Brun on mun suosikki. Mut harmi vaan että se laulaa englanniksi. Sillä ranskan kieli saa sukat pyörimään tämän pojan jaloissa. Ranskan kieli RULES :!: :!: :!: :!:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 04 Maalis 2004, 00:12
Kirjoittaja Marjukka
Sveitsin mp3:t näkyvät myös olevan Yairilla jaossa tällä hetkellä:

http://web.pdx.edu/~yair/h6files/Switzerland/

Sveitsi 2004

Lähetetty: 04 Maalis 2004, 10:46
Kirjoittaja Pete
Eipä ole kummoinen taso Sveitsissä :oops: . Ja mikäs tämä uusi trendi on, ettei kaikkia kappaleita voi kuunnella? :?
Mä taisin eniten tykästyä Mario Pacchiolin "By your side"-biisiin.

Kuva

Tosin en osaa päättää, osaako Mario laulaa vai ei... :?

Sveitsi 2004

Lähetetty: 05 Maalis 2004, 19:05
Kirjoittaja Huilumies
Tässä vaikutelmani Sveitsin karsintakappaleista!


Ensin ranskankielisen osan ehdokkaat (candidats romands):

Caroline Agostinio: LE MONDE DANSE (Maailma tanssii). Tunnelmallinen maailmaa syleilevä laulu, häivähdys melankoliaa siellä tähdissä. Kaunis kertosäe, vähän Patricia Kaas-tyylistä. Säkeistöt eivät melodisesti niin hyviä.

Fanny: L’ILE AUX LUMIÈRES (Valojen saari). Tasaisempi melodia kuin äskeinen mutta tyylikkäämpi, keskittyy enemmän tekstiin joka on vaikuttava. Pikkusievä kiva rytmitys. Yksi efekti on komppisoitinten vaihtelu, vaihtuu monin paikoin.

Lorenzo Marra: JE REVE D’UN MONDE (Uneksin maailmasta). Hitaampi kuin äskeiset, tämäkin puhuu tietysti sotaa vastaan. Mutta melodia ei erotu muista samankaltaisista balladeista joita tiedän. Ei kovin vaikuttava.

Tiffen: FLY AWAY (Lennä pois). Sekava. Eivätköhän latvialaiset osaa paremmin nämä “fly”-aiheiset. Ainoa mielenkiintoinen kohta parin sekunnin orientaalinen soitinsoolo siellä jossain välissä.


Sitten saksankielisen osan ehdokkaat (candidats alémaniques):

Mario Pacchioli: BY YOUR SIDE (Vierelläsi). Vähän Can’tstoplovingyou-kitaraa ja sävelkulkua, mutta tummempaa taustatunnelmaa, häivähdys nostalgiaa.

Carmen Fenk: SOMETHING NEW (Jotain uutta). Todellakin, ainakin tästä maasta. Mutta saan jo päänsärkyä. Ei juurikaan melodiaa, kauheaa teiniräpin ja rokin sekoitusta. Karmeaa jos idoli esittää tällaista, toivottavasti ei voita!!

Daniela Brun: THE GHOST OF YOU (Sinun kummituksesi). Täytyy myöntää, tämän paljonpuhutun Brunin laulu on kaunis. Balladille ominaista nostalgiaa herättävää melodiaa. Ehkä jotain huippukohtaa puuttuu.

Piero Esteriore & The Music Stars: CELEBRATE (Juhlikaa). Pöh, tällaista clap-your-hands ja everything-gonna-be-all-right -ryhmämeininkiä, ilman mitään kiinnostavuutta sävelessä. Pöh.


Viimein italiankielisen osan ehdokkaat (candidats tessinois) (Ticinosta):

Mauro Sabbione: SICURAMENTE UOMINI (Varmasti miehiä/ihmisiä?) Menevää vauhtia ja kitarasooloja, mukana myös jotain Andit-panhuilua… Kertosäkeessäpäs on voimaa, täynnä vuoristomaista nostalgiaa! Toistuu lopussa vielä monesti!

Irina: HEB AB (Lopeta?) Hassua että ainoa ”schwytzertütsch”-kielinen biisi tulikin italiankielisestä Ticinosta! Ihan mukava, jonkinlaista kellarijazzclub-tunnelmaa. Kiva kuulla harvinaista kieltä, joka on ihanan rujoa! :wink:

Antonella Fortezza: DOVE NASCONO GLI AMORI (Missä …?… rakkaudet). Vaikuttaa aika tavallista italopopilta, en usko että löydän tästä mitään erikoista. Äh, näyte loppuu kesken!

A-Live: YOU ARE PRETTY (Olet kaunis). Jonkinlaista a-cappella- räppijazzia, jota säestää tuduududuu-laulanta. Hirveän amerikkalaista, montakohan kertaa tässä lausutaan sana ”cool”? Mitä? Nämä olivatkin valkoisia miehiä! Olisi voinut kuvitella että mustia…


Ihan kiva karsinta, löysin tästä monta hyvää biisiä kuten odotinkin. Suosikkini ovat kyllä Sicuramente uomini, Heb ab ja L’île aux lumières. Monta kieltäkin edustettuina :)

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 13:42
Kirjoittaja JukkaV
Olisiko mahdollista katsoa tätä finaalia netistä? Itse miltei kielitaidottomana... ei kun laiskana en jaksa etsiä tietoa ja linkkiä finaaliin. Voisiko joku auttaa?

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 17:01
Kirjoittaja Timoteus
Tässäpä oma Top8-rankinglistani Sveitsin karsinnasta:
1. Daniela Brun - The ghost of you
2. Caroline Agostino - Le monde danse
3. Carmen Fenk - Something new
4. Irina - Heb ab
5. Lorenzo Marra - Je reve d'un monde
6. A-Live - You are pretty
7. Fanny - L'ile de lumire
8. Tiffen - Fly away

Etenkin kärkinelikon kelpuuttaisin mielihyvin Sveitsin edustusviisuksi. Rauhallisemmat kappaleet vievät kuitenkin voiton noista kahdesta räväkämmästä. Mielestäni Sveitsin karsinnan taso on erityisen hyvä tällä kertaa, vaikka on siellä karmeaa huttuakin tuon listani ulkopuolella, erityisesti Celebrate, sietämätön ralli. Toivottavasti eivät ainakaan sitä valitse, vaikken toisaalta mene takaamaan, etteikö sillä voisi jopa kohtalaisesti menestyä. :?

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 17:33
Kirjoittaja MuzaMaza
Minun valintani Sveitsin edustajaksi olisi: Caroline Agostino - Le monde danse. Perinteinen EUROVIISU.
Korvaa miellyttävät myös yhden kuuntelun perusteella
Daniela Brun - The ghost of you ja Antonella Lafortezza: Dove nascono gli amori. Olisihan se UPEAA kuulla Italiaa edes kielenä Euroviisuissa!! :cry:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:01
Kirjoittaja Roope
Antonella, A-live, Piero, Carmen, Mario :P ja Caroline superfinaaliin.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:07
Kirjoittaja Timoteus
Jahas, Daniela putosi sitten vieläpä niukimmin. :(

Eipä tuonne jäänyt kuin kaksi voiton arvoista jäljelle: Carmen ja Caroline. Tosin olen täysin asennoitunut siihen, että Sveitsi valitsee väärin.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:24
Kirjoittaja Roope
Kuva
Sveitsiä edustaa Piero Esteriore & The Music Stars kappaleella Celebrate.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:28
Kirjoittaja Timoteus
Niinpä niin.

Onkohan tämä koko viisukarsinta-aika vain yhtä pitkää painajaisunta, kun tuntuu tulevan vain pettymyksiä pettymysten perään. Miten miltei kaikki maat voivat valita NIIN väärin. Vaikea kuvitella, että näin surkeaa rallia edes hyvä esitys pelastaisi. Huono yritys kopioida Everybody.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:42
Kirjoittaja Marjukka
Everybody just clap your hands...jos joku ei tätä vielä ole itselleen säästänyt, niin nyt se on http://www.euro-mp3.com:issa.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 06 Maalis 2004, 23:46
Kirjoittaja Colby
En oo viitsinyt kuunnella muita karsintabiisejä, koska ottaisi vaan enemmän päähän. Tää on kyllä jo aika kammottava kappale :(

Sveitsi 2004

Lähetetty: 07 Maalis 2004, 00:21
Kirjoittaja JuhaUK
Luulin, ettei voisi mennä enää huonommaksi... näköjään voi. Everybody Boogaloo, dansa rokkenrolla... :cry: :cry: :cry: sanon taas, että jos Jari tällekin soopalle häviää, niin harkitsen harrastuksiani... pitsinnypläys tuntuu aika houkuttelvalta tällä hetkellä... :?

Sveitsi 2004

Lähetetty: 07 Maalis 2004, 00:36
Kirjoittaja Marjukka
On tämä marginaalisesti vetävämpi kuin Itävallan biisi, tai kumpikaan Irlannin finalisteista...mutta kyllä joistakin valituista biiseistä kieltämättä tulee sellainen fiilis, että esim. joku postimerkkeily voisi olla palkitsevampi harrastus :roll:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 07 Maalis 2004, 08:59
Kirjoittaja Kosti-71
JuhaUK kirjoitti: sanon taas, että jos Jari tällekin soopalle häviää, niin harkitsen harrastuksiani... pitsinnypläys tuntuu aika houkuttelvalta tällä hetkellä... :?
Mie olen samaa mieltä kanssasi. Jarin pisteet taitaa nousta tämän kappaleen myötä muissa maissa. Mutta tässä on se vaara että se jää ihmisten päähän soimaan. Ja juuri sen vuoksi se saattaa saada paljonkin pisteitä.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 07 Maalis 2004, 17:56
Kirjoittaja JuhaUK
Voi voi, mutta kun sen näkee videona, niin jotenkin muuttuu paremmaksi, Ja Everybody tulee todellakin mieleen, et varmaankin tälle hävitään et kolisee. :cry:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 07 Maalis 2004, 20:09
Kirjoittaja Timoteus
JuhaUK kirjoitti:Voi voi, mutta kun sen näkee videona, niin jotenkin muuttuu paremmaksi, Ja Everybody tulee todellakin mieleen, et varmaankin tälle hävitään et kolisee. :cry:
Everybodyn huonolta kopioltahan tämä kuulostaa mutta painotetaan sitä sanaa "huono". Everybody sentään esitettynä tempasi mukaansa ja kuunneltunakin kuulostaa (teko?)pirteältä. Pelkästään kuunneltuna Celebrate kuulostaa lähinnä masentavalta ja kappaleena se on jopa Everybodya jankkaavampi, pitkästyttävä siis. Ääniä kerätäkseen se tarvitsee jonkinlaisen ihmeen esillepanoon. Ainakaan doteurovisionilta lukemani sveitsiläisfanin kirjoittaman raportin perusteella Celebraten esityksessä ei ollut mitään kovin hohdokasta, eivätkä laulajat itsekään vaikuttaneet yhtään innostuneilta kappaleensa esittämiseen.

En siis näillä näkymin usko Sveitsin selviävän finaaliin mutta odotan kuitenkin loppujenkin semifinaaliviisujen valintaa ja sitä, että itse näen Celebratesta edes jonkinlaisen esityksen ennen lopullista tuomiota.

Sveitsiläistä tunarointia

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 00:19
Kirjoittaja kaivanto
Käsittämätöntä, että ne voi valita jotain näin surkeeta kun tarjolla oli hienojakin biisejä (ainakin levytysten perusteella). Esim.
- A-live paljon parempi kuin 2 vuotta sitten
- Caroline Agostino, Carmen Fenk & Daniela Brun loistavia!!!
- Mario Pacchioli tai Tiffenkin olisi ollut OK.

Carmen Fenk rules OK! Olisinpa nähnyt esityksen!

"Hyvää yötä Sveitsi" neljällä kielellä...

Sveitsi 2004

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 00:27
Kirjoittaja Tommi
Tämä biisi voi vaikka voittaa! On semmoinen tunne.

Sveitsi 2004

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 00:32
Kirjoittaja Marjukka
Niin mullakin. Mutta mulla se on ainakin sellainen "valitettavasti" -henkinen tunne :x

Onhan se mahdollista...

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 00:36
Kirjoittaja kaivanto
...mutta jos Piero voittaa se on kyllä kirkkaasti huonoin voittaja koskaan.

Mutta jotenkin en usko näin tasapaksuun kipaleeseen, vaikka laulupuoli levytyksessä sinänsä on ihan ammattitaitoista. Tietysti voihan ne tehdä sovitukselle vielä vaikka mitä...

Sveitsi 2004

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 03:24
Kirjoittaja JukkaV
Kappale on suoraan sanoen lapsellinen... :evil:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 18:18
Kirjoittaja Huilumies
Uskomatonta, että 3 parasta kappaletta eivät selvinneet edes toiselle kierrokselle!!! :cry: Mauron, Irinan ja Fannyn kappaleethan olivat laadukkaita, toisin kuin tämä voittaja tai idoli-Carmenin biisit...

Kuinka sveitsiläisillä on näin huono maku???

:cry: :cry: :cry:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 08 Maalis 2004, 19:57
Kirjoittaja barbarossa
Minen kestä edes ajatella, että tämä on voittanut italiankielisiä biisejä. :cry: En tosin ole kuullut niitä, mutta pelkästään kielestä tulisi niin paljon plussaa...

Sveitsi 2004

Lähetetty: 13 Maalis 2004, 10:46
Kirjoittaja AntSa
Täähän on ihan hauska ja saattaa pärjätäkin... Puntaroin pitkään, annanko 2 vai 3 tähteä, ja tällä sekunnilla katsoin parhaaksi muistaa kahdella tähtösellä... Tarttuuhan tää kyllä, mutta sovitusta vois hioa vähän modernimmaksi... nythän tää on vähä tämmönen löysä jollotus. :lol:

Sveitsi 2004

Lähetetty: 23 Maalis 2004, 18:45
Kirjoittaja salla
hukkuu täysin pimentoon....