Kommenttiketju 2018

Fiumi di parole - sanoita itse euroviisuja
Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 14 Kesä 2018, 21:46

Päivi
Alkaa olla vähän kulahtanut aihe, mutta kaipa tämä ihan kiva oli. Kertsistä puuttui riimit.

Mersu
Omani. Aluksi ideanani oli ihan höpönlöpöä Mersuista ja autoilusta yleensäkin, mutta sitten tajusin tässä piilevän kantaa ottamisen mahdollisuuden. Aika meinasi olla vähän kortilla, niin tästä tuli vähän köykäinen.

Abdi
Erittäin hyvä ja aidosti koskettava!
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 27 Kesä 2018, 22:12

Yhteiskilpailun 3/13 sanoituksia saa kommentoida alapuolella, kunhan on ensiksi lähettänyt pisteensä allekirjoittaneelle. :joojoo:

.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 05 Heinä 2018, 23:14

:belgia: :makedonia: :montenegro:

1. MNE: Aivovuoto
Ongelma monessa maassa, Montenegrosta ei tietoa. Monitulkintainen rivi "Täytyy munkin ennättää" huvitutti, tarkoittaa kenties onnen potkausta. Palveleeko aihe parhaiten tätä viisua vai meneekö paatos harakoille? Kertsin jälkiosassa tavuja veenytetään.

2. MNE: Toistaa
Niin veenytetään tässäkin, mutta huonokuuloisen papan tarina onnistui yllättämään. Alkupuolella tavutkin napsuvat vaivatta paikoilleen. Äkkiväärää komiikkaa esim. pojanpojan kuvauksessa, välttyy senkin marinoilta. Lähinnä tilanne silti vaivaannuttaa ja harmittaa ukkoa.

3. MKD: Leijumaan
Alkaa normaalina biletys- & suhdesanoituksena, oudontuu edetessään. Panemisen, pannan, painelun ja paineen keskinäisillä yhteyksillä leikitellään. Lykky-sanasta johdettu lykkyys (onnekkuus?) on irrallinen nokkeluus. Yleiskuva lievästi epäselvä, kuka perijätär, mistä kysymys.

4. MNE: Helteessä
Ja höpsis. Huurteinen kielikuva vaihdettu ajankohtaisempaan paatoksesta tinkimättä.

5. BEL: Oi säätiedotus!
Lisää sääasiaa. Sääuutisten loputon kysyntä ja tarjonta jaksavat ihmetyttää: eikö ihmisillä ole ikkunoita, joista katsoa ulos? Jos somessa on sama meno, sääliksi käy someistejä ja -nistejä. Anarkistista kieltä ja virvoittava näkökulma teemaan jos viisuunkin.

6. BEL: Sigmund Freud
Sujuvaa ja osittain hauskaa riimittelyä, vaikkei yhtä hervoton kuin edellinen. Äijä muistetaan unien tulkitsijana ja kaiken seksiin kääntäjänä, että mikäs liero se siinä mönkiikään. Tavoittaa bondahtavaksi kuvaillun balladin sisäänpäin kääntyneisyyden.

7. MKD: Työhakemus
Tyrkyttäytyvään sanoitukseen ensin liiankin ilmeiseltä tuntunut väännelmä. Tarkemmin katsoen yhtenevyydet olivat niin osuvia ja kerronta soljuvaa, ettei simppeliys haitannut. Hienoa.

8. MKD: Oppitunti
Mieletön biisi. :ihana: - Alkutekstiä tässäkin kaulitaan ja käännetään. Ydinkohdasta "Come and take me, I can show you how it's done" ylitulkinnan kautta opettajafetissiin. Edellinen sanoitukseni kertoi lääkäreistä, seuraavaksi on kai lakimiesten vuoro.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 06 Heinä 2018, 17:57

:belgia: :makedonia: :montenegro:

1. Aivovuoto
Tosiaan ajankohtainen ongelma monessa maassa, kuulemma myös Suomessa. Päähenkilö päättää jättää kotimaansa, kun kaikki muutkin tekevät niin. Mikäs siinä, massan mukana on helppo mennä.
sziget kirjoitti:
05 Heinä 2018, 23:14
Monitulkintainen rivi "Täytyy munkin ennättää" huvitutti, tarkoittaa kenties onnen potkausta.
Apua! En minä edes tajunnut tällä olevan näin monta merkitystä. :rofl:

2. Toistaa
Mielenkiintoinen tarina. Kuulo-ongelmista ei ole varmaan kovin useita sanoituksia tehty. Beethovenin mainitseminen oli hauska yksityiskohta.

3.Leijumaan
Yleiseltä tunnelmaltaan kappaleeseen hyvin istuva teksti. Panemiset naurattivat. Selkeämpää punaista lankaa olisin tähän ehkä silti toivonut.

4. Helteessä
Toukokuisen helleaallon aikaan olin onneksi itse Kreikassa nauttimassa pilvisestä säästä. Huurteen kääntäminen helteeksi oli ihan hauska idea ja muutenkin kokonaisuus oli oikein toimiva.

5. Oi säätiedotus!
Totesin jo tulosketjussa sinäänsä hauskan aihevalinnan tuntuneen aika kevyeltä tähän kappaleeseen. Tavumääristäkin olin tekijän kanssa vähän eri mieltä. Kumminkin huumorin kannalta ihan hyvä sanoitus. :heh:

6. Sigmund Freud
"Sigmund Freud, Analyze this, Analyze this, Analyze this" lausui Madonna Kuolema saa odottaa - elokuvan tunnuskappaleessa. Bondimaiseksi on kuvailtu myös tätä kappaletta. Itsensä tutkiminen on varsin trendikästä nykyään. Netti pursuaa erilaisia persoonallisuustestejä, joihin en itse missään tapauksessa ole sortunut. :roll:

7. Työhakemus
On se työhakemuksen tekeminen hankalaa tänä päivänä. Pitäisi osata jotenkin itseään kehua ja vieläpä olla rehellinen siinä samalla. Mahdoton yhtälö. :draamaa:

8. Oppitunti
Seksikäs nuori nainen opettajana. Jokaisen heteropojan märkä unelma. Idea sopi kappaleeseen oikein mainiosti. Jos Marija tulisi sijaisopettajaksi paikalliselle yläasteelle, olisivat kaikki pojat kiltisti ja hiljaa eturivissä.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 21 Heinä 2018, 14:11

Granaattiomppu tulee jo aukomaan päätään, joten jos et ole pisteyttänyt yhteiskilpailun 4/13 sanoituksia, älä kelaa tästä alaspäin.:georgia: :romania: :unkari:

1. Kaikkeus
No nyt ollaan suurien asioiden äärellä. Sanoitus tarjosi paljon mielenkiintoista kuvailua golf-vertauskuva mukaanlukien. Myönnän, etten ihan jokaista kohtaa ymmärtänyt, mutta kukapa maailmankaikkeutta pystyisi ymmärtämään tai derivointia. Todella vahva avaus kilpailulle.

2. Milloin?
Rikkinäinen isäsuhde tuo uudenlaisen näkökulman alkuperäiseen teokseen. Kaikki eivät jää samalla tavalla kaipaamaan vanhempiansa. Tunteiden ristiriidat istuivat musiikin kanssa yhteen hienosti. Tekee alkuperäiselle paremmin kunniaa kuin omani. :roll:

3. Mieliksi
Vanha viisaus venytettynä kokonaiseksi sanoitukseksi. Totta kumminkin lähes jokainen sana. Ensimmäinen nainen jäi kylläkin mietityttämään. Onko raivostuttavampi Haukio vai Trump?

4. Mustaa
Miten hevareista tulee hevareita? Jonkinlainen lapsuuden trauma sieltä taustalta varmaan löytyy. Taisi mennä vähän parodian puolelle. :roll:

5. Tango antaa siivet
Eikä anna, vaan Red Bull! Etno-Jazz-yhtyeen viisukappaleesta on moni ihmetellyt, että missä se jazz on? Eipä tästä paljon enempää tangoakaan löydy. Ihan kivasti tekstiin oli kumminkin sisällytetty kaikki pakolliset asiat Olavi Virrasta lähtien.

6. Possujuna
Kappaleessa tapahtuu mielestäni aika selkeä tunnelman muutos alun jälkeen, joten sanoitukseenikin syntyi kaksi kertojaa. Särkänniemen Possujuna on niin legendaarinen laite, että se ansaitsee päästä otsikkoon, vaikka mainitaankin tekstissä vain kerran lopussa. Kyseessä ei ole välttämättä huvipuiston nopein laite, mutta niin vain se eteenpäin puksuttaa vuodesta toiseen. Harmi, etteivät aikuiset pääse kyytiin. :draamaa:

7. Taivaaseen
Mikähän minua vaivaa, kun näitä uskonnollisia sanoituksia on syntynyt tällä kaudella näin useita? Enkelikuoron rooli kai sopi Iriaolle liian hyvin. Jokseenkin haasteellinen sanoitettava.

8. Aatteet
Ihmisillä on nykyään paljon aatteita liittyen ruokaan. Kuuluuko ananas pitsaan ja pitäisikö kyseinen ruoka sittenkin kirjoittaa z-kirjaimella? Joillain ihmisillä on tapa pitää omia aatteitaan ainoina oikeina. Sitähän kertojakin tässä (kai) yritti sanoa. Teknisiä töyssyjä oli tiessä jonkin verran, mutta hykerryttävä kerronta sai autettua kulkuneuvon ehjänä maaliin.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Heinä 2018, 00:10

:georgia: :romania: :unkari:

1. GEO: Kaikkeus
Panteistinen filosofointi sinällään ei sytyttäisi. Pahuus ei siihen näytä kuuluvan, kaikki on ylivertaisen ainutlaatuisen mainiota. Musiikkiin kaikkeuden rupattelu sointuu vastarintaa murentavasti. Maan matonen voi löytää itsensä havainnosta, että maailma syntyy aina aamulla uudelleen, se on niinku aistien runoelma. Pian matonen jo laulaa mukana.

2. HUN: Milloin?
Perhehelvetin kuvauksena muistuttaa vuoden 2014 Unkaria. Kertsin loppuun etenee mallikkaasti. Seuraava säkeistö on sitä sun tätä, joku nainen (psykologi? sosiaalitäti?) kinuaa tunnereaktioita. Sankari miettii tuntevansa vain tyhjyyttä, vaikka musiikillinen ilmaisu on yhä varsin tunteikasta, jopa aggressiivista. Tarina yltää hyvälle perustasolle, varsinaista ylläriä ei tule.

3. ROU: Mieliksi
Olen maininnut Donald Trumpin kahdessa sanoituksessa (ESP 08, ISL 15). Melaniasta on vaikea keksiä sanottavaa. Tunnetuin julkinen puhekin taisi olla plagiaatti. Ostin kerran Melania-kirjan, kun yritin löytää edes jotain myönteistä vaalituloksesta. Onhan sloveenitar vasta toinen ulkomailla syntynyt ensimmäinen nainen Valkoisessa talossa. Jonkun Adamsin muija oli britti.

4. HUN: Mustaa
Vaikka AWS oli freesi ja tervetullut yhtye viisuissa, kritisoin kappaleen tosikkomaista tekstiä. Musta huumori käy vaihtoehdosta. Eräässä Fingerpori-suosikissani synkkä seurue nauttii aamiaista ja yksi sanoo, ettei tämä hänestä kovin mustaa ole - vaikka purkin kyljessä lukee Mustin murkina. Musiikillista kissahuumoria edustaa Trio Jyrkkäkallion Kissa ja korttipakka (1985).

5. GEO: Tango antaa siivet
Red Bullia en juo, varastin vain iskulauseen. Tangomarkkinoita katson televisiosta. Sävellyskilpailu on tuottanut sekä hienoja uustangoja että kahjoja hokemia tyyliin "Tango kuuluu kaikille". Älkää missatko Timo Koivusalon Olavi Virta -leffaa, jahka se ehtii ensi-iltaan. Jos elokuvallisia näköispatsaita täytyy tehdä (vähempi ehkä riittäisi), on jo aikakin nostaa Ola jalustalle.

6. ROU: Possujuna
Teknisesti etevä, osittain alkutekstiä mukaileva huvipuistohärveli. Varas ja pappi viittaavat tunnettuun sanontaan. Miinuspuolelle laskin sen, ettei teksti tunnu olevan tosissaan vaan latelee silkkoja latteuksia. Sitä vikaa voi olla alkuteoksessakin, mutta itse pidin sitä merkityksellisenä viisuna. Tässä kyyninen lukutapa valtasi mieleni.

7. GEO: Taivaaseen
Harrasta musiikkia ja perinteisiä taivaskuvitelmia täydesti hyödyntävä tunnelmointi. Jos sielu halajaa alakertaa kohti, Unkarin viisu lienee todennäköisempi valinta. Alkupuolen laulettavuutta en saanut kohdilleen enkä ymmärtänyt tekijän aivoituksia. Lopussa tekniikka natsasi, no nazis intended. Taistelu oikeasta uskosta sanoituksen 1 kanssa käy kuumana.

8. ROU: Aatteet
Vakaumuksia vaihdetaan hanakasti kuin paitaa hellekesänä, jos jokin hetkellinen etu on tarjolla, rakkaudesta puhumattakaan. Toinen moralisoi, yhtäkkiä siirrytään kasvisruokaan, joka voi olla aatteellinen valinta, mutta keittiössä kuluu pitkä tovi. Kadotin tekstin langan. Aatteiden ja realismin välinen jännite erottui jotenkin, mutta alun perusteella odotin rajumpaa sivallusta.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 06 Elo 2018, 23:38

:armenia: :saksa: :ukraina:

Dobrý večer. Kävin Prahassa ja ehdin lähtökiireiltä sanoittaa vain yhden.

1. UKR: Viimeinen näytös
Valitettavasti tarina on totta. Taikuri Joe Burrus ryhtyi kahlekuninkaaksi ja hautautti itsensä elävältä vuonna 1990 huvipuistossa Kaliforniassa. Omatekoinen arkku ei kestänyt märän maan ja sementin painoa. Burrus oli kuollessaan 32-vuotias. Mentalisti Pete Poskiparran kiintoisa radiosarja Viimeinen keikka kertoo estraditaiteilijoista, jotka ovat menehtyneet kesken esityksen.

2. GER: Rakkaus ei riitä
Roolit käännetty niin että isä muistelee lastaan, jonka kohtalo jää pitkälti auki. Ehkä alkuteksti ennättää kertoa enemmän, vaikka tunnetta on tässäkin. Jotkut tavut eivät osu toivotusti. Veren "puskeminen" suoniin mietitytti. Sanoittajan vika ei ole, että puhe avaruuden "valloittamisesta" on aina niin hassua. Pari kälyistä rakkinetta vaivoin ammuttu Kuuhun. Lähigalakseissa tuskin kukaan vapisee pelosta.

3. UKR: Huligaani
Verraten vähäisistä saavutuksista huliganismin saralla tehdään iso numero. Vitsi on monta kertaa hyväksi havaittu ja toimii taas. Järjestelmä tuhoaisi persoonallisuuden (r. 1-2), jos sankarilla sellainen olisi, mitä ala-asteikäiseltä ei kai tohdi vaatia. Kahdeksan kalapuikon syöminen ei ole eeppistä vaan epistä, jos joku jää sen vuoksi ilman. Moraalinen paheksuntani.

4. ARM: Kamil
Joku tuollainen heppu näyttää Armenian suunnalla tosiaan twerkkaavan. Vertaisin riviä "Mies ei persettänsä pyörittää saa" Pelle Miljoona Oy:n biisiin Juokse villi lapsi (1980), jossa ivataan ajan nuorisokulttuuria: "Tänään ei saa tuntea tuskaa / Tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa". Perseen liikeradat ja niille annetut nimitykset vaihtuvat, mutta ahdasmielisyys pysyy.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12011
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 09 Elo 2018, 20:16

:viro: Viron kommentit tästä eteenpäin, mikäli olet pisteyttänyt. :kaunis:


:megafoni: :korvana:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 09 Elo 2018, 22:12

:viro:

Jee! Pitkästä aikaa yksittäiskilpailussa on osallistujia enemmän kuin kolme (pois lukien Suomen viisun sanoituskilpailut) :heh:

1. Saavu, talvi!
Kyllä se talvi sieltä vielä tulee, älkää huoliko. Kohta valitellaan taas siitä, kun on niin v*tun kylmä. Lumikuningattaren rooli on suuren mekon omaavalle Elinalle sopiva. Tosin tämän kuningattaren taikavoimat tuntuivat olevan aika heikot, kun ei pärjää yhdelle suvelle. Parempi maagikko olisi voinut loihtia vaikka uuden jääkauden kaikkien hellevihaajien iloksi. Tavumääristä olin joissain kohdissa eri mieltä, mutta on toki täysin mahdollista, että olen itse väärässä.

2. Parker
Metallisen möhköleen kuvaileminen pelottomaksi saattaa kuulostaa hieman hauskalta. Toisaalta onhan kojeella varsin ihmismäinen nimi. Tehtävänsä puolesta olisivat kyllä voineet antaa sille nimeksi Ikaros. :heh: Oikein sujuvaa tekstiä alusta loppuun, vaikkei mitään äärimmäistä elämystä tarjoakaan.

3. Legenda
Rise Like a Phoenix. Tutun hahmon tarina istuu ihan hyvin tähänkin laululliseen teokseen. Hahmon tuttuus tosin kääntyy hieman jopa sanoitusta vastaan, kun tarusta ei oikein pysty repimään mitään uutta irti. Kokonaisuus on silti toimiva ja eheä. Kuningatar-sanaa on näköjään käytetty tässäkin sanoituksen 1 tavoin. Eihän sitä Elinaa tietysti miksikään muuksi voisi luulla.

4. Rahvas
Elitistinen äänenavaus. Rahvas tarkoittaa viroksi ihmisiä, mutta meidän kielessämme sanan merkitys onkin sitten hieman kielteisempi. Omasta mielestäni hyvinkin jumbosijan arvoinen suoritus. :hiips:
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 13 Elo 2018, 22:45

Saavu, talvi!
Let it go, let it go... :laulaa: Muutamien mutkien kautta hauskan alkuperäisuskollinen sanoitus, jonka seuraamisessa ei ollut ongelmia. Päähenkilövalinta oli vähän erikoinen – tämä olisi toiminut paremmin nimenomaan lumikuningattaren esittämänä, joka häätää pahat helteet pois. ps. ilmeisesti minä olen sitten se seuraava. Kamalan kylmä ja epämiellyttävä sää tällä hetkellä. :aivanmaassa: Ne 30 asteen helteet oli just hyvä.

Parker
Teknisesti ei niin eheä, mitä kuumuudesta valittava serkku yläpuolella, mutta aiheeltaan tämä sopi alkuperäistekstiin aivan tavattoman hyvin! Suorastaan näin ensimmäisen kertsin kohdalla pienen luotaimen singahtelevan urheasti kohti lopullista päämääräänsä silti työtään vimmaisesti ahertaen. Ai että. Nämä mielikuvat nostivat sanoituksen arvoa suuresti.

Legenda
Omani. Satunnaisen ajanjakson kestänyt sanoituskilpailutaukoni on päättynyt, ja melkoista pungerrusta tämän tekeminen oli, se täytyy sanoa... Rutiini on pakko löytää jostain, jos aion vielä päästä mukaan.

Rahvas
Ai että, miten mehukas. Makkara siis. :ruokaa: Kielikuvia kyllä tosiasiassa tarkoitin, ja niiden ja ironian yhteispeli aikaansai tästä hykerryttävän kokonaisuuden. Jälleen mielikuvat pääsivät valloilleen, tällä kertaa rikkaiden illanistujaisiin, joissa Euroviisut yleisesti herättävät huvitusta, mutta nimenomaan juuri tämä biisi antaa toivon kipinää. Todella vaikea pisteytettävä tämä kilpailu, jokaisessa sanoituksessa oli ansionsa.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 15 Elo 2018, 01:09

:viro:

1. Saavu, talvi!
Odottamattomia yhtymäkohtia omaan tekstiini, vaikka helleteeman käsittelin jo Montenegron yhteydessä. Uhkaus "olet seuraava" herätti hilpeyttä, helteen puolustaja vaviskoon. Lumikuningattaren tarinaa en tunne hyvin, mutta epäilemättä rooli sopisi Elinalle luontevasti. Onkohan siitä jo tehty ooppera? Britanniassa näköjään jonkinlainen. Suomessa baletti ja elokuva.

2. Parker
Luotain lähti kuusivuotiselle matkalleen sunnuntaina. Se saapuu Auringon läheisyyteen jo marraskuussa. Järkyttävän kuumasta koronasta se selviää reippaalla vauhdillaan 200 kilometriä sekunnissa eli 720 000 km/h. Energiaa kuluu jarrutukseen, jossa myös Venuksen painovoima auttaa Parkeria seitsemän eri kertaa. Kun 24 kierrosta on tehty, se ohjataan päin Aurinkoa.

3. Legenda
Haistoin tässä TOMItun sanoituksille ominaisia vahvuuksia ja heikkouksia. Eloisaa, satumaista ja tunnepitoista kerrontaa, lintuja ja lentämistä. Toisaalta teknistä rosoa tavumäärien tulkinnassa. Pahiten tökki rivi "Hän tuhkaan vaipuu", jossa sanapainot tuntuivat vääriltä. Ja kohinaa sisällössä, esim. "Nuo myytit murskaamaan" tuntuu olettavan, että kuulija tietää, mistä myyteistä on kysymys. Feeniks on reissuillaan jo niin pahasti rähjääntynyt, etten välttämättä kutsuisi häntä peremmälle.

4. Rahvas
Suhde viisuun ohjaa tulkintaa, vaikka sanoitus on mallikas. Kun Tanskan Drama Queenia parodioitiin lenkkimakkara ja tuulipuku -pohjalta, se oli superhauskaa, koska inhosin biisiä. Nyt mietin, että sirkustaidekin perustuu pitkälle hiottuun taitoon ja ulkoiseen näyttävyyteen, silti sitä harvoin haukutaan elitismiksi. Hollywoodin toimintapätkä voi olla sisältä ontto ja pinnalta epärealistinen, ei kuitenkaan teennäistä taidetta vaan rehtiä viihdettä.
granaattiomena kirjoitti: 2. Parker
Tehtävänsä puolesta olisivat kyllä voineet antaa sille nimeksi Ikaros. :heh:
:tosion: Ikaros tärveli siipensä omaa hölmöyttään. Parkeria suojaa hiilikuitukuori: vaikka pintalämpö ylittää 1300 astetta, sisällä on mukavat 28 astetta. Loppu on tyly Parkerille mutta ennalta suunniteltu. Ainakaan mukana ei ole ketään Laikaa läkähtymässä.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 22 Elo 2018, 21:21

Kuva Kuva Kuva


Kilpailun kommentteja ei ennen kuin pisteytys on suoritettu. Myöskään asiaa tähän ketjuun ei ole ennen sitä.
Riennä, ja juokse, ja ylistä!
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 28 Elo 2018, 02:54

:azerbaidzan: :isobritannia: :italia:

1. ITA: Millä pääsee irti?
Munkki Wirathu tunnetaan Myanmarin rohingakansaan suunnatun vainon lietsojana. Hyttysille hän ei kuulemma tekisi pahaa. Uskonnoissa on paljon synkkiä puolia. Agnostikko ei osaa päästää irti vaan epäilee, tietääkö uskonnoton paremmin. Kun kirkosta erotaan, tilalle tulee ns. uususkontoja, bonuksena usein henkilökultti. Ojasta allikkoon.

2. GBR: Uusi aamu
Ja myrskyn jälkeen on poutasää, lisäisi tähän Kari Tapio. Siististi alkutekstin hengessä mennään, jopa niin että kävisi parodiasta. "Hyvyyden tie / Pahuuden tieltä murheet poistaa" oli erityisen kimurantti kohta. Pitäisikö valita järjellisin tulkinta vai nauraa sille reilusti vaan kuten Marion neuvoi 1973.

3. AZE: Aikuiset
Kappale voi olla lapsekas hyvässä tai pahassa. Valloittava tai naiivi. Video tukee teeman valintaa, joka on näissä kisoissa aika tuttu mutta istuu tähän. Varsinkin väliosa ("Huudan tunneliin") ja kertsin jälkipuoli ovat mainioita. Riimejä puuttuu säkeistöissä.

4. ITA: Peilikuva
Teknisesti erinomaista jälkeä. Moralisointi tympäisi. Sanoituksen puhuja on täysin kuvatun aiheen ulko- ja yläpuolella. Toisilla on huono harrastus, väärät arvot ja "leikkausta" kaipaava sielu. Näille on "terve" vaihtoehto tämä vihaansa oksentava, hybrikseensä tukehtuva mulkvisti. Sävy olisi varmaan toinen, jos puhuisi omasta kokemuksestaan (vedin steroideja ja pilasin terveyteni tms.), mutta sellaisesta ei näy merkkejä.

5. AZE: Koira on ihmisen paras ystävä (Mutta kissa ei koskaan kerro poliisille missä marihuana on)
Hauskan alaotsikon perusteella odotin kissasanoitusta. Ei tullut. Toinen pettymys oli se, ettei huumeille keksitty luovempaa piiloa kuin laulajan peräsuoli. Tarvittiinko sen haistamiseen edes koiraa? Vähän kaukaa haetulta haiskahti, vaikka sanailu oli somaa ja kriminaali jätettiin tahdikkaasti nimeämättä.

6. AZE: Z - hän elää
Kun Irlannin Dervish sivusi viisussaan Prahan kevättä, vaihdoin aiheeksi Sputnikin, josta oli silloin 50 vuotta. Korjasin oharin nyt kun Tšekissä muistellaan vuoden 1968 tapahtumia ja sekä Alexander Dubčekista että Jan Palachista on tehty myös elokuva. Z - hän elää! (1969) taas on kreikkalaisen Costa-Gavrasin ohjaama poliittisen elokuvan klassikko.

Kuva

7. GBR: Pessimisti ei pety ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis
Latteuksilla otsikoitu, nimeään kiehtovampi asiattoman huumorin kukkanen. Rohkaisun kääntäminen vastakohdakseen huvittaa väistämättä, kun ei ole kiintynyt viisuun vakavassa mielessä. Huipentuma on rivi "Näin mä säälin itseäin", joka yllättäen kääntää ilkeilyn itseilkeilyksi.

8. ITA: Poika
Riimittelyä on kevennetty rutkasti, mikä tuntui ensin puutteelta. Uutta ja omaa on "sanaan tarttuminen" niin että lause jatkaa edellistä ("Hän huolissansa itkee, ja itku kiusaa muita") vähän kuin Ranskan viisussa 1977. Kertosäkeistö ei ole yhtä iskevä kuin alkuteoksessa. Toisaalta lopetus on vahva ja sanoitus vetoaa empatiallaan paatosta kaihtamatta kuten viisukin.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 29 Elo 2018, 00:12

Ai niin, hupsansaa, unohdin laittaa nämä kommenttini tänne. :heh: No vielä ehtii.

Millä pääsee irti?
Vaikuttava sanoitus täydellisellä tekniikalla. Loppupuolella oleva vuoropuhelu rivin "Se jonka mielensä sulki" kanssa ei oikein toiminut. Muuten ei moitteen sijaa.

Uusi aamu
Omani. Tästä tuli yllättävän kiva, vaikkei mitään merkittävämpää ideaa ollutkaan väsätä. :heh: Huono lähtökohta, tiedetään. :draamaa:

Aikuiset
Omani. Tämän kertsi alkoi soida päässäni muutamia kuukausia sitten, joten sanoituksen rakentaminen ei ollut vaikeaa. Rivit loppuivat vähän kesken, olisin halunnut ottaa vielä esille näkemystä siitä, että päähenkilö kuitenkin opiskelee/on työelämässä; häntä ei vaan kiinnosta tarrautua aikuisten käyttäytymisnormeihin.

Peilikuva
Olipa se hyvä! Olin lukenut nämä etukäteen musiikitta, jolloin tästä jäi jotenkin keskinkertainen vaikutelma. Nyt kuitenkin iski ja kovaa. Tekijänsä parhaita tai ainakin paras, jonka itse olen nähnyt. Jäi keväällä ja kesällä pari kisaa pisteyttämättä, niin en ihan tiedä, mitä olet siellä saanut aikaiseksi.

Koira on ihmisen paras ystävä (Mutta kissa ei koskaan kerro poliisille missä marihuana on)
Ketäköhän laulajaa mahdetaan tarkoittaa? :raaps: :heh: No mutta joo, lähtökohtaisesti vierastan tämmöisiä pitkiä ja monipolvisia otsikoita (etenkin pilkkuvirheellisiä!), mutta tämä oli oikeasti aika hauska, ja sanoituskin toimi erikoisen hyvin. Tämäkin nosti osakkeitaan musiikitta lukemisen jälkeen.

Z - hän elää
Olihan tässäkin oikein mukavaa sanailua, mutta tässä huippuporukassa jäi vähän tyhjäksi. Ei toki huono, mutta en oikein päässyt sanoituksen maailmaan käsiksi.

Pessimisti ei pety ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis
Tykkäsin kyllä tuosta itsesäälisestä käännöksestä, mutta ei se sanoituksen arvoa kovin pitkälle nostanut. Aluksi vaan aika huono ja aggressiivinen, lopussa sitten (ehkä) muka-hauska (En osaa päättää, oliko se oikeasti hauska vai ei. :heh: ) ja kohtuullisen viihdyttävä.

Poika
Omani. Ihmeellistä, että saan vielä jotain tällaista aikaiseksi pitkän epäaktiivisuuteni jälkeen. Tuli kunnon flow-tila. :shock: Olisin halunnut tavallaan jatkaa tuota "Ensin oli x, x:stä tuli y, y:stä tuli z"-tyyliä loppuun asti, mutta ehkä se olisi ollut lopputuloksena huonompi kuin tämä.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 12 Syys 2018, 22:09

:alankomaat: :islanti: :ruotsi:
Seitsemännen yhteiskilpailun sanoituksia voi kommentoida alapuolella, mutta vasta sen jälkeen, kun on pisteyttänyt. Jos selaat alemmas ennen pisteyttämistä, niin Samara Morgan tulee näyttöpäätteesi läpi ja... no arvaat varmaan.
Kuva
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12011
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 15 Syys 2018, 20:12

Kukkakaalipirtelö
Ainakin jos armeijaintoilijoilta kysytään, ei raavas mies tule kukkakaalipirtelöllä toimeen. :heh: (Ehkä) S-marketin tarjoama faktatieto auttaisi kääntämään pään? :miettii:

Rakkaus sattuu
Aika herkästi Waylon jättää tässä vastavihityn vaimonsa, toisaalta kyllähän toinen mies paremmin tietää mitä mies tarvitsee. :joojoo: Kas kun ei sitä jo aiemmin tajunnut. :draamaa:

Mielipide
Todentuntuista eristäytyneen introvertin saarnaa, voin fiilata. :heh:

Peppua
Kuka kaipaa bottomia? :uujee: Täällä olisi yksi puutteessa, ja kaipaisi vaihteeksi ikäistään seuraa pitkästä aikaa. :hei: Palan halusta tietää onko tämä true story viisuristeilyltä, ja jos on niin harmittaa etten lähtenytkään mukaan. :draamaa: Sopii täydellisesti Benkun tulkitsemaksi kuin muna suuhun. :hiips:

Rinta rinnan
Toiveajattelua että länsinaapurissa saataisiin tulevina viikkoina mitään konkreettista aikaan, mutta uskon puutteesta ei Aria voi syyttää. :joojoo: Tällä puolen Pohjanlahtea näkisin tämän esim. Liike Nytin vaalilauluna. :heh:

Possupainia
Mielikuva Waylonista painimassa sikolätissä on kieltämättä hupaisa. :rofl: Musiikkivideo tästä, kiitos! :mrgreen:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 15 Syys 2018, 21:06

Kukkakaalipirtelö
Lihansyöjä avautuu. Jussi Niinistölle kiitokset inspiraatiosta. :joojoo:

Rakkaus sattuu
En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät harrasta esiaviollista seksiä. Kyllähän se autokin aina koeajetaan ennen ostopäätöksen tekemistä. Vältyttäisiin siten tämän tyyppisiltä tapauksilta. Sanoitus hihitytti alusta alkaen ja viimeistään loppuhuipennus pudotti kokonaan tuolilta. :rofl:

Mielipide
Kappale osoittautui aika epäinspiroivaksi, mutta sain kumminkin puristettua tällaisen. Tuntui jotenkin hauskalta tehdä angstinen teksti herttaisen Arin laulettavaksi. :heh:

Peppua
ESC93 kirjoitti:
15 Syys 2018, 20:12
Palan halusta tietää onko tämä true story viisuristeilyltä
No, ei ihan. Erään nätin pojan kanssa sain kyllä yhteiskuvan, mutten peppua. Valitettavasti. :aivanmaassa: Mut joo, sieltäpä tämä inspiraatio kumminkin tuli. Tanssittiinhan viisudiscossa myös tämän biisin tahtiin. :heh:

Rinta rinnan
Länsinaapurin politiikan tämän hetkisestä tilanteesta on oikein helppo ammentaa inspiraatiota. Sinäänsä hauskaa, että sanoitus on tehty Islannin kappaleeseen, kun Ruotsikin olisi ollut tarjolla. :heh: No ehkäpä poliittinen parodia sopii paremmin Arin, kuin Benkun laulettavaksi.

Possupainia
Varsin hupaisia mielikuvia herätti tämäkin. :rofl: Sanoitus istui musiikkiin vähintäänkin yhtä hyvin kuin alkuperäinen teksti.
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 17 Syys 2018, 20:02

Kukkakaalipirtelö
Oikein hauska idea, joka olisi paremmalla teknisellä toteutuksella ollut oikeinkin ensiluokkainen. Sanailu oli erittäin rikasta ja oivaltavaa, hihittelin parissa kohdassa sanavalinnoille.

Rakkaus sattuu
Omani. Vähän hävettää, että tämä oli ainoa, jonka ehdin näihin väsätä. :heh: Olisi tavallaan ollut kivaa sanoittaa loputkin.

Mielipide
Mood of the lifetime. :heh: Toteutuksena ei ehkä paras mahdollinen, mutta samaistuttavuusarvonsa takia arvostan.

Peppua
Viisuristeily, anyone? :hihi: Jotenkin sopii tämänhetkiseen olotilaani liiankin hyvin. Nautin.

Rinta rinnan
Ensimmäinen vähänkin varteenotettava sanoitus. :heh: Ihan mukavaa sanailua.

Possupainia
Oikein alkuperäisuskollinen tekele, joka täydellisellä tekniikallaan kiilaa kärkipäähän.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 18 Syys 2018, 00:13

:alankomaat: :islanti: :ruotsi:

1. NED: Kukkakaalipirtelö
Puolustusministeri murjaisi muistettavan kielikuvan. Tuloksena win-win-hössötys, jossa sekä pihvi- että vegepuoli saivat mitä tilasivat. Sanoituksen toteutus ei yllä aivan idean tasolle, kertsin soinnuttelu on mitä sattuu. Viihdearvoa silti mukavasti. Loppu on maukas sankarille ja julma hirvelle, ellei jää pelkäksi haihatteluksi.

2. NED: Rakkaus sattuu
Pikku- ja isotuhmat sanoitukset ovat optio ja voimavara. Tunnetusti ne myös jakavat kansaa. Erilaisia versioita voi kuvitella: kulta vinkuu, että olen kielitaidoton ja nuolen kuin koira. Lähden lipomaan naapurin Mustia, se ei ole kranttu. Rouhea jyrsintä ja kaiken pelastava Topi jäivät elävästi mieleen. Ehkä tämä oli sitä hyvää huonoa makua.

3. ISL: Mielipide
Pyllyyn voi tunkea monenlaisia asioita, tässä tapauksessa aatteita. Näinköhän puhuteltu ottaisi onkeensa ja kokeilisi? Sanoitus voisi olla Arin reaktio, kun hänelle selvisi, kuinka juustoisan tuotoksen hän joutuisi viisuissa vetämään.

4. SWE: Peppua
Onkohan ammattilaisraadeille omia viisuristeilyjä? Jos on, Benjaminilla riittäisi taatusti vientiä. Valmis partiopoika hän ei ole, kun tarvitsee kaveria avuksi teltan pystytykseen. Toki laivalla voi yöpyä myös hytissä. Lapsille tiedoksi: erikoistermit vaakamambo ja naamalle tuleminen selitetään eilen alkaneessa Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

5. ISL: Rinta rinnan
Ylen vaalitiimi avasi uutterasti länsinaapurin blokkisysteemin hienouksia. Kieltäydyin jääräpäisesti ymmärtämästä. Blokkeihin kuulumaton puolue tahtoisi osansa vallasta muttei saa. Toisin Suomessa: persuille tuli hätä päästä ulos hallituksesta, kun olivat sinne vahingossa joutuneet.

6. NED: Possupainia
Possupaini olympialaisiin! :rok:
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 09 Loka 2018, 23:17

Tuon kilvan kommentointi on avattu.


Avaa arkkusi.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 17 Loka 2018, 01:32

:australia: :espanja: :venaja:

1. AUS: 16 and Pregnant
Ai tällainenkin dokusarja on ollut. Varmaan avartava. Ensin sanoituksen "rohkea" ja satiirinen ote ärsyttivät. Lopulta tulevan isän retorinen sitouttaminen oli huvittavaa ja vastarintani turhaa. Ydinhokemassa ainesta korvamadoksi.

2. ESP: Kaltainen
Ymmärsinköhän tästä mitään? Mustasieluisuus ja suurisuisuus ovat ilmeisesti vikoja, jotka osapuolet hyväksyvät, kun tunnistavat kaltaisuutensa. Kiinnostavuudesta kiitosta. Siirappiseen viisuun näin vaikeasti ilmaistu idea ei täysin kotiudu.

3. ESP: Sienimetsässä
Kotitaustani takia minun pitäisi tuntea aihe, mutta omena putosi kauas puusta. Nostan siis hattua Amaialle ja Alfredille, jotka syyssateita ja hirvikärpäsiä pelkäämättä rämpivät metsässä suppilovahveroiden ja kantarellien perässä.

4. RUS: Säälittää
Määritellään henkilö uhriksi ja käytetään häntä astalona. Taustalla hieno urheiludokumentti Over the Limit, josta kommentteja toisaalla, ja Julian viisuosallistumisen herättämät monenlaiset reaktiot.

5. RUS: Karaistuu
Nimisana on varma nakki, vaikka jää tekstissä vähän irralleen. Kotikylät on poltettu, ja nyt kansa tähtää erämaan läpi ja meren yli uuteen kotiin. Jotenkin luonnosmainen, epämääräinen fiilis. Lopetuksesta: aava ei ole "ääretön", jos maa jo näkyy.

6. RUS: Tyrmä
Mielen vankilassa lusitaan ja vapautta haikaillaan monessa laulussa. Kyllä se tässäkin koskettaa. Temaattisesti sopii musiikkiin, julistava itsevarmuus ja luontokuvasto korvattu pätevästi muulla. Teknisesti ei aivan kilpailun kärkeä.

7. ESP: Kaunein rakkaus
Hellittelysanoilla nostetaan sokerisuuskerroin tappiin. Missä on sanoittajan vastuu? Kuka valistaisi yleisöä siirapin vaaroista? Muistetaan vuosi 1919 ja Bostonin melassitulva, jossa kuoli 21 ihmistä ja loukkaantui 150. :lohduton:

8. AUS: Josefiina (Kesä '06)
"Kai jotkut paheksuvat kertomustain" hörähdytti, kun aihetta on edellä annettu niin niukasti. Että mistä on varhaisteinien viinat peräisin ja saako koulun pihalla diskota. Mieleni pahoitin vain siitä, etten tiennyt, mihin otsikko viittaa.
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12011
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 25 Loka 2018, 21:31

Yhdeksännen yhteiskisan yritysten ylistykset ympättäköön yhteen, mutta vain jos pisteet on lähetetty. :kaunis:
:megafoni: :korvana:
I'll wait for the sign
I can't find anyone to stay
But there's something in the light
Saving our lives

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 30 Loka 2018, 01:19

:israel:

Israel 1973–2010 -kilpailun sanoituksia, palindromeja ja viisuja saa mieluusti kommentoida äänestettyään. :joojoo:

Jos joku eksyy tänne äänestämättä, kuunnelkoon laiskurien laulun Shir habatlanim (1987). :kippis:

Hupa hule hule hule… hupa hupa hule hule…
Hupa hule hule hupa pa…
Hupa hule hule… hupa hupa hule hule…
Hupa hule hule hupa pa…

Hupa hule hule hule… hupa hupa hule hule…
Hupa hule hule hupa pa…
Hupa hule hule… hupa hupa hule hule…
Hupa hule hule hupa pa…
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 01 Marras 2018, 01:02

:albania: :norja: :sanmarino:

1. NOR: Näin kohtaat naapurin
Eiköhän näillä ohjeilla pärjää. Toista ihmeessä kertosäkeistö vielä 20 kertaa, niin isompikin tornitalo tyhjenee ja kaupunki järjestää paenneille kriisiapua.

2. NOR: Masokistit
Rybak sopisi maitomainokseen, Norjan Kiira Korpi. Sanoitus järkyttää fanit, joille viuluviikarin S/M-puoli ei ollut tuttu. Älkää vain sanoko, että hän juo vielä alkoholiakin! Sipilä on easy target, mutta kyllä hän tämän kestää. Keväällä jo vapautuu uusiin tehtäviin.

3. SMR: Lainaa vain
Otsikko lainattu Maaritilta. Epäreilua uskotella, että Jessika olisi itse kirjoittanut viisunsa! Onko tämä sitä paljon puhuttua alaspäin lyömistä: ei uskalleta pilkata mahtavaa Månsia, joka varasti David Guettalta, vaan hutkitaan pienen maan pientä edustajaa. Siltikin sujuva teksti jaksoi huvittaa. Viittaus Huhtasaaren graduun oli osuva.

4. ALB: Sarjakuvia
Oma versioni aiheesta oli Mustis ja mä (BEL 2010), joka käsitteli Mustanaamio-lehden loppua lapsen silmin. Tämä voisi olla sama kaveri aikuisena. Albanian viisu on teknisesti hankala, ja erilaisia tulkintoja voi syntyä. Alussa koin takkuja, sitten eteni ihan hyvin. Karvinen ja Roope-setä ovat kesyjä valintoja rokkikukolle, ilmankos vaimoa naurattaa.

5. ALB: Matkustaja
Otsikko lainattu Egotripiltä tai ehkä Iggy Popilta. Kalajoella kolme nuorta kuoli ulosajossa, vain yksi selviytyi. Tässä vastaus monien vastaavien turmien herättämiin miksi-kysymyksiin. Vaikutteita jostain kauhusarjasta?
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2792
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 02 Marras 2018, 21:39

Säästän hieman foorumisoftaa ja kommentoin kahden kilpailun sanoituksia samassa viestissä. Ekologista kommentointia. :heh:

:albania: :norja: :sanmarino:

1. Näin kohtaat naapurin (NOR)
Taloyhtiön mummot varmaan tykkäisivät, jos järjestäisin heille twerkkausesityksen. :heh: Itselläni on hieman tylsä kokemus naapureistani. Kukaan ei ole koskaan tullut valittamaan, kun käyn vessassa keskellä yötä. :draamaa: Sanoitus kumminkin hymyilytti.

2. Masokistit (NOR)
Kappaleella ei ole mitään tekemistä S/M - seksin tai politiikan kanssa. Siitä huolimatta aivojeni mielestä ne olivat hyvä yhdistelmä. :hiips:

3. Lainaa vain (SMR)
Plagiontisyytöksiä on viisuissa lähes joka vuosi. Who We Are:n kertosäe tuo mieleen Måns Zelmerlövin Heroes - voittoviisun. Heroes - kappaletta puolestaan verrattiin David Quettan Lovers On The Sun - kappaleeseen. Yksi asian esille nostaneista oli muuten San Marinoa kyseisenä vuonna edustanut Michele Perniola. Aiheesta oli varsin hupaisaa veistää sanoitus. Ja joo, otsikkokin oli lainattu ihan tarkoituksella. :heh:

4. Sarjakuvia (ALB)
Tämmöinen aika perinteinen nostalgia - sanoitus. Sarjakuvat olivat lapsuudessani tuttuja itselleni, Eugentista en tiedä.

5. Matkustaja (ALB)
Menipä tovi tajuta, ettei tumma hahmo olekaan mikään maahanmuuttajataustainen nuori. Kuolemahan se kyytiin nousi. Varsin puhutteleva sanoitus. Näitä sattuu edellen liian usein. :lohduton:

:israel:

1. Nainen unissani
Sweet Dreams. Tässäpä vasta erikoiskilpailudebyytti. :hiips: Olisin halunnut tehdä useammankin sanoityksen, mutten vaan saanut aikaiseksi.

2. Puhdas kilpa
Suihkulaulajan tie tähtiin? Uikkareiden näpelöinti ja pahvinen tammi huvittivat. Palindromit löytyivät helposti.

3. Tekstaamisiin
Sanomalehden tekstaripalstaa välttelen kuin Iltalehden uutisten kommenttiosiota. Joskus olen erehtynyt lukemaan ja totesin, että ei olisi pitänyt. :plop: Sanoitus kyllä rullasi eteenpäin ihan sulavasti. Syy hyökätä - palindromia oltiin käytetty oikein oivaltavasti.

4. Robottihäät
Science fiction kohtaa romanttisen draaman. Varsin toimiva yhdistelmä. Kristillisdemokraateilla on kova työ, kun joutuvat tulevaisuudessa vastustamaan myös robottiliittoja. :draamaa: Rakkaus kuuluu kaikille, myös tekoälyille. :tahdon:

5. Krista
Voi miten ihanaa, että juuri tissipalindromia käytettiin useammassa sanoituksessa. :rofl: Sanoitus on elämänmakuisuudeltaan ja huumoriarvoltaan todella priimaa. Kaikenkaikkiaan hieno lopetus kilpailulle.

:peukku: Pieni, mutta tasokas erikoiskilpailu. (Jos oman sanoitukseni siis poistaa joukosta). :hiips:
I spent all of the love I've saved
We were always a losing game
Small-town boy in a big arcade
I got addicted to a losing game

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 05 Marras 2018, 17:41

Nainen unissani
Sepäs merkillisen häiriintynyt unielämys. :rofl: Ihan nautittava, vaikka palindromeja olikin makuuni muokkailtu hieman liikaa. :hihi:

Puhdas kilpa
Hyvin oli piilotettu tässäkin palindromit. :heh: Luovaa sanailua, joka kantoi maaliinsa.

Tekstaamisiin
Aivan loistava! Nautin täysin sydämin. :uujee: Palindromit oli piilotettu melko voimakkaasti, mutta löydettyäni ne ne huvittivat.

Robottihäät
Olipa hieno tämäkin. Tuli mieleen, puhuttiinko tässä oikeasti robotin ja ihmisen suhteesta, vai oliko robotti kenties tietyn ihmistyypin symboli. Jännittävä tekele. Palindromit tässäkin kovin piilotettuja, itse lähestyin ongelmaa näköjään hyvinkin eri tavoin.

Krista
Omani. Kylläpä olinkin toisesta lähtökohdasta lähestynyt palindromeja. Halusin sijoittaa ne juurikin mahdollisimman kokonaisina sanoitukseen, mikä oli miellyttävä haaste.
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Avatar
Snude
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 417
Liittynyt: 25 Syys 2016, 11:53
Paikkakunta: Tampere

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja Snude » 07 Marras 2018, 20:02

Tänne saa tulla kommentoimaan ja lukemaan kommentteja yhteiskisasta 10/13, kunhan olet ensin äänestänyt. :joojoo:
Spoileripuskurina 7.11. tapahtuneita asioita:

644 – Islamin toinen kalifi Umar ibn al-Khattab salamurhattiin Medinassa.
1512 – Niccolò Machiavelli lähti maanpakoon Firenzestä.
1848 – Zachary Taylor valittiin Yhdysvaltain presidentiksi ensimmäisissä samana päivänä jokaisessa osavaltiossa pidetyssä vaalissa.
1916 – Woodrow Wilson valittiin uudelle kaudelle Yhdysvaltain presidentiksi.
1917 – Lokakuun vallankumous Venäjällä (gregoriaanisen kalenterin mukaan).
1956 – Suezin kriisi: taistelevat osapuolet suostuvat YK:n turvallisuusneuvoston antamaan tulitaukovaatimukseen.
1956 – Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower valittiin uudelle kaudelle ennätysäänisaaliilla. Hän sai 58 % äänistä ja voitti 41:ssä osavaltiossa.
1972 – Presidentti Richard Nixon valittiin uudelle kaudelle, hänen vastaehdokkaanaan oli demokraattien senaattori George McGovern.
1983 – Pommi räjähti Yhdysvaltain kongressin Capitol-rakennuksessa.
1985 – Veikko Hirvimäen veistämä kirjailija Mika Waltarin muistomerkki Kuningasajatus paljastettiin Helsingin Töölössä.
1991 – Izzy Stradlin jätti Guns N' Rosesin.
1995 – Neljä ensimmäistä F/A-18 Hornet torjuntahävittäjää saapui Suomeen.
1996 – Nasa laukaisi matkaan Mars Global Surveyor -luotaimen
2000 – Teksasin kuvernööri George W. Bush voitti demokraattien varapresidentti Al Goren, mutta vaalin tulos selvisi vasta yli kuukauden kuluttua.
2007 – Yhdeksän ihmistä sai surmansa Jokelan koulukeskuksessa sattuneessa ampumavälikohtauksessa.
2007 – Madventures: Kansainvälisen seikkailijan opas, kirja julkaistiin.
2012 – CMA CGM Marco Polo, vesille laskettaessa maailman suurin konttialus lähti neitsytmatkalleen.
-Siis kun sä hymyilet, niin se on...
-Kannabis?

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 10 Marras 2018, 01:10

:israel: Yhteiskilpailusta 10 myöhemmin, ensin Israel-retrot.

Nainen unissani täytti tehtävänannot hyvin. Heikko stondis voi olla sama kuin vajaa ja vino, tuskin kovin erikään. Rinnat eivät toistu kuten palindromissa, naisen toisto korvaa sen, hyväksyn. Viisu oli hankala, tekstin vähyys teki yllättämisen vaikeaksi.

Krista ei luettuna miellyttänyt, tissi-känni-linja tuntui helpolta valinnalta. Musiikin kanssa rullasi mainiosti, tekniikka ja riimittely erottuivat, tarinassa riitti käänteitä. Renkutus hyödyntyi. Ovatko missitissit muka tosi isot? No ehkä jossain XXL-kisassa.

Robottihäät ennakoi seurakuntavaaleja. Roboliitot ovat kuuma aihe kirkossa. Olen sekä robottien että tosi-tv-julkkisten puolella: keinotekoisuus ei oikeuta sortoa ja vähättelyä. Puhdas kilpa perustui vapaasti alkuperäiseen aiheeseen, huomasiko kukaan? En tiedä, onko kuvattu formaatti jo olemassa vai täytyykö se keksiä. Tekstaamisiin oli enemmän täytesanoitus, jossa silti aihe ja rakenne. Sain syyn tutustua itselleni outoon viisuun.
TomppaJr kirjoitti:
05 Marras 2018, 17:41
Palindromit tässäkin kovin piilotettuja, itse lähestyin ongelmaa näköjään hyvinkin eri tavoin.
Mitään ei piilotettu. Tehtävänantojen täyttäminen oli minulle kunnia-asia. Sisällöthän sai ilmaista omin sanoin. Hapan asia (katse) ja sana paha (toosa) masensivat robottiparkaa yhtä lailla. Metallinen naama voi hohtaa ilosta, ja tammi se on laulukisan pahvinen tammikin. - Kristan lähestymistapa oli tietysti yhtä mahdollinen ja oikea. :joojoo:
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8626
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja sziget » 11 Marras 2018, 23:55

:bulgaria: :serbia: :valkovenaja:

Aikapula rajoitti osallisuuttani tässä kilpailussa. Kone älä hyydy. Kuva

1. BUL: Puu kaatuu
Klassinen arvoitus. Jos metsässä kaatuu puu eikä kukaan ole kuulemassa, kuuluuko ääni? Aihetta on puitu niin Hikipediassa kuin Tiede-lehden foorumilla. Eräs variantti: "Jos mies kuiskaa jotain yksin metsässä eikä yhtään naista ole monen kilometrin säteellä, onko hän silti väärässä?"

2. SRB: Ayahuasca
Tästä kohuttiin kesällä. Teakin lehtori sai potkut, koska hänen ohjaamansa opiskelija oli tutustunut perulaiseen shamanismiin ja ayahuasca-rituaaliin. "Yliopisto ei hyväksy huumausaineita tai niiden käyttöä", sanoi dekaani. Vichyä ja sauvakävelyä saa tutkia. Henkilökunta protestoi, ja potkut peruttiin.

3. BUL: Megalodon
Muinainen jättihai, kertoo Wikipedia, jolta sanoitus vähän maistuukin. En nähnyt edellisen veroista yhteyttä musiikkiin, joka antaisi tekstille merkityksen. Koin sen irralliseksi tiedepalaksi, joka etenee sujuvasti mutta häviää elämyksenä ayahuasca-tripille.

4. BLR: Ei koskaan
Kesyhkö viisu kaipaa jotain ekstrapotkua. Alun rikkomus kohdistuu varsin konkreettisesti ikkunalasiin. Päähenkilön kaipuu saa yhä epäilyttävämpiä muotoja. "Rakkaus on kukka", indeed. Suomessa poliisiin luotetaan, loppu heijastaa tätä luottamusta. Minskiläistä poliisia ei viisulavalla nähty, kukkaa sitäkin enemmän. :heh:
Ei blokkeja tarvitse maa vaan asennetta luottavaa

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 21344
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommenttiketju 2018

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 17 Marras 2018, 21:18

MALLI
Ihan mielenkiintoinen teos, jossa oli kuitenkin melko ennalta arvattava suunta. Ei kuitenkaan sanailullisesti ongelmia. Jotkin tavumäärät olin laskenut vähän eri tavoin, mutta menköön.

JÄÄ
Miksi luin tämän sanoituskisojen nykytilasta ja loppumisesta kertovana tekstinä? :heh: Lieneekö tekijän tietoinen ratkaisu, en tiedä? Ehkä juuri assosiaatioideni ansiosta nautin suuresti.

KIRKKOON
Omani. En tiedä, mikä tämä on ja mikä sen on tarkoitus olla. Hauskaa sitä oli tehdä.

POHJOLAN LÄMPÖÖ
Oih, throwback Ranska 2010 -sanoitukseeni. :heh: Yritin linkata sen tähän, mutta näköjään Mattokauppiaan sivusto on alasajettu. Ei sitten. Ja samalla tuli vähän haikea olo, kun tuohonkin kilpailuun osallistui kymmenen henkeä...

JÄÄTELÖKESÄ
Kesä 2018, never forget. :aurinko: :rakkaus: Ihana lämmin muisto ja tuulahdus viileässä marrasillassa, kun varpaita palelee. Kiitos!
"Voisin kuvitella Tuksun laulamaan tätä"
–Mattokauppias Proudista

Vastaa Viestiin