Sivu 1/24

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 11:20
Kirjoittaja Tommi
Iltalehti: Popstars 2 valtaa tv-ruudun syksyllä
Onko Gimmelin jälkeen poikabändin vuoro?

Edellinen Popstars-voittaja oli Gimmel-yhtye. Tänään alkaa ilmoittautuminen uuden sarjan karsintoihin. Nyt on myös pojilla tilaisuutensa.Edellisen Popstarsin kautta Suomeen syntyi tyttöbändi Gimmel. (KARI PEKONEN)
Suosittuun kansainväliseen tv-formaattiin perustuva Popstars toteutetaan nyt toisen kerran Suomessa. Vuonna 2002 se synnytti tyttöbändi Gimmelin.

Popstars-kakkosessa kootaan kaksi kolmen-neljän hengen yhtyettä. Toinen on poika- ja toinen tyttöbändi. Poikien mukanaolo tuo ohjelmaan uutta säpinää.

Ilmoittautuminen Popstars 2:een alkaa tänään. Koelaulujen ja alkukarsintojen jälkeen sarja nähdään ensi syksynä MTV3-kanavalla. Päälähetyksiä täydentävät Subtv-kanavan extrat.

Loppuhuipennuksena kahdesta karsintojen kautta syntyneestä yhtyeestä valitaan voittaja viimeisen jakson livekonsertin jälkeen. Jakso on suora konsertti, jossa molemmat yhtyeet esiintyvät.

Yleisö pääsee äänestämällä vaikuttamaan yhtyeiden muotoutumiseen. Sillä on myös viimeinen sana siinä, voittaako tyttöjen vai poikien kokoonpano koko kisan.

Finaalin selviytyneille yhtyeille on luvassa levytysmahdollisuus. On varsin todennäköistä, että sekä tyttö- että poikabändi saa suositusta ohjelmasta tukevan ponnahduslaudan uralleen.


Poikabändin vuoro Suomessa?
Alkukarsintojen ja elokuun semifinaalivaiheen aikana vastuu valinnoista on tuomaristolla. Sitä johtaa tunnettu musiikkibisneksen vaikuttaja Risto Asikainen, tuttu mies jo ensimmäisestä Popstarsista.

– Musiikkimaailma muuttuu jo parissa vuodessa. Nyt ei haeta uutta Gimmeliä. Tällä Popstarsilla on oma ilmeensä, huomauttaa tuottaja Samuli Norhomaa suomalaisversion toteutuksesta vastaavasta Broadcasters-yhtiöstä.

– Oma mielenkiintonsa on nähdä, onko aika nyt kypsä poikabändille myös Suomessa. Meillähän sellaista ei ole huipulla ollut XL5:n jälkeen

Mukaan voi yrittää kuka tahansa 16 vuotta täyttänyt, jolla ei ole voimassa olevaa sopimusta jonkun levy-yhtiön kanssa.

– Ei ole oleellista, onko osallistunut edelliseen kisaan tai ollut yrittämässä Idolsiin. Me haemme lahjakkainta mahdollista kokoonpanoa, Norhomaa sanoo.

Koska on kyse yhtyeenä työskentelemisestä, pelkän musiikillisen lahjakkuuden ohella painavat myös sosiaaliset taidot. Ehdokkaat joutuvat viettämään aikaa yhdessä.

– Ja kun yhtyeestä puhutaan, katsotaan kokonaisuutta, Norhomaa sanoo.

Edellisen Popstarsin koelauluihin osallistui neljällä paikkakunnalla yhteensä 454 nuorta naista.

Lisätiedot Popstars 2 -ohjelmasta internetsivuilta: http://www.mtv3.fi/popstars
----------
Eli samaa käytäntöä kuin UK:n popstars..

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 12:32
Kirjoittaja Marjukka
Aiotko pyrkiä mukaan? Taas olisin melkein sukua julkkikselle :)

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 15:00
Kirjoittaja Tommi
Enpä tiedä, että osallistuisinki. En osaa mielestäni laulaa, mutta muitten mielestä kuulemma osaan. No jos mie menisin, ja järjestäisin huumoria :D

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 15:08
Kirjoittaja AntSa
Aiku se "järjestää"...?!? :lol: NASTA MEININKI! Menisin varmaan itsekin, jos ikää olis jokunen vuosi vähemmän... :lol: Aiku tää on estynyt. :lol:

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 15:54
Kirjoittaja Sagapo
Tommi kirjoitti:Enpä tiedä, että osallistuisinki. En osaa mielestäni laulaa, mutta muitten mielestä kuulemma osaan.
Parempi noin, kuin että omasta mielestä osaa, mutta muiden mielestä ei! Tuollaisia tapauksiahan Idols-sarjassa tuli tuomaristolle vastaan useita...

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 16:31
Kirjoittaja Huilumies
Mikä muuten on “poikabändi” ja ”tyttöbändi” –sanojen tarkka määritelmä? Sisältyykö siihen se, että kukaan ei soita mitään, vaan kaikki vain laulavat? Siten esim. Dire Straits, Rolling Stones ja Eppu Normaali eivät voi olla ”poikabändejä” – mitä ne siis ovat? Miesbändejäkö? Entä Tiktak, onko se ”naisbändi” eikä ”tyttöbändi”, vaikka ne ovat nuoria mutta kuitenkin soittavat jotain???

Aloin ihmetellä tätä Tallinnan euroviisujen aikaan, kun Kyproksen pojista puhuttiin ”poikabändinä”, Venäjän Prime Ministresta ”poikabändin parodiana” (vähemmän suklaapoika-lookin vuoksi??), mutta sitten taas esim. Ruffuksesta kukaan ei puhunut ”poikabändinä”. Eli kertokaapa minulle nyt tämä määritelmä…

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 20:55
Kirjoittaja JukkaV
Voisin mennäkin, mutta... mä olisin liian vaativa!

Popstars 2

Lähetetty: 05 Huhti 2004, 22:23
Kirjoittaja youkka
Mitä jos järjestettäisiin seuraava kuppilatapaaminen jossain Popstars-karsintapaikalla :D

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 14:54
Kirjoittaja Violette
Maikkarin sivuilla http://www.mtv3.fi/popstars on jo tarkempaa infoa tapahtumasta. Koelaulujen ekana päivänä saa esittää vapaavalintaisen kappaleen, seuraavana päivänä on luvassa jotakin ryhmäesiintymistä jatkoonpäässeille. Ikävaatimus on "yli 16-vuotiaat työt ja pojat". Eli sinne vaan kaikki kynnelle kykenevät hoilaamaan! :D

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 17:12
Kirjoittaja Timoteus
No niin... minkäköhänlainen mahdollisuus yli nelikymppisellä olisi muka tulla valituksi siihen lopulliseen bändiin? :lol: Olisipa aika hulvaton yhtye - etenkin kykykilpailutuotokseksi - jos yksi jäsenistä olisi sukupolvea muita vanhempi. :lol:

Enkä tätä sillä sano, etteikö iäkkäämmistäkin löytyisi karismaattisia, hyviä laulajia mutta tuskinpa he kuitenkaan lopulta sopivat Popstars-formaattiin. Ennemmin olisin Idolsin suhteen ymmärtänyt, ettei olisi yläikärajaa.

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 17:16
Kirjoittaja Marjukka
Timoteus kirjoitti: Olisipa aika hulvaton yhtye - etenkin kykykilpailutuotokseksi - jos yksi jäsenistä olisi sukupolvea muita vanhempi. :lol:
Voisi olla joku vastine Dannylle ja D'Voicesille: kypsä naisimmeinen ja siloposkinen miesenkelikuoro.

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 17:20
Kirjoittaja Violette
Timoteus kirjoitti:No niin... minkäköhänlainen mahdollisuus yli nelikymppisellä olisi muka tulla valituksi siihen lopulliseen bändiin? :lol: Olisipa aika hulvaton yhtye - etenkin kykykilpailutuotokseksi - jos yksi jäsenistä olisi sukupolvea muita vanhempi. :lol:

Enkä tätä sillä sano, etteikö iäkkäämmistäkin löytyisi karismaattisia, hyviä laulajia mutta tuskinpa he kuitenkaan lopulta sopivat Popstars-formaattiin. Ennemmin olisin Idolsin suhteen ymmärtänyt, ettei olisi yläikärajaa.
Edellisessä Popstarsissahan itse asiassa oli eräs nelikymppinen, joka pääsi jatkoon mutta tuomarit sitten pudottivat hänet. Kehuivat kyllä koko joukon nuorekkaimmaksi... ikä hänet varmasti sieltä pudotti, oli muistaakseni aika hyvä kuitenkin, mutta kyllähän sen nyt ymmärtää :roll: Teineille kun on aika vaikea markkinoida idoliksi nelikymppistä "mummoa".

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:21
Kirjoittaja Nadi
youkka kirjoitti:Mitä jos järjestettäisiin seuraava kuppilatapaaminen jossain Popstars-karsintapaikalla :D
Toi oli hauska idea!!! Kaikki mahdolliset hakijaehdokit: samaan karsintaan ja viisuhenkeä päälle. Kyllä sieltä varmasti löytyy jotain starakisoihinkin kelpaavaa!!! Täältä saatta täyden kannustuksen!!!!!

Tiedän jo yhden mahdollisen kisehdokkaan..... EN MIE, MIE OON LIIAN KYPSÄ....SIIS YLIKYPSÄ!

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:22
Kirjoittaja JukkaV
MariNadi mukaan vaan, Salla myös!

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:23
Kirjoittaja Nadi
Marjukka kirjoitti:Voisi olla joku vastine Dannylle ja D'Voicesille: kypsä naisimmeinen ja siloposkinen miesenkelikuoro.
Toi kyllä kuullostaa herkulliselta...... JA MIHIS MENNÄÄN????? :lol: :lol:

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:25
Kirjoittaja Nadi
Violette kirjoitti:
Timoteus kirjoitti:Teineille kun on aika vaikea markkinoida idoliksi nelikymppistä "mummoa".

HEI, MOON JUST TOI!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:29
Kirjoittaja JukkaV
Nadi kirjoitti:HEI, MOON JUST TOI!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Höpsistä, Nadi mukaan vaan! :D

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 20:45
Kirjoittaja Nadi
NOU VEI !!!

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 21:08
Kirjoittaja Violette
Halloota halloota! Eihän sinne siksi mennäkään, että päästäisiin jatkoon, vaan hauskan kokemuksen takia! Jatkoonpääsyhän olisi vain mukava ylläri ;)

Popstars 2

Lähetetty: 16 Huhti 2004, 21:19
Kirjoittaja JeSSSe
Violette kirjoitti:Halloota halloota! Eihän sinne siksi mennäkään, että päästäisiin jatkoon, vaan hauskan kokemuksen takia! Jatkoonpääsyhän olisi vain mukava ylläri ;)
mä oon täysin samaa mieltä! Sillä mielellä Idolsiin menin, ja kyllä mä onnellinen oon etten jatkoon päässy mut kivan kokemuksen sain (ja telkkariin pääsin :D ). Popstarsin taidan jättää kyllä kokematta :P

Popstars 2

Lähetetty: 17 Huhti 2004, 08:32
Kirjoittaja Timoteus
Pitää taas mainostaa, että Popstarsiin yrittäjät - etenkin, jos ette ole mukana äärimmäisellä vakavuudella - ottakaa toki koelaulukappaleeksenne jokin euroviisu käännöskisojen voittosanoituksella. Esimerkiksi viime vuoden viisut löytyvät osoitteesta http://www.geocities.com/canarialintu/v ... jat03.html.

Kyllä siinä voisi tuomaristokin vähän hämmentyä, kun koelaulajan aloittaessa ilmoille kajahtaisi "Kai jo pieni ollessain mä iskun päähän sain..." (Latvia) tai sitten "Minä kummastelen paljon ihmisiä vieläkin, jokainen kun muistuttaapi eläimistä jotakin" (Itävalta) tai sitten kantaa ottava "Ootko milloinkaan nähnyt Moskovaa? Tosi monet ilman kotii siellä asuu saa" (Romania). :P :D

Ja löytyy niitä vakavampiakin sanoitus- ja biisivaihtoehtoja kuten Yllä yö, alla maa (Islanti), Kaikki tietävät sen (Turkki), Muistot kuljettaa (Espanja) tai Vierelläs pelkää mä en (Norja).

Popstars 2

Lähetetty: 17 Huhti 2004, 09:32
Kirjoittaja Nadi
LOISTOIDEA!!!!!

Popstars 2

Lähetetty: 17 Huhti 2004, 10:12
Kirjoittaja JukkaV
Nadi: menes harjoittelemaan, sillä täytyyhän uudessa tyttöbändissä olla ylikypsäkin laulaja!

Tuomaristo on valittu!

Lähetetty: 07 Touko 2004, 13:56
Kirjoittaja Sagapo
Tuomaristo on valittu!

Kuva
Popstars 2-tuomaristo julkistettiin torstaina 6. toukokuuta. Mukana on neljä kokenutta tekijää musiikkiteollisuuden eri aloilta.

Uusia kykyjä etsivät aiemmin julkistetun Risto Asikaisen lisäksi päätoimittaja ja popfriikki Antti Isokangas ja XL5-yhtyeen keulakuvana popparielämää viettänyt Mica Ikonen.

Tuomaristossa on myös neljäs jäsen. Tämä musiikin moniosaaja on parhaillaan ulkomailla, ja hänen nimensä julkistetaan lähitulevaisuudessa. Neljäs tuomari on nainen.

Kuva

Risto Asikainen

Tuomaristoa johtaa tuottaja-säveltäjä-sanoittaja Risto Asikainen. Hän on mies Nylon Beatin ja Gimmelin menestyksen takana ja kirjoittanut tusinoittain kansaa liikuttaneita hittejä. Nyt pitkän linjan ammattilainen aikoo jälleen käyttää taitojaan uusien kykyjen keksimiseen Popstars 2:ssa. Risto johtaa raatia koelauluissa ja semifinaalileirillä. Hän myös luotsaa kilpailijoita syksyllä, kun nämä muuttavat Helsinkiin ja ryhtyvät valmistelemaan albumeitaan.

Kuva

Mica Ikonen

XL5-poikabändin keulahahmo Mica Ikonen tietää, mitä on popparin arki. Yhtye julkaisi kaksi albumia ja nostatti aikanaan suuria tunteita sekä puolesta että vastaan. Nyt kirkuvat tyttölaumat ja mustasukkaisina keikkapaikoilla kyräilevät pojat ovat taakse jäänyttä elämää ja Mica valmistautuu valmentamaan uusia bändejä samankaltaisiin kokemuksiin Popstars 2:ssa. Mica katsoo koelaulajia esiintyjän silmin: miten he tulevat vaikeaan ja jännittävään tilanteeseen, miten he ottavat tilan haltuun, miltä he näyttävät ja löytyykö riittävän erilaisia persoonallisuuksia molempiin bändeihin.

Kuva

Antti Isokangas

Antti Isokangas on viihdebisneksen kävelevä tietopankki. Nykyisin Nöjesguiden-lehden päätoimittajana alaa ruotiva mies on toiminut vapaana toimittajana yli kymmenen vuoden ajan kirjoittaen musiikista ja populaarikulttuurista muun muassa Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen, Imageen, Rumbaan, Markkinointi & Mainontaan sekä ruotsalaiseen Musikindustrin ja amerikkalaiseen Billboard-lehteen. Lisäksi hän juonsi entisessä Radiomafiassa suosittua US & UK Top 40 -listaohjelmaa ja on julkaissut useita kirjoja. Popstars-ohjelmassa Isokangas tarkastelee kisailijoita erityisesti median edustajan näkökulmasta.

Popstars 2

Lähetetty: 07 Touko 2004, 14:31
Kirjoittaja youkka
Hiddo lun unohdin ilmoittautua #-o Saas nähdä, jaksanko raahautua Helsingin koelauluihin jonon jatkeeksi. Tuomaristolle tuskin kannattaa vihjata mitään tangomenneisyydestä/-tulevaisuudesta :-$

Popstars 2

Lähetetty: 07 Touko 2004, 20:12
Kirjoittaja Violette
Mua ei pätkääkään kiinnosta tehdä uraa popstars-bändissä, mutta olisi kyllä kiinnostavaa mennä testaamaan kykyjään... :-k

Popstars 2

Lähetetty: 07 Touko 2004, 23:17
Kirjoittaja gentedimare
JukkaV kirjoitti:Nadi: menes harjoittelemaan, sillä täytyyhän uudessa tyttöbändissä olla ylikypsäkin laulaja!
Ai miten nii ylikypsä? :D

Popstars 2

Lähetetty: 10 Touko 2004, 09:52
Kirjoittaja Nastiikka
Mä haluun kilpailee sinne!!!!!!!!!!!! (no nyt mä ihan oikeesti meen tästä pois...)

Popstars 2

Lähetetty: 11 Touko 2004, 16:45
Kirjoittaja JukkaV
Tänään muuten Iltalehdessä oli koelaulutilaisuuksiin viittaava juttu nimellä 'Mummot jonoon' tms. Siinä vedottiin eläkeläisjärjestöihin ja niiden mukaan tulemista, koska yläikärajaa ei ole!

Kukahan yli 80-vuotias oikeasti uskaltaisi mennä?

Popstars 2

Lähetetty: 22 Touko 2004, 13:35
Kirjoittaja Marjukka
Laitanpa tämän Popstars-ketjun jatkoksi...
Tähänkö nyt sitten loppuu Gimmelin tie, tämän päivän Ilta-Sanomissanimittäin:
Ushma pääsi Teatterikorkeakouluun

Gimmel-yhtyeestä tuttu Ushma Karnani selvitti vaikean tien ja pääsi opiskelemaan Teatterikorkeakouluun Helsinkiin. Ushman kihlattu Pekka Olava vahvistaa, että laulajattaren nimi oli kouluun päässeiden listalla.

- Hän on todella innoissaan, Gimmelin valomiehenä toimiva Pekka kertoo.

Ushma ei päässyt perjantaina puhelimeen, sillä Vaasan kuorofestivaalien esiintymiset veivät kaiken ajan.

Nuori laulajatar haki myös Tampereen näyttelijäntyönlaitokselle, mutta sinne tie nousi pystyyn. Kuukausi sitten Ushma uumoili IS:ssa, etteivät Teatterikorkeakoulunkaan portit aukeasi.

- En lannistu vaan pyrin uudestaan, jos en nyt pääse jatkoon Helsingissäkään. Vähän heikolta näyttää, koska olen mukana ensimmäistä kertaa, Ushma tuumi.

Käsittääkseni Teatterikorkeassa opiskelu on niin aikaavievää, että voisi uumoilla Gimmelin jäävän taka-alalle.