Sivu 1/19

ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 13:17
Kirjoittaja Timoteus
1. :suomi: Suomi: Sandhja - Sing it away
2. :kreikka: Kreikka: Argo - Utopian land
3. :moldova: Moldova: Lidia Isac - Falling stars
4. :unkari: Unkari: Freddie - Pioneer
5. :kroatia: Kroatia: Nina Kraljić - Lighthouse
6. :alankomaat: Alankomaat: Douwe Bob - Slow down
7. :armenia: Armenia: Iveta Mukuchyan - LoveWave
8. :sanmarino: San Marino: Serhat - I didn't know
9. :venaja: Venäjä: Sergey Lazarev - You are the only one
10. :tsekki: Tšekki: Gabriela Gunčíková – I stand
11. :kypros: Kypros: Minus One - Alter ego
12. :itavalta: Itävalta: Zoë - Loin d'ici
13. :viro: Viro: Jüri Pootsman - Play
14. :azerbaidzan: Azerbaidžan: Samra - Miracle
15. :montenegro: Montenegro: Highway - The real thing
16. :islanti: Islanti: Greta Salóme - Hear them calling
17. :bosnia: Bosnia-Hertsegovina: Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala - Ljubav je
18. :malta: Malta: Ira Losco – Walk on water

Äänestämässä: :espanja: :ranska: :ruotsi:Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 14:55
Kirjoittaja Elvis
Taas kerran Suomi on semi-finaalin alkupuoliskolla. :mrgreen:

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 16:58
Kirjoittaja jee euroviisut
Rehellisesti sanottuna ei tämä minusta ollenkaan huonosti mennyt. Suomen korin maista kuitenkin ehdottomasti paras kaverimme on Viro, ja toinen sija on likimain jaettu Islannin ja Norjan kesken. Heikoimmat Suomen äänestäjät korista olisivat olleet Tanska ja Latvia, joista kumpikaan ei semiimme eksynyt. Se sijaan automaattisista finalisteista todennäköisin Suomen äänestäjä Ruotsi saatiin kaveriksi. Suomen korin ulkopuolen mahdollisin Suomen äänestäjä Unkari on myös semissämme.

Kestomenestyjiä toki löytyy Armenia, Kreikka, Azerbaidzan, Venäjä ja Bosnia, mutta on niistäkin Armenialla karsiutuminen takana, ja uuden äänten yhdistämistavan luulisi vähentävän mahdollisuuksia finaalipaikkaan pelkillä kaveriäänillä. Venäjäkin oli vuonna 2011 semissään vasta yhdeksäs ja huomioiden Get you:n tuomaridissaus, minusta on täysin mahdollista, että jos vuonna 2011 olisi ollut käytössä nykyinen äänten yhdistämistapa, Venäjä olisi karsiutunut. Vuoden 2011 eka semi muutenkin osoittaa, että kyllä "ikuisuusfinalistitkin" voivat joskus karsiutua.

Että ei nyt niin huonosti. Toki alkupään esiintymispaikka harmittaa, mutta ehkä ruotsalaiset hillitysti Suomea suosivat... paitsi että Suomi on ainoa semin alkupuolella kisaava pohjoismaa, eivätkä ruotsalaistuottajat halua heti näkyvän, että pohjoismailla on verraten hyvät esiintymispaikat. Oma teoriani sille, miksi Suomi sai vuoden 2013 finaalissa paikan 4 on, että Suomi oli ainoa finaalin alkupuolella kisannut pohjoismaa, ja jos vielä Suomea olisi suosittu yhdellä alkupuoliskon parhaista paikoista, olisi taviskatsojakin saattanut herätä huomaamaan, että pohjoismaat esiintyvät epäilyttävän loppupainotteisesti.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 17:22
Kirjoittaja Stargazer
^ Kunhan eivät pistä esiintymään sillä kirotulla kakkospaikalla :apuva:
Mutta hyvältähän tämä muuten näyttää. Ensimmäisen semin alkupuoliskolle joutuminen on kyllä joku kirous Suomella :rofl: Silti tärkeimmät kaveriäänestäjät ja monta melko varmaa floppaajaa mukana.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 17:29
Kirjoittaja Timoteus
jee euroviisut kirjoitti:Oma teoriani sille, miksi Suomi sai vuoden 2013 finaalissa paikan 4 on, että Suomi oli ainoa finaalin alkupuolella kisannut pohjoismaa, ja jos vielä Suomea olisi suosittu yhdellä alkupuoliskon parhaista paikoista, olisi taviskatsojakin saattanut herätä huomaamaan, että pohjoismaat esiintyvät epäilyttävän loppupainotteisesti.
Semeissä ja finaalissa on kuitenkin vähän eri logiikka esiintymisjärjestyksen laatimisessa. Finaalissa alkupuolen viimeiset numerot on pitkälti varattu vedonlyöntilistojen kärkipäässä majaileville maille, jollainen Suomi ei vuonna 2013 ollut. No, oli siellä ennakkosuosikkien ulkopuolelta Armenian Dorians numerolla 12 tuolloin, mutta se olikin ainoa. En usko, että Marry me olisi minkään maan edustuskappaleena päätynyt numeroille 10–13.

Semeissä alkupuolelle arvottua voittajaehdokasta ei ole mikään pakko säästää numerolle 9, koska se menee läpi joka tapauksessa eikä tarkalla sijoituksella ole väliä. Kiikun-kaakun-ehkä-menee-ehkä-ei-tapauksille numerolla on väliä. Jos Suomi on sellainen mutta nauttii tuotantotiimin sympatioita, voidaan saada positiivista erityiskohtelua. Muuten tuskin.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 25 Tammi 2016, 18:16
Kirjoittaja jee euroviisut
Timoteus kirjoitti:No, oli siellä ennakkosuosikkien ulkopuolelta Armenian Dorians numerolla 12 tuolloin, mutta se olikin ainoa.
Jeps, joka kerta, kun tuottajat ovat saaneet päättää esiintymisjärjestyksen, on finaalin paikoille 10-13 pistetty muuten ennakkosuosikkeja, mutta yksi vaatimattomampi esitys on pistetty niiden keskelle ilmeisesti luomaan kontrastia ennakkosuosikkeihin. Vuonna 2013 tämä oli Armenia, 2014 Saksa ja 2015 Kypros.
Timoteus kirjoitti:En usko, että Marry me olisi minkään maan edustuskappaleena päätynyt numeroille 10–13.
Ehkä, mutta jos muut pohjoismaat eivät olisi olleet lopussa, olisi paikka 7-9 voinut tuntua vielä Suomelle turvalliselta. Mutta ei, piti ihan neljän ensimmäisen joukkoon laittaa, koska joka tapauksessa 80% pohjoismaista on jälkimmäisellä puoliskolla.
Timoteus kirjoitti:Semeissä alkupuolelle arvottua voittajaehdokasta ei ole mikään pakko säästää numerolle 9, koska se menee läpi joka tapauksessa eikä tarkalla sijoituksella ole väliä.
No selitä sitten, miksi Alankomaita suosittiin vuonna 2013 jo semissä alkupuolen parhaalla mahdollisella paikalla. Tai miksi vuonna 2013 yhtäkään mitenkään realistista voittajaa ei pistetty semissä kolmen ensimmäisen kilpailijan joukkoon.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 06 Maalis 2016, 23:55
Kirjoittaja andre06
Povaisin Suomelle kyllä finaalipaikkaa, mutta todella täpärää sellaista :)

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 02:10
Kirjoittaja ESC_Hullu
tähän ykkös semiin on lätkästy tavalla tai toisella vahvat tyrkykkäät ja vain muutama bliisu/heikko tuotos ,eli varmasti tippuu hyviäkin pois

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 09:37
Kirjoittaja Jonttu
Kyllä on Suomella tuskaiset paikat jo nyt vaikkei kaikki biisit ole vielä tiedossa:

Varmat läpimenijät:
-Armenia
-Unkari
-Venäjä
-Bosnia-H
-Islanti

Ja yleensä varmoja joiden biisi vielä puuttuu:
-Kreikka
-Azerbaidzan

Vahvat ja yleisesti tykätyt biisit on myös näillä
-Itävalta
-Kypros

Eikä Viroakaan voi unohtaa kuten ei myöskään Maltaa, jolta on luultavasti luvassa parempi biisi. Suomen ainoa toivo on nyt tehdä maltat/israelit.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 11:26
Kirjoittaja ta1ja
Joo, saa Sandhja taikoa kyllä elämänsä esityksen jos jatkoon mielii - tai vaihtoehtoisesti muut eivät saa olla niin vahvoja kuin olisi voinut olettaa.

Sinällään, kun Saari-fanit kuitenkin tätä ajattelevat, semi olisi ollut paha myös Mikaelille. Mukana on sekä taiteellisesti haastavia&mielenkiintoisia, mutta voimakkaampia biisejä että useita miehen laulamia mietisekleviä biisejä, joissa on enemmän tartuntapintaa. Saarella olisi ollut suuri riski päätyä molempien katveeseen, pidättyväinen sisäänpäinkääntyvyys hillityllä taidegenren biisillä jättää helposti takarivin tarkkailijaksi, vaikka tyylikästä olisikin.

Väittäisin, että äänestysvoittaja Saaran biisillä olisi ollut eniten mahdollisuuksia tässä valikoimassa, mikäli esitys olisi muutettu tai edes säädetty vähän vähemmän sekasopaksi, mikä varmaan olisi tapahtunut. Biisinsä on persoonallisempi ja helpommin mieleenjävä kuin Sandhjan, poikkeavat melodiakulut ja Saaran virtuoosinen laulu kyllä kiinnittää kuulijan huomion ja perinteisiä tanssittavia euroviisuhumppia ei tässä nyt ole niinkään tarjolla. Sikäli toki Sandhjakin, mutta biisinsä on tyylikkyydessään myös vähän takarivin anonyymi.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 12:08
Kirjoittaja Jonttu
Tämä on niin kivikova semi että Saara, Mikael ja ehkä A&K ovat ainoat UMK:sta, joilla olisi voinut biisillään/esityksellään olla saumaa erottua porukasta. Sandhjan täytyy tehdä todellisia ihmeitä ettei jää tapetiksi taustalle. Biisi joko uusiksi tai vaihtoon ja esitys hipomaan täydellistä.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 13:14
Kirjoittaja Rousku
Miksi Bosnia-Hertsegovina olisi varma läpimenijä? Onko sillä niin merkittävästi enemmän diasporatukea, että ei voi tehdä sitä mitä muut Balkan-maat vuorollaan, eli karsiutua heikommalla biisillä? Tämänkertainen sillisalaatti ei kuitenkaan edusta sitä vankinta Bosniaa, jota muut kuin maan ystävät äänestäisivät ihan pelkän biisin takia.

Entä missä Kyproksen biisistä yleisesti tykätään? Itävalta kuulostaa floppaavalta fanisuosikilita (pidän siitä kyllä itse).

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 13:17
Kirjoittaja rosetta
Ei minusta Unkarikaan ole mikään takuuvarma jatkoon menijä...

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 13:21
Kirjoittaja Jonttu
Kenties ei ole ihan mahdotonta että Bosnia-H putoaisi mutta se olisi eka kerta. Ja kun on vielä palaava maa niin sekin vähentää putoamisen riskiä.

Mitä Itävaltaan ja Kyprokseen tulee, katsos escstats.com -tilanne. Ja Unkarikin korkealla siellä samoin kuin kaikissa kyselyissä joita olen nähnyt.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 13:59
Kirjoittaja granaattiomena
Miksi Bosnia-Hertsegovina olisi varma läpimenijä? Onko sillä niin merkittävästi enemmän diasporatukea, että ei voi tehdä sitä mitä muut Balkan-maat vuorollaan, eli karsiutua heikommalla biisillä?
Jonkin aikaa googlailtuani tulin siihen lopputulokseen, että ei Bosnialla mitään älytöntä diasporatukea pitäisi olla. Kroatia, Montenegro ja Itävalta lienevät suurimmat diasporamaat Bosnialle. En itsekään pidä Bosnian kappaletta varmana jatkoonmenijänä. Sen verran sekava se on.

Olen myös samaa mieltä siitä, että Itävalta kuulostaa floppaavalta fanisuosikilta.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 14:56
Kirjoittaja andre06
Kovia kappaleita on niin paljon, että jännä nähdä mitkä niistä tippuvat finaalista :miettii:

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 15:17
Kirjoittaja Serduchka
Mä en näe Bosnia-Hertsegovinaa tänä vuonna läheskään varmana finalistina. En kyllä näe myöskään Suomen finaalipaikkaa kovin varmana tällä hetkellä. Kova semi olisi ollut mille tahansa UMK-kandidaatille.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 15:44
Kirjoittaja WildDance
En usko millään, että Suomi menee tästä semistä jatkoon. Pidän Armeniaa, Kreikkaa (koska Kreikka), Unkaria, Venäjää, Azerbaidzania, Kyprosta, Bosniaa, Islantia ja Viroa huomattavasti varmempina finaalisteina. Lisäksi pidän Maltaa, Itävaltaa ja Moldovaa hieman varmempina finaalisteina kuin Suomea. Myös Kroatia voi vielä yllättää. Pidän oikeastaan San Marinoa ja Montenegroa tällä hetkellä ainoina maina mitkä voisivat jäädä Suomen alapuolelle. Vaikea semi tämä kyllä on.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 07 Maalis 2016, 15:55
Kirjoittaja Andzak
Omia mietteitäni tästä semistä: Gretan biisistä en ole saanut mitään otetta ja se on aika turhake. Voisi jäädä vaikka semiin, koska se ei ollut islanniksikaan kovin kummoinen vaan vaivaannuttava kokonaisuus, josta puolet esityksestä on visuaalista höttöä taustalla, koska biisi itsessään ei vaan ole tarpeeksi hyvä. En ihmettelisi karsiutumista siis. Jos varmoja finalisteja pitää sanoa niin: Armenia, Kreikka, Azerit, Venäjä, Itävalta ja Unkari. Bosnia todella vanhahtavalla iskelmäräppirenkutuksellaan ja Montenegro epämääräisellä roskallaan ovat varmasti ulkona finaalista, Moldovakin todennäköisesti. Venäjän biisi kuulostaa hieman vanhalle, mutta silti sillä on mahdollisuudet hyvään sijoitukseen tänä vuonna esim. Puolan tykki Margaret olisi voinut syödä tämän ääniä finaalissa, hyvä kontrasti vanhahtavan ja uuden biisin välillä olisi syntynyt (mutta hän ei päässyt Puolaa edustamaan). Venäjän biisi on hyvä kokonaisuutena. Mieleeni tuli tästä Eric Saade, jonka biisistä en pitänyt yhtään ja se kuulosti myös omaan korvaani menneisyydelle, silti sijoittui kolmanneksi. Itävalta ei minusta ole floppaava fanisuosikki, vaan varma jatkoonmenijä. Zoe ranskankielisellä kappaleellaan on niin virkistävä, raikas ja esitys Itävallan finaalissa oli yksinkertainen, mutta hieno taustoineen, tuli lumoutunut fiilis. Uskoisin sen vetoavan myös raateihin. Unkari taas on päässyt jatkoon paljon huonommillakin renkutuksilla ja jos tälle kasataan voimakas esitys, menee Unkari finaaliin. Kyproksen biisi on omasta mielestäni vain ärsyttävä ja keskinkertainen omassa lajissaan. Tsekistä, San Marinosta, Kroatiasta en sano vielä mitään.

Finaaliin: :armenia: :azerbaidzan: :itavalta: :unkari: :venaja: :kreikka: Kiikunkaakun: :islanti: :suomi: :viro: :malta: :alankomaat: Ei jatkoon: :montenegro: :moldova: :bosnia: :kypros:

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 19:47
Kirjoittaja jee euroviisut
Mikäli SVT noudattaa esiintymisjärjestyksissä samoja sääntöjä kuin 2013, voi show'n alkupuolen rakenteesta sanoa jo aika paljonkin. Kreikkaa lukuun ottamatta kaikki alkupuolen viisut on julkaistu ja Kreikan viisunkin on sanottu olevan vauhdikas iloittelu. Vuoden 2013 sääntöjen perusteella:

1. Pohjoismaita voi suosia hillitysti. Vuonna 2013 kolme pohjoismaata arvottiin semin alkupuolelle, niistä jokainen sai paikan alkupuolen jälkimmäiseltä puoliskolta ja eniten kaveriavun tarpeessa ollutta Islantia suosittiin alkupuolen parhaalla mahdollisella esiintymispaikalla.
2. Ennakkosuosikkeja ei myöskään voi laittaa semeissä neljälle ensimmäiselle esiintymispaikalle.
3. Balladi ei voi aloittaa.
4. Esiintymispaikalle 2 maa, josta mahdollisimman harva valittaa maan syrjimisestä. Vai onkohan sattumaa, että vuoden 2013 molempien semien esiintymispaikka 2 oli annettu alkupuolen väkiluvultaan pienimmälle maalle?

Säännöt 1 ja 2 rajannevat Suomen, Armenian, Kreikan ja Venäjän pois paikoilta 1-4. Balladin aloitusrajoite taas sulkee avaajaehdokkaista pois San Marinon, Kroatian ja Unkarin. Pitäisi siis valita avaaja Moldovan ja Alankomaiden väliltä, joista Alankomaat kuulostanee turvallisemmalta.

Alkupuolen väkiluvultaan pienin maa San Marino tuskin kokee biisinäkään mitään ruotsalaistuottajien tukea, joten San Marino lienee realistisin vaihtoehto esiintymispaikalle 2. Alkupuolella on ilmeisesti neljä balladia (San Marino, Kroatia, Armenia, Unkari), joten tämähän menisi aika hyvin pistämällä ne paikoille 2, 4, 6 ja 8. Armenia näistä suurimpana ennakkosuosikkina saanee numeron 8. Venäjä, Kreikka ja Suomi tullaan sitten jotenkin sijoittamaan paikoille 5, 7 ja 9, (ehkä) uskallan toivoa, että Suomea autettaisiin kuin Islantia 2013 ja Suomen esiintymispaikka olisi 9. Paikalle 3 jäisi tämän kaiken sijoittelun jälkeen Moldova. Uskon lisäksi Unkarin nauttivan enemmän ruotsalaistukea kuin Kroatian, koska Unkarin balladi on enemmän kontekstiin sopiva, joten voisi jakaa paikan 4 Kroatialle ja 6 Unkarille.

Luen mielelläni (perusteltuja) vaihtoehtoisia spekulaatioita.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 19:59
Kirjoittaja andre06
^ Ihan pätevä teoria, mutta voivat haluta myös aloittajaksi vauhdikkaan kappaleen :joojoo: siksi minulla tuli ensimäisenä mieleen Venäjä, jonka kappale ihan vauhdikas :) Hyvä pointti myös siinä, että eivät halua ennakkosuosikkia avaamaan kisaa

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:01
Kirjoittaja jee euroviisut
^Venäjän uskon kuitenkin nauttivan ennakkosuosikkisuojelusta. Ja eihän vuoden 2013 ykkössemin avaaja Itävaltakaan ollut mitenkään kovin vauhdikas.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:07
Kirjoittaja Serduchka
Miksi Armenia sitten avasi vuoden 2014 kisat? ??? Onko multa mennyt jotain ohi, kun luulin sen olleen yksi ennakkosuosikeista. Toki isäntämaana oli silloin Tanska, mutta silti.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:09
Kirjoittaja jee euroviisut
^Sanoinkin ruotsalaistuottajien mielestä. Vuoden 2014 esiintymisjärjestyksillä oli eri päättäjät. Oletan SVT:n noudattavan samaa logiikkaa, jota se noudatti edellisellä kerralla.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:11
Kirjoittaja Rousku
Aloittajaksi halutaan normaalinkuuloinen moderni kappale, oli se hidas tai nopea, ennakkosuosikki tai ei. Aloittajaksi ei haluta melusaastetta, friikkisirkusta, kitsch-discoa tai laahaavaa muinaisballadia säikyttämään katsojia pois kanavalta.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:12
Kirjoittaja TomppaJr
Suomi olisi kyllä niin täydellinen semiavaaja. :joojoo:

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:13
Kirjoittaja jee euroviisut
^^Mutta kun hyvä tv-viihde on peitesyy, jolla yritetään selittää toimintaa, jonka oikea syy on toivottujen kilpailijoiden menestys.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:17
Kirjoittaja Rousku
^Ei se aloituspaikka ole niin paha, siihen voi heittää hyvänkin kappaleen. Tai ennakkosuosikin.

Voisihan sitä tehdä laskelmaa siitäkin, miten esiintymisjärjestys puoliskoittain korreloi vaikkapa semistä finaaliin -vedonlyöntikerrointen kanssa.

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:48
Kirjoittaja andre06
Toivon mukaan emme saa sitä esiintymis paikkaa 5, koska siitä on näemmä muodostunut Suomelle kuoleman numero... ainoa kerta kun Suomi on 2010-luvulla karsiutunut numerolta 5 on vuonna 2013 :/

Re: ESC 2016: 1. semifinaali 10.5.

Lähetetty: 09 Maalis 2016, 20:49
Kirjoittaja Rousku
^ ???