Sivu 1/1

Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 13:50
Kirjoittaja kais(t)a
:espanja:
Kuva
Maa: Espanja
Vuosi: 1964
Kappale: Caracola
Esittäjä: Los TNT
Säveltäjä: Fina de Calderón
Sanoittaja: Fina de Calderón
Kapellimestari: Rafael de Ibarbia Serra
Sijoitus: 12./16
Pisteet: 1
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1964es
Karsinnan tulos: http://natfinals.50webs.com/50s_60s/Spain1964.html

Italialais-urugualaiset sisarukset Nelly, Tim ja Tony Croma muodostivat yhdessä trion nimeltä Los TNT. Vaikka kolmikko saavuttikin 60-luvulla suosiota erityisesti latinalaisessa Amerikassa, viisupiireissä heidät muistetaan parhaiten Espanjan vuoden 1964 edustajana. Sitä, miten he sitten päätyivät vuonna 1964 silloisen asuinmaansa Espanjan edustajiksi, ei ainakaan allekirjoittanut osaa valitettavasti tarkkaan kertoa. Jos sinä tiedät enemmän tarinasta, kerrothan meille muillekin?

Mutta aloitetaan vuoden 1964 Espanjan karsinnoista. Tuolloin jokainen kilpailukappale esitettiin kahden eri artistin toimesta ja voittaja valittiin postikorttiäänestyksellä. Äänestyksen voitti Fina de Calderónin säveltämä ja sanoittama kappale "Caracola", joka nähtiin karsinnoissa Teresa María sekä Michel nimisten artistien esittämänä. Kappale voitti karsinnat jokseenkin ylivoimaisesti. Se sai 3100 ääntä kun toiseksi tullut "La niña del espejo" sai 639 ääntä. Jostain syystä Teresa María ja Michel eivät kumpikaan päässeet kilpailumatkalle vaan Kööpenhaminaan lähti siis Los TNT. Espanjan yleisradion TVE:n päätös se on kuitenkin aikoinaan ollut. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Espanjaa edusti kokoonpano eikä sooloartisti.

Los TNT sai esittää kilpailukappaleensa illan viimeisenä. Tällä kertaa tästä kadehdittavasta esiintymisnumerosta ei kuitenkaan ollut apua. Espanja sijoittui yhdellä pisteellä kahdenneksitoista sillä taakse jäi neljä nollan pisteen kappaletta- Tuo yksi piste tuli muuten Italiasta.

Viisujen jälkeen sisarukset jatkoivat elämäänsä musiikin parissa. Kolmikon vanhin eli Tim päätti lähteä soolouralle. Nelly ja Tony jatkoivat yhdessä laulamista nimillä "Nelly y Tony" ja "Los Vénetos" siihen saakka kunnes Nelly meni naimisiin vuonna 1974. Loppujen lopuksi Tony jatkoi uraansa Puerto Ricossa aina kuolemaansa (2005) saakka.
Kuva

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 15:36
Kirjoittaja Serduchka
:espanja: :espanja:

Heikot kaksi tähteä. Olipas tylsä Espanjaviisu. zzz

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 16:36
Kirjoittaja jee euroviisut
Siis tuo oli kyllä tosi tylsä. Kappaleessa oli paljon kaikkea, joilla se oli yritetty tehdä kiinnostavaksi, kuten mahtipontisuus, mutta en löytänyt siitä mitään mielenkiintoa herättävää. Kaksi tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 16:53
Kirjoittaja lharju
:tosion: Eikös ollut jotenkin niin, että Los TNT ei saanut esiintyä Los TNT:nä, koska kokoonpanot oli vielä kielletty, ja niinpä Nelly pistettiin "soololaulajaksi", Tim ja Tony vähän kauemmas "taustalaulajiksi". EBU:n vaatimuksesta ne kai joutuivat esiintymäänkin nimillä Nelly, Tim ja Tony. Joku tarkemmin viisuhistoriaa tietävä kertokoon tarkemmin. :mitvit:

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 18:08
Kirjoittaja akuankka13
Tylsää, kaksi tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 18:11
Kirjoittaja Valkealalainen
Vaivuin melkein talvihorrokseen tätä tylsäkettä kuunnellessani.

** tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 21:55
Kirjoittaja Leonardo
Ei oikein sytyttänyt tämä espanjalaisviisu, vaikka kovasti oli yritetty siihen mahtipontisuutta ja dramaattisuutta tunkea mukaan. Jäi jotenkin sekava yleisvaikutelma ja laulajat värisyttivät ääntään vähän turhankin paljon.

Kaksi tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 01 Marras 2010, 22:17
Kirjoittaja romualdo
HIENO! 5 PIST. saa tämä Caracola, Simpukka, suom. .... sen vuoden kovinta kärkeä... upeaa laulamista, hehkuttamista, varsinkin tuossa loppupuolilla... kun jätkätkin pistävät keuhkopalkeet täysille ..... "mi coracaoooooo! ..." upeaa, fantsua, ja eihän espanajalaisviisuille pysty juuri 4-5 pistettä vähempää antamaan, ainakaan -60-70 luvujen ja osin -80 luvujenkin viisuille, niin LOISTAVIA JUTTUJA NE ON .... (siis jos sattuu pitämään ja olemaan spanska-musika-fani....!!!!!)
oi loistokkuutta, sanoisi Antsakin.... Laulun kujeileva alku vie aatokset vähän toiseen suuntaan... kuuntelija ei vielä arvaakaan miten mahtavaa laulullista paatosta, triolia sunmmuuta metkaa onkaan vielä luvassa...kunhan laulu etenee ja kulkee, ei mitenkään kovin ennalta arvattuja latuja..... :tapu: :tuuletus: :ihana: <3
jk. tottakai ärsyttää muiden nuiva suhtautumien omaan suosikkiviisuunsa, mutta vuodet tehkööt vielä tehtävänsä noitten kakaroitten, eh siis teinien kanssa.... jotain parikymmentä vuotta lisää ikärekisteriin niin johan alakaa Simpukkasoppakin maistumaan... :roll: :tuuletus:

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 02 Marras 2010, 19:22
Kirjoittaja Leo
Introsta tuli mieleen jonkin vanhan Disneyn piirretyn musiikki. Sitten mentiin kuin vuoristorataa, hitaasti ylös säkeistön aikana ja kovaa vauhtia alas seuraavaan kurviin kertsissä. Ei tämä silti minua vakuuttanut kuin kahden tähden edestä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 02 Marras 2010, 21:00
Kirjoittaja TomppaJr
Kyllä tälle mahtipontisuudelle 3 irtoaa :uujee:

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 04 Marras 2010, 07:14
Kirjoittaja romualdo
"Suuri Laulu" kuten eräs kommentoi tuolla iberovisonin linkkaamalla toisella videolla, jossa olikin aika lailla erilainen versio tästä ja kuten innostuneet huudot Kööpenhaminalaiskatsomostakin todistivat, Espanja osui jälleen kerran napakymppiin valitessaan oman edustuslaulunsa koko Euroopalle..... :ihana: ... kyllä mieskin voi itkeä... antakaa sitä nessunesäliinan syrjää mullekin.... ja anteeksi, kun mä aivan häiriköin näillä Viisulan sivustoilla mutta ei voi mittäään, ku sitä on esc-fani niin sitä sitte jotkut ovat ihan niin maan p..kuleesti syjänjuuriaan myöten ..... dodiii... jäädäämpä siis odottelemaan sitä
seuraavaa eli tämänpäiväistä päivän pelastajaa (maastohommien ohella... ja hyvän ruoan... mm.) elikkä tätä tuoreinta Viisulapiisiä ... --- :roll: juu, kyllä muakin ihan jo jännittää että mikähän se on... meinaa tulla melkein heikot housuihin.....

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 04 Marras 2010, 07:52
Kirjoittaja AntSa
romualdo kirjoitti:"Suuri Laulu" kuten eräs kommentoi tuolla iberovisonin linkkaamalla toisella videolla, jossa olikin aika lailla erilainen versio tästä ja kuten innostuneet huudot Kööpenhaminalaiskatsomostakin todistivat, Espanja osui jälleen kerran napakymppiin valitessaan oman edustuslaulunsa koko Euroopalle..... :ihana: ... kyllä mieskin voi itkeä... antakaa sitä nessunesäliinan syrjää mullekin.... ja anteeksi, kun mä aivan häiriköin näillä Viisulan sivustoilla mutta ei voi mittäään, ku sitä on esc-fani niin sitä sitte jotkut ovat ihan niin maan p..kuleesti syjänjuuriaan myöten ..... dodiii... jäädäämpä siis odottelemaan sitä
seuraavaa eli tämänpäiväistä päivän pelastajaa (maastohommien ohella... ja hyvän ruoan... mm.) elikkä tätä tuoreinta Viisulapiisiä ... --- :roll: juu, kyllä muakin ihan jo jännittää että mikähän se on... meinaa tulla melkein heikot housuihin.....
Mä ainakin tykkään lukea sinun rustauksiasi. :hali: Niistä paistaa syvä rakkaus euroviisukulttuuriin mukavasti läpi. Ja jokaisesta Viisulan valikoidusta valinnasta sinulla löytyy perusteltu mielipide. :uujee:

Itse en oikein tästä Espanjan viisusta innostunut. Jotenkin sekava olo jäi itselleni tästä laulusta, kyllä. Vuosi on sinälläänkin itselleni hieman vieraampi kun dvd-"julkaisua" ei tästä vuodesta siis ole. Cd:ltä kyllä tämäkin viisuvuosi löytyy, muttei ole ollut päivittäiskuuntelussa. :puna: Näillä kuunteluilla tälle viisulle KAKSI tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 04 Marras 2010, 10:21
Kirjoittaja romualdo
kiits aNSTA sanoistasi kaunehista... (Pieni sana/Danny -66) Sinulta se löytyy aina positiivinen näkökulma jokaiseen asiaan täälläkin.... eh, no enimmäkseen juu-u! ... ja sydämeltään avara ja sivistynyt ote myös jokaiseen täällä purjehtivalle kuppilalaiselle... Sinusta olisi monellakin opiksi otettavaa... (keskinäisen kehujen kerho, mut ihan täydest syämest näitä minäki lauon...!) (niin niin, on A-A-kerhoa ja ihte kyl ajattelen Co-Co eli kaakaonarkkarien kerhoon liittymistä, nytkin on taas tällä sokeritoukalla joku Maraboun levy menossa... mikätäääon "caramell crispsensation" kiskan myyjätär kehui että toi on hyvvvääää.... ku hain viimeks tuotteitani pois Vanhan Ouluntien Kirpparilta... ee niin, olisimpa lapsi (jälleen, tosin mähän oon sitä 24 t./vrk edelleen...) tuon Antsan päiväkodis... sais istuu päikkärisedän sylisä ja hän työntäis suuhun Dinleä ja Mallemolenia viheltäen ja päristellen lusikkakaupalla suklaa-mannapuuroa..... mmmmm-mmmm..... auts.... (förlått,taas lähti vähä ajatus/mina taenker harhailemaan... *huokaus* :puna: )

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 04 Marras 2010, 20:11
Kirjoittaja MuzaMaza
En minä ois tätä ulkomuistista osannut hyräillä... :puna: Liveversio kuulosti erilaiselta kuin levyversio. Pari tähteä.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 05 Marras 2010, 20:59
Kirjoittaja Subculture
Aika nuivan vastaanoton saanut tämä. Harvoja mustavalkokauden biiseistä josta ihan innostuin. Se joka tylsistyy tai nukahtaa tämän vyörytyksen alle pitää hankkia paremmat kovarit tai kuulokkeet,

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 05 Marras 2010, 23:37
Kirjoittaja Hanhis
Tästä kyllä pidän. Mahtipontinen ja uljas. Kappale kasvaa hienosti loppua kohden ja yleensäkin 60-luvun viisut iskevät minuun. Niissä on vain yleensä hienoa tunnelmaa ja sellaista ainutlaatuisen eleganttia voimaa. Selkeät neljä tähteä. =)

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 06 Marras 2010, 16:49
Kirjoittaja Piggybank
Upea uusi tuttavuus. Tekisi mieli tanssahdella jonkun rakkaan kanssa. Neljä tähteä, eikun päräytänpä sittenkin viisi! Ensimmäinen rakkautta ensi kuuntelulla viisu viisulassa. :ihana:

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 07 Joulu 2010, 23:24
Kirjoittaja sziget
Kielikuvien hyökyaallot kiidättävät yksinäistä surffaajaa. Rannalla on pieni matkaradio ja radion sisällä suuri orkesteri. Rakkautta, merenrantatunnelmaa ja vastauksetta jääviä miksi-kysymyksiä on niin runsaasti että hups, eilen satanut lumi vaihtuu hiekkakinoksiin, jääkarhu rantaleijonaan ja arvosteluun varattu tähdistö meritähtiin. Kriitikko pitää päänsä kylmänä aurinkovarjon alla ja antaa Los TNT:lle neljä meritähteä.
Kuva

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 15 Tammi 2013, 01:45
Kirjoittaja kuu-kuu
Voiko tämän laskea ensimmäiseksi euroviisuissa esiintyneeksi bändiksi. Erikoinen aloitus, sitten alkaa paulankamainen nyyhkybob-musiikki. Tunteita hyppii surullisena, kaihoisana, vihaisenakin. Ollaan suorastaan raivoissaan ja kysytään, miksi, miksi joku on jotakin tehnyt, jotakin ikävää. Miehistä koostuva enkelikuoro karjaisee myöskin kyynelet simmukoissa. Toreador-härkätaistelu-lopetus joka puskee päin sitä raivoisinta sonnia ja taintuu. 3,5 taputusta.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 18 Loka 2015, 07:26
Kirjoittaja 1sapappa P1ngv11n1
.

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 18 Loka 2015, 10:12
Kirjoittaja romualdo
hämmentävän usein ollahan pingviinin kanssa sammaa mielipuolta... hmm, oletkohan joku entisistä esc-kirjekavereistani...? ai suomalaisversio tälle... hmm, Carola ja Kai Lind ja Matti Heinivaho... ahhh, saapi edes unelmoida tälläisistä. Ja huomenna tästä tulee YouTubeen se kauan kaivattu finaali-live-esitys! (sammaa unelmointia tuokin..., kyllä, erikoisen upea espanjalaisviisu! Onko muuten espanjalaisista viisuista koostettua kokoelma - LP:tä/cd:tä kellään - jos on niin laita yksityisviestiiiiii!!!!? :ihana: )

Re: Espanja 1964: Los TNT - Caracola

Lähetetty: 07 Kesä 2018, 22:30
Kirjoittaja Samiasd
Alussa on kaunis ja herkkä tunnelma, mutta muuten tämä sitten onkin tällaista samaa, turhaa 60-luvun viisukuraa. Kaksi tähteä.