Sivu 1/1

Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 12:42
Kirjoittaja Roope
:alankomaat:
Kuva
Maa: Alankomaat
Vuosi: 1969
Kappale: De troubadour
Esittäjä: Lenny Kuhr
Säveltäjä: Lenny Kuhr
Sanoittaja: David Hartsema
Kapellimestari: Frans de Kok
Sijoitus: 1./16
Pisteet: 18
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1969nl
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/50s_60s/Net ... s1969.html

Lenny Kuhr syntyi Eindhovenissa 22. helmikuuta 1950. Lenny voitti Cabaret der Onbekenden kilpailun vain 17-vuotiaana ja julkaisi vuonna 1968 ensimmäisen sinkun Laat maar uit. Seuraavana vuonna olikin Alankomaiden euroviisukarsinnan vuoro, johon Lenny osallistui omalla sävellyksellään De troubadour, sanoituksesta vastasi David Hartsema. Karsinta järjestettiin Scheveningenin Circusteatterissa helmikuun 26. päivä, juontajana toimi Pim Jacobs. Kansallinen ja kansainvälinen raati valitsi voittajaksi De toubadourin pisteen erolla Conny Vinkin tulkitsemaan De toeteraariin. Karsinta on kuunneltavissa linkissä alla.

Kuukautta myöhemmin Lenny olikin lennähtänyt jo Madridiin, voittaja valittiin Theatro Realissa 29. maaliskuuta. Kuvia viisuviikolta ja mielenkiintoisia lehtileikkeitä löytyy De troubadour 40-vuotis juhlasivustolta. Lenny nousi lavalle punaisessa mekossaan kahdeksantena säestäen itseään kitaralla. Pisteidenlaskusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä, viimeisenä juryna Suomi tasoitti kilpailun peräti neljän maan Ison-Britannian, Ranskan, Espanjan ja Alankomaiden voitoksi. Kuhrista tuli näin ensimmäinen voittokappaleen säveltänyt nainen. Suomen raati ei De troubadourille pisteitä antanut, mutta Anki coveroi Trubaduurin varsin onnistuneesti.

Ranskan raati antoi De troubadourille peräti kuusi pistettä ja Lennyn ura jatkuikin Euroviisujen jälkeen Ranskassa menestyksekkäänä myyden yli 100 000 levyä. Lenny Kuhrin suosio jatkui aina vuoteen 1986, suurimpina hitteinä Jesus Christo (1972) ja Visite (1980). Vuonna 1982 Lenny emännöi Alankomaiden euroviisukarsintaa. Lenny avioitui 1974 israelilaisen plastiikkakirurgin kanssa, joka oli korjannut tähden nenää onnettomuuden jälkeen, pari sai kaksi lasta. Vuonna 1981 oli toisen miehen aika ja vuonna 2003 kolmannen. Hiljaiselon jälkeen De troubadourin 30-vuotisjuhlallisuuksissa Lenny astui takaisin parrasvaloihin. Tällä vuosituhannella Lenny on levyttänyt niin fadoalbumin kuin Federico Garcia Lorcan runoihin perustuvan levyn. Viime vuosina myös konserttikiertueet kuten Troubadours van alle tijden ovat työllistäneet Lennya. Yhteistyö Ali B:n kanssa on ensi kuussa 62 vuotta täyttävän kaksinkertaisen isoäiti-Lennyn viimeisin villitys.

Alankomaiden karsinta 1969 (audio)

Annet Hesterman - Zoek het niet te ver
John Lamers - Als een donderslag
Lenny Kuhr - De troubadour
Anneke Grönloh - Heartbeat
Frankie Luyten - Haat me niet
Patricia Paay - Jij alleen
Rob de Nijs - Zaterdagavondshow
Linda Ross - Goodbye my love
Dave - Niets gaat zo snel
Conny Vink - De toeteraar

Lenny Kuhr – De troubadour (1981)

Lenny Kuhr – De troubadour (1999)

Lenny Kuhr – De troubadour (2009)

Lenny Kuhr – De troubadour

Hollands Glorie - Lenny Kuhr (Spotify)

Lenny Kuhr Youtubessa
Kuva
Lenny Kuhr – De troubadour (voittoesitys)
Kuva
De troubadour 40-vuotis juhlasivusto

Lenny Kuhr fanisivusto

http://www.lennykuhr.com/

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 12:47
Kirjoittaja AntSa
Hieno voittosävelmä Madridin viisuistahan tässä. Mieletön melodia ja vahva tunnelataus. Olen aina rakastanut.

VIISI! :ihana:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 13:53
Kirjoittaja romualdo
on tää hieno, ekakuuntelukerroilla tuntui jotenkin epäescmaiselta kappaleelta mut... Ankin versionkin sain c-kasetilla eikun kasetillE jo joskus kesällä ... ? v. -78 Lauantain toivotuista.... taisi olla oma toiveeni... no ei jaxa muistaa... vahva ääni, vahva tarttuva kertsi... mut taas a-osa on selvästi hienompi, "Hän joskus pettyy ihmisiin, mut aikaaa jää ei kyyneliiiin ..."-kohta on varsinkin veret seisauttava.... Ossi Runne taisi Apu-lehden artikkelissa sanoa, kun he seurasivat sielä paikan päällä osallistujalämpiössä muitten esityksiä jotenkin niin että ... "olisipa joku ymmärtänyt antaa Hollannille pisteen enemmän...." seuraavan vuojen ilakoinnit järjesti silti varakas ja suvaitsevainen Hollanti, joka onkin ollut aina eräs euroviisuhulluimmista kansakunnista.... ja kyllä, hollannin- tai flaaminkieli kuulostaa täsä erityisen hienolta... heillä täytyy olla erityisen paksut ja vahvat kurkkuvärkit että kestävät kaikki nuo äänteiden muodossa tulevat korahdukset kera suloisten sylkipisaroiden... ! ?

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 14:09
Kirjoittaja ta1ja
Enpä ole tätäkään kuullut koskaan ennemmin. Vahva chanson paatoksineen. Onko muuten kappaleen taustoista enemmän tietoa, minulle tulee heti mieleen Brelin Amsterdam, rytmityksestä ym, tuntui itseasiassa kuin laulun musiikin ruumiillistumaksi kuvattu trubaduuri olisi se Brel laulamassa Amsterdamia :heh: . Se löytyy wikipediasta että Kuhr aloitti uransa laulamalla rasnkalaista chansonia ... Neljä, viisikin voisi antaa, mutta juuri nyt tuttuuden tunne häiritsee, jonain toisena hetkenä se voisi tuntua arvoa lisäävältäkin :heh:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 15:00
Kirjoittaja Serduchka
:alankomaat:

Ärsyttävä kappale. En pidä ollenkaan Lennyn äänestä. :jupinaa:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 15:46
Kirjoittaja mpappa
Laa la la laa la la lailaallaa laillallaa...Kiva viisu ja laulajalla persoonallinen upea ääni. Neljä tähteä.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 16:19
Kirjoittaja Mr Kite
'
Kas vain, tällainenkin viisu on olemassa.

Itselleni euroviisuvuosi 1969 on aina ollut nimenomaan Ison-Britannian Lulun ja Boom bang-a-bangin vuosi :joojoo:

Rehellisesti sanottuna en ole koskaan muistanut, että keitä olivat ne kolme muuta esittäjää ja mitkä olivat heidän viisunsa, jotka jakoivat Lulun kanssa tuolloin viisuvoiton. Koska Lulu ja Boom bang-a-bang oli tuolloin omasta mielestäni niin totaalisen murskaavan ylivoimainen :uujee:
Yksi kaikkien aikojen suosikeistani.
On kaikkien aikojen TOP-10:ssäni.


Mutta kai pitäisi kirjoittaa jotain tästä Lenny Kuhrinkin kappaleesta:
Tällainen on siis ollut yksi niistä kolmesta muusta voittoviisusta.
Eipä tämäkään hassumpi ole.
Nätti, rauhallinen, ranskalaistyylinen laulelma.
Ihan kuunneltava viisu.

Kolme tähteä.

'

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 16:50
Kirjoittaja jee euroviisut
Eeppinen kaunis laulelma saa kolmosen. Erityisesti kitara on kaunista ja sopii esitykseen visuaalisesti. Paljon parempi kuin joku samana vuonna myös voittanut lähinnä ärsyttävä Boom-a-bang Bang. :joojoo:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 18:03
Kirjoittaja Leo
Hieno valssahtava voittoviisu Hollannilta. Pidän tempon hidastuksista ja kiihdytyksistä, Lennyn äänestä, kitarasta ja tietenkin hollannin kielestä, tässä r-sorahti keskivertoa enemmän :heh: . Esittelyn mukaan Lenny oli voittaessaan vain 19-vuotias, olisin saattanut laittaa jonkun vuoden lisää, vaikea päätellä kuvasta. Minulla vuoden 1969 voittajien kvartetissa vähintään toiseksi paras. Kyllä minä tälle tänään sen nippanappaviitosen suon.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 18:46
Kirjoittaja Aintsu
Persoonallinen viisu kaikin tavoin! :peukku: Ei noudata ihan sitä perinteisintä menestyskaavaa, mikä on hauskaa. Tykkään ihan neljän tähden verran! :joojoo:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 19:50
Kirjoittaja akuankka13
Kaihoulvontaa, neljä tähteä.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 30 Tammi 2012, 21:25
Kirjoittaja Zera
Ihan kiva ja nätti kappale, mutta en mitenkään erityisesti tykkää. Kolme tähteä.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 31 Tammi 2012, 00:24
Kirjoittaja Leonardo
Tässä on malliesimerkki sinänsä yksinkertaisesta sävelmästä, joka voi olla uskomattoman tehokas, todella intensiivinen. Lennyn tulkinta on vahva, paikoin suorastaan vihaisen luja, mikä lisää tämän vaikuttavuutta entisestään. Kappale vangitsee kuulijan aivan täysin. Vaikka yleensä en pidä näistä laa-la-la-laa-la-la-laillallaa-jutuista, tähän ne sopivat uskomattoman hyvin. Tahdinvaihdot olivat myös plussaa.

Viisi tähteä, ei ihan kirkkaimmat, mutta viisi kuitenkin.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 31 Tammi 2012, 07:42
Kirjoittaja romualdo
ai paljoko mää annoin... noh n. 5 pist. tai ... niin, 4.9 pist. koska haluan tehdä ehkä hieman tuoksurakoa sen vuoden LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOISTAVIIIN ESPANJAN, ITALIAN, RANSKAN JA ENGLANNIN VIISUIHIN--- tautisen kova vuosikerta siis se..... -60 luvun selkeästi (oho, vahvasti ja huolimattomastikin sanottu!) vahvin vuosikerta... noooh v. 63 ohella... ja no niin, ... anti olla.... asiaann. .... niiin.... Lenniestä oli hyvin hyvin upea, janisjoplinmainen kuva sen vuoden Katso-lehden viisujen esittelyartikkelissa. mustavalkosia kuvia olivat muuten nekin... toki, elettiinhän vielä kuitenkin syntymävuosikymmentäni, ja siitä on kuulkaas teinit ja naperot jo aikaa !!!! ... voi etttttä kun sen omituisten otusten kerhon (jota myös ns. asiantuntijaraatiksikin kutsutaan) piti tiputtaa myös se upea JanisJoplinZoplin -biisi myös pois sieltä UMK-WPK-EVVK-vinnaalista poies!! ! ..... (tukahdutettua harmistusta....!vaikkei sais.... sekin murentaaa elämän halua... olkaamme siis kiitollisia kaikesta, kaikista elämässä tapahtuvista valinnoista..

"Parraton pusu on kuin puuton pihapiiri ilman sen navettapolokua astelevaa isäntäparia..."

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 01 Helmi 2012, 06:04
Kirjoittaja Valkealalainen
Olen joskus aika lailla inhonnut tätä kappaletta, mutta eihän tämä nyt niin paha ole. Ehkä se on lähinnä vain tuo räkäinen kieli, joka tässä häiritsee (ja joissakin kappaleissa se taas kuulostaa tosi hyvältä, jännä juttu). En kyllä kovin usein viitsisi tätä vapaaehtoisesti kuunnella. :mrgreen:

*** tähteä.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 02 Helmi 2012, 21:42
Kirjoittaja MuzaMaza
Aivan ihana. Viisi helppoa tähteä. Tämä on oikea laulu alusta loppuun.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 06 Helmi 2012, 16:47
Kirjoittaja TomppaJr
Kyllä tästä jotakin kivaa ja kaihoisaa löytyi. Kolme. :joojoo:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 11 Helmi 2012, 20:35
Kirjoittaja Hazard
Kaunis värisevä ääni ja kappale on muuten yksinkertainen mikä nostattaa tunnelmaa. Neljä tähteä De Troubadourille. Oikea voitti (muiden kanssa tietenkin)

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 16 Helmi 2012, 19:10
Kirjoittaja Subculture
Mun tähänastiset Viisulasijoitukset:
Kokonaissijoitus 124./542, vuosi 1969 2./9, 1960-luku 10./89, Alankomaat 5./27

Onhan se hienoa, että viisuhistoriasta löyty tällaisiakin voittajia, vaikka voitto jaettiinkin. Kitarafolkkina alkanut kappale kasvoi monine osineen ja rytminmuutoksineen loppuakohden upeaksi viisusävelmäksi ja päättyi oikeaan viisukohotukseen.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 31 Touko 2013, 07:23
Kirjoittaja Sitruunasorbetti
Oh ala lalala lala lajlala lajlala la lala lajlala la...
Tää on upea kappale. Vaikka Lennyn ääni kuulostaa hieman räkäseltä, ei se minua yhtään haittaa. :heh:

:alankomaat: :alankomaat: :alankomaat: :alankomaat: :alankomaat:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 03 Kesä 2013, 19:52
Kirjoittaja Happy
vuotensa paras, 60-luvun paras, ja ehdottomasti Alankomaiden pitkän viisuhistorian paras biisi ehdottomasti!! :tuuletus:
Tää on vaan niin hyvä biisi että oon ihan sulaa vahaa :ihana:
Ja mikä parasta, tää vielä voitti!!! :tuuletus:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 06 Marras 2014, 12:13
Kirjoittaja Elvis
:alankomaat: :alankomaat: :alankomaat: :alankomaat:

Kaunis kappale.
Lennyllä on upea,persoonallinen ääni.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 06 Marras 2014, 21:13
Kirjoittaja Edwina
Hieno, sopivan dramaattisen kuuloinen, riittävästi vaihtelua omaava kappale. Laulaja erinomainen juuri tähän kappaleeseen. Olen aina pitänyt tästä tosi paljon. Viisi tähteä! :tuopit:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 09 Kesä 2015, 18:11
Kirjoittaja 1sapappa P1ngv11n1
.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 27 Touko 2016, 20:26
Kirjoittaja inomu
Kun kuulin tästä ekan kerran pienen pätkän, ihmettelin, että miten helkutissa tällainen jollotus on voinut voittaa :heihaloo:
Mutta sitten, kun kuuntelin koko kappaleen ensi kerran huomasinkin, että tässä on todella mielenkiintoinen kaihoisa tunnelma. 4 tähteä annan nyt eli korotan yhdellä, kun olen täällä joskus muinoin käynyt antamassa 3 tähteä :mrgreen:

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 11 Heinä 2016, 02:15
Kirjoittaja klaus-12
Kiva, että tämän tyylinenkin voittaja viisuhistoriasta löytyy. Ei lainkaan perinteisemmästä päästä. Dramaa ja kaihoa lyöty samaan pakettiin. Kyseisen vuoden voittajista kolmanneksi paras. Vahvat neljä tähteä.

Re: Alankomaat 1969: Lenny Kuhr – De troubadour

Lähetetty: 15 Heinä 2018, 22:52
Kirjoittaja Samiasd
Enää en tätä vihaa niin paljon kuin joskus tein, mutta on tämä silti hieman ärsyttävä. Kaksi tähteä.