Eurovision laulukilpailu 1984

Viisuvuosikerrat 1956–2020
romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 13 Maalis 2019, 12:19

"IS:

Ei pelkästään Kajava...

"KIRKA JYRÄHTI: YLE ei piittaa myöskään euroviisusäveltäjästä.

Tyrskyt Ev:n ja Kirkan- Hengaillaan kappaleen ympärill kiihtyvät. Suomen Yleisradio ei katso olevansa velvollinen kustantamaan edustuskappaleensa säveltäjää, Jukka Siikavirettä, Lux:iin. Siikavire on joutunut junailemaan matkansa rahoituksen omin päin.
Käytäntö on ollut kaikessa hiljaisuudessa jatkuva. Siitäkin huolimatta, että Ev:t ovat paitsi laulukilpailut, myös ja nimenomaan sävellyskilpailut. Tätä taustaa vasten YLE:n käyttäytyminen on epäoikeuden mukaista. Esim. Lux:iin lähetettävän Suomen edustusryhmän kukin esiintyjä tulee matkoineen, hotelleineen ja päivärahoineen maksamaan yhtiölle arviolta 6000-7000 markkaa.

"Säveltäjien kilpailut"

Kirkan mukaan Ylen kustannuskäytäntöön on tyydytty turhan nöyrästi. Asiasta on mieluummin vaiettu ja purnattu sitten yksityisoloissa. -Tietysti olisi ollut oikeus ja kohtuus että myös säveltäjän matka olisi kustannettu. Kirkan mukaan on omituista että laulun luoja ja tekijä näin vain "paukautetaan pihalle".
Minä puhuisin kustannuksien lisääntymisen sijasta ennemmin varainkäytön järkeistämisestä. Onhan säveltäjällä ja esittäjällä teoksensa suhteen yhteinen, luova jännite, joka ei saisi katketa kilpailupaikallakaan.
Ilman säveltäjiä ei Ev:ssa laulettaisi ensimmistäkään kappaletta. Säveltäjä tekee aina perustavaa laatua olevan työn. -Kyllä kysymys on Ylen talousasioista vastaavien ihmisten jääräpäisyydestä ja laitoksen byrokratiasta, jonka edessä yksi säveltäjä saa tälläisen menettelyn jyräämänä tuntea itsensä loukatuksikin, Kirka sanoo.

Orpo olo

Itse säveltäjä Jukka Siikavire on sitä mieltä että ainakin hänelle kilpailujen seuraaminen kotona televisiosta olisi vastenmielinen kokemus. -Orpo olo siinä tulisi. Siikavire muistaakin, kuinka hän vuonna 1979 seurasi säveltämänsä kappaleen esitystä Intervision laulukilpailuista kotonaan Suomessa. Tunne oli kuin vähempiosaisella. -Kysymys on vain vanhan linjan noudattamisesta, kukaan ei ole koskaan tehnyt aloitetta käytännön muuttamiseksi sanoo TV 1:n vt. talouspäällikkö Aulis Sallinen.
Ken muistaisi soittajaa, kysyttiin ennen. Nyt on aika tullut kysyä, kuka muistaisi säveltäjääkin.

Hannu Toivonen"

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 13 Maalis 2019, 13:01

IS: Kirka luottavaisin mielin Ev:n "MAHDOLLISUUDET VIIDEN JOUKKOON".

...hänen kilpailusävelmäänsä on kehuttu jo kansainvälisestikin. Kirka ei turhaan usko mahdollisuksiinsa. Viiden parhaan joukkoon voi olla asiaa.
Työvoitto. Se sana kuvatkoon parhaiten Kirkan selviytymistä finaaliin. - Mutta nyt sai riittää. Ev:n lähtö on minulle kruunu kovan rutistamisen päälle. Kyllä sitä on yritettykin... Sanoo Kirka, nöyrästi ja vilpittömästi. Vähän kuin pikkupoika joka on noutanut palkintonsa - vaikka itse päätapahtuma vasta on edessäpäin.

-Kilpailua ajatellen tunnen itseni yhä kypsemmäksi. Luotan itseeni, valmiuksia on Sopotin, Kultaisen Orfeuksen, Saksan festivaalien ja Knokken menestyksen esiintymislavoilta Kirka sanoo. Hän perustaa uskonsa muun muassa siihen miltä muut tämän vuotiset kappaleet kuulostavat. - Niiden perusteella meillä on nyt paremmat lähtöasemat kuin monena aiempana vuonna. Sitä paitsi kukaan muu ei soita Lux:ssa huuliharppua, olen sen tarkistanut!

Esim. ruotsalainen lehdistö on jo kehunut hänen lauluaan virkistäväksi poikkeukseksi muista - kunhan siitä vain ymmärtäisi jotain. - Totta. Tietysti laulaisin mieluiten englanniksi. Kirka kumppaneineen on harjoitellut lauluaan viikon ajan. Joka aamu on aloitettu yhdeksältä. Kansainvälisten silmien edessä on esityksen oltava kunnossa. Eläytymiskykyä olen yrittänyt parannella ja sitä silmällä pitäen menen syksyllä Marja Korhosen oppiin. Kirka muistaa myös liikunnalliset tekijät. - Olen joskus kuin itse Kaarlo Kipsi. Mutta tällä alalla ei ihminen ole ikinä valmis. Aina on parantamisen varaa ja minä aion pysyä alalla vielä parikymmentä vuotta.

Kokemuksen puutteesta Kirkaa ei voi moittia. Vuonna 1962 hän aloitti 12-vuotiaana. Iskelmä-lehti mainosti Babitsinin vesaa Maunulan pitkätukkaisena beatlena. - Danny on merkinnyt paljon. Hän opetti minutkin pitämään jalkani maan pinnalla. Oli legendaarisen Islanders-yhtyeen vuoro. Monta kovaa muusikkoa rinnalla: Paroni Paakkunainen, Pekka Pöyry, Kassu Halonen esimerkiksi. Kirkan suosio oli tuolloin tavaton. Kirkaa palvottiin ja jumaloitiin. Hän oli aikansa teiniykkönen. 1970-luvun lopussa Kirka siirtyi ravintoloihin. Joku piti häntä leipääntyneenä. Alettiin puhua Kirkan keski-ikistymiestä. - Yhtä tyhjän kanssa. Minähän siirryin taas oman yleisöni pariin, sen alkuperäisen.

Hannu Toivonen."

Avatar
Kuolonkurki
Vessajonossa
Vessajonossa
Viestit: 608
Liittynyt: 23 Huhti 2015, 23:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja Kuolonkurki » 01 Huhti 2020, 18:01

4 (4,5 - 3,6)
1. :flag_lu: Luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour [4,5]
2. :flag_tr: Turkki: Beş Yıl Önce, On Yıl Sonra - Halay [3,8]
3. :flag_it: Italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur [3,7]
4. :flag_se: Ruotsi: Herreys - Diggi-Loo Diggi-Ley [3,6]
5. :flag_fi: Suomi: Kirka - Hengaillaan [3,6]

3 (3,5 - 2,6)
6. :flag_ie: Irlanti: Linda Martin - Terminal 3 [3,4]
7. :flag_ch: Sveitsi: Rainy Day - Weiche Farbe hat der Sonnenschein? [3,4]
8. :flag_es: Espanja: Bravo - Lady, Lady [3,2]
9. YU Jugoslavia: Vlado & Isolda - Ciao, amore [3,2]
10. :flag_fr: Ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles [3,1]
11. :flag_at: Itävalta: Anita - Einfach weg [3,1]
12. :flag_de: Saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n [3,0]
13. :flag_dk: Tanska: Hot Eyes - Det' lige det [3,0]
14. :flag_gb: Iso-Britannia: Belle and the Devotions - Love Games [2,9]
15. :flag_no: Norja: Dollie de Luxe - Lenge lege livet [2,9]
16. :flag_be: Belgia: Jaques Zegers - Avanti la vie [2,9]
17. :flag_cy: Kypros: Andy Paul - Anna Maria Lena [2,7]
18. :flag_pt: Portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente [2,7]

2 (2,5 - 1,6)
19. :flag_nl: Alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou [2,4]

Avatar
antsa798
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4459
Liittynyt: 17 Helmi 2018, 10:58
Paikkakunta: Kouvola

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja antsa798 » 29 Huhti 2020, 16:03

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:

1. 🇬🇧 Iso-Britannia: Belle & the Devotions - Love Games
2. 🇫🇮 Suomi: Kirka - Hengaillaan

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:

3. 🇧🇪 Belgia: Jacques Zegers - Avanti la vie
4. 🇮🇪 Irlanti: Linda Martin - Terminal 3
5. 🇪🇸 Espanja: Bravo - Lady, lady
6. 🇸🇪 Ruotsi: Herreys - Diggi-loo diggi-ley
7. 🇫🇷 Ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles
8. 🇩🇰 Tanska: Hot Eyes - Det' lige det
9. 🇵🇹 Portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente
10.🇨🇾 Kypros: Andy Paul - Anna Maria Lena

:tyhja: :tyhja: :tyhja:

11. 🇩🇪 Saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n
12. 🇨🇭 Sveitsi: Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein?
13. 🇮🇹 Italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur
14. 🇳🇱 Alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou
15.Kuva Jugoslavia: Vlado & Isolda - Ciao, amore
16. :tr: Turkki: Bes yil önce on yil sonra - Halay
17. 🇱🇺 Luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour
18. 🇦🇹 Itävalta: Anita - Einfach weg
19. 🇳🇴 Norja: Dollie de Luxe - Lenge leve livet
Crying
Loving
Dancing
Fighting
All of this time

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Touko 2020, 20:28

JEEEEEE (kuumaveriset, noh, Keski-Pohjanmaalaiset eroavat täysin kiivaista eteläläisen pohjanmaan:n serkuistaan, heh, me kun olemme sellainen ehkä maamme vaatimattomin heimo, otamme herkästi soittimet, yleensä viulun käteen ja ... tai alamme runolle....) POHJANMAALAISET MAINITTU! .... vai .... ?Katso lehti:

"-Väitetään että pohjalaiset ovat hitaita syttymään. Mutta voi jeesus, kun ne sitten syttyvät, nauraa Kirka... Kokemukset tavallisten ihmisten joukossa ovat osoittaneet Kirkalle kuinka suurta kiinnostusta Suomen kansa tuntee euroviisuja kohtaan. - Kyllä ne paljon merkitsee, vaikka viisuosastoa onkin vähätelty noissa instansseissa."

rockpiirien junttaa edustava (Tero Liete, ym.) esim. Jukka Haurun mielenvikaisen negatiivista viisujuttua HS:tä en voinut tähän kopioida yhtään... hourulaisen jupinaa...

"-...minulla on niin paljon kokemusta suurilta kansainvälisiltä lavoilta, sanoo Kirka. -tiedän etteivät jalat lyö linkkua tärkeimmällä hetkellä. Oikeastaan nautin siitä hetkestä kun astun lavalle. Silloin minulle tulee aina sellainen fiilis, että täällä olen kuin kala vedessä."

JARI (M J KOIKKALAINEN) TIETÄÄ VIISUISTA KAIKEN.

Katso-lehti, M.Joutsi.Sain kipinän v. -71 voittajasta,muutama vuosi meni kevyemmin ev:n kuuntelussa... levyhyllyssä on rivistössä parisataa sinkkua... arvokkaimpana (?) v. -60 tom pillibi ja kääntöpuolella Monacon viisu. Jari maksaa Oululaiselle hankkijalleen 16 markkaa kappaleelta... sievässä jonossa ovat mapit, levyt ja kasetit, jotka sisältävät kaiken mahdollisen ev:ja koskevan tiedon ja musiikin.

EBU:sta tulee aina vastauksia kirjeenvaihdossa, YLE:stä sen sijaan vastataan huonosti. Olen kirjoittanut kymmenen kertaa mutta vain kahdesti on sieltä vastattu. Häneltä puuttuvat kaikki kotimaan karsintoja koskevat tiedot -60 luvulta.... Jari ei voisi ajatellakaan osallistuvansa esim. Tupla ja Kuitti -tietokilpailuun, vaikka hän on takuulla Suomen paras asiantuntija ev-rintamalla.

-En voisi tunnistaa mitään -60-luvun kotimaisia kisakappaleita, koska en ole kuullut niitä. YLE:ssä ei tunnu olevan tallella edes tietoja niistä tai sitten heillä ei vain ole arkistot kunnossa, arvelee Jari.

Suosikkeinaan hän pitää Caritan v. -74 esitystä sekä Pihasoittajien vastaavaa. Kuolemattomia iskelmiä, joitten kuuntelemiseen ei kyllästy. Kansallisia piirteitä pitäisi aina sisältyä lauluihin. Ei kuitenkaan minnekään Matti ja Teppo linjalle tarvitsisi mennä.

Paras järjestelmä olisi se mitä interviisuissa on käytetty eli esiintyjä olisi etukäteen valittu. Kuusi kilpailukappaletta... Jännitys latistuu kun voittaja esitellään vain jonkun muun ohjelman lomassa. (kuten v. -83 ja -84 tapahtui).

Kirkalle Jari veikkaa 12. sijaa. Sovitus voisi olla iskevämpi ja pehmeämpi hän ehdottaa ujosti. Kieli ei ole ongelma, jos on tarpeeksi hyvä laulu niin kyllä se tulee esille millaisen mongerruksen takaa tahansa.

Hänen suurena haaveena olisi että jonnekin vaikkapa Suomeen perustettaisiin esc-harrastajien keskuspaikka. Hän on vähän ihmeissään kun ei tälläisiä klubeja ole toiminnassa missään. -Olen kiinnostunut siitä millaista kevyttä musiikkia Euroopassa soitetaan, yrittää Jari selvittää.

-Se tunne kun koko Eurooppa katselee yhtä aikaa samaa kilpailua... pala kurkussa oli silloinkin kun Monican piti laulaa kokea C Lapponiassa, eikä hänen äänensä ollut oikein kunnossa.

-ennen kisoja olen varmaan hermostuneempi kuin kilpailijat Luxemburgissa.
Panen videonauhurin valmiiksi, että saan ohjelman nauhalle. Sitten avaan radion jottain voin kuunnella stereo äänellä lauluja...ja laitan äänen niin kovalle kuin ämyreistä ääntä lähtee.

-Yksi särö Jarin ev-illassa on usein ollut, ja se on viisujen suomalainen selostus:
-Miksi YLE laittaa sellaiset juontajat jotka eivät itse pidä ev:sta."
Viimeksi muokannut romualdo, 02 Touko 2020, 23:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7162
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 02 Touko 2020, 22:02

romualdo kirjoitti:
02 Touko 2020, 20:28
-Miksi YLE laittaa sellaiset juontajat jotka eivät itse pidä ev:sta."
Viittasikohan arvon nuoriherra Koikkalainen Erkki Pohjanheimoon, joka oli siihen mennessä selostanut viisut vuosina 1973 ja 1983... :heh:

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 25949
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 02 Touko 2020, 22:14

Huh, kiitos, romualdo tuosta Jari-Pekka Koikkalaisen haastattelusta. <3 Uskomatonta ajatella, että hän perusti juuri tuona vuonna OGAE:n. :kups:
And I ain't losing no more sleep
Falling down and begging please
'Cause I've been down that road before
And I don't need to hurt anymore

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Touko 2020, 22:52

niih, aatelkaa te lapset, teinit ja nuoret miehet, ME elimme väkevästi ja vahvasti (ei ohuesti, terkut Antsalle!) nuo kaikki hetket, hetki hetkeltä... kohti YLE:n viisusivustoja ja sitä myöten Kuppilan mitä kiehtovimpia koktaileja... ja ... KIITOS, että palvotte meitä dinosauruksia... jotka kaikki teimme tämän mahdolliseksi... noh, meikä nyt aika vähän mutta kuiteski......iiiii!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 02 Touko 2020, 22:54

MIH96 kirjoitti:
02 Touko 2020, 22:02
romualdo kirjoitti:
02 Touko 2020, 20:28
-Miksi YLE laittaa sellaiset juontajat jotka eivät itse pidä ev:sta."
Viittasikohan arvon nuoriherra Koikkalainen Erkki Pohjanheimoon, joka oli siihen mennessä selostanut viisut vuosina 1973 ja 1983... :heh:

täjh!?? mä en tiijä nii palio noista tv:n selostuksista mutta radiossahan vinoili tämä M Paalosmaa (kts. mun aiemmat viestini mm. hänen vittuiluistaan v. -74 viisujen kohdalla) aina vuoteen -83 asti... onneksi v. -81 hänen kyrsäilyjään oli pehmittämässä legendaarinen mr. Puhelinlangat, Jaakko Salonoja. Hiljattain poismennyt mitä hilpein sanavirtuoosimme.

Avatar
MuumiAnkka
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 357
Liittynyt: 12 Tammi 2016, 20:13
Paikkakunta: Virrat

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja MuumiAnkka » 19 Touko 2020, 19:31

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
1. :ruotsi: Herreys - Diggi-loo diggi-ley

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
2. :suomi: Kirka - Hengaillaan
3. :italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur

:tyhja: :tyhja: :tyhja:
4. :luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour
5. :saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n
6. :tanska: Hot Eyes - Det' lige det
7. :ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles
8. :kypros: Andy Paul - Anna Mari Elena
9. :espanja: Bravo - Lady lady
10. :isobritannia: Belle & the Devotions - Love games
11. :norja: Dollie de Luxe - Lenge leve livet
12. :belgia: Jacques Zégers - Avanti la vie
13. :jugoslavia: Vlado & Ida - Ciao amore

:tyhja: :tyhja:
14. :itavalta: Anita - Einfach weg
15. :irlanti: Linda Martin - Terminal 3
16. :alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou
17. :sveitsi: Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein
18. :turkki: Bes yil önce on yil sonra - Halay
19. :portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente

:tyhja:
>eepeen kone ja tarvike : D

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 21 Touko 2020, 13:22

"luultavasti ensi kertaa viisuhistoriassa harkittiin vakavasti esityskielen vaihtamista Suomen toiseen luvalliseen eli ruotsiin. - Asiaa pohdittiin pitkään sen etuja ja haittoja. -Haitat todettiin sitten suuremmiksi. Pääteltiin että ruotsilla voitaisiin sittenkin hankkia myös pohjoismaisilta kumppaneilta negatiivinen vastaanotto. Muut maat olisivat toisaalta voineet entistä painokkaammin syyttää skandinaaveja saman köyden vetämisestä.
Sonja : -äidinkieleni on ruotsi, ja se on kansainvälisempi, ymmärrettävämpi kieli. Kai meidät olisikin lynkattu jos kappale olisi vaihtanut kieltä, värisyttelee Sonja muka kauhuissaan.
...yksi tärkeimmistä syistä miksi kielen vaihdos tällä kertaa tuli harkintaan oli sanoituksen supisuomalainen matti&teppo-henki... tekstissä oli uskomaton vyöry yöä:tä, yhteensä 105 kappaletta. Kappaleeseen V-P Lehto teki ruotsinkielisen tekstin mutta ei se oikein ruotsinkieliseltä lyriikalta maistunut sanoo Hector hillitysti. Sävellajia on myös laskettu, ja niin siitä on saatu häviämään kotimaista loppukisaversiota vaivannut työläs kireys."

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 28931
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja Pete » 21 Touko 2020, 13:30

^ Onneksi eivät vaihtaneet kieltä.
- Mihin tyä määttä?
- Kajjaanniin!
- No jo mäni pölijjään!

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7162
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 21 Touko 2020, 14:01

^^ Tämä liittyy kylläkin vuoteen 1985, ei 1984.

Avatar
Viisuilija_110
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2328
Liittynyt: 29 Loka 2018, 15:24
Paikkakunta: Porvoo

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja Viisuilija_110 » 28 Touko 2020, 19:02

:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
1. 🇸🇪 Herreys - Diggi-loo diggi-ley (4.9)
2. 🇫🇮 Kirka - Hengaillaan (4.8)
:tyhja: :tyhja: :tyhja: :tyhja:
3. 🇫🇷 Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles (4.2)
4. 🇩🇰 Hot Eyes - Det' lige det (4.0)
5. 🇳🇱 Maribelle - Ik hou van jou (3.9)
6. 🇳🇴 Dollie de Luxe - Lenge leve livet (3.7)
7. 🇵🇹 Maria Guinot - Silêncio e tanta gente (3.6)
:tyhja: :tyhja: :tyhja:
8. 🇬🇧 Belle & the Devotions - Love Games (3.4)
9. 🇨🇾 Andy Paul - Anna Mari Elena (3.2)
10. 🇮🇪 Linda Martin - Terminal 3 (3.1)
11. 🇹🇷 Bes yil önce on yil sonra - Halay (2.9)
12. 🇦🇹 Anita - Einfach weg (2.7)
13. 🇮🇹 Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur (2.7)
14. 🇪🇸 Bravo - Lady lady (2.6)
:tyhja: :tyhja:
15. 🇩🇪 Mary Roos - Aufrecht geh'n (2.4)
16. 🇨🇭 Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein (2.1)
17. Kuva Vlado & Ida - Ciao amore (2.0)
18. 🇱🇺 Sophie Carle - 100% d'amour (1.8)
:tyhja:
19. 🇧🇪 Jacques Zégers - Avanti la vie (0.8)
Viesti loppui tähän.

Avatar
jiiii
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 598
Liittynyt: 05 Helmi 2019, 21:00
Paikkakunta: Kuopio

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja jiiii » 12 Heinä 2020, 17:29

*****:
1. Ruotsi: Herreys - Diggi-loo diggi-ley
2. Suomi: Kirka - Hengaillaan


****:
3. Ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles
4. Portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente
5. Luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour
6. Tanska: Hot Eyes - Det' lige det
7. Norja: Dollie de Luxe - Lenge leve livet
8. Espanja: Bravo - Lady lady
9. Turkki: Bes yil önce on yil sonra - Halay
10. Iso-Britannia: Belle & the Devotions - Love games
11. Irlanti: Linda Martin - Terminal 3


***:
12. Saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n
13. Sveitsi: Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein
14. Kypros: Andy Paul - Anna Mari Elena
15. Alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou


**:
16. Italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur
17. Itävalta: Anita - Einfach weg
18. Jugoslavia: Vlado & Ida - Ciao amore


*:
19. Belgia: Jacques Zégers - Avanti la vie
Älä ota aina niin tosissasi

Avatar
granaattiomena
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3895
Liittynyt: 27 Helmi 2016, 21:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja granaattiomena » 13 Heinä 2020, 19:39

*****
01. Portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente
02. Turkki: Bes yil önce on yil sonra - Halay
03. Suomi: Kirka - Hengaillaan
04. Alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou

****
05. Jugoslavia: Vlado & Ida - Ciao amore
06. Kypros: Andy Paul - Anna Mari Elena
07. Italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur
08. Tanska: Hot Eyes - Det' lige det
09. Saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n
10. Irlanti: Linda Martin - Terminal 3
11. Espanja: Bravo - Lady lady

***
12. Luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour
13. Itävalta: Anita - Einfach weg
14. Sveitsi: Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein
15. Ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles
16. Ruotsi: Herreys - Diggi-loo diggi-ley

**
17. Norja: Dollie de Luxe - Lenge leve livet
18. Iso-Britannia: Belle & the Devotions - Love games
19. Belgia: Jacques Zégers - Avanti la vie
I fucking hate KEiiNO

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1637
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja Hapa » 23 Heinä 2020, 00:46

Ruotsi: Herreys - Diggi-loo diggi-ley
Luxemburg: Sophie Carle - 100% d'amour 2 p.
Ranska: Annick Thoumazeau - Autant d'amoureux que d'étoiles
Espanja: Bravo - Lady lady 6 p.
Norja: Dollie de Luxe - Lenge leve livet
Iso-Britannia: Belle & the Devotions - Love games
Kypros: Andy Paul - Anna Mari Elena 1 p.
Belgia: Jacques Zégers - Avanti la vie 7 p.
Irlanti: Linda Martin - Terminal 3 10 p.
Tanska: Hot Eyes - Det' lige det 8 p.

Alankomaat: Maribelle - Ik hou van jou
Jugoslavia: Vlado & Ida - Ciao amore 4 p.
Itävalta: Anita - Einfach weg
Saksa: Mary Roos - Aufrecht geh'n 5 p.
Turkki: Bes yil önce on yil sonra - Halay
Suomi: Kirka - Hengaillaan
Sveitsi: Rainy Day - Welche Farbe hat der Sonnenschein
Italia: Alice & Franco Battiato - I treni di Tozeur 12 p.
Portugali: Maria Guinot - Silêncio e tanta gente 3 p.


Tähdet ja sijoitukset:

*****
1. Italia 2. Irlanti 3. Tanska 4. Belgia

****
5. Espanja 6. Saksa 7. Jugoslavia 8. Portugali 9. Luxemburg

***
10. Kypros 11. Ranska 12. Ruotsi 13. Itävalta 14. Turkki 15. Iso-Britannia 16. Sveitsi

**
17. Suomi 18. Alankomaat

*
19. Norja
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9193
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Eurovision laulukilpailu 1984

Viesti Kirjoittaja romualdo » 23 Heinä 2020, 13:06

päivän järkytys on saatu jo heti näin varhain aamusta... kello on ny 13.00 ja Samuli Putro aloittaa ohjelmansa ratiosuomesa... mielenkiintoista jutustelua siis tulossa... ja lux sekä jugoslavia noin pirun korkealla tällä listalla, en mitenkään kestä enkä ymmärrä... ja tuksin juuri kukaan muukaan, no balkanin niemimaan laulut nyt ovat tietysti aina (OLLEET) OK. ja hyviä mutta silti... !!??

Sveitsin ja Alankomaiden hyvin vaatimattomat sijoitukset panevat myöskin kysymään mikatoivasmaisesti että WHY, WHY .... ?

Vastaa Viestiin