Euroviisukarsinnat 1973

Viisuvuosikerrat 1956–2018
Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6172
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja lharju » 17 Marras 2005, 23:54

Euroviisukarsinnat 1973
Vuonna 1973 Suomen euroviisukarsinnat järjestettiin ensimmäistä kertaa konserttitilaisuutena, kun aina ennen edustuslaulun valinta oli suoritettu Ylen tv-studioilla. Illan isäntänä toimi oman aikansa Janne Porkka eli Apeli Halinen, joka viihdytti yleisöä hauskoilla sutkautuksillaan. Laulut arvosteli musiikin ammattilaisista koostunut raati ja väliaikanumerona kuultiin Päivi Paunun & Kim Floorin "Muistathan".

Yle oli lähettänyt kutsut 12 säveltäjälle ja he kaikki myös osallistuivat näihin karsintoihin. Tosin 70-luvun alussa suomalaiset eivät olleet kovinkaan kiinnostuneita euroviisuista, sillä jatkuva huono menestys ja laulukilpailun kaupallistuminen ei innostanut lauluntekijöitä. Näissäkin karsinnoissa kuulluista lauluista harvoista tuli hittejä ja muutenkin suurin osa lauluntekijöistä oli säveltänyt turhan taiteellisia sävellyksiä euroviisuja ajatellen.

Tom Tom Tomin lisäksi radiosoitosta ja ns. "kaupallisesta menestyksestä" pääsivät nauttimaan Dannyn Galileo Galilei sekä Sammy Babitzinin & Koivistolaisten Riviera, joka sijoittui kilpailussa vasta kymmenennelle sijalle vaikka oli etukäteen suurin ennakkosuosikki. Jukka Kuoppamäki lauloi jälleen hitinpoikasen itselleen ja Paradise-yhtye - solistinaan tällä kertaa Seija Simola - edusti myös perinteisempää iskelmälinjaa. Myös Lasse Mårtensonin monimutkainen sävellys soi edelleen silloin tällöin toivekonserteissa. Taiteellisimmista lauluista vastasivat mm. Irina Milan, Cumulus, Aarno Raninen sekä uusi tulokas, Maarit Äijö, jonka laulut herättivät poikkeuksellisen paljon huomiota: Ampukaa pianisti -laulu päättyi kirjaimellisesti säestäjän ampumiseen, ja kännissä saksofonia soittanut Paroni Paakkunainen taisi pitää huolen siitä, että Life is a jigsaw sijoittui lopulta "vasta" kolmanneksi.

Viisufanit muistavat varmasti myös lähes kulttihitiksi muodostuneen Super-extra-wonder-shopin, jonka esitti jazzsäveltäjä Esa Pethmanin tytär Nina pihakavereidensa kanssa.

Ilta oli kuitenkin Marionin juhlaa. Tom Tom Tomin myötä Marionin palasi lopullisesti takaisin maamme iskelmätaivaaseen. Nuoresta, teini-iskelmiä laulaneesta tytöstä, oli kasvanut aikuinen taiteilija.

Arvostele vuoden karsintakappaleet arvosanoilla 1-5. Kaikille lauluille ei tarvitse antaa pisteitä, tuloksissa ratkaisee laulun keskiarvotulos. Anna äänesi viimeistään 31.12.2005
Kopioi allaoleva lista ja lisää arvosana lihavoituna perään. Puolikkaita ääniä saa myös antaa.

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
3. Maarit - Ampukaa pianisti
4. Irina Milan - Song for a dove
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
6. Danny - Galileo Galilei
7. Aarno Raninen - Odotan
8. Marion Rung - Tom Tom Tom
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
10. Nina - Super-extra-wonder-shop
11. Maarit - Life is a jigsaw
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
Viimeksi muokannut Roope, 10 Syys 2007, 16:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6172
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja lharju » 18 Marras 2005, 00:27

Pistetäänpä vielä muistin virkistämiseksi vanhoja Viisukuppilan karsintakilpailujen voittajia

1989: Anneli Saaristo - La dolce vita (Puurtinen / Mali)
1990: Arja Saijonmaa - Gabriela (Laaksonen / Mali)
1991: Arja Koriseva - Enkelin silimin (Puurtinen / Mali)
1992: Arja Koriseva - Huomiseen (Owen / Hector)
1993: Arja Koriseva - Vain taivas yksin tietää (Halonen / Salmi)
1994: CatCat - Bye Bye Baby (Salli - Lentonen)
1996: Eija Kantola - Rakkauden kirja (Toivanen / Nummelin)
1998: Jari Sillanpää - Valkeaa unelmaa (Toivanen / Laaksonen)

Olemme vähän modejen kanssa keskustelleet siitä, että koska vanhemmat vuosikerrat jäivät vanhalle Viisupalstalle, niin olisi mukavaa saada jokaiselle karsinnalle oma sivu myös kuppilaankin. Samalla voidaan ehkä käydä kisat 1974-1988 uudelleen - ja onhan niistä edellisistä äänestyksistä kulunut jo peräti 2 vuotta aikaa, että onkin varmaan jo vähän aika päivittää chartteja ;)
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25736
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 18 Marras 2005, 06:02

Ja ottaa äänestyksiin mukaan vuodet 1961-1972! :peukku:

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 18 Marras 2005, 08:57

Ihanaa! Suomen karsinta arvosteluja :)

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three
Tämähän oli myös ensimmäinen viisuvuosi, kun kappaleen sai esittää millä kielellä tahansa, tosin Seija ja pojat lauloivat kappaleensa suomeksi biisin nimestä huolimatta. Olisiko se sitten voittaessaan kääntynyt englanniksi - luultavasti, kuten kaikki muutkin vuosien 1973-1976 voittajakappaleet. One two threessä on sävelmälliset ansionsa, mutta hieman liian "kiva ja jatsahtava" taustasoitanta ei sovi mun musiikkimakuuni. Kuuntelen sujuvasti, mutta en vapaaehtoisesti laita soimaan huokaisten: "Onpas ihana kappale". 3 p.
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
Aika perinteinen JK-iskelmäralli, joka olisi sopinut hyvin Syksyn Säveleen kuin Euroviisuihinkin. Vahvaa ja väkevää Kuoppamäkeä tarttuvalla kertosäkeellä. Ei paha valinta olisi ollut tämäkään. 4 p.
3. Maarit - Ampukaa pianisti
Hieman sellaista lännensaluuna-tyyppistä meininkiä. Raflaava pianotausta, mutta laulumelodia ei jää mieleen useankaan kuuntelun jälkeen. Maaritin olisi vähintään pitänyt pukeutua kapakkatanssijattaren asuun, mutta eihän sellaista Suomessa harrastettu... 2 p.
4. Irina Milan - Song for a dove
Vahva tulkinta ja mahtipontinen melodia, mutta vaatii useita kuuntelukertoja, ennen kuin tähän pääsee sisälle. Säveltäjä/sanoittaja Frank Robson lienee pääsyy esityksen englanninkielisyyteen. Levytetty myös suomeksi nimellä "Tiedonetsijä". Sittemmin olen kuunnellut tätä paljonkin, mutta viisuksi varmasti hieman liian vaikeaselkoinen. 4 p.
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
Lisää "kivaa ja jatsahtavaa". Ihan letkeä meininki, mutta se jokin jää puuttumaan. Harmitonta taustamusiikkia. 3 p.
6. Danny - Galileo Galilei
Vähän kuin lastenlaulu. Huvittavat taustastemmat: "Lei lei lei". Dannylle olisin kuiten 1960-70-luvulla suonut yhden edustuskerran, en välttämättä kuitenkaan tällä kappaleella. Ihan tarttuva renkutushan tämä toki on, mutta vähän naiivi. 4 p.
7. Aarno Raninen - Odotan
Apina-Raninen pianon ääressäkö se olisi ollut Suomen salainen ase Euroopan valloitukseen? En jaksa uskoa. Kovin vakavasti ei tuo kaksinkertainen viisuvoittaja näyttänyt suhtautuvan viisuihin vielä tuolloin ja vielä itsensä oman kutsuteoksensa esittäjäksikin pestasi. Kovin mitäänsanomaton balladi-sävellys. 2 p.
8. Marion Rung - Tom Tom Tom
Se voitti! Ja kyllä ihan ansaitusti. Meikäläinen ei Tomtomin suurin ihailija ole, mutta tulihan sieltä se "Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus". Onhan tässä aurinkoisessa melodiassa ja Marionin vahvassa tulkinnassa toki ansionsa, ja ei tähän toisaalta kyllästykään vaikka onkin kovin "kulunut" ;) 4 p.
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
Puhuukohan meikäläinen taas läpiä päähänsä, kun paljastaa, että YLE aikoinaan kielsi tuomareita äänestämästä Sammya. Johtuen miehen vahvasta kiintymyksestä kuningas-alkoholiin. Koivistolaisetkin pestattiin taustalle kuulemma pitämään mies erossa pullosta - siinä he eivät kuitenkaan onnistuneet. Muuten olisin ehkä lähettänyt Sammyn matkaan Kari Kuuvan tarttuvalla rallilla. 5 p.
10. Nina - Super-extra-wonder-shop
Voi itku :) Mitäs tästä nyt sanoisin. Viisufanien keskuudessa toki camp-klassikko, mutta muuten en tästä heppoisesta lastenlaulusta löydä paljoakaan ansioita - en sävelmänä enkä esityksenä. Mutta kuka kertoisi mitä siinä "Super-extra-wonder-shopissa" oikein kaupitellaan? 1 p.
11. Maarit - Life is a jigsaw
Illan toinen englanninkielinen esitys. Kovin mieleenjäävä ei ole tämäkään melodia. Kuuntelen ihan sujuvasti, mutta yhtä sujuvasti sävelet soljuvat toisesta korvasta ulos. Jim Pembroke lienee tässäkin syynä, että kappale esitettiin jo karsinnoissa englanniksi. Levytettiin sittemmin myös suomeksi nimellä "Niin se käy". 2 p.
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
Vaikeaselkoinen totta tosiaan. Ihan kummallinen sävelmä. Sisältää monia erilaisia osia, eikä se esityskään sieltä herkullisimmasta päästä ole. Ei tälläistä viisuihin! 1 p.

Laitanpa nyt huvikseni vielä sävelmät järjestykseen:
1. Riviera
2. Tom Tom Tom
3. Onnenmaa
4. Song for a dove
5. Galileo Galilei
6. Noustaan perhosilla lentoon
7. One, two, three
8. Ampukaa pianisti
9. Life is a jigsaw
10. Odotan
11. Hän on mennyt vuorten taa
12. Super-extra-wonder-shop

Ja kyllä kiitos: Kaikki mahdolliset Suomen karsinnat vain arvosteluun! :peukku:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25736
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 25 Marras 2005, 23:07

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three 3
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 3,5
3. Maarit - Ampukaa pianisti 1,5
4. Irina Milan - Song for a dove 1,5
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 3
6. Danny - Galileo Galilei 3,5
7. Aarno Raninen - Odoton 2
8. Marion Rung - Tom Tom Tom 4
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 4
10. Nina - Super-extra-wonder-shop 1
11. Maarit - Life is a jigsaw 2
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 3

Oikea biisi valittiin Luxemburgiin. :peukku:

Super-exta-wonder-shop.... :rofl:
Taustakuorossa KATI BERGMAN!! :D

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6172
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja lharju » 28 Marras 2005, 22:55

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three 3
Hieman vaikeatajuinen mutta silti ihan kiva iskelmä

2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
Ei nyt ehkä potentiaalisin edustaja euroviisuihin mutta Kuoppis-iskelmä paremmasta päästä, mutta ei kuitenkaan ihan kirkkainta kärkeä.

3. Maarit - Ampukaa pianisti 2
Aika olematon melodia ja biisin ainoa koukku oli itse esityksessä.

4. Irina Milan - Song for a dove
Tekotaiteellista. Sävellyksenä ehkä 'musiikillisessa mielessä' ihan taitava, mutta en mä jaksa tällaista kuunnella... Ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia pärjätä Luxemburgissa.

5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 2
Tyypillisen turhanpäiväinen kolmeminuuttinen taru Cumulukselta

6. Danny - Galileo Galilei 4
"Hauska laulu" (AntSan äänellä :rofl:) Ehdottomasti näiden karsintojen paremmasta päästä. Sympaattiset sanat. Säkeistöissä sellaista leppoisaa meininkiä, mutta "pyörii pyörii" kohdassa sävellys on varsin taidokas

7. Aarno Raninen - Odotan 1
Tylsää...

8. Marion Rung - Tom Tom Tom 5
Mä olen aina pitänyt tätä laulua erinomaisena sävellyksenä. Mahtipontinen, tarttuva ja aidosti iloinen.

9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 5
Tää olis kyllä varmasti ollut tosi hyvä kanssa Luxemburgin lavalla. Todella tarttuva sävellys, sanoituksessa vieraskielisiä koukkuja, selvästi kansainvälistä levitystä varten "räätälöity". Kari Kuuvan parhaimpia sävellyksiä, ja pidänkin tätä laulua varmaan Sammyn parhaana levytyksenä heti Daa-Da Daa-da:n jälkeen.

10. Nina - Super-extra-wonder-shop 2
Apua. Ihan kamala, mutta kaikessa kamaluudessaankin tämä on saanut sellaisen camp-arvon, että melkein tätä mieluummin kuuntelee kuin Irina Milania tai Aarno Ranista...

11. Maarit - Life is a jigsaw 2
Mitäänsanomaton ja vaikeatajuinen progesävellys. Sävellyksestä ei jää mitään muuta mieleen kuin Paroni Paakkunaisen erikoinen saksofonisoolo.

12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 2
Vaikka onkin pienehkö iskelmäklassikko, niin en tykkää tästä hirveästi. Aivan liian monimutkainen sillisalaatti, eikä yhdenkään rakenteen sävel hirveästi kutkuta kuunteluhermoja...
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13170
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja AntSa » 30 Marras 2005, 06:47

Tässäpä aamuvuorolaisen tunnelmat tästä vuodesta tällä palavalla sekalla:

1 ONE, TWO, THREE 3

2 ONNENMAA 4

3 AMPUKAA PIANISTI 2

4 SONG FOR A DOVE 3

5 NOUSTAAN PERHOSILLA LENTÄMÄÄN 3

6 GALILEO GALILEI 4 "Hauska laulu"! :rofl:

7 ODOTAN 2

8 TOM TOM TOM 4,5

9 RIVIERA 5!!!!! LOISTAVAA VIIHDETTÄ!!! :rofl:

10 "SE KAUPPA"... :rofl: 2,5

11 LIFE IS A JIGSAW 3

12 HÄN ON MENNYT VUORTEN TAA 1,5.


Semmosia!!! RIVIERA ja TOM TOM TOM miltei yhtä hyviä; perässään GALILEO GALILEI ja KUOPPAMÄEN humputus. :rofl:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21768
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Roope » 03 Joulu 2005, 13:13

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three 1
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 1
3. Maarit - Ampukaa pianisti 1
4. Irina Milan - Song for a dove 4
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 1
6. Danny - Galileo Galilei 1
7. Aarno Raninen - Odotan 1
8. Marion Rung - Tom Tom Tom 5
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 2
10. Nina - Super-extra-wonder-shop 3
11. Maarit - Life is a jigsaw 1
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 1

Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18596
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Toni » 05 Joulu 2005, 09:36

AntSa kirjoitti: 10 "SE KAUPPA"... :rofl: 2,5
Minkälaisia tuotteita :mrgreen: Valikoimaa on löydyttävä, toki! :rofl:

"WANDÖ WANDÖ WANDÖ.. WANDÖ...................................................... WANDÖ....................... WANDÖ WANDÖ WANDÖ... SHOP!"

Se ei niiku ota loppuakseen! lol
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
TipiBi
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 401
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 13:14
Paikkakunta: Lapponia

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja TipiBi » 13 Joulu 2005, 22:28

Oi, yksi lempparivuosistani! Tällä voi aina pistää uuvahtaneisiin bileisiin vauhtia!

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three 2,5p lol
- ihan hervoton camp-biisi! "one-two-three- eikä muuta, hei-hei!"
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 0p :roll:
- boring, as Bumphill usually is
3. Maarit - Ampukaa pianisti 5p
- tämähän sävellettiin alunperin Irina Milanille, loisto biisi! ;)
4. Irina Milan - Song for a dove 3,5p
- oi miten makeeta, melkein taidetta... :cool:
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 1p
- Cumulus jotenkin aina lässähti näissä skaboissa :(
6. Danny - Galileo Galilei 2p
- hassutus, mutta vielä hassumpaa oli sitten kun maailmassa olis pitänyt olla kahva :rofl:
7. Aarno Raninen - Odotan 1,5 :roll:
- ei tarpeeksi lahjakas, tylsyyttä piisaa
8. Marion Rung - Tom Tom Tom 4p :p
- energiaa!!!!!!!!!!!!
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 4,5p :D
- Koivistolaiset on aina kivat
10. Nina - Super-extra-wonder-shop :rofl: 2p
- eikös tämä ole Esa Pethmanin tytär? Jotenkin tulee mieleen Dawn of the Deadin ostoskeskus...
11. Maarit - Life is a jigsaw 3p :shock:
- jumalan kiitos tämä esitettiin enkuksi! suomi-versio on hirviö: "niin se käy on kaikkein vaikein tie - sekin liittyy ristikkoon..."
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 5p :cool:
- voi jestas että tykkäsin tästä lapsena! ja tykkään vieläkin yhtä paljon kuin Pianistista!
~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~
One-two-three - eikä muuta.

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4930
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Huilumies » 30 Joulu 2005, 11:00

1. Seija Simola & Paradise - One, two, three 1
2. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 2
3. Maarit - Ampukaa pianisti 3
4. Irina Milan - Song for a dove 1
5. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 4
6. Danny - Galileo Galilei 4
7. Aarno Raninen - Odotan 2
8. Marion Rung - Tom Tom Tom 4
9. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 4
10. Nina - Super-extra-wonder-shop 1 (jos tää olisi valittu niin :roll: lol )
11. Maarit - Life is a jigsaw 1
12. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 5

Karsiutuneiden kärki:
1. Hän on mennyt vuorten taa. Kaihoisa, persoonallinen kitarakappale! :)
2. Riviera. Ajalta jolloin matkustaminen ei ollut vielä niin itsestäänselvyys.
3. Noustaan perhosilla lentämään. Tyylikäs etenkin tuo lentoon nousukohta.
4. Galileo Galilei. Hömppää mutta hauskaa sellaista ;)
Crno i belo e se, edna vistina i edna laga...
Ljubovta njama granica, ezik i cvjat...
Korka tır ik nılpiošı, bertizı, musoosı...
Nå'n man ser då man blundar, som en ängel framför...

Avatar
ak
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 732
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 22:37
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja ak » 31 Joulu 2005, 21:19

Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 5 p :voitto:
Danny - Galileo Galilei 4 ja 1/2 p
:juhla:

Marion Rung - Tom Tom Tom 4 p :bile:
Seija Simola & Paradise - One, two, three 3 ja 1/2 p :hiphei:
Aarno Raninen - Odotan 3 p :aivanmaassa:
Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 2 ja 1/2 p :tajuton:
Irina Milan - Song for a dove 2 p zzz
Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 1 ja 1 /2p :pappi:
Maarit - Life is a jigsaw 1 p :hiips:
Nina - Super-extra-wonder-shop 1 p :shh:
Maarit - Ampukaa pianisti :enala:

Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
:suutukkoon:
musiikkia thalian alttarilla

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6172
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja lharju » 10 Tammi 2006, 16:41

TULOKSET

Vuoden 1973 karsintakilpailu päättyikin kärjen osalta hyvin jännittävästi. Marionin Tom Tom Tom ja Sammy Babitzinin Riviera saivat täsmälleen saman keskiarvotuloksen. Molemmat laulut saivat tasaisesti hyviä arvosanoja välillä 4-5, lukuunottamatta yhtä Sammyn saamaa kakkosta. Sammy sai kuitenkin peräti neljä 5-arvosanaa, Marionin haaliessa niitä vain kaksi, ja näin Luxemburgin lavalle olisi ensimmäisenä saapunut hallitseva Syksyn Sävel -voittaja ja hehkeät Koivistolaiset.

1. 9 Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera 4,31
2. 8 Marion Rung - Tom Tom Tom 4,31
3. 6 Danny - Galileo Galilei 3,34
4. 12 Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa 2,64
5. 2 Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa 2,56
6. 4 Irina Milan - Song for a dove 2,56
7. 1 Seija Simola & Paradise - One, two, three 2,50
8. 5 Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon 2,44
9. 3 Maarit - Ampukaa pianisti 2,36
10.11 Maarit - Life is a jigsaw 1,875
11. 7 Aarno Raninen - Odotan 1,81
12. 10 Nina - Super-extra-wonder-shop 1,69

Riviera, kuohuvaa sampanjaa
on illat siellä päivää alkavaa
vuorten tie vie sinne
vielä kysyt minne
Riviera, oh la la

Riviera - tanssi rock'n'roll näin soi
taas uusi bändi uudet laulut toi
c'mon everybody
Let's have a big big party
Aamuun uuteen jatkaa voi
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25736
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 10 Tammi 2006, 16:50

Jos Kuppilan väki olisi saanut päättää... Ihana ajatusleikki! :mrgreen:

Olisko Sammy ollut Luxemburgissa 6.? Sitähän me emme toki voi tietää, mutta mukavia mielikuvaharjoituksia näillä äänestyksillä voi tehdä.

Avatar
TipiBi
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 401
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 13:14
Paikkakunta: Lapponia

Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja TipiBi » 10 Tammi 2006, 18:06

Ja kuten sanottu: Koivistolaiset on aina kivat. :rofl:
Ja että Song for a dove sai enemmän kuin Ampukaa pianistia... :rofl:
Ihan mahtava skaba!
~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~o0Ö0o~
One-two-three - eikä muuta.

Avatar
JuhaUK
Portsari
Portsari
Viestit: 14300
Liittynyt: 21 Marras 2003, 20:45
Paikkakunta: Lontoo

Vs: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja JuhaUK » 02 Loka 2007, 06:21

Tämä upouudesta Finlandia-talosta tullut kisa nyt esittelyssä etusivulla  :peukku:

Näitä historiajuttuja saa muuten kommentoidakin  :hiips:
Hello Hi!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8680
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Vs: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja romualdo » 14 Tammi 2008, 18:49

tietysti yksi vahvimmista karsinnoistamme... arvojärjestyksen teko erityisen vaikeaa...
tajuttoman korkeatasoiset karsinnat 1972 - 1976 ...

1.aAMPUKAA PIANISTI tai Life is a jigzaw... tietysti tuo suomalaisversio on mieluisampi eli Niin se käy. "sanat ahtautuvat lauseisiin..." ahh!
2.Tom tom tom (tai sijoille 2 - 5... ehkä vaikea arvioida tätä koska tää on jo nii helekatin tutuksi käynyt....)
3.Riviera
4.Noustaan perhosilla lentämään l. Butterfly (alemmas)
5.Hän on mennyt vuorten taa (ylemmäs!)
6.A song for a dove
7.1.2.3 -van-tuu-frii (korkeammalle!)
8.Onnenmaa
9. Galileo galilei (ei hitto, tekis mieli laittaa korkeammalle!) a-osan vuoksi joka on sangen vaativa laulettavaksi.
10.Super-extra... (ei, kyl tään pitäisi olla tuolla jumbona!, mutku siinä on nii kiva kertosäe... Tarja Lunnaksen v. -94 Suukkokauppa, lienee sukua läheistä tälle! Maaritilla on vain niin "eivoisvähempääkiinnostaa" -ilme kasvoilla..
11.
'12.Aarno Raninen.

jk. no hitto, nyt tekis mieli vaihtaa ... kauheeta nää tasaväkisen vahvat huippuvuodet...
Viimeksi muokannut romualdo, 23 Marras 2018, 22:00. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
"Nyt ihmeitä on elämässä, rakkaus ja musiikki" Sing-sang-song -76

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16104
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 26 Huhti 2011, 17:18

Tämähän näytetään tänä iltana YLE Teemalla klo 21.50. :uujee: Katson jos koen jaksavani, sen verran myöhään tuo tulee ja huomenna herätys vähän kuuden jälkeen.

Vaan onneksi nauhoittava digiboksi on keksitty. :joojoo:
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 27828
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Pete » 26 Huhti 2011, 23:38

Pepe Willbergin tukka! :rofl: :repeilee: Maaritin silmät! <3
Hetkenä minä hyvänsä sinulle voi tapahtua jotakin hyvää.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8680
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja romualdo » 27 Huhti 2011, 00:58

..siis aika jännäää hjei.... kahtella tää karsinta uusintana, jonka on viimeksi nähäny tosiaan silloin talavella v. -73... hitto, meikäläinen oli jaaa... 4-5 luokalla...!?? no en jaksa laskea... kuitenki räkänokkaisena murkkuna ihmettelin mm. Paroni Paakunaisen kompastelua, juuri muita muistikuvia ei tosiaankaan tarttunu tämän teinin umpiluukovalevylle...... mutta... KIITOS YLE ETTä soit meille vielä tämänkin juhlahetken... että säästitte tämän nauhan ettekä äänittäneet sen päälle mitään Radion sinfoniaorkesterin 25 vuotisjuhlakonsertttiii tai muuta tasan tarkkaan yhtä tasa-arvoista ja kallista matssskuu.....
joitain päällimmäisiä mietteitäni tuosta historiallisesta ihmeellisen kihelmöivästä hetkestä... :
juontaja oli yllättävän takertelevan ja hermostuneen oloinen ? kommentoi mm. äänestyksen aikaan Irina Milanin pisteitä odotellessa (toki ku jännitti hänkin laulun saamaa vastaanottoa) "laulu perhosesta" ... noheheh, ymmärtäähän sen, vielpä ku eka kertaa yhdessä ration rinnakkaisohjelman kanssa lähetettiin tää ohojelma ja vieläpä uuden uutukaisesta finlantiatalosta... yleisö tuntui ainakin aluksi olevan järkyttävän jäykkää, mm. ne kaksi kalsahkoa naikkosta joita Apeli yritti haastatella...mutta sehän selittyi lähinä sillä että hekin taisivat olla Hesalaisia... no anteeksi, ei millään pahalla... tekee vain mieli heitellä täältä maakunnasta, vastavuorona sille mille Seuralehden toimittaja Eero Nokela kerran kommentoi aviisissaan Maaritin Mätämakee- piisin kohdalla että "jota maakunnissakin ihmetellään monttu auki että mitä se on suomeksi !!?"
ihmettelin kyl minäkin sitä ettei hra kuuluttaja Apeli kertonut tarkemmin lauluyhtyeiden kokoonpanoja... esim. Paradise yhtyeesä hei haloooooo lauloi myöskin itse La Grand Solisten Ja Viisujumalattaremme Seija Simola, Kalle Fält (se joka kiemurteli aika kipsissään tahi sitten suuressa eläytymisessään siellä oikeas laidas...), Pave Maijanen oli taas sielä vasemmas laidas.... jne.... ja näin olleen jäivät myöskin Esa Pethmanin tyttären Ninan piskuiset taustateinit täysin esittelemättä... (mikä moka!!) siellähän mm. vas. laidalla henkäili ihte Kati Bergman, joka myöhemmin tuli tunnetuksi mm. Opus Five yhtyeen jäsenenä sekä v. 1992 kisojen kommentaattorina puisevan Erkki Pohjanheimon taatusti kauniimpana osapuolena....
Aivan haltioissani olin varsinkin ja mm. Maaritin tulkinnoista, joskin Ampukaa Pianisti -esityksesä hän oli erityisen jännittyneen ja jotenkin vastemielisen myrkkyhuulisen oloinen (toki myös laulun aiheenkin takia!) (kuten myöskin Interviisuissa 78-79) mut eihän hän voi mitään ulkoiselle habitukselleen "voihan vide et rähmä , mä rock-pop-soulkimma joudun olemaan täällä taas näitten kaikkien heittooooosiikävien iskelmärenkuttajien keskellääää.... "
(???)
oli helvetin mukavaa kun juontaja kertoi rauhallisesti että mikä seuraavan englanninkielisen kappaleen nimi on
suomeksi.... KUKA SE ON sovittanut, sanoittanut jne.... tuota rauhallisuutta toivoisi tämänkin ajan karsintoihin... ja nimenomaan myös noita suomeksi käännettyjä tekstityksiä !
Irina Milanin esitystä kahtellessa mietitytti ett miksi noin yksipuolinen kuvakulma, upeaa laulajatarta näytettiin vain toiselta puolen kasvoja... johtuiko kenties laulajattaren omasta toivomuksesta et "hei ku mulla on tää lasisilmä...tekosilmä ett älkää viittikö zoomata oikeen läheltä... ja tältä paremmalta puoleltani sitten vaan ..jooko!?"
Laulu Kyyhkyselle oli yksi illan vaikuttavimmista esityksistä.... voivoi, tälläisiä kokonaisuuksia kaipailisi tämänkin ajan karsintoihimme.. kuten sympaattinen Ossi Runnekin sanoi tuossa supersympaattisen AvaraLuonto- juontajan Jarmo HEikkisen haastattelussa, joka kuultiin siis tuon taltioinnin jälkeen ...
karsinnat päätti todella hieno esitys, kreikkalaistyylinen Hän on menny vuorten taa, joka oli siis niin ttaaattu Märtennsonia kuin olla vaan voi, suorastaan epäsuomalaista... ja yksi menneitten vuosien Jokamiehen sävelradion toivotuimpia, rakasteutimpia lauluja suuren rahvaan keskuudessa.... ja varsinkin täsä esityksesä tuo upea orkestraatio pääsi täysiin oikeuksiinsa patarumpuineen kaikkineen.... voi himskatti, yrittäkää saaja tuo live-orkesteri takaisin vaikka edes niinä tasajuhlavuosikertoina... eli siis seuraavan kerran ..ööö... vuonna (tään vitosen laskupään mukaan) 2016 ! ? !
Ja oliko tosiaan tuossa v. -73 lähetyksesä käytössä vain yksi ainoa kamera... kun kahteli tuota Aarno Ranisenkin esitystä niin kovin yksipuoliseksi jäi tuo kuvakulma.... ihan vasta lopusa Arska näytti sitten koko komean profiilinsa, kääntyessään yleisöön päin.... ja muutenkin tv-ohjaus oli aika kaavoihin jämähtänyttä. Kamera oli aina samasa kulmasa lavaan nähden eli vasemasa laijasa olleet esiintyjät tulivat kuvattua huomattavasti edullisemmin kuin taaimmaiset eli katsomosta käsin oikealla reunalla olleet... voi voi! Cumulus-yhtyeen esitystä kuuluttaessaan Apeli (kai) unohti sanoa että kappale oli otsikoitu myöskin nimellä Butterfly ...
Ilmeisesti flunssa vaivasi sekä Sammy Babitsinia että ainakin Nina Pethmania... hyvin se silti suorituivat vaativasta urakastaan, onneksi Sammylla oli tukenaan myöskin erikoisen kepeäjalkaiset ja näyttäväiset Koivistolaiset...
ehkä illan suurimmat liikesarjat jalkapöytäni kanssa sai aikaan Eero Koivistoisen upea ELämän Palapeli jonka Maarit Äijö esitti vakuuttavan tyylikkäästi.... pidän vielä enemmän tämän suomenkielisestä versiota jonka Oululainen ystäväni äänitti omalta pikkukiekoltaan
jo -70 luvun puolella c-kasetille aistittavakseni, Niin se Käy .... "sanat ahtautuvat lauseisiin ...." jestas että se singlelevy rahisi .....!! mutta sekään ei pahemmin häirinnyt tunnelmaa kun piti aistia uusia ev-tuttavuuksia... Hieno teksti oli muuten Heikki Harman käsialaa, kuinkas muuten .... Love Recordsin tuotantoa....
ja ei mittttääään valitun solistin haastattelua... ohjelma vietiin muutenkin ärsyttävän nopeasti läpi....ihan ku sielläki ois jonku helekatin sekuntiaikakellon mukaan pelattu, jo silloin !! ... siitä vaan heti uusintaesitystä laulamaan TOm tom tom tom tom I heart the music ...... VAIKKEI MARION Ollu ehtinyt vielä juurikaan tointua tuosta tunnekuohusta... v. -72 viisuvoittaja Apres Toin orkesteriesitystä en voi myöskään & tietenkään muistaa.... enkä sitäkään että Päivi ja jumalaisen komea Kim pääsivät hekin kertaamaan oman edellistalvisen megagigasuositun osuutensa.... hmmm, Kim päästi menemään oman osuutensa jälleen pelleilyn puolelle... nohhh, ehkä se sallittaneen jo tuossa tilanteessa ..... ? ?
no sitä mäkin moitein ja ihmettelin myös ettei juontaja luetellut raadin antamia pisteitä... tuskimpa finlantiatalon takarivissä istuneet välttämättä näkivät kaikkia pisteitä... kun kerta tuollainen jury piti sinne raahata ja heidät vielä esiteltiin ja kerrottiin et misä järjestyksesä he siellä penkkejään kuluttivat...niin,olis ollu vähintäänkin oikeus ja kohtuus ajatella myöskin tuota puolta...! Tuomo Tanskakin istui siellä arvostelijana, hänen nimensä yhdistin kappaleeseen Kirje Arkipäivään joka oli v. -76 ev-karsintasävelmiä ja joka ei siis yltänyt suomen loppukilpailuun mutta josta lauluyhtye Finntrio teki levytyksen ja joka päätyi kaiketi heidän samaiselle levylleen jolta löytyi mm. v. -74 Belgian ev. Vapauden Kukka, ja jonka levyn tuotanto he lauloivat eräässä tv-ohjelmassaan, ehkä n. 6- 9 kpl ... muistan vain kun isäni kanssa seurattiin ao. konserttia ja hän sanoi että "noitten poikien ei ainakaan tarvi mennä pöllimehtään!" helekatin ammattitaitoisiahan ovat nuo Vesa Nuotio ja ketä kaikkia tuossa triossa esiintyikään, ... (muisti pätkii taas pahemman kerran, nohh ylikierroksiini vaikuttaa aikatavalla tuo vahveroviinakin ...)
kaula Maaritin 3. sijaan jä sitten ehkä yllättävänkin suurella piste-erolla, luulin tai ojotin että esim. Heikki Sarmanto olisi antanu sille vähintäänkin kympin eli ... saiko Marion yhteensä 69 pist. Seija Simola & Paradise 65 ja Maarit 59 pist .... !? varsin odotettua oli että Nina Pethman jäi vähimmille pisteille, vaikka pidän ainakin kappaleen letkeästä kertosäkeen salsa-samba-rytmityksestä.... ja toki kiehtovasta sanoituksesta..kin !


eli uusinta listaus :


1. NIIN SE KÄY l. ELÄMÄ ON KUIN PALAPELI - MAARIT ÄIJÖ
2. 1 - 2 - 3 - SEIJA SIMOLA & FYRKKA ELI PARADISE
3.TOM TOM TOM - MARION RUNG "kun aurinko kaikille loistaa..." on erityisen hieno kohta! aina sykähdyttää!
4.HÄÄ ON MENNYT VUORTEN TAA - LASSE MÅRTENSSON & CAY KARLSSON jälkimmäisen kiva rannikkoruotsalaisen nuotti kuulostaa laulussa...
5.RIVIERA - SAMMY JA KOIVISTOLAISET kyllä on nuotit tässäkin niin järjestyksesä, varsinkin a-osassa...
6.NOUSTAAN PERHOSILLA LENTÄMÄÄN l. BUTTERFLY - CUMULUS
GALILEO GALILEI - DANNY ""VIIME VUONNA EI RIITTÄNYT galileo galilei, kuinkas nyt sitten yksi kahva" lehtikommentti.. seuraavana vuonna..
7.ONNENMAA - JUKKA KUOPPAMÄKI JA CASTANJA YHTYE
8.AMPUKAA PIANISTI - MAARIT ÄIJÖ ja solistina myös upean kuperkeikan tehnyt säveltäjä SEPPO "PARONI" PAAKKUNAINEN, hän pyrki sillä vähentämään Maaritin, ensikertalaisen jännitystä.
9.A SONG FOR DROVE l. LAULU KYYHKYSELLE - IRINA MILAN, onko kellään tämän suomalaiskäännöstä!? siis sekä tämän teksti että tuo Tiedonetsijä !?
10.ODOTAN - AARNO RANINEN
11.SUPER-EXTRA-IHME-KAUPPA - NINA PETHMAN JA KUORO, mm. Kati ("hoh-hoijakkaa" Lux 1991) Bergman. noh,jäikö joku pois !? tai sijat 10 - 11. noh on tuo Aarnon esitys heikompi, tätä siis vähän ylemmäs... nostaisin..
Viimeksi muokannut romualdo, 12 Heinä 2017, 17:33. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25736
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 27 Huhti 2011, 09:58

Päivitetäänpäs tätä puntaria kuuden vuoden tauon jälkeen :peukku:

1. Marion Rung - Tom Tom Tom
2. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
3. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
4. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
5. Danny - Galileo Galilei
6. Nina - Super-extra-wonder-shop :tapu:
7. Seija Simola & Paradise - One, two, three
8. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
9. Maarit - Ampukaa pianisti
10. Maarit - Life is a jigsaw
11. Irina Milan - Song for a dove
12. Aarno Raninen - Odotan

Paras voitti, ehdottomasti. Marion oli artistina aivan ylivoimainen muihin verrattuna. Danny pääsi lähimmäksi. Sammya kiinnostavampia olivat mielestäni hunajaiset Koivistolaiset. Mutta kiva kokonaisuus nosti sen eilenkin mulla kakkoseksi. Ihmekauppa on aivan iiiiiiiiiiiiiiiiihana! :heh:

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16104
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 27 Huhti 2011, 17:02

Eilisen ohjelman perusteella teinpä puntarin näistä.

1. Marion Rung - Tom Tom Tom ***1/2
2. Danny - Galileo Galilei ***1/2
3. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon ***+
4. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa ***+
5. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa ***
6. Maarit - Ampukaa pianisti ***-
7. Irina Milan - Song for a dove **1/2
8. Maarit - Life is a jigsaw **1/2
9. Seija Simola & Paradise - One, two, three **+
10. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera **
11. Aarno Raninen - Odotan **-
12. Nina - Super-extra-wonder-shop **-
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Zera
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1960
Liittynyt: 19 Heinä 2006, 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Zera » 27 Huhti 2011, 17:30

Tulipahan arvosteltua biisit eilen katsellessa ja tässä tulos:

****
1. Danny - Galileo Galilei
2. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera

***
3. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
4. Marion Rung - Tom tom tom
5. Maarit - Ampukaa pianisti
6. Nina - Super-extra-wonder-shop
7. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa

**
8. Seija Simola & Paradise - One, two, three
9. Lasse Mårtensson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
10. Maarit - Life is a jigsaw
11. Aarno Raninen - Odotan

*
12. Irina Milan - Song for a dove

Avatar
Ate
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3480
Liittynyt: 15 Marras 2004, 20:35
Paikkakunta: Tampere

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Ate » 05 Kesä 2011, 15:53

Tuli vihdoin katsastettua nämä karsinnat. Taso ei paljon päätä huimannut, TOP3 oli ihan omaa luokkaansa :joojoo:

Tässä meidän kahden hengen raadin yhteistulokset: (Ate + Miik)

1. Marion Rung - Tom tom tom (2+1)
1. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera (1+2)
3. Danny - Galileo Galilei (3+3)
4. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon (6+4)
5. Lasse Mårtensson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa (4+8)
6. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa (7+7)
7. Seija Simola & Paradise - One, two, three (5+10)
8. Maarit - Life is a jigsaw (11+5)
9. Nina - Super-extra-wonder-shop (8+9)
10. Aarno Raninen - Odotan (12+6)
11. Irina Milan - Song for a dove (9+11)
12. Maarit - Ampukaa pianisti (10+12)
"Kyllä Suomen luonto on sitten kaunis. Varsinkin, kun se palaa."
-Miik-

Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 12287
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja ESC93 » 19 Elo 2015, 20:31

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
1. Marion Rung - Tom tom tom

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
2. Nina - Super-extra-wonder-shop
3. Danny - Galileo Galilei
4. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
5. Maarit - Ampukaa pianisti

:suomi: :suomi: :suomi:
6. Aarno Raninen - Odotan
7. Maarit - Life is a jigsaw

:suomi: :suomi:
8. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
9. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
10. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
11. Seija Simola & Paradise - One, two, three

:suomi:
12. Irina Milan - Song for a dove
Someone has the light
Feeding our fire

Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6459
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja klaus-12 » 28 Maalis 2016, 17:06

Kuva Kuva Kuva Kuva Kuva
01. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa (4,4)
02. Marion Rung - Tom Tom Tom (4,3)
03. Danny - Galileo Galilei (4,2)

Kuva Kuva Kuva Kuva
04. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera (3,6)
05. Maarit - Ampukaa pianisti (3,3)
06. Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon (3,1)

Kuva Kuva Kuva
07. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa (2,5)
08. Paradise - One, Two, Three (2,3)
08. Irina Milan - Song For a Dove (1,4)

Kuva Kuva
10. Aarno Raninen - Odotan (1,3)

Kuva
11. Maarit - Life Is a Jigsaw (1,0)
12. Nina - Super-Extra-Wonder-Shop (0,4)
Viimeksi muokannut klaus-12, 31 Heinä 2018, 12:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuuntelen kuin tiikeri heinistä.

Avatar
fishy
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 235
Liittynyt: 01 Tammi 2015, 20:49

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja fishy » 02 Kesä 2017, 18:53

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
:sorivaan:

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
1. Seija Simola & Paradise - One Two Three

:suomi: :suomi: :suomi:
2. Cumulus - Noustaan perhosilla lentämään
3. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
4. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
5. Marion Rung - Tom Tom Tom
6. Danny - Galileo Galilei

:suomi: :suomi:
7. Aarno Raninen - Odotan
8. Irina Milan - Song for a Dove
9. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
10. Maarit - Ampukaa pianisti
11. Maarit - Life Is a Jigsaw

:suomi:
12. Nina - Super-Extra-Wonder-Shop

MIH96
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4256
Liittynyt: 16 Syys 2015, 21:52
Paikkakunta: Helsinki

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja MIH96 » 12 Heinä 2017, 11:45

Muutaman kerran tuli jo näitä karsintoja katsottua, mutta tehdäänpä nyt sitten puntarit kaikista niistä vuosista, jotka ovat Ylen arkistoissa säilyneet.

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
1. Marion Rung - Tom tom tom
2. Danny - Galileo Galilei

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:
3. Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
4. Seija Simola & Paradise - One, two, three
5. Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
6. Maarit - Life is a jigsaw
7. Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
8. Irina Milan - Song for a dove
9. Cumulus - Noustaan perhosilla lentämään

:suomi: :suomi: :suomi:
10. Maarit - Ampukaa pianisti
11. Aarno Raninen - Odotan
12. Nina - Super-extra-wonder-shop

Keskiarvo: 3,92

Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6213
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja Happy » 16 Huhti 2018, 23:55

Jees ekat karsinnat jotka löytyy kokonaisuudessa :uujee:
Melko aneemisia olivat kyl suomalaiset 70-luvul :heh:

:suomi:

12) Nina - Super-extra-wonder-shop
Onpas rasittava ja vaivaannuttava ..melkoista kärsimystä oli selvitä tästä loppuun saakka :uujee:

11) Irina Milan - Song for a dove
Tosi tylsä biisi ja Irinan ääntämistapa täs lähinnä kuvottaa :eiei:
Vuoden -68 karsinnois Irina oli ykkössuosikkini ..kai tää biisi on vain niin huono kun tää ei saa Irinan hyviä puolia esille laulajana :draamaa:

10) Danny - Galileo Galilei
Kaikki nää Dannyn karsintabiisit on tälläistä mitäänsanomatonta liirumia.. miten ihmeessä hän muka on joskus aikoinaan ollut teini-idoli.. eihän sillä oo nähtävästi koskaan ollut karismaa :shock:


:suomi: :suomi:

9) Seija Simola & Paradise - One, two, three
Tosi mitäänsanomaton ja masentava kööri kyl täs :eiei:
Luojan kiitos ettei nää päässeet edustamaan.. mut olipa se silti pienestä kiinni :shock:

8) Aarno Raninen - Odotan
On täs hyvät kohtansa mut loppuvaikutelma on silti tosi pliisu

7) Maarit - Life is a jigsaw
Maarit kyl näyttää täs upealta mut lavapreesens kyl loisti poissaolollaan, biisikin oli mitäänsanomaton ja laulukin tuntui takkuavan :eiei:

6) Jukka Kuoppamäki - Onnenmaa
Ihan sympaattinen ja pirtee biisi :joojoo:

5) Cumulus - Noustaan perhosilla lentoon
Ihan symppis myös, mut englannin nää olis kyl saanneet jättää biisin lopusta sillä eivät selvästikkään handlanneet sitä :heh:

4) Maarit - Ampukaa pianisti
Biisi on kyl liian mitäänsanomaton.. mut esityshän oli yllättävän hauska :mrgreen:

3) Sammy Babitzin & Koivistolaiset - Riviera
Kolme valovoimaista artistia.. mut itse biisi ei ollut oikein heidän tasollaan! Ihan fresh tää on mut tietty koukku loistaa täs poissaolollaan. Harmi muuten et Sammyn Daa-Daa "tuhlattiin" Syksyn Säveles sillä viisuis se olis ollut varma menestyjä :uujee:
Liian nuorena kyl Sammy kuoli.. sil olis ollut varmasti Euroviisuissakin mahtava tulevaisuus edessään :lohduton:


:suomi: :suomi: :suomi:

2) Lasse Mårtenson & Cay Karlsson - Hän on mennyt vuorten taa
Täs on kyl jotain mielenkiintoista ja kiehtovaa! Yllättävän catchy myös.. ja harvoista Lassen biiseistä joista pidän :uujee:

1) Marion Rung - Tom Tom Tom
Pirtee ja letkee kappale.. tosi jees et Marion teki tyylimuutoksen näihin aikoihin.. sillä hänen 60-luvun tuotantonsa on kyl kauniisti sanottuna melkoista trashii :eiei:
Usein suosin ennemmin alkuperäistä mut täs biisis kyl kielivaihdos nostatti biisiä entisestään..viisuversio on huimasti tätä karsintaversiota parempi :joojoo:

--
Biisien keskiarvo = 1,91 :lohduton:

Miss Fin -73 = Maarit
Mr Fin -73 = Sammy Babitzin

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8680
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Vs: Euroviisukarsinnat 1973

Viesti Kirjoittaja romualdo » 17 Huhti 2018, 11:39

romualdo kirjoitti:tietysti yksi vahvimmista karsinnoistamme... arvojärjestyksen teko erityisen vaikeaa...
tajuttoman korkeatasoiset karsinnat 1972 - 1976 ...

1. AMpukaa pianisti ja Life is a jigzaw... tietysti tuo suomalaisversio on mieluisampi eli Niin se käy. "sanat ahtautuvat lauseisiin..." ahh!
2.Tom tom tom (tai sijoille 2 - 5... ehkä vaikea arvioida tätä koska tää on jo nii helekatin tutuksi käynyt....)
3.Riviera
4.Noustaan perhosilla lentämään l. Butterfly (alemmas)
5.Hän on mennyt vuorten taa (ylemmäs!)
6.A song for a dove
7.1.2.3 -van-tuu-frii (korkeammalle!)
8.Onnenmaa
9. Galileo galilei (ei hitto, tekis mieli laittaa korkeammalle!) a-osan vuoksi joka on sangen vaativa laulettavaksi.
10.Super-extra... (ei, kyl tään pitäisi olla tuolla jumbona!, mutku siinä on nii kiva kertosäe... Tarja Lunnaksen v. -94 Suukkokauppa, lienee hyvin läheistä sukua tälle ! :... kauheeta nää tasaväkisen vahvat huippuivuodet...
12.Aarno Raninen...


päivitys : 17.04.2018

:ihana: aivan käsittämättömän mahtava taso... korkeatasoinen siis...korviahivelevän loistokas...

koska edellinen listani meni aika lailla päin karvapersettäni... juuri tuon ällistyttävän tasavahvan noin top 8:n takia niin yritän ny sitten uudelleen... jos vaikka täsä sattuis kuolemaan lähipäivinä niin jäisi Kuppilan jälkipolville vähän ehkä totuuenmukaisempi listaus....

niin, ja en ole niin pöljä että yrittäisin laittaa biisit numeroiden avulla arvojärjestykseen vaan ... TAI HEI ! .... teempä tässä TÄLLEEN ETTÄ : (hieman epätoivoisena), LAITAN eri kategorioihin ett ees jotain eroa syntyis...
AI MUTTA näinhän mä olen tehnyt jo monesti aiemminkin... :puna:5 pist. :

NIIN SE KÄY l. ELÄMÄ ON KUIN PALAPELI - MAARIT ÄIJÖ JA PARONI PAAKKUNAINEN SAX. PLUS HELISTIN.

AMPUKAA PIANISTI - MAARIT ÄIJÖ JA noh... tuo pianisti... !? auttakaa nyt... se oli tuo... RAIMO ROIHA (!?)
laulajan metallinen ääni kyl kantoi tuolloin varmaan Huittisiin asti... mut miks hänellä oli suu aina kurtussa ja vihaisen näköinen olemus... myöskin v. -79 Interviisuissa. "jos tuo katse voisi tappaa..." pidän enemmän siitä suomenkielisestä versiosta jonka Heikki Hector Harma sanoitti loistavan älykkäällä tavallaan.

RIVIERA - SAMMY BABITSIN JA KOIVISTOLAISET, ARJA JA ANNELI ("eivät varmaan ole koskaan lavalla väärinpäin" kommentoi kerran Aarre Elo... :) )

TOM TOM TOM - MARION RUNG tämän pirteämmäksi tuskin esitys voi mennä, Rane Lehtinen oli myös kelpo sanoittaja... että voikin aina yhden taiteilijan kohdalle sattua monelaisia lahjoja!

HÄN ON MENNYT VUORTEN TAA - LASSE MÅRTENSSON JA CAY KARLSSON ihanan kreikkalaistyylinen biisi oli tosiaan radiohitti... Jokamiehen sävelradiossa - ainakin...


4.5 PIST. :


GALILEO GALILEI - DANNY ja SE LÄHES PAKOLLINEN KUORO Jaakko Salon vivahdeikas melodia ja sovitus.

NOUSTAAN PERHOSILLA LENTÄMÄÄN L. BUTTERFLY - CUMULUS ei voi kuin ihailla heidänkin ammattitaitoaan (varsinkin Syksäri-jutussa Toive -72) ja Ankin haaveilevan kaihoisan kaunista ääntä.4 PIST. :


1,2,3 - SEIJA SIMOLA JA PARADISE, MARKKU JOHANSSON, PAAVO MAIJANEN, KALLE FÄLT JA NÄÄ TIEDÄTTEHÄN... AIVAN TIMANTIN KOVA PORUKKA, aijai lähelle jäi heidän edustuspaikkansa, hyvin kansainvälinen tämäkin esitys, Fifth Dimension- tyyliin, muistattehan sen HAIR-musikaalimaisen hitin YLÄS YLÖS KORKEAMMALLE, jonka Lasse Mårtensson teki suomeksi... melko lailla epäonnistuen. (tai risut sovittajalle!)3.5. PIST.

LAULU KYYHKYSELLE - IRINA MILAN No empä ole koskaan kuullut tuota suomalaisversiota, Love Recordsin tuotantoa sentään soitettin ärsyttävänkin paljon niinä YLE:n punaisimpina, taistolaisimpina vuosina 1971 - 1979.... muistattehan surullisen kuuluisat "musiikkitoimittajat" Tero Heinänen, Liisa Lääveri ja ... mitä niitä nyt olikaan... huh!

SUUREMMOINEN-KAKSINKERTAINEN-IHME-KAUPPA - NINA PETHMAN JA KUORO (vasemmalta lukien siellä mm. myöhemmin usein kuorolaisena ja kerran juontajanakin nähty laululintusemme Kati Bergman)

3 pist.


ONNENMAA - JUKKA KUPPAMÄKI (noh pariin edelliseen jukkis-tyrkkyyn verrattuna yllättävänkin tasapaksuhko ja vähän vaisu yhdensortin Shangri-La)

ODOTAN - AARNO RANINEN viehättävä sadunomainen teksti, Ranisen jonkinlainen maanantaikappale mutta silti... sympaattinen.


2.5 pist.

jäikö joku vielä mainitsematta... hah, Rivieraa en viel noteerannut mut nostan sen tuonne ykkösporukkaan.... :puna:
Viimeksi muokannut romualdo, 23 Marras 2018, 22:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Vastaa Viestiin