Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

*****
8
16%
****
11
22%
***
17
33%
**
13
25%
*
2
4%
 
Ääniä yhteensä: 51

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 10 Elo 2010, 08:24

:suomi:
Kuva
Maa: Suomi
Vuosi: 1972
Kappale: Muistathan
Esittäjä: Päivi Paunu & Kim Floor
Säveltäjä: Juha Flinck, Nacke Johansson
Sanoittaja: Juha Flinck
Kapellimestari: Ossi Runne
Sijoitus: 12./18
Pisteet: 78
Sanat: http://www.diggiloo.net/?1972fi
Karsinnan tulos: http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Finland1972.html

Paljasjalkainen helsinkiläistyttö Päivi Paunu (s. 20.9.1946) varttui musikaalisessa perheessä ja laulaa rallatteli jo ennen kuin oppi puhumaan. 1960-luvun alussa Päiviä puraisi folk-kärpänen, kuten niin montaa muutakin tuon ajan nuorta. Hän lauleskeli Munkkiniemessä folk-konserteissa ja eräälle niistä eksyi levy-yhtiö Westerlundin edustaja, joka ehdotti Päiville levytystä. Helmikuussa 1966 Päivi levytti ensimmäisen singlensä ”Aamulla varhain”. Vielä samana vuonna ilmestyi ensimmäinen, Päivin omaa nimeä kantava, albumi. Pikkuhiljaa ohjelmisto laajeni folkista popin ja iskelmän suuntaan.

Syksyllä 1966 Päivi pääsi teatterikorkeakouluun opiskelijaksi, mutta keikkailu jatkui siinä ohessa. Pari vuotta myöhemmin hän oli jo loppukoetta vaille valmis näyttelijä. Samaan aikaan hän sai levytettäväkseen Mary Hopkinin maailmanhitin ”Those were the days” suomenkielisen version ”Oi niitä aikoja”, josta tuli Päivin uran suurin hitti. Vuosikymmenen loppu oli yhtä hulinaa musiikkirintamalla ja näyttelijän ura jäi kokonaan toteutumatta. Vuonna 1969 ilmestyi iskelmällinen kakkosalbumi ”Päivi”.

Vuosikymmenen vaihteessa Päivi tehtaili pieniä hittejä, kuten ”Hei vain”, Syksyn Sävelessä kilpaillut ”Oi rakkahin” sekä Aarno Ranisen kanssa duetoitu ”Mozart 40”. Vuosina 1971 ja 1972 ilmestyi kaksi pitkäsoittoa lisää, mutta suurin menestys oli seuraava vuonna 1973 ilmestynyt albumi ”Huomiseen mä luotan vieläkin”, joka sisälsi jättihitin ”Jokainen päivä on liikaa”. Vuonna 1977 ilmestyi Päivi Paunun kuudes ja viimeinen kaupallinen pitkäsoitto ”Jos rakkaus jää”, jonka tunnetuin laulu on ”Maria, lapsi auringon”.

Sen jälkeen Päivi astui Mirumaru -naistrion riveihin Paula Karppasen ja Titta Jokisen seuraksi. Mirumaru esitti hyväntuulista, tarttuvaa iskelmää ja tehtaili kaksi pitkäsoittoa. Ensimmäisellä levyllä tyyli muistutti Andrew Sistersien vanhahtavia iskelmiä, mutta toisella levyllä linjana on enemmän discoiskelmä ja se sisältääkin cover-versioita mm. Abban, Baccaran ja Luvin tuotannosta. Osallistui Mirumaru kerran Suomen euroviisukarsintoihinkin, vuonna 1978 kappaleella ”Abc”.

1980-luvulle tultaessa Päivi jätti musiikkiuran käytännössä kokonaan taakseen ja aloitti logopedian opinnot Helsingin yliopistossa. Laulaminen on kuitenkin jatkunut rakkaana harrastuksena ja silloin tällöin Päivi saattaa sivutoimisesti heittää muutaman keikankin. Hän on naimisissa Cumulus-yhtyeestä tutun Lasse von Hertzenin kanssa.

Kim Floor (s. 14.4.1948) syntyi Porvoossa ja lauleskeli paljon jo nuoruudessaan. Porvoon kauppaopiston rehtori pani merkille Kimin näyttelijän ja laulajan kyvyt ja ehdottikin tälle ruotsalaiseen teatterikouluun pyrkimistä, jonne hänet vuonna 1969 hyväksyttiinkin. Kim hankki opiskelurahoja keikkailemalla. Vuonna 1970 Kim voitti suomenruotsalaisen kykyjenetsintäkilpailun ja sai vähän kuin vahingossa jalansijaa musiikkibisneksessä.

Laulaminen oli kuitenkin aina Kimille vain sivutoimi, mutta teatterin puoleltakaan ei hänelle päätoimista elämäntyötä urjennut. Varsinaisen uransa hän on tehnyt täysin muilla aloilla, lähinnä yksityisyrittäjänä. Täysin Kim ei kuitenkaan julkisuudestakaan kadonnut, vaan piipahti mm. vuonna 1993 Onnenpyörän ensimmäisenä juontajana sekä sivuroolissa suositussa Metsolat-tv-sarjassa.

Päivin ja Kimin urat leikkasivat vuonna 1972, kun kapellimestari Nacke Johansson kokosi lauluduon Suomen euroviisukarsintoihin. Nacken yhdessä säveltäjädebyyttinsä tehneen Juha Flinckin kanssa tekemä kappale ”Muistathan” oli valittu finalistiksi avoimen sävellyskisan kautta. Suomen karsinnassa kisasi tuona vuonna nimekkäimmät iskelmäartistimme, joihin Päivi Paunukin kuului. Kim Floor on avoimesti myöntänyt lähteneensä mukaan vain taskurahojen puutteessa. Itse kappaleet olivat melko vaatimattomia ja monet niistä ovat jääneetkin tyystin unohduksiin.

Suomen edustuskappaleen valinnan suoritti Suomen kansa postikorttiäänestyksellä ja ”Muistathan” oli kansan ylivoimainen suosikki. Se sai annetuista 69 184:sta äänestä yli kolmasosan, kansansuosikki Katri Helenan jäädessä hopealle. Niinpä Päivi ja Kim matkustivat maaliskuun lopulla Edinburghiin, Isoon-Britanniaan. Yleisradiossakin edustuskappalettamme pidettiin yleisesti melko vaatimattomana ja siksi suomalaiset satsasivat enemmän komean näköisen duomme ulkoisiin avuihin. Esikatseluvideossa Kim ja Päivi peuhasivat näyttävissä turkiksissa ja kansainväliselle loppukilpailulavalle duomme ylle oli puettu nahkaa. Samalla esiteltiin suomalaista vaateteollisuutta.

Loppujen lopuksi Suomen joukkue herätti kisapaikalla ihan positiivista huomiota ja isäntämaa Britannian lehdistössä heidän veikattiin jopa sijoittuvan ihan kärjen tuntumaan. Järjestäjiltä he saivat tosin huomautuksen, että heidän katseensa olivat esityksen aikana liian flirttailevia ”seksi-ilmeitä”. Finaaliesitys meni pienen alkujännityksen jälkeen oikeinkin mukavasti ja lopputuloksena oli kohtuullinen 12. sija. Tätä voidaan pitää pitkälti juuri hyvän esiintymisen ansiona, sillä itse kappale ei kuulu varsinaisesti suuriin euroviisuklassikoihin. Vai mitä mieltä sinä olet tästä laulusta? Muistathan sinä sentään sen?
Kuva Kuva
Kuva
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
jee euroviisut
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 16697
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut » 10 Elo 2010, 08:35

Kolme tähteä annoin. OLihan tuo ihan mukavankuuloinen iskelmä ja ihan kaunis laulu. Pidin myös temmon nopeutumisesta lopussa.
Muuten, olen sitä mieltä, että viisujen Suomen tuotanto on vaihdettava.

Avatar
Leonardo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 03 Maalis 2008, 09:00
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Leonardo » 10 Elo 2010, 09:30

Viehättävän nostalginen kappale tämä Muistathan, siinä on jotain perisuomalaista tunnelmaa kauniisti esitettynä (järjestäjien huomautukset olivat kyllä aivan aiheettomia!). Pidän kappaleen sävelkulkujen vaihtelusta ja loppua kohti kiihtyvästä temposta, tosin lopun lalatus ei tunnetusti suurimpia suosikkejani ole, tähän kappaleeseen se kyllä kieltämättä sopii varsin hyvin. :joojoo:

Se esikatseluvideo oli tosiaan varsinainen turkismainos, muistan sen joskus nähneeni, mutta lieneekö sitä tallessa missään? Myöhemmin Katri Helena muistaakseni esiintyi esikatseluvideolla myös melkoisissa turkisvuorauksissa. :heh:

Ai niin, ne tähdet: kauniille ja herkälle laulelmalle kolme tähteä.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 10 Elo 2010, 10:51

Leonardo kirjoitti:(järjestäjien huomautukset olivat kyllä aivan aiheettomia!)
Järjestäjien huomautukset tulivat harjoituksista :joojoo: Emme siis ole nähneet niitä "pornoilmeitä", kun tulisimmat katseiden leiskautukset karsittiin varsinaiseen suoraan lähetykseen :vonkaus:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja romualdo » 10 Elo 2010, 11:35

päinvastoin, tämähän ON juuri niitä klassikkoviisujamme, riippumatta siitä tykkäsi tästä sitten tahi ei... 5 pist. heti hartioita räpäyttämättä... upean herkkä "ranskalaismainen" a-osa ja tehokas slaavilaistyylinen kertosäe...huudahduksineen kaikkineen (jotka vielä kotikarsintaesityksestä puuttuivat) Karsinnoissamme oli muutama älyttömän hyvä ja vahva kappale, Katri-Helenan ohella parasta osaamistaan näyttivät mm. Kirka, Tapani Perttu sekä Seija Simola. ks. ev-karsinnat 1972 osio. Muistan jonkun lehtiotsikon (Seura?) "Päivi ja Kim, miksi pelleilitte?!" niih, taisitte vähän halveksia tätä kappalettakin....? ja se upean videon turkisnäyttely, siinäpä olisi ollu spreijaajillakin ( = kettupojat- ja tytöt) perässä pysymistä...
Viimeksi muokannut romualdo, 10 Elo 2010, 22:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Piggybank » 10 Elo 2010, 12:35

Esitys oli todellakin harkittu ja oikein onnistunut. :peukku: Kappale itsessään ei ole mikään erikoisin. Muistiin jää vain lopun lallatus. Kahteen tähteen jää tämä.
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Valkealalainen
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4990
Liittynyt: 09 Syys 2008, 16:19
Paikkakunta: ... (Kouvola)

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Valkealalainen » 10 Elo 2010, 13:49

Esitys oli ihan kiva, eikä kappaleessakaan sinänsä mitään suurempaa vikaa ole... Mutta ei siinä ole mitään kiinnostavaakaan, ei musiikillisesti eikä sanoituksellisesti. ** tähteä.
Viimeksi muokannut Valkealalainen, 02 Heinä 2011, 20:48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Bussi tytön aina ohi onnen vie
Kun toiset löytää sen


- Marion Rung: "Pikku rahastaja"

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 48725
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Serduchka » 10 Elo 2010, 14:55

:stara: :stara:

Ei niitä parhaita Suomi-viisuja :roll: Mutta lopun nopeampi tempo on kyllä kiva :mrgreen:
"Excuse my French" :kaunis:

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 10 Elo 2010, 15:30

romualdo kirjoitti:päinvastoin, tämähän ON juuri niitä klassikkoviisujamme, riippumatta siitä tykkäsi tästä sitten tahi ei...
Millä mittapuulla mitattuna? Väittäisin kuitenkin, että yksi sieltä unohdetuimmasta päästä on tavallisen kansan parissa tämä "klassikkoviisu"... riippumatta siitä tykkäsi tästä sitten tahi ei :joojoo:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7875
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Helsingin mlk

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja akuankka13 » 10 Elo 2010, 15:56

Ihan kelpo viisupaatos, heikot neljä tähteä.
Qaj.

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13220
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja AntSa » 10 Elo 2010, 15:57

Hieno, informatiivinen esittely Tonywerneriltä taas! :hali: Minusta tämä viisu on ollut aina hivenen aliarvostettu. Pari oli ajan henkeen komea, laulu kaihoisan tenhoava ja lopun "kiihtyminen" hykerryttävän hauska. Veikkaan, että jos Israel olisi ollut jo mukana kilpailuissa, olisimme saaneet heidän tuomareiltaan mukavahkot pisteet?! :uujee:

Mukavia muistoja myöskin Tohlopista vm. 2007. Minä hellyn NELJÄÄN. :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 10 Elo 2010, 20:35

AntSa kirjoitti:Hieno, informatiivinen esittely Tonywerneriltä taas! :hali:
:hali:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 10 Elo 2010, 21:03

Nostalgiaa, nostalgiaa.......siksi, koska vuoden 1972 euroviisut olivat niitä aivan ensimmäisiä euroviisuja joita olen seurannut. Paljonhan tätä aikoinaan silloin soitettiin radiossa.
Leonardo kirjoitti:on jotain perisuomalaista tunnelmaa
Miten tuon sitten ottaa......itse olen aina pitänyt tätä kappaletta enemmänkin aika venäläistyylisenä / slaavilaistyylisenä kappaleena kuin suomalaisena.
romualdo kirjoitti:päinvastoin, tämähän ON juuri niitä klassikkoviisujamme, riippumatta siitä tykkäsi tästä sitten tahi ei...
tonywerner kirjoitti:Millä mittapuulla mitattuna? Väittäisin kuitenkin, että yksi sieltä unohdetummista päästä on tavallisen kansan parissa tämä "klassikkoviisu"...riippumatta siitä tykkäsi tästä tahi ei
No, jos käyttää mittapuuna vaikka kuuntelijan ikää - niin meille varttuneemmille ihmisille tämä kappale on klassikkoviisu. Mutta ei nyt (ehkä) mikään erityisempi (suomalainen) klassikkoviisu vaan yksi klassikkoviisu muiden klassikkoviisujen joukossa.............Eri asia sitten on mitkä 1960-luvun ja 1970-luvun viisuista ovat nuoremmille ihmisille klassikkoviisuja ? Jos kysyisi vaikka 15-35-vuotiailta suomalaisilta (siis taviksilta - ei euroviisufaneilta), että mitä suomalaisia euroviisuja he muistaisivat 60- ja 70-luvuilta niin taitaa olla, että he muistaisivat niitä aika vähän (?)
tonywerner kirjoitti: Samaan aikaan hän sai levytettäväkseen Mary Hopkinin maailmanhitin ”Those were the days” suomenkielisen version ”Oi niitä aikoja”, josta tuli Päivin uran suurin hitti. Vuosikymmenen loppu oli yhtä hulinaa musiikkirintamalla ja näyttelijän ura jäi kokonaan toteutumatta. Vuonna 1969 ilmestyi iskelmällinen kakkosalbumi ”Päivi”. Vuosikymmenen vaihteessa Päivi tehtaili pieniä hittejä, kuten ”Hei vain”, Syksyn Sävelessä kilpaillut ”Oi rakkahin” sekä Aarno Ranisen kanssa duetoitu ”Mozart 40”. Vuosina 1971 ja 1972 ilmestyi kaksi pitkäsoittoa lisää, mutta suurin menestys oli seuraava vuonna 1973 ilmestynyt albumi ”Huomiseen mä luotan vieläkin”, joka sisälsi jättihitin ”Jokainen päivä on liikaa”. Vuonna 1977 ilmestyi Päivi Paunun kuudes ja viimeinen kaupallinen pitkäsoitto ”Jos rakkaus jää”, jonka tunnetuin laulu on ”Maria, lapsi auringon”.
Mitä hitteihin tulee niin nousihan tämä Päivin ja Kimin esittämä euroviisu parhaimmillaan Suomen listalla sijalle 2 - huhtikuussa 1972.

Tämä euroviisu on muuten niitä harvoja, joilla Suomi on sijoittunut euroviisuissa paremmin kuin Ruotsi. Koska Päivi ja Kim olivat silloin sijalla 12 - ja samana vuonna Ruotsia edustaneet The Family Four sijalla 13.
Leonardo kirjoitti:Viehättävän nostalginen kappale tämä Muistathan
Nostalgian vuoksi tälle on vaikeahkoa antaa pisteitä/tähtiä - mutta annan vahvat kolme tähteä!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja romualdo » 11 Elo 2010, 08:18

aivan niin, tuota mittapuutahan minä käytinkin eli me veteraanit eli varsinkin vuosina 1926 - 1962 syntyneet muistamme tämän kappaleen yhtenä kultaisimmista ikivihreistä...jo pikainen katukalluppikin sen todistaisi... , en muista miten korkealla tämä hempeily oli siinä Kaikkien aikojen Ev-äänestyksessä v. 2006 ... kyllä tämä esiarmijadanny laulu on niin syväl sydämesä meillä kaikkein karvakorvaisimilla iskelmien ystävillä ja olihan tämä kappale myös lekendaarisen Valittujen Palojen Iskelmäkansiot sarjassa jossa tämä lähes ainoana sai edustaa vuosikymmenensä euroviisuja, kaikenlaisten Aretha Franklienien ja Frank Sinatrojen joukossa...
(jk>: meinasin kirjoittaa että -kaikenkarvaisten Arethan... mut olis tullu siinä taas tuota toistoa mitä tuli Tonyllakin varmaan ihan huomaamatta tuohon jälleen kerran varsin oivalliseen esittelyyn, "tehtailua" ... Päivikö ihan tehtaili... hittejä, siis muut lauluntekijät tietysti. teki sitä.. tuo termi ei kyllä sovi iskelmie... tai no, kyllähän se levyjen painatus aikamoista tehtailua onkin ja markkinointi, no niin, sori, sekoilen... jatkakaa, haleja kaikille, tsemppiä, kiitos tästä Viisuilu-sarjasta, se on arkipäivien pelastus...)
Viimeksi muokannut romualdo, 01 Syys 2010, 09:12. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 11 Elo 2010, 08:55

Klassikko/ikivihreä on musiikkikappale, joka on jäänyt elämään myös jälkipolvien parissa :joojoo: Siis siten, että sen muistavat muutkin ihmiset, kuin ne jotka ovat eläneet sen ajan :joojoo:
Mr Kite kirjoitti:
tonywerner kirjoitti: Samaan aikaan hän sai levytettäväkseen Mary Hopkinin maailmanhitin ”Those were the days” suomenkielisen version ”Oi niitä aikoja”, josta tuli Päivin uran suurin hitti. Vuosikymmenen loppu oli yhtä hulinaa musiikkirintamalla ja näyttelijän ura jäi kokonaan toteutumatta. Vuonna 1969 ilmestyi iskelmällinen kakkosalbumi ”Päivi”. Vuosikymmenen vaihteessa Päivi tehtaili pieniä hittejä, kuten ”Hei vain”, Syksyn Sävelessä kilpaillut ”Oi rakkahin” sekä Aarno Ranisen kanssa duetoitu ”Mozart 40”. Vuosina 1971 ja 1972 ilmestyi kaksi pitkäsoittoa lisää, mutta suurin menestys oli seuraava vuonna 1973 ilmestynyt albumi ”Huomiseen mä luotan vieläkin”, joka sisälsi jättihitin ”Jokainen päivä on liikaa”. Vuonna 1977 ilmestyi Päivi Paunun kuudes ja viimeinen kaupallinen pitkäsoitto ”Jos rakkaus jää”, jonka tunnetuin laulu on ”Maria, lapsi auringon”.
Mitä hitteihin tulee niin nousihan tämä Päivin ja Kimin esittämä euroviisu parhaimmillaan Suomen listalla sijalle 2 - huhtikuussa 1972
Kyseisessä lainaamassasi Päivi Paunua käsittelevässä esittelytekstin osassa on listattu tarkoituksella Päivi Paunun muita hittejä ennen ja jälkeen euroviisun. :roll: Jos huomasit, niin kumpaakin artistia käsitellään ensin omani yksilöinään ja tässä vaiheessa ei puhuta vielä euroviisuista mitään :roll:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 11 Elo 2010, 11:33

Mr Kite kirjoitti:
tonywerner kirjoitti: Samaan aikaan hän sai levytettäväkseen Mary Hopkinin maailmanhitin ”Those were the days” suomenkielisen version ”Oi niitä aikoja”, josta tuli Päivin uran suurin hitti. Vuosikymmenen loppu oli yhtä hulinaa musiikkirintamalla ja näyttelijän ura jäi kokonaan toteutumatta. Vuonna 1969 ilmestyi iskelmällinen kakkosalbumi ”Päivi”. Vuosikymmenen vaihteessa Päivi tehtaili pieniä hittejä, kuten ”Hei vain”, Syksyn Sävelessä kilpaillut ”Oi rakkahin” sekä Aarno Ranisen kanssa duetoitu ”Mozart 40”. Vuosina 1971 ja 1972 ilmestyi kaksi pitkäsoittoa lisää, mutta suurin menestys oli seuraava vuonna 1973 ilmestynyt albumi ”Huomiseen mä luotan vieläkin”, joka sisälsi jättihitin ”Jokainen päivä on liikaa”. Vuonna 1977 ilmestyi Päivi Paunun kuudes ja viimeinen kaupallinen pitkäsoitto ”Jos rakkaus jää”, jonka tunnetuin laulu on ”Maria, lapsi auringon”.
Mitä hitteihin tulee niin nousihan tämä Päivin ja Kimin esittämä euroviisu parhaimmillaan Suomen listalla sijalle 2 - huhtikuussa 1972
tonywerner kirjoitti:Kyseisessä lainaamassasi Päivi Paunua käsittelevässä esittelytekstin osassa on listattu tarkoituksella Päivi Paunun muita hittejä ennen ja jälkeen euroviisun. :roll: Jos huomasit, niin kumpaakin artistia käsitellään ensin omani yksilöinään ja tässä vaiheessa ei puhuta vielä euroviisuista mitään :roll:
Toki huomasin.....Mutta tarkalleen ottaen Muistathan on Päivi Paunun levyttämistä lauluista (vaikkakin duona Kim Floorin kanssa) toiseksi menestynein. Vain Oi niitä aikoja-kappale menestyi paremmin, koska se nousi listaykköseksi. Hei vain ja Aarno Ranisen kanssa duona levytetty Mozart 40 olivat Muistathan-kappaletta seuraaviksi menestyneimmät eli ne nousivat molemmat korkeimmillaan "vain" listakolmosiksi.

Itse asiassa Muistathan-kappale on listakakkossijoituksellaan noussut korkeammalle listalla kuin moni muu Suomen viisuedustuslaulu vuosikymmenten aikana :joojoo:
Viimeksi muokannut Mr Kite, 11 Elo 2010, 11:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Conductor
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1340
Liittynyt: 22 Loka 2007, 23:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Conductor » 11 Elo 2010, 11:43

Kaksi tähteä.

Muistathan? Ikävä kyllä. Hieman huvitutti huomata että nyt kuuntelin tätä näköjään yhtä innostuneesti käsi poskella, niinkuin silloin tuomaristossa istunut Sveitsin tuomari. Ei kuulu tämä viisu minun suosikkeihin. On kyllä niin "Sovjet-Union" meinikiä että ihan puistattaa. Onkohan YLE joutunut hyväksyttämään edustusviisumme ajan hengen mukaisesti Kremlissä vai onko käynti suurlähetystössä riittänyt? :heh: Sellainen mielikuva tuli että neuvosto-slaavilais mankelin läpi on sävellystä vedetty useammankin kerrran, että lopputulos oli aivan kauhea. Melkein kävi sääliksi artisteja jotka ovat joutuneet tämmöisen humpan esittäjiksi. Päivi ja Kim suoriutuivat tehtävästään kunnialla, siitä pisteet heille.

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja mpappa » 12 Elo 2010, 16:53

Muistathan? Tottakai! Mielestäni yksi niistä paremmista Suomen edustussävelmistä. Kuuntelen Päiviä ja Kimiä mielelläni, heidän äänensä sopivat yhteen.
Love shine a light

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja gentedimare » 16 Elo 2010, 19:21

:suomi: :suomi: :suomi: :suomi:

Neljä sinivalkoista sydäntä. Tästä tulee aina hyvälle tuulelle, olisi ansainnut enemmän pisteitä, ehdottamasti itse kisassa.
Väkisin lopussa kaikki alkaa lallatella yhdessä!! :tapu:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
Leo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2632
Liittynyt: 08 Touko 2006, 20:46

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Leo » 18 Elo 2010, 19:02

Työlki ellää -kappaleen kaukainen sukulainen.
Kaksi kovin irrallista osaa tässäkin. Romanttisen hempeä A-osa ja sitten tuo humppakertosäe loputtomalta tuntuvine lallatuksineen. Molemmista osista olisi saanut omat kappaleensa.
Keinotekoinen duo, iki-ihana, todella kaunisääninen Päivi Paunu ja vähän viileäsointinen, jotenkin metallinen Kim Floor.
Live-esitys Edinburghissa oli kyllä todella onnistunut.
Kaksi pistettä, hoh-hei!

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja romualdo » 19 Elo 2010, 01:37

täs sattui olemaan käen ulottuvilla eli tuos viereisel pöydäl tulostimen päälle kaiken muun paperisälän ym. huippuna tää hmm jostain divarista (hesan, turun, kokkolan tms. ) pongaamani PäiviPaunun puhutteleva Huomiseen mä luotan vieläkin lp-, jonka 1 sivun aloittaa tuo ikivihiriä Jokainen päivä on liikaa, 4. raita on nimeltään Kuitenkin tiedän sen, kuulostaa jotenkin Syksäriltä, en jaksa ny tarkistaa... 6.raita on taasen ev. Näin käydä voi, Hollannin kappale -Als het om...- jossa partnerina on tietysti muhkea-ääninen Kim Floor. sivu 2 alkaa Muistathan hempeilyllä, ja jatkuu Yhteinen tie -laululla joka muistaakseni oli edellisen kappaleen eli heidän esc-sinkkunsa b-puolena. 3.kappale on Niinkuin mustalainen -Oude zigeuner- joka oli hollannin ev-karsinnoista, Kim laulaa tässäkin. Huomiseen mä luotan vieläkin, hetkonen, .... kumpi näistä nyt oli se Syksäri....(?) :mitvit: Tuulikannel päättää levyn, -Väntat haver jag- ihanan herkän dunnelmallista ja ihan ruotsalaista tuotantoa... suosittelen levyä lämmöllä, kaikille teille jotka ramppaatte niitä divareita läpi tämän kauniin suomen maan ....
Viimeksi muokannut romualdo, 01 Syys 2010, 09:14. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
tonywerner
Press
Press
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja tonywerner » 19 Elo 2010, 08:49

Päivi Paunun Syksyn Sävel osallistumiset:
1969 Oi rakkahin
1970 En vielä tuntenut mä sua
1972 Kuitenkin tiedän sen
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Roope
Baarimestari
Baarimestari
Viestit: 21775
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Turku

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Roope » 19 Elo 2010, 10:08

romualdo kirjoitti:Niinkuin mustalainen -Oude zigeuner- joka oli hollannin ev-karsinnoista
Ihana laulu :samaamielta: Työlki ellään serkkuja tämäkin :heh:

http://www.youtube.com/watch?v=G2Fu2ihrmCc

http://www.youtube.com/watch?v=fGBBunIIRko

http://open.spotify.com/track/4szLpZC0McAQ14GuIiZWnY

http://natfinals.webuda.com/70s_80s/Net ... s1972.html

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25753
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza » 29 Elo 2010, 16:27

Minä tykkään tästä mahtipontisesta rallista. Jousisovitus kelvannee myös Kerkko Koskiselle. Vivahteita piisaa, ihanaa!
Neljä tähteä, ehdottomasti.

Avatar
Hapa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1642
Liittynyt: 02 Tammi 2008, 23:17
Paikkakunta: Pori

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Hapa » 01 Syys 2010, 00:55

Minua ihmetyttää, miksi tähän ei ole tehty (ilmeisesti) ollenkaan kuvakantta. Harmi, Päivi ja Kim olivat varsin kuvauksellinen pari ja viisu on yksi Suomen parhaista.
"Olen huomannut nuorten naislaulajien laulavan pikkutytön äänellä. Heitä ei erota toisistaan eikä lauluista jää mitään mieleen. Minun nuoruudessani artisti ei päässyt levyttämään, jos hän ei osannut tulkita." -Anneli Sari-

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9291
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja romualdo » 01 Syys 2010, 09:19

voi rakas Habatsu, ku se kaikkihann maksaa ja lovely YLEskäisemme säästää heti ensimmäisenä tästä vieraantuneeseen asemaan joutuneesta tuhlariboy-esc-ahdhdh-lehtolapsestaan.... juu,juu onhan kyseessä vuoden tärkein(kö) kipatsu ulkomaille annettavaa julkisivuakin ajatellen... ( öh tuliko vähä pahasti sanottua tuosa edellä,pahottelen jos joku saa naamansa tulipunaiseksi rusinaksi tästäki lohkaisusta.. +=?I) ehkä YLE:n kantanauha tuotantoa piti tuolloin saada paaaljon muhkeammaksi .... (?) ..ai mutta kysessähän oli levy-yhtiön vastaavan oikut...? kai, eikö hän ollut saanu vähään aikaan vai mistä sitten johtu... käsittämättömältä tuo tuntuu... (kuten nämä omatkin sekoilut mutta niinhä se on että se joka ei tee kosolti virheitä ei tee kosolti muutakaan ... muistan tuollasen viisauden printattuna jostain kaupan toimiston seinältä...)

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 31504
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Rousku » 15 Syys 2010, 22:40

Mr Kite kirjoitti:Nostalgian vuoksi tälle on vaikeahkoa antaa pisteitä/tähtiä - mutta annan vahvat kolme tähteä!
Kas olemme kerrankin jostakin viisusta tasan samaa mieltä. No, jos sen verran eroa, että jätän vahvat pois.
Rise, angel, shine, love!

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja Mr Kite » 16 Syys 2010, 10:52

Rousku kirjoitti:
Mr Kite kirjoitti:Nostalgian vuoksi tälle on vaikeahkoa antaa pisteitä/tähtiä - mutta annan vahvat kolme tähteä!
Kas olemme kerrankin jostakin viisusta tasan samaa mieltä. No, jos sen verran eroa, että jätän vahvat pois.
Hieno juttu! Olemme löytäneet yhteisen tai ainakin melkein yhteisen "sävelen" sentään jo yhden kerran. Mainiota - tästä on hyvä jatkaa :peukku:

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10100
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja sziget » 21 Syys 2010, 22:34

On onnea surukin osaltaan
Se vain elämänä täytyy oivaltaa
Miksi ihmisellä muuten oliskaan taito naurahataa


Naurahataa-verbi oli uusi tuttavuus. Jotain falskia noissa sanoissa. Slaavilaisuus ja Päivi Paunu ovat okei. Lisäksi erilaisuus: tämä ei muistuta mitään muuta Suomen eikä monen muunkaan maan viisua.

Mirumarun muistan Agricola-biisistä: "Sulle kiitos, Agricola, kielestä rikkaasta" jne., kun alkuteos käsitteli rommin ja Coca Colan nauttimista (The Andrews Sisters).
People, if you feel the love, raise your hands up in the air! (Liettua 2015)

Avatar
TomppaJr
Viestintäassistentti
Viestintäassistentti
Viestit: 26952
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi 1972: Päivi Paunu & Kim Floor - Muistathan

Viesti Kirjoittaja TomppaJr » 23 Kesä 2011, 11:27

Suomen se pahin pskaläjä ikinä. :niinpa: Yksi.
Jammailen, vastaavasti nyytit jammailee, ääni jumitti.

Vastaa Viestiin